Diskuse s wikipedistou:Tlusťa/Archiv03

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Externí odkaz[editovat zdroj]

Byl jsem jedním známým upozorněn na to,že mu v clanku o hardwaru někdo maže externí odkaz na rozsáhlé HW/SW forum http: //pcmark.info/. Zkusil jsem ten odkaz umístit na stránku a přišla mi zpráva že nemám do Wikipedie přidávat "komerční odkazy (či odkazy na vaše soukromé stránky)". Je to k tématu a myslím si ze pcmark.info je pro čtenáře větším přínosem než například http://vseohw.net/, na který se zde odkazuje. Odkaz nebyl přidán s úmyslem spamovat či poškodit Wiky. pcmark.info není komerční ani osobní stránka, ale je to web plný hodnotného obsahu.--Xeelee 18:37, 19. 11. 2006 (UTC)

Bohužel nevím o co přesně jde, ale diskusní fórum mi jako relevantní odkaz do encyklopedie nepřipadá. Tlusťa 18:44, 19. 11. 2006 (UTC)

A proč ne? Když na něm čtenář najde hodně kvalitních informací k tématu a v případě potřeby dostane i radu na své otázky. PCMark

Viz Wikipedie:Co Wikipedie není. Tlusťa 19:32, 19. 11. 2006 (UTC)
Mohu se prosím zeptat s kterým bodem v "Wikipedie:Co Wikipedie není" je v rozporu odkaz na diskuzní fórum? PCMark 21:03, 19. 11. 2006 (UTC)
Třeba 18. Navíc návody, rady a další věci na Wikipedii nepatří. Externí odkaz má rozšiřovat článek, má se přímo týkat tématu. Tlusťa 20:14, 19. 11. 2006 (UTC)
Ono to tam nebylo přidané "jen protože přispěvatel je s nimi spojen". Rady ani návody jsem nikdy na wiky nepřidával a rady a návody se nacházejí i na webech, které ti nevadí. Můj názor je, že pokud fórum o hardwaru nepatři do hardwaru na wiky, tak tam pak nepatří ani jiné weby o hardwaru. Přitom informace nalézající se na webu o hardwaru a na fóru o hardwaru jsou stejné. Obsah na fóru se přímo týká tématu a dle mého názoru tím i článek rozšiřuje. Takhle mi to připadá jen jako diskriminace určitého typu webů a to jsou diskuzní fora. Jistě znáš, ale wiky lépe než já a proto beru tvé rozhodnutí na vědomí, i když s ním třeba nesouhlasím. PCMark 21:44, 19. 11. 2006 (UTC)
Jen bych chtěl podotknout, že jde jen o můj názor. Samozřejmě se o tom dá diskutovat i s ostatními. Třeba Wikipedie:Pod lípou. Tlusťa 20:57, 19. 11. 2006 (UTC)
Že se například u QIPu odkazuje na QIP fórum nikomu nevadí. Nevidím nějaký zásadní rozdíl mezi českou technickou podporou tohoto programu a jinými fóry, kde uživatel může získat užitečné informace. Přečetl jsem si Wikipedie:Co Wikipedie není a nevidím rozpor se žádným z bodů. Nemyslíte že v externích odkazech u QIPu by bylo spíše na škodu kdyby tam nebyl odkaz na fórum? To samé si myslím o pcmark.info. Podle mě se to týká tématu. Na druhou stranu bych tam rozhodně nedával odkaz na nové fórum bez většího počtu příspěvků. To je můj osobní názor na relevantnost odkazů na diskuzní fóra. Xeelee 23:32, 19. 11. 2006 (UTC)
To logo jsem našel na oficiálních stránkách klubu: http://www.fksiadmost.cz/newphprs/200603211215_logo%20fk%20siad%20most.jpg ...v používání těch licencí si moc nevím rady, takže by se mi menší rada hodila. Xronin 10:06, 7. 10. 2006 (UTC)
V současné době je u log celekme jednoduchou záležitost. K obrázku je třeba uvést jeho zdroj, t.j. adresu odkud byl získán a doplnit jej o {{Logo}}. Vše je podrobně popsáno na Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů a na Wikipedie:Popisky licence souborů. U Soubor:Fk Siad Most logo.jpg to teď udělám, ale je třeba si uvědomit, že loga jsou fair use a jejich budoucnost je nejistá (viz Wikipedie:Fair use/Doporučení2 a příslušná diskuse). Tlusťa 10:14, 7. 10. 2006 (UTC)

BilboqCyborg[editovat zdroj]

Zalozil jsem tedy uzivatele Wikipedista:BilboqCyborg. Ten bude ted zakladat nove obce. Tak ... a ted dat mu flag bota nebo ne?
A co doplnovani infoboxu do obci, kde infobox neni nebo je neuplny? (takovych je odhadem kolem 300, 284 v OBI a tipuju jeste pak dalsich, co tam nejsou). To bude lepsi delat pod Bilboq nebo BilboqCyborg?

--Bilboq 23:11, 3. 9. 2006 (UTC)

Ahoj, jsem rad, že ses k tomu odhodlal a díky za to. A teď k dotazům – práce bota není pravdily přesně specifikována, ale podle mého názoru jde hlavně o to, aby mechanickou činnost, ve které není co kontrolovat (třeba právě i zakládání článků obcí podle databáze) šlo v posledních změnách skrýt za práci robota. Tedy podle mého i doplňování neúplných ifnoboxů. Jinak, aby celá akce měla smysl, je třeba požádat o příznak bota pro BiloqCyborga. Myslím, že s tím nebude žádný problém, jeho činnost je už hmohokrát ověřena :) Žádost se podává na Wikipedie:Bot/Žádosti, příznak ti přidělí jeden z byrokratů Mormegil nebo Luděk. Tlusťa 07:55, 4. 9. 2006 (UTC)

Soubor:Nemec uvcr.jpg[editovat zdroj]

Zdrojem uvedeného obrázku jsou www stránky Úřadu vlády ČR [1].--Qasinka 08:07, 4. 9. 2006 (UTC)

Díky, doplňte to prosím k tomu obrázku :) Tady by si toho nikdo nemusel všimnout. A ještě ta licence – opravdu jde o dílo vyňaté z ochrany dle práva autorského? Většina jich je vyjmenovaná v šabloně {{PD-CzechGov}} ale portréty, byť oficální, jsem nikdy pod touto licencí neviděl. Tlusťa 08:11, 4. 9. 2006 (UTC)

Obrázek z cizí Wikipedie[editovat zdroj]

Obracím se na Vás s následujícím dotazem: Je dle současných pravidel možné použít obrázek z cizí Wikipedie. Byl jsem přesvědčen o tom, že jedná o fair-use. Díky--JanBlanicky 12:03, 7. 9. 2006 (UTC)

