FC Mobile

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z FIFA Mobile)
FIFA Mobile
VývojářEA Mobile EA Canada
VydavatelEA Sports
Herní sérieFC
EngineFIFA 08
PlatformyAndroid, iOS, Microsoft Windows
Datum vydání2016
Žánrsportovní
Herní módyvideohra pro více hráčů
videohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

FC Mobile je fotbalová simulační videohra, vyvinutá společnostmi EA Mobile a EA Canada a publikovaná společností EA Sports. Hra celosvětově vyšla 11. října 2016 pro platformy iOS, Android a Microsoft Windows. Byla oznámena 16. srpna během Gamescomu 2016.

Herní módy[editovat | editovat zdroj]

Hra přináší nový herní mód jménem „Attack Mode“, ve kterém hráči většinou hrají útočné části zápasu. Nově autoři přidali i možnost, že se musíte bránit. Attack Mode obsahuje asynchronní tahový multiplayer. Hra také obsahuje Live Events, tematické minihry k aktuálnímu dění ve světě fotbalu, stejně jako mód Season s týmy z celého světa, nebo multiplayerové Leagues, kde se hráši mohou přidat do lig a soupeřit s ostatními.

Vývoj a uvedení na trh[editovat | editovat zdroj]

EA oznámila hru 16. srpna 2016 během Gamescomu 2016 a hra byla celosvětově vydána 11. října pro iOS, Android a Microsoft Windows.

Hra byla vyvinuta pomocí konzolového enginu FIFA 08, který byl použit už na předchozí hry FIFA. Obličeje hráčů byly vylepšeny, aby vypadaly více realisticky.

Přejmenování, ztráta licence názvu FIFA[editovat | editovat zdroj]

Dle oficiálního webu EA bylo oznámeno , že v červenci 2023 se již naplánovaná FIFA 24 změní na FC 24 kvůli ztrátě licence k využití tohoto jména. Stejně tak to způsobilo změnu jména i na aplikaci pro mobilní telefony.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku FIFA Mobile na anglické Wikipedii.