Diskuse s wikipedistou:Wesalius/archiv 2014-1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Ladin (diskuse) 12. 1. 2014, 08:51 (UTC)


Překlad

Dobrý den, díky za doplnění článku Dota 2. Pro odkaz na původní článek, z něhož bylo překládáno, slouží šablona {{Překlad}} – podívejte se, prosím, jak jsem ji použil. Děkuji. Chystáte se upravovat i články o dalších hrách? S pozdravem --27. 1. 2014, 13:23 (UTC), Utar (diskuse)

Dobrý den, určitě v budoucnu doplním i další články o jiných hrách. V tuto chvíli pracuji ale na Seznamu českých a slovenských lokomotiv a také na projektech pro http://wikiskripta.eu a navíc mám zkouškové...takže se těším na spolupráci s Vámi v blízké budoucnosti ;-)
-- vložil uživatel Wesalius (diskuse) 27. 1. 2014, 14:48 (UTC)

Interwiki

Ahoj, díky za nové články! Doplňuj také interwiki odkaz na Wikidatech. Otevřeš si verzi např. na en wiki en:Dysplasia a edituješ dle návodu v levé liště "Edit links", pak jen přidáš "češtinu" a "název článku". Zdraví.--Kacir 24. 3. 2014, 03:46 (UTC)

Ahoj, interwiki odkaz chyběl už jen u Aplazie, tak jsem jej doplnil. Příště už to budu dělat automaticky ;-) -- vložil uživatel Wesalius (diskuse) 24. 3. 2014, 11:14 (UTC)

Atrice

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Atrice. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 12. 5. 2014, 15:11 (UTC)

Robotické úpravy

Pro robotické úpravy je vhodné používat oddělený účet, vizte wikipedie:bot. Také je vhodné se o masovějších úpravách nejprve domluvit s komunitou a najít konsenzus. Například ty drobné vlaječky mají své kritiky, mimo jiné mne :). Když už, tak bych je rád viděl obalené nějakou CSS třídou, aby si uživatel mohl jejich zobrazování snadno vypnout.--Tchoř (diskuse) 21. 5. 2014, 17:07 (UTC)

@Tchoř: Všechny úpravy kontroluji, než je uložím, takže si nemyslím, že je třeba kvůli tomu zakládat nový účet. Žádného robota naprogramovaného nemám. CSS psát neumím, ale pokud mi poradíte kód, tak ho klidně stejnou metodou, jakou jsem přidal vlaječky, vložím do všech položek infoboxů s vlaječkami. Jinak krom vlaječek i prolinkovávám a také se odmazávají nadbytečné mezery a převádějí se norm. na nezalomitelné, kde je to potřeba, s tím snad problém není :-)
Těch důvodů pro robotický účet je víc. Například přehlednost posledních změn. --Tchoř (diskuse) 21. 5. 2014, 17:37 (UTC)
Upozorňuji na minimálně jednu závadnou editaci. Stejně jako Tchoř si myslím, že hromadné "ovlaječkování" a "oznakování" kostelních infoboxů by mělo být provedeno až po domluvě s ostatními. Osobně považuji tyto miniaturní obrázky, které kromě ozdoby neslouží k ničemu jinému, za zcela zbytečné a do infoboxu nehodící se. --Harold (diskuse) 21. 5. 2014, 20:42 (UTC)
@Harold:Už jsem tu chybu opravil, snad se mi jich nevloudilo do úprav více. U vlaječek jsem editoval s odvahou, protože se mi to u tohoto kostela moc líbilo a přijde mi lepší to mít sjednocené, než půl na půl (nebo jakýkoliv jiný poměr). Rád doplním nějaké schovávání pomocí CSS, jak navrhoval Tchoř, ale bohužel ten CSS kód sám nenapíši. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) HypoBOT (diskusepříspěvky)
Myslím si, že vlaječky by měly sloužit pro nějakou orientaci čtenáře u více položek (třeba v tabulce), což tady ale nepotřebuje - vše je seřazené pěkně pod sebou (po ovlaječkování je to naopak rozhozené) a vždycky je tam jen jedna diecéze, jeden kraj (doufám, že tam neplánujete vkládat znaky obcí). Taky z těch miniobrázkků člověk ani nepozná, co ten znak zobrazuje, nehledě na to, že zrovna znaky krajů a diecézí nejsou myslím natolik známé, aby se člověk podle nich orientoval. To je můj nynější pohled, dříve jsem taky měl rád vlaječky v infoboxu, postupně ale přišlo vystřízlivění. --Harold (diskuse) 21. 5. 2014, 21:21 (UTC)
Ještě bych upozornil ta tuto opravu chybné editace. --Harold (diskuse) 21. 5. 2014, 22:03 (UTC)

