Diskuse s wikipedistou:SELIN20

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na své soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Tlusťa 8. 12. 2013, 16:53 (UTC)

Odkazy Anime a Manga[editovat zdroj]

Dobrý den, reaguji už zde, abych tím nezatěžoval Tlusťu. Možná máte pravdu, že v článku Manga je vhodné doplnit odkaz na manga.cz. Na druhou stranu, taky to neberte jako rýpání, ale přijde mi poněkud zvláštní, když mě někdo, kdo svoje stránky nazval "anime-manga.cz", přesvědčuje, že Anime a Manga spolu nesouvisí. Já se v tématu zas tak neorientuji, ale je mi jasné, že Manga je styl kresby, zatímco Anime jsou ty kreslené seriály. Mně se při těch názvech vybaví akorát hit mého dětství, totiž karty a seriál Pokemon. Ale vzhledem k tomu, že server manga.cz vytvořil jakýsi "Československý klub přátel mangy a anime", tak mi přijde, že zrovna tento odkaz se hodí do obou zmíněných článků. To bych totiž přesně viděl jako jeden z těch "hlavních fanouškovských webů". S pozdravem --Mates (diskuse) 8. 12. 2013, 23:39 (UTC)


Dobry den,
No, ono je to v podstatě jednoduché, anime a manga spolu skutečně nemusí souviset, i když mohou být vzájemně provázané. Takže, manga je japonské označení komiksu, což bývá i když ne pokaždé předlohou právě pro anime, které se v budoucnu může stát i předlohou pro filmy (např: Dragonball, Shinobi…).
Stránka „manga.cz“ se ovšem specializuje výhradně na mangy, nikoliv na anime, což už rozdíl je, a ne zrovna malý.
Co se týče našeho názvu:
Anime-Manga.cz jsem zvolila právě proto, že se náš web specializuje na obě skupiny. Tudíž jak na anime, tak i na mangu, postupem času jsme se rozvinuly i o sekci dorama.
Pro představu, pokud budete mít zájem, se můžete podívat na tyto odkazy, ať si uděláte reálnou představu o mangách:
>>Hellsing manga<<
>>Bleach manga<<
A zde o anime:
>>Hellsing anime<<
>>Bleach anime<<
Snad vám toto pomůže udělat si představu o tom, co je co, jak nemalé jsou mezi nimi rozdíly a kdo ví, možná vás to i zaujme 
Určitě si ale nepředstavujte pod „anime-manga“ věci pouze pro děti. Je to odvětví, které je pro všechny věkové kategorie, nehledě na zaměření žánrů. A nebudeme si nic :nalhávat, japonská anime mohou být mnohdy velice krvavá a nejen to.
Na konec bych dodala snad už jen to, že manga.cz je pěkná stránka, ale jejich návštěvnost nepřesahuje tu naši, ve skutečnosti je podstatně níž. Jejich vznik se dá říct, vůbec neliší od toho našeho, jelikož náš web vznikl také na základě české a slovenské komunity, neboli jinak řečeno CZ/SK Otaku klubu, takže žádný rozdíl mezi nimi a námi není. :Jedině v rozsahu zaměření, který je u nás větší.
Jelikož už náš web existuje 7 let a na tuto tématiku se specializuji již téměř 9 let, dobře vím o čem mluvím.
Mějte se pěkně :)
SELIN20 (diskuse) 9. 12. 2013, 20:20 (UTC)