Diskuse s wikipedistou:Zajac Vanka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Jvs v tématu „Maďarsko před příchodem Maďarů

Pŕesnost - protože se wikipedie používá jako encyklopedie a lze hesla z ní najít na internetovských prohledávačích

Objektivnost - protože nikoho nezajímá osobní názor, ale je rád, že se informace doplní do plastického obrazu

Etika - jako profesionální publicista vím, co je to pramen a jak se někteří redaktoři dostávají do pokušení subjektivizovat informaci

Neustálé učení se - dávejte mi připomínky, učte a veďte mě, nemažte bez zamyšlení, proč to tam redaktor dal (zkušenost ze slovenské wikipedie)--Zajac Vanka 29. 1. 2010, 08:45 (UTC)

Rovná daň[editovat zdroj]

Vidím, že Vás nikdo nepřivítal, takže:

Vítáme Vás na české Wikipedii!

Rád bych Vám poděkoval za rozšíření textu Rovná daň a požádal Vás – je-li to možné – o doplnění referencí. Díky a ať se Vám daří nejen na wiki, Taavetti 16. 2. 2010, 01:01 (UTC)

Produktivita[editovat zdroj]

Vaši poslední editaci [1] jsem revertoval a to z těchto důvodů:

  • nadpis Definice a vůbec úvod obecně: se na Wikipedii nepoužívá (viz WP:Vzhled a styl),
  • podnadpisy se nezpapisují tučným písmem ale jako nadpisy (formát === ===),
  • neodstraňujte vložené šablony bez důvodu (vámi vloženou šablonu {{ve výstavbě}} jsem ponechal)

PS: můžu se vás zeptat na Vaše zdroje? Mám podezření, jestli to není od někud opsáno (viz Wikipedie:Autorské právo) --Wikipedista:BobM d|p 4. 3. 2010, 11:34 (UTC)

K tvorbě stránky[editovat zdroj]

k *1: ok, podřídím se, ale rozhodně jste nevhodně zasáhl do obsahu, protože to je obecní omyl považovat produktivitu za efektivitu a už vůbec brát ji jenom jako produktivita práce. Proto je tady definováno těch několik teorií, aby bylo jasno, že produktivita práce je jenom jeden z mnoha ukazatelů v produktivitě samé. Prosím, dočtěte stránku komplexně. k *2: ok, dám si pozor, jenom mi pak neopravujte text tak, aby se to zlilo v jeden text. k*3: ok, ale pak prosím psát srozumitelně své připomínky: kupř. tomu nerozumím, jaké zdroje a opisování? Cítím, že je to obstrukce a tak se vás rovnou ptám, chcete smazat stránku?

Tam, kde je to citace, uvádím reference, tam kde je to výklad z díla, používám odkaz na literaturu, já nejsem student dělající diplomovku v Plzni, ale věnuji se této problematice a chci pomoci tak jak to píšu ve svém Kredu. Nebo slova pana P.F.Druckera mám skomolit a vytvořit novotvary a nepřesnosti jak v našem mediálním bulváru? Nerozumím odkazu, ale něco o redakci wiki už vím, podívejte se na tu slovenskou verzi prosím, taky jsem tam redaktorem.

Prosím, väžně, radši bych byl poctén faktickými připomínkami k obsahu, nebo jejich doplněním, kupříkladu pomozte mi s obrázkem, vzorcem z reference 2, snažím se o soutěžení o netbook. Díky --Zajac Vanka 5. 3. 2010, 19:35 (UTC)

Ad Nechci smazat stránku, mohl byste si to doporučení přečíst? Jestě k editacím, článek začíná jakýmsi úvodem

například takto:

Produktivita (též efektivnost) je vztah mezi velikostí užitku a vynaloženými prostředky. Vložené prostředky se nazývají vstupy, velikost užitku výstupy. Pakliže označíme efektivnost symbolem , vstupy symbolem a výstupy , pak platí obecný vzorec: .

Pokud chcete něco dosáhnout v soutěži přečtěte si WP:Vzhled a styl a projekt Wikipedie:WikiProjekt Kvalita a případně tam požádejte o pomoc, to co tvoříte vám takle nikdo neveme (podívejte prosím se ne jiné články) Tohle možné není a já to po Vás opravovat nehodlám. --Wikipedista:BobM d|p 6. 3. 2010, 06:59 (UTC)

    • odpovím tady: Přečtu si a poučím se. Už tam jedna úvodná věta o odlišení produktivity v ekonomii od jiných pojmů je a protože je nutno odlišit i v ekonomii pojem produktivity od pojmu efektivita, nehodí se tam dát hned tu formuli. Jako vzorec to tam ponechám, protože i ekonomové mějí nejasno, ale není to produktivita obecně, takže je to nutno vysvětlit. Vůbec, produktivita je pojem velice otevřený, --Zajac Vanka 6. 3. 2010, 18:35 (UTC)
A ještě bych vám dal odkaz k poučení: Wikipedie:Vlastnění článků (možná i pro mě) --Wikipedista:BobM d|p 6. 3. 2010, 07:10 (UTC)
PS: omlouvám se za tolik editací diskusní stránky ale jinak to nešlo. --Wikipedista:BobM d|p 6. 3. 2010, 07:23 (UTC)

Jenom připomínka: Wikipedie není věrohodným zdrojem, pokud máte zdroj (třeba přímo z en wikipedie) tak ho tam dejte. Zatím jsem dal šablonu {{doplňte zdroj}}.

