Diskuse s wikipedistou:Vavrik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Starší diskuse[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Horst 1. 10. 2008, 10:46 (UTC)

Zobounovití[editovat zdroj]

Děkuji vám za článek zobounovití, ale již zde existoval synonymní článek zoboun, který jsem mírně doplnil podle informací z článku zobounovití a z tohoto článku udělal přesměrování. Omlouvám se vám za to, že jsem toto přesměrování zapomněl udělal už dříve, kdy jsem článek zoboun napsal, a část vaší práce tak vyšla nadarmo. Doufám, že vás to neodradí, vaše práce je zde velmi potřebná, citovat zde nejnovější fylogeteické výzkumy je záslužné a já to nestíhám (ač je pro mne fylogeneze živočichů jedna z nejzajímavějších částí biologie). S pozdravy Ben Skála 1. 10. 2008, 13:54 (UTC)

Prosím, kategorizujte soubory které nahráváte na Commons [1]. Pro příklad se podívejte jak jsem upravil stránky fotek na Commons k článku Hořec chladnomilný. Dál není na škodu uvést v článku odkaz na commons do šablony. Díky --Varel 16. 10. 2008, 19:48 (UTC)

Ještě jedna věc. Článkům které vkládáte chybí dvě důležité věci, interwiki a kategorie. Díky --Varel 16. 10. 2008, 20:01 (UTC)
Všechny vaše fotografie jsem na Commons kategorizoval. Musím říct že všechny jsou perfektní, díky za ně. --Varel 16. 10. 2008, 20:42 (UTC)

Přesměrování[editovat zdroj]

Myslím že nebyl dobrý nápad přesměrovat heslo Cvrček na Cvrček domácí. Máme tady totiž i Cvrčka polního. Heslo cvrček by se hodilo spíš pro skupinu rodů cvrčků. Stejný problém je s králíkem. Pokud budete odpovídat, tak prosím v této diskusi. Díky --Varel 21. 10. 2008, 12:19 (UTC) Díky za další připomínku. Je zřejmé, že máte pravdu - králíků je skutečně více, stejně jako cvrčků. V okamžiku vytváření propojení jsem myslel jen na spojení dosud nesvázaných konců - lepší bude vytvořit mezistupeň, tedy stránky králík a cvrček. Díky za upozornění. --Martin Vavřík 21. 10. 2008, 12:24 (UTC)

No myslím že snad jste to měl nechat raději jak to bylo.. Vytvořit přesměrování Cvrček na neexistující článek Cvrčkovití je nesmysl. --Jowe 21. 10. 2008, 13:25 (UTC)
Právě tento neexistující článek vytvářím - díky za pochopení. --Martin Vavřík 21. 10. 2008, 13:48 (UTC)
Jasně, přesto doporučuju příště raději nejprve vytvořit článek a až potom přesměrování na něj. --Jowe 21. 10. 2008, 14:02 (UTC)
Už to chápu, došlo mi to záhy poté. Chybami se člověk učí - snad... --Martin Vavřík 21. 10. 2008, 15:02 (UTC)

Wikivyznamenání[editovat zdroj]

„Nováček“

Srdečně zdravím. Rychlý start do zdejší Wiki věští dalšího "závisláka". Abych to pojistit, přidávám první metál. Nyní jste oficiálně „Nováčkem“! Blahopřeji a přeji ještě mnoho dalších editací . Kolega --Zákupák 4. 11. 2008, 16:50 (UTC)

Velmi děkuji za udělený titul/vyznamenání. Obávám se, že pokud uvidím mezery ve wikipedii, budu mít neustále nutkání je zaplnit. A ve spolupráci s mou další závislostí - focením - se jistě máme na co těšit. --Martin Vavřík 10. 11. 2008, 08:29 (UTC)

Články kostelů[editovat zdroj]

Ahoj. Jsem rád, že vytváříš docela hojně články o kostelech. Aby byly články o kostelech pěknější, existuje infobox {{Infobox kostel}}, ve kterém jsou údaje přehledně dostupné. Doporučuji ti jej používat.

Ještě tě chci upozornit na existenci WikiProjektu Křesťanství, který koordinuje práci týkající se křesťanství a tedy i církevních staveb, kostelů. Pokud budeš chtít, přidej se! Díky. --P.matel 15. 11. 2008, 17:29 (UTC)

Díky za pochvalu. Pokusím se naučit používat zmíněnou šablonu, aby měly články jednotnou podobu. Pokud jde o křesťanství, zde spíše uvítám pomoc a doplnění, osobně mne zajímají kostely spíše z hlediska architektonického. Pokud se nemýlím (hledal jsem jen zběžně), postrádám články o církevních tématech v umění. Nevím, zda budu schopen někdy zapracovat na tom, představoval bych si přehled nejčastěji zobrazovaných osobností či událostí. Např. pod tématem Ukřižování je spíše popis popravy, hesla Madona nebo Pieta jsou velmi stručná. Mohu se třeba pokusit vytvořit pahýl, který později někdo rozpracuje.
Momentálně jsem si dal šílený závazek, dostat na web všechny kostely v mém (šumperském) okrese. Dnes jsem so udělal malý výlet a nafotil 19 kostelů (počasí nic moc), mám tedy pár dní co dělat. --Martin Vavřík 15. 11. 2008, 18:25 (UTC)

Ad WikiProjekt Křesťanství: Jasně, je mnoho přístupů, jak se zapojit a zájmům se meze nekladou. Výhodou WikiProjektů je, že je činnost koordinována a pracuje se efektivněji. Také můžeš případné problémy, nejasnosti řešit na diskuzi v daném projektu a zainteresovaní lidé ti odpoví. Stejně tak můžeš vznášet náměty, co je potřeba vytvořit a třeba se toho někdo ujme. Určitě je vítáná tvoje činnost ohledně kostelů, i přínos do umění.

A v souvislosti s tvou fotografickou aktivitou zase existuje WikiProjekt Fotografování, o kterém už možná víš. Jinak taky fotím ve svém okolí, např. s kolegou Mercym jsme nafotili většinu obcí Kyjovska. Neomezovali jsme se jen na kostely, ale také na další významné stavby a zvláštnosti - obecní úřady, pomníky, kapličky, kříže, muzea, zámky,... prostě vše, co je charakteristické pro danou obec. Cílem je, aby každá obec měla alespoň několik fotek. Takže máš další námět na spolupráci, když tě to baví. Hodně zdaru.

