Diskuse s wikipedistou:Martin Tauchman/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Diskuse s wikipedistou:Tauchman Martin/Archiv1)
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Ján Kepler v tématu „Pavol Kováčik

--Marek Koudelka (diskuse) 12. 5. 2015, 19:55 (CEST)

Jazykové verze

Pokud chcete svou stránku založit i na Wikipedii v jiném jazyce, je třeba jít na daný projekt, například na anglickou Wikipedii a založit stránku User:Tauchman Martin. Pro podobné dotazy prosím příště využijte spíš stránku Wikipedie:Potřebuji pomoc nebo klidně mou diskusní stránku. Nyní samozřejmě můžete reagovat přímo zde. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 5. 2015, 19:55 (CEST)

Odkazy

Prostudujte si prosím stránku Nápověda:Vnitřní odkazy, na obecně známé pojmy je lepší neodkazovat. Reaguji na Vaše editace článku „Hvězda“. --Marek Koudelka (diskuse) 13. 5. 2015, 17:00 (CEST)

Československá socialistická republika

Dobrý den, všiml jsem si vašeho konfliktu na stránce Československá socialistická republika. A podle mého názoru vaše užívané výrazy, teď mám na mysli :" Bratrská internacionální výpomoc" nebo " převzetí moci kapitalisty (nazývané „sametovou revolucí“)" právě nejsou nestranné jelikož byli užívány právě za dob socialistického Československa. Jelikož většina dnešní společnosti je protikomunistická a většina společnosti užívá výraz Sametová revoluce a okupace vojsky Varšavské smlouvy, je tedy vhodné aby v encyklopedii byly tyto výrazy. A mimochodem z technického hlediska se opravdu jednalo o okupaci... Děkuji --Fried Marek (diskuse) 18. 8. 2015, 13:36 (CEST)

Neměly by však být tyto informace neměné?--Martin Tauchman (diskuse) 18. 8. 2015, 13:43 (CEST)

Šablona Pracuje se

Ahoj, na uživatelské stránky a podstránky (jako je třeba soukromé pískoviště) se šablona {{Pracuje se}} nevkládá - jednak pro to není žádné opodstatnění (cizí uživatelské stránky se až na výjimky needitují a tedy riziko editačního konfliktu konverguje k nule), jednak šablona stránku kategorizuje do Kategorie:Údržba:Rozpracované stránky, kam samozřejmě uživatelské stránky nepatří. Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 2. 10. 2015, 17:54 (CEST)

Pískoviště

Dobrý den, na soukromé pískoviště je zcela zbytečné dávat šablonu Pracuje se. Tato šablona je určena zejména pro články, které procházejí přepracováním – aby si editoři pískoviště nepřepisovali práci. Vaše soukromé pískoviště Vám nikdo editovat nebude, pokud nebude v rozporu s pravidly Wikipedie (např. bude v něm reklama) nebo v něm po delší dobu budete mít obsah nějak ovlivňující hlavní prostor Wikipedie (např. nevhodné šablony nebo nevhodné kategorie). --Jvs 2. 10. 2015, 18:37 (CEST)

RaO

Dobrý den, jak jste na zkratku RaO přišel? Je to vůbec obecně používaná zkratka pro radioaktivní odpad? Pokud ano, myslím, že je vhodnější místo přesměrování vytvořit rozcestník (se všemi významy spojení písmen RaO). Rao je totiž i jméno a při současném stavu vyhledávače je Rao zadané ve vyhledávači ekvivalent k RaO. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 5. 6. 2016, 22:04 (CEST)

Tuto zkratku jsem nalezl na stránkách ČEZu. Martin Tauchman (diskuse) 5. 6. 2016, 22:18 (CEST)
Aha. Díky. Myslím, že tahle zkratka je naprosto minoritním významem spojení písmen Rao (vizte en:Rao), takže jakmile bude existovat rozcestník s významy, myslím, že alespoň zmíněna by tam být mohla. --Martin Urbanec (diskuse) 6. 6. 2016, 07:08 (CEST)

Poranění hlavy

Děkuji Vám za informace v článku Poranění hlavy. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Poranění hlavy. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Tomas62 (diskuse) 1. 1. 2017, 17:49 (CET)

Děkuji za upozornění. Slova, která mne při překladu ze slovenštiny unikla jsem dopřeložil.--Martin Tauchman (diskuse) 1. 1. 2017, 19:38 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

(Sorry to write in English)

Vyznamenání

--Martin Tauchman (diskuse) 26. 3. 2017, 08:56 (CEST)

Přesměrování Převzetí moci kapitalisty v ČSSR apod.

