Diskuse s wikipedistou:Timichal/Archiv

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přejmenování[editovat zdroj]

Vidím, že jste byl dříve Timespacemon. Proč jste se nenechal přejmenovat? Wikipedie:Uživatelské jméno#Změna uživatelského jména zůstala by tak zachována historii Vašich editací. --Li-sung 10:02, 7. 12. 2005 (UTC)

Protože jsem o této možnosti nevěděl :) ale kdybych se chtěl příště přejmenovat, vzpomenu si... --Timichal 10:06, 7. 12. 2005 (UTC)

Původ a licence obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den, jelikož byla prodiskutována nová politika ohledně obrázků a obrázky bez základních údajů budou po 30 dnech mazány, prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku

Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťe se na mne, rád Vám pomohu. Vrba 22:29, 30. 12. 2005 (UTC)

licence opraveny. --Zp 04:48, 19. 1. 2006 (UTC)

Vysvětlení poznámky "nepřekládat!" v článku: V Čechách běžel DS9 ve velmi mizerném překladu (proslavila se mj. hláška "Garaku, vemte si helmu" - správný překlad je samozřejmě "převezměte navigaci"). Defiant zde BYL přeložen, a to jako Tvrdohlavec. Fanouškům se z toho dělalo špatně. Proto: Defiant nepřekládat !

To je zajímavé... hodně lidem se dělá špatně z muchomůrky zelené ale je tu zmíněna. --Li-sung 06:41, 28. 4. 2006 (UTC)
Ovšem ve zmíněném článku se lidem neradí, aby ji jedli, naopak jsou tam celkem čtyři vykřičníky u klíčových rozpoznávacích znaků. Nicméně pokud tam tu poznámku nechcete, dobře. Měnit ji na "nepřeloženo" je ovšem faktická chyba. Možná by stálo za to místo ní doplnit nějakou podkapitolku o překladu ... -- Hkmaly 07:30, 28. 4. 2006 (UTC)

malickost[editovat zdroj]

Ahoj, mala pripominka ke slucovani, pokud neco sloucis, tak se to nemaze, ale smazes text v jednom clanku a udelas z toho redirect, dela se to kvuli dodrzeni GDFL, aby zustala zachovana historie. Dik. Vrba 12:01, 4. 5. 2006 (UTC)

Beru na vedomi, diky za informaci. --Timichal 12:02, 4. 5. 2006 (UTC)

Vsiml jsem si ze pri opravach clanku casto pouzivate utilitu popups. Mohl byste mi prosim objasnit jeji funkci a pripadne pomoci ji pouzivat? --Limojoe 07:40, 10. 5. 2006 (UTC)

Mě by taky zajímalo, jak se s tim pracuje. ;) --Lukyn.v 07:55, 10. 5. 2006 (UTC)
Utilita popups je poměrně obsáhle popsána na en:Wikipedia:Tools/Navigation_popups. Má spoustu uzitečných funkcí (jejichž nabídka se zobrazí přejetím nad nějakým wikiodkazem), z nichž za nejužitečnější považuji rychlý revert a pohodlné zobrazení editcount počítadla uživatele. Na mé podstránce monobook.js tato utilita je i s českým textem při revertu (stačí si zkopírovat obsah té stránky do Vašeho monobook.js, přesouvání samotného popups.js není třeba), práce s ní je poměrně intuitivní, takže si ji klidně vyzkoušejte a při nějakých dotazech se neváhejte na mě obrátit :) --Timichal 10:45, 10. 5. 2006 (UTC)

V posledních změnách pozoruju, že se "tvoje" popups rozmohly. Máš nějaký důvod, proč mít utilitu lokálně, případně proč by se měla includovat od tebe? Revertovací text je parametr standardních popups, vytvářet kvůli tomu fork mi nepřijde nejlepší. Budeš svoje popups aktualizovat do souladu s hlavní verzí? Co v případě chyb?

Pro ostatní zájemce - pokud k tomu nemáte vážné důvody, doporučuju se držet originálních popups, které se instalují takhle:

document.write('<script type="text/javascript" src="' 
            + 'http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Lupin/popups.js' 
            + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>');
popupRevertSummary='to co chcete jako text revertu';

Uvědomte si, že vložení javascriptu je bezpečnostně citlivá věc - ten od koho si popups vložíte má přímočarou možnost přístupu k Wikipedii kompletně s vašima právama. --Wikimol 15:45, 10. 5. 2006 (UTC)

Jediné, co jsem na popups změnil, je právě ten revertovací text, který byl původně v angličtině, což se nesetkalo s vřelým přijetím - jsem totiž tak trochu počítačový BFU a neměl jsem tušení, že text revertu se dá nastavit takto. Děkuji za popsání tohoto způsobu a omlouvám se těm, kteří si Popups vložili ode mě. --Timichal 15:51, 10. 5. 2006 (UTC)
Ok, nic se neděje, jenom jsem měl obavy, aby to postupně neudělali všichni. Alespoň se popups zpopularizovaly. --Wikimol 17:11, 10. 5. 2006 (UTC)
Copak popups, já vůbec nevěděl že si takhle můžu editovat stránky wikipedie ... (tj. vkládat javascript a css). -- Hkmaly 17:37, 10. 5. 2006 (UTC)

Šablona:Architektonický pahýl[editovat zdroj]

Díky za vytvoření této šablony. Ta mi tu hodně chyběla, ale nějak jsem se nedostal k tomu napsat si o ní.

