Diskuse s wikipedistou:Okino/Archiv 1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Díky za všechny příspěvky na mé diskusní stránce[editovat zdroj]

Okino 22:59, 8. 1. 2007 (UTC)

Stop prosím. Články Okres Příbram nebo Příbram (rozcestník) do této kategorie určitě nepatří. Je to podobné, jako kdybys zařazoval článek Česko do Kategorie:Praha. Díky za pocjopení. JAn 22:54, 10. 1. 2007 (UTC)

Nevím, rozcestník možná ne, i když u Okres Příbram už bych si jist nebyl. Je to nejbližší větší správní celek. U kategorie Praha by možná bylo hloupé dělat odkaz na Česko, ale kdyby existovala stránka "Pražský kraj", myslím, že by měl být v kategorii Praha zařazen. To je samozřejmě jen můj názor, ale snad se dá pochopit.Okino 23:23, 10. 1. 2007 (UTC)
Jenže Pražský kraj je územím shodný s Prahou, což je rozdíl. JAn 08:54, 11. 1. 2007 (UTC)

A ještě prosím o zvážení, zda všechny ty osobnosti zařazovat do příbramské kategorie. Co když nějaká osoba působila rok v příbrami, rok v praze, rok v NewYorku... - bude v 58 kategoriích? JAn 23:00, 10. 1. 2007 (UTC)

Chápu Tvé/Vaše obavy, ale snažil jsem se zařazovat skutečně jen ty osoby, které se v Příbrami buď narodily (je samozřejmě otázka, jestli je to důležité, ale obecně se to tak chápe - viz všechny ty pamětní desky "Zde se narodil..."), nebo tam prokazatelně nějak významněji působily - tzn. ne ty, které tam "jen" působily rok. I když samozřejmě je možné, že některé tam mohly působit jen rok, ale zanechaly tam významnou stopu, nebo tam žily právě v době, kdy zanechaly významnou stopu v rozsáhlejším měřítku (obojí platí např. o Dvořákovi - pro Příbram je významný a právě v jejím okolí napsal Rusalku).Okino 23:23, 10. 1. 2007 (UTC)
Netvrdím, že všechny osobnosti tam nepatří. Jenže podle této logiky by Antonín Dvořák patřil i do kategorie:Spojené státy americké :-)
Lepší by bylo udělat Seznam osobností spojených s Příbramí, a v kategorii nechat jen opravdu důležité osoby, jako Josef Vacek, J. A. Alis, možná František Drtikol, ale už ne Stočesovou nebo Dvořáka. JAn 08:54, 11. 1. 2007 (UTC)
Antonín Dvořák by zcela jistě měl patřit do kategorie kategorie:Zakladatelské osobnosti americké klasické hudby, pokud by taková kategorie byla založena. Jenže Spojené státy jsou v jiné situaci - je to velká země, v níž jsou například mezi skladateli jiné osobnosti podstatně více významné než Dvořák. František Drtikol je s Příbramí velmi úzce spojen nejen narozením, ale také tím, že v městě je tuším jediná jeho stálá expozice vůbec - a to v galerii, která nese jeho jméno. Dvořák - samozřejmě, Příbram pro Dvořáka nebyla nejdůležitější, ale Dvořák pro Příbram je zcela zásadní - jak jsem říkal Rusalka v nedaleké Vysoké, navíc se v Příbrami koná Dvořákův hudební festival (myslím, že jediný v Dvořákův festival republice, nikoli v Nelahozevsi, ale v Příbrami) a je tam Dvořákovo divadlo - jinak řečeno souvislost zcela srovnatelná s Drtikolem. Stočesová - to je otázka, ale zatím v kategorii také není (ona nemá ani článek - to je spíš problém některých fotbalistů), je tam jen Váňová, která v Příbrami nadále působí jako gymnastická trenérka a propaguje zdejší gymnastický oddíl. Seznam už je také vytvořen a jsou v něm i osobnosti, které v kategorie:Osobnosti spojené s Příbramí nejsou.
Mimochodem, je někde nějaký obecně (ne)závazný návod, jak k takovým kategoriím přistupovat?Okino 11:34, 11. 1. 2007 (UTC)

Прошу помочь[editovat zdroj]

Здравствуйте, Мирослав. Прошу Вас, если можете, помочь с переводом (написал на Вашей странице обсуждения в Русской Википедии). (ru:Участник:Ingwar JR) 217.118.64.1 03:03, 23. 1. 2007 (UTC)

Zdravím,

revertoval jsem Vaše vložení vfd u článku Josef Navrátil. Odkaz z šablony vfd vedl na archivované hlasování z letošního ledna, což je chyba. Pokud si skutečně myslíte, že o článku je vhodné nyní hlasovat (měsíc od minulého hlasování), vlože šablonu prosím lépe. Mad 12:37, 18. 2. 2007 (UTC) P.S. Pokud skutečně dojde k hlasování, smazání s největší pravděpodobností podpořím.


Můžu se Vás (Okino) zeptat, co Vás motivuje k tomu, aby ten článek zmizel? --Miraceti 12:46, 18. 2. 2007 (UTC)

Zdůvodnění je na Wikipedie:Hlasování o smazání/Josef Navrátil (2. nominace), odkaz na stránce Josef Navrátil teď chybí, protože nevím, jak tu šablonu VfD opravit na správný odkaz. Okino 12:57, 18. 2. 2007 (UTC)
K článku dejte {{VfD|Josef Navrátil (2. nominace)}} vizte např. http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Radim_Hasal%C3%ADk&diff=886595&oldid=886586 Mad 13:03, 18. 2. 2007 (UTC)
Děkuji za radu, už to dělám. -- Okino 13:06, 18. 2. 2007 (UTC)

Dobrý den, kolego dekuji, že jste na mě myslel při zařazování příspěvku o NASCAR. Chtěl jsem Vás poprosit, zda by jsme nějak společně něco neudělali se sportem na wiki? Děkuji Jiří Žemlička

Jsem velmi pro! Už se mi to honí hlavou. Můžete mi prosím napsat mail, domluvíme si základní představy bez chatování na Wiki v klidu v soukromí? Díky, Okino 20:30, 20. 2. 2007 (UTC)
Sepíšu to do pondělka. Mail jsem si uložil. Díky. Okino 13:31, 23. 2. 2007 (UTC)

Ahoj, není možný nějaký svižnější kontakt, než diskuse? Mám případně ICQ na userpage a nebo jsem na IRC :-) Lepší si to vyříkat on-line, ať si to ujasníme :) (čimž nechci ukrývat debatu jinam) --Chmee2 22:16, 4. 3. 2007 (UTC)

Pokracovani debaty (redirekty vlastních jmen)[editovat zdroj]

Proc vadi moc rediru, je na to nekolik nazoru, zasadne se deli na dva proudy rediry nevadi, rediry zatezuji servery. Nejsem schopen to posoudit, ale cloveku razici myslenku ze zatezuji SW verim co se wiki techniky tyce hodne, jiz nekolikrat me presvedcil ze tomu rozumi. Na druhou stranu i jeho odpurce je pocitacove velmi zdatny (oba vyrazne vice nez ja). Druha vec je, ze se za to pak schovava neskutecne mnozstvi ptakovin a mame-li byt enc., tak musime drzet nejaky standard. Osobne nepochybuji o tom, ze rediry zatezuji SW, jejich nadbytek IMHO vede k tomu, ze se za ne schova mnoho ptakovin a ze jsou vyuzivany k provakacim. V posledni dobe vec smeruje k jejich kategorizaci, ktera do nich uvede trochu poradek. Muj nazor je, ze redirecty zde maji byt pokud mohou mit enc vyznam, jedna se o presmerovani z duvodu zachovani historie, jedna se o obecne rozsireny omyl, jedna se o jiny tvar tehoz a hrozi nebezpeci, ze to tam nekdo realne zalozi. Vse je pak zavisle na snaze davat tomu rozumno mez. Ad. Ignacek, je to vec z pozadi ruznych sporu a redir byl zalozen s umyslem uskodit nejmenovanemu wikipedistovi. To je IMHO netolerovatelne, snaha skodit si ve volnem case mi prijde jako neco neuchopitelneho. --Vrba 19:22, 5. 3. 2007 (UTC)

Budu Vám velmi vděčný, pokud mi doporučíte osobu, která Vás informovala o tom, že redirekty zatěžují server. Rád si nechám svou zcela laickou představu o tom, že nezatěžují, vysvětlit a vyvrátit.
Ignácek nezapadá do mého systémového řešení jako doporučený, ale jako nedoporučený redirekt.
Zcela pragmaticky: Zrušení redirektu Ignácek, pokud byl zřejmě založen jako pokus o to uškodit wikipedistovi (i když mám pocit, že i tak samotný redirekt žádnému Wikipedistovi uškodit nemohl, možná jeho další využití - ale zneužít se dá všechno) bohužel vede spíš k rozhoření sporu. Naopak ponechání takového redirektu umožňuje jeho kontrolu a spor by samo o sobě nejspíš nespustilo.
Děkuji za Vaši odpověď. -- Okino 19:35, 5. 3. 2007 (UTC)

Doporucuji Wikipedista:Danny_B., zastánce opačného názoru je Adam Hauner, vzhledem k vypjatosti debat kolem tohoto doporucuji neresit vec ihned, nebo velmi citlive. Diky --Vrba 21:24, 5. 3. 2007 (UTC)

Díky. Časem se optám. Jinak bych doporučil, abyste zarchivovaly další diskuse na Pod lípou - jsou kolem 140 dlouhé. Okino 23:23, 5. 3. 2007 (UTC)


Portál USA[editovat zdroj]

Zdravím, moc děkuji za vaše příspěvky týkající se USA, konkrétně města Salt Lake City. Nechtěl byste se přidat k portálu USA? Určitě byste nám mohl pomoci. :) --Novis-M 09:05, 17. 3. 2007 (UTC)

Milý Novisi, těší mne, že se Vám moje SLC líbilo, ale kdyby v něm nebylo aktuálně MS v rychlobruslení, asi bych ten článek vůbec nepsal. Moje priority jsou v jiných tematických okruzích Wikipedie. :-) Zdravím, Okino 11:53, 17. 3. 2007 (UTC)
No, slyšel jsem, že by v LA nebo v Chicagu mohly být v budoucnu nějaké Olympijské hry. To už by se týkalo vaší tematiky a mohl byste něco dopsat :-) --Novis-M 10:08, 18. 3. 2007 (UTC)


Autorská práva[editovat zdroj]

Díky za upozornění, že porušuji autorská práva. Osobně si myslím, že jsem je neporušil, proto bych se chtěl zeptat, pokud jsou texty na [wikimapách pod licencí GNU FDL (GFDL), mohu kopírovat tak, jak jsem učinil? Moc děkuji za odpověď. --Bumla 09:11, 27. 3. 2007 (UTC)

Podčlánky[editovat zdroj]

