Halloween: H20

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Halloween H20
Původní názevHalloween H20: 20 Years Later
Země původuUSA USA
Jazykangličtina
Délka83 min.
Žánrhoror
ScénářMatthew Greenberg
Robert Zappia
RežieSteve Miner
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJamie Lee Curtis, Adam Arkin, Michelle Williamsová, Adam Hann-Byrd, Josh Hartnett, Janet Leigh, Jodi Lyn O'Keefe, Chris Durand
ProdukcePaul Freeman
Wes Craven (částečně)
HudbaJohn Ottman
KameraDaryn Okada
StřihPatrick Lussier
Výroba a distribuce
PremiéraUSA 5. srpna 1998
Česko 4. března 1999
Produkční společnostiSpyglass Entertainment
Dimension Films
Gaumont Film Company
DistribuceDimension Films
Netflix
Rozpočet17 mil. $
Tržby75 mil. $
Filmy série Halloween
Halloween - Prokletí Michaela Myerse Halloween: Zmrtvýchvstání
Halloween H20 na ČSFDFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Halloween: H20 je americký horor režiséra Steva Minera z roku 1998. Film je v pořadí sedmým dílem v hororové sérii Halloween. S předchozími třemi díly, což jsou Halloween 4, Halloween 5 a Halloween 6, nemá tento díl nic společného. Nijak na ně nenavazuje ani se v tomto díle nikdo o postavách z těchto třech dílů nezmiňuje, kromě Dr. Samuela Loomise, kterého ztvárnil Donald Pleasence v prvních pěti filmech této série.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Příběh navazuje na první dva díly v sérii, což jsou Halloween 1 a Halloween 2. Zde se příběh odehrává přesně po 20 letech od Michaelova popálení.

Laurie Strodeová, mladší sestra svého zabijáckého bratra Michaela Myerse, žije pořád ve stresu a jistotě, že si pro ni její bratr stejně znova po letech přijde.

Nyní je ředitelkou soukromé školy, má sedmnáctiletého syna a žije pod změněným jménem jako Keri Tateová. Je 31. října 1998 a žáci její školy jedou do Yosemitu. To ale Laurie ještě neví, že její syn John, kterému výlet jako matka dovolila, zůstává na škole s ostatními třemi kamarády. Její předpověď o Michaelovi se ale vyplní a začnou se množit vraždy a Laurie je připravena se s Michaelem střetnou a zničit jej nadobro.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]