A jaký obrázek konkrétně myslíte? Obecně se to říci nedá, ne každé fair use z jiné Wiki totiž vyhovuje našim podmínkám. Tlusťa 12:12, 7. 9. 2006 (UTC)

No, to je právě ten Soubor:Jan Hammer.jpg, který jsem špatně označil a ke kterému jste poznamenal : Teď už Vás chci jen upozornit na větu, která je na konci prvního odstavce stránky Načíst soubor: "Uživatelé, kteří nahrávají obsah s nepravdivým označením licence nabo opakovaně nahrávají obrázky bez označení licence, mohou být zablokováni." --JanBlanicky 12:58, 7. 9. 2006 (UTC)

Nejde přece vzít obrázek chráněný autorským právem a označit ho svobodnou licencí. Určovat licenci může pouze držitel práv, nám ostatním nezbývá nic jiného než jí dodržovat. A když už jsme u toho – pokud někde licence není uvedena, neznamená to, že žádná není. Naopak, je nutné předpokládat, že platí všechna omezení určená zákonem (ale to s Hammerem nesouvisí). Tlusťa 13:05, 7. 9. 2006 (UTC)

Ross Hedvíček[editovat zdroj]

Omluva: omylem jsem to uložil do Vaší osobní stránky moc a moc se omlouvám. To jsem nechtěl. Obnovil jsem jí z původního obsahu.

A teď text připomínky: Začíná mi připadat, že fakta jsou taková, že pro mně z nepochopitelýnch důvodů nechcete, aby tam stálo, že ten odkaz je nějaký moc divný. Začínám si myslet, že by pan Hedvíček mohl mít pravdu, když mluvil o jakési cenzuře, což mně děsí. Já ho moc rád nemám, protože je to fanatik, a tak jsem mu po výměně různých názorů slíbil, že tam o tom odkazu něco napíši, aby se přesvědčil, že na Wikipedii žádná cenzura není. Nemohu proto pochopit, proč by tam to, co jsem tam napsal nemohlo být, když v jiných částech článku je také hodnocení. Ale nechť, ať je článek encyklopedicky čistý tak, jak si představujete. Napsal jsem to proto do části Biografie, kde už podobných "hodnocení" je více a kde tedy nemohou vadit.

--Chalupa 15:56, 7. 9. 2006 (UTC)

Ross je mi úplně ukradenej, jen se mi nelíbí (a je jedno jestli u Hedvicka nebo hovnocucu) hodnocení externích odkazů. Podle mě to má být seznam linků s maximálně stručným popisem. Jestli je to teď někde v textu, tak ať to tam klidně je. Jen by to měl být nezaujaté (nevím, nekoukal jsem).
A s tou mojí stránkou – nic se neděje, každý se občas plete. Tlusťa 16:14, 7. 9. 2006 (UTC)
Jo to s těma odkazama je pravda.--Chalupa 16:15, 7. 9. 2006 (UTC)

Omlouvám se ti.

Omluvu přijímám, už toho ale nech, nebo to začnu považovat za vandalismus a opravdu tě zablokuji. Tlusťa 09:33, 8. 9. 2006 (UTC)

Ahoj, čekal jsem kdy mi podobný vzkaz přijde. Vězte prosím, že není mým úmyslem jakkoliv komplikovat práci na wikipedii, leč co naplat, když na pískovišti vytvářím grafickou šablonu, která má nakonec jinou podobu na pískovišti, při náhledu i při uložení - to by mě vzal ďas ... Ale šablona je již (pro mne) hotová, ty mušky, co tam zůstaly přenechávám někomu zkušenějšímu (a trpělivějšímu) ... ;-) Hezký den --Kibitzer 09:44, 8. 9. 2006 (UTC)

Ahoj, nechci tě zklamat, ale ve Firefoxu se zobrazuje úplně špatně :( Ta růžice i s popisy je skoro celá mimo modrý podklad - je vlevo nahoře. Doporučuji ti se zeptat Dannyho. Je v podobných věcech hodně dobrej.
A ještě jedna maličkost, zdá se to trochu nelogické, ale je tady takovým zvykem reagovat na stejném místě, je pak jasné co k čemu patří. Tedy pokud něco píšeš mně, odpovím ti tady a opačně - když já píšu například tobě, očekávám odpověď tam. Snad sem tě příliš nenaštval. Přeju ti hezký den. Tlusťa 09:58, 8. 9. 2006 (UTC)
V pořádku, já se nezlobím. S tou odpovědí - za všechno může ta šablona...ta mě tak rozhodila :-) Díky za radu, Dannyho se určitě poptám. --Kibitzer 10:00, 8. 9. 2006 (UTC)

Soubor:PICT0054.jpg[editovat zdroj]

Ahoj, obracím se na vás s prosbou o změnu jména tohoto obrázku na třeba national geographic czech edition, při nahrávání jsem na to zapomněl. Omlouvám se za přidělávání práce. --Aida 16:55, 9. 9. 2006 (UTC)

Přejmenovat obrázek technicky není možné. Nahrajte obrázek znovu pod správným jménem, původní označte šablonou {{Duplikát}} a nějaký správce ten původní jej pak jako přebytečný smaže. Tlusťa 21:05, 9. 9. 2006 (UTC)
Dobře díky moc za radu a pomoc. --Aida 21:06, 9. 9. 2006 (UTC)

<vtip> Pane kolego, jdu Vám oficiálně vytknout, že vnášíte na naší wikipedii špatné nálady a nepřispíváte k pohodě. Copak tohle je shrnutí na úrovni : +interwiki :( Pane kolego, nemračte se na nás :) Proto Vám posílám smajlíka pro lepší den a abyste věděl, že se nemáte na nás mračit :D --Chmee2 10:21, 11. 9. 2006 (UTC)

Pane kolego, omlouvám se Vám, že Vám kazím náladu, ale jako správce byste měl jít příkladem a na interwiki nezapomínat. Vaše, nebojím se říct, ignorance této důležité věci ve mně vyvolává tak špatnou náladu, že shrnutí :( mě stálo opravdu veliké úsilý. Původně jsem chtěl napsat něco, co by se dalo jistě vykládat jako odporující pravidlům. Tlusťa 10:31, 11. 9. 2006 (UTC)
Pane kolego, jste na omylu (ostatně jako vždy), jako správce jsem právě nadčlověk, který se pravidly neřídí. Pravidla nejsou správce, ten je ignoruje. Ostatně na to máme čeládku mizernou, zadarmo drahou, aby podobné úkony nehodné naší skvělosti dělala. --Chmee2 11:15, 11. 9. 2006 (UTC)
Ano pane kolego, máte pravdu. Přijměte prosím mojí omluvu, nevím jak jsem mohl na úlohu čeládky zapomenout. Jen ať makají, vkládají a snaží se. My jim to zase smažem. Tlusťa 11:20, 11. 9. 2006 (UTC)

