Diskuse s wikipedistou:Mates/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za Vaše příspěvky a přeji úspěšné další editování! --Wespecz 5. 3. 2011, 14:41 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 6. 3. 2011, 12:39 (UTC)

People On Vacation[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku People On Vacation. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Ioannes Pragensis 7. 3. 2011, 20:09 (UTC)


Dobrý den, děkuji za radu. Zdroje najdete pod článkem. Budete-li i přesto trvat na odstranění článku z důvodu malé významnosti, mám v plánu vytvořit článek o zpěvákovi Jaretu Reddickovi, kterého se článek o People on Vacation bezprostředně týká. Zmíněný článek bych pak sloučil s tímto novým článkem o zpěvákovi. Prosím, napiště mi svůj názor, svoje stanovisko. Děkuji a s pozdravem--Mates245 7. 3. 2011, 20:34 (UTC)

Defaultsort[editovat zdroj]

Dobrý den, neodstraňujte prosím ze stránek defaultsorty.--Marekkoudelka 27. 3. 2011, 17:26 (UTC)

Dobrý den, díky za upozornění, jedná se o mojí chybu, přemazaly se mi defaultsorty portálem asi na 5 stránkách. --Mates245 27. 3. 2011, 17:34 (UTC)

Š:Nemazat[editovat zdroj]

Ahoj, můžeš zdůvodnit šablonu {{Nemazat}}? --Kacir 8. 4. 2011, 21:09 (UTC)

Ahoj, já ji myslel pro případ, kdy například článku chybí zdroje a wikipedista je například v situaci, kdy již nemůže dál editovat (např. nemá čas), zabrání tak přidání šablony {{Smazat}}, kdy by jeho práce mohla přijít vniveč. Zároveň však nechce použít šablonu {{Pracuje se}}, protože na stránce nepracuje a k editačnímu konfliktu tedy dojít nemůže. Možná ti přijde nesmyslná, ale sám jsem se v takové situaci již ocitl. I kdyby šablona neměla být přijata, chci si ji alespoň vyzkoušet zda-li mi bude fungovat --Mates245 8. 4. 2011, 21:19 (UTC)
Díky za vysvětlení, ta šablona je ale podle něho duplicitní k "Pracuje se", pokud nemáš čas, pak do úvodu článku hoď "Pracuje se", která tam může vydržet v řádu cca 2 dnů... Pokud by se článek náhodou smazal, tak přesto jeho obsah zůstává zachovaný a může být kdykoli obnoven, pokud o to požádáš na nástěnce správců. Šablonu tedy smažu. Měj se --Kacir 8. 4. 2011, 21:31 (UTC)
P.S. Již byla smazána kolegou vidím. --Kacir 8. 4. 2011, 21:34 (UTC)
Já už jsem si při psaní šablony myslel, že je k "Pracuje se" moc podobná, ale aspoň jsem si to zkusil napsat, mohl jsem použít testovací šablonu, ale zapomněl jsem na ní. Dík za smazání, asi bych si ji pak musel smazat totiž sám.. --Mates245 8. 4. 2011, 21:40 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Zdravím, reaguji na váš dotaz u kolegy. Nové články z portálu hudba lze najít na tomto odkazu. Články jsou seřazeny podle data vzniku, nejnovější jsou na konci. Další možnost je tento odkaz. To je přehled posledních změn pouze v hudebních článcích. Samozřejmě aby toto fungovalo musí být v článku {{Portály|Hudba}}. --Jowe 8. 4. 2011, 21:27 (UTC)

Díky za reakci, odpověď je níže --Mates245 8. 4. 2011, 22:45 (UTC)

Nové hudební články[editovat zdroj]

Zaregistroval jsem Váš dotaz u I.P., zkusil bych tenhle nástroj na sledování nových článků v určené kategorii. (dělají to tak "kosmonauti" a některé jiné portály) --pan BMP 8. 4. 2011, 21:32 (UTC)