Dobrý den, kolego, můžu se Vás důvod zakládání přesměrování jako je nedávné Převzetí moci kapitalisty v ČSSR, Převzetí moci kapitalisty v ČSSR roku 1989 anebo Bratrská internacionální výpomoc? Domnívám se, že kromě toho, že na ně nic neodkazuje jsou také neneutrální. Po dopsání též koukám, že je kolega Jan Polák smazal. S přáním příjemného zbytku dne, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 4. 2017, 12:57 (CEST)

Takováto přesměrování byla vytvořena z důvodu, aby na články vedla přesměrování z pojmů, která používají jisté skupiny či vyplývají z presentovaných postojů jistých skupin.--Martin Tauchman (diskuse) 16. 4. 2017, 13:06 (CEST)
Nevím, o jakých skupinách píšete, nicméně pokud jsem si oba dva smazané pojmy zadal do Googlu, nevyjel mi na ně ani jeden výsledek. Proto považuji jejich smazání jako zbytečného přesměrování za správné. --Jan Polák (diskuse) 16. 4. 2017, 13:37 (CEST)
V tomto případě se jedná o to, že z jejich postojů vyplývají (sami se však o této éře přílišně nezmiňují). Myslím, že víte o jakých skupinách se zmiňuji.--Martin Tauchman (diskuse) 16. 4. 2017, 13:44 (CEST)
Přesto se domnívám, že se jednalo o zbytečná přesměrování. --Jan Polák (diskuse) 16. 4. 2017, 16:58 (CEST)
Domnívat se můžeme co chceme. Já se zase domnívám, že složení správců s největší pravděpodobností nereflektuje složení společnosti, co se názorového spektra týče.--Martin Tauchman (diskuse) 16. 4. 2017, 18:01 (CEST)
A máme tady další – Bratrská internacionální výpomoc. — Draceane diskusepříspěvky 18. 4. 2017, 21:58 (CEST)
Ref. Český rozhlas--Martin Tauchman (diskuse) 19. 4. 2017, 17:26 (CEST)

Ještě bych se vyjádřil obecněji, neboť jsem pár Vašich přesměrování také smazal. Za prvé přesměrování vytváříme z očekávatelných názvů, spíše je nevytváříme ve stylu „coby kdyby“. Za další, určitě ne z nelatinkových znaků → tedy přesměrování z různých (smazal jsem mj. حلايب či ᐅᖅᓱᖅᑑᖅ), na smazání z „aktuální tvorby“ jsou stránky typu Ködörösêse tî Bêafrîka, Džumhúrí-ji Tódžíkistón, O‘zbekiston Respublikasi… Přesměrování z cizojazyčných názvů, které těžko někdy někdo použije, jsou také dost diskutabilní. No a konečně – nechtěl byste se raději věnovat něčemu smysluplnějšímu, než chrlení stovek přesměrování? S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 18. 4. 2017, 21:18 (CEST)

Uvítací šablony

Ahoj, šetři trošku pls s tou šablonou, viz Wikipedie:Patrola#Vítání. Mohou to být např. vandalové, či něco podobného, patrolu to potom akorát zmate. Této chyby jsem se také dopouštěl, viz Archiv mé diskuse. Díky za pochopení :-) --Vojtasafr (diskuse) 20. 4. 2017, 22:21 (CEST)

Rozumím. --Martin Tauchman (diskuse) 20. 4. 2017, 22:29 (CEST)

Které šablony nemám často používat??

Last editeds (diskuse) 15. 5. 2017, 17:27 (CEST)
Nejlepší je řídit se pokynů u každé šablony. Je dobré ji užívat tam, kam patří a neužívat ji tam, kam nepatří. --Martin Tauchman (diskuse) 15. 5. 2017, 18:47 (CEST)

Přesměrování

I tak pochybuji že někdo bude hledat Fysikální (věc). Podle mě přesměrování zbytečná. --Houmr207 (diskuse) 28. 4. 2017, 18:53 (CEST)

Upozornění

Tohle nemá cenu, typický jednorázový vandalský účet, je třeba napsat na WP:NS a dál se nestarat, revertovat. OJJ, Diskuse 1. 5. 2017, 08:14 (CEST)