@Harold: a @Tchoř: Nechám tedy brněnskou a královehradeckou diecézi být, abych si ještě více nepopudil zkušenější wikipedisty. Kde bude nejvhodnější vyvolat diskuzi na téma vlaječky? Na Wikipedie:Pod lípou (návrhy)? Nebo už se o tom někde diskutovalo a mám tam navázat? -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Wesalius (diskusepříspěvky)

Asi bych se zkusil nejprve zeptat na Wikipedie:WikiProjekt Kostely, ideálně s infem pro ostatní taky na Wikipedie:WikiProjekt Křesťanství a WP:Pod lípou (oznámení). --Harold (diskuse) 21. 5. 2014, 21:21 (UTC)

(Polo)robotické editace

Jakékoliv (polo)robotické editace Wikipedie vzhledem k jejich obtížné nápravě (kvůli množství) vyžadují přesnou znalost pravidel a také toho, co chci udělat a proč to chci udělat. Poslední editace HypoBOTa v článcích o státech vykazují bohužel velké množství závad. Uvedu příklady na editacích článků San Marino a Slovinsko.

  • Tato editace je chybná, šablona {{pahýl}} patří nad navboxy, nikoliv pod ně.
  • Tato editace je chybná, protože primární umístění odkazu na Commons patří do sekce "Externí odkazy". Odkaz v infoboxu může být, ale je až sekundární a nelze jím nahrazovat odkaz v "Externích odkazech". Je to jednak kvůli robotům kvůli spojování s kategoriemi Commons na Wikidatech botem a kvůli postupnému robotickému přechodu na řádkovou podobu šablony ({{commonscat-řádek}}), jednak je to standardní umístění odkazu, který je ve většině článků dole v patřičné sekci, takže je čtenáři budou očekávat především tam.
  • Tato editace je chybná. Jednak příliš nerozumím důvodu pro odstranění zkratky UTC s odkazem na článek, jednak z článku zcela zmizela informace o používaném letním čase.

Prosím o nápravu veškerých těchto chyb a o zajištění, aby se neopakovaly. Děkuji. --Harold (diskuse) 4. 6. 2014, 17:45 (UTC)