Zdravím, chtěl jsem někde bokem probrat tu záležitost s podčlánky. Myslíš, že je opravdu nutné, aby vznikly? Však jsou to veskrze kopie. To, co je tam navíc, má takřka nulovou informační hodnotu. Pokud někdo bude chtít dané téma editovat a uvidí takové relativně dost podrobné články, tak ho to akorát odradí. Kromě toho nevěřím byrokratům, že jim stávající podoba dějin Š. vyhovuje. Čekám, že hned jak ty podčlánky vzniknou, tak to ještě více promažou a nadělají z toho vskutku torzo. Jak jinak si mám vysvětlit jejich mlčení? Nebo víš snad něco konkrétnějšího o jejich záměrech a postoji k celé věci? Z IRC?--Maniakes 10:46, 8. 4. 2007 (UTC)

Z IRC nic nevím, několik dní jsem tam nebyl, navíc jsem tam nikdy diskusi o dějinách Španělska nezaregistroval. Osobně myslím, že to nutné je, protože se dá předpokládat, že o těchto věcech je možné napsat víc, a kromě toho se tak udrží informace, které jsou nyní z velkého článku odstraněny - samozřejmě z částí, které byly zkráceny významněji (předpokládám, že takové jsou). P.S. Do několika minut pošlu mailem svoje možné náměty ke zkrácení zapsané do mých poznámek při korekturách. Okino 11:47, 8. 4. 2007 (UTC)

Mně jsou ty podčlánky naprosto ukradený, hlavně mi jde o to, aby byrokrati nechápali jejich vznik jako povel k útoku na nyní podle mého názoru rozsahově a obsahově zcela adekvátní článek dějiny Š. Plán jak zreorganizovat ty stávající podčlánky už je hotov. Mám to realizovat?--Maniakes 15:56, 8. 4. 2007 (UTC)

Myslím, že víte, že ohledně nějakého případnéh oútoku na formu článku Dějiny Španělska máte ve mně oporu. Podčlánky je potřeba vytvořit proto, aby se mohlo celé téma dále rozšiřovat. Pevně věřím, že právě Vám ty podčlánky ukradené nebudou, protože jste sám schopný je zajímavým způsobem rozšiřovat. -- Okino 16:08, 8. 4. 2007 (UTC)

Děkuju, bohužel ukradené mi momentálně asi budou, páč tu je hodně červených míst, jež je třeba vytvořit nebo rozšířit mnohem naléhavěji. Tohle musí zatím stačit.--Maniakes 17:41, 8. 4. 2007 (UTC)

Myslím, že by stálo za to - jestli můžu doporučit - aspoň je rozdělit do plánovaných kapitol - ve kterých třeba bude jen jedna věta nebo krátký odstavec. Tím se naznačí, jak má rozšiřování těch dílčích článků probíhat. Pro zajímavost: Nahlédněte na současnou podobu Dějin Příbrami, taky vznikla ze stručnější verze a teď čeká na rozšíření. -- Okino 17:58, 8. 4. 2007 (UTC)

Nezlob se na mě, ale tohle jsou mé "nevlastní děti". Já jsem si jejich vznik představoval jinak a hlavně postupně. V plánu jsem měl (a mám) zabývat se pouze dvěma tématy (pokud mě někdo nepředběhne). Oni chtěli, aby to takhle bylo uspořádáno, ať se tedy starají. Mé další plány se týkají úplně jiných věcí. Nemám nejmenší představu o struktuře těch podčlánků, nehledě na to, že by se to muselo nějak skombinovat s tím, co už tam je. Určitě bych se řídil podle en a de wiki. To je jediné, co můžu případným zájemcům doporučit.--Maniakes 17:21, 9. 4. 2007 (UTC)

Ad Danny a kontrola správců[editovat zdroj]

Čau, o zbavení Dannyho práv ani o zbavení práv někoho jiného mi nejde. Nemám potřebu se někomu mstít ani netoužím po nějaké satisfakci. Třeba se pletu, ale mám prostě ten pocit, že přesně takový dojem sis odnesl z mého postupu. Komunikace na wikipedii zkrátka nefunguje, jak by měla. Proto usiluju o nějakou nápravu. Je to lepší, než jen lkát nad tím, jaká je tu špatná atmosféra, a že se tu vyskytují stále nějaké spory atd. Však víš, o čem mluvím. Řek bych, že když něco neštimuje, tak je třeba debatovat jak to zlepšit. Osobně mám fůru nápadů, které by možná mohli posloužit jako inspirace ke změnám a nápravě.

Btw. nechceš být správcem?--Maniakes 07:35, 23. 4. 2007 (UTC)

Ne, takový dojem jsem si neodnesl. Jen se bojím, že někteří si mohli odnést dojem, že mluvíš konkrétně o Dannym, že ho není možné nějak kontrolovat, což by nebylo moc vhodné, protože právě Danny se o to snaží - už podruhé si vyžádal sám hlasování o potvrzení. Oba příklady, které tam vnesli Mirekk (kaple sv. Maří Magdaleny) a Pastorius (Pero a Peří), byly sice kontroverzními situacemi, ale Danny se v nich choval vcelku korektně a nejspíš korektněji než jejich protistrany. Všimni si tónu Pastoriových komentářů ("...Danny byl zázračně potvrzen..." - nevím, co na tom bylo zázračného...). Správci jsou mnohem menším problémem Wikipedie než s nimi nespokojení uživatelé - ať už udělají cokoli, jsou terčem kritiky - převážně několika nespokojenců, protože jsou obvykle jasně potvrzováni. --Okino 11:16, 23. 4. 2007 (UTC)

S tím hokejboxem máš pravdu! Šlo by to zevšeobecnit. Šlo by ten článek Mistrovství světa v ledním hokeji 2007 nějak osekat? Je asi hodně dlouhej! Možná ty tabulky s výsledkem v základních skupinách jsou nadbytečné. I když na Anglické, Francouzské, Švédské i Slovenské mají nasazený stejný trend. Některým nadbytečným editacím se dá zabránit. Ale proč v tom článku nemít informace z jednotlivých zápasů? Viz Diskuse:Mistrovství světa v ledním hokeji 2007. Taky můžu od toho článku jít pryč. Než stále reagovat na správce tipu Miraceti. S pozdravem --Pernak 13:37, 30. 4. 2007 (UTC)

Myslím, že osekávat to moc nebudeme. Přesuneme soupisky do samostatného článku (ať ho když tak někdo smaže ;-) - já to klidně udělám. Zvaž, jestli dávat i statistiky, jestli by nestačily jen střelci branek. Jinak bych to nechal, jak to je.
Pokud jde o hokejbox, doplním naopak do něj ještě jednu přihrádku "komentář" nebo něco takového, aby se k výsledku dala doplnit nějaká charakteristická slovní informace. Ta mi u takových seznamů výsledků hodně chybí. --Okino 15:15, 30. 4. 2007 (UTC)
Dobře učiň tak. Jen by bylo dobrý kdyby ty statistiky mohly fungovat jak na anglické wikipedii. Ale já nevím jak na to! Ani jestli by to šlo (mám na mysli jejich show rolování). Moc se mi ten styl líbí , skvěle přehledný. A dík. --Pernak 17:47, 30. 4. 2007 (UTC)
Tomu nerozumím - co myslíš tím show rolováním? --Okino 19:09, 30. 4. 2007 (UTC)
en:2007 IIHF World Championship to že střelci jsou schovaní. Oni to mají en:Template:!. --Pernak 19:38, 30. 4. 2007 (UTC)
Aha, to je záležitost CSS stylů. Myslím, že ty tady nejsou takhle vytvořené. Ale zkusím se poptat. --Okino 19:43, 30. 4. 2007 (UTC)


New York Rangers[editovat zdroj]

Moje editace byla naprosto nesmyslná a už jsem se za to vole omluvil.

Nabídka[editovat zdroj]

Děkuji Vám, pane kolego za Vaší nabídku. Protože jsem "uzavřen" používám linky pana Herla-Stolta, kterému jsem dal k dispozici můj internet. Samozřejmě, že jsem pro úpravu článku na základě racionálních a faktických podkladů. O tom nemůže být pochyb. S čím nesouhlasím a co by z Wikipedie mělo zmizet (nenalezl jsem to ani v německé, ani v anglické Wikipediii) je pomluva. O nic jiného my nejde. Se srdečnými pozdravy a přáním všeho nejlepšího! Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy --Zdeněk Herl-Stolt 10:08, 8. 5. 2007 (UTC)

Prosím správce, aby případnou další komunikaci probíhající na této diskusní stránce s p. Berwidem nepovažovali za obcházení jeho bloku. Prosba se týká pouze této diskusní stránky. Pokud je to nevhodné, napište zde námitku a budeme se jí řídit.
Pane Berwide, vzhledem k termínu ukončení hlasování (dnes večer) myslím nemá cenu spěchat. Ozvu se zde podle toho, jak to dopadlo.
Reakci na diskusní stránku p. Herla jsem psal před tím, než jsem si všiml této zprávy (ale stojím si za ní). Děkuji za pochopení. --Okino 10:19, 8. 5. 2007 (UTC)

Ve výstavbě[editovat zdroj]

Ta šablona se mi moc nelíbí; to je přeci princip wiki, že články jsou "ve výstavbě" - ale všechny. Jak budeme přiřazovat tuto šablonu k článkům? Aby to zanedlouho nebylo u všech... pak to bude jen otravovat. --Aktron (d|p) 08:45, 13. 5. 2007 (UTC)

Stručně: Diskuse na toto téma se vedla [na anglické wiki] při hlasování o smazání, šablona hlasování přežila. Ukazuje, že článek právě prochází velkou přestavbou, která není ukončena. Informace slouží dalším editorům, kteří vědí, že když teď zasáhnou do článku, může brzy jejich editace být ztracena nebo přehodnocena, protože článek nejspíš bude vypadat brzy úplně jinak, i čtenářům, kterým říká: Článek se bude rychle zásadně měnit, raději se sem za čas vraťte, abyste viděli, co je nového. Na anglické Wiki je v současnosti vložen do asi 120 stran (0,01 % článků), na české 2 články (používáme ji zdá se jen já a wikipedista zacatecnik ;-) - 0,003 % článků). Pokud by se používala masově, bylo by to nepochopení jejího účelu. --Okino 11:48, 13. 5. 2007 (UTC)

ejpovice[editovat zdroj]

Přidal jste k hlasovaní o smazání hasičů v ejpovicích k mému komentáři komentář o relevantnosti. Mohl byste mi prosím blíže rozepsat svou námitku? --Limojoe 05:45, 23. 5. 2007 (UTC)

Prostudujte si prosím nejprve Wikipedie:Encyklopedická významnost a potom (nebo pokud jste tak již udělal), se prosím optejte znovu. Jde hlavně hned o první kapitolu - Hlavní kritérium - netriviální nezávislá publicistika. Certifikát o světovém rekordu není publicistika. Poznámku jsem přidával hlavně proto, že uživatel tompecina se tam (předpokládejme dobrou vůli...) omylem pokoušel toto klíčové doporučení Wikipedie dezinterpretovat. --Okino 11:23, 23. 5. 2007 (UTC)

MFK Havířov[editovat zdroj]

Premyslel jsem nad tim, dnes si to jeste 2x precetl a rozhodl se, ze si myslim, ze je to na urg, upravit, tak jsem to dal. (MFK Havířov) --Vrba 12:22, 29. 5. 2007 (UTC)

Jasně, hlavně vyjít vstříc - kde je ta sportovní kategorie? :-) --Okino 17:17, 29. 5. 2007 (UTC)

