Diskuse s wikipedistou:Petrus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Učeň

Vítám zpět po pořádné wikidovolené! Musím říct, že je skoro škoda, že jste nevydržel ještě necelou hodinku, aby to bylo zcela dokonale „do roka (a do dne)“. :-)

16:38, 30. 1. 2005 Elektřina a magnetismus (drobné změny) (nahoře)
17:34, 30. 1. 2004 Wikipedie:Wikipedisté (nashledanou)

--Mormegil 15:54, 30. 1. 2005 (UTC)

Asi mi jdou blbě hodinky.Petrus 16:03, 30. 1. 2005 (UTC)

Původ a copyright obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den,
Vážený kolego, všiml některých Vašich nových a velké spousty Vašich starých příspěvků a jsem velmi potěšen, že jste svou prací významně prospěl naší Wikipedii. Mám k Vám ale jednu připomínku. Obrázky, které sem občas vkládáte, jsou samozřejmě vítány, mají však jednu chybu. Nikde u nich není uveden copyright, dokonce ani jejich původ. Prosím Vás tedy, abyste tyto informace doplnil. Jedná se o tyto soubory:

Šablony pro některé licence najdete zobrazené zde, jejich popis na Wikipedie:Popisky licence souborů. Pokud se zde nenachází potřebná, můžete ji doplnit, případně někoho požádejte). Můj požadavek není samoúčelný, dovolím si zde naznačit některé důvody, proč informace o původu a licenci uvádět:

  • Po čase, když už wikipedista odejde, může být prakticky nemožné tyto informace doplnit.
  • Copyright se doplňuje, protože možné způsoby použití v jedné zemi nemusí odpovídat způsobům použití v jiné zemi a ve většině zemí jsou legální možnosti použití autorských děl bez explicitního stanovení práv velmi omezeny.
  • Obvykle je mnohem těžší vytvořit obrázky než text a pokušení porušit autorské právo je proto větší. Obchodní partneři, kteří jsou ochotni nadaci WikiMedia zaplatit sublicenci například za vydání obsahu v tištěné podobě, z tohoto důvodu zvláště dbají na autorská práva obrázků. Obsah, u kterého nejsou známa práva použití, pak musí být zbytečně přepracováván.
  • Pokládá se za znak dobrého chování uvádět (legální) zdroje, odkud byly obrázky zkopírovány. Pokud bude Wikipedia působit seriózně, bude mnohem snadněji získávat práva pro přejímání obsahu z jiných zdrojů.
  • Pokud obrázky tvoříte sám, můžete Wikipedii použít jako výbornou referenci, kde můžete prezentovat svou práci. V tom případě se nezapomeňte uvést jako autor a pokud jako licenci uvedete například GFDL, bude to naprosto skvělé.

Doufám, že se rozhodnete věnovat této záležitosti trochu času a dovolíte tak své bohaté práci stát se pokud možno trvalou součástí Wikipedie. --Beren 20:42, 7. 2. 2005 (UTC)


Dobrý den,
omlouvám se, že se k této záležitosti vracím, přestože jste se rozhodl ji valnou měrou ignorovat, ale poslední dobou vkládáte i jiné než triviální obrázky a stále k nim neuvádíte licenci ani zdroj (nebo autora):

Je celkem možné, že autorem Vámi vkládaných obrázků jste Vy. I pokud tomu tak není, jistě je pro Vás velmi jednoduché vyjádřit se ohledně zdroje Vašich obrázků. Na druhou stranu si jistě dovedete představit jak frustrující musí být znovuvytváření (někteří angličtí wikipedisté by o podobných případech mohli vyprávět) obrázků znovu jen proto, že vydavatel Wikipedie bude chtít mít otázku autorských práv čistě vyřešenu. Jedním z důvodů, proč přispívám do projektu s otevřenou licencí je naděje, že naši práci už nikdy nebude nutné dělat znovu (například jen z důvodů nevyjasněných autorských práv). Prosím, pomozte tento koncept naplnit. Děkuji. --Beren 21:30, 22. 3. 2005 (UTC)

Omlouvám se, tentokrát to nebyla ignorace, ale pouhé opomenutí. Petrus 17:10, 23. 3. 2005 (UTC)

Vítejte zpět. -- Pastorius 08:27, 8. 2. 2005 (UTC)

Jak skloňovat jméno Petrus?[editovat zdroj]

Rád bych se zeptal, jak by se mělo jméno či přezdívka Petrus skloňovat? Pokud budeme předpokládat, že jde o původ latinský či řecký, tak by mělo být Petrus, bez Petra jako Augustus bez Augusta... (viz Wikipedie:Pravopisné rady). Pokud antický původ předpokládat nebudeme, pak by se asi mělo skloňovat Petrus bez Petruse... Jak to tedy je? --Luděk 09:45, 21. 2. 2005 (UTC)

Musím Vás zklamat, ale Petrus je slovo nesklonné, neohebné a nečasovatelné. Jediná věc, která se s tím dá dělat, je přiřadit v pátém pádu vykřičník. Petrus 08:26, 8. 3. 2005 (UTC)

Soubor:Adiabata.jpg[editovat zdroj]

Chem poprosiť o povolenie, skopírovať tento obrázok na slovenskú wiki. A pridelenie licencie PD. Stefi

Berte toto žiadanie už passé, máme vlastný obrázok.

BTW. diki -jkb- za upozornenie:)maroš uz urobil vlasný obrázok a tento co máte na vašej wiki bol zmazaný zo slovenskej wiki. stefi

Původ a copyright obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den, jelikož byla prodiskutována nová politika ohledně obrázků a obrázky bez základních údajů budou po 30 dnech mazány, prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku

Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťe se na mne, rád Vám pomohu. Vrba 01:07, 4. 1. 2006 (UTC)

Já ještě prosím o totéž u obrázku Boruvka otakar.jpg, Bydzovsky bohumil.jpg, Cech eduard.jpg a Foglar.jpg --che 00:47, 11. 2. 2006 (UTC), 19:29, 12. 2. 2006 (UTC), 01:44, 17. 2. 2006 (UTC)

Ještě prosím o upřesnění u Hlavaty vaclav.jpg. --che 13:57, 22. 3. 2006 (UTC)

Další obrázky: KaderavekFrantisek.jpg a VladimirKorinek.jpg. --che 15:45, 13. 5. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Tlusťa 10:09, 24. 10. 2006 (UTC)

Upozornění[editovat zdroj]

Vážený kolego, upozorňuji Vás, že jsem před chvílí navrhnul článek Seznam osobností na smazání. Jestli chcete, podívejte se na to zde: Wikipedie:Diskuse o smazání/Seznam osobností. Přeji pěkný den! --Marek Genius 1. 5. 2010, 13:39 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Prostor (geometrie). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Tchoř 8. 2. 2011, 14:25 (UTC) Děkuji Vám za informace v článku Prostor (geometrie). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Tchoř 12. 2. 2011, 21:05 (UTC)

Smykový pohyb[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Smykový pohyb. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 11. 12. 2015, 15:23 (CEST)Odpovědět

Učeň[editovat zdroj]