</vtip>

No vlstně musíš vrátit zpět i ten článek, je tam historie wikipedisty, musí to založit znova, -jkb- 12:09, 11. 9. 2006 (UTC)

Tak nevím, je to opravdu nutné? Na user page předtím nic nebylo a myslím že už jsem podobný způsob tvorby článků (byť z podstránek) viděl. Poptám se ostatních co oni na to. Já bych smazal jen ten rediret a nechal bych to být. Tlusťa 12:13, 11. 9. 2006 (UTC)

Asi ano. -jkb- 12:16, 11. 9. 2006 (UTC)

Tak já to teda nechám jak to je :) Tlusťa 12:18, 11. 9. 2006 (UTC)

Redirecty[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat, proč set smazal redirect z "ac sparta praha". Vím že je to kontroverzní redirect, ale je myslím několik důvodů pro jeho zachování. Jedním z nich je, že to tak dělaj na en: :-) Jinak jsem si nevšiml nějakého pravidla, které by to upravovalo. --Hypertornado 15:22, 11. 9. 2006 (UTC)

To není kontroverzní redirect, to je vyloženě špatný redirect s chybným pravopisem :) Nebo budeme zakládat třeba Sk slavia praha a pak podobně biografie (klement gottwald)? A oporu to má v Wikipedie:Rychlé smazání#Přesměrování, bod č. 1 a 8. Tlusťa 15:34, 11. 9. 2006 (UTC)

Přestań porušovat cizí práva - autorem článku není Japo -a le kronikář obce DT a ten si nepřeje uvádění jeho článku v této encyklopedii-

Ten, kdo vložil text do Wikipedie i ty tvrdíte, že jde o text obecní kroniky. A podle českého Autorského zákona se autorská ochrana nevztahuje (mimo jiné) na obecní kroniky. Tlusťa 11:49, 12. 9. 2006 (UTC)

Vážený a milý pane, oceňuji Vaši pečlivost, ano, převedení je správné, mějte se pěkně, Imotes

Obrázky[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím poraďte mi tedy... Do wikipedie jsem zatím přidal jen pár článků, překládám je z anglické verze. obrázek Alfa_Romeo.png jsem prostě vzal z té anglické verze, takže jak tedy obecně postupovat v podobných případech? Děkuji za radu, Petr

Ahoj, pokud přebíráte obrázek z jiné jazykové verze Wiki, napište tam prosím zdroj stejně jako u jiných obrázků – do popisu uveďte prostě odkaz na ten obrázek, například Alfy Roemeo je to en:Image:Alfa Romeo.png. Ten obrázek jste z článku odstraňovat nemusel, stačilo doplnit zdroj. U článků, co vznikají překladem se snažím původ obrázků stopovat ve zdroji překladu, ale u loga Alfy Romeo mě zmátla jiná velikost obrázku na en a zde. Asi jste nahrál jen ten náhled. Nevadí, chybu napravím, to logo do článku určitě patří. Snad jsem Vám pomohl, klidně se ptejte dál. Tlusťa 07:32, 13. 9. 2006 (UTC)
OK, díky. Příště už budu vědět.Petr

Jaké jsou konkrétní výhrady proti současné podobě článku máje? Co je špatně? --RB 09:59, 15. 9. 2006 (UTC)

Článek je třeba opatařit kategoriemi, pořádně prolinkovat s ostatními, můžete přidat obrázek. Zdroje, odkud čerpáte informace (určitě jsem viděl májky, které nebyly smrkové a o nich tam není ani slovo),... Ta šablona neříká že článek je špatně, jen že je třeba jej ještě upravit. Tlusťa 10:04, 15. 9. 2006 (UTC)
To je velmi zajímavé. Opravdu jste někdy viděl májku jinou než je smrk? Třeba borovici? --RB 11:44, 15. 9. 2006 (UTC)
Jasně, proč bych to jinak psal. Třeba u nás se staví každý rok březová. Ale jak koukám, není to nic zvláštního. ([2], [3], [4], [5]). Jak jste vlastně dospěl k názoru, že jde jen o smrk? Tlusťa 12:10, 15. 9. 2006 (UTC)

Podle mne je rozdíl mezi centrální Májkou ve vesnici, které jsou většinou smrkové a májkami, které stavějí mládenci svým milým, tyto jsou březové. --Zp 12:16, 15. 9. 2006 (UTC)

Hned první odkaz, co jsem psal, říká něco jiného. Teď prezentujete vlastní výzkum nebo máte také nějaký zdroj?Tlusťa 12:21, 15. 9. 2006 (UTC)

Prezentuji svůj vlastní výzkum založený na pozorování v obcích, ve kterých se máje stavějí. Psal jsem výše, že se jedná o můj názor.--Zp 12:24, 15. 9. 2006 (UTC)

Vycházím z toho, co uvádí Universum [6] --RB 13:06, 15. 9. 2006 (UTC)

Ahoj, revert nebyl na místě, definice byla skutečně špatně. Upozornění v článku je lepší než neoznačená chyba. Dvakrát měř, jednou revertuj. --egg 11:10, 16. 9. 2006 (UTC)

Máš pravdu :) Chtěl jsem to přenést do diskuse a pak jsem na to zapoměl. Tlusťa 09:02, 18. 9. 2006 (UTC)

Obrázek Anciferova[editovat zdroj]

Díky Tlusťo! --Pindick 17:40, 19. 9. 2006 (UTC)

Ahoj, jsem z toho vseho jelen. Chtela jsem tam dat nejake clanky, ale nevim jak mam autorizovat obrazky a texty. Cetla jsem si tam ty rady, ale jsem z toho paf. Prosim o nejakou radu. Proste si s tim nevim rady :-) Dekuji

Ahoj, počítám, že jde o článek Andělská Hora (okres Bruntál) a obrázky Soubor:PICT0019.jpg a Soubor:PICT0017.jpg. Jestli ano, vezmem to postupně :)
Pokud jste autorkou původního textu na http://www.andelskahora.info/historie_obce.html, který jste sem vložila, je řešení jednoduché – stačí do diskuse k tomu článku napsat něco ve smyslu: "Já jsem autorka tam a proto můžu vlastní text zvěřejni zde, aniž porušuji autorská práva", a pak ten text v článku obnovit. Pokud máte svolení autora, je nejlepším řešením, když autor svůj souhlas se zveřejnením pošle na info-cs(zavináč)wikimedia.org a text pak bude obnoven. Pokud to není Váš text a ani nemáte souhlas autora, nedá se bohužel nic dělat, porušování autorských práv je nepřípustné.
Podobné je to i s obrázky. Pokud jste jejich autorem, opatřete je licencí, pod kterou je chcete zveřejnit. Obrázky zde zveřejňované autory se v drtivé většině licencují jako {{GFDL-self}} či {{Self GFDL and cc-by-sa-2.5}}. Pokud máte svolení autora, zase je nejlepší poslat ten e-mail.
Nejsem moc dobrý na vysvětlování, takže se klidně ptejte dál, když budu vědět, rád odpovím. Tlusťa 09:10, 20. 9. 2006 (UTC)