Jinak své starší diskuze zkopíruj před ty nové, aby byla zachována časová posloupnost.--P.matel 15. 11. 2008, 19:00 (UTC)

O projektu fotografování vím, rovněž souhlasím s tvým přístupem co do fotografování obcí. Když proplouvám wikipedii, snažím se přihodit fotku všude, kde chybí, pokud ji mám. Wikiprojekt Křesťanství ve volném čase oťuknu, je pravdou, že mě vždy více než hrady, zámky a domy přitahovaly kostely a kláštery. Mým hlavním zájmem pak zůstávají ptáci, jediná výhoda současného období je, že je mimo sezónu, proto mám čas na další koníčky. --Martin Vavřík 15. 11. 2008, 19:11 (UTC)

Dobrý den. Měl bych prosbu. Když založíte nějaký nový článek s tematikou křesťanství, který stojí za řeč (nejsou to jen dvě věty...), podělte se s ním kdyžtak na portálu křesťanství v sekci nových článků. Ať to nechátrá. Navíc se k novým článkům o křesťanství rádi dostanou i ostatní, kteří jsou např. členy wikiprojektu křesťanství atp. Děkuji --bab_dz 16. 11. 2008, 00:04 (UTC)

Defaultsort[editovat zdroj]

Ahoj! Ty defaultsorty vkládej dolů, před první kategorii. Používej klidně háčky a čárky. Sice má Wikipedie již delší dobu problémy s abecedním řazením, ale tenhle problém nebude problémem navždy. Miraceti 30. 12. 2008, 15:51 (UTC)

Díky za upozornění i opravy, nevím, jak mě napadlo strkat DEFAULTSORT nahoru, teď vidím tu blbost. Pokud jde o diakritiku, bylo mi dříve doporučeno ji nepoužívat, osobně považuji za dost nepřehledné zařazení dejme tomu Čakovic na konec seznamu za Z, což se ve Wikipedii děje. Snad se i zde vývoj pohne dopředu. --Martin Vavřík 30. 12. 2008, 19:58 (UTC)
Jo, někteří mají pořád tendenci něco „vylepšovat“, proto radí diakritiku nepoužívat. Že je to špatně se dá snadno ukázat. To řazení za Z je právě kvůli tomu, že Wikipedie (resp. Wikimedia, což je software, který Wikipedie používá) neumí zatím řadit podle národních zvyklostí - řadí podle toho, jak jdou písmena v Unicode. Tahle chyba se řeší už dlouho a doufejme, že bude brzo vyřešena. Jakmile bude vyřešena, všechny defaultsorty s diakritikou budou fungovat správně. A všechny defaultsorty bez diakritiky fungovat přestanou, začnou řadit hesla jinam, než patří. Navíc nepoužíváním diakritiky stejně ničemu moc nepomůžeš ani teď - řadit se to bude blbě stejně, protože pravidla pro řazení jsou komplikovanější (háček znamená jiné písmeno (a to ještě s výjimkou Ě), ale čárka nebo přehláska ne; navíc máme Ch. ). Vymyslet a hlavně udržovat systém, který by pomocí písmenek bez diakritiky dokázal řadit hesla celkem správně, je za stávajícího stavu nereálné. A to pořád s tím, že až se ta chyba opraví, tak se celý ten pečlivě vymyšlený a udržovaný systém zhroutí. Z toho důvodu je lepší se dočasně smířit se špatným a nepřehledným řazením. Miraceti 31. 12. 2008, 08:37 (UTC)

Zdravim! Chtel jsem se ujistit o autenticnosti fotografie v hesle Miroslav Krobot. Obcas toho pana potkavam, ale mam silnou pochybnost, ze vypada takhle (je fakt, ze uz jsem jej nevidel delsi dobu a nevim, jestli se nenechal obrust, ale vzdycky mel jiny tvar plese a nesedi mi ani tvar nosu). Vizte pro porovnani fotky v odkazech. --Postrach 12. 1. 2009, 22:51 (UTC)

Je to pravda, jak jsem zmínil v diskuzi na dané stránce, jedná se o režiséra Ivo Krobota; za omyl se omloluvám, budu se ještě více hlídat. --Martin Vavřík 13. 1. 2009, 05:07 (UTC)

Smazání stránek[editovat zdroj]

Řešíme vložením jednoduche šablony SMAZAT ** --MiroslavJosef 30. 1. 2009, 15:05 (UTC)

Díky za odpověď, učím se za pochodu... --Martin Vavřík 30. 1. 2009, 15:11 (UTC)
Není zač, mě to také trvalo delší dobu, holt nikdo učený z nebe nespad ... Zdravím --MiroslavJosef 30. 1. 2009, 15:13 (UTC)

Wikikytička za rackománii[editovat zdroj]

Wikikytička
Wikikytička

Ahoj, chtěl bych Ti udělit tuhle pěknou žlutou kytičku za sérii článků o raccích, kterými v posledních dnech doslova „zaplavuješ“ Wiki. Jen se divím, že Ti ty racci už nelezou ušima. :) Hodně úspěchů do dalších racků, — Jagro 2. 2. 2009, 22:27 (UTC)

Díky za kytičku i podporu, rád bych racky postupně zkompletoval. Nejprve mám v plánu vytvořit pahýly všem druhům a poté doladit informace u nejzajímavějších. Jinak – racci mi ušima kupodivu nelezou, přestože se jim víceméně věnuji již od roku 1987 (to to letí)… --Martin Vavřík 2. 2. 2009, 22:49 (UTC)
Přidávám se k poděkování.--Sevela.p 6. 2. 2009, 00:39 (UTC)

Racek kalifornský/mormonský[editovat zdroj]

Ahoj, našel jsem jednu věc, která mi nějak nesedí.

V článku Racek kalifornský uvádíš, že je latinsky Larus californicus, a interwiki vede správně na en:California Gull. Ale podle biolibu je Larus californicus racek mormonský (viz [2]) a Racek kalifornský je latinsky Larus livens (viz [3]). Našel jsem ještě několik zdrojů, kde tomu takto je také (viz [4], [5], [6]).