Díky vám oběma panu BMP i Jowe za odpovědi. Zkusim se s tim nějak poprat.. ještě se chci zeptat na váš názor v sekci zajímavosti. Chtěl bych, aby návrhy na zajímavosti na hlavní stránku v oblasti hudby byly také spíše zobrazeny na portálu hudba. Mám na vytvořenou podstránku Portál:Hudba/Zajímavosti/Návrhy přidat na hlavní stránku návrhů odkaz, nebo jen poprosit Jana Kamenicka, aby je tam posílal? --Mates245 8. 4. 2011, 21:56 (UTC)
Koukněte na Wikipedie:Pískoviště část návrhy. Vytvořil bych pro tento účel šablonu redirectnávrhy (Rnávrhy) nebo jakkoliv jinak pojmenovanou. Šablona Pracuje se je vložená kvůli Šabloně Test, kterou jsem pro tento účel použil
Díky za modrou šablonu :) i když ani u mě není moc potřeba. Výhodou toho mnou odkazovaného nástroje je, že sleduje kategorii, tedy se tam objeví i články, kde portálová šablona chybí (a je třeba vhodné ji doplnit). S portály moc zkušeností nemám, Jediné co co vím (z portálu Automobil), že i když se sejde pár lidí, je těžké se o portál dlouhodobě a pravidelně starat. :)
Ještě malá rada: na časté zkoušení např. šablon je lepší založit si vlastní pískoviště, které vám nikdo nerozhází/neuhrabe (viz např. Wikipedista:Pan BMP/Pískovna) --pan BMP 9. 4. 2011, 14:12 (UTC)
Díky za radu, všiml jsem si, že mi někdo pískoviště uhrabal a vy jste pak nic nemohli vidět.. :-), založil jsem vlastní tedy. Napsal jsem Janu Kamenickovi, uvidím jak se vyjádří, šablonu bych netvořil, zbytečnost, pouze vložím větu v italice, tak jak je to tady, výsledek bude stejný (tedy pokud to Jan Kamenicek schválí)

Talkback[editovat zdroj]

Mohu se zeptat, jakou výhodu má tato podivná šablona oproti obyčejnému vzkazu typu "odpověděl jsem na své diskusní stránce"? Navíc wikipedisté většinou sledují diskuse, pokud někam napíšou. Zvažuji tedy její smazání... --Harold 9. 4. 2011, 11:10 (UTC)

Já ji viděl na anglické verzi anglické verzi, kde mi jeden z uživatelů takto odpověděl. Mně ta šablona přijde praktická, uživatel si ji napřiklad snadno všimne, a šablona sama odkazuje rovnou na diskusní stránku uživatele. Chápu, že vám přijde k ničemu, protože jak říkáte, vy si sledujete svoje diskuse, ale jsou wikipedisté, kteří je nesledují a čekat na jejich odezvu by třeba mohlo vést k omylu - např. při návrhu smazání článků. Šablonu by navíc mohl vkládat i bot, když na to přijde, což u prostého vzkazu nejde. --Mates245 9. 4. 2011, 11:23 (UTC)

Jenže anglická wikipedie je obrovská, náš český píseček je hodně malý, z čehož pramení velké rozdíly mezi fungováním obou verzí. Na en: i na Commons běžně boti vkládají nejrůznější šablony na diskusní stránky, tady se nic takového neděje. A subjektivně, nemám rád takové, podle mého zbytečně zakládané šablony, které nedělají nic užitečného. :-) --Harold 9. 4. 2011, 11:28 (UTC)

Dobře, vyhrál jste, přesto však, šablonu jsem použil již u dvou lidí, budu jim tak muset znovu napsat. Když už vás tu mám, mohl bych se vás zeptat na Váš cenný názor k portálu Hudba, kde se snažím o aktualizaci a prosím o podporu dalších wikipedistů, které by to zajímalo. Vás se chci zeptat, zda vytvořením takovýchto "správců portálu" nijak podle vás neporušuji pravidla. Díky za váš názor --Mates245 9. 4. 2011, 11:36 (UTC)
Kdyby uměl tuto šablonu přidávat nějaký bot, vždy když na mě někdo jinde zareaguje, podpořil bych jí. Jinak nemá cenu. --Jowe 9. 4. 2011, 11:42 (UTC)
Není to špatný nápad, ale muselo by se do dát vypnout, protože bych nerad měl diskusní stránku tvořenou jenom takovými šablonami. :-) --Harold 9. 4. 2011, 12:00 (UTC)
No teď mě spíš napadlo, že lepší by bylo, kdyby to bylo podobné jako oznamování zprávy na vlastní diskusní stránce. Blikat by to pro změnu mohlo třeba zeleně :-) --Jowe 9. 4. 2011, 12:09 (UTC)
Dal jsem návrh na Wikipedie:Bot/Žádosti o provedení práce, je pravda, že by bylo mnohem praktičtější šablonu předělat stejně jako oznamování zpráv na vlastní stránce, obávám se však, že asi neumím takovou věc naprogramovat. --Mates245 9. 4. 2011, 12:53 (UTC)
A co se týče portálu... Koukal jsem zatím na Portál:Hudba/Článek/Nominace, zřejmě jsi se inspiroval u filmového portálu, kde to teď zavedli, že? Mně osobně se zdají ta pravidla docela složitá, a těžko říct, kolik lidí se do toho vůbec zapojí. Bohužel na cs: se jednomu tématu většinou věnuje jeden, maximálně dva lidi a to je málo. Když se ujmeš správy portálu jako takového a budeš ho pravidelně aktualizovat, nevidím problém se tam někam zapsat jako správce portálu. Já sám jsem se asi rok staral (pak mě to přestalo bavit) o Portál:Doprava, nyní se tak částečně podílím na Portál:Star Trek. Hudba mě taky zajímá, napsal jsem články o některých svých oblíbených interpretech a albech a určitě v budoucnu ještě nějaké napíšu, ale s nějakou větší prací na portálu pravděpodobně nepomůžu. --Harold 9. 4. 2011, 12:00 (UTC)
Pravda, pravidla na portálu film jsou rozhodně jednodušší. Já sám se obávám, že se lidé takové ankety, kde jejich hlas má jen malý význam, nebudou chtít účastnit. Na druhou stranu je to možnost, jak přilákat některé váhavce, kteří by mi chtěli na portále pomáhat. Možná je to ale příliš složité a bude lepší pravidla pozměnit, aby byla podobná s filmovým portálem. Nevýhoda pravidel u filmu je, že kdyby bylo málo návrhů, (např. jeden), stal by se automaticky článkem měsíce, nebo by byl ponechán článek měsíce předchozího. --Mates245 9. 4. 2011, 12:53 (UTC) Pravidla zjednodušena a pozměněna --Mates245 9. 4. 2011, 15:29 (UTC)