Připomínka[editovat zdroj]

Stále čekám, ty už budeš vědět :) --Chmee2 14:56, 18. 6. 2007 (UTC)


Zdar, tady je neco do aktualit v portalu>>Mistrovství světa ve fotbale hráčů do 20 let 2007 a Copa America 2007, mej se, cus. --StaraBlazkova 18:49, 30. 6. 2007 (UTC)

Paola Horvat[editovat zdroj]

Thanks very much for answering. Here's the link to the lyrics of one of the songs where she is mentioned. The text is in Serbian. Verses:

ja se zovem pola horvat ljubila sam mrtvog čovjeka / stigao je po zadatku cijelo vrijeme sam ga čekala / proljeće ili možda jesen ne znam / sjećam se gorjele su svijeće / a ruke njegove tako muške i prozračne / kao putokaz za nešto /za logor ili smrt

would roughly mean in rough translation:

my name is paola horvat, i've kissed a dead man / he came by assignment, whole time i've been waiting for him / spring, or maybe autumn, i don't know / i remember, the candles were burning / and his hands so manly, transparent / like sign-post for something / for concentration camp.. or death

This lyrics are rather cryptic, and interesting, so me and some of my friends were trying to find out who is she, and what this means (even one of the Azra albums is named after her - Sevdah for Paola Horvat). Yesterday, i've heard that she and her brother were active in the czech resistance during the WWII. Germans sent a young gestapo officer to do some investigation, and she seduced him, and slept with him to divert his investigation. Johhny Stulic allegedly read about her in newspapers, and fell in love with her. That's why i came here to do inquiry. But i don't have a lot of information, and what i have might be wrong. Thanks anyway :] Cheers Obradovic Goran

= Wikiprojekt Sport[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Děkuji Ti za pozvánku do projektu. V posledních cca 2 měsících čerpám Wikidovolenou (z důvodů pracovní zaneprázdněnosti), ale velice si Tvého pozvání vážím. Rád se zapojím, i když v nejbližší době pouze jako pasivní člen. Snad se mi trochu uvolní práce a já se budu moci opět plně věnovat Wikipedii. Ještě jednou díky za pozvání. --Krvesaj 21:24, 9. 7. 2007 (UTC)

Názvy klubů[editovat zdroj]

Milý Okino, připadá mi lepší psát názvy zahraničních klubů v originální verzi (v daném jazyce), a ne v počeštělé (samozřejmě kromě přepisů z azbuky do latinky) a často novinářské verzi, jako např. tebou uvádění FC Bayern München --Xronin 11:12, 19. 7. 2007 (UTC)

Názvy článků by měly být především takové, jaké by je čtenář očekával. Pokud se o Bayernu Mnichov všude běžně mluví jako o Bayernu Mnichov, je chyba psát o něm jako o Bayernu München. Stejně jako o Mnichovu tu nemáme článek München. Víc viz doporučení Wikipedie:Název článku. Okino 11:24, 19. 7. 2007 (UTC)
Dobře, ale většina těchto článků už je založena podle originálního názvu, takže by bylo potřeba je všechny přesměrovat (např. FC Bayern München na třeba FC Bayern Mnichov). Navíc ja zatím nezakládám nové články o zahraničních klubech, ale pouze upravuji jejich seznam.--Xronin 11:44, 19. 7. 2007 (UTC)
Nechci po Tobě žádné přepisování článků, to když tak vyřešíme jindy, nebo jen vytvoříme přesměrování - jen při úpravě toho seznamu vkládej české názvy, vznikají mnohdy červené odkazy - a když je někdo použije k založení článku, hned máme špatný název. Okino 11:47, 19. 7. 2007 (UTC)
Jen dodatek: Také jména měst bys asi měl psát česky (viz Helsinki x Helsinky, Sofie x Sofija) ;-) A teď už mizím, musím pryč na dva dny. Díky. Okino 11:50, 19. 7. 2007 (UTC)

Redirekty bez vysvětlení[editovat zdroj]

Píšu ti to tady sem, protože vím, že umíš tvořit doporučení. Jedná se o problém tvorby redirektů. Následně ovšem autoři neuvedou tento výraz v článku, nebo ho ani nevysvětlí pokud je to potřeba. Připadá mi, že by všechny takto existující refy měli být smazány, protože se defakto nejedná o endyklopedická hesla. Další věc, je že by se to mělo zabudovat do nějaké nápovědy či doporučení. Už jsme se kvůli tomu rafkly s Dannym B. Můžu ti dohledat nějaký případy ale chvíly to potrvá. Díky za případnou pomoc.--Juan de Vojníkov 09:55, 21. 7. 2007 (UTC)

Milý kolego, prosím přečti si nejprve Wikipedie:Přesměrování, což není doporučení, ale návod (uvádí případy, kdy se mají redirekty vytvářet), a potom Wikipedie:Rychlé smazání#Přesměrování, což doporučení je a uvádí, kdy se přesměrování má mazat. Pokud to nestačí, ozvi se prosím znovu. Děkuji. Okino 18:52, 21. 7. 2007 (UTC)

Formule 1[editovat zdroj]

Okino, omlouvám se, opravil jsem to, protože všude jsem to viděl s velkým písmenem, ale většinou to bylo na začátku věty. Když jsem se teď koukal na idnes.cz či sport.cz, tak jsem opravdu koukal, píší to s malým "f". Zároveň jsem ale viděl článek Formule 1 ve Wikipedii, ale tam se to píše s velkým "F". Změním tedy své velké "F" na malé "f". --Latys 07:06, 23. 7. 2007 (UTC)

V článku Formule 1 jsem se to snažil při své korektuře prováděné včera večer opravovat, ale je možné, že jsem to někde přehlédl. Jinak bývá na Wikipedii zvykem odpovídat na tom místě, kde diskuse začala. Zdravím, Okino 07:43, 23. 7. 2007 (UTC)


Návrh na smazání Kategorie: Bavlna[editovat zdroj]

Děkuji za nabídku pomoci. Mé otázky:

1) K návrhu na smazání tedy stačí vložit šablonu {{VfD}} na začátek stránky. Není mně jasné, kde je začátek stránky u Kategorie:Bavlna. Mám tu šablonu vložit do editace před uvedené šablony (Kategorie:Textil....)?

2) Kde mám uvést následující zdůvodnění mého návrhu?: Bavlna je sice důležitá plodina, ale je velmi málo pravděpodobné, že by se tím tématem na WIKI někdy zabývalo více příspěvků, pro které by se musela zavádět zvláštní kategorie. Stávající článek Bavlna (v kategorii Přírodní textilní vlákna) by se dal v tom teoretickém případě rozšířit.

3) Které podmínky musím ještě splnit?

Těším se na odpověď--Ryj 10:19, 23. 7. 2007 (UTC)

Atletická šablona[editovat zdroj]

Ahoj Okino, vytvořil jsem podle inspirace na en wiki šablonu Atletické disciplíny. Rád bych totiž v rámci wikiprojektu sport atletiku totiž trošičku zkulturnil a dal jí jednotnou tvář. Ale nejsem na šablony expert, nemohl bys ji prosím, umíš-li to, trošku srazit, nebo hezky vybarvit? :) Díky moc --Krvesaj 11:39, 24. 7. 2007 (UTC)

Podívám se na to do konce týdne. Okino 11:40, 24. 7. 2007 (UTC)

Astana Team[editovat zdroj]

Zdravím. Ke „státní příslušnosti“ stáje: dle mého názoru je tým švýcarský - jak je psáno zde [1] i zde [2]. Ne tedy de iure kazašský. Tím je bezpochyby de facto - stáj je placena kazašskými firmami. Jde mi konkrétně o tu opravu zde. --Petr C. 20:04, 24. 7. 2007 (UTC)

Pravda. Já jsem leckde viděl, že je to stáj kazašská (má kazašské jméno a kazašské peníze), to sídlo je ale také jasné. Hodlám udělat teď, nebo v nejbližších dnech zásadní rozšíření článku Vinokurov, do té doby to tam nechám takhle, při rozšíření ten údaj o "národnosti" vynechám, aby to nemátlo. Pokud myslíte, že je to velká chyba, opravte to, souhlasím s tím. Nechcete ale mezitím napsat článek Team Astana? ;-) Omlouvám se a děkuji. Okino 20:26, 24. 7. 2007 (UTC)
Doplnit se to potom dá vždycky. Na tu Astanu se zkusím zítra podívat. Ráno jsem kvůli takovým tahanicím o transkripci napsal pahýl o Vinokurovovi, aby byl pokoj. Kdo by řekl, co se kolem toho tematu přes den změní… --Petr C. 20:32, 24. 7. 2007 (UTC)

Zpravodaj AC[editovat zdroj]

Ahoj, tak sem se náhodou dozvěděl, že jsi zpravodaj k znovuotevření arbitráže ze Z. Tak prosím vypisuj případná přijatá opatření, která mají vztah ke správcům na Wikipedie:Nástěnka správců/Opatření. Sledovat dost nejasnou a dle mého zmatenou strukturu arbitráže je dost obtížné (já jí teda navíc nesleduju vůbec). A navíc to znovuotevření proběhlo tak nějak tajně (není ani na portálu Wikipedie). Nakonec, kdyby to šlo i v případných budoucích arbitrážích, ještě lépe. Díky. --Tlusťa 10:59, 27. 7. 2007 (UTC)

Děkuji za upozornění. To víš, nový případ nového arbcomu, dva zkušení arbcomáci se vyloučí pro podjatost a zůstane to na nováčcích - jsme rádi, že jsme to ještě úplně nezpackali :-) Okino 12:11, 27. 7. 2007 (UTC)

Ad nesouhlas[editovat zdroj]

Můžeš se mnou nesouhlasit i ostře, nejen opatrně. :-)) --egg 18:42, 14. 8. 2007 (UTC)

Souhlasil jsem opatrně, protože jsem si nebyl jistý, jestli zobecněním nepřekrucuju význam. Víš? :-) Okino 21:19, 14. 8. 2007 (UTC)

Ad informace osobního charakteru[editovat zdroj]

V kontextu s předběžným rozhodnutím [3] upozorňuji na první část příspěvku Z [4]. --egg 22:46, 26. 8. 2007 (UTC)

Děkuji za upozornění. Okino 00:09, 27. 8. 2007 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Sice za něj děkuju /on si poděkování zaslouží každý, kdo vyznamenání dává, neboť tím se napomáhá pozitivní atmosféře/, ale musím zároveň požádat o odebrání, resp. si ho hned radši odeberu sám; ničím sem k hesle nepřispěl, jen sem odstranil Vfd a udělal další technické věci s tím související. Podorbně sem historii hesla nestudoval, ale zásluha dle všeho patří ŠJů.--Nolanus C E 22:54, 10. 9. 2007 (UTC)

Už jsem si všiml. Omlouvám se. Okino 22:56, 10. 9. 2007 (UTC)

Mně jistě není zač. --Nolanus C E 23:02, 10. 9. 2007 (UTC)


Wikipedista diskuse:Jedlickak - Forma článků[editovat zdroj]

Kdysi jsem se zajímal o pravidla asertivity. Nemám rád konflikty. Špatně ale snáším hlazení po peříčkách (nadšení, znalosti, rozhled) následované bolestivým rýpnutím pod žebro (lidé v určitém věku už ....). Hledal jsem v nejlepších článcích, ale články podobného typu, jako jsou moje članky o Albertinu nebo o MM v Žamberku, jsem tam nenašel. Navzdory "svému věku" se ale rád ještě nechám poučit a přizpůsobím se. Nemám v úmyslu dělat články typu: "jak se komu líbí". Jsem puntičkář. Neberu proto zásadu: "Raději špatně zpracovaný článek než žádný".

