Halt v nebezpečí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Halt v nebezpečí
AutorJohn Flanagan
Původní názevHalt's Peril
PřekladatelZdena Tenklová
ZeměAustrálie
Jazykangličtina
EdiceHraničářův učeň
Žánrfantasy
VydavatelRandom House
Datum vydání2009
Český vydavatelEgmont
Česky vydáno2010
Počet stran426
ISBN978-80-252-1620-0
Předchozí a následující dílo
Králové Clonmelu Císař Nihon-džinu
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Halt v nebezpečí (v anglickém originále Halt's Peril) je devátá dobrodružná kniha ze série Hraničářův učeň, jejímž autorem je australský spisovatel John Flanagan.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Na začátku knihy Halt, Horác a Will zjišťují, že Tennyson (vůdce sekty nezasvěcených) a jeho stoupenci uprchli do Pikty. Tato trojice sleduje jejich cestu, která směřuje k Araluenu. Tennyson má v plánu cestovat do odlehlé Araluenské vesnice, kde chce posílit vliv jeho hnutí. Will a jeho společníci si neuvědomují nebezpečí a pokračují v pronásledování Tennysona, kterého doprovázejí dva genovejští zabijáci. Halt a Will jednoho z nich úspěšně zabili, druhý ale Halta zranil a utekl.

Zanedlouho vyjde najevo, že rána je otrávena halucinogenem, který pomalu Halta zabíjí. V zoufalství se Will rozhodne vyhledat Malcolma, nejlepšího léčitele v Araluenu, a rychle ho přivedl na pomoc. Malcolm jim vysvětlil, že jed má dva různé zdroje a na každý z nich existuje jiná protilátka. Podání špatného léku by Halta zabilo. Will objevil zbylého Genovesana a přinutil ho prozradit zdroj použitého jedu. Genovesan se pokusil o útěk a byl zabit. Halt se uzdravuje a trojice spolu s Malcolmem pokračuje v cestě za Tennysonem, který předpokládá, že Halt je mrtvý a ostatní nepokládá za nebezpečné. Will a ostatní objevili Tennysona v katakombách poblíž vesnice, kde káže stoupencům svého náboženství. S Malcolmovou pomocí ho Halt úspěšně připraví o důvěru. Během tohoto pokusu ale musí Will použít výbušné zařízení, které způsobí zřícení jeskyně na nezasvěcené a na zlato vesničanů. Halt, Will a Horác doprovodí Malcolma domů, kde Trobar daruje Willovi štěně jménem Černá. Po rozloučení s Malcolmem zamíří trojice k domovu. Will a Halt se vydají do Redmontu, kde se setkají s Paulinou a Alyss, zatímco Horác míří na hrad Araluen. Paulina děkuje Willovi za záchranu Haltova života a říká mu o důvěře, kterou do něj vkládala. Kniha končí polibkem Alyss a Willa.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Halt's Peril na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]