Vyznamenání "Nováček"[editovat zdroj]

Nováček

Podle článku Wikipedie:Vyznamenání za věrnost Wikipedii a této stránky máš ode dneška nárok na vyznamenání "Nováček". Splnil jsi tedy kritéria: 200 editací a 1 měsíc zaregistrován na wikipedii.--Zdraví Marek Koudelka 10. 4. 2011, 14:59 (UTC)

Díky moc za ocenění. Doufám, že nám pujde naše společná věc, i když ty říkáš, že vlastně nějaké "pravidelné aktualizace" neprovádíš a ani nechceš :-) --Mates245 10. 4. 2011, 15:03 (UTC)

Správcování[editovat zdroj]

Děkuji za odpověď. Bude mi ctí se podílet na aktualizaci portálu Hudba. Doporučený článek si přečtu. Doufám v naši úspěšnou spolupráci. Zatím ahoj --Zelena mys 10. 4. 2011, 15:21 (UTC)

Nemáš zač, můžeš se zatím kouknout na nějaké navrhované články (sám jsem je navrhnul), a taky navrhnout další. Fakt prvních pár měsíců se obávám, že si to budem muset volit sami, zkusim to nějak propagovat Pod lípou, ale nevim. Zatim však nehlasuj, hlasování je až od 15.4. --Mates245 10. 4. 2011, 15:31 (UTC)

Ahoj. Koukala jsem na hlasování o článek měsíce a zatím nám skoro nikdo nehlasuje, stejně je to s nominacemi na červen. Abych nějak přispěla, pokusím se nominovat nějaké články, aby jich bylo víc, a zkusím také přesvědčit pár lidí, co znám, aby hlasovali, aby se to trošku rozjelo. Jinak budu i nadále pokračovat v tom, co dělám, tj. psát nové hudební články a umisťovat je na portál. S pozdravem --Zelena mys 21. 4. 2011, 11:05 (UTC)

Dobře, ale nezapomeň na pravidlo dvou článků. Můžeš radši přesvědčit i pár lidí, aby sami nominovali --Mates245 21. 4. 2011, 11:44 (UTC)
Neboj, jeden už jsem nominovala, zatím mě stejně nenapadá druhý, ale snad něco vymyslím. Ty jsi, pokud vím, ještě nehlasoval. ;) --Zelena mys 21. 4. 2011, 11:56 (UTC)

Ahoj. Hele dnes je 28.4., měli bychom tedy podle pravidel ukončit hlasování o článek měsíce. Kdy to chceš ukončit? Až o půlnoci nebo někdy přes den? Jinak mám pocit, že jako správce portálu bych měla pro portál dělat víc. Kdybys měl pro mě nějaký úkol, nebo něco, co bych mohla nějak pravidelně dělat, byla bych ráda, protože se chci nějak víc podílet, ale nevím jak. Bojím se nějak editovat, abych to nezkazila. Ty jsi mnohem zkušenější a umíš s tím líp, já zatím jen píšu nové hudební články a přidávám portály tam, kde chybí. Taky se snažím přesvědčovat lidi, aby hlasovali pro články, ale pořád toho dělám hrozně málo... Díky --Zelena mys 28. 4. 2011, 10:31 (UTC)

