Diskuse s wikipedistou:Milosmid

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 měsíci od uživatele Trizek (WMF) v tématu „Growth team newsletter #28

--MiroslavJosef 14. 6. 2009, 19:09 (UTC)

Základní škola pro slabozraké Koperníkova[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Základní škola pro slabozraké Koperníkova. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 14. 6. 2009, 19:09 (UTC)

Byl bych rád, aby příspěvek zůstal. Část na kterou jsem byl upozorněn a která mohla u někoho vyvolávat dojem neobjektivity, jsem odstranil a nahradil jinou. Zatím se učím, takže zkuste mi někdo prosím ten článeček překopat do publikovatelné a přijatelné podoby. Rád se s Vámi spojím, doplním. Ta škola je pro mě tak trochu srdeční záležitost, což jistě z článku je cítit, ač se mi dnešní pojetí přiliš nezamlouvá, ale osten jsem olámal. Myslím si, že tyto informace o historii školy by měly být někde zachovány a právě Wiki může být to správné místo. Samozřejmě ¨mohu to dát na nějaké své stránky, ale takto se k tomu může dostat více lidí a to je přece účelem našeho Wiki snažení. Díky. Miloš

Wolfgang von Kempelen[editovat zdroj]

Díky za info o kalkulačce pro nevidomé, které jste dodal do článku Wolfgang von Kempelen. Bylo by možné dodat nějaký zdroj, z něhož tato informace pochází? Moc díky. Jan.Kamenicek 16. 6. 2009, 14:14 (UTC) Miloš odpovídá: Kalkulačku znám ze života, prostě ji moji kamarádi, přátelé dodnes užívají, asi se už bohužel nevyrábí, takže může být problém se "zdrojem". Byla to výbrná pomůcka, protože byla malá. Hlas však měla velmi synthetický - ve srovnání s hlasovými synthézami současných počítačů nebo přenosných záznamníků pro nevidomé.

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Louis Braille, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

-- Mercy (|) 17. 6. 2009, 06:49 (UTC)

Železniční tratě[editovat zdroj]

Zdravím, všiml jsem si Vašeho dotazu na uživatelské stránce. Nejprve musím říct, že pro dotazy je milionkrát lepší stránka Wikipedie:Potřebuji pomoc, případně Wikipedie:Pod lípou, které wikipedisté sledují. Kdybych si Vašeho dotazu nevšiml v Posledních změnách, zřejmě by Vám nikdo neodpověděl. Co se týče Vaší knihy, tak ta byla uložena na stránku Wikipedista:Milosmid/Knihy/Seznam zel trati. Podruhé jste ji uložil na stránku "Wikipedie:Knihy/Seznam zel trati", tu jsem ale teď jako duplicitní smazal. --Harold 15. 1. 2012, 14:36 (UTC)

Železniční nehoda v Hloubětíně[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Železniční nehoda v Hloubětíně. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 15. 7. 2013, 12:00 (UTC)

Bohužel o události více nevím, byl mi v té době asi rok. Ve vlaku byl i můj otec, vyvázl jen s malým zraněním, byl výjímečně až na plošině druhých dveří, obvykle býval vzadu, vystupoval v Kyjích u Prahy, jak se dříve zastávka jmenovala. Postižení cestující byli většinou obyvatelé Kyjí, kteří se chystali k výstupu. Pokud můžete ... či si myslíte, že by bylo zajímavé dát informace do pořádku, prosím, pomožte mi. Díky.

K obsahu stránky pro ostatní editory: kdysi začaly vycházet v Nadasu sešity o železničních nehodách, bohužel vydávání skončilo s úpadkem Nadasu někdy na začátku 90. let 20. stol. asi po třech sešitech, takže edice zachytila jen úplně nejstarší železniční nehody na našem území. Sešity jsem míval, ale nevím, kde je mám. Tuto informaci dávám jako zdroj případným dalším editorům této stránky pro její rozšíření.

