Diskuse s wikipedistou:Robin SnnS

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

(i když mám pocit, že jsem Vás už dnes vítal :) --che 01:16, 28. 7. 2005 (UTC)

Zdravím ještě jednou, rád bych vás ještě poprosil, abyste do svých článků zanesl pár dalších věcí. Omlouvám se, že po Vás pořád něco chci, ale jste velmi produktivní, což je na jednu stranu dobře pro Wikipedii, ale na druhou stranu to znamená, že pokud Vás nebudu otravovat hned, o bude se hodně věcí muset opravovat později. Většina věci, které Vašim článkům chybí do dokonalosti, je zvýrazněna v tomto porovnání. Dovolím si vypíchnout pár věci, které se ve Wikipedii považuje za užitečné používat, a usnaďnují život autorům i čtenářům:

  • Úvod, formulovaný do podoby věty, kde je hlavní heslo zvárazněno. Formulace do podoby věty je zvykem ve Wikipedii, není to žádný slovníkový standard, ale dá se předpokládat, že ji uživatel bude očekávat a ulehčí mu orientaci.
  • Odkazy – je praktické do článků zahrnovat odkazy na příbuzná témata. Pokud uživatel čte o jedné hře ze série M&M, může být užitečné mu poskytnout odkaz na celou sérii. Odkazy ze dají psát i pomocí roury "|", která umožňuje, aby odkaz směřoval jinam, než je na něm napsáno: [[Windows XP|XP]] se tak v textu zobrazí jen jako XP, což Vám umožní dělat přehlednější odkazy a vyhnout se nutnosti zakládat duplicitní články, které jen odkazují jinam (ty lze také řešit automatickým přesměrováním).
  • Případná varování na spoilery lze dělat pomocí šablony {{spoiler}}. Můj osobní názor ale je, že u příběhu počítačové hry nemají velký smysl, a uplatní se spíše třeba v článku o detektivce, kde prozrazení konce zkazí čtenáři radost.
  • Šablona {{pahýl}} pro krátké články. Pokud Váš článek nepokrývá celé téma (například ve srovnání s anglickou verzí), je vhodné na to upozornit vložením oné šablony, která současně upozorní další přispěvatele, že na článku mohou zapracovat.
  • Kategorie – pro snadnější orientaci.
  • Interwiki – odkazy na další jazykové verze článku. Též užitečné pro srovnání.

Díky za pozornost :) --che 01:40, 28. 7. 2005 (UTC)