Chci se ujistit, jestli jsi se přehlédl při zakládání článku, nebo se mýlím. S pozdravem--Sevela.p 6. 2. 2009, 00:54 (UTC)

S názvoslovím ptáků je problém. Neexistuje žádná oficiální autoritativní verze, která by říkala, které jméno je správné. Často jde spíše o zvyk. Před asi deseti lety byl učiněn pokus o vytvoření názvosloví, vyšel na konci knihy pojmenované nějak jako fotografický atlas ptáků světa (bohužel mi ji ukradli, takže ji nyní nemám). Názvosloví sestavoval tým kolem doc. Hudce, sám jsem se k některým věcem vyjadřoval. Dál to bohužel nedošlo, pokud vím. Tudíž u některých druhů máme více názvů a pokud jde o druhy pro naši faunu nezajímavé, nedošlo k žádnému závěru. Nevím, z čeho vychází databáze na BioLibu, ale dejme tomu název racka Audouinova je zde tuším racek zelenonohý, což nikdo ve světě českých ornitologů nepoužívá! Pokud jde o racka kalifornského, bylo by nemoudré vybočovat z mezinárodního nászvosloví, když se tak jmenuje ve všech dalších jazycích (minimálně latinsky, anglicky, německy i francouzsky).
Shrnuto, podtrženo, jména na BioLibu a jiných webech evidentně vycházejí z návrhu nějakého člověka, který vymyslel názvy pro řadu ptáků, bez konzultace s dalšími a bez oficiální publikace (a tedy zdroje), která obecně v českém jazyce chybí. Proto je - podle mého názoru - vhodné přidržet se u absence českého jména cizích jazyků. Uvítám další diskuzi na toto téma, mohu se i pokusit zjistit, zda se něco v nomenklatuře od doby návrhu doc. Hudce pohnulo. --Martin Vavřík 6. 2. 2009, 09:52 (UTC)
Děkuji za vyčerpávající reakci. Vůbec nic o tomto nevím, takže dám na tebe. Jen mi to právě nesedělo, takže jsem napsal. Ještě jednou díky za tvou práci.--Sevela.p 6. 2. 2009, 17:09 (UTC)
Tak jsem kontaktoval doc. Karla Hudce a situace se má takto: Názvosloví vyšlo v podobě brožury a bylo před (relativně) nedávnem také schváleno ČSO. Dokonce jsem zjistil, že jsem knihu od jednoho z autorů dostal a mám ji ve své knihovně! Aby bylo Wikipedii učiněno za dost, přesunu všechna špatně jmenovaná hesla na hesla podle tohoto názvosloví, s jedinou výjimkou, kterou je právě Larus audouinii, což vysvětlím v heslu tohoto druhu (jde o prioritu publikace). --Martin Vavřík 8. 2. 2009, 17:21 (UTC)

TUSC token afdaf5d9cca2a79a8cbd0d4453de4b28[editovat zdroj]

I am now proud owner of a TUSC account!

Řád modrého motýla[editovat zdroj]

„Řád modrého motýla“

Ahoj :-) za velký přínos v oblasti článků o ptactvu, zejména o raccích, chaluhách a jak jsem koukal i rybácích, bych Ti tímto rád udělil Řád modrého motýla. Těším se na spoustu nových zajímavých článků a držím palce do budoucna. S přáním pěkného dne Faigl.ladislav slovačiny 14. 2. 2009, 13:26 (UTC)

Děkuji velmi za další vyznamenání. Momentálně jsem ukotven do postele, tak se aspoň nějak zabavím ;-). Po rybácích bych se chtěl podívat na to, kterým našim ptákům chybí wikistránky. --Martin Vavřík 14. 2. 2009, 13:58 (UTC)

Chtěl bych Ti také poděkovat za tvou práci na ornitologických článcích a gratuluji za krásný řád. Všim jsem si, že máš už všechny rybáky hotové, tak jsem zvědavej, co to bude příště? ;) --Vojtech.dostal 16. 2. 2009, 18:07 (UTC)

Děkuji za uznání. Vytvořil jsem pahýly pro druhy své nejoblíbenější skupiny, ale z biologického pohledu je stále česká wikipedie děravá jako řešeto (třeba rostliny jsou na tom úděsně). Budu se teď věnovat i jiným aktivitám, ale když najdu čas, budu lepit ve wiki i další mezery (zřejmě ptáky ČR, ale kdo ví). --Martin Vavřík 16. 2. 2009, 18:24 (UTC)

Kolego, nezapomínej prosím při výrobě nového článku vložit do enwiki informaci o nové stránce na cs: [[cs:Alkoun malý]]. Díky--Feťour 17. 2. 2009, 13:36 (UTC)

Díky za upozornění, měl jsem za to, že to dělají roboti (všiml jsem si, jak vkládají cizojazyčné interwiki do českých stránek). Snad si to příště uvědomím. --Martin Vavřík 17. 2. 2009, 13:54 (UTC)

Přeji pěkný den,
nerad obtěžuju, nicméně chtěl bych Vás poprosit, zda byste mohl vyjádřit svůj názor, ať už je jakýkoli, v tomto hlasování: Wikipedie:Hlasování/Úroveň nadpisů
s úctou --Decebalus 23. 2. 2009, 10:31 (UTC)

Kostel svatého Jana Křtitele (Velké Losiny)[editovat zdroj]

Hezký den přeju, chci pochválit, že děláte záslužnou práci o památkách Šumperska, použil jsem pár vašich článků při přípravě rodinných výletů. Jenom mám zvědavý dotaz, v článku o losinském kostele, v části kaple sv. Kříže, jste uvedl, že se jedná o pohřební kapli Žerotínů, a že se používala do r. 1931. Není mi jasné, kým, protože Žerotínové jsou od cca 1805 ukládáni v bludovské hrobce. V r. 1931 by připadal do úvahy jenom Karel Emanuel, ale ten je na 100% v Bludově. Máte pro to nějaký pramen? Ptám se opravdu jenom ze zvědavosti, děláte výbornou práci. --Yopie 23. 2. 2009, 23:23 (UTC)

Dobrý den, děkuji za pochvalu. Informaci o pohřbívání jsem už odstranil, šlo zřejmě o záměnu s údajem o hrobce v Bludově. Pokusím se časem vypátrat, kteří z Žerotínů zde byli pohřbeni. --Martin Vavřík 25. 2. 2009, 09:47 (UTC)

Ecce homo[editovat zdroj]

Děkuju moc za pěkné rozšíření článku Ecce homo, přesně s tímto úmyslem a doufáním jsem ten seznam zakládal, sám jsem mj. o tom webu, na kt. odkazujete, nevěděl. Pěkný den, --Jiří Janíček 30. 4. 2009, 01:05 (UTC)

S odstupem děkuji za pochvalu! --Martin Vavřík 18. 5. 2009, 08:31 (UTC)

