Diskuse s wikipedistou:Vodnar2007

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Novaček

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 07:22, 9. 5. 2007 (UTC)

Obrázky pouze pro Wikipedii[editovat zdroj]

Ahoj, nenahrávejte prosím obrázky s licencí {{Zvoleno povolení jen pro Wikipedii}}. Jsou považovány za nesvobodné a jako takové jsou mazány. Díky. --Tlusťa 09:43, 11. 5. 2007 (UTC)

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! Chmee2 10:25, 11. 5. 2007 (UTC)

Odstraňování obsahu[editovat zdroj]

Neodstraňujte obsah článku Regina Holásková. Pokud máte nějaké náměty k obsahu, zmiňte je na diskuzní stránce článku. --Li-sung 11:40, 13. 5. 2007 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Nártoun 12:47, 13. 5. 2007 (UTC)

Licence u obrázků[editovat zdroj]

Ahoj, pro kopie obrazů Regina Holáskové i pro její portréty je třeba, aby držitelé práv (v tomto případě autoři) dodali do OTRS (adresa a podrobnosti jsou v odkazovaném článku) povolení, ve kterém potvrdí, že lze jejich díla uvolnit pod licení Creative Commons Attribution 2.5. Toto povolení je třeba dodat do jednoho měsíce, bez něj zde bohužel nemohou tato autorským právem chráněná díla zůstat. Díky za pochopení. --Tlusťa 10:36, 14. 5. 2007 (UTC)

Editace článku Regina Holásková[editovat zdroj]

S článkem Regina Holásková jsem si v noci na dnešek dal dost práce, abych jej z jakéhosi seznamu upravil do podoby encyklopedického článku vhodného pro Wikipedii. Proto vás žádám, abyste jej nevracel zpět do předchozí podoby.

  • Pokud si chcete pouze zkoušet, jak co bude vypadat, máme na to stránku Wikipedie:Pískoviště.
  • Pokud chcete článek o Regině (nebo kterýkoliv jiný) skutečně upravit, používejte tlačítko Ukázat náhled. Není výjimkou, když zkušený wikipedista článek edituje třeba i hodinu, během toho použije 10× náhled a až na konci své práce na článku jej uloží. Časté ukládání zvyšuje riziko vzniku editačního konfliktu, znepřehledňuje historii článku a zbytečně zaplácává databázi.
  • Články na Wikipedii mají obvyklý styl, kdy se používají celé věty a ty se sdružují do odstavců. Vaše verze, která vypadá jako zápisky ze školního sešitu, toto nesplňuje.
    Vaše verze je Bulvár -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Vodnar2007 (diskusepříspěvky)
    Bulvár je celá reality show typu Big Brother nebo VyVolení, je tedy logické, že se jí věnují téměř výhradně bulvární a polobulvární média. Nicméně i tam lze (s určitou pravděpodobností) rozlišit, které informace jsou seriózní a které jsou pouze výmyslem redaktora, kterému celebrita odmítla rozhovor. --Milda 12:39, 2. 6. 2007 (UTC)
  • Nemažte odstavec o její účasti v reality show. Je to důležitá etapa Reginina života, protože díky VyVoleným se stala široceb známou. Nechci nijak snižovat její výtvarné umění, ale nebýt účasti ve VyVolených, tak by o ní dnes možná vědělo jen pár desítek lidí z oboru a pro Wikipedii by nebyla považována za dostatečně významnou. Snažil jsem se odstavec napsat co nejobjektivněji a doplnil jsem jej dostatečně věrohodnými zdroji.
  • Tvrzení, ke kterým jsem nenašel zdroje (a která nejsou všeobecně známými fakty), jsem opatřil šablonou {{Chybí zdroj}}. Pokud k nim máte dostatečně věrohodné zdroje, tak je doplňte podobným způsobem, jak jsou uvedeny jinde v článku, protože jinak hrozí, že to, co nelze ověřit, v budoucnu někdo jiný smaže. Důležité je, aby zdroj byl udán přesně, tj. např. u internetových zdrojů adresa konkrétní stránky, kde je ta informace uvedena.

To by bylo asi tak všechno. Naším společným cílem je (vy)tvořit kvalitní encyklopedii. Pokud k tomu přispějete, bude to jen dobře. --Milda 05:42, 2. 6. 2007 (UTC)

Posláno povolení autora a Foto kopie Obrazů smazány dokonce smazám i Soubor:Luční kvítí.gif jeho vastníkem orginálu Jsem Ing Antonín Šulc rovněž jako právní poradce a manažěr Reginy Holáskové mám souhlas k uvolnění fotokopií pro wikimedia zasláno 18.5 2007 soubory smazány dne 3.6.2006 důvod nelze ověřit přitom dána plná l adresa Reginy Holáskové Agia reginah@centrum.cz a mobilní telefon +4207311111xx Tel 4íslo nedávám celé do diskuze

