Ilias Iliadis

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ilias Iliadis
Džardži Zviadauri
Ilias Iliadis Džardži Zviadauri
Osobní informace
Rodné jménoΗλίας Ηλιάδης (řec.)
ჯარჯი ზვიადაური (gruz.)
Datum narození10. listopadu 1986 (37 let)
Místo narozeníAchmeta, Gruzínská SSR Sovětský svazSovětský svaz Sovětský svaz
StátGruzie
Řecko
RodinaZurab Zviadauri (bratranec)
Sportovní informace
Klub / DojoŠevardeni (klub GEO)
A.S. Filippos Amindeo (klub GRE)
TrenéřiGuram Modebadze (klub)
Nikos Iliadis (osob. repr.)
Kategoriestřední váha
Úchoppravý
Oblíbená technikamogverdi (o-goši, curi-goši, tsurikomi-goši, ucuri-goši), kisruli (seoi-otoši, ippon-seoi-nage), ceruli (o-uči-gari, ko-uči-gari), amosluli (uči-mata, uči-mata-makikomi)
Účast na LOH2004, 2008, 2012, 2016
Údaje v infoboxu aktuální k roku 2021
Přehled medailí
Olympijské kruhy Judo na LOH
zlato LOH 2004 Athény polostřední váha
bronz LOH 2012 Londýn střední váha
Mistrovství světa v judu
zlato MS 2010 Tokio střední váha
zlato MS 2011 Paříž střední váha
zlato MS 2014 Čeljabinsk střední váha
stříbro MS 2005 Káhira střední váha
stříbro MS 2007 Rio střední váha
bronz MS 2013 Rio střední váha
Mistrovství Evropy v judu
zlato ME 2004 Bukurešť polostřední váha
zlato ME 2011 Istanbul střední váha
bronz ME 2010 Vídeň střední váha
bronz EH / ME 2015 Baku střední váha

Ilias Iliadis (řecky Ηλίας Ηλιάδης) rodným jménem Džardži Zviadauri (gruzínsky ჯარჯი ზვიადაური) (10. listopadu 1986[1] Achmeta) je původem gruzínský zápasníkjudista, olympijský vítěz v judu z roku 2004, který od roku 2002 reprezentoval Řecko.

Sportovní kariéra[editovat | editovat zdroj]

Když v červnu 2002 zvítězil na dorosteneckém mistrovství Evropy chlapec s řeckým jménem Ilias Iliadis, až na hrstku skalních fanoušků se nikdo další nekladl otázku, co je vlastně zač. Často si ho pletli s jeho jmenovcem, podle dokladů o dva roky starším Iliasem Iliadisem. V roce 2004 se konaly olympijské hry v Athénách a 17. srpna v polostřední váhové kategorii do 81 kg získal nečekanou zlatou olympijskou medaili. Později na tiskové konferenci široká řecká veřejnost zjistila, že tento řecký chlapec nemluví řecky. Jeho osobní trenér a nevlastní otec Nikos Iliadis za něho tlumočil novinářům. Další den zvítězil ve vyšší váhové kategorii Gruzínec Zurab Zviadauri. Když se Zuraba Zviadauriho gruzínští novináři zeptali jestli ho inspirovalo včerejší vítězství jeho bratrance, zapřel příbuzenský stav. Ne však na dlouho.[2]

Dva judisté stejného jména v řecké reprezentaci zmátli v srpnu 2004 řecké novináře. Ti vzali příběh staršího z nich a přiřadili ho k mladšímu olympijskému vítězi.[3] V řeckých novinách se objevilo, že vyrostl v gruzínském Dmanisi, kde žil se starými rodiči Salomem a Mosem. Jeho rodiče odešli za prací do Řecka a když zajistili slušné podmínky pro život přijel kolem roku 2000 za nimi.[4] Tento příběh byl potvrzen z nějakého důvodu samotným Nikosem Iliadisem. Starší Ilias Iliadis byl však vlastním synem jeho bratra Meraba (Mirmana).

Nikos Iliadis vlastním jménem Nikoloz Garaklov, přišel s rodinou z Gruzie do Řecka po rozpadu Sovětského svazu počátkem devadesátých let dvacátého století. Když v roce 2002 adoptoval nadějného gruzínského sportovce Džardži Zviadauriho pravděpodobně netušil čeho až je tento chlapec schopný. Hru o chlapci, který vyrostl se starými rodiči hrál nadále pravděpodobně kvůli penězům, které řecká vláda slíbila za zlatou olympijskou medaili. Tato štědrá částka měla hodnotu 270 tisíc euro a byla lákadlem mnoha sportovců ze zahraničí. Řecká administrativa měla známé praktiky získání občanství prokouknuté např. fingované svatby a maximálně prodlužovala lhůtu získání občanství – třeba případ Ukrajinky Iryny Merleniové. Podcenila však adopci, tedy způsob jak tohoto docílili přistěhovalci z Gruzie a Kavkazu. Podmínkou adopce byl věk adoptovaného do 18 let. V Gruzii bylo v té době falšování věku v dokladech u sportovců rutinou a nebyl problém vyspělé dvacetileté judisty prezentovat papírově řeckým úřadům jako sedmnáctileté. Jako adoptovaný získal okamžitě občanství nové země.

Džardži Zviadauri se narodil v gruzínské Achmetě do skromných poměrů. Jeho rodina je původem z vysokohorské části Chevsuretie. Jako většina gruzínských chlapců začal s národním zápasem. V devadesátých letech dvacátého století šel s rodiči hledat lepší životní podmínky do hlavního města Tbilisi. Vyrostl na předměstí Tbilisi ve čtvrti Lilo, kde navštěvoval zápasnický klub (olympijský zápas, judo, sambo) při 107. základní škole.[5] Jako talentovaného mladíka si ho v 11 letech vyhlédl trenér Guram Modebadze a přivedl ho do své judistické tréninkové skupiny.

Na červnovém Evropském olympijském festivalu mládeže v roce 2001 zvítězil a upoutal pozornost Nikose Iliadise. O rok později v červnu 2002 zvítězil jako řecký reprezentant Ilias Iliadis na dorosteneckém mistrovství Evropy v maďarském Győru. Není veřejně známo co stálo Nikose Iliadise aby vedení gruzínského svazu pustilo svého nejtalentovanějšího judistu do cizí země. Často je tento fakt vytahován na Šotu Chabareliho, když se uchází o vysokou funkcionářskou činnost. Chabareli byl v té době hlavním aktérem těchto kontroverzních přestupů.[6] Příběh vyprávěný Iliadisem o tom, že chtěl startovat na olympijských hrách a za Gruzii v nízkém věku nemohl, není zcela pravdivý. Gruzie měla dlouhodobě problémy s obsazením polostřední váhy konkurenceschopným judistou – gruzínskou jedničku Grigola Mamrikišviliho trápily vleklé zdravotní problémy s ramenem.

Jeho sportovní kariéra mezi muži začala na mezinárodním okruhu od roku 2003. Ten rok shazoval do lehké váhy do 73 kg a poprvé se představil na mistrovství světa v Ósace, kde vypadl ve třetím kole s domácím favoritem Júsuke Kanamarou. V olympijském roce 2004 nastupoval ve vyšší polostřední váze do 81 kg, evropská olympijská kvalifikace ho nemusela jako reprezentanta hostující země trápit. V únoru skončil dvakrát třetí na bodově vysoce dotovaných turnajích v Paříži a Hamburku. V květnu získal nečekaný titul mistra Evropy v rumunské Bukurešti. Ve čtvrtfinále olympijského turnaje proti jižnímu Korejci Kwon Jong-uovi se ujal začátkem druhé minuty vedení zvedačkou sukui-nage na wazari, ale vzápětí o vedení přišel, když nechal Kwona srovnat kata-gurumou a minutu před koncem ztratil vedení opět po Kwonově kata-gurumě. V poslední minutě však dostal soupeře pod tlak a srovnal výsledek napomínáním (šido) za soupeřovy fauly. V prodloužení pokračoval v nasazeném tempu a ve 40 sekundě nastavení zvítězil když rozhodčí udělil Kwonovi třetí šido za stahování. V semifinále se utkal v repríze květného mistrovství Evropy s Rusem Dmitrijem Nosovem. Nosov ho hned v úvodních sekundách strhnul do boje na zemi, ale podařilo se mu vysmeknout. Vyrovnaný zápas rozhodl koncem druhé minuty, když poslal Nosova technikou seoi-otoši na juko a následně ho udržel potřebný počet sekund v držení. Ve finále se utkal nečekaně s podobně mladým Ukrajincem Romanem Honťukem. V úvodní minutě kontroval Ukrajincům pokus o kučiki-taoši chvatem o-uči-gari a dostal se do vedení na wazari. Další body (juko) přidal po pár sekundách když kontroval Honťukům pokus o morote-gari technikou obi-tori-gaeši. Finále rozhodl začátkem třetí minuty stylově na ippon technikou seoi-otoši. Před domácím publikem získal první zlatou olympijskou medaili.

Od roku 2005 přestoupil do vyšší střední váhy do 90 kg. V únoru vyhrál poprvé prestižní pařížský turnaj, ale měsíc na to se při pražském Noris cupu zranil a přišel o mistrovství Evropy v nizozemském Rotterdamu. Na zářijovém mistrovství světa v egyptské Káhiře ho zastavil až ve finále Japonec Hiroši Izumi. V roce 2006 začal poprvé koketovat s polotěžkou vahou do 100 kg.