Chcete-li mi opravdu nějak pomoci , pomozte mi raději odstranit problém s mým podpisem na koncích diskusí. Na misto mého jména se mi tam vždy objeví jakýsi číselný kód nějakého neexistujícího Wikipedisty. Nevím si s tím rady. Viz podpis vpravo. --194.228.101.186 19:29, 13. 9. 2007 (UTC)

Vážený pane Jedličko, problém s podpisem podle všeho souvisí s tím, že nejste přihlášen. Podívejte se prosím vpravo nahoře, jestli tam máte odkaz "odhlášení", pokud ne, skutečně se musíte přihlásit. Když tak znovu napište. Okino 11:29, 14. 9. 2007 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Zdar, za tvou neúnavnou práci na sportu, bych ti chtěl udělit tento „Řád sportu“. --StaraBlazkova 16:27, 27. 9. 2007 (UTC)


Jaksi nemohu přijít na to, proč se neobjevuje hlasování o smazání Seznam skupin označených za teroristické v této šabloně Šablona:OznámeníRC. Inu, na určité věci nejsem.Prosím o nápravu, vidím, že jste u PC.--Mirek256 13:05, 5. 10. 2007 (UTC)

Dělají to značky < ! -- (vkládám navíc mezery), které vytvářejí z kódu nezobrazovaný komentář. Opraveno. Okino 13:10, 5. 10. 2007 (UTC)

Dik za opravu v aktualitach, nemam dneska svuj den. --Limojoe 11:08, 1. 11. 2007 (UTC)

Opravdu není zač. Jen doufám, že si někdo nebude myslet, že jsi to tak napsal schválně ;-) Okino 11:23, 1. 11. 2007 (UTC)

Dobrý večer. Jde mi o kategorie u tohoto článku. Mohla bych je nahradit ještě nevytvořenou kategorií Námořnictvo Spojených států popřípadě Zařízení Námořnictva Spojených států? Nejsem si v tomto zcela jistá, ale i na en tento článek nemají zařazen ve vojenských základnách. --Lenka64 22:14, 11. 11. 2007 (UTC)

Jistěže můžeš. Ostatně současné kategorie u toho zatím stejně neexistují. Nejsem si sice jistý, jak moc nutné je dělat takhle podrobné kategorie, možná by stačilo něco jako "vojenská zařízení USA", ale proč ne. Ten článek mne nijak zvlášť netrápí, psal jsem ho v rámci svého krátkodobého nadšení pro Broadway ;-). Okino 22:52, 11. 11. 2007 (UTC)

Sportovní aktuality[editovat zdroj]

Dík za doplnění, nějak toho mám teď moc a nestíhám. Jedudědek 22:54, 26. 11. 2007 (UTC)

Odborná recenze[editovat zdroj]

Zdravím, koukal jsem na Vaši žádost o recenzi. Pokud ale žádáte o odborné posouzení, tak je to na špatném místě. Tutu stránku nesledují recenzenti podle oborů. Jedná se spíš o takové anglické en:wikipedia:Peer review. Musíte tedy požádat přímo dotičného recenzenta. Myslím, že za oblast práva je to Wikipedista:Martin Marek. S pozdravem --Juan de Vojníkov 13:19, 28. 11. 2007 (UTC)

Aha, ale to asi málokomu dojde, když je na jedné stránce Wikiprojektu Kvalita "seznam recenzentů" - a pod ním nabídka článků k "recenzi", že to vlastně nesouvisí. Zvažte, jestli by to tedy nebylo třeba nějak upřesnit, aby nebyli případně ostatní podobně zmatení jako já. Okino 13:57, 28. 11. 2007 (UTC)

Nemojte se! Mi je upozorníme. Byl bych rád, kdyby jste tohle reprodukuval v tamní diskusi. Já jsem s tím neměl nic společného.--Juan de Vojníkov 18:40, 28. 11. 2007 (UTC)

Roman Cardal[editovat zdroj]

Nevím proč jste smazal informaci v článku Roman Cardalkdyž jsem uvedl jako zdroj jeho knihu. Četl jste ji? Já ano! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Gggg (diskuse) 20:45, 22. 12. 2007 (CE(S)T)

Můžete napsat, že p. Cardal uvádí, že všechny své myšlenky dokládá (a napsat, na které straně to píše). Nebo můžete napsat, že recenzent XY o knize p. Cardala uvádí, že Cardal své myšlenky dokládá. Jinak se obávám, že je to jen Váš osobní názor, který na Wikipedii nemá své místo. Okino 18:49, 22. 12. 2007 (UTC)

Dobrou noc, před chvílí jste v článku Karel František Zap opravil ve zdroji údaj o vydání Literárního atlasu, z něhož jsem čerpal. Mám ho před sebou a jsem si jistý, že byl vydán v roce 1952 (je to tak na titulní straně), nicméně dlouhý textový úvod je datován z prosince 1932. Zda šlo o druhé či kolikáté další vydání jsem se nedočetl, klasická tiráž tu není. Ta obrovská kniha se jmenuje správně Literární atlas československý 1., vydalo nakladatelství J.Otto, společnost s.r.o. v Praze, 1952. A protože mám doma ještě tlustčí obrovskou knihu Literární atlas, díl II., vydaný roku 1938, je velmi pravděpodobné, že vy píšete o prvním vydání prvního dílu. Protože ho nemám, nevím zda souhlasí čísla stran. Z těch dvou knih jsem čerpal (a chci i nadále) články K.F.Zap, Josef Braun a František Bačkovský, tam všude odkaz uvádím. --P.Starý 03:00, 29. 12. 2007 (UTC)

Editujte s odvahou, příteli. Já jsem jen dohledával přesnější informace v katalogu knihovny, kde je záznam, který dokazuje mou dataci, naopak žádná kniha z roku 1952 tam neexistuje, a to ani v naskenovaném lístkovém katalogu, kde je naopak znovu několik lístků s rokem 1932. Připadá mi tedy, že se spíš mýlíte, i když je to hodně troufalé takto to tvrdit :-) Zdravím, Okino 03:18, 29. 12. 2007 (UTC)
Udělal jste mi dvojnásobnou radost, mám neexistující vydání knihy (to bude jednou v důchodu peněz),a vše co v ní je, je považováno za vydané roku 1932, tedy volně využitelné bez obav z autorských práv.Prohlédl jsem si všechny odkazy na Internetu, opravdu toto vydání nikdo neuvádí, je to super. Ještě prosím zvažte, zda neupravíte stejně hesla F.Bačkovský a J.Braun a zda mohu u všech dalších hesel tvořených podle tohoto atlasu uvádět datum prvního vydání, tedy 1932.Ale nebudu psát čísla stran, mohou být odlišná. Ještě mi (nespěchá to) poraďte, zda je možné použít volně i všechny fotografie tohoto atlasu, je to nádherný pramen, stovky velmi kvalitních fotek spisovatelů a archiválií. Dobré jitro--P.Starý 04:44, 29. 12. 2007 (UTC)
Podívejte, ironii stranou. Pouze jsem vysvětlil, co a jak jsem našel. Pokud jste si jist, opravte to zpět. Každopádně Vás chci upozornit, že to, že kniha byla vydána v roce 1932, jistě neznamená, že je již volná z hlediska autorských práv. Bohumil Vavroušek zemřel v roce 1939, takže ještě dva roky jsou jeho díla chráněná, potom jsou volná - a naopak vůbec nezáleží na tom, zda dílo vyšlo v roce 1932 nebo 1952. Okino 13:04, 29. 12. 2007 (UTC)

Ahoj! Nemyslím, že ta zpráva o Dakaru je v pořádku. Také jsem ji zaznamenal, ale víceméně je to jen spekulace. Obavy o bezpečnost jsou před každým ročníkem Dakaru. Pro budoucí generace je tohle vcelku bezpředmětné. Jo, kdyby tam bylo: "Dakar zrušen", tak to by byla jiná. Takhle je to jen bulvární hláška, které se chytnuly noviny. Některé ji dají na titulku, některé na desátou stranu a některé ji neuvedou vůbec. --Miraceti 12:44, 4. 1. 2008 (UTC)

Není to spekulace, ani bulvární hláška, je to fakt. Viz třeba oficiální stránky. Okino 13:15, 4. 1. 2008 (UTC)

Portál: Životní prostředí[editovat zdroj]

Vážený pane kolego,

potěšilo mne, že téma Životního prostředí považujete za významné. Zřejmě jste jeden z mála, neboť mi tato oblast přijde na Wikipedii poměrně zanedbaná. Typickým příkladem byl právě portál, který jsem se pokoušel tvořit asi rok v podstatě sám. Pak mne to přestalo bavit, proto jsem se ho pokoušel proměnit alespoň do podoby miniportálu (kam podle mne odkazy na externí zdroje patří, jsou-li dostatečně významné). Škola mi zatím nedovolila tuto úpravu dokončit a nedokončená podoba byla po právu navržena na smazání.

Rád bych se Vás zeptal, zda byste neměl zájem spolupracovat na zpracování této tématiky. Pro budoucí spolupráci jsem založil Wikiprojekt životní prostředí. Zde by se měla soustředit diskuse a koordinace práce, která snad někdy povede až k obnově plnohodnotného portálu. --Milhaus 15:13, 10. 1. 2008 (UTC)

Milý kolego (běžně se tu tykám, takže třeba taky), je mi líto, že Tě zklamu, ale zajímám se víc o jiná, také významná témata, jako jsou sport, který je navzdory početnosti článků zpracován rovněž zcela nedostatečně (a Portál:Sport vypadá taky pod psa) nebo vážnou hudbu (situace celkem podobná). Životní prostředí považuju za významné, ale sám se v té problematice naprosto neorientuju. Můžu maximálně pomoct nějakou obecně platnou radou, která ale nebude hrát podstatnou roli. Přeju s portálem víc úspěchů než máme ve sportu :-) Okino 15:28, 10. 1. 2008 (UTC)

Poznámka[editovat zdroj]

Slušní lidé nevytrhávají slova nebo věty z kontextu (oblíbená kratochvíle řady wikipedistů) --Decebalus 21:15, 10. 1. 2008 (UTC)

Jestli mi chceš něco vytknout, tak to vytkni konkrétně, a ne náznakem. Jestli nechceš, tak toho nech. Okino 21:21, 10. 1. 2008 (UTC)

Však víš, s někým se bavíš, on napíše nějaký text. Tobě se v něm zalíbí jedna věta, tak ji ocituješ bez vazby k ostatnímu textu a hezky izolovaně ji strháš, anebo ji dáš do kontrastu s nějakou jinou vytrženou větou. Tyhle praktiky rádi uplatňovali komunisti za minulýho režimu. Očerňovali tak svý nepřátele. Fasinuje mě, kolik lidí tady na wikipedii se k těmhle podpásovým manýrům uchyluje, ačkoli je 18 let po Listopadu. Možná to je také jeden z důvodů, proč někteří zneuznaní géniové české wikipedie tak rádi zdůrazňují, jací jsou wikipedisté komunisti ;-) Dobrou noc. --Decebalus 21:29, 10. 1. 2008 (UTC)