@Harold: Umístění pahýlu jsem opravil. Letní čas je tam zpět. Odkaz na UTC jsem odstranil, protože ve většině infoboxů stát tento odkaz není, u popisu seznamu parametrů ani v příkladu užití v Šablona:Infobox stát se toto taky neuvádí, tudíž jsem to sjednotil. Nevidím důvod, proč by v jednom článku toto být mělo a druhém ne (ve většině + v příkladu není) a navboxy by měly být uniformní, jinak postrádají smyslu. A odkud berete informaci o hierarchii odkazů na commons? Myslím, že nebude problém (a stejně to bude nutnost, protože hodně článků to tak má) pro operátora robota, aby ho naučil si něco fetchnout z | commons = ..., když to uměl z commonscat. A že čtenáři odkaz na kategorii v commons čekají dole nesouhlasím, opravovat to nebudu, já jako čtenář ten odkaz čekám v infoboxu jako tomu je v článcích/navboxech o kostelích.---- Wesalius (diskuse) 4. 6. 2014, 18:54 (UTC)
ad UTC: No, mně to přijde lepší, je to zkrátka odkaz na článek s vysvětlením základního času. Ale pokud se jedná o sjednocení, tak mi to odstranění nějak extra nevadí.
ad Commons: Bohužel jsem nenašel, že by to bylo popsáno někde v pravidlech, ale takové jsou zkrátka dlouholeté zvyklosti.
  • Nechápu, co proč je problém, když v článku by byly dva odkazy na Commons (jeden v EO a jeden v infoboxu) = to je vytváření pseudoproblému.
  • Pokud existuje sekce "Externí odkazy", tak zkrátka odkaz na Commons patří primárně tam. Čtenář ve většině z téměř 300 tisíc článků na české wiki najde odkaz na Commons v Externích odkazech, v několika stovkách jej bude muset lovit někde v infoboxu. Může tam být, ale opakuji, jako základní umístění takového odkazu se bere samostatná sekce. Co je navíc, to je pouze bonus.
  • Na základě této diskuse probíhá postupná robotická úprava odkazů na sesterské projekty na řádkovou podobu. Tedy to již nebude velký box vpravo, ale odkaz bude převeden do strukturovaného seznamu v externích odkazech. Viz Wikipedie:WikiProjekt Šablony/Sesterské projekty.
  • Z důvodu robotických editací, různých nástrojů a taky propojení s Wikidaty je zkrátka vhodné využívat v článcích standardní podobu odkazu. Infoboxem není a ani nebude nikdy vybaven každý článek, naopak každý článek může a měl by (pokud existuje odpovídající kategorie na Commons) obsahovat standardní šablonu v sekci EO. (K zamyšlení: Proč zrovna pouze Commons do infoboxu? Proč ne taky Wikicitáty, Wikislovník, Wikizdroje, atd.? Viz Německo#Externí odkazy, Česko#Externí odkazy... Místo toho, aby byly odkazy na sesterské projekty na jednom místě (+ třeba dodatečně Commons i v infoboxu), tak se tím vytváří druhé "hnízdo" odkazů, mezi kterými musí člověk přejíždět.)
Sám jsem před časem taky z pár článků odstranil "duplicitní" odkaz na Commons. Ale User:JAn Dudík, který by technickou stránku věci okolo odkazů vysvětlil líp, mě revertoval. A když jsem se nad tím zamyslel, došel jsem víceméně k argumentům, které jsem výše uvedl. Uznal, že taková duplicita má smysl. --Harold (diskuse) 4. 6. 2014, 20:52 (UTC)
Ad řádková podoba - je již použita ve všech kategoriích.
Ad počet odkazů: ke dni 25. dubna měla česká Wikipedie odkaz na commonscat ve 103431 článcích, nepočítaje v to několik desítek až stovek článků, kde je odkaz pouze v infoboxu a zároveň zde chybí sekce "externí odkazy", do které by šel odkaz snadno roboticky zkopírovat. Pokud existuje jediná šablona, dá se snadno upravovat a pracovat s ní (oprava/mazání chybných odkazů, statistika...). ale infoboxů existují stovky a z nich nejméně 30 používá parametr commons(cat) - a v takovém množství se už špatně pracuje s nějakou položkou, která pokaždé může vypadat trochu jinak. Ostatně i ŽOK ukázal, že primární je podle většiny editorů odkaz šablonou a odkaz v infoboxu je až na druhé koleji.
JAn (diskuse) 4. 6. 2014, 21:04 (UTC)
@Harold: Díky za trpělivé vysvětlení, musí to být otravné vysvětlovat horlivým editorům jako jsem já nedostatky jejich editací. Revertuji nevhodné editace HypoBOTa a budu pokračovat už jen v benignějších editacích. ---- Wesalius (diskuse) 6. 6. 2014, 05:45 (UTC)
V pohodě, díky tobě za jakoukoliv užitečnou činnost. Jen u těch robotických editací si člověk fakt musí dávat bacha. --Harold (diskuse) 6. 6. 2014, 09:25 (UTC)

Česko

Vzhledem k tomu, jak citlivé téma je pojmnování Česko/Česká republika, tak bych ti doporučil vyvarovat se takovýchto editací. Odkaz je přímý, názvy jsou synonymní, není třeba zbytečně jitřit situaci. JAn (diskuse) 12. 6. 2014, 05:44 (UTC)

Připojuji se ke kolegovi. Téma Česko vs. Česká republika vyvoláva velké kontroverze, i zde na Wikipedii. Proto by podobné editace rozhodně neměly být prováděny roboticky bez jasného předchozího konsenzu. --Vachovec1 (diskuse) 12. 6. 2014, 11:19 (UTC)
@JAn Dudík:,@Vachovec1:: Už žádné takové editace dělat nebudu, nebyl jsem dřív obeznámen (teď jsem si to dohledal) s překvapivou délkou diskuzí o článcích Česko vs Česká republika, dělal jsem to jen kvůli jednotnosti. Příště se toho tématu nedotknu, nebo jej (ale radši ne, jak si pročítám ty diskuze) prve nadhodím Pod lípou. Díky za upozornění. ---- Wesalius (diskuse) 12. 6. 2014, 13:10 (UTC)

