Heba Kadry

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Heba Kadry
Základní informace
Povolánímasteringová zvuková inženýrka
Nástrojeklavír
SídloBrooklyn (od 2013)
Webwww.hebakadry.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Heba Kadry je egyptská masteringová zvuková inženýrka. Narodila se v Egyptě, vyrůstala v Kuvajtu a poté studovala v Káhiře.[1] Studovala hru na klavír a při studiích na univerzitě hrála v kapelách. Poté pracovala v reklamní agentuře. Později odcestovala do Ohia, kde se zúčastnila vzdělávacího programu The Recording Workshop.[2] Poté působila v houstonském studiu SugarHill Recording Studios a následně se usadila v New Yorku, kde nejprve pracovala jako manažerka nahrávacího studia.[3] Později začala s prací zvukařky. Dlouhodobě působila ve studiu Timeless Mastering a později si otevřela vlastní studio. Pracovala na několika stovkách nahrávek, například od Björk, Cate Le Bon, Johna Calea a Rjúičiho Sakamota. Jejím manželem je masteringový inženýr Josh Bonati.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. PALISAY, Kate. Mastering Engineer, Heba Kadry [online]. PasserBuys [cit. 2020-10-07]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2020-01-10. (anglicky) 
  2. DAVIES, David. ‘It all happened by accident’: Leading mastering engineer Heba Kadry discusses her journey to success [online]. PSN Europe, 2020-01-08 [cit. 2020-10-07]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. STANFIELD, Geoff. Heba Kadry: Building Community [online]. Tape Op, 2020 [cit. 2020-10-07]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]