Bez komentáře. Dobrou noc. Okino 21:31, 10. 1. 2008 (UTC)


Já Ti to nemám za zlé, však jsme jen lidi. Občas se někdo přehlédne, nebo někdo jiný něco špatně pochopí. Každopádně přeju vše dobré ;-) --Decebalus 16:58, 13. 1. 2008 (UTC)

Vyznamenání za článek Letní olympijské hry 2000
Vyznamenání za článek Letní olympijské hry 2000

Milý Okino, uděluji Vám vyznamenání „Wikikytička“ za vzorné přepracování hesla Letní olympijské hry 2000. Přeji Vám hodně úspěchů v novém roce na Wikipedii i mimo ni.--Ioannes Pragensis 20:37, 22. 12. 2007 (UTC)

Moc a moc děkuju. Okino 01:07, 13. 1. 2008 (UTC)
Jestli na tu olympiádu ještě máte náladu, tak bych doporučoval ji nechat projít recenzí v projektu Kvalita s výhledovým cílem nominace na Nejlepší článek. Bylo by dobré takový NČ mít, už jen proto, že s okrajovou výjimkou šachů tu ještě není žádný NČ o sportu, takže vlastně nemáme jasný vzor, jak by měl kvalitní článek o sportovním tématu vypadat. Hezký den,--Ioannes Pragensis 09:55, 14. 1. 2008 (UTC)
Je to v plánu, ale ještě je potřeba promodrat odkazy... Okino 11:06, 14. 1. 2008 (UTC)

Kategorie:Čeští / Českoslovenští sportovci[editovat zdroj]

Ahoj, můžeš se k tomu vyjádřit --> Kategorie diskuse:Čeští sportovci ? Dík Jedudědek 10:46, 4. 2. 2008 (UTC)

Done. Okino 11:10, 4. 2. 2008 (UTC)

Omlouvám se, ale teprve nyní jsem zareagoval na poslední příspěvky k diskusi v Kategorie diskuse:Čeští sportovci, a proto Vás raději upozorňuji i zde. Díky. Jan.Kamenicek 01:00, 16. 2. 2008 (UTC)

Muj podpis[editovat zdroj]

Dobrý den, žádal jste mne abych si změnil podpis jelikož neobsahuje mé uživatelské jméno. Dominik92 a podpis je The Dominator, tohle používám dva měsíce na EN wiki a ještě mi nikdo nic neřekl, dominik a dominator, to spojení tam rozhodně je, ale pokud si myslíte že bych si ho měl změnit tak s tím problem nemám.--The Dominator 23:09, 11. 2. 2008 (UTC)

Důvod je, že podle podpisu se orientují další čtenáři - a může je zmást buď odskok na zdánlivě cizí uživatelskou stránku nebo zdánlivý zmatek v historii stránky, kde žádný The Dominator needitoval. Zvažte změnu sám. Děkuji. Okino 23:19, 11. 2. 2008 (UTC)
OK, v pohodě--Dominik92 23:27, 11. 2. 2008 (UTC)
Ještě jednou díky. Okino 00:13, 12. 2. 2008 (UTC)

Stop chat[editovat zdroj]

Vážený kolego, domnívám se, že ta šablona byla zbytečná. Jasně jsem napsal, že to považuji za zcela privátní záležitost a nemíním o ní na tak veřejném místě dále cokoli psát. --Šandík 19:17, 12. 2. 2008 (UTC)

Milý kolego, ta šablona byla - pokud se nepletu - za Tvým příspěvkem, tj. předpokládaný další příspěvek měl vložit kolega Hubený. Jinak řečeno - nevkládal jsem ji tam primárně kvůli Tobě. Nicméně budu jen rád, když dodržíš své slovo a další diskusi tam nepovedeš - a případně i to, pokud v budoucnu zvážíš vůbec otevírání podobné diskuse ad personam. Dík. Okino 19:58, 12. 2. 2008 (UTC)


Karel Černovský[editovat zdroj]

Při psaní článku jsem používal jako informační materiál dva listy z českého hudebního slovníku, a jinak asi 5 listů neznámého původu, keteré jsem obdržel po smrti mé babičky..... tolik ke zdrojům článku, co s tím?

Na Wikipedii se mohou používat kvůli ověřitelnosti pouze věrohodné zdroje, které jsou veřejné. Měl byste se pokusit dohledat, odkud ty listy jsou, nebo informace ocitovat z jiných zdrojů. Jinak pokud začínáte diskusi na nějaké nové téma, vkládejte ji prosím na konec předchozí diskuse, nikoli kamsi doprostřed, a podepisujte své diskusní příspěvky pomocí čtyř vlnovek ~~~~. Děkuji. Okino 15:54, 1. 4. 2008 (UTC)

Žijící lidé[editovat zdroj]

Zdravím; je ještě nějak aktuální toto Wikipedie:Bot/Žádosti o provedení práce#Žijící lidé? --che 21:13, 14. 2. 2008 (UTC)

Aktuální to je, akorát se nikdo nevyslovil, jestli je lepší vkládat to jako velkou šablonu do diskusních stránek, nebo malou přímo do článku. Mám to v hlavě, chystám se udělat malinkou šablonku přímo do článku a navrhnout ji místo té velké, protože se mi to přece jen zdá vhodnější, ale zatím jsem se k tomu nedokopal. Díky za dotaz. Okino 13:49, 15. 2. 2008 (UTC)

Ověřitelnost[editovat zdroj]

Milý Okino, možná by bylo na místě, když už jste tu věc nastaroval, abyste oznámil na Co se děje a OznámeníRC‎, že už se o tom závazném pravidle Ověřitelnost může hlasovat, a zformátoval hlasovací prostor - zdá se, že to nějak zapadlo. Hezký den,--Ioannes Pragensis 11:24, 19. 2. 2008 (UTC)

Díky za připomenutí. Shodou okolností jsem si také říkal, že je třeba zkontrolovat termíny. Bohužel jsem při prvním předkládání návrhů nesplnil všechny náležitosti podle pravidla o pravidlech, takže se to trochu zdrželo. Každopádně teď přihlásím návrh svůj a Tvůj k hlasování a za týden hlasování začne. Okino 11:53, 19. 2. 2008 (UTC)

Ahoj, pokusil jsem se ujasnit některé nesrovnalosti v otázkách, prosím, podívej se na ně ještě jednou. Díky moc. --Miraceti 10:52, 21. 2. 2008 (UTC)


Prosím Tě, co znamená "Jako dosud na en tamní šablonou en:template:IPA2. Vytváří zápis IPA: [výslovnost])"? Mám to chápat tak, že chceš závorky [] místo //? To se řeší u šablony {{IPA2}}. Nebo to mám chápat tak, že nechceš, aby šablona {{Cizojazyčně}} obsahovala nepovinný parametr, kterým by se výslovnost vkládala, a tedy by se výslovnost musela vkládat další šablonou (IPA2)? Pak si myslím, že bys měl přidat podpis pod možnost "ne". A nebo to mám chápat tak, že nechceš, aby šablona Cizojazyčně umožňovala tooltipy, ale výslovnost v závorkách za výrazem ano. Pak si myslím, že ta správná možnost pro Tebe by byla "za cizím výrazem v závorkách (šablona [{{{1}}}]IPA (tedy žádný tooltip)". Prosím Tě, nevysvětluj si to nějak špatně. Jen dumám, co jsi vlastně měl na mysli. Ty možnosti se trochu měnily, je možné, že je to jen nedorozumění. Díky za pochopení. --Miraceti 12:27, 25. 2. 2008 (UTC)

Chci, aby zápis vypadal přesně jako na en, tj. IPA: [výslovnost] (což je nyní záležitost naší šablony IPA2, ale nevím, jestli se to tam řeší), a to alternativně, pokud to někdo přepínačem zapne. Nechci tooltip. Přeřaď to, do jakýho šuplíku se Ti dle toho hodí. Okino 12:39, 25. 2. 2008 (UTC)
Pak je to podle mě jasné, mrkni, kam jsem to dal. Osobně si myslím, že ta šablona IPA2 bude předělána tak, aby vkládala hranaté závorky. Díky moc! --Miraceti 15:39, 25. 2. 2008 (UTC)

Zdravím. Jak mi odepsal ÚJČ, tak Letní olympijské hry 2000 se píší, jako oficiální název sportovní akce, s velkým písmenem. Proto správný název článku Zápas na letních olympijských hrách 2000 by měl být Zápas na Letních olympijských hrách 2000. Nevím, kde všude ještě je na Wiki u sportů na OH tato chyba, píšu ti to sem, aby sis dal v budoucnu pozor. --Petr C. 11:50, 7. 4. 2008 (UTC)

Můžu se zeptat, jak se přišlo na to, že Letní olympijské hry 2000 je oficiální název? Podle mne je oficiální název Hry XXIX. olympiády. Obávám se, že ÚJČ odpověděl pouze ve smyslu, že pokud je to oficiální název, píše se s velkým písmenem, ale oficiální název to určitě není. Okino 11:59, 7. 4. 2008 (UTC)
A tedy ještě k tématu - protože to není oficiální název, je obtížné rozhodnout, jestli je to vlastní jméno, nebo není. Pravidla českého pravopisu u neoficiálních názvů jsou poněkud benevolentnější a rozhodnutí nechávají na pisateli. Okino 12:02, 7. 4. 2008 (UTC)
Ptal jsem se konkrétně, jak napsat Letní olympijské hry 2008. Načež přišla jednoznačná odpověď: „s velkým písmenem se píší oficiální názvy sportovních akcí, v tomto případě Letní olympijské hry 2008“. Já to tedy odteď budu takto používat. --Petr C. 12:24, 7. 4. 2008 (UTC)
Můžeme se tak dohodnout, ale upozorňuji, že vycházíš z věcně chybně zdůvodněného posudku. Pán nebo (asi spíš) paní psala asi o něčem, o čem mnoho neví... Okino 12:31, 7. 4. 2008 (UTC)


Šablona Infoboxu[editovat zdroj]

Ahoj Okino, mám na Tebe prosbu, zda-li mně můžeš poradit ve věci šablony infoboxu (viz Šablona:Infobox Fakulta Vysoké školy), ke které se pojí mnou položené dotazy na ttp://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista_diskuse:Nador. Díky za reakci, zdraví ---Kacir 01:30, 24. 4. 2008 (UTC)

errata: http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista_diskuse:Nador - --Kacir 01:31, 24. 4. 2008 (UTC)

Omlouvám se, ale nejsem tak zběhlý v programování. Zkus se raději obrátit na někoho povolanějšího. V případě naprosté nouze to můžeš zkusit znovu u mne, ale to bude znamenat, že já se tím budu probírat dost dlouho... Okino 01:41, 24. 4. 2008 (UTC)

Přesto díky, pokud s tím nepohnu, tak se podívám po zkušeném šablonáři. Měj se - --Kacir 01:45, 24. 4. 2008 (UTC)