Dobrý den, chci Vám udělit

Vyznamenání
Vyznamenání

za pěkný článek Gotická architektura v Česku.--Acoma 17. 5. 2009, 22:12 (UTC)

Děkuji za wikikytičku. Ač jsem hlavním zájmem ornitolog, kultura a zvláště gotická architektura je již po léta mým dalším hlavním zájmem. Přehledný článek, z nějž by se dalo udělat si obrázek, mi zde chyběl. Nyní by bylo dobré vyrobit stránky všem důležitým stavbám a doplnit fotodokumentaci, obecně chybí fotky interiérů. Sám udělám, co bude v mých silách. --Martin Vavřík 18. 5. 2009, 08:33 (UTC)
Já radší románskou.:) --Acoma 18. 5. 2009, 19:25 (UTC)
Jo, románská je krásná, ale za tou už je třeba trochu cestovat. Zrovna na severní Moravě pusto prázdno. I jinde v ČR se musíme většinou smířit s malými, i když často krásnými kostelíky. V dubnu jsme cestou ze středních Čech navštívili kostel ve Vinci u Mladé Boleslavi, vřele doporučuji. Snad o něm udělám stránku. --Martin Vavřík 19. 5. 2009, 07:07 (UTC)

Sněžná sova[editovat zdroj]

Ahoj. Chtěl jsem se tě zeptat, jakožto odborníka na ptáky, co s článkem Sněžná sova. Podle popisu by to mohla být duplicita k článku Sovice sněžní. V zoologii se moc nevyznám, tak kdyžtak z toho udělej redirect, pokud je mé podezření správné. Pokud se mýlím, dej tam nějakou šablonu na upravení (asi {{urgentně upravit}}). Díky. --Harold 21. 5. 2009, 20:42 (UTC)

Ahoj. Změnil jsem jej na redirect, skutečně šlo o duplicitu, navíc velmi neencyklopedickou. O tomto heslu jsem netušil (nebylo ani kategorizováno), jinak mám ve sledovaných stránkách všechny české druhy ptáků (dost jich stále chybí). --Martin Vavřík 22. 5. 2009, 04:58 (UTC)

Díky za vyřešení. Já jsem ten článek objevil v Nejnovějších stránkách, když jsem je procházel. --Harold 22. 5. 2009, 08:31 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Vyznamenání
Vyznamenání

Ahoj. Myslím, že tohle si plně zasloužíš. Hodně úspěchů a mnoho dalších článků. --JirkaSv 1. 6. 2009, 08:50 (UTC)

Díky za další wikikytičku, doufám, že se mi podaří přehled ptáků brzy dopahýlovat a pak kvalitně rozvíjet. --Martin Vavřík 2. 6. 2009, 19:13 (UTC)

Práce se zdroji[editovat zdroj]

Wikikytička za příkladnou práci se zdroji.
Wikikytička za příkladnou práci se zdroji.

Dobrý den, byl jsem upozorněn na Vaši nevšední aktivitu v oblasti přidávání článků o ptačích druzích. Snad mi odpustíte mou paranoiu, ale vzhledem k tomu, že mám bohužel zkušenosti s lidmi, kteří hromadně kopírovali z atlasů a neuváděli ve zdrojích, odkud čerpali, anebo uváděli falešné zdroje, jsem zkontroloval jeden z Vašich článků, kulík hnědý, a oba zdroje, které jste uvedl. Musím s potěšením konstatovat, že všechny informace, které jste uvedl, jsou skutečně ve zdrojích obsaženy a přitom tam není ani nástin porušování práv. Věřím, že i další Vaše práce má podobné charakteristiky. Je vidět, že se opravdu snažíte o stručné vystižení poznatků obšírněji pojednaných ve zdrojích. Možná by nebylo na škodu uvádět u zdrojů i stránku, nicméně jde o nepodstatný detail vzhledem k tomu, že jde o atlasy, kde lze identické téma snadno dohledat i bez čísla strany. Za Vaši jinak příkladnou práci Vám děkuji a dovoluji si Vám udělit kytičku za práci se zdroji do Vaší, jak vidím, už bohaté wikizahrádky. Jen tak dále. --Beren 2. 6. 2009, 23:14 (UTC)

Děkuji za rozšíření zahrádky. Má dosavadní praxe mne naštěstí naučila pracovat se zdroji a proto chápu vaše obavy. Viděl jsem, že někdo tuto praxi nepochopil a jeho stránky o ptácích byly odstraněny. Já se snažím v první vlně vytvořit záchytné body pro všechny naše a u nás zjištěné druhy (jako základní zdroj beru nyní dva atlasy), později bych chtěl alespoň některé články rozšířit. Wikipedie umožňuje soustředit informace z mnohem více zdrojů než jen opsat data z atlasů, například být rešerší významných článků o druhu. Budu se tedy i nadále snažit, abych si věnované kytičky zasloužil. --Martin Vavřík 3. 6. 2009, 04:30 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, prosím, při zakládání článků vkládej správné interwiki. Často se stane, že mají dva ptáci stejné, namátkou oba krahujci. Ideálně zkusit na anglické wikipedii zadat jejich latinské jméno a odtam zkopírovat správné odkazy. JAn 3. 6. 2009, 16:55 (UTC)

No koukám, že musím dávat více pozor, protože to dělám přesně tak, jak píšeš. Kopíruji odkazy z anglické wikipedie a ručně dopisuji anglický en:XXXX. Stalo se mi to ve více případech, než u krahujců? Asi jsem moc rychle dokončil editaci... --Martin Vavřík 3. 6. 2009, 17:12 (UTC)

Tak jsem se na to podíval robotem, zde je kompletní výpis článků o ptácích (kategorie:ptáci a podkategoriích, kde je nějaký problém s interwiki:

