Divočina Glacier View

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Zdroje k infoboxu
Zdroje k infoboxu
Glacier View Wilderness
IUCN kategorie Ib (Divočina)
Základní informace
Vyhlášení1984
Rozloha12,64 km2
SprávaUS Forest Service
Poloha
StátSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Stát USAWashington WA
Okresokres Pierce
Umístěnínejbližší město: Ashford
Souřadnice
Geodata (OSM)OSM, WMF
Glacier View Wilderness
Glacier View Wilderness
Další informace
Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Divočina Glacier View má rozlohu 12,64 km² a nachází se vedle národního parku Mount Rainier na západě amerického státu Washington. Byla založena roku 1984.

K území se dá dostat pomocí silnice Washington State Route 706 a silnice lesní správy číslo 59, 5 kilometrů východně od města Ashford. Přístup je možný pouze se Severozápadním lesním průkazem, který se dá zakoupit v Ashfordu, nebo na internetu.

Divočinu spravuje národní les Gifforda Pinchota, ve kterém patří do rangerského okrsku Cowlitz Valley, jehož sídlo se nachází v obci Randle.

Na několika zdejších turistických stezkách se nachází jednoduchá tábořiště. Autokempingy se nachází v národním lese Gifforda Pinchota (Big Springs) a v národním parku Mount Rainier. Soukromé autokempingy a chaty k pronájmu se nachází na hlavní přístupové silnici nedaleko města Elbe.

Velice populární destinací pro pěší turistiku je stezka č. 249 Lake Christine/Mount Beljica. Jezero se nachází asi dva kilometry od silnice lesní správy č. 5920, hora se nachází pět kilometrů od silnice. Stezka č. 267 Glacier View se nachází v nižších nadmořských výškách, je dlouhá také pět kilometrů a na jejím konci se nachází vyhlídka na Mount Rainier. Stezka č. 248 Puyallup vede ke Kozímu jezeru a dá se po ní dojít až do národního parku Mount Rainier. Dostat se k ní dá také pomocí silnice lesní správy č. 5920.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Glacier View Wilderness na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]