Hnutí za evropskou reformu

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Movement for European Reform
Datum založení13. července 2006
Prezidentnení, panevropská strana se sloučila s AECR
Sídlo25 Victoria Street
Londýn
Ideologiekonzervatismus
ekonomický liberalismus
liberální konzervatismus
euroskepticismus
Mezinárodní org.žádná
Politická skupina EPEvropští konzervativci a reformisté
BarvyTmavě modrá
Oficiální webwww.europeanreform.eu
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hnutí za evropskou reformu (anglicky: Movement for European Reform, MER) bylo založeno 13. července 2006, jde o panevropskou aliancí národních politických stran, které jsou středo-pravicově konzervativní, jsou pro volný trh a mají euroskeptické sklony. MER byl vytvořen jako předzvěst vzniku politické skupiny Evropští konzervativci a reformisté, která zahájila činnost v červnu 2009 po volbách do Evropského parlamentu.

Historie[editovat | editovat zdroj]

MER byl vytvořen jako předběžná opatření mimo Evropský parlament, dokud se nevytvoří po volbách v roce 2009 nová skupina. Do té doby bude část evropských poslanců stále členy EPP-ED.

Od svého spuštění nebylo jasné, zda MER zůstane jednoduchou panevropskou aliancí nebo zažádá o úřední uznání na politickou stranu evropské úrovni.

Po evropských volbách v roce 2009 členové MER zahájili činnost nové evropské skupiny Evropští konzervativci a reformisté a do evropské strany AECR, kde jsou všichni členové ECR v EU.

MER na svých stránkách přestal být aktualizován v roce 2007 a v červnu 2009 stínový ministr zahraničí William Hague (Konzervativní strana) řekl, že cíle a aktivity MERu byly přeložené do nové evropské parlamentní skupiny.

Ideologie[editovat | editovat zdroj]

MER chce, aby Evropská unie existovala jako volnější nadnárodní organizace, než je současná struktura.

Členové[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]