Diskuse s wikipedistou:Saspaja

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Nolanus C E 22:59, 31. 1. 2008 (UTC)

Děkuji moc, teprve se s tím učím.

Mladí sociální demokraté[editovat zdroj]

Dobrý den, Vámi provedené editace v článku Mladí sociální demokraté jsem revertoval neboť jde jednak o porušování autorských práv a za druhé Wikipedie je encyklopedie ne místo pro propagaci kohokoliv a čehokoliv

Děkuji za pochopení Jedudědek 23:55, 31. 1. 2008 (UTC)

Milí cenzore, mám pocit že Vaše objektivita je velice mizerná, nemám pocit že bych cokoliv propagoval, pouze jsem vystavil programovy dokument tohoto združení, ale pokud je toto nelegální, tak sory. Pokud je podobný přístup oficiálníp přístupem české wicki, tak se vzdávám jakékoliv další snahy sem cokoliv dát.

Co se týká propagace, příjde my na těchto stránkách uplně jinde. Například http://cs.wikipedia.org/wiki/ČSSD v sekci Ekonomická orientace strany se píše:

ČSSD se nachází na levé části politického spektra. Dle svých slov vychází z myšlenek keynesiánství, ale v praxi však neusilovala o splácení státního dluhu v době hospodářské konjunktury. Výsledky ekonomiky v jejím druhém volebním období 2002 - 2006 však byly slušné (pravděpodobně především díky úspěšnému přilákání zahraničních ivestic).


To jednoznačně předesílá že jejich ekonomické kroky byli špatné a jen určitou náhodou měli nějaké ekonomické slušné výsledky. Proč toto není upraveno? Nebo zobjektivněno? Příjde my to jako značně neobjektyvní.

Neříkám, že by si článek nezasloužil rozšířit, ale forma jakou jste to provedl Vy je bohužel neakceptovatelná. Jednak není možné přepsat sem jen tak cizí text, neboť tím porušujete autorská práva.
No a když celý text přepíšete do 1. pádu a následuje sáhodlouhý výčet co všechno pěkného nabízíte, jedná se evidentně o propagaci. Nemám samozřejmě důvod nevěřit Vám, že toto nebyl záměr.
Jestli jem Vás ještě nestihl odradit, budu jedině rád, když stránky rozšíříte, ale zkuste se prosím nejdřív podívat na jiné stránky, jakou jsou přibližně psané formou a přečíst si toto Wikipedie:Encyklopedický styl a Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu.
Co se týče Vámi odkazovaného odstavce na stránce o ČSSD, tak to je klasický případ toho jak to tu vypadat nemá. Taková tvrzení je potřeba dokládat zdroji a jestli se tak neděje je to chyba. Takže jsem tam připojil šablonu {{Chybí zdroj}}, která je k tomu určena. Jedudědek 11:21, 1. 2. 2008 (UTC)

Jen bych doplnil, že programové dokumenty etc. by možná našly uplatnění na wikisource /čímž to já osobně nezaručuju/, ovšem je nutné mít souhlas s volným šířením dle podmínek licence GFDL, jinak to bohužel nejde i kvůli českému v řadě ohledů zkostnatělému autorskému právu; stížnosti na postup wikipedistů naprosto nejsou namístě, mimochodem kdy a jak se Mladí soc. dem. snažili autorské právo ovlivnit?--Nolanus C E 16:44, 1. 2. 2008 (UTC)

Možné porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Plakat res1.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Tlusťa 08:45, 1. 2. 2008 (UTC)