1066: vikingský → vikinský[editovat zdroj]

Zdravím! Mohu vědět, jaký je důvod Vaší editace hesla 1066? Pravidla českého pravopisu uznávají oba tvary, tedy vikingský i vikinský. Takže původní varianta byla rovněž správně a měl-li bych být důsledný, tak Vaši editaci vrátím zpět a můžeme se tu přetahovat do soudného dne, neboť mě osobně se více líbí tvar s g a naopak tvar bez g mi trhá uši... m^_^m -- Ozzy 15:16, 20. 9. 2006 (UTC)

Používám tištěná pravidla pravopisu, schválená MŠČR, která oba tvary neznají, jako správný uvádějí pouze bez ten g. Teď jsem bohužel mimo jejich dosah, ale jestli na tom budete trvat, napíši Vám později o která přesně jde. Jinak docela zajímavé souvislosti o tomto slově jsou zde. Tlusťa 07:12, 21. 9. 2006 (UTC)
Já mám k dispozici pouze ona pravidla na netu a ty uznávají oba tvary. Vámi referencovaný článek bych za bernou minci nebral, neboť, jak autor sám příznává, před historiky by moc neobstál a jím uváděná etymologie slova viking je také jenom jednou z mnoha — a na rozdíl od autora bych si netroufl o ní tvrdit, že je nepravděpodobnější... Je prostě jenom jednou z mnoha.
Dobrá, nechte si svůj tvar bez g, ale já i nadále zůstanu u tvaru s g.--Ozzy 13:20, 21. 9. 2006 (UTC)

Žádost o pomoc[editovat zdroj]

Děkuji za rychlou reakci na moji žádost, sice jsem to nějak vyřešil, šablonu {{Pracuje se}} používám toto však byla náhodná editace, kde by mi šablona nepomohla, uložení provedl wikipedista v průběhu mé úpravy. I tak děkuji.--Horst 17:35, 21. 9. 2006 (UTC)

Obrázek.[editovat zdroj]

Ahoj updatoval jsem ten obrázek se Soníkem ale pořád to tam píše neznámý zdroj.

Že je obrázek bez zdroje píše šablona {{Nosource}} v popisu. Ale pokud jde o obrázek Soubor:Sonicnew.png, tak tam je správně, neb ten obrázek zdroj stále nemá. Tlusťa 19:01, 21. 9. 2006 (UTC)

Nejasnosti ohledně autora obrázku[editovat zdroj]

Ahoj, psal jsi mi na diskuzi ohledně nejasného původu obrázku. Nevím, zda stačí odpovědět na mém diskuzáku, tak radši píšu sem. Na obrázek jsem uváděla dva odkazy, kde se vyskytuje. Jeho autorem je (tuším) japonské Studio DEEN. Když mám uvést autora, míní se tím, že musím napsat na ono studio? Což by byl problém, protože jejich stránky jsou v kanji a to bohužel neovládám:). Omlouvám se za vzniklé problémy.

Mimo to jsem se chtěla optat, jakou licencí se označuje screenshot, který udělám sama. A je nutné na něj shánět také souhlas autora (produktní společnosti)?

Děkuji za případnou odpověď a přeji pěkný den. --Rinu 09:56, 25. 9. 2006 (UTC)

Ahoj, omlouvám se za opožděnou odpověď, dalo by se říct z technických důvodů jsem se k Wiki bohužel dřiv nedostal. Bohužel si už nepomamtuju o jaký obrázek šlo, ale pravděpodobně držitelem autorských práv bude asi studio, co ten film natočilo. Jinak pokud uděláte nějaký screenshot sama, tak to do popisu napište. Já osobně bych napsal něco ve smyslu Vlastní screenshot, ČT1, 19. 6. 2006, 16:15, Jak krtek ke kalhotkám přišel, Copyright Zdeněk Müller a Studio Bratři v triku, 1974. (jen příklad, údaje sem si právě vymyslel). Ale protože patřím k odpůrcům fair use, žádný takový obrázek bych do Wiki nenahrál :) Pokud hrozí smazání kvůli prodlení, není třeba podléhat panice, obrázek se dá případně obnovit. Tlusťa 16:42, 30. 9. 2006 (UTC)
Aha. Díky za odpověď:) Moc mi to pomohlo. --Rinu 16:05, 7. 10. 2006 (UTC)

Foto Jeffrey Dahmer[editovat zdroj]

Pokusil jsem se tedy vyhledat něco více. Zjistil jsem, že licenci na tu fotku vlastní společnost
[7]

Doufám, že je to to co potřebujete. Pokud to stále nestačí, napište a pokud možno, vysvětlete mi podrobněji co po mně žádáte.

Jsem tu nový a teprve se zaučuji. Buďte mírný ;-) woody

Jsem vždycky mírný :), ale asi Vás zklamu. Pokud autorská práva k obrázku patří AP Images, nelze ho zde vůbec použít, protože tím porušujeme jejich autorská práva. AP Images patří do en:Associated Press, mediální agentury, která, jak si myslím, svoje obrázky pod svobodnou licecní nezveřejňuje a ani není federálním úřadem USA.
Nic si z toho nedělejete a dál editujte s odvahou :) a klidně se případně ptejte dál. Tlusťa 10:34, 4. 10. 2006 (UTC)

Doplnění původu k vloženému obrázku[editovat zdroj]

Přeji pěkný den a mám jeden dotaz, jak mohu přidat informace o zdroji obrázku, konkrétně Soubor:Chris_Chemist.jpg, autor souhlasí s volným užitím (což jsem dle návodu označil při vkládání obrázku), ale zřejmě je třeba doplnit i původ obrázku, tedy odkud pochází.. pokud jsem to správně pochopil? Díky za pomoc.. --Basman 09:50, 4. 10. 2006 (UTC)

Pokud je obrázek z Internetu, přidejte jeho adresu k obrázku, pokud je z archivu autora, napiště Archiv autora :), prostě kde se obrázek vzal. Dále je pak žádoucí povolení autora – pro takovéto případy je dobré, když autor pošle do Wikipedie e-mail se svolením na adresu info-cs(zavináč)wikimedia.org. Snad Vám to nepřipadá jako zbytečná práce, snažíme se, aby všechny obrázky zde byli v souladu s autorským právem. Díky za pochopení. Tlusťa 10:10, 4. 10. 2006 (UTC)

