Diskuse s wikipedistou:Mis69

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku STUŽ, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Luděk 15:49, 7. 5. 2007 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku DEHP. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.--Horst 22:55, 8. 5. 2007 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.

Mimochodem s odkazy je dobré šetřit a neměli by vést přes redirect /přesměrování/ --Nolanus C E 16:59, 9. 5. 2007 (UTC)

Pronasledovani[editovat zdroj]

Mozna jsem ve Vas vzbudil dojem nekolik poslednich dni, ze Vas pronasleduji, ale je to jen shoda nahod :-) Pisete a rozsirujete pomerne pekne clanky, a tak Vam chci poprat hodne sil do dalsi prace na wikipedii. Jde Vam opravdu dobre. --Limojoe 10:34, 11. 5. 2007 (UTC)

Nazdar a vítejte[editovat zdroj]

Vidím, že Vás ještě nikdo vážně nepřivítal - takže vítejte ode mne. Rád bych, abyste ty dnešní krkolomné eidtace, reverty a výtky bral trochu střízlivě - to se tu stává. Časem se pak vše vyvrbí, většinou. Přirozeně, že jsem trochu zasáhl do článku o Anně, to z mého pohledu tak nešlo; na druhé straně, rád bych, abyste pochopil, že takévé věty jako „xenofóbní výroky pana XY“ tu také nemají co hledat - to je subjektivní cenění, toto je ale encyklopedie, takže a jednoduše pryč s tím, to lze napsat v eseji někde v novinách (a pak třeba i příměji). Takže, zablokování na dvě hodinky od kolegy bylo vcelku ještě kamarádské, a já doufám že se tu ještě objevíte a pak tedy mnoho zdaru. -jkb- (cs.source) 18:48, 29. 5. 2007 (UTC)

Díky za přivítání i za vysvětlení. Bude se snažit to respektovat. --Mis69 18:58, 29. 5. 2007 (UTC)

Zdravím, chtěl bych jen upozornit na pravidlo tří revertů. --Luděk 13:01, 2. 6. 2007 (UTC)

Já ještě krom pravidla tří revertů, které jste porušil upozornil na nezaujatý úhel pohledu, který vkládání jednostraně zaměřených informací taktéž narušujete. --Dezidor 13:08, 2. 6. 2007 (UTC)

Myslete zpochybnovani politickych vrazd a vezneni Pinochetovou juntou vazne? Neni snad podstatne, ze dlouholety bojovnik za lidska prava Vaclav Benda se zastaval rezimu, ktery vrazdil a veznil sve politicke odpurce? --Mis69 13:13, 2. 6. 2007 (UTC)

Já nic nezpochybňuji. Stejně tak však necpu informace o chilském ekonomickém zázraku do článku o Bendovi. Proč? Protože to patčí do článku o Pinochetovi? PS: Nechcete diskutovat na jednom místě a ne na dvou diskusích? --Dezidor 13:17, 2. 6. 2007 (UTC)

Informace podpore pana Bendy (dlouholeteho bojovnika za lidska prava) rezimu, ktery veznil a vrazdil sve politicke odpirce neni ani jednostaranne ani zaujate. Navic bylo dolozeno serioznim zdrojem (proslulou mezinarodni lidsko-pravni organizacaci). Muze nekdo treti podstatnost a hodnovernost informaci opakova cenzurovany Dezidorem posoudit? Diky. --Mis69 13:10, 2. 6. 2007 (UTC)

Informace o podpoře Pinochetovi je v článku obsažena. Vaše charakteristika režimu, ve které preferujete jeho zacházení s jeho levicovými odpůrci je už zaujatostí (stejnou jako kdyby někdo jednostraně argumentoval z antikomunistický pozic (záchrana před rudou diktaturou) či do článku jednostraně přidal informace o ekonomickém zázraku). Tohle všechno patří do hesla o Pinochetovi, ne o Bendovi. --Dezidor 13:14, 2. 6. 2007 (UTC)