E+výzva k registraci

Dobrý den, můžu se dotázat, jaký smysl mají výzvy k registraci se současným vkládáním experimentátorské šablony, jako jste udělal zde? --Martin Urbanec (diskuse) 1. 5. 2017, 18:57 (CEST)

Vzhledem k tomu, že jsem si postup práce na Wikipedii více či méně zautomatizoval, je možné, že se jedná o chybu. Dle svého nejlepšího vědomí a svědomí podniknu takové kroky, které takovéto budoucí chyby eliminují. --Martin Tauchman (diskuse) 1. 5. 2017, 19:16 (CEST)
Pokud někdo vandalizuje, tak se vkládá rovnou exp. A pokud je to např. vulgární vandal, vkládá se rovnou e2, tvrdší jsme taky na školy, od těch nic moc dobrého většinoučekat nelze. Jo a pozor, substujeme (např. {{subst:experimenty}}) OJJ, Diskuse 1. 5. 2017, 19:41 (CEST)

Diskuse s wikipedistou:OJJ je Lenin!

S těmito provokatéry to nemá cenu, bloku jsou si vědomi a jen to zkouší, viz tohle. Nebavit se, nepsat, napsat na NS. Nehledě k tomu, že ho (vlastně mě :-)) zbytečně zvýrazňuješ. OJJ, Diskuse 5. 5. 2017, 19:48 (CEST)

Rozumím, tady se jasně jednalo o jednorázový účet. PS: Toma646 je pěkně neodbytný. --Martin Tauchman (diskuse) 5. 5. 2017, 20:14 (CEST)

Vyznamenání

Mezery

Ad Bhútán: Mezi číslo a znak % se nezlomitelná mezera nevkládá (MediaWiki vkládá automaticky). Nevadí to tam, jen Vás informuji (nevím, jestli je to někde v nápovědách). Pokud jde o čtyřciferná čísla, obvykle se na Wikipedii nedělí mezerou (až od pěticiferných), pokud nejsou například v tabulce, kde je to pro přehlednost lepší. Viz například Wikipedie:Typografické rady#Čísla. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 5. 2017, 21:07 (CEST)

Děkuji za vysvětlení. --Martin Tauchman (diskuse) 30. 5. 2017, 21:13 (CEST)

Dokumentace šablony

Dobrý den, vytváříte-li novou šablonu (Infobox - fyzikální veličina), vytvořte zároveň i dokumentaci, která ostatním pomůže s užíváním šablony. Děkuji, hezký den! --egg 5. 6. 2017, 13:00 (CEST)

Procházím použití té šablony a je v tom tedy poměrně zmatek. 1) Názvy jednotek musí být s malým písmenem. 2) Značka veličiny se píše kurzivou, ale doprovodný text ne, proto je problém psát doprovodný text do parametru šablony, který sází vše kurzivou. Šablona by mohla mít další parametr pro alternativní značky. Ale například u teploty je konvence, že t je teplota ve stupních Celsia a T je termodynamická teplota v kelvinech (nebo třeba v elektronvoltech), takže bez vysvětlujícího textu se nakonec asi neobejdeme. 3) Velký problém vidím v parametru "vzorec". Co to znamená? Je spousta "vzorců", podle kterých se počítá teplota. Možná by tam měl být místo toho "definiční vztah", ale i to by vyžadovalo slovně popsat použité veličiny. Raději bych to do infoboxu vůbec nedával, výpočty patří do textu. 4) Jednoka v infoboxu by měla být napsaná jako modrý odkaz či kombinace několika odkazů. 5) Ve vzorcích se vektory sází tučným písmem. 6) Další velký problém je rozlišování veličin na skalární, vektorové atd. To není jen podle počtu složek, to záleží především na transformaci při změně vztažné soustavy. Správná skalární veličina se při takové transformaci nezmění, např. elektrický náboj. Ale třeba časová souřadnice v sekundách se samozřejmě změní, přestože "počet složek" je jedna. Velikost vektoru není skalár (problém se objevil u průměrné rychlosti). V teorii relativity máme také třeba skalár zvaný klidová hmotnost a kromě toho máme relativistickou hmotnost, která se transformuje jako časová složka čtyřvektoru. Proto si myslím, že tyto transformační vztahy v mnoha případech nelze jednoduše vložit do infoboxu a musí být vysvětleny v textu. Co vy na to? --egg 5. 6. 2017, 14:01 (CEST)
Ano, souhlasím. jedná se o můj první infobox. Vím, že je v něm nutno spousta vylepšení. Chtěl jsem pouze vnést do této problematiky nějakou přehlednost. --Martin Tauchman (diskuse) 5. 6. 2017, 16:31 (CEST)

