Diskuse s wikipedistou:Zipacna1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Zipacna1 v tématu „Warp versus hyperrychlost

Vlastní mediawiki[editovat zdroj]

Ahoj, tak zatím nemám návod jak si vlastní MediaWiki na instalovat. Učím se a poznámky si píšu sem: v:Studuji MediaWiki (Juan de Vojníkov), můžeš se přidat. Počítám, že až toho vyřeším víc, tak to shrnu do nějakého učebního textu.--Juan de Vojníkov 3. 1. 2010, 16:42 (UTC)

Bavorské vévodství[editovat zdroj]

Tak Bavorské vévodství je založeno a stal se z něho slušný článek. S pozdravy --Petr Losert 27. 1. 2010, 07:47 (UTC)

Hesla planet Star Treku[editovat zdroj]

Zdravím, na diskuzi projektu jste upsán k přepracování a dodělání hesel o planetách. Jestli je to hotovo, prosím o proškrtnutí.

Zároveň se obracím na jednotlivé přispěvatele o rozlišování diskuzí:

  • změna barev portálu / návrh na obrázek / přidat-ubrat políčko portálu apod - diskuze portálu
  • na co se mám vrhnout? / jak budeme říkat tomuhle? / tohle nazývejte česky apod - diskuze projektu

Díky --El Carlos 7. 3. 2010, 00:46 (UTC)

Nominace Star Trek (seriál)[editovat zdroj]

S ohledem na zdrojování nás všech od portálu s použitím Memory Alpha by Vás tamní diskuse mohla zajímat.--Zákupák 25. 5. 2010, 19:44 (UTC)

Netrpělivost[editovat zdroj]

Škoda, že jsi tak rychle odhopsal z IRC.--Juan de Vojníkov 27. 7. 2010, 15:42 (UTC)

Hodně vidím na internetu conciliation cross. Ale je jasné, že pokud je to jen specialita střední Evropy, tak to na en nemusí být. Tam mají jinačí kameny.--Juan de Vojníkov 27. 7. 2010, 15:58 (UTC)

Urputné linkování datumů[editovat zdroj]

Ahoj, zrovna jsem upravoval článek o nějaké vesnici a všiml jsem si, že jsou tam linkovány hlavně roky. Teď koukám do tvých příspěvků a vidím, že linkuješ hlavně roky. To ale není potřeba, mělo by se linkovat to co čtenáře zajímá a to co je tématicky s článkem spjato a ne roky. Stačí pár a ne zarputile všechny. Díky za pochopení.--Juan de Vojníkov 28. 7. 2010, 12:43 (UTC)--Juan de Vojníkov 28. 7. 2010, 12:43 (UTC)

Jak to chodí na IRC[editovat zdroj]

To se omlouvám, že jsem tě včera nepozdravil, ale byl jsem tak zabrán do diskuse, že jsem tě postřehl až když si IRC opustil. Ono to ale na IRC chodí tak, že nikdy není reakce okamžitá. Jsou tací co mají IRC zapnuté pořád a večer když přijdou z práce, tak se podívají co se dělo a odpoví později. Takže na IRC to chce trpělivost:-)--Juan de Vojníkov 28. 7. 2010, 12:44 (UTC)

Letiště Cheb[editovat zdroj]

Až na ten link v pořádku.--Juan de Vojníkov 23. 8. 2010, 17:52 (UTC)

Noví starostové[editovat zdroj]

Ahoj. Všiml jsem si, že přidáváš nové starosty. Jen tě chci poprosit, aby jsi na konec článku, kde jsi přidal nového nebo zkontroloval starého starostu, vložil šablonu {{InfoAktual|2010}} (v tomhle tvaru). Díky. --Harold 18. 11. 2010, 14:15 (UTC)

OK, díky za upozornění. --zipAcna 18. 11. 2010, 14:19 (UTC)

Email z FČO II[editovat zdroj]

Ahoj, chci se optat, dostal jsi můj email ohledně FČO II? Potřeboval bych od tebe to potvrzení, ať ti můžu poslat finance a uzavřu to. Jsi poslední, kdo mi zbývá a neozývá se na výzvy :) S pozdravem --Chmee2 19. 12. 2010, 11:39 (UTC)

Wiki miluje památky[editovat zdroj]

„Wikikytička“) za pomoc s přípravou WLM

Ahoj, chtěl bych ti poděkovat za doplňování/úpravy seznamu Wiki miluje památky a zároveň poprosit o pomoc s doplňováním iso kódu do záhlaví tabulek u okresů jako je třeba tady --Limojoe (diskuse) 1. 9. 2012, 14:30 (UTC)