  • cs:Rackovití {Found more than one link for wikipedia:fr} Snad opraveno, francouzská stránka odkazovala na redirecty en: a es:, a tak zřejmě došlo k větvení; opravil jsem to tam. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 20:46 (UTC)
  • cs:Alky {Found more than one link for wikipedia:fr} To je nad mé síly, řada cizojazyčných stránek odkazuje na francouzské fr:Pingouin, i když by měly odkazovat na fr:Alcidae; problém je tedy na většině cizích wiki
  • cs:Drůbež {Found more than one link for wikipedia:ru} Odhaleno: německá stránka odkazovala na ruskou ptáci místo drůbež, to způsobilo štěpení. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 20:46 (UTC)
  • cs:Papuchalk bělobradý {Found more than one link for wikipedia:is} Problém snad vznikal na anglické wiki, kde byly z Fratercula i Fratercula arctica odkazy na afrikánského papuchalka. Pokusil jsem se o opravu na en:Atlantic Puffin. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 20:46 (UTC)
  • cs:Kolpík {Found more than one link for wikipedia:cs} Odhaleno, odstraněno (chyba byla na turecké interwiki, kde byl "vyhýbka" z podčeledi na konrétní druh do holandské wiki, odtud zpět do turecké na konkrétní druh). --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 22:06 (UTC)
  • cs:Marabu {Found more than one link for wikipedia:cs} Objevena chyba na ka: a gr: (směřovaly na marabu africký), opraveno. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 22:06 (UTC)
  • cs:Racek bělohlavý {Found more than one link for wikipedia:cs} Obtížně řešitelné - některé wiki rozlišují správně dva druhy (L. cachinnans a L. michahellis), jiné spojují oba stále do jediného (L. cachinnans) a odkazují kam se jim zachce. Nevím, co s tím... --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 22:06 (UTC)
  • cs:Marabu africký {Found more than one link for wikipedia:en} Souvislost s marabu + kdesi na cizí wiki odkaz na L. dubius (jiný druh), opraveno. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 22:06 (UTC)
  • cs:Čáp {Found more than one link for wikipedia:cs} Odhaleno: anglická stránka pro čápa je přesměřováním na řád brodiví, což působí problémy; odstraněno iw na fr:, he:. --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 04:36 (UTC)
  • cs:Racek mormonský {Found more than one link for wikipedia:cs} Šlo o odkazy na český redirect. --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 17:30 (UTC)
  • cs:Racek patagonský {Found more than one link for wikipedia:cs} Chybně vložené fr: interwiki. --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 17:30 (UTC)
  • cs:Rybák aleutský {Found more than one link for wikipedia:en} - nevím proč, odstranil jsem chybné interwiki na japonskou stránku Sterna anaethetus --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 18:31 (UTC)
  • cs:Dravci {Found more than one link for wikipedia:it} - Na zahraničních wiki je neřešitelná směsice starého řádu Falconiformes (včetně sokolů) a nového Accipitriformes (bez sokolů), často s různým použitím téhož jména. --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 17:30 (UTC)
  • cs:Bělokur rousný {Found more than one link for wikipedia:no} Odstranění interwiki na Lagopus mutus (jiný druh). --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 17:30 (UTC)
  • cs:Plameňáci {Found more than one link for wikipedia:et} Na az: objeveno interwiki na Ajaja ajaja, odstraněno, na en: opraven další špatný odkaz, změněna jedna špatná česká iw. --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 17:30 (UTC)
  • cs:Páv {Found more than one link for wikipedia:en} Změna jedné z interwiki na ka: (problémy působí anglické články, navržené na spojení - en:Pavo (genus) a en:Peafowl), provedena oprava iw na zh-yue: . --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 17:56 (UTC)
  • cs:Holub {Found more than one link for wikipedia:nl} - Chyba neobjevena. --Martin Vavřík 5. 6. 2009, 17:56 (UTC)
  • cs:Falco (rod) {Found more than one link for wikipedia:fr} Na rumunské stránce redirect z Falco na Falconidae, způsobující mišmaš; odstraněn z cs: --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 07:24 (UTC)
  • cs:Balearica {Found more than one link for wikipedia:ja} Špatné odkazy z fr: na ja: a zh:, opraveny tam. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 07:24 (UTC)
  • cs:Bažant {Found more than one link for wikipedia:cs} Z cs: odstraněno iw na konkrétní druh. Opraveny iw u záměn bažent/bažant obecný, zmatek na wiki je však velký, nevím, jestli to pomohlo. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 07:24 (UTC)
  • cs:Bažant obecný {Found more than one link for wikipedia:en} Souvisí s předchozím, je třeba znovu ověřit. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 07:24 (UTC)
  • cs:Koroptev polní {Found more than one link for wikipedia:es} Nekontroloval jsem podruhé, ale v jakési wiki byl odkaz z bažanta na koroptev, předpokládám, že tam byla chyba. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 07:24 (UTC)
  • cs:Páv korunkatý {Found more than one link for wikipedia:pt} Na eo: byly odkazy na tuto stránku ze dvou, opraveno.
  • cs:Kakaduovití {Found more than one link for wikipedia:he} Problém neobjeven. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 07:24 (UTC)
  • cs:Slavík obecný {Found more than one link for wikipedia:eo} Opravena jedna vyhýbka ze slavíka obecného na slavíka tmavého na jakési cizí wiki. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 12:34 (UTC)
  • cs:Holub domácí {Found more than one link for wikipedia:cs}
  • cs:Kavka {Found more than one link for wikipedia:cs} Interwiki z kavka vedly na stránky odpovídající kavce obecné. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 12:34 (UTC)
  • cs:Jeřáb popelavý {Found more than one link for wikipedia:fr} Interwiki na an: vedla na jeřábovití. Je třeba odstranit odkaz na an:Gruda ze všech wiki. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 12:34 (UTC)
  • cs:Měkkozobí {Found more than one link for wikipedia:cs} Na de: je přesměřování na Columbidae, která má jiné iw, což působí zmatek na všech wiki. Asi by to chtělo ze všech cizojazyčných Columbiformes odstranit de: nebo zřídit na de: stránku Columbiformes, nahrazující přesměřování. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Brkoslav severní {Found more than one link for wikipedia:ru}? - Nalezeno chybné interwiki na turecké stránky, které to (snad) mohlo způsobit. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 18:36 (UTC)
  • cs:Potáplice {Found more than one link for wikipedia:ja} Z ruské byly iw na jakousi pobaltskou (lt:), která směřovala na špatné stránky (tam opraveno).
  • cs:Bramborníček černohlavý {Found more than one link for wikipedia:af} Zmatek, způsobený rozdělením druhu do dvou na některých zahraničních wiki, asi neřešitelný. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Drozd {Found more than one link for wikipedia:es} Odstraněna všechna interwiki, protože podobný termín v jiném jazyce neexistuje. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Kos černý {Found more than one link for wikipedia:es} V ca: odkaz na italský rozcestník místo na kosa (opraveno), v eml: odkaz na špatnou anglickou stránku (opraveno). --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Vrána obecná {Found more than one link for wikipedia:pt} Zde opět zřejmě způsobeno rozdělením vrány na dva druhy na některých wiki. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Kardinálovití {Found more than one link for wikipedia:cs} Chyba nezjištěna.
  • cs:Corvus {Found more than one link for wikipedia:en} Záměna českých interwiki z en:Corvus (genus) za en:Crow. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 12:34 (UTC)
  • cs:Sýkořice vousatá {Found more than one link for wikipedia:en}
  • cs:Pěnkava {Found more than one link for wikipedia:en} Chybná interwiki na de: (místo rodu čeleď). --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Jiřička obecná {Found more than one link for wikipedia:ja} Chyba nenalezena. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Stehlík obecný {Found more than one link for wikipedia:pt} Zmatek začíná na pdc:Dischdelfink, což je podle latiny jiný druh a odkazuje, kam se mu zachce... --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Buřňák lední {Found more than one link for wikipedia:pt} Zmatek se zaplétá odkazy z druhových stránek na en:Fulmar místo en:Northern Fulmar; po napřímení by bylo možné zkusit rozplést případné další chyby. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Snovač rudozobý {Found more than one link for wikipedia:fr} Na nl: wiki byl špatný odkaz na fr: wiki; opraveno. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Loskuták posvátný {Found more than one link for wikipedia:fi} Špatná en: interwiki na naší stránce; opraveno. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Sovy {Found more than one link for wikipedia:ro} Problém je v Rumunsku, kde stránky ro:Bufniţă a ro:Strigiformes mají stejné interwiki do řady jazyků - jak to vyřešit? --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Kalous ušatý {Found more than one link for wikipedia:cs} Opravil jsem u nás, ale je třeba opravit všude jinde - odkaz má být z Kalous ušatý (Asio otus) na ku:Kundê şaxkidar a ne ku:Kundê goran, což je kalous pustovka (správně např. na en:). --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Albatrosovití {Found more than one link for wikipedia:ja} Existují dvě japonské stránky se stejnými interwiki do různých jazyků (o téže věci) - ja:アホウドリ亜科_(Sibley) a ja:アホウドリ科. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Husy {Found more than one link for wikipedia:fa} - již vyřešeno. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Kachnovití {Found more than one link for wikipedia:th} - na ca: změněny interwiki vedoucí na obecné "kachna" místo "kachnovití", oprava jedné interwiki na en:. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Husa {Found more than one link for wikipedia:de} - již vyřešeno. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Kormorán velký {Found more than one link for wikipedia:es} Na eu: je jen stránka kormorán, prolinkovaná s kormorány velkými s jedinou chybou, kterou jsem opravil. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Kolibřík rubínohrdlý {Found more than one link for wikipedia:tr} Výhybka byla z maďarské na jiný druh v turecké, opraveno. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Anhingovití {Found more than one link for wikipedia:en} Špatné interwiki (vyhýbka) z maďarské na hebrejskou (na kormorána), opraveno. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Kachna růžovohlavá {Found more than one link for wikipedia:fr} Špatné interwiki (vyhýbky) odkazovaly z ... na ru: Zrzohlávka rudozobá; opraveno. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Husovec strakatý {Found more than one link for wikipedia:eo} Odkaz se tříštil na japonské Anseranatidae, zaměnil jsem tam interwiki za ty z en:. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
  • cs:Krutihlav {Found more than one link for wikipedia:de} Vyřešeno. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 15:26 (UTC)
  • cs:Významné ptačí území {Found more than one link for wikipedia:de} Nalezen a opraven zavádějící odkaz. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 15:40 (UTC)
  • cs:Labuť {Found more than one link for wikipedia:cs}