Dobrý den! Obávám se, že v horizontu 14 dní, které vložená urgentní šablona dává na úpravu článku do nějakého přijatelného tvaru, se teď, v době dovolených, toho na článku moc nezlepší. V tom případě bude článek smazán a obsah se zachová jen správcům. Doporučuji Vám, pokud Vám záleží na zachování těch informací, abyste si ten text převzal na své osobní pískoviště (pokud na to přistoupíte, můžete je založit například kliknutím na tento odkaz Wikipedista:Milosmid/Nehoda v Hloubětíně). Tam nebudete časově omezen a můžete na článku vyšívat. Děkuji za pochopení. --Uacs451 (diskuse) 16. 7. 2013, 10:33 (UTC)
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Alojzov, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jana Lánová (diskuse) 16. 7. 2013, 13:32 (UTC)

Strukturované přidávání obrázků je již k dispozici i na počítači[editovat zdroj]

Rozhraní pro přidání obrázků na české Wikipedii

Milé kolegyně, milí kolegové,

na konci listopadu tým Growth na české Wikipedii nasadil strukturované přidávání obrázků. Tím nováčkům umožnil snáze přidat do článků obrázek navržený algoritmem. Nástroj byl donedávna k dispozici pouze na mobilních zařízeních. Jelikož ale funguje dostatečně kvalitně (jen na české Wikipedii bylo přidáno přes šedesát obrázků, a jen osm z nich bylo revertováno), rozhodli jsme se jej zpřístupnit i nováčkům, kteří na Wikipedii přichází z počítače.

Tato změna pravděpodobně povede k zvýšení množství editací uložených skrz tento nástroj. Nemělo by ale dojít k výraznému nárůstu množství revertovaných či jinak závadných editací.

Pokud byste si chtěli rozhraní pro přidávání obrázků vyzkoušet sami, prosím, ozvěte se mi na murbanec-ctr@wikimedia.org – rád vám jej aktivuji. V případě libovolného dotazu týkající se přidávání obrázku mi můžete napsat na diskusní stránku – rád odpovím.

Ať se daří, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 7. 2. 2022, 20:41 (CET)Odpovědět

Infoboxy[editovat zdroj]

K Vaším pokusům vytvoření {{Infobox - pedagog}} – tvorba infoboxu není úplně jednoduchá záležitost, pro začátek bych doporučil podívat se na Nápověda:Šablony. Zdraví, —Mykhal (diskuse) 10. 2. 2022, 15:13 (CET)Odpovědět

ZoomText[editovat zdroj]

@Milosmid Dobrý den, prosím nevkládejte webové odkazy do textu článku. Takové odkazy patří dolů do sekce Externí odkazy (pokud nejde rovnou o spam, který nepatří ani tam). Děkuji za pochopení. --KPX8 (diskuse) 20. 2. 2022, 12:30 (CET)Odpovědět

Návody na Wikipedii[editovat zdroj]

@Milosmid: Dobrý den, odpověděl jsem v diskuzi u kolegy @Matěje Suchánka na Váš dotaz jen stručně, tak zde trochu více. Chápu, že se snažíte vytvořit užitečný návod, ale jak jsem psal ve zmíněné odpovědi, na Wikipedii návody nepatří. Nicméně existuje sesterský projekt Wikiknihy, jehož definicí je: „Projekt Wikiknihy si klade za cíl shromažďovat a rozšiřovat svobodné otevřené materiály, manuály, učebnice, knihy a jiné texty v českém jazyce.“ To by tedy mohlo být to pravé místo pro publikaci Vámi zamýšleného návodu. Kdyžtak se ptejte dále. Děkuji za pochopení. --KPX8 (diskuse) 20. 2. 2022, 21:29 (CET)Odpovědět

Děkuji. Myslíte, že bych tedy byl úspěšnější, když celý článek přesunu tam? Pro tuto sekci Wikiknihy jsem měl připravený jiný svůj text, více manuálový, který mám na svém webu, poskytl jsem ho servru Pellion, ale je to můj text - myslíte, že ho mohu uveřejnit, aniž bych byl obviňován z vlastního plagiátorství?
Teprve se učím, nerad dělám něco zbytečně - zkrácení článku o ZoomTextu přenechám jiným a pak si rád přečtu, abych se to naučil, ale myslím, že moje místo co se týče tématiky softwarů je opravdu spíš na WikiKnihy.
Koukám, že tam v článcích není ani moc odkazů, odkud se čerpalo - někdy to nejde ... , i když reference respektuji.
Mohou mě na WikiKnihy projít třeba seznamy klávesových zkratek k různými softwarů, třeba řazené jinak, podle důležitosti či s nějakým komentářem, než je třeba v Nápovědě, příručce ...?
Děkuji, pokud víte a máte s tím zkušenosti. --Miloš (diskuse) 21. 2. 2022, 09:35 (CET)Odpovědět
Dobrý večer, vhodné by bylo celý ten text na Wikiknihy přesunout a zde na Wikipedii nechat jen článek v rozsahu anglické Wiki. Jakékoli zkracování je však nesmyslně pracné a zbytečné, mnohem jednodušší a rychlejší je v tomto případě překlad z angl. originálu. Naopak to, co je v tuto chvíli na Wikiknihách, je značně nepřehledný text, takže přesun odsud by tomu pomohl.
Co se týče publikace na Wikiknihách, nemám s tím zkušenosti, je nutné se podívat na tamější pravidla ohledně publikace vlastních textů - pokud je to možné, směle do toho. Tak ať se daří, --KPX8 (diskuse) 21. 2. 2022, 22:09 (CET)Odpovědět

