Guy Ballard

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Guy Warren Ballard)
Guy Ballard
Narození28. července 1878
Newton
Úmrtí29. prosince 1939 (ve věku 61 let)
Los Angeles
Povoláníbáňský inženýr a filozof
ChoťEdna Anne Wheeler Ballard
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Guy Warren Ballard (28. července 1878, Newton, Kansas, USA29. prosince 1939) byl americký důlní inženýr, který se svoji manželkou Ednou Anne Wheeler Ballardovou založil Hnutí Já jsem.

Život[editovat | editovat zdroj]

Ballard se narodil v státě Kansas. S manželkou se vzali v Chicagu v roce 1916. Ballard v první světové válce sloužil v americké armádě. Po válce se stal důlním inženýrem. Oba manželé studovali teosofii a okultismus.

Hnutí Já jsem[editovat | editovat zdroj]

Ballard navštívil v roce 1930 kalifornskou horu Mount Shasta, kde potkal muže, který se mu představil jako Saint Germain. Saint Germain nabídl Ballardovi, že mu předá nauku Vznešených Mistrů.[1]

Saint Germain a ostatní Vznešení Mistři se údajně setkali v obrovské jeskyni, skryté v horách v Severní Americe. Ballard vylíčil detaily ze setkání v sérii knih Unveiled Mysteries (Odhalená mystéria) a The Magic Presence (Magická přítomnost). Při psaní používal pseudonym Godfré Ray King.

Guy Ballard, jeho manželka Edna a později jejich syn Donald se stali jedinými akreditovanými posly Vznešeného Mistra Saint-Germaina.

Aktivity Hnutí Já jsem[editovat | editovat zdroj]

Hnutí Já jsem se začalo rapidně rozrůstat již v se třicátých letech 20. století. Ballard učil studenty v Chicagu o mystickém učení Saint-Germaina. V jeho pojetí hrála Amerika klíčovou roli. Ona byla totiž zemí, kterou si Saint-Germain zvolil jako vhodnou pro předání nauky. V roce 1938 mělo hnutí okolo miliónu stoupenců.

Hnutí neustále rostlo až do roku 1939, kdy Ballard a jeho žena byli obviněni a odsouzeni za poštovní podvody. Počet Ballardových následovníků tak začal klesat, ale hnutí již mělo pevnou základnu a pokles příslušníků nemohl již samotné hnutí nijak ohrozit.

Hnutí Já jsem popisuje samo sebe jako nepolitickou, duchovní a vzdělávací organizaci, která je financována z členských příspěvků. Hlavou hnutí je Saint Germain Foundation se sídlem v americkém Schaumburgu ve státě Illinois.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Guy Ballard na anglické Wikipedii.

  1. King, Godfre Ray. Unveiled Mysteries. Chicago, Illinois: Saint Germain Press 1934 page vii: „Přišel čas, kdy Velká moudrost, po staletí opatrována a uchovávána Dálném východě, přijde do Ameriky. Vznečení Mistři tuto nauku dosud opatrovali a chránili a nyní ji předají lidstvu“
  2. Saint Germain Foundation. The History of the „I AM“ Activity and Saint Germain Foundation. Schaumburg, Illinois: Saint Germain Press 2003

Literatura[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]