robot když najde do jednoho jazyka dva odkazy zastaví práci. pokud je ten jazyk cs:, pravděpodobně má článek stejné interwiki s jiným. JAn 4. 6. 2009, 10:14 (UTC)

Většina uvedených editací není mým dílem, ale protože beru ptáky pod svůj patronát, pokusím se s tím něco udělat. Ne vždy to ale zvládnu - uvidíme. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 15:26 (UTC)
Nevím, zda dělám nějaké chyby, nebo šlo jen o výpadek u krahujce (podle mého názoru to je jeden z mála případů). Mám pocit, že něco z toho nepořádku způsobili boti, kteří propojili přes několik zahraničních mostů nesprávné stránky. Snad bude praxe vkládat kopii interwiki z anglických stránek tou nejlepší. --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 18:31 (UTC)
Od tebe toho bylo asi trochu víc, ještě jsem dohledal už opravenou Keptuška stepní]. Robot vezme ze stránky včechny odkazy a z nich opět všechny atd. No a stane se, že některý cizí článek odkazuje zpátky na český, ale na jiný, takže tehdy robot nahlásí, že našel více odkazů do cs:. Ale on tam ve skutečnosti najde třeba hned pět nesprávných odkazů, ale do výpisu napíše jen ten, který vyzkoušel jako první. viz WP:interwiki bot
Opravu v ostatních jazycích klidně zařídím, ale dost by mi pomohlo, kdybys zkontroloval aspoň odkazy z českých článků a smazal z nich ty, které jsou určitě špatně. Hlavně bych prosil o Husa/Husy (opraveny dvě chyby v cizích interwiki --Martin Vavřík 4. 6. 2009, 21:00 (UTC)), Corvus, racky a rody (čeledě apod.), s druhama si dokážu asi poradit nejlépe.
JAn 4. 6. 2009, 19:46 (UTC)
První fáze je u konce - vše jsem prošel a co se dalo napravil. --Martin Vavřík 6. 6. 2009, 15:27 (UTC)
Projel jsem to znovu automaticky, pak to ještě projedu s asistencí (opravím chyby v cizích jazycíh tam, kde jsi to udělal na cs ručně), výsledky jsou na /Ptáci
Už toho není moc, ale zatím se do toho asi nepouštěj, chtěl jsem to ještě projet trochu robotem, někde je chyba zjevná, ale robot dnes kvůli přetížení serverů udělal dohromady asi tři editace :-( JAn 8. 6. 2009, 14:39 (UTC)

Wikivyznamenání za věrnost[editovat zdroj]

Učeň

Všiml jsem si, že Vám chybí vyznamenání za více než 1000 provedených editací, tak si ho dovoluji připnout :-) --Sumivec 11. 8. 2009, 18:27 (UTC)

Děkuji za vyznamenání, ač jsem teď v době letních dní trávil čas spíše offline. Snad to za deštivých podzimních dnů zase doženu. --Martin Vavřík 31. 8. 2009, 16:49 (UTC)