Kategorizace

Dobrý den, když přidáváte kategorii ke článku, zkontrolujte, zda se nejedná o nadřazenou kategorii k jiným. Děkuji --T.Bednarz (diskuse) 23. 6. 2017, 14:51 (CEST)

Rozumím, chyba se stala kvůli užívání Navrhovače kategorií. --Martin Tauchman (diskuse) 23. 6. 2017, 14:54 (CEST)

Russian Film Week

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Russian Film Week. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Murúg (diskuse) 29. 6. 2017, 09:51 (CEST)

Něco jsem tam doplnil z anglické wikipedie, snad to bude stačit. --Martin Tauchman (diskuse) 29. 6. 2017, 11:46 (CEST)
Dobrý den, možná znáte, nevím, ale jistě by Vám v případech, kdy chcete dělat na vícekrát mohla pomoci šablona:Pracuje se--Horst (diskuse) 29. 6. 2017, 11:49 (CEST)
Ono to na anglické wikipedii přibylo teprve poté, co jsem dokončil překlad. --Martin Tauchman (diskuse) 29. 6. 2017, 11:51 (CEST)
A tak to jsem nezkoumal, každopádně díky za doplnění.--Horst (diskuse) 29. 6. 2017, 12:15 (CEST)

Wikipedie:Všechno smazat, všechny zablokovat

Ve shrnutí editace jsem zapomněl na to hlavní: Když z absurdní kombinace „kryptofašisticko-komunisticko-Ku-Klux-Klano“ smažete „komunisticko“, tak se jaksi ztrácí veškerý vtip.--Rosenfeld (diskuse) 2. 7. 2017, 09:13 (CEST)

Dle mého názoru to vtip teprve získá. --Martin Tauchman (diskuse) 2. 7. 2017, 09:21 (CEST)
Nechápu jak to myslíte.--Rosenfeld (diskuse) 2. 7. 2017, 09:31 (CEST)
Tak, že to poté přijde vtipné i komunistům a jejich podporovatelům. --Martin Tauchman (diskuse) 2. 7. 2017, 09:34 (CEST)
Prostě jen prosazujete svůj bolševický POV, ke kterému se zde nezakrytě hlásíte citátem Lenina a odkazem na své stránky (btw. opravte si to, máte tam nefunkční odkaz)--Rosenfeld (diskuse) 2. 7. 2017, 09:50 (CEST)

Překlady z sk.wiki

Zdravím, bylo by dobré, abyste jen slepě automaticky nepřekládal články ze slovenské Wikipedie. Je potřeba v některých věcech je přizpůsobit české Wikipedii, to je třeba kategorizace nebo název článku. A hlavně nepřekládat to, co už zde existuje. Díky. --Jowe (diskuse) 9. 7. 2017, 14:21 (CEST)

Dejč

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Alexandr Nikolajevič Dejč. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Sokoljan (diskuse) 9. 7. 2017, 18:53 (CEST)

Ratka (okres Lučenec)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Ratka (okres Lučenec). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 10. 7. 2017, 14:47 (CEST)

Zoologické články

Díky za ně, ale mám připomínku. U živočichů se píšou kurzivou jenom rod a jemu podřazené taxony. Vše ostatní je normálním písmem. U rostlin je ale naopak kurzivou vše. Jinak je tam dost překlepů, projdi si to když tak ještě. Zatím jsem to opravil, někdo tak všímavý být nemusí. Díky. --OJJ, Diskuse 10. 7. 2017, 17:55 (CEST)

Jinak pokud to zapíšete na Portál:Živočichové/Nové články, budu rád a ušetří mi to práci s hledáním. --OJJ, Diskuse 11. 7. 2017, 15:57 (CEST)
Pardon, na Portál:Živočichové/Nové články. OJJ, Diskuse 11. 7. 2017, 16:02 (CEST)

Koukni pls. ještě na Hraboš hospodárný, je to příliš krátké a informace na Slovensku pro nás na nic. Jinak pozor, byla tam jiná čeleď. --OJJ, Diskuse 11. 7. 2017, 17:15 (CEST)