Porusovani lidsky prav v Chile neni zadna "zaujatost", ale nezavisla vysetrena, potvrzena a odsouzana skutecnost. Pan Benda si ji byl vedom a presto svuj obdiv diktatotorovi vajdril, ackoli sam pracoval na dokumentaci podobnych zlocinu jineho totalitnoho rezimu. Proto to patri do hesla o panu Bendovi. --Mis69 13:17, 2. 6. 2007 (UTC)

Zcela zaujatý je výběr zrovna této do charakteristiky Pinochetovy vlády do hesla o Bendovi. --Dezidor 13:21, 2. 6. 2007 (UTC)

(Netrhejte, prosím, vlákno. Na své diskusní stránce mám napsáno, že chci-li něco někomu, tak mu napíši na jeho diskusní stránku a tam také budu hledat jeho odpověď. A naopak, když někdo něco chce mně, tak se zeptá na mé diskusní stránce, kde mu také odpovím. Následující příspěvek je přenesen z mé diskusní stránky. --Luděk 13:23, 2. 6. 2007 (UTC))

Dekuji za upozorneni. Jsem tu novy a o pravidlu jsem nevedel. Co mam delat, kdyz jiny clovek systematicky odstranuje podstatne informace oprene o hodnoverny zdroj. Muzete mi poradit? Je mozne vyuzit nejake wiku-arbitra :-))??--Mis69 13:06, 2. 6. 2007 (UTC)

Je dobré se nepouštět se do editačních válek, ale snažit se dohodnout, zjistit důvody svého oponenta a snažit se je pochopit, požádat na diskusní stránce k článku o názory další wikipedisty (diskusní stránky slouží právě jako redakční porada k tomu kterému článku). Zkuste tedy na Diskuse:Václav Benda napsat, proč si myslíte, že Vámi dodávaná věta o hodnocení Pinochetovy diktatury by měla být v článku o Bendovi uvedena, ačkoliv článek Augusto Pinochet se touto epochou zabývá a je tam i zmíněn Václav Benda jako obdivovatel Pinocheta. A optejte se Dezidora, proč si myslí, že by tam to jednořádkové hodnocení zařazující danou informaci do kontextu být nemělo. --Luděk 13:23, 2. 6. 2007 (UTC)

Ještě pravidlo o osobních útocích[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že jste nový a nestačil jste se ještě seznámit se všemi pravidly, chtěl bych upozornit na pravidlo Žádné osobní útoky, kde se mj. praví: "Komentujte obsah, nikoli přispěvatele. Osobní útoky poškozují atmosféru v komunitě a odrazují uživatele." Nemělo by docházet k [1]. --Luděk 13:32, 2. 6. 2007 (UTC)

Režim Augusta Pinocheta[editovat zdroj]

Vaší zmínku jsem z článku odstranil. A to proto, že je off-topic a nesouvisející. Je to velmi podstatné, to já uznávám. Ale patří to do článků (tedy pokud je to podložené), které pojednávají o Pinochetově režimu v Chile, ne o Bendovi. Pochopte, že kdyby se takhle vkládaly takové pasáže do všech článků, brzy bychom takových věcí všude přespříliš a tyto komentáře by ztěžovaly čtení. Díky za pochopení. --Aktron (d|p) 13:37, 2. 6. 2007 (UTC)

Subpahýl autor|Myelocyt[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Myelocyt. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Skalpik (d) 09:57, 10. 6. 2007 (UTC)

Díky za upozornění, leč netuším jaké další info byste si k hesl přál. Mohu připojit charakteristiku jádra, ale netuším, zda to je pro čtenáře Wiki zajímavé.--Mis69 10:03, 10. 6. 2007 (UTC)

sablona preklad[editovat zdroj]

Zdravim, pokud neco prelozite z jine wiki, resi se to takto, protoze to umoznuje pak takove clanku dohledat [2]. Diky

Díky za info. Pro přístě se určitě bude hodit :-) --Mis69 07:14, 12. 6. 2007 (UTC)