Hjörtur Hermannsson

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hjörtur Hermannsson je islandské jméno, v němž Hermannsson je patronymum, nikoliv klasické příjmení. Tato osoba je v islandském prostředí označována pouze jako Hjörtur.
Hjörtur Hermannsson
Narození8. února 1995 (29 let)
Reykjavík
Povolánífotbalista
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hjörtur Hermannsson (* 8. února 1995, Reykjavík) je islandský fotbalový obránce a reprezentant, v současnosti hráč klubu PSV Eindhoven na hostování ve švédském IFK Göteborg (k červnu 2016). Hraje na pozici stopera (středního beka).

Klubová kariéra[editovat | editovat zdroj]

Reprezentační kariéra[editovat | editovat zdroj]

Hjörtur hrál za islandské mládežnické reprezentační výběry U17, U19 a U21.[1]

V A-mužstvu Islandu debutoval 31. 1. 2016 v přátelském utkání v Carsonu proti reprezentaci USA (prohra Islandu 2:3).[1][2] Dvojice trenérů islandského národního týmu Lars Lagerbäck a Heimir Hallgrímsson jej v červnu 2016 zařadila do závěrečné 23členné nominace na EURO 2016 ve Francii, kam se Island probojoval z kvalifikační skupiny A (byl to zároveň premiérový postup Islandu na Mistrovství Evropy).[3][4] Hjörtur odehrál k datu své nominace pouze 3 přátelské sřetnutí.[2] Na evropském šampionátu se islandské mužstvo probojovalo až do čtvrtfinále, kde podlehlo Francii 2:5 a na turnaji skončilo.[5] Hjörtur byl náhradníkem, nezasáhl do žádného zápasu na turnaji.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]