Diskuse s wikipedistou:Nanopodlozka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nepřidávejte prosím do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 1. 10. 2008, 09:56 (UTC)

Prosím tedy o Vaše nezúčastněné přidání vysvětlení pojmu "nanopodložka". Děkuji.

Dobrý den, napište heslo tak, aby nevypadalo jako komerční prezentace. Děkuji. S pozdravem -- Mercy (|) 1. 10. 2008, 10:09 (UTC)

Dobrý den, nesmím tedy dávat do článku externí odkazy? Prosím o upřesnění v čem byl problém, abych to nepsala zbytečně.

Už jsem se poučil - správně česky je to "protiskluzová podložka" - nanopodložka je jazykový paskvil ** Problém je se zdroji, neboť potřebujeme netriviální informační zdroj (nejpépe vědecký), nikolivěk reklamu jednotlivých prodejců či výrobců - komerční informace jsou IMHO velmi pochybné ** --MiroslavJosef 1. 10. 2008, 10:18 (UTC)
Nanopodložka (anglicky nanopad) je ale výrobek určený k prodeji, resp. je to něco jako suchý zip. Není možné je nikde získat, ale pouze zakoupit. Jak se postupuje s takovými slovy?

Jinak pokud jde o materiál, tak je to 100% PU. Způsob úpravy tohoto materiálu tak, aby byl adhesivní je ale výrobní tajemství, které výrobce poskytnout nechce.

Omlouvám se, pokud snad vznikl nesprávný dojem, že jsem Vás osobně napadl, nebylo to myšleno ve zlém ** Těžko říci, je to zjevně zkomolenina z angličtiny, mě osobně se na tom nelíbí spíš ta anglicko-česká kombinace - ale proti duchu češtiny to naštěstí moc není (a přitom mě napadly ještě další vulgární konotace, které sem nyní raději ani nebudu psát, aby mne zase nějaký správce nepseskoval za nevhodné vyjadřování) ** Zdravím --MiroslavJosef 1. 10. 2008, 10:27 (UTC)
To těžké posoudit, jestli je to komolenina nebo novotvar, každopádně sám výrobce užívá tento pojem, takže slovo "nanopodložka" by mělo být spíše novotvarem než patvarem. Nicméně jsem nepřišla na způsob, jak tento pojem začlenit do encyklopedie, aniž by mi bylo smazáno.
IMHO problémek - ani správce Miraceti nic nenašel (podstata je z komerčních důvodů utajená) ** --MiroslavJosef 1. 10. 2008, 10:33 (UTC)
Smazáno to nebude, pokud k tématu budou nezávislé, netriviální a věrohodné zdroje. Pokud se takové nenajdou smazáno to bude muset být.--Horst 1. 10. 2008, 10:35 (UTC)
Všechny informace, které jsou k dispozici jsou od výrobce, resp. dovozce do ČR. Proč to nejsou věrohodné zdroje? Nejprve by musel dovozce nebo výrobce napsat tiskovou zprávu a dát to do medií? Byl by to potom věrohodný zdroj?
Mrkněte na základní podmínku existence článku a definici věrohodného zdroje. Miraceti 1. 10. 2008, 10:42 (UTC)
Díky moc za pomoc. Bohužel, když stránky výrobce nejsou věrohodným zdrojem (resp. ty se zase nesmí uvádět protože jsou komerční), tak asi není žádný způsob, jak takový pojem přidat.
Ještě jednu drobnost a už dám pokoj : existuje více různých typů "protiskluzových podložek", čili měl by zde být obecnější článek o všech možných existujících protiskluzových podložkách - "protiskluzová nanopodložka" by pak byla pouze jedním konkrétním typem a mohla by mít i svůj vlastní článek (pokd by byly k dispozici dostatečně věrohodné zdroje) ** Neklesejte na duchu, ona také existuje taková věc jeko je průmyslová špionáž, za pár měsíců se stejně provalí na jakém principu to vlastně funguje ** --MiroslavJosef 1. 10. 2008, 10:52 (UTC)
Myslím, že i ostatní podložky budou komerční :-))


Dočetl jsme se, že tento druh podložky byl vyroben podle příkladu z živočišné říše: např. gekonů. Ti se udrží téměř na jakémkoliv materiálu. Principem by mělo být využití velmi jemné vláknité struktury, která se nějak "zaklesne" do přichycovaného materiálu. 78.80.128.2 15. 11. 2011, 09:04 (UTC)

Vkládání podpisu

Díky za Vaše příspěvky. Chci však upozornit na jednu zvyklost. Zatímco do článků podpis zásadně nevkládáme, protože úpravy se mohou týkat různých částí článků, tak u diskusních příspěvků (což jsou de facto redakční porady, nikoliv chatovací fóra) hovoříme za sebe a objasňujeme své názory na pojetí článku, případně klademe dotazy, co nám není jasné, a proto je nutné své příspěvky podepisovat. Podepisovat by se měli i nezaregistrovaní přispěvatelé, místo podpisu se automaticky vloží IP adresa a datum. Podepsat se můžete tak, že napíšete čtyři vlnovky ~~~~, nebo kliknete na příslušnou ikonku z panelu nástrojů nad editačním okénkem. Děkuji za pochopení. --Luděk 2. 10. 2008, 10:54 (UTC)

Osobní útoky[editovat zdroj]

Zablokoval jsem vám možnost editace na dvě hodiny. Během této doby můžete popřemýšlet, zda záměrné komolení něčího jména [1] a obviňování editorů ze záškodnictví [2] není náhodou v rozporu s pravidly Wikipedie:Žádné osobní útoky a Wikipedie:Předpokládejte dobrou vůli. Egg se vám snaží vysvětlit základní pravidla Wikipedie, nijak Wikipedii neškodí. --Daniel Baránek 2. 10. 2008, 10:58 (UTC)