Absolutní sluch[editovat zdroj]

Možná jestli někam posouváš tenhle článek, tak by to chtělo zmínit na diskusní stránce, že by jsme proškrtali nějaký body.--Juan de Vojníkov 08:11, 15. 5. 2008 (UTC)


5. pád - vokativ[editovat zdroj]

Jen technická. Oslovení probíhá v 5. pádě a já jsem na rozpacích, zda-li je správně: Milý Okino nebo Milý Okine nebo je obé správně ? :)D --Kacir 11:23, 19. 5. 2008 (UTC)

A podle jakého vzoru "Okine"? Taky bys říkal pane Enrike (či Enriče) Caruse (Enrico Caruso) nebo soudruhu Černěnke či snad Černěnče (Konstantin Ustinovič Černěnko) nebo císaři Hirohite (Hirohito)? ;-) Okino 11:39, 19. 5. 2008 (UTC)
Já jen, že mně někdo také oslovuje (zcela nesmyslně Kacire (Okino jakožto slovo neznám a vzory jsem zapomněl někde na ZŠ :)). Na gramatiku se radši neptej. Jsem šťastliv, že jí nadále nemusím snášet. Takže, ahoj Okino. :P--Kacir 11:53, 19. 5. 2008 (UTC) (signace ex post)
To Kacire není tak nesmyslné, pokud to nekdo nevidí jako Kacíř. :-) Okino 14:33, 19. 5. 2008 (UTC)
Pokud se mu nedostává představivosti, tak mu není pomoci...:)--Kacir 20:42, 19. 5. 2008 (UTC)
A třeba se mu dostává představivosti víc než dost - třeba si říká - aha, Kacíř, ale kdo ví, třeba to není Kacíř, ale opravdu Kacir, když si tam ty háčky a čárky nenapsal ;-) Ostatně WP:AGF :-) Okino 20:50, 19. 5. 2008 (UTC)
:(D...no jo nenapsal, tak zřím, že na wiki, kde je čistě logické analytické myšlení, jsem na G 12 (řečeno ústy klasika) :) --Kacir 21:34, 19. 5. 2008 (UTC)

Děkan za podporu[editovat zdroj]

Děkuji za podporu. Zastávám názor, že pokud je požadována vzájemná slušnost mezi jednotlivými Wikipedisty tak zcela stejná kritéria by měla platit i ve vztahu k osobám stojícím mimo Wikipedii. Neznáme samozřejmě žádné podrobnosti, ale dotyčná operní pěvkyně může mít dost dobré důvody proto, aby přesné datum jejího narození nebylo zveřejňováno ** Zdravím --MiroslavJosef 13:54, 19. 5. 2008 (UTC)

Kontakt s radou[editovat zdroj]

Čau, zapomněli jsme si na tebe včera vzít nějaký rychlejší kontakt a domluvit termín zasedání. Stav se na IRC, prosím. Ve středu večer plánujeme IRC session. Můžeš? --egg 10:26, 1. 6. 2008 (UTC)

WikiProjekt Šachy[editovat zdroj]

Dobrý den, vím že editujete mj. i šachové články, proto bych vám rád nabídnul účast na WikiProjektu Šachy. Těším se na případnou spolupráci.--Duff 22:14, 6. 6. 2008 (UTC)

Prázdné řádky a infoboxy[editovat zdroj]

Ahoj Okino, je technicky možné, aby čáry oddělující jednotlivé oddíly článku nezasahovaly (nepřeškrtávaly) obsah infoboxů? To je totiž důvod, proč někde vytvářím tzv. prázdné řádky, protože je to esteticky nehezké, ba přímo rušící, pokud je přeškrtnutý samotný text infoboxu. Měj se fajn --Kacir 13:53, 12. 6. 2008 (UTC)

To netuším, můj skin to tak nedělá (a dřív jsem používal skin, který dokonce nepoužíval žádné takové čáry). Zeptej se lepších znalců mediawiki, nejlépe na Wikipedie:Pod lípou (technika). Okino 14:48, 12. 6. 2008 (UTC)
Díky, tak to je v pohodě, pokud to není pravidlem a jedná se jen o můj náhled. --Kacir 15:28, 12. 6. 2008 (UTC)

Upozorňuji na svůj hrubý návrh na komplexní novelu doporučení VaS. --Cinik 09:16, 22. 6. 2008 (UTC)

Kontakt na pobočku[editovat zdroj]

Ahoj, našel jsem tvou dobrou připomínku z května. Mohl bys to teď sám realizovat. :-) Jinak doneslo se mi, že jsi mě sháněl. Na netu se zřejmě míjíme, tak použij telefon. Zatím čau. --egg 21:48, 1. 7. 2008 (UTC)

Díky za upozornění. Příště můžeš samozřejmě WP:ESO, není důvod čekat na mne. Okino 17:05, 2. 7. 2008 (UTC)

Moje články o Titanicu[editovat zdroj]

Děkuji Vám za Vaši zprávu. Nevím, co se Vám na mých článcích nezdá. Myslíte, že kdyby bylo možné sehnat takový článek někde na internetu, tak bych se obtěžoval s jeho vkládáním do Wikipedie? Jen jsem se chtěl podělit o svoje znalosti nabyté z různých knih, internetových stránek, článků a podobně. Co je podle Vás osobní zkušenost? Takto ucelené informace byste asi těžko hledal, a já jsem si jen myslel, že by to české čtenáře mohlo zajímat, když je u nás takový nedostatek informací k tomuto tématu. Přeji Vám hezký den. --Sir Cosmo 19. 7. 2008, 00:48 (UTC)

Seznam vlajkonošů[editovat zdroj]

Ahoj Okino, mám jen malou prosbu. Pokud bys měl náhodou přístup k seznamu vlajkonošů na LOH 2008, tak bych Tě rád požádal o jeho přeposlání. Pokud bys neměl náladu (čas jistě nemáš :), tak tuto žádost považuj za bezpředmětnou. Ahoj --Kacir 11. 8. 2008, 07:53 (UTC)

Viz en:2008 Summer Olympics national flag bearers. Okino 11. 8. 2008, 17:20 (UTC)
Díky. Vidím, že jsem hledal špatně. --Kacir 11. 8. 2008, 18:39 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Zdavím a děkuji za všechny Wikipedisty za krásné komentování soutěží v gymnastice z Olympijských her 2008 - moc krásný zážitek ** --MiroslavJosef 2. 9. 2008, 11:07 (UTC)

Děkuji, vzhledem k tomu, že zrovna tady bych to vůbec nečekal, těší mne Vaše poděkování o to víc. Okino 2. 9. 2008, 11:17 (UTC)

Přidávám se k MiroslavoviJosefovi. Letošní olympiádu jsem téměř nesledoval (první týden jsem byl na dovolené, druhý jsem nevěděl v práci, kam dřív) a víceméně náhodou jsem si pustil televizi, když bylo posledních asi pět závodníků na hrazdě, a ten hlas mi byl hned povědomý, tak jsem si pak v programu cíleně našel ještě nějaké koníčky. Komentování, u kterého nemusíš při vstřelené brance hulákat přes celý stadion jako někteří tví služebně starší kolegové, ti jde skvěle, tak ještě nalíčit a šup před kameru. ;-) --Milda 2. 9. 2008, 11:48 (UTC)

Taky díky - a už toho nechte, přátelé, tady to není televizní adresa, ale wikipedická :-) Jinak před tu kameru taky občas nalíčenej vyrazím, ale není to pro mne osobně žádná velká zábava, takže se do toho nijak netlačím. Okino 2. 9. 2008, 12:28 (UTC)
... už toho necháme, sem to asi opravdu nepatří - jen pro pořádek upozorňuji, že já sám jsem Vás zapsal i do rozcestníku příjmení Langer, když tak to vyhoďte Vy sám ** Zdravím --MiroslavJosef 2. 9. 2008, 12:32 (UTC)

Wikivyznamenání[editovat zdroj]

Rád bych vám udělil uživatelské vyznámenání řád řešení, za řešení problémů wikipedie.--Hezký den, Kuvaly 19. 9. 2008, 16:56 (UTC)

Děkuji pěkně. Mohu poprosit o upřesnění, jakého druhu jsou ty problémy, co máte na mysli? Děkuji i za odpověď. Okino 19. 9. 2008, 16:59 (UTC)
Ocenění je za to, že pomáháte řešit problémy v arbitrážním výboru. --Hezký den, Kuvaly 19. 9. 2008, 17:08 (UTC)
No, tak tam jsem toho ještě moc nevyřešil (na jednu stranu naštěstí, na druhou bohužel), ale stejně děkuju, jestli myslíte, že si to zasloužím. Okino 19. 9. 2008, 17:15 (UTC)
Tak to máte alespoň předem udělené, až nějáký velký problém vyřešíte:-)--Hezký den, Kuvaly 19. 9. 2008, 17:18 (UTC)

Lidé od sportu[editovat zdroj]

Ahoj, nepoznáváš prosím některé z lidí na [5]? Hromadně jsem je nafotil v Luxoru, a nedaří se mi je identifikovat. --che 30. 9. 2008, 19:34 (UTC)

Pěkné fotečky - a užitečné. První a druhej je Štěpán Škorpil (televizní komentátor), na posledních třech je místopředseda ČOV Josef Dovalil. Toho před ním znám, ale nevzpomenu si, na ostatní se zeptám kolegů. Okino 30. 9. 2008, 22:24 (UTC)

Díky moc. Poznačil jsem si je a časem je nahraju nebo přidám do seznamu. --che 1. 10. 2008, 15:07 (UTC)

Medaile zkušeného uživatele[editovat zdroj]

„Medaile zkušeného uživatele“

Zdravím Vás. Jste tu již dosti dlouho a vytvořil jste přes 5 tisíc editací. Proto si dovoluji zpestřit Vaši stránku předáním „Medaili zkušeného uživatele“. Zůstaňte nám věrným příznivcem. --Zákupák 5. 11. 2008, 04:56 (UTC)


Omluva a vyznamenání[editovat zdroj]

Čau,
omlouvám se Ti, že jsem o Tobě prohlásil, že jsi "levý". Není to pravda, jsi zdatný wikipedista, což vedle jiných činností dokládá Tvých více než 100 příspěvků do wikizpráv. Jako uznání za Tvoje působení na wikipedii, Ti uděluji tento Řád aktuálního novináře. Pokud ho ode mě nepřijmeš, pochopím to. --Decebalus 3. 12. 2008, 08:01 (UTC)

Děkuji, vážím si ho, ale hlavně doufám, že k dalším podobným nedorozuměním už nebude docházet. Okino 3. 12. 2008, 10:43 (UTC)

Čekal jsem, Okino, jestli mi moji vstřícnost oplatíš podobným jednáním. Avšak dočkal jsem se od Tebe pouze takové mentorsky znějící výstrahy, jíž chybí jen otcovsky vztyčený ukazovák. Já se tedy připojuji a rovněž doufám, že se již nebude opakovat, abys moje seriózní návrhy a vážně míněné výtky označoval za provokace a mě za provokatéra, aniž by ses za to omluvil. --Decebalus 6. 12. 2008, 19:09 (UTC)