V roce 2007 se dostal poprvé na pomyslný vrchol popularity. Vyrostl na gruzínském venkově a na periferii hlavního města Tbilisi za mezinárodním letištěm. Judo se začal učit až v pozdějším věku a návyky z tradičního gruzínského zápasu si nesl po celou sportovní kariéru. Iliadis nebyl v představitelem klasického juda, velmi patrné je to na vysokém počtu penalizací (šido) za úchop proti pravidlům – pistolový úchop, jednostranný úchop (cross grip) apod. Jako vyhraněný pravák potřeboval soupeře chytit pravým úchopem na zádech nebo až na opasku. Jeho tokui-waza byl chvat označovaný gruzínskou terminologií mogverdi (მოგვერდი), v japonské termilogii goši-waza (boční techniky). Z mogverdi plynula celá škála chvatů, kterými si získal srdce nejednoho diváka. K jeho nejznámějším variatám goši-waza (mogverdi) patřilo curikomi-goši a jeho častější rukávová varianta sode-curikomi-goši, dále o-goši a opaskový hod curi-goši. Techniku curi-goši v několika zápasech předvedl v ojedinělé variantě z úchopu za opasek ze předu jako například proti Slováku Milanu Randlovi na olympijských hrách v Londýně v roce 2012.[7] Z pažních technik (te-waza) u něho dominoval chvat seoi-otoši, opět v judisticky neučebnicovém provedení po gruzínsku zvaném kisruli (კისრული). Do roku 2012, kdy byl kompletně zakázán úchop pod pasem často házel soupeře zvedačkami sukui-nage nebo zápasnickou kata-gurumou jako například Valentyna Hrekova na mistrovství světa v brazilském Riu v roce 2007. Z nožních technik aši-waza byl pro jeho judo charakteristický chvat uči-mata, kterou na tělo dotahoval strhem joko-sutemi-waza uči-mata-makikomi. Neměl v oblibě zalamováky ko-soto-gake, ale měl výborně propracovaný chvat o-uči-gari, v gruzínském zápase nazývaný ceruli (ცერული). Po celou sportovní kariéru se pořádně nenaučil základní judistický chvat o-soto-gari, který pokud do něj musel nastoupit tak dotahoval v kombinaci se strhem o-soto-makikomi, aši-gurumou nebo dokonce harai-goši. Ze strhů ma-sutemi-waza prováděl pouze chvat ura-nage. Ura-nage často kombinoval s o-goši a právě tato kombinace v judu označovaná jo ucuri-goši patří k jeho nejefektivnějším hodům, například na Kano Cupu v roce 2007 zvítězil tímto chvatem proti Japonci Tacuki Masubučimu.[8] Boj na zemi (ne-waza) byl jeho slabinou a vyhýbal se mu. O techniky škrcení nebo páčení se v zápasech nesnažil. Zvládal pouze techniky znehybnění (osaekomi-waza) jako dokončení po provedeném chvatu nebo když se mu soupeř při stahovaní na zemi nabídl. V tomto případě ho dokázal svojí hrubou fyzickou silou zalehnout a imobilizovat.

Na zářijovém mistrovství světa v Riu v roce 2007 vybojoval druhým místem jistou účast na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008 ve střední váze do 90 kg. V olympijském roce však startoval z neznámého důvodu ve vyšší polotěžké váze do 100 kg, nabízí se varianta vybojovat další účastnické místo pro Řecko na olympiádě. V přípravě na mistrovství Evropy v portugalském Lisabonu si však na dubnovém tréninkovém kempu v Budapešti při randori prolomil koleno a plány na získání další olympijské licence pro kamaráda z reprezentace vzaly za své.[9] Na srpnové olympijské hry v Pekingu se dal zdravotně dohromady a byl dokonce zvolen vlajkonošem řecké výpravy. Neměl však štěstí na los. Souboj úvodního kola dvou favoritů na medaili s Nizozemcem Markem Huizingou prohrál minutu před koncem časového limitu na ippon technikou uči-mata.

Neúspěch na olympiádě, vleklé problémy s operovanými koleny a v roce 2009 i neznámé virové onemocnění se podepsaly na jeho další sportovní kariéře. Z opěvovaného profesionála z roku 2007 během dvou let spadl na samotné dno. Na jaře 2010 dokonce uvažoval ukončit sportovní kariéru.[10] Změna v přípravě mu však pomohla vrátit se zpět. Z tohoto období pochází jeho slavný výrok "I Must Win"[11]. Dva tituly mistra světa ze září 2010 a 2011 ho katapultovaly zpátky na vrchol. Na srpnové olympijské hry v Londýně odjížděl jako nasazená světová jednička. V Londýně ho vyřadil ve čtvrtfinále jeho největší rival Rus Kirill Děnisov, prohrou na body (juko) spadl do oprav. Z oprav postoupil do souboje o třetí místo proti Brazilci Tiagu Camilovi. Vyrovnaný souboj o třetí místo rozhodl v poslední minutě hrací doby, když jeho soupeř vyšlápl z tatami a obdržel rozhodující šido. Získal bronzovou olympijskou medaili.

V roce 2014 prodělal další operaci kolene. Na srpnovém mistrovství světa v ruské Kazani získal svůj třetí titul mistra světa ve střední váze do 90 kg, ale byl to začátek postupného úpadku formy. Na listopadovém Grand Slamu v Abú Zabí v roce 2015 v pěti zápasech předvedl pasivní judo, na které diváci nebyli zvyklí. V jediném zápase nebodoval a vítězil pouze na tresty z boje o úchop. Při svém čtvrtém startu na olympijských hrách v Riu v roce 2016 jeho porážka na ippon s Číňanem Čcheng Sün-čaem nebyla tak velkým překvapení. Po olympijských hrách se rozhodl ukončit sportovní kariéru.

V roce 2017 kvůli sponzorským povinnostem účastnil mistrovství světa bez rozdílu vah v marocké Marrákeši, kde vypadl v úvodním kole. Jinak se již aktivně věnoval trenérské práci doma v Gruzii. V roce 2019 přijal nabídku Uzbekistánského olympijského výboru připravit pro olympijské hry v Tokiu uzbekistánské střední váhy.[12]

Výsledky v judu[editovat | editovat zdroj]

Turnaj Gruzie Řecko
2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
15* 16* 17* 18* 19* 20* 21* 22* 23* 24* 25* 26* 27* 28* 29* 30*
–73 –81 –90 (střední váha)
Olympijské hry 1. úč. 3. úč.
Mistrovství světa úč. 2. 2. úč. 1. 1. 3. 1. úč.
Evropské hry 3.
Mistrovství Evropy 1. úč. úč. 3. 1. úč. úč. úč.
Středomořské hry 1. 1.
Turnaj mistrů 2. 5. 1. 7. 5.
VC Japonska úč. 1. 5. 2.[13] úč.[13] úč. úč.
VC Francie 3. 1. 2. 1.[13] úč. úč.[13]
VC Ruska 1. úč.[13] 5. 1. 1.
VC Německa úč. 3. 1. úč. 5. 3. 1. 7.
ME do 23 let 1. 1.[13]
MS juniorů úč.
ME juniorů 3. úč.
EYOF 1.
ME dorostenců 1.

Olympijské hry a mistrovství světa[editovat | editovat zdroj]

