Diskuse s wikipedistou:Ptak15SK

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatelky Helena Dvořáková

Vítám Vás mezi wikipedisty! --Helena Dvořáková (diskuse) 14. 4. 2021, 18:57 (CEST)Odpovědět

Dotaz č. 1. poznámky (zatím ještě neúplné) k Návodu pro začátečníky.
bod a) Návodu (...První slovo, které v záhlaví vidíte...) není Článek, jak se v návodu praví, to na Hlavní stránce vůbec není. Mohu zaslat PriSc. Věta je zavádějící a znejisťuje.
bod d) Editovat se objevuje až po přihlášení, a pak po otevření Pískoviště.
Levé menu: ne snad skutečný nedostatek , ale nedostatek věcný: Hlavní strana, Nástroje Tist/export atd. jsou v textu podtrženy, jsou to názvy kapitol a Nápověda, Potřebuji pomoc atd jsou podkapitoly; toto bych raději v Návodu - pro snazší orientaci- uvedl, logika výkladu je pro úplného začátečníka žádoucí.
Tyto poznámky, a mám i další, ale pro krátkost času je uvádět zatím nebudu (např. v textu Návodu jsou někde i nelogicky formulované věty) nejsou projevem stařeckého hnidopištství, ale postesknutím nad úplností a logikou návodných textů, jak se obecné v digitálním prostředí objevují.
Dále to ale rozporovat nechci, jdu plnit zadané úkoly.
Slavík (vulgo Ptak15SK) --Ptak15SK 15. 4. 2021, 12:02 (CEST)Odpovědět
Zdravím a děkuji za připomínky! Přesně k tomu diskusní stránky jsou.
Souhlasím, že něco v návodu může být matoucí, můžeme se pokusit vylepšovat. Takže klidně další postřehy.
ad První slovo - netýká se to Hlavní strany, ale běžného článku. Protože ten blok Záhlaví následuje až po Otevření článku, návod předpokládá, že už máte normální článek (upřímně řečeno, myslím, že moc lidí na Hlavní straně nesetrvává). Asi bych tam vložila ...(s výjimkou Hlavní strany). Navrhnu.
ad tlačítko Editovat - objeví se u každého běžného článku i bez přihlášení, to je OK. V první lekci jsem říkala, že editovat může i nepřihlášený, jen je jeho editace označena nikoli jménem, ale IP adresou. Sem tam jsou některé články polozamčené (pro začátečníky a nepřihlášené, např. Miloš Zeman) a Hlavní strana je zamčená pro skoro všechny.
ad Levé menu: neodkazuje to na kapitoly Návodu, ale na vybrané odkazy, podle mě OK.

--Helena Dvořáková (diskuse) 15. 4. 2021, 19:00 (CEST)Odpovědět