Jinak ještě by se hodila šablona {{Sportovní pahýl}} (kdyby se náhodou zadařilo:-)
Jedudedek 21:50, 10. 5. 2006 (UTC)

Vytvořím i tu, jen co dokončím úpravy na pahýlu architektonickém :) --Timichal 21:52, 10. 5. 2006 (UTC)
Hotovo --Timichal 22:06, 10. 5. 2006 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Ahoj, tak mě ještě napadlo, jsem hrozně rád, že děláš to, co děláš. Občas mi oblast „prvního záchytu“ nových článků přišla trošičku zanedbaná a tak jsem se jí začal věnovat. Od té doby, co pracuješ ty, už jen paběrkuji, což je dobře, a tak se konečně zase mohu s klidným svědomím věnovat tomu, co mě především baví. (Což, mimochodem, není programování botů.) To je ohromné. Díky! --Martin Kozák 23:21, 11. 5. 2006 (UTC)

Díky ti za květinku, dám si ji do nějakého květináče (o: --Timichal 12:15, 12. 5. 2006 (UTC)

Experimenty[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. --Chmee2 18:07, 12. 5. 2006 (UTC)

Omlovám se, bylo to nedopatření, příště už se to nestane. (Ha, ha, ha.) --Timichal 18:09, 12. 5. 2006 (UTC)

Žádost o potvrzení hlasu[editovat zdroj]

U návrhu v Hlasování o smazání šablony User hu-0 došlo k rozšíření. Prosím Vás o potvrzení nebo změnu Vašeho odevzdaného hlasu. --Zirland 22:34, 14. 5. 2006 (UTC)

Provedeno. --Timichal 22:36, 14. 5. 2006 (UTC)

Vy != moderátor[editovat zdroj]

Zejména mají-li vám být svěřeny správcovské pravomoci, měl byste omezit revertování na diskusních stránkách. Ano, je pravda, že "WP != forum", ale krátké nesmyslné připomínky se dají nechat vyhnít na místě a odstranit až při běžné archivaci/refaktorizaci stránek. Navíc: na Diskuse:Zeměplocha jste revertoval relevantní, jakkoli neartikulovaně podaný, dotaz ke struktuře bibliografických údajů v hesle; podobně žádost o informaci "prečo komáre cicajú krv" je de facto upozorněním na neúplnost/neexistenci článků na tato témata na Wikipedii. --Malýčtenář 09:23, 17. 5. 2006 (UTC)

Já se pouze držím pravidel, které skutečně říkají, že Wikipedie diskusním fórem není, navíc sám jsem kdysi po odpovědi v podobném případě jako u Zeměplochy revertován byl (i s otázkou anonyma), takže jsem jaksi myslel, že to je běžný postup; navíc jsem asi špatně pochopil formulaci otázky, takže se Vám i ostatním omlouvám a příště si budu dávat před takovým revertováním větší pozor (jakkoli to zní jako pouhá fráze); vidím, že Egg již otázku vrátil zpět. Jinak 'žádost o informaci' ohledně komárů nepovažuji za nijak důležitou a navíc na špatném místě - ve Wikipedii chybí informací mnoho a podobných otázek by se po různých diskusních fórech našlo stovky, takže IMO není důvod ponechávát právě tuto - autor(ka) dotazu případně mohla připsat článek Komár do požadovaných. --Timichal 09:36, 17. 5. 2006 (UTC)

experimenty pro Wikipedista diskuse:81.40.180.234[editovat zdroj]

Mám pocit, že tady jsi trochu přestřelil

http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Fernando_Arrabal&diff=next&oldid=494823

Ta editace z 81.40.180.234 jen odstranila ten cizojazičný text, který jsi tam revertem vrátil. Zůstali tam jen cizí kategorie o kterých se patrně dotyčný domníval, že tam být mají a tobě přišlo, že je tam patrně dotyčný naopak přidal.

Ten cizojazyčný text, včetně těch kategorií tam přidal Wikipedista:Claudine Lagrive (patrně omylem, když přidával iw)

http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Fernando_Arrabal&diff=prev&oldid=314467

tak příště pozor na to Jedudedek 18:40, 19. 5. 2006 (UTC)

Zdravím, očividně to bylo před více než týdnem a už si fakt nepamatuji, že jsem něco takového revertoval. Jinak co se týče revertů, už nějakou chvíli vyplňuji souhrn ručně a od upozornění Maléhočtenáře si na vracení jako takové dávám mnohem větší pozor. Sorry za způsobené potíže. --Timichal 21:28, 19. 5. 2006 (UTC)

Tak to je v poho, já už jsem ty experimenty škrtnul jako omyl. Narazil jsem na tu stránku víceméně náhodou při doplňování obrázků a taky jsem na to chvíli koukal co to tam je :-) Jedudedek 21:36, 19. 5. 2006 (UTC)