Olympijské hry a mistrovství světa
Kolo Výsledek Bilance Soupeř Výsledek Datum Turnaj Místo
2016 Olympijské hry do 90 kg
1/32 prohra 44-9 Čína Čcheng Sün-čao (CHN) 0:17 / 000 / 100 / osg* 10. srpna 2016 Olympijské hry Brazílie Rio de Janeiro, Brazílie
2015 Mistrovství světa do 90 kg
1/16 prohra 44-8 Mongolsko Lchagvasürengín Otgonbátar (MGL) 5:14 (gs) / 0003 / 1003 / ogo[14] 27. srpna 2015 Mistrovství světa Kazachstán Astana, Kazachstán
1/32 vítězství 44-7 Švýcarsko Ciril Grossklaus (SUI) 1:39 / 100 / 0001 / isn[15]
2014 Mistrovství světa Zlatá medaile do 90 kg
finále vítězství 43-7 Maďarsko Krisztián Tóth (HUN) 2:04 / 100 / 0001 / osm[16] 28. srpna 2014 Mistrovství světa Rusko Čeljabinsk, Rusko
semifinále vítězství 42-7 Uzbekistán Sherali Jo‘rayev (UZB) 0011 / 0003 / tsg[17]
čtvrtfinále vítězství 41-7 Nizozemsko Guillaume Elmont (NED) 4:11 / 0002 / 0004 / jusei-gači[18]
1/16 vítězství 40-7 Portugalsko Célio Dias (POR) 4:57 / 100 / 0003 / agu[19]
1/32 vítězství 39-7 Venezuela Mervin Rodríguez (VEN) 3:05 / 102 / 0002 / tgo[20]
2013 Mistrovství světa Bronzová medaile do 90 kg
o 3. místo vítězství 38-7 Švédsko Joakim Dvärby (SWE) 4:21 / 101 / 0002 / stg, ogo[21] 30. srpna 2013 Mistrovství světa Brazílie Rio de Janeiro, Brazílie
semifinále prohra 37-7 Kuba Asley González (CUB) 5:48 (gs) / 0003 / 0013 / son*[22]
čtvrtfinále vítězství 37-6 Litva Karolis Bauža (LTU) 1:42 / 100 / 000 / uma[23]
1/16 vítězství 36-6 Kyrgyzstán Čingiz Mamedov (KGZ) 1:19 / 000 / 000 / jusei-gači (lg)[24]
1/32 vítězství 35-6 Nizozemsko Guillaume Elmont (NED) 010 / 0003 / tgo[25]
1/64 vítězství 34-6 Slovensko Milan Randl (SVK) 2:33 / 1001 / 0001 / oug+držení[26]
2012 Olympijské hry Bronzová medaile do 90 kg
o 3. místo vítězství 33-6 Brazílie Tiago Camilo (BRA) 0011 / 0002 / jusei-gači[27] 31. července 2012 Olympijské hry Spojené království Londýn, Spojené království
opravy vítězství 32-6 Austrálie Mark Anthony (AUS) 0:39 / 100 / 000 / stg[28]
čtvrtfinále prohra 31-6 Rusko Kirill Děnisov (RUS) 000 / 002 / uma, yot[29]
1/16 vítězství 31-5 Litva Karolis Bauža (LTU) 010 / 0003 / jusei-gači[30]
1/32 vítězství 30-5 Slovensko Milan Randl (SVK) 0111 / 0002 / tgo[31]
2011 Mistrovství světa Zlatá medaile do 90 kg
finále vítězství 29-5 Japonsko Daiki Nišijama (JPN) 3:31 / 100 / 000 / tsg+osg[32] 29. srpna 2011 Mistrovství světa Francie Paříž, Francie
semifinále vítězství 28-5 Rusko Kirill Děnisov (RUS) 4:19 / 1001 / 0001 / una[33]
čtvrtfinále vítězství 27-5 Brazílie Hugo Pessanha (BRA) 3:10 / 110 / 0003 / ouc[34]
1/16 vítězství 26-5 Moldavsko Ivan Remarenko (MDA) 1:10 / 100 / 000 / isn[35]
1/32 vítězství 25-5 Alžírsko Iljás Bújákúb (ALG) 4:03 / 0201 / 0003 / držení[36]
1/64 vítězství 24-5 Polsko Robert Krawczyk (POL) 0011 / 0002 / jusei-gači[37]
2010 Mistrovství světa Zlatá medaile do 90 kg
finále vítězství 23-5 Japonsko Daiki Nišijama (JPN) 3:14 / 100 / 000 / hrg[38] 10. září 2010 Mistrovství světa Japonsko Tokio, Japonsko
semifinále vítězství 22-5 Ázerbájdžán Elchan Mammadov (AZE) 2:00 / 100 / 000 / uma[39]
čtvrtfinále vítězství 21-5 Brazílie Tiago Camilo (BRA) 3:50 / 0001 / 001 / tos*, tgo[40]
1/16 vítězství 20-5 Japonsko Takaši Ono (JPN) 001 / 0001 / osg+tsg[41]
1/32 vítězství 19-5 Gruzie Mindia Bodaveli (GEO) 0101 / 0003 / jusei-gači[42]
1/64 vítězství 18-5 Srbsko Nikola Milošević (SRB) 1:24 / 100 / 0001 / hrg[43]
2009 Mistrovství světa do 90 kg
1/32 prohra 17-5 Slovensko Milan Randl (SVK) 3:39 / 0013 / 0202 / kug*[44] 29. srpna 2009 Mistrovství světa Nizozemsko Rotterdam, Nizozemsko
1/64 vítězství 17-4 Gruzie Varlam Lipartelijani (GEO) 0112 / 0012 / kta[45]
2008 Olympijské hry do 90 kg
1/32 prohra 16-4 Nizozemsko Mark Huizinga (NED) 3:47 / 00012 / 10101 / uma 13. srpna 2008 Olympijské hry Čína Peking, Čína
2007 Mistrovství světa Stříbrná medaile do 90 kg
finále prohra 16-3 Gruzie Irakli Cirekidze (GEO) 5:58 (gs) / 0000 / 0010 / oug*[46] 14. září 2007 Mistrovství světa Brazílie Rio de Janeiro, Brazílie
semifinále vítězství 16-2 Nizozemsko Mark Huizinga (NED) 8:46 (gs) / 0100 / 0000 / oga[47]
čtvrtfinále vítězství 15-2 Egypt Hišám Misbah (EGY) 0011 / 00011 / ?
1/16 vítězství 14-2 Ukrajina Valentyn Hrekov (UKR) 0:50 / 1000 / 0000 / kgu
1/32 vítězství 13-2 Čína Che Jen-ču (CHN) 3:37 / 1100 / 0000 / soo
2005 Mistrovství světa Stříbrná medaile do 90 kg
finále prohra 12-2 Japonsko Hiroši Izumi (JPN) 1:23 / 00001 / 1011 / umg*, oug+uma[48] 9. září 2005 Mistrovství světa Egypt Káhira, Egypt
semifinále vítězství 12-1 Bělorusko Andrej Kazusjonok (BLR) 3:05 / 10101 / 00012 / osg[49]
čtvrtfinále vítězství 11-1 Rusko Chasanbi Taov (RUS) 2:14 / 1000 / 0000 / tgo
1/16 vítězství 10-1 Španělsko David Alarza (ESP) 2:51 / 1001 / 00011 / suk
1/32 vítězství 9-1 Dánsko Thomas Beck (DEN) ? / 1000 / 0000 / ?
1/64 vítězství 8-1 Portugalsko Renato Morais (POR) ? / 1000 / 0000 / ?
2004 Olympijské hry Zlatá medaile do 81 kg
finále vítězství 7-1 Ukrajina Roman Honťuk (UKR) 2:06 / 1110 / 0000 / soo[50] 17. srpna 2004 Olympijské hry Řecko Athény, Řecko
semifinále vítězství 6-1 Rusko Dmitrij Nosov (RUS) 1:50 / 1010 / 0000 / soo+držení
čtvrtfinále vítězství 5-1 Jižní Korea Kwon Jong-u (KOR) 5:42 (gs) / 0200 / 01103 / suk, 2×ktg*, sogo-gači
1/16 vítězství 4-1 Argentina Ariel Sganga (ARG) ? / 0103 / 00001 / tsg, kiken-gači
1/32 vítězství 3-1 Austrálie Morgan Endicott-Davies (AUS) 2:54 / 1002 / 00001 / soo
2003 Mistrovství světa do 73 kg
1/16 prohra 2-1 Japonsko Júsuke Kanamaru (JPN) 4:35 / 01012 / 0020 / ksk, ogo+agu, ums*[51] 13. září 2003 Mistrovství světa Japonsko Ósaka, Japonsko
1/32 vítězství 2-0 Gruzie Davit Kevchišvili (GEO) ?
1/64 vítězství 1-0 Kostarika Luiz Miranda (CRC) ?

Mistrovství Evropy / Evropské hry[editovat | editovat zdroj]