Po nové reakci veřejně odmítám vyznamenání za činnost, která se netýká projektu Wikipedie, ale Wikizpráv, a u něhož bohužel nemám zcela jistotu, že bylo uděleno upřímné. Mrzí mne to, že se takto řeší soukromá komunikace, ale nebyl jsem to já, kdo to tahá na veřejnost. Okino 6. 12. 2008, 19:31 (UTC)

Ujišťuji tě, že bylo uděleno naprosto upřímně. --Decebalus 6. 12. 2008, 19:36 (UTC)

Pouze opakuji: doufám, že už se podobná nedorozumění nebudou opakovat. Naše diskuse nebyla veřejná a neveřejná ať zůstane, to, že se dostala na veřejnost je bohužel jen další nedorozumění. Okino 6. 12. 2008, 19:43 (UTC)

Ocenění za profesionální zásah[editovat zdroj]

Dovol mi udělit ti tuto kytičku za dnešní bleskový zásah v kauze T. Doufejme, že se problém zdárně vyřeší. Především si cením tvého profesionálního přístupu k problému a hbité reakci. Myslím si, že na takového wikimediana můžeme být jedině hrdí. Více si o tom povíme na srazu.--Juan de Vojníkov 2. 1. 2009, 22:31 (UTC)


Německo[editovat zdroj]

Ahoj, rozhodl jsem se vylepšit jeden velice navštěvovaný článek na české wikipedii, Německo. Mám k tobě jednu velkou prosbu, mohl bys projít oddíl Sport? Jestli tam nejsou blbosti? Reference dohledám sám. Moc děkuji za spolupráci.--Mirek256 31. 1. 2009, 10:57 (UTC)

Kocumová[editovat zdroj]

Ahoj, protože denní revertování textu v článku není tím nejlepším řešením, tak se na Tebe jako na věrohodný zdroj obracím, o případné upřesnění informace ve vztahu k RS ČT, zda-li je či není Zuzana Kocumová její spolupracovnicí. Díky --Kacir 27. 2. 2009, 23:15 (UTC)

Doufám, že informace v článku je v současné době pravdivá. Čekal jsem na vyjádření, které nepřišlo. Měj se --Kacir 2. 3. 2009, 13:14 (UTC)

Můžu Tě ujistit, že média mají lepší informace o téhle věci než já. A co bych věděl navíc, je jen vlastní výzkum, který se nedá doložit zdroji. Ne - fakt jsem nic nevěděl, co bude dál, dokud jsem Kocumovou neslyšel komentovat padesátku. A co bude dál dál, to už nevím vůbec. Okino 2. 3. 2009, 13:42 (UTC)

Díky za vyjádření, padesátku jsem neviděl, takže věc je v tomto ohledu jasná. --Kacir 2. 3. 2009, 14:09 (UTC)

Upozorneni[editovat zdroj]

POkud se ve Tve fci domnivas, ze hrube porusuji doporuceni a nic s tim nedelas, mel by ses opravdu vazne zamyslet, zda bys s tim neco nemel delat, protoze arbitr, ktery rekne hrube porusujes pravidla/doporuceni a nic je protimluv. Arbitr je autorita pres pravidla a takto zavazne obvineni od nej je natolik zasadni, ze tezko to rici a nic. Promin to je dost divne, protoze porusovani pravidel by se nemelo tolerovat nikomu. --Vrba 15. 4. 2009, 09:32 (UTC)

Ahoj. Myslím, že důrazné upozornění je dobrým způsobem, jak v takové věci zakročit. Při nepředpokládání dobré vůle se neblokuje, takže žádost na nástěnce správců nedává smysl, snad jen o domluvu. Pokud v tom budeš pokračovat, je možné, že se skutečně obrátím na někoho dalšího, aby Ti domluvil, ale budu se muset rozmyslet, jestli to má smysl. Vždy jsem předpokládal, že takové sebereflexe bys byl schopen sám. Nicméně se mýlíš v tom, že arbitr má za úkol zasahovat, když vidí takové porušení pravidel. Role arbitra začíná až ve chvíli, kdy se do hry dostává arbitrážní výbor - a ten neřeší spory, kde o řešení nebyl požádán. Do té doby je každý arbitr normálním uživatelem. Nevím, proč se na to ptáš, protože mám pocit, že to víš, ale pravděpodobně chceš, aby to bylo jasně napsáno. Tak to tu napsáno je. Okino 15. 4. 2009, 11:14 (UTC)


Refaktorizace[editovat zdroj]

Ahoj, omlouvám se za opomenutí refaktorizace osobního útoku. Tento úkon provádím normálně, bohužel jsem jej zapomněl provést. Jak vidím, kolega již tak učinil. --Kacir 16. 4. 2009, 17:57 (UTC)

Já si už na takové útoky od kolegy Peterse na jeho blogu zvykl, takže bych i to ponechání tady přežil. Ale musel jsem mu říct, že takhle podmínky, za kterých ho sem Vrba dostal, rozhodně nezněly, a nejen to - že takhle se nemá nikdo chovat bez ohledu na nějaké podmínky. Doufám, že to pochopí, protože nemám zájem na žádných sporech. Mám zájem na tom, abychom tu mohli všichni i s ním spolupracovat, nebo aspoň "pobývat vedle sebe", když ne "ruku v ruce spolu". Peters dostal šanci, měl by si jí více vážit. Okino 16. 4. 2009, 18:21 (UTC)
Já v tomto ohledu měřím všem stejným metrem, dnes jsem upozornil tři kolegy na osobní útoky. V případě opakování je dalším krokem blok. Zdraví --Kacir 16. 4. 2009, 19:09 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Dovoluji si Vám udělit vyznamenání za péči o soukromí (do značné míry hlavně mé), čehož si velice vážím. Považuji to za obzvláště významný počin, který vylepší wikipedii. —Guy Peters 23. 4. 2009, 17:53 (UTC)


Ještě na okraj mého e-mailu p. Baránkovi[editovat zdroj]

Svůj e-mail z 22. března 2009 22:13 jsem odeslal prostřednictvím zdejší služby. I kdybych se podepsal jako Fantomas, je to zcela irrelevantní, protože identitu odesílatele plně zajišťuje zdejší engine. Pan Baránek tedy zneužil mého jména úmyslně, neboť s celým sporem o mé chování vůči Ladinovi to nemělo sebemenší souvislost. Vzhledem k tomu, že p. Baránek úmyslně nerespektoval rozhodnutí ArbComu, zvažuji, že ho vyzvu k tomu, aby požádal o své potvrzení jako správce.

Aby nekolovaly divoké pověsti o jeho znění, zveřejňuji jeho text:

"Pane,

dnešního dne jste mne naprosto neoprávněně zablokoval, a to dokonce na týden, což je naprosté maximum, co si může slušný správce dovolit.

Žádám Vás, abyste mne okamžitě odblokoval, jinak budu nucen se obrátit na ArbCom, abyste byl zbaven své funkce pro zneužívání pravomoci.

Znamenám se,

pravé jméno

-- Tento e-mail byl odeslán z Wikipedie pomocí funkce „Poslat e-mail“; odeslal ho uživatel Guy Peters uživateli Daniel Baránek"

Guy Peters 23. 4. 2009, 18:13 (UTC)

David Václavík[editovat zdroj]

Zdravím Vás. Dnes jsem si přečetl Váš zajímavý text o zvýšené ochraně osobních údajů u žijícíh lidí na Wikipedii. V této souvislosti jsem Vás chtěl upozornit na krajně problematický text na české verzi Wikipedie David Václavík, který obsahuje velmi závažná tvrzení o žijící osobě aniž by obsahoval jakýkoliv zdroj informace ** Celá věc se mě osobně hrubě nelíbí ať už je pravdivá či nikolivěk zejména zn principielních důvodů ** Krásné čarodějnice přeje --MiroslavJosef 29. 4. 2009, 22:42 (UTC)

Děkuji za upozornění, jen upřesním, že nejde o můj text, ale o text správní rady nadace Wikimedia Foundation. Jinak vidím, že kolega Podzemník to řeší zatím velmi dobře. Stránku jsem si přidal mezi sledované a na problém dohlédnu, obecně na to ale musí dohlížet celá komunita a já to rozhodně sám zvládat nebudu. :-) Okino 29. 4. 2009, 22:49 (UTC)

Arbitráž[editovat zdroj]

  • 1) žádám Vás, abyste nesahal na legálně vznesený návrh strany a neodstraňoval ho
  • 2) uvědomte si laskavě, že jako strana nemáte nejmenší právo dělat v té arbitráži arbitra. --Cinik 19. 5. 2009, 14:35 (UTC)
Omlouvám se, už se to nestane. Nedělal jsem to jako arbitr, ale jako strana, což je zkušenost, kterou zažívám poprvé a také se to učím. Předpokládal jsem, že žádnou podstatnou škodu nezpůsobím, a i nyní se domnívám, že jsem žádnou škodu nezpůsobil. Okino 19. 5. 2009, 14:42 (UTC)

Wikipedie:Příloha[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Ahoj Okino. Sice jsem po dlouhém váhání hlasoval proti návrhu na zřízení jmenného prostoru Příloha, nic to ale nemění na faktu, že si velice vážím Tvého úsilí a energie, které jsi do této věci investoval. Snažíš se konstruktivním způsobem vyřešit existující problém a bez ohledu na to, zda se Ti povede nebo nepovede o přínosu navrženého řešení přesvědčit většinu komunity, rozhodně si zasloužíš ocenění Tvé práce. Uděluji ti tedy Železnou hvězdu kvalitního wikipedisty za snahu o zpřehlednění české Wikipedie a zpracování návrhu na zavedení jmenného prostoru Příloha. --Petr Adámek 19. 7. 2009, 21:27 (UTC)

Ahoj, díky za tohle. Mám tam taky někam uvést, že jsem ho zablokoval, nebo to mám nechat na tobě? -- Mercy (|) 28. 7. 2009, 08:47 (UTC)

Jo, to já ani nevím, to bys měl asi udělat Ty. Nicméně když už se ptáš, tak já bych ho asi za to neblokoval, možná napomenul, a kdybych blokoval, asi bych neblokoval na víc než minule. Přece jen je pravda, že Cinikovo jednání na Wikipedii se poměrně dost zlepšilo, tudíž si nemyslím, že by se měly nutně zhoršovat postihy. Ale máš na své rozhodnutí podle rozhodnutí arbitráže právo, tak jen pro info. Okino 28. 7. 2009, 09:08 (UTC)
Dobře, díky. S tím zlepšením chování si nejsem moc jistý. Pouze edituje méně. Jinak, za poslední měsíc jsem ho minimálně jednou napomínal za revertování nad stanovený limit. Tuším, že na nástěnce správců. -- Mercy (|) 28. 7. 2009, 09:51 (UTC)


Vyjádření na NS[editovat zdroj]

Ahoj, NS není místem k diskuzi, takže se vyjádřím zde. Daný Tvůj text, kde se ohrazuješ proti Cinikově lži není osobní útok, protože daný výrok zdůvodňuješ. Myslím, že není v možnostech nikoho, kdo nesledoval celý vývoj vaší diskuze, aby dohledával počátky sporu a hodnotil tamní texty za pravdivé či lživé. Proto jsem hodnotil jen dané konkrétní diskuzní příspěvky v rámci aktuální diskuze u Cinika. --Kacir 14. 8. 2009, 13:46 (UTC)