Pokud překládáte třeba z anglické Wikipedie, použijte prosím v sekci reference šablonu překlad {{překlad|en|článek|číslo revize}}, to číslo kdyžtak doplním.

ještě k těm referencím: dávají se do sekce reference na konec, né za refy. --Wikipedista:BobM d|p 6. 3. 2010, 17:24 (UTC)

Pane Bobe, jak by Vám bylo, když by Vám někdo sáhnul do volantu při Vaší jízdě? Já bych ho z vozu vyhodil.Proč to děláte? Jinak, Vaše časomíra neodpovídá realitě a tak považuji Váš zásah za mířený vandalismus a to již podruhé. Právě jsem editoval a Vy jste mi zasáhl do editace v reálném MÉM čase, uprostřed slova.To se přece nedělá!!! Jinak děkuji za upozornění, to beru,proč ale v mnohých článcích jsou odvolávky na aglickou wikipedii běžné?Neříkejte, že pravidlo začalo platit dnes ve 12,00 hod Ale málem jsem havaroval....když nebudete vstupovat do editace jako vandal, pak se uklidním.--Zajac Vanka 6. 3. 2010, 17:38 (UTC) Vy nečtěte wikipedii? Je tam soutěž o zlepšení wikipedie, Vy ji zatím spíš sabotujete.--Zajac Vanka 6. 3. 2010, 17:38 (UTC)

Omluva na mé diskusní stránce, prosím za prominutí. --Wikipedista:BobM d|p 6. 3. 2010, 18:03 (UTC)

Omluvu přijímám, pane Bobe, učím se a tu šablonu překlad jsem zkusil i když jsem se zapotil.Díky za to doporučení pracuje sedo shrnutí, budu to muset psát. Totiž, budu rád, ak budete mít připomínky, oni Ti vyhlašovatelé soutěže o zlepšení wikipedii vědí, proč tam ty články pro zlepšení dali, jsou to vesměs neošetřené a sporné témy. Jsem ekonom a proto se nepouštím do fyziky.--Zajac Vanka 6. 3. 2010, 18:33 (UTC)

Hospodářské dějiny ČSR: Citace[editovat zdroj]

Dobrý den! Všimla jsem si, že necitujete podle standardu - v textu kde citujete Ratkošovy Dejiny Československa je třeba dodat stránky, na kterých je možné danou informaci dohledat. Jinak je docela dobré používat šablony, které najdete tady. Jsou tam čtyři typy šablon (monografie, periodikum, sborník a elekt. publikace. Ale pokud vám to ještě dělá problém, upravím to potom. Ale ty stránky citovat musíme.Zdravím. --Verosusa 26. 3. 2010, 10:51 (UTC)

Bitvy Slovenska[editovat zdroj]

Dobrý den. Všiml jsem si vašich editací, kdy jste do této kategorie zařadil bitvu u Komárna, Zvolena, Wogastisburku a Bratislavsko-brněnskou operaci. Do této kategorie patří bitvy, které svedl stát jménem Slovensko. Ne bitvy, které se odehráli na jeho území. Pro tento účel je Kategorie:Bitvy svedené na Slovensku. Současně sem nepatří Malá válka, protože nešlo o bitvu, ale o válku. --Bedivere 17. 4. 2010, 12:30 (UTC)

Taky nic newvím o tom, že by stát jménem Česko válčil s Avary u Wogastisburku, ale to jste tam nechali, že jo? kDYž CHCETE MíT KRITERIUM STÁT tak to musíte wikipedii.cz předělat. A přisuzovat Slovensku Operaci barbarossa, ju, to jste hodně mimo mísu--Zajac Vanka 19. 4. 2010, 10:57 (UTC)

Česko tam bylo chybně to uznávám. Pokud jde o Barbarossu - té se Slovensko účastnilo a netvrďte mi opak. Pak by mě zajímalo proč bychom měli předělat celou českou wikipedii? --Bedivere 19. 4. 2010, 14:40 (UTC)

Maďarsko před příchodem Maďarů[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Maďarsko před příchodem Maďarů. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 25. 3. 2020, 10:51 (CET)Odpovědět