Editace robota

Editace robota vedou k tomu, že umazává znaky diecézí - např. zde : [1] . Nevím zda je to úmysl, nebo chyba. Koukněte na to prosím. --Jik jik (diskuse) 12. 6. 2014, 13:59 (UTC)

@Jik jik:To je schválně, ty vlaječky jsem tam ve většině případů dal já a na podnět 3 zkušenějších wikipedistů (diskuze o symbolech k přečtení zde - Wikipedie:WikiProjekt Křesťanství/Pod křesťanskou lípou#Symboly států, krajů a diecézí v Infoboxu kostel) je teď odebírám... Brzy zmizí i symboly krajů (také záměrně, více v odkazované diskuzi). Všechny tyto editace jsou kontrolované.--Wesalius (diskuse) 12. 6. 2014, 14:05 (UTC)
OK. Chápu. Nepochopil jsem "shrnutí" editace, tak jsem se raději ozval. Mně se ty vlaječky zrovna líbily, ale holt má každý trochu jiný vkus ... --Jik jik (diskuse) 12. 6. 2014, 15:22 (UTC)

Nikdo jiný mou věrnost neocení, tže oceňuji sám sebe :-)

Ano, i učňovské vyznamenání předám sám sobě :-)

Pseudovlajky / robot

Zdravím, píšu ohledně „pseudovlajek“, které jsme řešili nedávno v mé diskuzi. Můžete ještě projet robotem všechny články v šabloně Šablona:Nejvyšší česká fotbalová soutěž? Protože jich hodně zůstalo - mrkněte např. na Mistrovství Českého svazu fotbalového 1912, Mistrovství Českého svazu fotbalového 1913, Státní liga 1946/47, 1. československá fotbalová liga 1958/59, 1. československá fotbalová liga 1957/58 a další z té šablony. Díky --Chalim Kenabru (diskuse) 23. 6. 2014, 19:28 (UTC)

VyřešenoVyřešeno, kdybyste zas na něco narazil, tak se zase ozvěte ;-) --Wesalius d|p 23. 6. 2014, 20:06 (UTC)
@Chalim Kenabru:viděl jsem, že jste tam ještě dnes ráno nějaké odmazal (hlavně Slavii), přidal jsem ty výskyty do filtru a pak už to odhalilo jen jednu zapomenutou.--Wesalius d|p 24. 6. 2014, 06:57 (UTC)
Jo, díky.--Chalim Kenabru (diskuse) 24. 6. 2014, 07:02 (UTC)

Wikidata weekly summary #115

30. 6. 2014, 06:53 (UTC)

Wikidata weekly summary #116

The Signpost: 02 July 2014

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
7. 7. 2014, 07:07 (UTC)

The Signpost: 09 July 2014

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #117

14. 7. 2014, 07:48 (UTC)

The Signpost: 16 July 2014

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #118

21. 7. 2014, 07:42 (UTC)

The Signpost: 23 July 2014

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #119

28. 7. 2014, 08:09 (UTC)

Dědictví a pozůstalost

Hezký den, pozor při nahrazování odkazů na dědictví pozůstalostí. Dochází k chybám ve skloňování, např. zde. --Bazi (diskuse) 28. 7. 2014, 14:38 (UTC) @Bazi: Ach díky, už jsem vypl automat a každou náhradu kontroluji. --Wesalius d|p 28. 7. 2014, 14:47 (UTC)

Zdravím. Možná by bylo dobré, kdyby Váš robot nenahrazoval přímo text v článcích, ale jen doplňoval odkaz, a to takto: [[pozůstalost|dědictví]]. V řadě případů je správnější, aby bylo v textu slovo dědictví (což je část pozůstalosti náležející konkrétnímu dědici). --Vlout (diskuse) 29. 7. 2014, 06:56 (UTC)

Pokud tam existuje významová odlišnost, tak se především nemá napřimovat ani odkaz, pro případ toho, že v budoucnu bude pro dědictví vyčleněn zvláštní článek. Přesměrování neškodí. --Tchoř (diskuse) 29. 7. 2014, 08:54 (UTC)

ː@Tchoř: Nejlépe bude, když si to vyjasníte s autorem požadavku a ideálně na stránce ŽOPPu, předtím než na úkolu někdo začne pracovat. Ten požadavek tam byl týden a je to navíc repost starší žádosti. Jak nahrazovat jsem před začátkem prací diskutoval s JAnem. --Wesalius d|p 29. 7. 2014, 09:11 (UTC)