Jasný, no problem.. Jen co najdu, kam se vlastně přidává zdroj k obrázku (lidově řečeno - kde mám kliknout:) Tohle mi byl čert dlužen, sedím u toho už druhý den a začíná mě to neskutečně bavit..
Ješte jeden dotaz: zjistil jsem, že při hledání výrazu jsou rozlišována malá a velká písmena. Je to možné? --Basman 10:29, 4. 10. 2006 (UTC)

Popisy u obrázků lze editovat stejně jako články – prostě klikněte na záložku Editovat v horní části okna :) Jinak MediaWiki je opravdu case sensitive. Tlusťa 10:32, 4. 10. 2006 (UTC)

Dík! Zatím jsem přidal takto: Původ obrázku: archiv autora, 2. výročí TRAMix, 22.1. 2004, copyright: Clubber.cz, kontakt: Michal Walterstein, czech@clubber.cz, fotograf: ondrej@clubber.cz
Emailové svolení zašleme viz předchozí instrukce.. --Basman 11:08, 4. 10. 2006 (UTC)

Co takové povolení od autora zaslané na email - viz předchozí doporučení? Souhlasím s užitím všech fotografií, na která vlastním autorská práva jako majitel serveru www.clubber.cz, zveřejněných na stránkách Wikipedie pod odkazem: http://cs.wikipedia.org/wiki/TRAMix. Fotografie lze užívat dle ustanovení Wikipedia platných ke dni 4.10.2006 dle šablony označené "CopyrightedFreeUseProvidedThat" – Držitel práv tohoto obrázku povolil použití pokud jsou splněny určité podmínky. Pro použití obrázku je vyžadováno splnění podmínky označené jako "Promotional" pro obrázek poskytovaný pro propagaci, např. jako součást tiskové zprávy apod.--Basman 13:21, 4. 10. 2006 (UTC)

Soubor NE Jirí Paroubek z MZV.JPG[editovat zdroj]

Zcela s Vámi souhlasím, o tom žádná. Jenom Vás žádám, aby rychlé smazání neproběhlo zas až tak hrr. Hlavní účel vložení obrázku bylo získání zpětné vazby, tak bych rád věděl, jestli se k němu podobným způsobem vyjádří víc lidí. /i když tím, pravda, trošku zneužívám, využívám tohoto skvělého média/ Pokud jste přesvědčen, že je třeba jednat rychle v zájmu encyklopedických principů, prosím ... ale stejně ... jsem prostě zvědavej, jestli tyhle politické trapasy má v Čechách pořád ještě někdo chuť řešit, nebo jsme už v občanské agonii. JP 12:16, 5. 10. 2006 (UTC)

Jak koukám, obrázek už byl smazán. Je to dobře, Wikipedie je encyklopedie a jak taková by měla (a doufám je) být mimo politiku. Na testování občanské angažovanosti bych doporučoval jiné prostředky, tady na to prostor není. Tlusťa 15:39, 5. 10. 2006 (UTC)

Dotaz na lincenci k obrázku.[editovat zdroj]

Dobrý den.Prosím vas chtěl bych se zeptat jestli je použít obrázek Ernst-Happel-Stadion-historische jestliže jsem ho použil z interetových stránek určených k volnému šíření?díky za odpověď?

Pokud by byl pod nějakou svobodnou licencí, tak ano. Ale u tohoto obrázku uvádíte jako zdroj [8], kde o nějakém volném šíření není ani slovo. Naopak – vizte zápatí: © The Stadium Guide – All Rights Reserved. Podle mě není ani v pořádku {{Promotional}}, ze stránky nevyplývá, že by šlo o fotografii sloužící k propagačním účelům a navíc je zde alternativa se svobodnou licencí, což využití obrázku jako Fair use vylučuje. Tlusťa 07:16, 16. 10. 2006 (UTC)

Hodný správče[editovat zdroj]

tak si říkám jestli to stou hodností nepřeháníš :). Ne, proč Ti píšu, narazil jsem na tento obrázek Soubor:Image019.jpg, přes všechnu dobrou víru se domnívám, že původní fotografie nemá licenci kompaktabilní s oním tvrzením. Řekl bych, že by ses měl obrátit na autora Wikipedista:Jiří Žemlička a pokud nepotvrdí nějak licenci obrázek označit jako šablonou Nolicence. Neříkám, že je to prioritní, ale když už jsem se s tím potkal. --Hippopotamus 14:05, 21. 10. 2006 (UTC)

Máš pravdu, chybama se člověk učí. Zařídím. Tlusťa 15:32, 22. 10. 2006 (UTC)

Žádost o pomoc s licencí[editovat zdroj]

23.10.2006, 12.31 Licenci k obrázku Ian_Roderick_MacLeod.jpg jsem uvedl nesprávně, jak ji mohu změnit?? Předem děkuji za odpověd, TeEs.

Popis k obrázku lze editovat stejně jako kterýkoliv jiný článek. Prostě klikněte na záložku Editovat a upravte text. Tlusťa 10:34, 23. 10. 2006 (UTC)

Dotaz k pahýlům[editovat zdroj]

Měl bych dotaz, a sice když upravím nějaký článek, kategorizovaný jako pahýl, kdo rozhodne o tom, zda mnou upravený článek přestává nebo zůstává být nadále pahýlem? Děkuji za odpověd, TeEs.

P.S.: tu licenci k MacLeodovi někde splašim a během dvou dnů doplním :)

S pozdravem TeEs

O tom, zda je článek ještě pahýl může rozhodnout kdokoli, tedy i Vy. Já sám pro rozhodování používám porovnání s ostatními podobnými články zde, případně srovnávám s jeho cizojazyčnou verzí.
Na doplnění licence je týden, po jeho uplynutí jsou obrázky bez zdroje či licence smazány. Tlusťa 07:03, 24. 10. 2006 (UTC)


Jak zjistit licenci obrazku?[editovat zdroj]

Ahoj, dal jsem na stranku antisemitizmus obrazek Der_ewige_jude.jpg. ktery jsem prevzal z anglicke wikipedie. Obrazek udelala nacisticka vlada ve 30'letech. Neni povoleno zkopirovat takovy obrazek z anglicke wikipedie na ceskou? Jakou mam uvest licenci? Zdravim, Franp9am 15:22, 24. 10. 2006 (UTC)

Na en jde o fair use, takže asi použijte šablonu {{Fairuse}}. Jen upozorňuji, že každé fair use by mělo mít podrobné zdůvodnění (viz Wikipedie:Fair use) a že se právě diskutuje úplný zákaz těchto obrázků, protože nemají žádnou oporu v českých zákonech. Tlusťa 07:44, 25. 10. 2006 (UTC)

heslo Stanislav Šturz - použitá ilustrace[editovat zdroj]

Šturzovo Zátiší jsem fotil já, jeho dědicové (syn Jan, dcera Jarmila) s použitím reprodukce ve Wikipedii nejen souhlasí, ale jsou velice potěšeni, že se pan profesor jejím prostřednictvím dostane do ještě širšího povědomí.