Mistrovství Evropy / Evropské hry
Kolo Výsledek Bilance Soupeř Výsledek Datum Turnaj Místo
2016 Mistrovství Evropy do 90 kg
1/16 prohra 22-8 Polsko Piotr Kuczera (POL) 2:00 / 0001 / 100 / ksk[52] 23. dubna 2016 Mistrovství Evropy Rusko Kazaň, Rusko
1/32 vítězství 22-7 Černá Hora Marko Bubanja (MNE) 4:40 / 0202 / 0001 / hrg, uma[53]
2015 Mistrovství Evropy a Evropské hry Bronzová medaile do 90 kg
finále vítězství 21-7 Gruzie Beka Gvinyjašvili (GEO) 0002 / 0003 / jusei-gači[54] 27. června 2015 Mistrovství Evropy Ázerbájdžán Baku, Ázerbájdžán
opravy vítězství 20-7 Srbsko Aleksandar Kukolj (SRB) 0002 / 0003 / jusei-gači[55]
čtvrtfinále prohra 19-7 Rusko Kirill Děnisov (RUS) 0003 / 0002 / jusei-gači[56]
1/16 vítězství 19-6 Německo Marc Odenthal (GER) 5:37 (gs) / 0102 / 0002 / kug[57]
1/32 vítězství 18-6 Slovinsko David Kukovica (SLO) 0:0 / 001 / 0003 / son, 2×tgo[58]
2014 Mistrovství Evropy – nestartoval
2013 Mistrovství Evropy do 90 kg
1/32 prohra 17-6 Estonsko Alexandr Marmeljuk (EST) 1:25 / 000 / 100 / stg[59] 27. dubna 2013 Mistrovství Evropy Maďarsko Budapešť, Maďarsko
2012 Mistrovství Evropy do 90 kg
1/16 prohra 17-5 Německo Christophe Lambert (GER) 4:15 / 000 / 000 / tgo, tsg, ksk*[60] 28. dubna 2012 Mistrovství Evropy Rusko Čeljabinsk, Rusko
1/32 vítězství 17-4 Rakousko Max Schirnhofer (AUT) 010 / 000 / stg[61]
2011 Mistrovství Evropy Zlatá medaile do 90 kg
finále vítězství 16-4 Rusko Kirill Děnisov (RUS) 011 / 0001 / stg, kou[62][63] 23. dubna 2011 Mistrovství Evropy Turecko Istanbul, Turecko
semifinále vítězství 15-4 Polsko Robert Krawczyk (POL) 0011 / 0002 / jusei-gači[64]
čtvrtfinále vítězství 14-4 Estonsko Grigorij Minaškin (EST) 3:40 / 1101 / 0003 / soo[65]
1/16 vítězství 13-4 Rusko Kamil Magomedov (RUS) 4:40 / 1012 / 0012 / suk[66]
1/32 vítězství 12-4 Francie Matthieu Dafreville (FRA) 2:42 / 100 / 000 / kum[67]
2010 Mistrovství Evropy Bronzová medaile do 90 kg
o 3. místo vítězství 11-4 Rakousko Max Schirnhofer (AUT) 3:37 / 1001 / 000 / osg[68][69] 24. dubna 2010 Mistrovství Evropy Rakousko Vídeň, Rakousko
opravy vítězství 10-4 Spojené království Matt Purssey (GBR) 2:53 / 101 / 0002 / suk[70]
čtvrtfinále prohra 9-4 Ázerbájdžán Elchan Mammadov (AZE) 1:18 / 0001 / 000 / oga[71]
1/16 vítězství 9-3 Francie Romain Buffet (FRA) 0022 / 001 / suk, uts[72]
1/32 vítězství 8-3 Německo Aaron Hildebrand (GER) 4:24 / 1112 / 0012 / kub, soo[73]
2009 Mistrovství Evropy – nestartoval
2008 Mistrovství Evropy – nestartoval
2007 Mistrovství Evropy do 90 kg
1/16 prohra 7-3 Ázerbájdžán Elchan Mammadov (AZE) 00111 / 01011 / suk* 8. dubna 2007 Mistrovství Evropy Srbsko Bělehrad, Srbsko
1/32 vítězství 7-2 Finsko Samuel Mäki (FIN) ? / 1000 / 0000 / ?
2006 Mistrovství Evropy do 90 kg
opravy prohra 6-2 Lotyšsko Jevgenij Borodavko (LAT) ? / 0010 / 1000 / ? 27. květen 2007 Mistrovství Evropy Finsko Tampere, Finsko
čtvrtfinále prohra 6-1 Polsko Krzysztof Węglarz (POL) 00011 / 00021 / ?
1/16 vítězství 6-0 Litva Karolis Bauža (LTU) 00101 / 00022 / jusei-gači
1/32 vítězství 5-0 Ukrajina Valentyn Hrekov (UKR) 0001 / 00001 / jusei-gači
2005 Mistrovství Evropy – nestartoval
2004 Mistrovství Evropy Zlatá medaile do 81 kg
finále vítězství 4-0 Německo Ole Bischof (GER) 3:24 / 1011 / 01001 / kug, oug*, uma[74] 15. květen 2004 Mistrovství Evropy Rumunsko Bukurešť, Rumunsko
semifinále vítězství 3-0 Rusko Dmitrij Nosov (RUS) 1:28 / 1000 / 0000 / ?
čtvrtfinále vítězství 2-0 Litva Giedrius Karavackas (LTU) 0:57 / 10011 / 00011 / ?
1/16 vítězství 1-0 Španělsko Ricardo Etxarte (ESP) 1:24 / 10101 / ?

Světový pohár[editovat | editovat zdroj]