0609[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku 0609. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jklamo (diskuse) 4. 7. 2016, 20:19 (CEST)Odpovědět

Upozornění - modifikoval jsem Tvůj CSS kód[editovat zdroj]

Ahoj, vzhledem k tomu, že Tvůj CSS kód pravděpodobně skrýval políčko pro vyplnění shrnutí editace, editoval jsem jeden nebo více Tvých uživatelských stylopisů (stránky ve Tvém uživatelském prostoru končící .css). Pokud bych způsobil nechtěné problémy, prosím, dej mi zde vědět a použij {{Odpověď}} – tato zpráva byla rozeslána hromadně a nemusím Tvou stránku mít ve sledovaných. Zdraví, --Martin Urbanec (diskuse) 22. 7. 2017, 22:30 (CEST)Odpovědět

Wikifotografové[editovat zdroj]

ahoj, zdravím všechny z vás, kteří fotíte/fotili jste pro Wiki, tady Kuba Holzer, od listopadu manažer pro multimédia v české Wikimedii.

---To, že vám píšu přes wikipedii, znamená, že nemám váš email. Pošlete mi ho prosím, pokud chcete, abych vás zařadil do databáze wikifotografů, kterou vytvářím a mohl vás oslovovat hromadně (můj mail: jakub.holzer@wikimedia.cz).---

Budu mít na starost komunitu wikifotografů, organizaci různých (foto)akcí a taky projekt GLAM. Budu vám také občas psát o foto-novinkách, akcích etc. (Na konci mailu je seznam fotografů. Pokud tam nějaký váš kolega chybí, dejte mi prosím vědet).

Dnes mám pro vás dvě zprávy:

V sobotu 16.12. uspořádáme celodenní foto workshop v Praze zaměřený na focení předmětů v interiéru (máme nový fotostan). Mimopražským zaplatíme nocleh, ať nejsou znevýhodněni. Pokud o uvažujete o účasti, napište se prosím k termínu 16.12. sem: https://doodle.com/poll/7kmy5ctzibni7u6p ať víme, kolik nás bude. Momentálně přemýšlíme nad tím, co fotit - po vzoru francouzské Wiki bychom mohli fotit jídlo nebo třeba nějaké přírodniny etc. Cokoli, na co se nevztahují autorská práva. Napadá vás něco? Sem s tím! Také hledáme lektora. Pokud máte tipy, nebo si na vedení kurzu sami troufáte (může vás být i víc), dejte mi prosím vědět.
Dále 27.11. končí naše foto soutěž Czech Wiki Science Competition 2017 (https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Czech_Wiki_Science_Competition_2017_in_the_Czech_Republic). Pokud máte nějaké fotky z oblasti vědy (soutěžní kategorie jsou opravdu široké), určitě se zúčastněte. Nejlepší fotky odměníme (zřejmě nějakými fotovouchery) na Wikikonferenci 2.12. Budeme rádi, když o soutěži řekněte svým známým nebo ji budete jakkoli šířit.

Díky, zdraví vás Kuba

--

Jakub Holzer projektový manažer pro multimédia jakub.holzer@wikimedia.cz +420 728 891 602

Wikimedia Česká republika

Wikifotografové v databázi: Akron Atilla Atriplexmedia BenS BilaVrana Blahma dakur DavidSchuller fat frettie gampe gotyna Hadonos HanaKasparikova Horst cheva chmee2 jagro jakubac2517 jan.kamenicek JanPolak Jedudedek JiriGaluska JiriMatejicek JirkaDl Jirmina Jirrka jklamo johule juandev kankovaa Kesule krvesaj limojoe Midonek packa palickap Pastorius Petr1888 PetraPejsova podzemnik Rigel Richenza sandwort Stribrohorak svajcr TomasMerta vejr vildungova Vojtech.dostal walter_klosse YjM


--Jakub Holzer (WMCZ) (diskuse) 24. 11. 2017, 15:20 (CET)Odpovědět

Warp versus hyperrychlost[editovat zdroj]

Zdravím Vás. Všiml jsem si, že jste před lety přispěl do diskuse v článku warp. Vzpomínám si, že se kdysi v některých řadách seriálů Star Trek operovalo s termínem hyperrychlost. Nemáte přesnou představu, co přesně to je? Není to pouze tehdejší snaha o překlad termínu warp? Jinak předpokládám, že se taktéž jednalo o nadsvětelnou rchlost. --Kirk, Morava :-) (diskuse) 22. 7. 2018, 21:18 (CEST)Odpovědět

Výrazu "hyperrychlost" se využívalo v českém dabingu. Později tuším ale i v něm přešli na slovo "warp". --zipAcna (diskuse) 22. 7. 2018, 21:31 (CEST)Odpovědět