Karel Čech

cech@wo.cz

Pak je třeba takový souhlas nějakým způsobem dopravit do Wiki. Nejlépe e-mailem od držitelů práv na info-cs(zavináč)wikimedia.org. Díky za pochopení. Tlusťa 14:08, 26. 10. 2006 (UTC)

Ad jpg repro Šturz: Jan Šturz a e-mail jsou dvě neslučitelné entity, má problém zvládnout i mobil. Souhlas dcery Jarmily Šturzové vám v dohledné době pošlu ze svého mailu, nebo pošlu její naskenovaný písemný souhlas. Karel Čech

Oskenovaný písemný souhlas je myslím plně dostačující. Tlusťa 12:02, 27. 10. 2006 (UTC)

Obrázek principu naklápění je z letáku určeného dle mého názoru evidentně k volnému šíření - na Innotransu jich rozdávali celé balíky. Není na něm jediná zmínka o autorovi nebo autorských právech. Někde, ale už nevím kde, jsem četl zmínku, ale možná, že to byl jen názor, že pokud někdo něco rozšiřuje takovýmto způsobem, tak je to možno dále šířit. Jestli tomu tak není, tak to vymaž, já vezmu tužku a papír a sesmolím obrázek vlastní. PetrS. 09:56, 27. 10. 2006 (UTC)

To, že někde nejsou zmíněna autorská práva, rozhodně neznamená že nejsou. Naopak, musí se předpokládat, že omezení jsou maximální. Propagační materiály se sice rozdávájí zdarma, ale to v žádném případě neznamená, že se autoři vzdávají svých práv. Bohužel. Tlusťa 10:03, 27. 10. 2006 (UTC)

No tak to teda smaž. PetrS. 10:43, 27. 10. 2006 (UTC)

Byl jsem jednim znamym upozornen ze mu nekdo maze externi odkaz k tematu Hardware na rozsahle HW/SW forum [9]. Zkusil jsem ten odkaz umistit na stranku a prisla mi zprava ze nemam do Wikipedie pridavat "komerční odkazy (či odkazy na vaše soukromé stránky". Je to k tematu a myslim si ze pcmark.info je pro čtenare vetsim prinosem nez napriklad [10] na ktery se zde odkazuje. Odkaz nebyl pridan s umyslem spamovat ci poskodit wiky. pcmark.info neni komercni ani osobni stranka, ale je to web plny hodnotneho obsahu.

díky za upozornění, už jsem to snad napravil, chyby začátečníků. zdravím --kestra 21:43, 31. 10. 2006 (UTC)

Uzávěra koleje[editovat zdroj]

26.10. mi bobo psal, že už vám na info-cs@wikimedia.org poslal souhlas s uveřejněním svého obrázku - a Ty jsi ho teď vymazal. Tak kde je chyba? PetrS. 10:45, 1. 11. 2006 (UTC)

Nikde jsem nenašel doplnění licence k obrázku a ani to povolení. V tom je chyba. Ale nic není ztraceno, obrázek obnovím a poptám se, kde se stala chyba, proč nebylo to povolení k obrázku doplněno. Tlusťa 10:48, 1. 11. 2006 (UTC)
Hurráááá! P.S. Nevím, jestli si moje příspěvky zaslouží takové hodnocení - většinou je to opsané z německé nebo anglické verze.PetrS. 11:38, 3. 11. 2006 (UTC)

Wikimedia Commons and JMKznak.svg[editovat zdroj]

I placed the following message on your Wikimedia Commons page, I post here in fear that you missed it. The message went:

I have created Image:JMKznak.svg a while back, however no matter how much I try I can't get the lower-left quadrant to look acceptable in any vector editor. Do you think you could take a look at that? The source I used is here. Thank you. +Hexagon1 (t) 06:54, 2 November 2006 (UTC)

Licence obrázků[editovat zdroj]

Dobrý podvečer, prosím o pomoc. Načetl jsem teď 6 obrázků k článkům Odolena Voda a Vítězslav Hálek; všechno jsou moje fotky, ale nejsem si jistý jestli jsem to u všech správně uvedl (licence GFDL-self). Kde bych to mohl ověřit a případně změnit? Díky --Kf 15:49, 3. 11. 2006 (UTC)

Ahoj, popis k obrázku jde editovat stejně jako článek – klikněte na záložku editovat a do popisu můžete doplnit zapomenutou licenci. V případě obrázků Soubor:OdolenaVoda2.jpg, Soubor:OdolenaVoda3.jpg, Soubor:OdolenaVoda4.jpg, Soubor:Halek domek.jpg a Soubor:Halek pomnik.jpg nahraďte text šablonu {{Nosource}} textem
== Licence ==
{{GFDL-self}}
a všechno bude OK. Tlusťa 09:36, 5. 11. 2006 (UTC)

Maltézzský kříž už snad bez problémů[editovat zdroj]

Díky za odpověď alespoň na 48,69% vyčerpávající.

Za těch pár dní se snažím. Ovšem Neodpověděk jste mi , jestli znáze ftip o 500 právnících na dně mořském. Zdar. --Ervinpospisil 19:44, 3. 11. 2006 (UTC)

Neznám. Je to už na 100%? :) Tlusťa 09:36, 5. 11. 2006 (UTC)

Znaky Československé[editovat zdroj]

Je debata na Československu o svg znacích, uživatel Kirk má problémy s tímhle znakem. Zkoušel jsem to změnit sám, ale moje schopnost ve svg není úžasná a pravděpodobně by jsme potřebovaly vaši znalost svg spravit znak. +Hexagon1 (d) 07:58, 5. 11. 2006 (UTC)

Nějak nikde nemůžu najít kde s tím má Kirk problémy a tak nevím o co jde. Prosím o menší upřesnění. Díky. Tlusťa 09:36, 5. 11. 2006 (UTC)
Aha, nevšiml jsem si odkazu na diskusi :( Už jsem se tam vyjádřil. Tlusťa 11:46, 5. 11. 2006 (UTC)

Nelíbí se mu, že je jiná kresba lva (zejména očí) a jiné proporce u patriaršího kříže. Krom již doplněných korunek to není to nic, co by odporovalo blasonu. Další připomínky jsem nezaregisroval. S pozdravem--PaD 10:00, 5. 11. 2006 (UTC)

RE: Smazání loga Dundee United FC[editovat zdroj]

V tom případě by ale měla být smázána všechna loga politických stran, sportovních klubů etc... --Godfrey 11:57, 5. 11. 2006 (UTC)

Pravděpodobně v dohledné době budou. --egg 14:51, 5. 11. 2006 (UTC)

FN Motol[editovat zdroj]

se s tim dělám jak lama a vy mi v tom pořád hrabete. Fotografie jsou stažené z portálu státní správy, nejsou chráněny autorským právem a proto jsou volně šiřitelné.