No já jaksi nejsem všeznalec, takže když Vlout požádal o nahrazení, tak jsem předpokládal, že se jedná o synonyma. Až když sám Vlout říká, že to synonyma nejsou, tak vyjadřuji pochybnost, že je napřimování správně.--Tchoř (diskuse) 29. 7. 2014, 09:35 (UTC)
Významová odlišnost tam skutečně je, avšak taková, že samostatnost článku Dědictví nedává dobrý smysl. Jak uvedeno výše, což Tchoř jistě pochopil. Vše o co zde jde, je napřímení přesměrování, vcelku žádoucí stav. Jestliže by to Váš robot zvládl podle shora naznačeného vzoru, bylo by to nejlepší řešení. Vůbec nevadí, že v textech zůstane slovo dědictví. Tak jako tak je drtivá většina neaktuálních a jejich uvedení do správného stavu bude otázka mnoha dalších let. Jak alespoň zatím předpokládám. --Vlout (diskuse) 29. 7. 2014, 18:39 (UTC)
Podle toho vzoru to půjde opravit. Co s těmi dřívejšími editacemi? Vadí moc (rozumějte Mám je všechny revertovat)?--Wesalius d|p 29. 7. 2014, 18:45 (UTC)
Já jsem narazil jen na dvě, které jsem už opravil. --Vlout (diskuse) 29. 7. 2014, 18:53 (UTC)
Pro úplnost: Ono je dobré odkaz na přesměrování ponechat, i kdyby dávalo do budoucna smysl přesnější přesměrování na nějakou podsekci, tedy třeba
#přesměruj pozůstalost#Dědictví
nebo
#přesměruj pozůstalost#Terminologie
Obecně bych řekl, že je lepší se při napřimování přesměrování držet při zdi. Ten zisk z napřimování se mi nezdá velký. Konkrétně v tomto případě nedokáži zhodnotit, nakolik je přesměrování na sekci v budoucnu pravděpodobné. Nerozumím ani současné podobě patřičné části práva, natož abych si dokázal představit situaci, až budou v článku pojednány i dějiny, návrhy do budoucna, související teorie a především až bude globalizován. Pokud lze i přesměrování na podsekci vyloučit, pak asi nemohu mít proti napřimování námitky.--Tchoř (diskuse) 29. 7. 2014, 23:26 (UTC)

Přesměrování

Ty přesměrování vzniklá přesunem plánuji smazat, jen ještě nebyly přesunuty podkategorie. Plánujete to udělat? --Marek Koudelka (diskuse) 29. 7. 2014, 18:21 (UTC)

Už na tom pracuji. Pouhým replace.py se mi nedaří přesouvat podkategorie, už jsem ale použil jiný skript a snad to už bude v pořádku.--Wesalius d|p 29. 7. 2014, 18:25 (UTC)

Stop

Proč jste přejmenoval Kategorie:Úmrtí při nehodách, kde probíhala čerstvá diskuse a pro přesun nebyl konsenzus?

Proč jste přejmenoval na název Kategorie:Lidé podle přičiny úmrtí? Připadá Vám v pořádku?

--Tchoř (diskuse) 29. 7. 2014, 18:55 (UTC)

A tohle Vám připadá v pořádku: [100][101] ? (další ze stejné várky jsem nekontroloval).

Pochopte, že robotické změny jsou velká věc a je nutné k nim přistupovat zodpovědně. Nerad bych Vám bral příznak, každá pomoc je dobrá, ale berte to pro nejbližší dobu jako poslední varování. Ojedinělá chyba se stane každému, ale v tuhle chvíli mi připadá, že ty hromadné změny provádíte hrozně lehkomyslně a nezodpovědně a asi to po sobě ani moc nečtete ani namátkově nekontrolujete. A ve výsledku máte procentuálně dosti nízkou úspěšnost. A opravte to po sobě, prosím, a pokračujte už opatrněji. --Tchoř (diskuse) 29. 7. 2014, 19:40 (UTC)

Odebrání řadícího klíče zde se mi také nezdá v pořádku. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 7. 2014, 19:43 (UTC)

Ad 1. otázka - přejmenoval jsem podle ŽOPPu, sám jste požadavek komentoval. Takže vy na tom se čtením vašich příspěvků nebudete nejspíš o moc lépe než já. Opakuje se situace, kdy tutláte svůj nesouhlas s přejmenováním/přesunem až do chvíle, kdy někdo změnu provede a pak mu to vyčtete. Bylo by produktivnější, kdybyste se vyjádřil včas.
Ad 2. otázka - vypadl Vám předmět, takže věta nedává smysl, ale předpokládám, že odpověď najdete znovu v tom požadavku v ŽOPPu, který jste komentoval.
Ad 3. otázka - zase nesmyslná věta, ale ano, mnou provedený přesun mi připadá v pořádku.
Ad 4. otázka - ve vláknu o kousek výš o náhradě linku dědictví jsem se ptal, co tedy s mými editacemi, které jsou částečně asi chybné.