Světový pohár
Výsledek Bilance Soupeř Výsledek Datum Turnaj Místo
2016 Turnaj mistrů do 90 kg
prohra 144-48 Švédsko Marcus Nyman (SWE) fusen-gači[75] 29. květen 2016 Turnaj mistrů 2016 Mexiko Guadalajara, Mexiko
prohra 144-47 Japonsko Mašú Beiká (JPN) 0002 / 0113 / oug, umm[76]
vítězství 144-46 Slovinsko Mihael Žgank (SLO) 0102 / 000 / smk[77]
vítězství 143-46 Švédsko Joakim Dvärby (SWE) 3:38 / 0002 / 0004 / jusei-gači[78]
2016 Grand Prix do 90 kg
prohra 142-46 Mongolsko Gantulgyn Altanbagana (MGL) 0003 / 0001 / jusei-gači[79] 21. únor 2016 Grand Prix 2016 Německo Düsseldorf, Německo
prohra 142-45 Švédsko Marcus Nyman (SWE) 000 / 0101 / sug*[80]
vítězství 142-44 Německo Marc Odenthal (GER) 0101 / 0013 / ksg*, uma[81]
vítězství 141-44 Francie Ludovic Gobert (FRA) 3:09 / 0001 / 0004 / jusei-gači[82]
2015 Grand Slam do 90 kg
prohra 140-44 Rusko Kirill Voprosov (RUS) fusen-gači[83] 6. prosinec 2015 Grand Slam 2015 Japonsko Tokio, Japonsko
vítězství 140-43 Estonsko Aleksandr Marmeljuk (EST) 4:59 / 1011 / 0002 / uma, držení[84]
2015 Grand Prix Bronzová medaile do 90 kg
vítězství 139-43 Maďarsko Krisztián Tóth (HUN) 4:29 / 1001 / 0013 / uts*, ksk+drž[85] 28. listopadu 2015 Grand Prix 2015 Jižní Korea Čedžu, Jižní Korea
prohra 138-43 Jižní Korea Kwak Tong-han (KOR) 0003 / 0001 / jusei-gači[86]
vítězství 138-42 Francie Alexandre Iddir (FRA) 5:57 (gs) / 0113 / 0013 / isn*, uma+soo, tno[87]
vítězství 137-42 Venezuela Nelson Martínez (VEN) 2:50 / 100 / 0001 / umm[88]
vítězství 136-42 Čína Čcheng Sün-čao (CHN) 1:54 / 1001 / 010 / tno*, tkg+drž[89]
2015 Grand Slam do 90 kg
prohra 135-42 Švédsko Marcus Nyman (SWE) 3:51 / 0014 / 000 / jusei-gači[90] 1. listopad 2015 Grand Slam 2015 Spojené arabské emiráty Abú Zabí, Spojené arabské emiráty
prohra 135-41 Nizozemsko Noël van 't End (NED) 6:46 (gs) / 0002 / 0001 / jusei-gači[91]
vítězství 135-40 Tádžikistán Komronšoch Ustopirijon (TJK) 0001 / 0003 / jusei-gači[92]
vítězství 134-40 Brazílie Eduardo Bettoni (BRA) 4:13 / 0001 / 0004 / jusei-gači[93]
vítězství 133-40 Litva Karolis Bauža (LTU) 0:00 / 0002 / 0004 / jusei-gači[94]
2015 Turnaj mistrů do 90 kg
prohra 132-40 Nizozemsko Noël van 't End (NED) 2:13 / 0001 / 1001 / stg[95] 24. květen 2015 Turnaj mistrů 2015 Maroko Rabat, Maroko
prohra 132-39 Gruzie Beka Gvinyjašvili (GEO) 000 / 0103 / ?[96]
vítězství 132-38 Tádžikistán Komronšoch Ustopirijon (TJK) 2:57 / 100 / 0001 / uma[97]
2014 Grand Slam do 90 kg
prohra 131-38 Srbsko Aleksandar Kukolj (SRB) 0003 / 0013 / tgo[98] 7. prosinec 2014 Grand Slam 2014 Japonsko Tokio, Japonsko
vítězství 131-37 Ukrajina Vadym Syňavskyj (UKR) 0102 / 0002 / tgo[99]
2014 Grand Prix Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 130-37 Nizozemsko Noël van 't End (NED) 0013 / 0003 / uma[100] 23. únor 2014 Grand Prix 2014 Německo Düsseldorf, Německo
vítězství 129-37 Francie Romain Buffet (FRA) 3:32 / 1001 / 0002 / držení[101]
vítězství 128-37 Švýcarsko Ciril Grossklaus (SUI) 1:59 / 110 / 0001 / isn, tkg[102]
vítězství 127-37 Gruzie Beka Gvinyjašvili (GEO) 5:09 (gs) / 0013 / 0003 / ouc[103]
2013 Grand Prix Stříbrná medaile do 90 kg
prohra 126-37 Jižní Korea Kwak Tong-han (KOR) 6:14 (gs) / 0003 / 1003 / uma[104] 6. prosinec 2013 Grand Prix 2013 Jižní Korea Čedžu, Jižní Korea
vítězství 126-36 Švédsko Joakim Dvärby (SWE) 4:05 / 1101 / 0002 / tgo, oug[105]
vítězství 125-36 Ukrajina Vadym Syňavskyj (UKR) 3:39 / 1103 / 0002 / una, ogo[106]
2013 Grand Slam do 100 kg
prohra 124-36 Česko Lukáš Krpálek (CZE) 0003 / 0013 / sug[107] 1. prosinec 2013 Grand Slam 2013 Japonsko Tokio, Japonsko
vítězství 124-35 Polsko Tomasz Domański (POL) 0103 / 0012 / son*, uma[108]
2013 Turnaj mistrů Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 123-35 Rusko Kirill Děnisov (RUS) fusen-gači / [109][110] 26. květen 2013 Turnaj mistrů 2013 Rusko Ťumeň, Rusko
vítězství 122-35 Kuba Asley González (CUB) 3:36 / 0003 / 0004 / jusei-gači[111][112]
vítězství 121-35 Ukrajina Valentyn Hrekov (UKR) 1:46 / 010 / 0001 / son, kiken-gači[113][114]
vítězství 120-35 Česko Alexandr Jurečka (CZE) 0101 / 0003 / [115][116]
2013 Grand Prix Bronzová medaile do 90 kg
vítězství 119-35 Francie Axel Clerget (FRA) 4:33 / 1111 / 000 / držení, una[117] 24. únor 2013 Grand Prix 2013 Německo Düsseldorf, Německo
prohra 118-35 Brazílie Tiago Camilo (BRA) 0:28 / 000 / 100 / uma[118]
vítězství 118-34 Gruzie Zviad Gogočuri (GEO) 4:17 / 0003 / 0004 / jusei-gači[119]
vítězství 117-34 Ázerbájdžán Šahin Gahramanov (AZE) 1:19 / 100 / 0001 / soo[120]
vítězství 116-34 Maďarsko Krisztián Tóth (HUN) 000 / 0002 / jusei-gači[121]
2013 Grand Slam do 100 kg
prohra 115-34 Německo Dmitrij Peters (GER) 4:13 / 0004 / 0102 / osg*, jusei-gači[122] 10. únor 2013 Grand Slam 2013 Francie Paříž, Francie
2012 Grand Slam Stříbrná medaile do 100 kg
prohra 115-33 Japonsko Daisuke Kobajaši (JPN) 4:09 / 0001 / 1001 / uma[123] 2. prosinec 2012 Grand Slam 2012 Japonsko Tokio, Japonsko
vítězství 115-32 Kazachstán Maxim Rakov (KAZ) 000 / 0001 / jusei-gači[124]
vítězství 114-32 Francie Thierry Fabre (FRA) 5:09 (gs) / 1001 / 0001 / hrm[125]
vítězství 113-32 Brazílie Luciano Corrêa (BRA) 4:06 / 1002 / 0011 / suk[126]
vítězství 112-32 Japonsko Takumi Asanuma (JPN) 3:57 / 1101 / 0003 / tsg[127]
2012 Grand Slam Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 111-32 Rusko Grigorij Suljomin (RUS) 2:45 / 1001 / 0001 / tgo[128] 27. květen 2012 Grand Slam 2012 Rusko Moskva, Rusko
vítězství 110-32 Slovensko Milan Randl (SVK) 0111 / 0003 / stg[129]
vítězství 109-32 Rusko Kamil Magomedov (RUS) 0102 / 0013 / jusei-gači[130]
vítězství 108-32 Tádžikistán Komronšoch Ustopirijon (TJK) 3:00 / 101 / 0002 / stg+osm[131]
2012 Turnaj mistrů do 90 kg
prohra 107-32 Japonsko Masaši Nišijama (JPN) 0002 / 001 / jusei-gači[132] 15. ledna 2012 Turnaj mistrů 2012 Kazachstán Almaty, Kazachstán
vítězství 107-31 Jižní Korea I Kju-won (KOR) 0101 / 0001 / umg[133]
2011 Grand Slam do 90 kg
prohra 106-31 Kuba Asley González (CUB) 6:02 (gs) / 0012 / 0022 / osg+stg[134] 11. prosinec 2011 Grand Slam 2011 Japonsko Tokio, Japonsko
vítězství 106-30 Slovensko Milan Randl (SVK) 2:10 / 100 / 0001 / isn[135]
vítězství 105-30 Německo Christopher Lambert (GER) 4:59 / 102 / 0002 / ?
2011 Grand Slam Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 104-30 Japonsko Daiki Nišijama (JPN) 0:45 / 100 / 000 / stg[136] 29. květen 2011 Grand Slam 2011 Rusko Moskva, Rusko
vítězství 103-30 Itálie Roberto Meloni (ITA) 002 / 0002 / hrg[137][138]
vítězství 102-30 Rusko Abdul Omarov (RUS) 0011 / 0002 / jusei-gači[139]
vítězství 101-30 Argentina Héctor Campos (ARG) 0:27 / 100 / 000 / stg[140][141]
vítězství 100-30 Turkmenistán Nuraly Yalkapow (TKM) 1:43 / 021 / 000 / umm, soo, uma[142][143]
2011 Grand Prix do 90 kg
prohra 99-30 Ukrajina Vadym Syňavskyj (UKR) 4:48 / 000 / 100 / oug[144] 20. února 2011 Grand Prix 2011 Německo Düsseldorf, Německo
vítězství 99-29 Bělorusko Andrej Kazusjonok (BLR) 0:19 / 100 / 000 / stg[145]
vítězství 98-29 Německo Aaron Hildebrand (GER) 4:47 / 1112 / 0011 / son, osm[146]
2011 Turnaj mistrů Stříbrná medaile do 90 kg
prohra 97-29 Ázerbájdžán Elchan Mammadov (AZE) 2:07 / 0001 / 100 / suk[132][147][148] 16. ledna 2011 Turnaj mistrů 2011 Ázerbájdžán Baku, Ázerbájdžán
vítězství 97-28 Rusko Kirill Děnisov (RUS) 2:49 / 100 / 000 / ogr[149][150]
vítězství 96-28 Japonsko Masaši Nišijama (JPN) 0011 / 0002 / jusei-gači[151]
vítězství 95-28 Švédsko Marcus Nyman (SWE) 5:37 (gs) / 010 / 0001 / stg[152]
2010 Grand Slam do 90 kg
prohra 94-28 Uzbekistán Dilshod Choriyev (UZB) 1:50 / 1002 / 0011 / ksk[153] 4. červenec 2010 Grand Slam 2010 Rusko Moskva, Rusko
vítězství 94-27 Gruzie Varlam Lipartelijani (GEO) 4:16 / 0203 / 0103 / umg[154]
vítězství 93-27 Rusko Viktor Semjonov (RUS) 4:52 / 1101 / 000 / stg, držení[155]
2010 Continental Open Bronzová medaile do 90 kg
vítězství 92-27 Gruzie Mindia Bodaveli (GEO) 2:17 / 1001 / 0011 / sta[156] 6. červen 2010 Continental Open 2010 Španělsko Madrid, Španělsko
prohra 91-27 Brazílie Tiago Camilo (BRA) 1:08 / 000 / 100 / umg[157]
vítězství 91-26 Srbsko Nikola Milošević (SRB) 0:43 / 100 / 000
vítězství 90-26 Polsko Krzysztof Węglarz (POL) 3:17 / 1101 / 0013
vítězství 89-26 Francie Alexandre L'homme (FRA) 1:25 / 100 / 0001
2010 Continental Open Bronzová medaile do 90 kg
vítězství 88-26 Švédsko Marcus Nyman (SWE) 4:42 / 1003 / 0101 / oug[158] 30. květen 2010 Continental Open 2010 Brazílie São Paulo, Brazílie
prohra 87-26 Gruzie Varlam Lipartelijani (GEO) 000 / 0001 / jusei-gači[159]
vítězství 87-25 Brazílie Tiago Camilo (BRA) 3:59 / 0201 / 0003 / uma, sogo-gači[160]
vítězství 86-25 Itálie Walter Facente (ITA) 2:41 / 111 / 0002 / umg, ogo, soo[161]
vítězství 85-25 Rusko Dmitrij Gerasimenko (RUS) 2:36 / 101 / 0001 / oug+držení[162]
2010 Grand Slam do 90 kg
prohra 84-25 Rusko Kirill Děnisov (RUS) 6:20 (gs) / 0011 / 0002 / jusei-gači[163] 23. květen 2010 Grand Slam 2010 Brazílie Rio de Janeiro, Brazílie
vítězství 84-24 Maďarsko Tamás Madarász (HUN) 3:23 / 111 / 0002 / kta [164]