Opět ptáci[editovat zdroj]

Prosím, můžeš se opět podívat na interwiki corvus, vrána a jim podobné? je v tom nějaký zmatek... JAn 24. 9. 2009, 13:57 (UTC)

Odpověď k autorským právům[editovat zdroj]

Milý kolego, odpověděl jsem Vám na stránce Wikipedie:WikiProjekt Autorské právo/Nezodpovězené otázky na pozapomenutou otázku. Zdravím, Okino 20. 11. 2009, 23:56 (UTC)

Děkuji za odpověď. Evidentně nechám boj s větrnými mlýny někomu jinému, pokud mne to v budoucnu dostatečně nenaštve. Především se těžko smiřuji s tím, že si díla ve vlastnictví ne-soukromé galerie nemohu vyfotit ani pro vlastní potřebu... Ještě jednou děkuji. --Martin Vavřík 23. 11. 2009, 20:48 (UTC)

Z vámi dodaných fotek brněnského kostela Sv. Jakuba a z příslušných popisů mám dojem, že máte buď velké znalosti umění nebo architektury. Chtěl bych se vás proto zeptat, jestli by bylo možné s vámi na ICQ konzultovat přesné popisy mých fotek architektury a jejích prvků. Moje ICQ číslo je uvedeno v userboxu na mojí zdejší uživatelské stránce. No jinak pokud budete mít nějaký problém se skontaktováním mojí osoby po ICQ, tak se mi prosím ozvěte v diskusi u mé uživatelské stránky (pokud byste se ozval zde ve vaší diskusi, tak nevylučuju, že bych si vaší reakce nemusel všimnout). Budu se těšit. S přáním hezkého a úspěšného Nového roku a mnoha úspěchů kolega --Kirk 9. 1. 2010, 23:41 (UTC)

upřesnění[editovat zdroj]

Dobrý den, jen bych upřesnil u Vašich volně šířených fotografiích interiérů sv.Václava ve Znojmě - horní a spodní kaple.Jednáte dlouhodobě bez souhlasu provozovatele objektu a v roce 2008 Vám nedal souhlas provozovatel k volnému šíření kdekoli, ani na stránkách i internetu interiéru kaple sv.Václava, ani na Wikipedii. Prosím respektujte tuto informaci,že pokud jste si nafotil interiéry - tak ne za šířením po internetu bez souhlasu provozovatele. Není povoleno, je ZAKÁZÁNO - snímkovat interiér objektu kaple a svévolně jej šířit. Prosím respektujte provozovatele a dva snímky interiéru stáhněte z Vašich dodávaných stránek po internetu i na různých jiných Vašich stránkách. Děkuji za pochopení. Přejí dobré světlo a klid na duši při pořizování Vašich dalších pěkných fotografií. Prozovatel kaple sv.Václava Asociace - Iuvenes - Znoyem občanské sružení Předseda Antonín Barák

Čau. Ohledně tohoto problému bych doporučil se zeptat na Wikipedie:Pod lípou (práva). --Harold 22. 7. 2010, 14:58 (UTC)

upřesnění - kontakt[editovat zdroj]

doplnění informace pro případné dotazy imeil : volne-znojmo@volny.cz ---- A.Barák Děkuji.

Hranice Zlatohorské vrchoviny a Hrubého Jeseníku[editovat zdroj]

Dobrý den. Převedl jste mnou založený článek Kazatelny ze Zlatohorské vrchoviny do Hrubého Jeseníku. V pořádku. Neznám přesný průběh hranice mezi Zlatohorskou vrchovinou a Hrubým Jeseníkem a také čemu ze Zl.vrch. vlastně podřízena. Neznalost této hranice mně limituje ve snaze založit články dalším horám v této oblasti a také bych rád provedl případnou opravu u dalších, bylo-li by to třeba (např. Přední Jestřábí). Byl byste schopen mi toto zodpovědět a případně uvést, kde by se tato hranice dala shlédnout on-line? Předem děkuji. --Railfort 22. 7. 2010, 10:32 (UTC)

Dobrý den. Sám jsem se zabýval skutečnými hranicemi geologických celků a podcelků, ve starší literatuře jsou hranice jiné než dnes po jejich změně. Jediný on-line zdroj, z něhož lze hranice celkem dobře vyčíst a který je mi známý, je http://pollux.cenia.cz. Na této stránce se dá zapnout mezi Tématickými úlohami geomorfologické členění a hranice odtamtud odvodit. --Martin Vavřík 22. 7. 2010, 13:16 (UTC)
Vidím ji tam, díky.--Railfort 22. 7. 2010, 14:40 (UTC)

Seznam hor a kopců[editovat zdroj]

Dobrý den,
všiml jsem si, že se intenzivně věnujete Hrubému Jeseníku, včetně tisícovek, což mě velmi potěšilo, protože to je moje oblíbené téma. Chtěl bych Vás poprosit, jestli kromě přiřazení Kategorie:Tisícovky v Česku můžete nově založené tisícovky (např. dnešní Velký Máj) přidávat i na Seznam hor a kopců v Česku, což je přehledný seznam (skoro) všech českých tisícovek. Seznam je možné seřadit podle pohoří a pak se dá snadno zjistit, které tisícovky chybí.
Předem díky, --Maoman 23. 7. 2010, 07:45 (UTC)

Beru zpět, Velký Máj už na Seznamu hor a kopců je - byl tam jako červený odkaz, který teď zmodral. Každopádně by bylo skvělé, kdyby tisícovek z Hrubého Jeseníku zmodralo co nejvíc :-) --Maoman 23. 7. 2010, 07:56 (UTC)

Rozlišovač pohoří[editovat zdroj]

Dávej prosím u kopců jako rozlišovač pohoří, ne nadmořskou výšku, bylo to kdysi dohodnuto v diskuzi.--Mirek256 24. 7. 2010, 08:25 (UTC)

Nadmořská výška jako rozlišovač bylo nedopatření, použil jsem totiž jako základ "červený" odkaz v Seznamu hor a kopců... Sám bych to tak nenapsal, bohužel jsem toto přehlédl. --Martin Vavřík 24. 7. 2010, 09:33 (UTC)

Upozornění na pod lípu[editovat zdroj]

Jako příznivce hor bych Vás rád upozornil na Pod lípu sekci pravidla. Řešíme tam geom. zařazení, tak byste se chtěl třeba vyjádřit.--Railfort 18. 8. 2010, 13:53 (UTC)