Řeči o procentuálně nízké úspěšnosti jsou nepodložené a zbytečné, plnil jsem více požadavků v poslední době a problémy byly jen u dědictví, které by opět nenastali, kdyby jste nečekal, až nějaký nezodpovědný botovodič začne na věci pracovat. Natropené chyby samozřejmě opravím.

Ad Marek Koudelka - opraveno. Smazal jste mnou vyprázděnou kategorii Úmrtí při nehodách, kterou jsem pro smazání označil a Tchoř s tím má problém, mohl byste se k tomu vyjádřit?--Wesalius d|p 29. 7. 2014, 20:01 (UTC)

Do těchto diskusí se moc často nezapojuji a nevidím důvod, proč bych zrovna tentokrát měl. Já jsem jen mazal, prostě normální správcovská činnost… Omlouvám se, ale vyjadřovat se k tomu nebudu. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 7. 2014, 20:07 (UTC)

ː :-) Smazal jste kategorii, která podle Tchoře neměla být přesunuta (tudíž ani smazána). K mazání musíte mít důvod, že? Ale Vám nikdo ohledně této editace na diskuzní stránku nepíše, zvláštní.--Wesalius d|p 29. 7. 2014, 20:17 (UTC)

Smazal jsem to proto, že přesměrování do kategorií (alespoň na české Wikipedii) nepatří. Odpovědnost za přesun je na tom, kdo stránku přesune. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 7. 2014, 20:21 (UTC)
Jak jsem ti už psal, pro narovnání přesměrování se nejlépe používá skript solve_disambiguation.py. Ano, mluvil jsem o více možnostech, ale zákaldem robotické práce je nejprve otestovat příkazy na malém vzorku ateprve potom dělat hromadné změny.
Vlastní revert lze udělat opačným příkazem replace.py -usercontribs:HYPObot "[[pozůstalost" "[[dědictví" - projde posledních 250 vlastních příspěvků
Některé žádosti jsou napsané poněkud zmatečně, jiné jsou typu, který osobně nepreferuju, nemusím tedy vyhovět každému.
@Marek Koudelka: Odstranění řadicího klíče je záležitost bugu, který bude snad v brzké době opraven (patch už je, ale ještě nejspíš není v aktuální verzi)
Zkus se někdy večer zastavit na IRC, můžeme spolu probrat detaily a dotazy. JAn (diskuse) 29. 7. 2014, 20:34 (UTC)

Odpověď s dvojitým e.k.:

Úmrtí při nehodě
Nesouhlas jsem vyjádřil v diskusi u kategorie den předem. Měl jste dost času si ho všimnout.
Kategorie:Lidé podle přičiny úmrtí
Nápověda: Nepíšeme tu hornolužickosrbskou wikipedii.
dědictví
Nápověda: dědictví se skloňuje jinak než pozůstalost.

Marek Koudelka smazal relikt po přesunu, to je v pořádku, je to technická věc a se sporností přesunu to nijak nesouvisí. Ale přesun v pořádku není. A za editace své a svého bota nesete zodpovědnost Vy, nikoliv někdo, kdo dá třeba nevhodnou žádost. Vy máte příznak pro robotické editace, Vám může být odebrán. --Tchoř (diskuse) 29. 7. 2014, 20:40 (UTC)

@JAn: Díky za vstřícnost. Já jsem z těch 3 způsobů právě solve̙ disambig.py jedinný nepochopil, tak jsem použil radši ty, co mi byly známé. Díky za radu, jak revertovat, udělám to ale až zítra, tady v Kazani už je velmi brzké ráno :-).