Ahoj, díky za důvěru :-), nevim ale do jaké míry máš pravdu. Nemáš proč se bát - edituj s odvahou! Když se ti něco nepovede, jiní to napraví! Samotné psaní článků je podle mě velmi užitečné. Ale kdybys chtěla, můžeš například shánět informace (myslím samozřejmě hudební), dodávat návrhy na zajímavosti apod. Já teď sice zajímavosti beru ze starého archivu, ale další jsou vítané. Taky by to chtělo někoho, kdo by se chtěl starat o obrázky. To ovšem vyžaduje zvýšenou aktivitu (buď chození po koncertech apod. abys měla vlastní, pokud možno kvalitní fotografie nebo alespoň zjišťování licencí u obrázků na internetu a zajišťování povolení). Obě aktivity jsou však dost náročné. --Mates245 28. 4. 2011, 21:36 (UTC)
To chození po koncertech...ono na každej ten velkej tě s foťákem nepustí, u vchodu ti ho seberou a nemáš nic (ale to jenom ty hodně velký koncerty).--Marek Koudelka 29. 4. 2011, 04:44 (UTC)

Ahoj. Jenom abys to věděl, smažu svoje jméno ze skupiny správců. Stejně tu nic moc nedělám, jenom hlasuju pro články a jeden jsem nominovala. Jinak jen píšu nové hudební články a to můžu i když nejsem správce. Nezasloužím si tam bejt napsaná a nechci tam bejt, fakticky žádnej správce nejsem... S pozdravem--Zelena mys 3. 5. 2011, 13:38 (UTC)

Ahoj, jak chceš, to je jen a jen tvoje volba. Chápu, že třeba nemáš čas se o portál starat... nebo že by ses lekla, že je na portále potřeba něco dělat? :-) Ne, jak chceš, sice jsem myslel, že bys mohla dělat ty informace, ale snad to s Markem Koudelkou zvládnem. Díky tomu, že konečně PastoriBot začal přidávat odkazy na portál, budeme tak mít mnohem méně práce. --Mates245 3. 5. 2011, 13:46 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, když zakládáš nové články, tak tam vlož alespoň jeden odkaz na jednu cizojazyčnou wikipedii, zrovna teď jak děláš živáky od Bowling for Soup (většinou jsou jen na anglické), tak to tam prosím vkládej. Potom boti rychleji doplní ty ostatní (pokud jsou) a je to přehlednější. Díky a zdraví Marek Koudelka 23. 4. 2011, 19:17 (UTC)

Díky, já na to hrozně často zapomínám, udělám článek, uložim a interwiki nikde, trochu jsem poupravil šablonu skupiny (dodal jsem odkazy) ale to sis určitě všimnul. Zdraví, --Mates245 23. 4. 2011, 19:27 (UTC)
Já vím, mě se to také stává... O těch změnách v šabloně jsem si všiml ale mě je to úplně jedno co s ní budeš dál dělat, klidně si ji předělej jak chceš, já se o tu skupinu nezajímám (nikdy před tím než si na wikipedii přišel jsem ten název neslyšel). Mě se tahle hudba ani moc nelíbí, ale chápu, že se někomu líbit může (nechápu jen ty, kterým se líbí Techno nebo Hip Hop, to jsem dodnes nepochopil-k těmhle žánrům...podle mě to není hudba ale...to radši nebudu ani psát) Udělal jsem jí jen z toho důvodu, že už bylo hodně článků okolo Bowling For Soup a nebyla šablona...takhle jsem to ale udělal už u hodně kapel.--Marek Koudelka 23. 4. 2011, 19:38 (UTC)

Hlasování o článku na květen[editovat zdroj]

Diskuse teprve začne --Mates245 27. 4. 2011, 21:49 (UTC)

Já nevíc co o tom mám psát. Většinou čtenářů jsou stejně neregistrovaní lidé (IP adresy), kteří na wikipedii jen koukají a hledají zde různé informace, takže i ti by měli hlasovat. Zdraví Marek Koudelka 28. 4. 2011, 11:53 (UTC)

Portály Hudba[editovat zdroj]

Ahoj, tak jsem koukal....a PastoriBot začal přidávat portály do hudebních článků! Alespoň to nebudeme muset dělat sami. Zdraví Marek Koudelka 2. 5. 2011, 14:01 (UTC)

Díky za skvělou novinku, mně to ale nenapsal nikam ani na žádostech to není, napsal tobě? --Mates245 2. 5. 2011, 19:56 (UTC)
Mě to nenapsal, ale koukal jsem, na jeho editace a taky to přidal do některých článků, které mám mezi sledovanými (ty moje články, které jsem psal dříve, když jsem do nich portály ještě nepřidával-to je přibližně do konce března 2011). Zdraví Marek Koudelka 3. 5. 2011, 04:13 (UTC)

Ahoj, s tim portálem by teda vážně chtělo něco udělat... Bohužel teď nemám, čas, ale v létě bych se na to mohl vrhnout, pokud mi pomůžeš.--Fay 5. 5. 2011, 19:23 (UTC)

To by bylo super! Určitě, no na portále je hrozně moc práce, ale taky jsem teď dost bez času. A co grafika, jak se ti líbí? Trochu jsem se inspiroval hlavní stranou a upravil jsem alespoň vzhled. Zdraví --Mates245 5. 5. 2011, 20:48 (UTC)