Zdravím, kolego. Měl bych na tebe dva dotazy ohledně výše zmíněného článku: 1) samci mají černé opeření s červeným leskem ? Pokud vím, tak má jejich opeření lesk modrý. 2) Proč udáváš početnost v samcích a nikoliv v jedincích ? Nejedná se o nějakou chybu ? Díky za tvůj čas a odpovědi ! S pozdravem --Trachemys 19. 11. 2010, 11:43 (UTC)

Vzkaz o Bořivoje v článku o románské architektuře v Česku[editovat zdroj]

Dobrý den. Ted se snažím přeložit psáný vámi článek „Románská architektura v Česku“ do ruštiny, ale zmínka o začátku kamenného stavění v 9. století mi mate. Ten rok 889 je rok pokřtění Bořivoje I.? To nějak neodpovídá článku o Bořivoji. Anebo možná je to problém porozumění, protože moje čeština není ideální, v tom případě se prosím nezlobte. Děkuji, Andrej 22. 1. 2011, 00:55 (UTC)

Dobrý den, myslím, že vaše čeština je skvělá, sám bych chtěl takto umět rusky! Rok 889 je rokem smrti Bořivoje I., celá data neznáme, nevíme, kdy se narodil. Rád odpovím i další dotazy. Zdravím na východ, kde jsem kdysi strávil pár krásných týdnů! --Martin Vavřík 22. 1. 2011, 08:37 (UTC)
Děkuji, Andrej 22. 1. 2011, 20:26 (UTC)

Šablona portálu[editovat zdroj]

Umisťujte prosím šablonu portálu až na úplný konec stránky (tzv. těsně před kategorie), děkuji. --Adam Zábranský 4. 2. 2011, 21:08 (UTC)

Díky za upozornění, nebyl jsem si umístěním úplně jistý. --Martin Vavřík 4. 2. 2011, 23:34 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Wikikytička.
Wikikytička.

Vážený kolego, zdravím Vás a děkuji Vám za Vaše články o ptácích, zvláště pak za kapitoly o fylogenetice (i když, ptáci jsou dost homogenní skupina a kdo ví, jestli to nebudete zase po čase předělávat :) ). Přidávám do Vaší sbírky další ornitologickou wikikytičku. Hezký den.--Ben Skála 28. 2. 2011, 07:46 (UTC)

Děkuji za Wikikytičku. Fylogeneze ptáků je jistě komplikovaná, na druhé straně dochází v této oblasti k bouřlivému vývoji a Wikipedie by měla zaznamenávat poslední poznatky. Vytvořil jsem zárodek stránky Evoluce a fylogeneze ptáků a v budoucnu chci toto téma rozpracovat v jednotlivých řádech s využitím nejnovější literatury. Hezký den také vám! --Martin Vavřík 28. 2. 2011, 08:07 (UTC)
Výborně, probírám se tím a vypadá to dobře! Jen mi přijde, že by Sibleyho a Ahlquistův systém nemusel být pořád v hlavním článku ptáci, myslím, že ho už 10 let nikdo nebere vážně (kromě Hudce a kol. v knihách Fauna ČR).--Ben Skála 28. 2. 2011, 08:14 (UTC)
No, byla to svého času první zásadní změna, patřil by do historie systematiky. Některé jimi vytvořené taxony platí dodnes. No, práce je tady ještě hodně. :) --Martin Vavřík 28. 2. 2011, 08:32 (UTC)

¨

Stanovisko FK ČSO[editovat zdroj]

Dobrý den. Všiml jsem si stanoviska FK ČSO o českém názvosloví ptáků a chci se zeptat, zda se chystáte na jeho základě přejmenovávat hned i tady, na Wikipedii, hlavně tedy druhy, u kterých bude název odlišný od Soustavy. Myslím, že jste jako jednatel FK tady mezi námi k tomu oprávněn nejvíce, ačkoli jsem neodolal a tento krok už provedl u dvou druhů, kde bylo přejmenování dost žádoucí (morčák malý, pěnkavák sněžný). Zdraví --Petr982 18. 12. 2011, 09:53 (UTC)

Omlouvám se, všechny zbylé názvy už jsou v pořádku. --Petr982 18. 12. 2011, 13:56 (UTC)

WikiProjekt Ptáci Česka[editovat zdroj]

Dobrý den,

na Wikipedii jsem nový a k přihlášení jsem se rozhodl až po nedávné mediální kampani na WikiProjekt:Chráněná území, která mě svou nezvyklostí zaujala. Napadlo mě založit podobný wikiprojekt, ale na vylepšování článků o ptácích České republiky, které jsou v mnohdy dosti bídném stavu. Předběžnou podobu projektu jsem uložil zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Jirib/wikiprojekt . Myslím, že by mohlo být zajímavé ukázat odborné veřejnosti Wikipedii z poněkud jiného pohledu: jako místo, kde jde tvořit organizovaně a kvalitně, a využít jejich znalosti přímo k jejímu zdokonalování. S tím souvisí také důvod, proč píši zrovna Vám: vzhledem k tomu, že na Wikipedii přispíváte dlouho a navíc jste všeobecně známým odborníkem na naše ptactvo, bych velmi ocenil Vaši podporu a spoluúčast. Věřím, že již samotné zapsání mezi účastníky by projektu v očích veřejnosti značně prospělo, a mohl byste tak přímo pomáhat s dalším zdokonalováním článků o ptácích v ČR nejen v podobě vlastních příspěvků, ale např. i kontrolou článků ostatních autorů.

S pozdravem,

Jiří Bartoš (--Jirib (diskuse) 28. 9. 2012, 15:51 (UTC))

Tučňák - oprava[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za opravu, zrovna jsem se tu editaci chystal vrátit zpět, když jsem to tam našel víckrát. --Hollma 4. 2. 2014, 19:51 (UTC)

Hezký večer, není zač, sám si občas v té češtině nejsem jistý. --Martin Vavřík (diskuse) 4. 2. 2014, 20:01 (UTC)

Pozvánka na editaton[editovat zdroj]

Dobrý den,

všiml jsem si, že editujete témata souvisejísí s Prachaticemi. 8. až 10. března bude v Prachaticích probíhat editaton, tj. sraz Wikipedistů s cílem zpracovávat články o městě jeho okolí. Pokud by jste měl zájem můžete se zúčastnit (viz sekce Účastníci). S pozdravem --Juandev (diskuse) 17. 2. 2019, 19:57 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět