Diskuse s wikipedistou:Pavel Kolář

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek Ronald Němec, který jste nedávno napsali, nejspíš nesplňuje všeobecně uznávaná kritéria pro začlenění životopisů. Pravděpodobně byl také již označen jako vhodný ke smazání nebo přímo smazán. Nepropadejte panice. Jestliže…

  • …si přejete vytvořit historický či chronologický záznam o své existenci, můžete si vytvořit svou vlastní stránku na některém z mnoha českých nebo zahraničních freehostingů.
  • …se snažíte sestavit si rodokmen, můžete tak učinit na WikiTree.org (ale prosím nekopírujte jednoduše obsah, pokud nejste přímo jeho autorem, tamní licenční podmínky jsou odlišné od Wikipedie).
  • …jste nebo se chcete stát plnohodnotným přispěvatelem české Wikipedie, můžete se představit na své uživatelské stránce (Wikipedista:Pavel Kolář), kam můžete umístit informace o sobě, včetně své biografie.
  • …si opravdu myslíte, že osoba, o níž jste psali, je dostatečně významná, napište níže prosím argumenty pro její významnost.

Děkujeme a vítejte na Wikipedii! Pokud se daná věc vyřeší, můžete bez problémů toto oznámení smazat. -- Mercy (|Ω) 14:32, 23. 3. 2008 (UTC)


Ronald Němec[editovat zdroj]

Prosím nepřidávejte tento text do Wikipedie znovu. Biografické články je možné přidávat o encyklopedicky významných osobách. Děkuji za pochopení. S pozdravem -- Mercy (|Ω) 18:49, 23. 3. 2008 (UTC)

Osoba by možná mohla být encyklopedicky významná, ale text, který jste vložil neodpovídá encyklopedickému článku, spíše je to populárně psaný životopis. Podívejte se na články o jiných osobách, co obsahují a jak vypadají, pokuste se článek napsat podel toho. Netvrdím, že pak nebudou námitky proti tomuto článku, ale rozhodně je potom větší šance, že se vám podaří jeho existenci obhájit. S pozdravem JAn 21:39, 23. 3. 2008 (UTC)

Vážený wikipedisto, kdybyste snad chtěl ještě napsat článek o Ronaldu Němcovi, neopomeňte v něm prosím uvést ještě další informace nad rámec těch, které jste popsal v tomto svém příspěvku. Myslím, že osoba Ronalda Němce se dá s klidným svědomím označit jako kontroverzní.

Myslím, že to byl on, kdo zhruba v době svého nástupu na plzeňskou právnickou fakultu vyvěsil na školní nástěnku v Husově 11 jakési oznámení, kde psal, že je bohužel, ač začínající student práv, účastníkem jakéhosi soudního řízení ohledně ochrany osobnosti; v oznámení myslím žádal o podporu nebo něco takového. Zaujalo mě to už proto, že nebývá obvyklé, že by se začínající student práv do něčeho takového zapletl.

V průběhu svého studia na plzeňské právnické fakultě se stal známou osobou, ovšem tato publicita byla převážně negativní. Legendární je v tomto směru „kauza salám“, o níž se pojednává na této stránce. Zde je text oznámení, které Ronald Němec vyvěsil (tentokrát to viselo myslím v budově v sadech Pětatřicátníků 27):

!!! Krádež !!!

Dne 07.10.02 bylo na koleji Baarova 36 odcizeno jídlo ze společné lednice ve 2. patře - pravá strana, v době 10:00 - 12:00. Jedná se o tyto potraviny: 1 kg uzenáče, 1 červená paprika, 20 dg salámu paprikáše a 10 dg poličanu. Byť škoda nepřesáhla 5 000 Kč a nejedná se o trestný čin, ale o přestupek, vše již bylo ohlášeno Policii ČR a díky mým známým byla okamžitě provedena expertiza. Jelikož pachatel nechal na místě činu tašku, ve které byly potraviny zabaleny zanechal tím na místě činu i své otisky. Jelikož se jednalo o tašku zcela novou, nebylo složité pachatelovy otisky najít. Pokud se potraviny neobjeví do 9.10.02 zpět v lednici nebo pokud nebude předán příslušný obnos (cca 140 Kč) na níže uvedený pokoj, např. v obálce, budou celé koleji Baarova 36 sejmuty otisky a pachatel bude vypátrán. Pachateli mohu slíbit, že pokud vše vrátí, Policie ČR zanechá pátrání, pokud ne, osobně se postarám o to, aby byl ne jenom okamžitě vyloučen z univerzity, ale i o další postih.

Vyjádření Ronalda Němce ke kauze salám je na této adrese.

Ačkoliv nemůžu vyloučit, že jeho záměr byl bohulibý (prý chtěl takto přispět k vymýcení krádeží na kolejích), fakticky se tímto svým počinem totálně zesměšnil jak na fakultě, tak na borských kolejích. O jeho „popularitě“ svědčí tento průzkum. A také tento článek, kde jeho autor líčí svůj první školní den na právnické fakultě:

Mikrofonu se ujímá ta karikatura v nažehlenym kvádru. Začal dobře – popřál nám dobrý den. Pak to ale začíná být zajímavý. Prej se jmenuje Ronald a dokonce Ronald Němec. Teď začal s vyjmenováváním svých funkcí. Můj první dojem byl správný, je to samolibej magor. Ovšem je docela vtipnej. Prej senátor a s každým problémem se na něj máme obracet, mailovou adresu nám dobrodinec napíše. Ale věta – když budete mít problém obraťte se na mě, já vám sice vůbec nepomůžu, ale jsem velkým senátorem, je to tu jako ve vládě, můžu za vás vznést návrh a pak už nemůžu ovlivnit, jestli projde – mě dostává do transu. (atd. atd.)

Pokud jde o kontakty s ODS a Jiřím Pospíšilem, lze si snadno představit, jak to mohlo začít. Pospíšil totiž obcházel studenty na fakultě, nabízel jim tykání a zval je na akce Mladých konzervativců (vlastní zkušenost – akorát to tykání jsem pak už neuplatnil, když jsem s Pospíšilem dojednával přestup z jeho semináře do jiného). Pokud to tak bylo, muselo to na Ronalda Němce při jeho povaze krásně zabrat. PUČmelout (diskuse) 4. 9. 2014, 13:10 (UTC)

Dohledal jsem ten obrázek (oznámení o salámu): http://fekalendarium.cz/files/ronald-nemec-akce.png

A závěrem ještě pár informací:

Také znám jednoho Němce, jmenuje se Ronald a jak jsem před chvílí zjistil pátráním na Google, tak na 99% je pokrevně příbuzný s naším ctěným expertem Robertem. Ronald působí jako senátor v AS ZČU a můžu vám říct, že je to s prominutím naprosto stejný i...t jako jeho bratr. Oni se asi předhánějí kdo vymyslí větší blbost. Pro pobavení přikládám pár odkazů, zvláště ten druhý je dostatečně vypovídající. (...)
— http://www.lupa.cz/clanky/seo-copywriting-letni-skola-seo/nazory/vlakno/13/

Další je z tohoto zdroje:

Tak zrovna tenhle clovek byl behem studii slavny po cele Plzni a spousta studentu mu vdeci za prijemne zpestreni sveho studia... Nejdriv posilal policii na cloveka, co mu snedl salam z lednicky na koleji. Pote chtel zazalovat senatorku ze strojni fakulty, za to, ze o nem rekla, ze je to blb. Kdyz zjistil, ze si to mysli skoro vsichni, tak zalobu radeji stahnul :-)

PUČmelout (diskuse) 9. 9. 2014, 09:14 (UTC)