Ahoj, jenom teď právě si připravuji výročí pro portál hudba a narazil jsem na článek Eric Carr. Když jsem si všiml data úmrtí tak mi nějak došlo, že v ten den zemřel i Freddie Mercury. Možná by to bylo dobré (kdyby jsi nevěděl nic jiného) uvést to do Zajímavostí. Nekoukal jsem ale, jestli to tam už nebylo. — Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 24. 6. 2011, 18:10 (UTC)

No a ještě tyto dva články Steve Gaines a Ed King, oba hrály v kapele Lynyrd Skynyrd a oba se narodily ve stejný den. — Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 27. 6. 2011, 10:40 (UTC)

Šablona pro seznam skladeb[editovat zdroj]

Ahoj, nevím jestli sis toho všiml, ale taky jsem na tom začal dělat a myslím, že už to mám vcelku vychytané. Na tvoji práci mě upozornil až Marek Koudelka, tak se omlouvám, že jsem na tom dělal zároveň s tebou. --Harold 25. 5. 2011, 15:08 (UTC)

No to není moc dobrá zpráva.. :-), ale já už ji mám uloženou. Já jsem se do toho tak zabral, že už jsem se nekoukal, tak se na to když tak mrkni a třeba to dooprav podle sebe. Ale strávil jsem nad tím hodně času.. --Mates245 25. 5. 2011, 15:11 (UTC)
Jo vidím. Já právě taky nekoukal, co se děje, no, stane se. :-) Dívám na to, ale nezdá se mi to úplně ideální, nehledě na to, že tam plno parametrů přeložených nemáš a odkazuješ na šablonu s úplně jiným názvem. Dovolil jsem si to nahradit tou svojí, revertovat se to dá vždycky, formulace (ty úvodní) se taky dají změnit. --Harold 25. 5. 2011, 15:28 (UTC)
Např. koukám, že máš počeštěnou i tu druhou šablonu a máš to až do 99. Na druhou stranu tě chci upozornit na ano u těch sloupečků (jak je "{{{autor}}}|ano"), když jsem to koušel na testovači tak mi tam to české ano nefungovalo, jen anglicky yes. Klidně ji uprav no, já to alespoň uložil, ať mám zmínku, že jsem si taky máknul :-)). --Mates245 25. 5. 2011, 15:18 (UTC)
Já jsem si to otestoval na Wikipedista:Harold/Haroldovo pískoviště, kde vše fungovalo jak má, i česká "ano". --Harold 25. 5. 2011, 15:28 (UTC)

Wikikvítí za {{Seznam skladeb}}[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Zdravím, rád bych vám za spolupodíl na šabloně {{Seznam skladeb}} udělil toto wikikvítí. Jeden den si říkám, že mi tu něco takového chybí, a druhý den to tu je, takže z toho důvodu mě to překvapilo dvojnásob. Díky za ní. --Wespecz 30. 5. 2011, 22:04 (UTC)

Díky moc, člověka potěší, když někdo ocení jeho práci. Pravda je, že jsme s Haroldem na šabloně pracovali téměř souběžně (a dosáhli tak velmi zajímavého editačního konfliktu ...). Musím přiznat, že Haroldova verze byla určitě dokonalejší než ta moje, a tak se dnes používá ta jeho. Nad šablonou jsem ale i tak strávil dost času takže ještě jednou díky! --Mates245 30. 5. 2011, 22:28 (UTC)

Portál:Hudba/Informace[editovat zdroj]

Ahoj. Ještě k portálu Kalifornie (CA) je jedna věc, kvůli které já pravděpodobně ten portál přestanu dělat, ale nechci to psát na veřejnou diskusní stránku. No a teď k hlavnímu tématu, tedy Portál:Hudba/Informace, všiml jsem si, že jsi tam uvedl nějaké koncerty. Nebylo by lepší to udělat, že by vlevo byl datum toho koncertu a ne datum oznámení? Vložil jsem tam tedy jeden koncert u kterého nevím datum oznámení ale jen datum koncertu. — Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 6. 7. 2011, 08:33 (UTC)

Ahoj, k portálu Kalifornie... já bych se do toho taky nijak nehrnul jen s hudbou máme práce až až... co se týče informací, to co říkaš zní logicky... datum oznámení je čtenářům samozřejmě k ničemu... takže jsem pro. Na odpověď máš teď tak půl hodiny pak už jedu na letiště... zdraví --Mates245 7. 7. 2011, 11:51 (UTC)
Ahoj. Co říkat...Užij si dovolenou...Zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 7. 7. 2011, 12:15 (UTC)

Teď mě tak napadlo, ty citáty v článku Bowling for Soup pořád nejsou moc dobře vyřešené, co třeba to zkusit udělat jako je to v článku o skupině The Plastic People of the Universe? Nevím teda jak by to nakonec vypadalo, ale za pokus to podle mě stojí? S pozdravem Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 16. 7. 2011, 21:36 (UTC)

Ahoj, ty citáty tam pravda nejsou nejlépe vyřešené... já jen nevim jestli by to ale vypadalo dobře. U Plastic People je výhoda že jsou ty citáty poměrně dlouhé, zatímco ty u Bowling for Soup jsou většinou jedna až dvě krátké věty. Zdraví --Mates245 21. 7. 2011, 09:42 (UTC)

Portál:Hudba/Obrázek

Ahoj, byl by si tak hodný a udělal totéž co je u Výročí i u Obrázku? Já tam budu každý týden dávat jiný obrázek, protože jeden tam byl teď hodně dlouho, potom jsem to změnil na ty dva kytaristy, ale teď jak zemřela Amy Winehouse, tak jsem tam dal jí, protože ona si to opravdu zaslouží (i když se mi všechna její hudba nelíbí, jen některé skladby). Tak pokud by jsi to udělal, tak díky. Já se bojím, že by se mi to nepovedlo, na tyhle technický věci vůbec nejsem. Zrovna před pár týdny o Amy Winehouse mluvil v radiu Vojtěch Lindaur a ona teď zemřela... S pozdravem Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 23. 7. 2011, 18:45 (UTC)

Poděkování a překlad[editovat zdroj]

Děkuji, Děkuji a ještě jednou Děkuji. Jak máš na své uživatelské stránce ty upravené články, vlož si tam i tyto, protože ty jsi jim pomohl od pahýlů. Pokud jsou to překlady, vkládej tam prosím šablonu {{Překlad}}. S pozdravem Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 26. 8. 2011, 20:04 (UTC)

Není za co děkovat. Vložím si je tam rád, s překladovou šablonou se budu snažit příště napravit. Mám v úmyslu postupně rozšířit co nejvíce článků, které si založil. Takže spíš já děkuji tobě za Podklady ... Zdraví --Mates245 26. 8. 2011, 22:14 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Milý Matesi, uděluji Vám vyznamenání za článek Bowling for Soup, který jsem povýšil mezi Dobré. Děkuji za Vaši práci a přeji hodně dalších tvůrčích úspěchů. Srdečně,--Ioannes Pragensis 17. 9. 2011, 21:19 (UTC)

Hmm gratuluji, abych řekl pravdu, čekal jsem, až ho označíte za dobrý a chtěl jsem Matesovi také tu wikikitičku udělit... Zrovna když jste ten článek označil za dobrý, koukal jsem na poslední změny, takže už jsem se připravoval, že mu jí udělím.... S pozdravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 17. 9. 2011, 21:23 (UTC)
Díky moc za kytku, ale Vy byste si ji zasloužil také Ioanne, díky Vám jsem mohl článek dokončit. Takže ještě jednou díky moc za Vaši pomoc. --Mates245 17. 9. 2011, 21:57 (UTC)

Ahoj, když zakládáš nové články, prosím vkládej tam ty šablony. Myslím tím například toto. Do těch co jsi teď založil jsem to už vložil, jen Ixnay on the Hombre máš rozpracovanou, tam ti do toho nechci šahat. Ještě takovou maličkost, když je v názvu alba rozlišovač, je lepší to udělat jako „Ignition (album, The Offspring)“ než „Ignition (album The Offspring)“. Takhle je to zavedené. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 27. 9. 2011, 11:22 (UTC)

Ahoj díky moc za upozornění, s tím rozlišovačem díky, žes to vyřešil a šablona, do dalšího alba ji určitě dám, já na ni nějak zapomínám, hraju si s různámi výrazy a pak ji zapomenu, snad se to už nestane. Zdraví --Mates245 27. 9. 2011, 19:41 (UTC)
Jasně, dolazuješ maličkosti a zapomeneš na to hlavní, to se mi stává taky (: — Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 27. 9. 2011, 19:46 (UTC)

Šablona[editovat zdroj]

Ahoj, vídím, že jsi začal pracovat na té šabloně. Já jsem ani nemyslel, že by se to dělalo jako šablona. Na tu diskusní stránku portálu jsem to napsal hlavně z důvodu, abych to nemusel pořád psát znovu (nikdy mě to nebavilo), takhle bych si to vždy jen zkopíroval. Uvidíme, co z toho vznikne, s pozdravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 12. 11. 2011, 21:33 (UTC)

