Hurts

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hurts
Adam Anderson (vlevo) and Theo Hutchcraft (vpravo) v březnu 2014
Adam Anderson (vlevo) and Theo Hutchcraft (vpravo) v březnu 2014
Základní informace
PůvodAnglie Manchester, Anglie
ŽánrySynthpop, Elektropop
Aktivní roky2009 - současnost
VydavatelRCA Records (Sony BMG)
OceněníNME Awards (2011)
ECHO Pop (2011)
NME Awards (2012)
Webwww.informationhurts.com
Současní členové
Theo Hutchcraft
Adam Anderson
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hurts jsou britské synthpopové duo založené roku 2009, sestávající ze zpěváka Thea Hutchcrafta (* 30. srpna 1986 v Richmondu) a klávesisty, kytaristy Adama Andersona (* 14. května 1985 v Manchesteru). Jejich debutové album Happiness, obsahující například skladby jako Wonderful Life nebo Better Than Love, se umístilo mezi deseti nejúspěšnějšími alby ve dvanácti evropských zemích a celosvětově se ho prodalo na 800 000 kopií. V kategorii singlových nahrávek bylo celosvětově prodáno více než milion kusů.[1]

Jsou také známí, díky spolupráci s Calvinem Harrisem na singlu Under Control. Kromě synthpopu si získaly pozornost i díky svému dress codu. Od samého počátku své umělecké kariéry totiž vystupují uhlazení a převážně v oblecích. Má se údajně jednat o narážku na jejich předchozí stav - oba totiž byli nezaměstnaní a aby neztratili poslední důstojnost, tak docházeli na úřad práce oba právě v obleku.

8. března 2013 vydali své druhé album Exile, které se nedočkalo tak obrovskému úspěchu jako Happiness. V rámci marketingových aktivit v období propagace alba Exile vydali spolu se Sony řadu sluchátek XBA-H.

9. října 2015 vydali své třetí album s názvem Surrender. Pilotním singlem se stal Some Kind of Heaven, který předznamenal novou éru Hurts s optimističtějšími prvky. 29. září 2017 vydali své čtvrté album s názvem Desire, které je zatím nejvíce popovou nahrávkou skupiny. Po dlouhé odmlce v květnu vydali nový single Voices, který předznamenává vydání nového alba. Spolu s vydáním druhého singlu s názvem Suffer byl zveřejněn i název nadcházejíciho alba. Chystané album Faith vyjde 4. září 2020.

Hurts s oblibou přijíždí na koncerty do České republiky, které se vyskytuje pokaždé v seznamu turné k nové desce.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

"Happiness" (2010)

"Exile" (2013)

"Surrender" (2015)

"Desire" (2017)

"Faith" (2020)

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. (anglicky) HURTS// - informace na stránkách Three Six Zero Group

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]