Píla (okres Žarnovica)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Píla (okres Žarnovica). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 12. 7. 2017, 13:31 (CEST)

Fangorn (les)

Dal jsem tam {{přeložit}}, je to stroják. --OJJ, Diskuse 28. 7. 2017, 10:34 (CEST)

Student

Subpahýl

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Mezőkomárom. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 6. 3. 2018, 05:26 (CET)

Dtto Pawona_(planetka). OJJ, Diskuse 6. 3. 2018, 05:28 (CET)

Překlady z sk:

Ahoj, díky za články o slovenských obcích, ale věnuj, prosím, větší péči kontrole překladu (z jazykového hlediska), šablonám (neexistující parametry v infoboxu), odkazům (na rozcestníky), atd. - viz mj. [1]. Rovněž prosím o korektní odkazování v úvodu: nikoliv v okrese [[Okres Nové Zámky|Nové Zámky]], ale v [[Okres Nové Zámky|okrese Nové Zámky]]. Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 29. 3. 2018, 10:21 (CEST)

Charismatická osobnost

Dobrý večer, chtěl bych vás upozornit na právě probíhající diskusi o smazání vámi založeného článku, máte-li či chcete-li něco říci, můžete se zde vyjádřit. --Tadeáš Bednarz (diskuse) 23. 4. 2018, 22:34 (CEST)

Bouřka

Zdravím, jak souvisí Rozrazil rezekvítek s bouřkou? --Martin Urbanec (diskuse) 1. 5. 2018, 13:04 (CEST)

Jedná se o lidové pojmenování. --Martin Tauchman (diskuse) 1. 5. 2018, 13:11 (CEST)
Aha, už chápu. Díky! --Martin Urbanec (diskuse) 1. 5. 2018, 13:17 (CEST)

Účet č. 47

Zdravím, tohle je naprosto zbytečné. Byl to prostě obyčejný provokační účet, který písní na Nástěnku správců (link) a nepodporuj tím ten trolling. Ahoj. --OJJ, Diskuse 3. 6. 2018, 09:05 (CEST)

Centrum polymerních systémů

Ahoj, dík, že se snažíš pomoct, ale tyhle články je vždycky lepší pořádně projít. Tohle bylo třeba porušení práv a ptát se na zdroj je v tomto případě plně zbytečné. Označit, upozornit. Dík, --OJJ, Diskuse 20. 7. 2018, 09:09 (CEST)

Děkuji za upozornění, tuto skutečnost jsem tedy opravdu negooglil. --Martin Tauchman (diskuse) 20. 7. 2018, 09:15 (CEST)

Nepodepsáno k provokacím

Zdravím, tohle není nutné u provokačních účtů. Lepší je takové editace rovnou revertovat. --Martin Urbanec (diskuse) 3. 11. 2018, 20:03 (CET)

Tip

Dobrý den, dejte si pozor na copyvia, než vložíte urgentní šablony, článek ještě prověřte zde --Khamul1 (diskuse) 14. 12. 2018, 19:25 (CET)

Děkuji za odkaz. --Martin Tauchman (diskuse) 14. 12. 2018, 19:30 (CET)

Ad Soukup

Zdravím, je třeba být taky trochu ostřejší, [https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Jarom%C3%ADr_Soukup&diff=prev&oldid=16835184 tohleg rozhodně na {{zdroj?}} není, je to prachobyčejný vandalismus. Díky za pochopení. --OJJ, Diskuse 5. 1. 2019, 17:27 (CET)

Transhorizontová realita

Děkuji Vám za informace v článku Transhorizontová realita. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Sokoljan (diskuse) 27. 2. 2019, 22:25 (CET)

Ćlánek Nepoznatelno jsem rozluštil, zčásti přepsal a doložil zdrojem (H. Spencer). Nicméně ani u Spencera není nic o nějakém "unikajícnu" atd. a tento článek má hodně fantastický charakter. FILIT jako jediný zdroj nestačí. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 27. 2. 2019, 22:25 (CET)

E2

Ahoj Martine, nebojte se "přitvrdit", tenhle si edva zasloužil, jsem ale moc rád, že patrolujete, viděl bych Vás jako možného kandidáta na kolegu v řadách správců. Nová krev je třeba--Horst (diskuse) 5. 3. 2019, 13:27 (CET)