Tak šablona je proto, abychom to nemuseli vždy kopírovat z diskusní stránky, takhle to budeme mít snazší, akorát tam neumim zabudovat chybu. Myslim, že ji ale budeme používat jen my dva, takže stručně - první parametr je ta stránka a do druhého napíšeš buď upravil, nebo založil, podle toho, co je pravda. Musíš tam dát oba parametry, protože jinak ti to udělá kravinu... a musíš se za šablonu podepsat. Když už jsem si dal tu práci... :-).--Mates245 12. 11. 2011, 21:39 (UTC)
Funguje to, zkusil jsem si to. Ten text jsem napsal asi za dvě minuty, takže by možná chtěl ještě nějaké úpravy, ale to se může doladit až časem. Možná by tam bylo dobré zmínit něco ve smyslu, že je málo wikipeditů, kteří se o portál starají nebo tak něco. Teď jsem si všiml, že jsi to založil, možná by bylo lepší přesunout to pod jmenný prostor Portál (např. Portál:Hudba/Šablona:Zájem o hudbu nebo něco podobného), protože je to vlastně jen k portálu a ne nikam jinam, to zvaž sám. — Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 12. 11. 2011, 21:52 (UTC)
Ještě to zvážím, ale na druhou stranu, převedení pod portál má tu nevýhodu, že pak musíš vypsat i to {{Portál:Hudba/Šablona...}} zatímco takhle by mělo stačit zadat pouze {{Zájem o hudbu}}. A ten text se dá samozřejmě taky poladit... myslím, že je to ale rychlejší než se proklikávat na diskusní stránku a pak překopírovat. --Mates245 12. 11. 2011, 21:58 (UTC)

Nestačilo by vrazit šablonu do kategorie portálu? --12. 11. 2011, 22:14 (UTC), Utar

To myslíš jak? — Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 12. 11. 2011, 22:24 (UTC)
Myslím, že Utara chápu... založím kategorii k portálu hudba, kam dáme všechny ty články, co slouží ke chodu portálu (viz Kategorie:Portál Houby ... myslels to tak, Utare? --Mates245 12. 11. 2011, 22:28 (UTC)
Ano, některé portály takové kategorie mají. Viz také Kategorie:Portál Počítačové hry. Hudbě by se kategorie hodila, když už má i hlasování o článcích měsíce (a tedy poměrně dost stránek). --12. 11. 2011, 22:36 (UTC), Utar
P.S.: Mohla by se hodit i kategorie ve stylu Kategorie:Šablony WikiProjektu Šachy pro sdružení šablon portálu.
Tak vidíte, kolik tam toho je. Se 152 položkami bych doporučoval založit ještě i podkategorie. Asi vyčlenit Obrázky/Zajímavosti/Výročí/Články. --13. 11. 2011, 10:33 (UTC), Utar
Těch výročí bude ještě mnohem víc, až to dodělám na každý den. — Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 13. 11. 2011, 10:41 (UTC)

Wikidovolená[editovat zdroj]

Ahoj. Tak jo, díky za práci, kterou jsi pro Wikipedii udělal, doufám, že se vrátíš. Hlavně taky doufám, že budeš kontrolovat občas ten portál, teď zrovna skoro-aktuální uzavření hlasování, ke kterému se zase nedostanu (od 28. do 3. prosince jsem zase mimo dosah internetu, jako ostatně každý všední den). Hlasovat doufám příště budeš, teď to chápu. — Marek Koudelka; 25. 11. 2011, 13:58 (UTC)

Ahoj, já doufám, že ta moje "dovolená" bude co nejkratší, hodlám se vrátit k většímu editování zas někdy v polovině prosince. Ona je to jen taková formalita ta tabulka, protože podle mých příspěvků je vidět, že již delší dobu nemám větší editaci. Hlasování samozřejmě uzavřu, není problém, údržbu portálu bych měl zvládnout... takže není to žádné velké loučení, spíše jen odůvodnění editační pauzy z října a listopadu. Zdraví --Mates245 25. 11. 2011, 17:04 (UTC)

Nový systém portálových výročí[editovat zdroj]

Ahoj. Téma „Nový systém portálových výročí“ je aktuální. Chtělo by se tedy domluvit na změně, která by měla proběhnout v noci z 31. prosince na 1. ledna. Mě se to měnit vůbec nechce, chtělo by to tedy někoho zkusit najít nebo to změnit až během prvního ledna (nebo případně dodělat 31. prosinec a změnit to už 31. prosince). Já mám další výročí rozpracované, takže pokud chceš, můžeš něco doplnit, na tebe se nevztahují pravidla mého pískoviště (zákaz editace jiným uživatelům než jsem já). Teď přes svátky si snad najdu čas zase něco dodělat... Pokud budeš mít zájem něco doplnit (pokud bude chybět například tvůj oblíbený hudebník, klidně ho tam dej). Doplnit můžeš zde: leden-červen a zde červenec-prosinec (rozděleno z důvodu převelké velikosti [51 248+]).
Jinak přeji hezké Vánoce a šťastný Nový rok, zdraví Marek Koudelka; 22. 12. 2011, 20:02 (UTC)