Děkuji. Okino 14. 8. 2009, 13:50 (UTC)
Není zač, ještě dodám, že by Cinik primárně musel v žádosti zdůvodnit svůj návrh (tedy potvrdit pravdivost svých výroků), a tím vyvrátit Tvé ohrazení, k čemuž nedošlo. není na správcích dohledávat texty. Není ani možné srovnávat konkrétní případy, jak v návrhu stojí Já byl za použití slova lež zablokován na 16 dnů, předpokládám tedy,.... Jak víš, vždy se postupuje individuálně i na základě osobní historie uživatelů. --Kacir 14. 8. 2009, 13:59 (UTC)

Ahoj, již mnozí z členů RS ČT zde mají články a významný aktivní wikipedista nikoli? Takže jsem vytvořil pah. článku Miroslav Langer (komentátor). Prosím o přehlédnutí, doplnění a opravy. Případně, jak jistě víš, zde existuje šabl. {{Významný wikipedista}}, která se vkládá na příslušnou diskuz. stránku, to je samozřejmě na Tvém rozhodnutí. Měj se fajn --Kacir 19. 8. 2009, 11:16 (UTC)

Here I confirm, that I am requesting usurpation of several accounts worldwide (on sv., fr. a ja. wikipedias) to complete my SUL. Thanks to everybody for Your help. Okino 30. 8. 2009, 22:38 (UTC)

for :fr. Popo le Chien 31. 8. 2009, 07:18 (UTC)
for :sv. Micke 4. 9. 2009, 08:09 (UTC)
for :ja. --Kanjy 24. 9. 2009, 13:03 (UTC)

You have mail[editovat zdroj]

Hi Okino, I did not receive yor mail. I just sent a message to your e-mail. Hope it works. Ukko 17. 10. 2009, 13:25 (UTC)

Kytička za reprezentaci[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Za reprezentaci Wikipedie ti uděluji kytičku viz Milenium--H11 27. 10. 2009, 11:12 (UTC)

Rovněž se připojuji :-) --Faigl.ladislav slovačiny 27. 10. 2009, 11:13 (UTC)

Vaše reverty[editovat zdroj]

Jestli si myslíte, že se kvalita wiki zvyšuje reverty zdrojovaných informací, tak si to myslete, já s dovolením setrvám na opaku. —Guy Peters 15. 11. 2009, 09:22 (UTC)

Nemyslím si to a podle Vaší editace je zřejmé, že jsem to také neudělal. Vaše zdroje skutečně nijak nepopisují pád komunismu v Číně. Na druhou stranu následující odstavec pod Vaším novým odstavcem popisuje jeho reformu, takže si myslím, že byste měl zkusit zvolit ještě lepší název té kapitolky, pokud si myslíte, že jiný obecný název Krize komunismu není vhodný.
Pokud jde o článek o Klausovi, tam by skutečně měla být ta věta nějak zapojena do kontextu celé kapitolky. Konzervativní klub není v žádném případě akademická instituce, je politická. Kapitola se přitom jmenuje "Akademická dráha, politická ocenění", takže informace se na to místo skutečně nehodí. Pokud ji zasadíte do nějakého kontextu, v žádném případě nebudu proti. Takhle - skládáním nahodilých informací - se ale Wikipedie netvoří.
Prozatím ponechávám ve stávajícím tvaru, ale hodlám se k tomu brzy vrátit. Okino 15. 11. 2009, 14:22 (UTC)
Ještě dodám, co asi nemusí být jasné: Klaus z titulu své funkce patří mezi lidi, kteří pravidelně proslovují své různé projevy. Kdybychom měli vložit podobně bezobsažnou informací každý jeho projev (slovem bezobsažně mám na mysli to, že se o projevu neříká vůbec nic jiného než to, že byl prosloven), byl by článek nepřehledný a nesmyslný. Dokonce i vyjmutím jedné nejdůležitější informace bychom si nepomohli, pokud by to nebyl projev převratný, na který reagovala široká veřejnost - což se zde pokud vím rovněž nestalo (pro zajímavost, anglická média se tomu podle všeho nevěnovala vůbec). Podobně ani u akademiků nepíšeme o tom, kde všude o čem promluvili, ale čemu se dlouhodobě věnují nebo kde nějak podstatně přispěli. Wikipedie skutečně není sbírkou nahodilých informací. Okino 15. 11. 2009, 15:08 (UTC)

Kommunism v Číně nepadl, nýbrž se transformoval, a proto je logické, že ho žádné zdroje nepopisují. Nicméně jinde ve světě kommunism padl, nejedná se o pouhou krisi, jak se domnívají marxisté. Na druhou stranu, pokud má editace nebyla nejlepší, nikomu nebráním ji zlepšit. Ale důraz je na slově zlepšit, nikoliv smazat.

To samé platí o Klausovi. Nedělám si patent na rozum a nemyslím si, že mé editace jsou genialita sama. Na druhou stranu však jakousi hodnotu mají a nelze je jen tak mazat. Pokud si myslíte, že nevhodně umístěné (přičemž vhodnost umístění je otázka krajně subjektivní) informace je lepší smazat než uchovat na potencionálně nevhodném místě, pak si myslím pravý opak a budu dělat vše proto, abych tuto svou ideu prosadil, včetně případného RfC. Pokud s informací nesouhlasíte věcně, diskutujme u článku.

Otázka kommunismu nebo Klause je proto nepodstatná. Podstatnější je forma. Někdo má zřejmě pocit, že zdejší články již dosáhly optimální délky. Přitom cs: trpí deficitem informací, nikoliv nadbytkem. Přesto už dlouho na cs: pozoruji, že hlavní pracovní methodou zdejšího establishmentu je užitečné informace mazat.[6] Já s tím ostře nesouhlasím a budu dělat vše proto, aby se situace vrátila do podoby, kdy jsem o tom rozhodoval já.

Guy Peters 20. 11. 2009, 17:45 (UTC)

Pokud chcete diskutovat věcně, diskutujte u článků - v tom máte naprostou pravdu. Jinak diskuse předpokládá, že budete reagovat na všechny přednesené argumenty. A ten podstatný, který jsem doplnil dodatečně, jste ponechal bez odpovědi. Klaus se nevěnuje otázce pádu komunismu soustavněji, byl to jeden z jeho řadových projevů, které v encyklopedickém článku nemá svůj význam. Už nyní nikdo neví, co tam Klaus říkal, fakt jsem překvapen, ne-li šokován, že se tou zbytečností vůbec ještě chcete zabývat. Pokud jde o věc komunismu, nejsem v tom odborník a nehodlám do toho článku zasahovat, pouze jsem poukázal na to, že jste použil zdroje matoucím způsobem - psaly něco jiného, než co měly zdrojovat. Takže zde už prosím nediskutujme, pokud máte zájem, pusťte se do diskuse u článků - u článku Komunismus to nechám na jiných, u článku o Klausovi se s Vámi budu přít, protože Vaši editaci považuji za obecně nevhodnou. Okino 20. 11. 2009, 18:08 (UTC)
Omlouvám se, jen snad úsměvnou poznámku k autorovi odkazovaného blogového článku Tak nám smazali Hulána, paní Müllerová, který je rozhořčen mázáním informací, ovšem sám jedná stejným stylem. Několikrát jsem se pokoušel věcně reagovat v tamní diskuzi, ale jakmile jsem použil nick Kacir, příspěvek v krátké době z diskuze neomylně zmizel :). Äutor má na to jistě právo, jen mi přijde podivné, že něco kritizuji a sám jednám ve stejném duchu. Komunita měla rovněž právo na základě konsenzu smazat článek z wiki (v rámci VfD). --Kacir 20. 11. 2009, 18:26 (UTC)

Pokud se mnou souhlasíte, proč diskutujete zde? Nicméně se mýlíte, Klaus se kommunismem zabývá odborně a dlouhodobě. Dokonce, IMHO, jsou jeho závěry o kommunismu jeho hlavním odborným přínosem.

Mé zdroje psaly o pádu kommunismu. Považoval jsem za zbytečné zdůrazňovat, že ne o pádu kommunismu v Číně; ale trváte-li na tom, máte to mít.

Problémy blogu pana Prokopa bych nechal stranou; za mnohem varovnější považuji skutečnost, že to není poprvé, kdy je cs: široce kritisována.[7] Nad tím by se měl establishment zamyslit a něco s tím velice rychle udělat.

Guy Peters 21. 11. 2009, 10:58 (UTC)

Je pravda, že problémy pana Urbana jsou jeho problémy, na druhou stranu je taky pravda, že množství kritiků Wikipedie nedosahuje nějakého alarmujícího čísla. Takže myslím, kolego Kaciri, že vzhledem k tomu, že naše úsilí o zlepšování Wikipedie odpovídá reálně tomu, jaká je její úroveň, což se bohužel často o úsilí těchto kritiků říct nedá - nejednou si totiž pletou své představy o Wikipedii, jaká by podle nich měla být (ne-li jaká podle nich být musí), s tím, jaká Wikipedie reálně být může. --Okino 21. 11. 2009, 12:27 (UTC)

Takže Vy chcete něco dělat s tím alarmujícím stavem wiki až když množství kritiků dosáhne nějakého čísla? Až budou o wiki jen kritické články nebo co?

Podle mého názoru by zatím třeba stačilo, aby základní methodou establishmentu nebyl revert. —Guy Peters 28. 11. 2009, 15:17 (UTC)

Když si prohlédnete moje editace, tak zjistíte, že reverty v nich činí naprosté minimum a moje snaha o rozmach Wikipedie se na ně rozhodně neomezuje. I z toho důvodu prosím obtěžujte někoho jiného, i proto, že poměr revertů mezi Vašimi editacemi je například mnohem vyšší... Okino 28. 11. 2009, 19:14 (UTC)

Na rozdíl od Vás jsem nikdy nevymazal užitečnou informaci. Ano, revertuji reverty, ale co jiného proti takovému vandalismu dělat? Nastartoval jsem diskussi, bohužel se do ní zapojili prakticky jen chroničtí mazači. Čím dál mám větší pocit, že něco pro cs: dělat je naprostá ztráta času. Dobře to tu tady vedete, jen co je pravda. —Guy Peters 29. 11. 2009, 08:10 (UTC)

Wikipedie:konference[editovat zdroj]

Dobrý den, jste uveden jako kontakt za Wikimedia pro organizaci konference 10. 12. v MK. Mohu se zeptat, co je třeba dělat, pokud se někdo chce konference účastnit (je třeba se někde hlásit? ev. něco platit? nebo stačí na akci přímo přijít, protože se předpokládá, že se všichni vejdou?). IMHO by tato informace na stránce o konferenci potěšila i další zájemce. Předem děkuji.

19. 11. 2009, 23:54 (UTC)

Konference se koná v sále s kapacitou ca 150 míst, předpokládá se, že tato kapacita bude stačit. Žádná registrace účastníků se tedy neprovádí, vstup je zdarma. Ale pozor, konference se nekoná 10. prosince, ale 5. prosince. Okino 20. 11. 2009, 01:19 (UTC)

Ano, datum byl můj zmatek, omlouvám se a děkuji za zprávu. 20. 11. 2009, 14:11 (UTC)