Pak tedy doplňte zdroj těch fotografií, ať lze určit licenci. Jinak pamatujte "Pokud si nepřejete, aby Váš text byl nemilosrdně upravován a volně šířen pod licencí GFDL, pak ho do Wikipedie neukládejte." Tlusťa 16:04, 6. 11. 2006 (UTC)

Foto k heslu Fakultní nemocnice v Motole[editovat zdroj]

Kontaktoval jsem tiskové odd. FN Motol z jejíchž stránek jsem foto kopíroval. Omlouvám se, měl jsem to učinit před zveřejněním zde. Vyjádření TO FN Motol zatím nemám a zveřejním ho zde, hned jak jej dostanu.--Zet111 06:06, 7. 11. 2006 (UTC)

Nejlepší bude, pokud držitelé práv pošlou svůj souhlas se zveřejněním na info-cs(zavináč)wikimedia.org. A úplně nejlepší by bylo, pokud by svolili ke zveřejnění pod nějakou svobodnou licencí. Tlusťa 08:29, 7. 11. 2006 (UTC)

POvest vremennych let[editovat zdroj]

Dobré ráno, Tlusťo, ještě mně napadlo, že by bylo dobré vyrobit heslo Povest vremennych let s přesměrováním na Něstor. Mohu Tě tím zaúkolovat. Díky Di--84.42.146.141 06:25, 8. 11. 2006 (UTC)

Hotovo :) Tlusťa 08:59, 8. 11. 2006 (UTC)

mapa župního členění moravy a slezska[editovat zdroj]

tuto mapu nehodlám řešit. nakreslil ji tvůrce mapy na níž jsem uvedl odkaz a já tam jen opravil nadpis. vše co jsem měl, jsem uvedl. --Kirk 17:21, 8. 11. 2006 (UTC)

Pak se nedá nic dělat, jde o {{Nosource}}. Tlusťa 18:15, 8. 11. 2006 (UTC)

Obrázky z www.ittf.com[editovat zdroj]

Přeji hezký den.

Obracím se na Vás jako na správce bdícího nad dodržováním autorských práv na české wiki. Snažím se zrovna dát dohromady kategorie Kategorie:Stolní tenis a Kategorie:Stolní tenisté. Rád bych využíval fotografie ze stránek www.ittf.com, protože komunikace uvedená u fotografie v commons na této adrese: [11] dává takovému použití solidní základ.

Než se ale rozhodnu k takovému kroku, rád bych znal Váš názor - jsou za dodržení podmínek (tj. uvedení jméno fotografa a odkaz na stránky ITTF) uvedených v mailové korespondenci tyto fotografie použitelné pro českou wiki?

Dík za odpověď.

Chrupoš 14:28, 9. 11. 2006 (UTC)
Já osobně bych nic proti těmto obrázkům nenamítal, ale nemůžu zaručit že ostatní budou mít stejný názor. Když už, nahrával bych je opět na Commons s odkazem na příslušnou diskusi. Tlusťa 16:31, 9. 11. 2006 (UTC)

Abumy modern Talking[editovat zdroj]

Dobrý Deň, povedzte my, ako to teda mám tak utobiť napríklad ten Deep Purple, bo ja to tak neviem urobiť!

Ahoj, nejlepší bude začít postupně, přečíst si nápovědu, vyzkoušet si editace na pískovišti, kouknout se, jak vypadají jiné články. Bohužel Vaše otázka je moc obecná a nevím co bych měl odpovědět :) Jinak na každý konkrétní dotaz Vám odpovím jak nejlépe budu umět. Případně lze také o pomoc žádat zde. Tlusťa 14:40, 10. 11. 2006 (UTC)

obrázek[editovat zdroj]

Chtěl jsem se zeptat, jak to tedy mám udělat, pokud obrázek je volně k šíření - promo foto a vy jej chcete smazat.. co je potřeba k tomu, aby tam zůstal????:???? --Smajlix 11:56, 14. 11. 2006 (UTC)

Pravděpodobně máte namysli obrázek Soubor:The switch.jpg. Pokud ano, tak mám dvě připomínky. První (a méně důležitá, protože se chyba opraví snadno): uvedený zdroj nesouhlasí – na uvedeném odkazu je jiný obrázek. Druhá a hlavní: obrázku chybí licence. Údaj "Jeden z členů the.switch sdělil, že může být tato fotka využita." bohužel nestačí. Protože se na jejich webu se o volném šíření nezmiňují, je nutné, aby povolili užití písemně. Nejlépe e-mailem na info-cs(zavináč)wikimedia.org. Důležitý je také výběr správné licence, v tomto případě (pokud fotku neuvolní pod nějakou svobodnou) pravděpodobně {{Attribution}}. Tlusťa 12:12, 14. 11. 2006 (UTC)
Diky, vynasnazim se aby bylo vse provedeno.--Smajlix 15:01, 14. 11. 2006 (UTC)

Obrazek MA[editovat zdroj]

je uz doplnena licence k obrazku meliorannis vyhovujici? --Limojoe 08:28, 15. 11. 2006 (UTC)

Ten odkaz na povolení vyžaduje registraci. To se mi vpořádku moc nezdá. Nechceš alespoň pro nás ostatní, co tu hru nehrajeme, to povolení k licenci obrázku přepsat? Tlusťa 08:34, 15. 11. 2006 (UTC)

Používání šablony "Vítejte"[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego. Již jsem několikrát na Wikipedii vítal nové uživatele. Standardně k tomu používám šablonu "Vítejte", ale nevypadá to pak ve výsledku dobře, nezobrazuje se to zcela bez chyb. Viz. Wikipedista diskuse:82.100.2.157. Nevíte, kde je chyba? Díky. --Krvesaj 14:36, 15. 11. 2006 (UTC)

Použití šablony je popsáno přímo u ní :) – Šablona:Vítejte. Tlusťa 14:40, 15. 11. 2006 (UTC)

Licence u souborů[editovat zdroj]

Dobrý den. Napsal jste mi abych změnil licenci u těchto souborů. Neumím jí změnit, ale je to z německé wikipedie a tam to je takto:

  • Soubor:Ludvik II misto narozeni.jpg - GFDL
  • Soubor:Ludvik II Bavorsky.jpg - public domain
  • Soubor:Zamek Herrenchiemsee.jpg - GFDL
  • Soubor:Zamek Neuschwanstein.jpg - GFDL
  • Soubor:Zamek Linderhof.jpg - GFDL

Můžete to prosím změnit vy a/nebo mi napsat způsob, jak to provést? Díky.