2010 Grand Prix do 90 kg
prohra 83-24 Gruzie Varlam Lipartelijani (GEO) 2:51 / 0103 / 1103 9. květen 2010 Grand Prix 2010 Tunisko Tunis, Tunisko
vítězství 83-23 Írán Masúd Džalílvand (IRI) 1:14 / 100 / 0001
2009 Continental Open do 90 kg
prohra 82-23 Francie Nicolas Brisson (FRA) 0001 / 000 / jusei-gači 14. červen 2009 Continental Open 2009 Estonsko Tallinn, Estonsko
vítězství 82-22 Itálie Walter Facente (ITA) 1:20 / 1101 / 0001
vítězství 81-22 Ukrajina Vadym Syňavskyj (UKR) 1:25 / 1001 / 0001
vítězství 80-22 Lotyšsko Martins Lukins (LAT) 2:54 / 020 / 000
2009 Grand Slam do 100 kg
prohra 79-22 Japonsko Takamasa Anai (JPN) 001 / 0002 / jusei-gači[165] 31. květen 2009 Grand Slam 2009 Rusko Moskva, Rusko
2009 Grand Prix do 90 kg
prohra 79-21 Portugalsko Hugo Silva (POR) 0021 / 0121 / agu*, ogo, sug*, tgo[166] 22. únor 2009 Grand Prix 2009 Německo Hamburg, Německo
2009 Grand Slam do 90 kg
prohra 79-20 Francie Matthieu Dafreville (FRA) 1:16 / 0001 / 100 / hkg[167] 8. únor 2009 Grand Slam 2009 Francie Paříž, Francie
vítězství 79-19 Ukrajina Valentyn Hrekov (UKR) 4:57 / 100 / 0011 / ksk*, isn[168]
2008 Super World Cup Zlatá medaile do 100 kg
vítězství 78-19 Mongolsko Najdangín Tüvšinbajar (MGL) 4:59 / 11002 / 0010 / umm, oug[169] 10. únor 2007 World Cup 2008 Francie Paříž, Francie
vítězství 77-19 Japonsko Takamasa Anai (JPN) 3:11 / 10001 / 0001 / tgo[170]
vítězství 76-19 Izrael Ariel Ze'evi (ISR) 0101 / 01001 / son*, osg,[171]
vítězství 75-19 Nizozemsko Thierry Fabre (NED) 3:01 / 1002 / 00001 / kta, soo[172]
vítězství 74-19 Španělsko Iván Vega (ESP) 4:02 / 1002 / 00001 / ?[173]
vítězství 73-19 Rusko Vjačeslav Michajlin (RUS) 0010 / 0000 / ouc[174]
2008 World Cup Stříbrná medaile do 100 kg
prohra 72-19 Gruzie Levan Žoržolijani (GEO) juko 28. leden 2008 World Cup 2008 Gruzie Tbilisi, Gruzie
vítězství 72-18 Ázerbájdžán Movlud Miralijev (AZE) ippon
vítězství 71-18 Gruzie Levan Razmadze (GEO) juko
vítězství 70-18 Slovinsko Primož Ferjan (SLO) ippon
vítězství 69-18 Rusko Ruslan Gasymov (RUS) koka
2007 Kano Cup Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 68-18 Japonsko Hiroši Izumi (JPN) 0010 / 0000 / uts[175] 9. prosince 2007 World Grand Prix 2007 Japonsko Tokio, Japonsko
vítězství 67-18 Japonsko Tacuki Masubuči (JPN) 1:51 / 1001 / 0100 / tos, uma+oug*, uts[176]
vítězství 66-18 Japonsko Júta Jazaki (JPN) 5:50 (gs) / 0001 / 00001 / jusei-gači
vítězství 65-18 Jižní Afrika Patrick Trezise (RSA) 1:43 / 0210 / 0000 / ?
2007 World Cup do 100 kg
prohra 64-18 Francie Christophe Humbert (FRA) 0000 / 0011 23. září 2007 World Cup 2007 Spojené království Birmingham, Spojené království
vítězství 64-17 Německo Michael Jurack (GER) 1000 / 0010
vítězství 63-17 Ukrajina Oleksij Danylov (UKR) 01001 / 0001
prohra 62-17 Čína Šao Ning (CHN) 0000 / 1000
vítězství 62-16 Nizozemsko Elco van der Geest (NED) 1000 / 0000
2007 World Cup Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 61-16 Bělorusko Andrej Kazusjonok (BLR) 1000 / 0000 20. květen 2007 World Cup 2007 Rumunsko Bukurešť, Rumunsko
vítězství 60-16 Nizozemsko Henk Grol (NED) 11001 / 00013
vítězství 59-16 Švýcarsko Sergei Aschwanden (SUI) 1010 / 00001
vítězství 58-16 Německo Björn Bachmann (GER) 1021 / 00001
vítězství 57-16 Rusko Tagir Chajbulajev (RUS) 02111 / 0001
2007 Super World Cup Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 56-16 Polsko Krzysztof Węglarz (POL) 1000 / 0000 25. únor 2007 World Cup 2007 Rusko Moskva, Rusko
vítězství 55-16 Nizozemsko Henk Grol (NED) 1000 / 0000
vítězství 54-16 Francie Matthieu Dafreville (FRA) 1011 / 00001
vítězství 53-16 Německo Björn Bachmann (GER) 1000 / 0000
vítězství 52-16 Ázerbájdžán Zaur Bagirov (AZE) 1000 / 0000
2007 World Cup Bronzová medaile do 90 kg
vítězství 51-16 Španělsko David Alarza (ESP) 10011 / 00011 29. duben 2007 World Cup 2007 Itálie Řím, Itálie
vítězství 50-16 Nizozemsko Henk Grol (NED) 1000 / 0000
vítězství 49-16 Ázerbájdžán Elchan Mammadov (AZE) 1000 / 0000
vítězství 48-16 Itálie Ivan Tomasetti (ITA) 1001 / 00001
prohra 47-16 Gruzie Zurab Zviadauri (GEO) 0000 / 1001
vítězství 47-15 Francie Nicolas Brisson (FRA) 1000 / 0000
2007 Super World Cup Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 46-15 Španělsko David Alarza (ESP) 1000 / 0000 25. únor 2007 World Cup 2007 Německo Hamburg, Německo
vítězství 45-15 Francie Nicolas Brisson (FRA) 4:19 / 1010 / 0010 / 2×oug[177]
vítězství 44-15 Kazachstán Maxim Rakov (KAZ) 0010 / 00002
vítězství 43-15 Jižní Korea Hwang Hui-te (KOR) 00611 / 0002
vítězství 42-15 Írán Ali Mohammadnija (IRI) 0030 / 00002
2007 Super World Cup Stříbrná medaile do 90 kg
prohra 41-15 Rusko Chasanbi Taov (RUS) 0000 / 1010 12. únor 2007 World Cup 2007 Francie Paříž, Francie
vítězství 41-14 Španělsko David Pérez (ESP) 1000 / 0000
vítězství 40-14 Nizozemsko Mark Huizinga (NED) 1000 / 0000
vítězství 39-14 Alžírsko Ammár bin Jachlef (ALG) 0200 / 0000
vítězství 38-14 Andorra Toni Besolí (AND) 1000 / 0000
2006 World Cup Bronzová medaile do 90 kg
vítězství 37-14 Portugalsko Renato Morais (POR) ? 16. duben 2006 World Cup 2006 Portugalsko Lisabon, Portugalsko
prohra 36-14 Gruzie Irakli Cirekidze (GEO) ?
vítězství 36-13 Spojené království James Austin (GBR) ?
vítězství 35-13 Portugalsko Miguel Almeida (POR) ?
2006 World Cup Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 34-13 Německo Björn Bachmann (GER) 1001 / 0000 19. březen 2006 World Cup 2006 Nizozemsko Rotterdam, Nizozemsko
vítězství 33-13 Čína Che Jen-ču (CHN) 1000 / 0000
vítězství 32-13 Nizozemsko Basjan Berkhout (NED) 0212 / 00001
vítězství 31-13 Maďarsko Bálint Farkas (HUN) 0041 / 00002
2006 World Cup Stříbrná medaile do 90 kg
prohra 30-13 Nizozemsko Mark Huizinga (NED) 00001 / 0001 5. březen 2006 World Cup 2006 Česko Praha, Česko
vítězství 30-12 Nizozemsko Henk Grol (NED) 00101 / 00012
vítězství 29-12 Francie Meheddi Khaldoun (FRA) 1000 / 0000
vítězství 28-12 Rusko Tagir Chajbulajev (RUS) 01111 / 00111
vítězství 27-12 Portugalsko João Taveira (POR) 1001 / 0000
2005 Noris World Cup do 90 kg
prohra 26-12 Slovensko Pavol Jurčík (SVK) 00001 / 1001 13. březen 2005 World Cup 2005 Česko Praha, Česko
vítězství 26-11 Slovinsko Gregor Greif (SLO) 1001 / 00001
2005 Tournoi de Paris Zlatá medaile do 90 kg
vítězství 25-11 Francie Frédéric Stiegelmann (FRA) 02012 / 00101 6. únor 2005 World Cup 2005 Francie Paříž, Francie
vítězství 24-11 Francie Christophe Humbert (FRA) 1100 / 0001
vítězství 23-11 Francie David Bozouklian (FRA) 10001 / 0001
vítězství 22-11 Itálie Roberto Meloni (ITA) 11022 / 00101
vítězství 21-11 Spojené království Peter Cousins (GBR) 10001 / 0001
2005 Kano Cup bez rozdílu vah
prohra 20-11 Japonsko Takamasa Anai (JPN) 00003 / 0101 5. ledna 2005 International tournament Japonsko Tokio, Japonsko
vítězství 20-10 Itálie Michele Monti (ITA) ? / 10021 / 00111 / oug
2004 "A" Tournament do 81 kg
prohra 19-10 Japonsko Eigo Nose (JPN) ? 28. březen 2004 World Cup 2004 Bělorusko Minsk, Bělorusko
vítězství 19-9 Francie Anthony Rodriguez (FRA) ?
vítězství 18-9 Ukrajina Roman Honťuk (UKR) ?
prohra 17-9 Bělorusko Sergej Šundikov (BLR) ?
vítězství 17-8 Itálie Roberto Meloni (ITA) ?
vítězství 16-8 Slovensko Boris Novotný (SVK) ?
2004 "Super A" Tournament Bronzová medaile do 81 kg
vítězství 15-8 Německo Nick Hein (GER) 0:46 / 1000 / 0000 21. únor 2004 World Cup 2004 Německo Hamburg, Německo
prohra 14-8 Rusko Dmitrij Nosov (RUS) 1:26 / 0000 / 1000
vítězství 14-7 Jižní Korea Jun Tong-sik (KOR) 01101 / 0001
vítězství 13-7 Itálie Roberto Meloni (ITA) 1110 / 01002
vítězství 12-7 Katar Reza Naeimi (QAT) fusen-gači
vítězství 11-7 Španělsko Jorge Benavente (ESP) 0:55 / 1000 / 0010
2004 Tournoi de Paris Bronzová medaile do 81 kg
vítězství 10-7 Itálie Giuseppe Maddaloni (ITA) ? 7. únor 2004 World Cup 2004 Francie Paříž, Francie
prohra 9-7 Francie Anthony Rodriguez (FRA) 00201 / 1001
vítězství 9-6 Francie Sylvio Adigery (FRA) 1110 / 0021
vítězství 8-6 Arménie Albert Minasyan (ARM) 10111 / 00011
vítězství 7-6 Spojené království Thomas Cousins (GBR) 02012 /00101
vítězství 6-6 Itálie Roberto Meloni (ITA) 1000 / 0010
2003 "Super A" Tournament do 73 kg
prohra 5-6 Portugalsko João Neto (POR) 01002 / 0110 22. únor 2003 World Cup 2003 Německo Hamburg, Německo
prohra 5-5 Francie Christophe Massina (FRA) 00012 / 00101
vítězství 5-4 Srbsko a Černá Hora Nikola Nikolić (SCG) 10112 /00102
vítězství 4-4 Německo Wolfgang Amoussou (GER) 10001 / 0001
2003 "A" Tournament do 73 kg
prohra 3-4 Kuba Rubert Martínez (CUB) 00101 / 1001 15. únor 2003 World Cup 2003 Maďarsko Budapešť, Maďarsko
vítězství 3-3 Rusko Vitalij Makarov (RUS) 1000 / 0100
prohra 2-3 Portugalsko João Neto (POR) 00011 / 10111
2003 "A" Tournament do 73 kg
prohra 2-2 Gruzie Levan Sulikašvili (GEO) 00103 / 01102 2. únor 2003 World Cup 2003 Gruzie Tbilisi, Gruzie
prohra 2-1 Gruzie Davit Bodaveli (GEO) 0000 / 0001
vítězství 2-0 Ázerbájdžán Afgan Mirzajev (AZE) 1000 / 0000
vítězství 1-0 Arménie Varudžan Israeljan (ARM) 1000 / 0000

Ostatní mezinárodní turnaje[editovat | editovat zdroj]

Turnaje, které se nepočítají do rankingu (žebříčku) IJF (před rokem 2009 do EJU) – turnaje bez rozdílu vah, různé mezinárodní turnaje (evropský pohár apod.), kontinentální hry, mládežnické turnaje (mistrovství světa a Evropy) a turnaje, které nespadají do kompetencí IJF (resp. MOV) – univerzitní, armádní, policejní, hasičské atd. turnaje. Mezi ostatní turnaje nejsou zahrnuty soutěže týmů (mistrovství světa týmů, ligové soutěže apod.) a exhibice.

Mezinárodní turnaje
Výsledek Soupeř Datum Turnaj Místo
2019 Armádní letní světové hry do 100 kg
prohra Kamerun Seidou Nji (CMR) 20. říjen 2019 Armádní letní světové hry Čína Wu-chan, Čína
vítězství Polsko Jakub Wójcik (POL)
2017 Mistrovství světa bez rozdílu vah
prohra Nizozemsko Roy Meyer (NED) 11. listopad 2017 Mistrovství světa bez rozdílu vah Maroko Marrákéš, Maroko
2011 Mistrovství světa bez rozdílu vah
prohra Brazílie Daniel Hernandes (BRA) 29. říjen 2011 Mistrovství světa bez rozdílu vah Rusko Ťumeň, Rusko
2009 Středomořské hry Zlatá medaile do 90 kg
vítězství Maroko Mohamed Asrí (MAR) 5. červenec 2009 Středomořské hry Itálie Pescara, Itálie
vítězství Alžírsko Iljás Bújákúb (ALG)
vítězství Itálie Lorenzo Bagnoli (ITA)
2008 Evropský pohár Zlatá medaile do 100 kg
vítězství Rusko Vjačeslav Michajlin (RUS) 29. červen 2008 Evropský pohár Turecko Istanbul, Turecko
vítězství Rusko Jevgenij Gryzin (RUS)
vítězství Gruzie Levan Žoržolijani (GEO)
vítězství Rusko Roman Polosin (RUS)
2007 Armádní letní světové hry Zlatá medaile do 90 kg
vítězství Uzbekistán Ramziddin Sajidov (UZB) 29. říjen 2007 Armádní letní světové hry Indie Haidarábád, Indie
vítězství Brazílie Hugo Pessanha (BRA)
vítězství Německo Hannes Vetter (GER)
vítězství Irsko Gavin Coventry (IRL)
2006 Mistrovství Evropy juniorů Zlatá medaile do 100 kg
vítězství Litva Egidijus Žilinskas (LTU) 26. listopad 2006 Mistrovství Evropy U23 Rusko Moskva, Rusko
vítězství Rusko Aschab Kostojev (RUS)
vítězství Německo Benjamin Behrla (GER)
vítězství Spojené království Andy Burns (GBR)
2005 Středomořské hry Zlatá medaile do 90 kg
vítězství Egypt Hišám Misbah (EGY) 1. červenec 2005 Středomořské hry Španělsko Almería, Španělsko
vítězství Itálie Francesco Lepre (ITA)
vítězství Španělsko David Alarza (ESP)
vítězství Sýrie Mohamed az-Zibak (SYR)
2003 Mistrovství Evropy juniorů do 73 kg
prohra Ázerbájdžán Musejib Džafarov (AZE) 21. listopad 2003 Mistrovství Evropy U20 Bosna a Hercegovina Sarajevo, Bosna a Hercegovina
prohra Rumunsko Ion Busanu (ROU)
vítězství Švýcarsko Jérémy Touati (SUI)
vítězství Rusko Alexandr Burylov (RUS)
2003 Mistrovství Evropy juniorů Zlatá medaile do 73 kg
vítězství Arménie Varudžan Israeljan (ARM) 3. květen 2003 Mistrovství Evropy U23 Arménie Jerevan, Arménie
vítězství Ukrajina Ruslan Luščykov (UKR)
vítězství Rusko Dmitrij Bogatyrjov (RUS)
vítězství Bulharsko Boris Veličkov (BUL)
2002 Mistrovství Evropy juniorů Bronzová medaile do 73 kg
vítězství Izrael Guy Vaserdam (ISR) 16. listopad 2002 Mistrovství Evropy U20 Nizozemsko Rotterdam, Nizozemsko
vítězství Rusko Aslan Šogenov (RUS)
vítězství Rumunsko Alexandru Goncearenco (ROU)
prohra Bělorusko Stěpan Popov (BLR)
vítězství Itálie Tiziano Sangregorio (ITA)
vítězství Slovensko Erik Tóth (SVK)
2002 Mistrovství světa juniorů do 73 kg
prohra Turkmenistán Röwşen Amandurdyýew (TKM) 14. září 2002 Mistrovství světa U20 Jižní Korea Čedžu, Jižní Korea
2002 Mistrovství Evropy dorostenců Zlatá medaile do 73 kg
vítězství Bělorusko Andrej Kipcevič (BLR) 30. červen 2002 Mistrovství Evropy U17 Nizozemsko Rotterdam, Nizozemsko
vítězství Ázerbájdžán Farid Allahverdijev (AZE)
vítězství Rumunsko Răzvan Spiridon (ROU)
vítězství Francie Valentin Josserand (FRA)
vítězství Lotyšsko Rinalds Buskovs (LAT)
2001 Evropský olympijský festival mládeže Zlatá medaile do 73 kg (jako Džarždi Zviadauri)
vítězství Švýcarsko Damien Haldi (SUI) 25. července 2001 EYOF U17 Španělsko Murcia, Španělsko
vítězství neznámá vlajka  ([[Země|]])
vítězství neznámá vlajka  ([[Země|]])
vítězství neznámá vlajka  ([[Země|]])

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Jeho ročník narození je vyšší.
  2. https://geonoc.org.ge/files/books/29.ZurabZviadauri.pdf
  3. https://athens.indymedia.org/post/256314/#256315
  4. https://www.tanea.gr/2004/08/19/sports/xrwstaw-metallio-sti-glwssa/
  5. http://msy.gov.ge/index.php?sec_id=319&lang_id=GEO&info_id=7068
  6. https://worldsport.ge/ge/page/irakli-cirekidze-da-guram-modebadze-davit-xaxaleishvils-mxars-ucheren
  7. https://youtu.be/Y-I1uHVaF58?t=545
  8. https://www.youtube.com/watch?v=f7OavAzOaP0
  9. Archivovaná kopie. www.fighterinterviews.com [online]. [cit. 2021-05-12]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-05-12. 
  10. https://youtu.be/UdlqqlmDa6o?t=119
  11. https://www.youtube.com/watch?v=MK9ZQy5LzGg
  12. https://www.youtube.com/watch?v=UiqJ6tgjqHc&t=6s
  13. a b c d e f startoval ve váze do 100 kg
  14. https://www.youtube.com/watch?v=clNDowfS3uM
  15. https://www.youtube.com/watch?v=4a6ByPUzpo8
  16. https://www.youtube.com/watch?v=PWVBu4T5ObY
  17. https://www.youtube.com/watch?v=oeWcj1WwWZw
  18. https://www.youtube.com/watch?v=2Hk1wDgFOF8
  19. https://www.youtube.com/watch?v=lSGOFqCBUEE
  20. https://www.youtube.com/watch?v=XXiHehCRikM
  21. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c73339m1640200&CL=1
  22. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c73339m1635287&CL=1
  23. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c73339m1627401&CL=1
  24. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c73339m1635338&CL=1
  25. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c73339m1635008&CL=1
  26. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c73339m1634835&CL=1
  27. https://youtu.be/QZmqUeZzSAo?t=7084
  28. https://youtu.be/QZmqUeZzSAo?t=3052
  29. https://youtu.be/Y-I1uHVaF58?t=8078
  30. https://youtu.be/Y-I1uHVaF58?t=4065
  31. https://youtu.be/Y-I1uHVaF58?t=287
  32. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40036m1025521&CL=1
  33. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40036m1025497&CL=1
  34. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40036m1025525&CL=1
  35. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40036m1025527&CL=1
  36. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40036m1025469&CL=1
  37. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40036m1025516&CL=1
  38. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40156m999657&CL=1
  39. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40156m999654&CL=1
  40. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40156m999645&CL=1
  41. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40156m999638&CL=1
  42. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40156m999504&CL=1
  43. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40156m999388&CL=1
  44. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40402m1015185&CL=1
  45. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40402m1015172&CL=1
  46. https://www.youtube.com/watch?v=0iRvwh5_itU
  47. https://www.youtube.com/watch?v=FcKyVmsN1qY
  48. https://www.youtube.com/watch?v=mVSn0JsdON4
  49. https://www.youtube.com/watch?v=8hBU13rv0J4
  50. https://olympics.com/en/video/judo-athens-2004-men-s-81kg-gold-medal-match
  51. https://www.youtube.com/watch?v=q9x97l-lO6o
  52. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214769m3112134&CL=1
  53. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214769m3112120&CL=1
  54. https://www.youtube.com/watch?v=lOFD4H4GHkc&t=2s
  55. https://www.youtube.com/watch?v=ukhDp5ZKCdw
  56. https://www.youtube.com/watch?v=0BBHMaTnHgo
  57. https://www.youtube.com/watch?v=t6TqnoyK5_k&t=2s
  58. https://www.youtube.com/watch?v=4Aa8KrqE_sE
  59. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214734m1511251&CL=1
  60. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214721m1066254&CL=1
  61. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214721m1066514&CL=1
  62. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214715m1055628&CL=1
  63. https://www.youtube.com/watch?v=COZW8Zun3sg
  64. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214715m1055775&CL=1
  65. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214715m1055760&CL=1
  66. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214715m1055751&CL=1
  67. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214715m1055746&CL=1
  68. https://www.youtube.com/watch?v=7zQRP9YuKu0
  69. https://www.youtube.com/watch?v=sA0dcJ-kLiE
  70. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214686m1007931&CL=1
  71. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214686m1007893&CL=1
  72. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214686m1007988&CL=1
  73. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p125086c214686m1007937&CL=1
  74. https://www.youtube.com/watch?v=M-WqkU6bZAY
  75. https://www.youtube.com/watch?v=cbWaIOsJ48Y
  76. https://www.youtube.com/watch?v=Zns2tN31eJ4
  77. https://www.youtube.com/watch?v=do6PT7ltX7o
  78. https://www.youtube.com/watch?v=35acQmDw0FA
  79. https://www.youtube.com/watch?v=LQgb_Zeg6kM
  80. https://www.youtube.com/watch?v=9IwSFL_vfCk
  81. https://www.youtube.com/watch?v=sCdUZLRRAzc
  82. https://www.youtube.com/watch?v=OVdk06Oc0hI
  83. https://www.youtube.com/watch?v=S6dNzCXNQmw
  84. https://www.youtube.com/watch?v=9KTdB9JuYO0
  85. https://www.youtube.com/watch?v=sxrya0eAtGI
  86. https://www.youtube.com/watch?v=WskJj0f-0PU
  87. https://www.youtube.com/watch?v=NRPddq7hHNE
  88. https://www.youtube.com/watch?v=7nxaC8qo8vI
  89. https://www.youtube.com/watch?v=ilH4AeMorEo
  90. https://www.youtube.com/watch?v=ojUpw9mwmSk
  91. https://www.youtube.com/watch?v=6iUlo45EfsU
  92. https://www.youtube.com/watch?v=sk4ffeWcpRY
  93. https://www.youtube.com/watch?v=GTg_slntiy4
  94. https://www.youtube.com/watch?v=4IjZEqWwvV8
  95. https://www.youtube.com/watch?v=evmZ-8cyJmk
  96. https://youtu.be/MRNjUdXKRSo?t=10980 záznam byl v době vítězné techniky přerušen
  97. https://www.youtube.com/watch?v=sKG0REyQOUQ
  98. https://www.youtube.com/watch?v=ZLP-o1LfV-w
  99. https://www.youtube.com/watch?v=WVpDlP7PeQw
  100. https://youtu.be/9Jy4kaXq-ng?t=4550
  101. https://youtu.be/3WwsxqlO1SU?t=13880
  102. https://youtu.be/3WwsxqlO1SU?t=11494
  103. https://youtu.be/3WwsxqlO1SU?t=7317
  104. https://youtu.be/Vwz_jKiKxWA?t=7944
  105. https://youtu.be/U9CKBzdASoE?t=9005
  106. https://youtu.be/U9CKBzdASoE?t=5743
  107. https://youtu.be/1xqP-Q0Lo_8?t=4650
  108. https://youtu.be/2H57uDK5o8k?t=316
  109. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c64928m1550263&CL=1
  110. https://www.youtube.com/watch?v=DWyJk5DM05A
  111. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c64928m1550482&CL=1
  112. https://www.youtube.com/watch?v=LMXhpjDvgMw
  113. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c64928m1550463&CL=1
  114. https://www.youtube.com/watch?v=qfL7MAmxi74
  115. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c64928m1551773&CL=1
  116. https://www.youtube.com/watch?v=tH3H4fyT2Gg&t=1s
  117. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54158m1364113&CL=1
  118. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54158m1364141&CL=1
  119. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54158m1364142&CL=1
  120. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54158m1364144&CL=1
  121. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54158m1364143&CL=1
  122. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c58252m1326945&CL=1
  123. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54146m1291025&CL=1
  124. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54146m1290946&CL=1
  125. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54146m1290958&CL=1
  126. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54146m1291011&CL=1
  127. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54146m1291023&CL=1
  128. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c42726m1129277&CL=1
  129. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c42726m1126145&CL=1
  130. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c42726m1126164&CL=1
  131. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c42726m1129263&CL=1
  132. a b https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40033m1049267&CL=1
  133. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c39852m998734&CL=1
  134. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c39466m984845&CL=1
  135. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c39466m984854&CL=1
  136. https://youtu.be/FAeDVsss_ag?t=1352
  137. https://youtu.be/FAeDVsss_ag?t=1300
  138. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40031m1044230&CL=1
  139. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40031m1044648&CL=1
  140. https://youtu.be/FAeDVsss_ag?t=1237
  141. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40031m1044721&CL=1
  142. https://youtu.be/FAeDVsss_ag?t=1200
  143. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40031m1044375&CL=1
  144. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40320m1039649&CL=1
  145. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40320m1039650&CL=1
  146. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40320m1039655&CL=1
  147. https://www.youtube.com/watch?v=JUhvqfUrEs0
  148. https://youtu.be/Wsus2f1Vwqo?t=1420
  149. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40033m1049083&CL=1
  150. https://youtu.be/Wsus2f1Vwqo?t=1377
  151. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40033m1049089&CL=1
  152. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40033m1049257&CL=1
  153. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c39468m977853&CL=1
  154. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c39468m977810&CL=1
  155. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c39468m977813&CL=1
  156. https://youtu.be/OcLFbEmg0-s?t=573
  157. https://www.youtube.com/watch?v=ByIq3Pxz1I8
  158. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40013m1039653&CL=1
  159. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40013m1039816&CL=1
  160. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40013m1040191&CL=1
  161. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40013m1039935&CL=1
  162. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40013m1039891&CL=1
  163. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40322m1048758&CL=1
  164. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40322m1048768&CL=1
  165. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40670m1014319&CL=1
  166. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40024m999343&CL=1
  167. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40634m1010298&CL=1
  168. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c40634m1010286&CL=1
  169. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54617m1255986&CL=1
  170. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54617m1256410&CL=1
  171. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54617m1256289&CL=1
  172. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54617m1256321&CL=1
  173. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54617m1256292&CL=1
  174. https://www.dartfish.tv/Player?CR=p59444c54617m1256295&CL=1
  175. https://www.youtube.com/watch?v=uT8oQO6f5LQ
  176. https://www.youtube.com/watch?v=wXRdJCreu6k
  177. https://www.youtube.com/watch?v=oZGsmmf7RIk

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]