Diskuse s wikipedistou:Rozhlas

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Japo ¿ 17:01, 22. 3. 2007 (UTC)

Přechylování[editovat zdroj]

Zdravím. Upozorňují, že francouzská ženská příjmení nejsou povinně přechylovaná (ISBN 80-200-0989-2), naopak slouží-li jako reference (např. v případě dívčího jména), měla by být zachována v původní podobě. Jen v případě, kdy při nepřechýlení dochází k syntaktickým nejasnostem se může přejít na přechýlení, nicméně ani to není povinné. U jmen složených předložkou de je pak přechýlení dokonce zakázáno. A je-li ve wikipedickém článku uvedeno jméno v nepřechýleném stavu, neměňte prosím jeho standard a zachovejte ho tak, jak je světové známější. Přechylování už dávno není povinné, u některých jmen naopak. --Alaiche /alɛʃ/ 10:18, 23. 3. 2007 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 12:01, 24. 3. 2007 (UTC)

Znovu Vás žádám o vyplňování pole Shrnutí editace. Děkuji. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 15:50, 24. 3. 2007 (UTC)

A já se k žádosti přidávám. Důvody máte uvedeny výše. Děkuji za pochopení. --Luděk 17:18, 24. 3. 2007 (UTC)

Vidím, že naše žádost se nesetkává s žádnou odezvou. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 00:32, 25. 3. 2007 (UTC)

Není to náhodou nějaký automatický bot? Zdá se, že na naše upozornění nebude reagovat. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 19:48, 25. 3. 2007 (UTC)

Tenhle uživatel navíc vystupuje pod ip adresou 89.102.20.42 a dělá úplně stejné neduhy. Jestli to takhle půjde dál, tak jsem pro zablokování. Není to ani přínos pro Wikipedii; přestože jsou mnohé editace správné, působí akorát zmatek a svým mlčením ho mocní. --Alaiche /alɛʃ/ 19:37, 27. 3. 2007 (UTC)
Automatický bot nejsem, pouze ještě nejsem zběhlý ve zvyklostech Wikipedie. Myslím, že moje připomínky mají smysl. Opravil jsem některé zřejmé hrubek, omyly a překlepy. U přechylování respektuji, že příjmení uvozená "de," "von" "of" a podobně se ponechávají v původním tvaru. Ale kupříkladu cizí příjmení končící na "a" nelze přechylovat tak, jak to dělají jazykoví diletantové ze sportovní redakce České televize. Atletku Mutola musíme psát jako Mutolová, nikoli Mutolaová, stejně jako manželky českých Svobodů, Bendů či Jandů se nejmenují Svobodaová, Bendaová, Jandaová a pod. – Tento příspěvek přidal(a) Rozhlas,10:34, 29. 3. 2007 SE(L)Č
Vkládání podpisu

Díky za Vaše příspěvky. Chci však upozornit na jednu zvyklost. Zatímco do článků podpis zásadně nevkládáme, protože úpravy se mohou týkat různých částí článků, tak u diskusních příspěvků (což jsou de facto redakční porady, nikoliv chatovací fóra) hovoříme za sebe a objasňujeme své názory na pojetí článku, případně klademe dotazy, co nám není jasné, a proto je nutné své příspěvky podepisovat. Podepisovat by se měli i nezaregistrovaní přispěvatelé, místo podpisu se automaticky vloží IP adresa a datum. Podepsat se můžete tak, že napíšete čtyři vlnovky ~~~~, nebo kliknete na příslušnou ikonku z panelu nástrojů nad editačním okénkem. Děkuji za pochopení. --Luděk 08:40, 29. 3. 2007 (UTC)

Agn. Radwańska[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii.--Kacir 20. 1. 2009, 05:14 (UTC)

Přechylování[editovat zdroj]

Pane kolego, Vaše snaha je chvályhodná, ale někdy konraproduktivní. U Agn. Radwańské jste zrušil foto v i-boxu, u Magdalény Rybárykové jste přerušil interwiki...zkuste po Vaší úpravě kliknout na článek v jiném jazyku...angličtině, španělštině atd. a výsledek uvidíte... Takže prosím o opatrnost ve změnách. Zdraví --Kacir 20. 1. 2009, 23:22 (UTC)


Důsledky změn v článcích[editovat zdroj]

Milý kolego, upozorňuji Vás opět na editace v článcích. Znovu jste touto editací zrušil fotografii v článku. Pokud měníte text, pak byste měl vědět, jaký bude následek pro jeho obsah. V této editaci jste přerušil odkazování na dva články příponou -ová, tedy v takovém případě zkontrolujte, zda-li existuje přesměrování a pokud nikoli (jméno zčervená), tak přesměrování vytvořte (aby opět zmodralo). Neberte to nijak špatně, jen jako snahu na upozornění kroků, které wikipedii neprospěly. Díky za pochopení. --Kacir 23. 1. 2009, 02:04 (UTC)

P.S. Protože se také věnujete přechylování, pak upozorňuji na doporučení Wikipedie:Přechylování. Vedou se zde nezřídka editační spory, zdali -ová u konkrétní ženy používat či nikoli, např. u Vámi dnes přechýlené Sarah Palinové. Pak by měl být rohodující právě text doporučení. :) --Kacir 23. 1. 2009, 02:43 (UTC)

Editace šachových článlů[editovat zdroj]

Milý kolego, co to stále provádíte - viz Fischer na Fisher a zase zpět. Také to, že se Stenitz narodil v Polsku je přeci nesmysl. Editujte trochu s rozymslem, a=´t se to po vás nemusí stále kontrolovat. S přátelským pozdravem --Chalupa 23. 1. 2009, 07:58 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Podzemnik 24. 1. 2009, 22:52 (UTC)

Shrnutí opět[editovat zdroj]

Dobrý den, prosil jsem Vás, aby jste vyplňoval shrnutí, buďte tak laskav, a neberte to na lehkou váhu. Důvody, proč tak činit, jsem uvedl výše. Děkuji za pochopení a pěkný večer, --Podzemnik 24. 1. 2009, 23:07 (UTC)