Growth Newsletter #20[editovat zdroj]

16. 3. 2022, 18:11 (CET)

Metuzalémova absolventská hvězda[editovat zdroj]

--Tadeáš Gregor (diskuse) 25. 3. 2022, 15:16 (CET)Odpovědět

Tým Growth připravuje nový projekt: Zapojte se do komunitní konzultace![editovat zdroj]

Milé kolegyně, milí kolegové,

až do současnosti se tým Growth zabýval především tím, jak nováčky přimět, aby uložili svou první editaci. Myslíme, že splnit tento cíl se nám vcelku daří – rozhodli jsme se proto posunout na další úroveň: vytvořit funkci, která nováčkům pomůže na Wikipedii se znovu vrátit, uložit další editace a postupně tak zlepšovat své editační dovednosti. Tento projekt jsme nazvali pozitivní posílení.

Připravili jsme seznam tří různých funkcí, které bychom rádi implementovali. Protože víme, že v průběhu práce na tomto projektu můžeme narazit na řadu původně nepředvídaných problémů, chceme s vámi projekt zkonzultovat co nejdříve.

Rádi bychom vás požádali, abyste si prošli naše myšlenky a zodpověděli nám celkem čtyři otázky. Ocenili bychom, kdybyste zvládli odpovědět nejpozději do 5. června 2022, kdy vaše odpovědi začneme vyhodnocovat. Vyposlechneme si ale i později odeslané připomínky či komentáře.

Zapojit se do komunitní konzultace

Ať se daří, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 25. 5. 2022, 00:54 (CEST)Odpovědět

Growth team newsletter #21[editovat zdroj]

5. 7. 2022, 15:03 (CEST)

Growth team newsletter #22[editovat zdroj]

21. 9. 2022, 19:18 (CEST)

Growth team newsletter #23[editovat zdroj]

29. 11. 2022, 21:57 (CET)

Growth team newsletter #24[editovat zdroj]

31. 1. 2023, 15:44 (CET)

Growth team newsletter #25[editovat zdroj]

1. 4. 2023, 15:10 (CEST)

Nový projekt týmu Growth: Přidávání obrázků do konkrétní kapitoly (žádost o zpětnou vazbu)[editovat zdroj]

Připravované přidávání obrázků do konkrétní sekce

Milé kolegyně, milí kolegové,

tým Growth před časem na českou Wikipedii nasadil strukturované přidávání obrázků. Pomocí této funkce nováčci mohou snadno přidávat obrázky do zcela neilustrovaných článků. Protože tato funkce funguje dobře (a přidání obrázků je jedním z nejčastějších důvodů pro vytvoření účtu), tým Growth se rozhodl umožnit nováčkům snadno přidávat obrázky do konkrétní kapitoly.

Rádi bychom se vás zeptali na pár otázek týkajících se tohoto projektu. Odpovědět na ně můžete pomocí právě probíhající komunitní konzultace.

Zapojit se do komunitní konzultace

Uvítáme, pokud na otázky zvládnete odpovědět do 16. května 2023, kdy je začneme zpracovávat. Děkujeme!

S pozdravem, --Martin Urbanec (WMF), komunitní ambasador české Wikipedie, 13. 5. 2023, 11:07 (CEST)Odpovědět

Growth team newsletter #26[editovat zdroj]

29. 5. 2023, 17:14 (CEST)

Growth team newsletter #27[editovat zdroj]

1. 8. 2023, 14:42 (CEST)

Growth team newsletter #28[editovat zdroj]

Trizek_(WMF) Diskuse 17. 10. 2023, 01:16 (CEST)Odpovědět

Growth team newsletter #29[editovat zdroj]

1. 12. 2023, 19:04 (CET)

Growth News, April 2024[editovat zdroj]

23. 4. 2024, 20:55 (CEST)