@Tchoř: Dědictví skloňovat umím, vašimi kousavými a jedovatými příspěvky ničemu nepřispíváte a určitě tak nezakryjete vaše jednání, které jsem popsal výše. Výhružku ohledně odebrání příznaku už potřetí opakovat nemusíte, já vaše příspěvky čtu. Já nepřesouval odpovědnost na nikoho, kdo podal nevhodnou žádost, to jste si přečetl kde? --Wesalius d|p 29. 7. 2014, 20:53 (UTC)

No já čekám nějakou sebereflexi. Že dáte na vědomí, že si uvědomujete, že jste ve všech třech případech chyboval, a především že dáte na vědomí, že se budete snažit, aby se to neopakovalo. Zatím mám pocit, že máte dojem, že jste vlastně postupoval správně (a snažíte se vymýšlet, že jsem někde udělal chybu já nebo Marek Koudelka).--Tchoř (diskuse) 29. 7. 2014, 22:37 (UTC)

Napsal jsem, že chyby opravím. Takže si své chyby uvědomuji. Vy mě ovšem napadáte (už první příspěvek ohledně moji procentuální úspěšnosti, pokračovalo to narážkou na moji neschopnost skloňovat) a hrajete na to, že nejlepší obrana je útok. Já jsem Marka Koudelku pouze požádal o vyjádření se, takže zase se snažíte změnit význam mých příspěvků (není to poprvé, mám v živé paměti vaše nepřátelské komentáře ohledně symbolů v inoboxech kostel). A že jste někde udělal chybu vy se nemusím snažit vymýšlet, prostě buď nečtete příspěvky, které komentujete nebo podle čekáte, až někdo udělá nějakou práci a pak ji rozporujete. A chybí Vám schopnost napsat příspěvek tak, aby neobsahoval rýpavé narážky na nesmysly (viz skloňování). Takže přestaňte dělat ramena na mé diskuzní stránce, přečtěte si, co jste zde vyplodil a jděte dělat nějakou zodpovědnou a užitečnější práci. Díky --Wesalius d|p 30. 7. 2014, 02:46 (UTC)

Prosím, uklidní se. předpokládej dobrou vůli a dej si pauzu, aby to tu nesklouzlo k osobním útokům. JAn (diskuse) 30. 7. 2014, 06:15 (UTC)
Příspěvky, na které reaguji, čtu obvykle dostatečně na to, aby moje odpověď byla smysluplná a k věci. Možná se to vždycky nepodaří, ale zrovna v debatách, které se týkaly Vás a Vaší práce, o žádné chybě nevím. S obviněním, že „podle čekám“, jaksi zapomínáte předpokládat dobrou vůli. Přitom svá obvinění ani nemáte o co opřít. Opravdu nechápu, jakým způsobem jsem mohl předpokládat a ovlivnit, že budete ignorovat rozdílné skloňování, jak jsem mohl tušit, že budete ignorovat diskusi u kategorie, nebo co by mělo být špatného na tom, že nekontroluji překlepy v žádostech, které se nechystám provádět (nebo jakým způsobem jste došel k názoru, že jsem o tom překlepu věděl už dříve).
Vaši celkovou úspěšnost hodnotím, protože považuji za problém, když nějaký botovodič začíná hromadit větší množství chyb. Nevím, jak bych to měl vyjádřit, abyste to nebral jako „útok“.
„Ale Vám nikdo ohledně této editace na diskuzní stránku nepíše, zvláštní.“ – neumím interpretovat jinak, než naznačování, že by Markovi Koudelkovi měl někdo ohledně jeho editace psát, protože na ní bylo něco v nepořádku.
Že chyby opravíte, jste napsal, ale v kontextech, kdy jste u části chybných přesunů tvrdil, že se Vám zdají v pořádku.
A vyhněte se, prosím, bezdůvodnému komentování mých schopností, tím se dostáváte do zakázané oblasti. Já Vaše schopnosti také nehodnotím.--Tchoř (diskuse) 30. 7. 2014, 10:01 (UTC)


@Tchoř: Nechal jsem vychladnout své emoce. Příště, až budu na nějakém úkolu za pomocí robota pracovat, tak budu důkladněji kontrolovat práci robota a testovat na menších vzorcích a vyhnu se tak chybám. Doufám, že Vy budete volit příště méně agresivní formu diskutování, ale pokud to nepůjde, tak nevadí :-). S pozdravem. --Wesalius d|p 6. 8. 2014, 02:01 (UTC)

Pozvánka na říjnový sraz

– Tento příspěvek přidal(a) Bazi, 13. října 2014, 12.58‎ (UTC)