Diskuse s wikipedistou:Mre+Rchrd

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 10 měsíci od uživatele Mre+Rchrd v tématu „Zdroje

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Tomáš Machek (grafický designer). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 16. 2. 2023, 08:08 (CET)Odpovědět

, --OJJ, Diskuse 16. 2. 2023, 08:08 (CET)Odpovědět

Dobrý den, zdroje doplněny. Prosím o kontrolu a následné smazání úvodního rámečku v článku.
Děkuji, Mre+Rchrd --Mre+Rchrd (diskuse) 16. 2. 2023, 10:51 (CET)Odpovědět

Tomáš Machek (grafický designer)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Tomáš Machek (grafický designer). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --KPX8 (diskuse) 24. 5. 2023, 17:01 (CEST)Odpovědět

Dobrý den.
Ptala jsem se už i na veřejném chatu a článek tedy upravila. Pokládala jsem rozhovor s ním na ČR Vltava a na radiu Wave za dostačující, zkopírovala jsem zdroj tedy z externích odkazů i do referencí, snad to byl ten problém?
Ale je tam i rozhovor s ním na Design Portálu. Ostatní články se, ano, týkají prací grafického studia, jehož je ale pan Machek majitel a kreativní ředitel a autor zde zmíněných prací. Jsou tam odkazy na relevantní zdroje (Seznam Zprávy, Czechdesign, Czech Grand Design, zmíněný rozhlas, kde je jeho jméno třeba i jen zmíněno, ale celý článek se pak týká jeho práce). Také je už jeho jméno zmíněno na jiných stránkách na wikipedii, takže jsem toto heslo pouze doplnila.
Přidávám tedy i další zdroje, knihu, kde jsou jeho práce zastoupeny, odkaz na sbírky, ve kterých je zastoupen. Pak odborné články, kde pan Machek třeba figuruje jen v nějakém nezávislém výčtu, mezi nejlepšími grafickými designéry současnosti, ale to přeci nesnižuje jejich významnost, nebo?
V referencích je teď 25 odkazů, ty které zmiňují pana Machka osobně a pokládám je, za nejdůležitější, jsou pod čísly 12, 14, 21, 22 a 23.
Můžete se, prosím, na článek znovu podívat a případně svůj postoj po úpravách přehodnotit?
Děkuji za odpověď. --Mre+Rchrd (diskuse) 25. 5. 2023, 10:33 (CEST)Odpovědět
@KPX8 --Mre+Rchrd (diskuse) 25. 5. 2023, 10:34 (CEST)Odpovědět

Zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den, kvalitu zdrojů nenahradí množství. Kdo se tím má teď prodírat? Na tuhle délku článku více než dostačuje tak 5-7 kvalitních zdrojů. Zbytek je možné odstranit. Také prosím to, co je teď pod nadpisem Externí zdroje, nejsou externí zdroje. Buď to použijte jako reference, nebo také odstraňte. Pak článek dokončím. Děkuji za pochopení. --KPX8 (diskuse) 25. 5. 2023, 10:49 (CEST)Odpovědět

Dobrý den,
reference jsem zkrátila na polovinu, nechala jsem pouze ty, které se věnují panu Machkovi osobně a nebo ty, které se celé věnují jeho práci.
Externí zdroje jsem smazala (nicméně články, které jsem si vzla jako vzor, o jeho kolezích z oboru, tyto zdroje obsahovaly).
Děkuji za dokončení článku. --Mre+Rchrd (diskuse) 25. 5. 2023, 11:17 (CEST)Odpovědět