Děkuji. --Martin Tauchman (diskuse) 5. 3. 2019, 13:28 (CET)
Nebál bych se už o patroláře a revertéra. --OJJ, Diskuse 5. 3. 2019, 13:31 (CET)

Aktuality

Díky za editaci. Do Nejnovějších aktualit reference už nedáváme. --Jenda H. (diskuse) 15. 3. 2019, 23:05 (CET)

Revertér a patrolář

Ahoj, vidím že se občasně věnuješ patrole, nechceš zkusit WP:PAR? S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 29. 3. 2019, 20:04 (CET)

Děkuji za důvěru. Již nějakou dobu o tom přemýšlím. Myslím, že již nastal ten pravý čas. --Martin Tauchman (diskuse) 29. 3. 2019, 20:29 (CET)

Revertér

Na základě úspěšné kandidátky jsem Ti přiřadil právo revertéra.

V Posledních změnách, Sledovaných stránkách, historiích článků i příspěvcích uživatelů se nově také objeví nový odkaz [rychlý revert], který okamžitě vrátí všechny poslední příspěvky provedené jedním uživatelem a zároveň změnu případně prověří. Prosím, využívej jej pouze na revertování vandalismů. V nastavení rovněž doporučuji ze začátku zatrhnout možnost Bezpečný rychlý revert (s potvrzením); zvláště na dotykových zařízeních je snadné se ukliknout. Pozor také, pokud vandal edituje z více IP adres/účtů, v takovém případě rollback vrátí pouze příspěvky posledního uživatele a zbytek vandalských editací může v článku zůstat. Gratuluji, užívej práv s rozvahou. V budoucnu bych to viděl i na to, aby si požádal o práva patroláře. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 31. 3. 2019, 22:15 (CEST)

Vyznamenání

přesměrování Budissin

Ahoj/Hezké odpoledne, není přesměrování Budissin trochu k ničemu? --Serious Jano (diskuse) 10. 4. 2019, 15:39 (CEST)

Nemyslím si, třeba vyhledávač Google mi na dotaz Budissin vrací přes 150 000 výsledků. --Martin Tauchman (diskuse) 10. 4. 2019, 15:44 (CEST)
Jo, máte pravdu, pro přezkoumání jsem našel Budissin. Ale uvidí se kolik lidí to bude používat. --Serious Jano (diskuse) 10. 4. 2019, 15:53 (CEST)

Přesun článku

Dobrý den, mám dotaz ohledně přesunu článku John Spencer-Churchill s poznámkou, že šlechtické tituly se v názvu článku neužívají. Podobných článků jsem za poslední tři roky napsal desítky a doteď nikomu nevadil šlechtický titul v názvu. Od počátku jsem vycházel z již zavedené praxe a také zahraničních wikipedií (v tomto konkrétním případě John Churchill, vévoda z Marlborough). Snažím se dodržovat pravidlo, že pokud někdo získal titul až v závěru života a je všeobecně znám pod svým rodným jménem, tak titul do názvu článku necpu. Ale když jde o příslušníky starobylé šlechty, kde je titul součástí jména po většinu života a jsou pod ním uváděni i v literatuře, tak nevidím důvod, proč by neměl být v názvu článku. Jestliže se váš přesun dotkl pouze jednoho z mnoha mých příspěvků, chtěl bych vědět, kde jsou přesně hranice. Protože přísně důsledně vzato, v článku d'Artagnan je názvem pouze šlechtický titul a to je tedy taky špatně? :-) --Pavel Vlach

@Vlach Pavel: Podrobně o názvech článků osob se dozvíte zde --Martin Tauchman (diskuse) 26. 4. 2019, 18:20 (CEST)

Pavol Kováčik

Hezký večer, kolego. K Vašemu vložení tří urgentních šablon mám určitě výhrady. Subpahýl to je, k tomu nic. Místo urgentně upravit by šlo upravit s konkrétním požadavkem, těch šablon nemusí být deset. 2NNVZ považuji za "hrubku", protože gen. ředitel ŘSD ČR není nevýznamný. Děkuji za pochopení. Zdraví, --Ján Kepler (diskuse) 3. 5. 2019, 19:19 (CEST)

No, on ten článek byl v době vložení šablony kratší.--Martin Tauchman (diskuse) 3. 5. 2019, 19:25 (CEST)
To vím, ale to na vložení 2NNVZ nemá žádný vliv. --Ján Kepler (diskuse) 3. 5. 2019, 19:26 (CEST)