Ahoj, tak jsem je nakonec všechny smazal. Ale žádnou paniku, všechny totiž pocházely z Commons. Tam se nacházejí soubory, které jsou přístupné do všech jazykových mutací Wikipedie. Není je tedy třeba nahrávat sem. Jinak co se týká obecně obrázků, vždy je u nich nutné uvádět zdroj a licenci. Pak se předejde zbytečným nedorozuměním a ušetří se práce z jejich hledáním. A ještě něco :) Popisy k obrázkům se dají editovat stejně jako články, stačí kliknout na záložku editovat v horní části okna a pak doplnit co je třeba. Snad jsem Vám celou věc alespoň trochu osvětlil, klidně se ptejte dál. Když budu vědět, rád odpovím. Pěkný den. Tlusťa 08:52, 16. 11. 2006 (UTC)

Může být obrázek na wikipedii z internetové stránky?

Přečti si prosím Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů, tam nalezneš za jakých podmínek lze obrázky z cizích stránek použít. Stručná odpověď by ale byla: "Z drtivé většiny stránek ne." Tlusťa 15:19, 18. 11. 2006 (UTC)

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli je nějaká stránka, kde jsou vypsány všechny obrázky jako např. Wikizávislost, Icq atd. --Pilgrim6 18:03, 18. 11. 2006 (UTC)

Nevím co máš přesně na mysli, snad Kategorie:Wikipedie:Wiki-humor? Tlusťa 18:58, 18. 11. 2006 (UTC)

Žádost[editovat zdroj]

Dobrý den, je možno aby z těch tří článků bylo staženo upozornění a já je přepíši? --Pilgrim6 10:43, 19. 11. 2006 (UTC)

Je to více než žádoucí. Těch článků je celkem pět, doufám že žádné další již nebudou. Pokud text přepracujete tak, aby nedocházelo k porušování autorských práv, můžete šablonu {{Copyvio}} odstranit sám. Tlusťa 10:48, 19. 11. 2006 (UTC)

Bišonek[editovat zdroj]

Z netu jsem vůbec nečerpal bišonka mám doma proto internet nepotřebuji to spíš on ode mne. --Pilgrim6 11:31, 19. 11. 2006 (UTC)

V tom případě je velmi zajímavá doslovná shoda některých vět. Vzhledem k četnosti Vámi vkládaných copyvií pochybnosti zůstávají. Ostatně jestli čerpají oni od Vás, není nic snažšího, než poukázat na původní (Váš) zdroj. Tlusťa 13:47, 19. 11. 2006 (UTC)

Nevím proč moje "minulost" je znovu vytahována. Je mi 12 a učím se. Toto už mi připadná jako zasedlost. Za tímto článkem si stojím. --Pilgrim6 15:03, 19. 11. 2006 (UTC)

mestečko[editovat zdroj]

tak ted nevím jestli to k vám dorazí.Vubec se nezlobím to jste si špatne vyložil,jen jsem vubec nevedel jak to tam dát...tak jsem to přehral...:).jeste bych Vás o neco požadal,se známím který dělá stranky jsme se shodli že by bylo dobré tam dát mapu tedy odkaz na mapu..souřadnice ale vubec nevím jak?

Pokud by jste mi chtel pomoci (290-059-170 - ICQ) děkuji Traub - wikipedista pavolka --Pavolka 15:11, 19. 11. 2006 (UTC)

Souřadnice mezitím doplnil jiný editor, jinak na odkazy na mapu míst v Česku se používá šablona {{Geo cz}}. Přes ICQ mě klidně kontaktujte, moje číslo je v záhlaví mojí stránky. Tlusťa 15:56, 19. 11. 2006 (UTC)
noframe
noframe

Za obětavé vysvětlování a řešení problematiky autorských práv na Wikipedii. --che 15:41, 19. 11. 2006 (UTC)

Vysokozdvičný vozík[editovat zdroj]

Dobrý den, pane správce. Vy jste revertoval můj příspěvek, že vysokozdvižný vozík je "ještěrka". Vážně jste tento pojem ještě nikdy neslyšel? --85.160.36.125 19:10, 22. 11. 2006 (UTC)

Ale jo, slyšel, ale ne pro vysokozdvižný vozík, ale pro ty elektický oranžový vozítka co vozej po nádražích kufry a poštu. Tlusťa 19:12, 22. 11. 2006 (UTC)

Říká se tak běžně i těm vysokozdvižným, co maj vpředu vidličku. A jednomu takovému se zdvihací plošinou na velkém pneumatickém péru se říká tramvaj. Aspoň co se pamatuju z brigády. :-) --egg 20:02, 22. 11. 2006 (UTC)

Připomínka k úpravě informací o albech Nightwish[editovat zdroj]

Dobrý večer, vaši připomínku jsem si vzal k srdci a v této chvíli už by měly mnou editované pahýly být formálně v pořádku.

--Andel Jirka 21:27, 22. 11. 2006 (UTC)

Překlad ze Slovenské wikipedie[editovat zdroj]

Mohu článek Ctrl C + V, přeložit jej a ve shrnutí editace označit: Překlad ze Slovenské wikipedie?

Ano, všechny texty ve Wikipedii jsou pod licencí GFDL, takže je lze přebírat z cizojazyčných mutací. A při založení článku je velmi vhodné na původní zdroj upozornit ve shrnutí editace. Tlusťa 22:51, 22. 11. 2006 (UTC)
Mimo téma překladu. Narazil jsem na divnou stránku Seznam vlád Československa (1938-1945) Je jakoby prázdná. Po zmáčknutí editace tam ale text je.--Ervinpospisil 02:35, 23. 11. 2006 (UTC)
Opravil jsem to, snad to bude fungovat lépe. --hugo (diskuze) 08:35, 23. 11. 2006 (UTC)
V tom článku je špatně udělaný infobox, takže se text ve Firefoxu zobrazuje až pod ním. A koukám, že v IE se nezobrazuje vůbec. Chyba kódu, kouknu se na to, nebo to někomu svěřím. Díky za upozornění. Tlusťa 08:32, 23. 11. 2006 (UTC)

autorská práva...[editovat zdroj]

Nechtěl jsem narušit ničí autorská práva, jen jsem chtěl pomoci tomu, aby se vědělo více o Konfederaci politických vězňů i na Wikipedii.

David