# ------------ Původní zpráva ------------
# Od: Tony <Antonin2005@seznam.cz>
# Předmět: Povolení od Autora Regina Holásková Regina Holásková
# <reginah@centrum.cz>,  
# Datum: 18.5.2007 10:11:19
# ----------------------------------------
# Povolení od Autora Regina Holásková Regina Holásková <reginah@centrum.cz>, 
# Povolení od autora 
# Od Regina Holásková regina.h@centrum.cz pro Antonín Šulc email
# antonin2005@seznam.cz vodnar2007@seznam.cz Máte mé svolení uvolnit mé díla :
# Foto kopie obrazů Galerie Regina Holásková a pro moje  foto portréty pod licení
# Creative Commons Attribution 2.5. s uvedením jména autora Regina Holásková Pro
# díla:
# 
#  1.Soubor:Žhavá vlna.gif
#  2.Soubor:Vzpínající se kůň.gif
#  3.Soubor:Vzplanutí.gif
#  4.Soubor:Vzlétnutí.gif
#  5.Soubor:Dráček.gif
#  6.Soubor:Luční kvítí.gif
#  7.Soubor:Karneval.gif
#  8.Soubor:Karneval duo.gif
#  9.Soubor:Bohemia.gif
# 10.Soubor:Spojení.gif
# 11.Soubor:Orchideje.gif
# 12.Soubor:Tvar 17 .gif
# 13.Soubor:Lekmíny.gif
# 14.Soubor:Tajné dveře.gif
# 15.Soubor:Snící orchideje.gif
# 16.Soubor:Přání.gif
# 17.Soubor:Bora Bora.gif
# 18.Soubor:Anděl.gif
# 19.Soubor:Duhová laguna.gif
# 20.Soubor:Hair 00784.jpg
# 21.Soubor:Hair recko.jpeg
# 
# 
# Máte můj plný souhlas uvedených uvolnit mé díla : kopie obrazů Galerie Regina
# Holásková a pro moje portréty pod licení Creative Commons Attribution 2.5. k
# nekomerčnímu použití s uvedením Autora
# 
# s Podravem Regina Holásková Brno 16.5. 2007
# 
# 
# 
# Sobory uloženy na
# http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Obr%C3%A1zky%2C_u_kter%C3%BDch_prob%C3%ADh%C3%A1_ov%C4%9B%C5%99en%C3%AD
# 
# 
# Kategorie:Obrázky, u kterých probíhá ověření
# 
# Prosím o potvrzeni   na  antonin2005@seznam.cz
# 
# Antonín Šulc

-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Vodnar2007 (diskusepříspěvky)

Na okolnosti, proč byly obrázky smazány, se musíte zeptat konkrétního správce, který situaci takto vyhodnotil a obrázky smazal. Já nejsem ani správce, ani nemám přístup do systému OTRS, článek Regina Holásková jsem editoval jako běžný uživatel, který má zájem na tom, aby články na Wikipedii byly kvalitní co do obsahu i formy. --Milda 07:30, 18. 6. 2007 (UTC)

Ahoj, stejně jako minule – nemůžete cizí dílo po jeho pouhé kopii prohlásit za svoje a uvolnit jej pod svobodnou licencí. --Tlusťa 07:23, 22. 6. 2007 (UTC)

Sobor Luční kvítí od Regina Holásková změna od minule nyní jsem vlastníkem tohoto díla a všech práv v soukromé sbírce. Fotokopie obrazu Luční kvítí pořízena pro účel vernisáže dne 3.6 2007 v Aloze Brno Kozí 10 a jsem autorem Fotokopií všech obrazů do ceníku pro tuto výstavu a pořadatelem výstavy jakož i právním zástupcem pro prodej obrazů Regina Holásková Antonín Šulc

Sobor Luční kvítí[editovat zdroj]

Sobor Luční kvítí od Regina Holásková jsem vlastníkem tohoto díla v soukromé sbírce a všech práv na kopírování a uvolnuji jej jako Licence GFDL a CC-by-sa-2.5 . Fotokopie obrazu Luční kvítí pořízena pro účel vernisáže dne 3.6 2007 v Aloze Brno Kozí 10 a jsem autorem Fotokopií všech obrazů do ceníku pro tuto výstavu a pořadatelem výstavy jakož i právním zástupcem pro prodej obrazů Regina Holásková

Čeština[editovat zdroj]

Kolego, mohl byste se prosím naučit česky? Vidím, že evidentně občas nepoužíváte pády a skloňování. Mimochodem na wikipedii nepíší "winkipedisté", ale "wikipedisté". A z jisté vaší editace mi není jasné, co to je "imel". --Kirk 10:11, 4. 5. 2008 (UTC)

Zřejmě je to e-mail, ale taky mi chvíli trvalo než jsem na to přišel :) --Adam Zivner 10:13, 4. 5. 2008 (UTC)

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat, zda by nebylo možné uvolnit výše uvedený soubor rovněž ke komerčnímu využití. Povolení pouze pro nekomerční využití bohužel pro umístění ve Wikipedii nestačí. Pokud souhlasíte, zašlete nám prosím e-mail do systému OTRS. V opačném případě budeme nuceni obrázek po uplynutí jednoho týdne smazat. Díky moc za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 5. 8. 2009, 19:02 (UTC)

Novaček[editovat zdroj]