Ahoj, zaprvé, děkuji ti za přání a též přeji co nejlepší Vánoce a šťastný nový rok. Já mám uloženou tu tabulku na obměnu a fungovala mi, takže to zítra vyzkouším jestli to bude fungovat i na portále. Samozřejmě, když mě něco napadne přidám to. Jinak s hlasováním to bohužel tenhle měsíc nedopadlo, nevadí... stejně by článek, který si navrhl, jistě vyhrál díky zlatému puzzli. Zdraví --Mates245 23. 12. 2011, 00:09 (UTC)
Tak jsem to ještě rychle zkusil a funguje to. Můžeš se kouknout na hlavní stranu. Bohužel mě nenapadlo moc výročí... jsem jen napsal ty co byly v článku 23. prosinec. Když budeš chtít, tak můžeme rychle doplnit výročí k poslednímu prosincovému týdnu, a pak už by to bylo přenastavené. V opačném případě asi zruš tu moji poslední editaci na hl. straně portálu prozatím, tím by se to mělo vrátit na starý model. Zdraví --Mates245 23. 12. 2011, 00:37 (UTC)
Díky. K hledání výročí je dobrá anglická verze článku December 23 nebo toto. Asi to dodělám do konce roku už novým systémem a 23. prosinec dodělám (bylo dolmluveno 10 výročí na den). Teď bude ta sekce Výročí trochu kratší, takže budeme muset přeházet sekce (vlevo je bílá mezera). — Marek Koudelka; 23. 12. 2011, 08:35 (UTC)

Ahoj, když náhodou najdeš v článku copyvio, tak ho prosím vlož na stránku Wikipedie:Porušení práv/Články zřejmě porušující autorská práva. Pokud ten článek předěláš, je stejně nutné o tom někomu napsat, aby smazal editace, ve kterých je copyvio. Viz například tato stránka, kterou jsi celou předělal. — Marek Koudelka; 7. 1. 2012, 14:58 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění a omlouvám se, protože jsem na to prostě zapomněl, přestože jsem ve shrnutí to copyvio uvedl... člověk se pořád učí ... :-). Jinak se ti také omlouvám za sníženou činnost na portále, ale máme teď před klasifikací, takže mám bohužel zase méně času, než bych chtěl. Zdraví --Mates245 10. 1. 2012, 20:01 (UTC)
Já jsem na tom podobně, jsem zde také jen o víkendech (internet je už prý snad v jednání, takže snad od března budu mít přístup i přes týden), trochu nám vypomohl Paulus, který vložil nějaké zajímavosti, ale nominovat nechce... — Marek Koudelka; 13. 1. 2012, 14:08 (UTC)

Gratulace[editovat zdroj]

Zítra to bude rok od tvého příchodu do naší rodiny.--Juandev (diskuse) 2. 3. 2012, 08:20 (UTC)

Tak jo, mimochodem Juandeve, chtěl jsem být první... :)
Pro Mates245: Chtěl bych Ti poděkovat za práci pro portál hudba, za autorství jednoho DČ (doufám, že brzy ještě nějaký přibude - mimojiné snad The Offspring), chtěl bych Ti poděkovat za recenze mých dvou článků (Lizzy, Cale), no a chtěl bych Ti poděkovat za článek The Crickets. DÍKY. Je toho víc, za co bych Ti chtěl poděkovat, ale momentálně mě nic nenapadá. — Marek Koudelka; 2. 3. 2012, 13:01 (UTC)
Díky moc oběma za Vaši gratulaci. V prvním roce jsem se hlavně musel seznámit s pravidly wikipedie a naučit se psát podle zdejších mravů, naroků.. (lepší slova mě nenapadají), takže byl plný otázek, experimentů a méně plodný na články. Samozřejmě bych si netroufal tvrdit, že jsem nyní nějaký wikiodborník, ale přesto doufám, že další rok bude více ve znamení článků. Také doufám, že mě stejně jako doposud nepotkají nějaké spory s ostatními, stejně jako doteď se budu snažit hádkám vyhnout (protože dle mého názoru většinou nikam nevedou a už vůbec ne k encyklopedické tvorbě). I přes drobné potyčky jiných wikipedistů se mi prostředí zde líbí. Jediné, co mi tu trochu schází je fair use obrázků na covery alb a ukázky skladeb, ale chápu, že někteří wikipedisté to nepovažují za přínos pro wikipedii.
Pro Marka: Doufám, že si Juandevovo první přání nebereš jako osobní křivdu, ale ujišťuji Tě, že mně osobně na pořadí přání nezáleží a vážím si všech stejně. Co se týče portálu, chtěl bych poděkovat spíš já Tobě, protože pokud si dobře pamatuju, tak jsi původně chtěl přispívat jen u výročí a nakonec děláš vše a možná i více než já. (DÍKY Ti za to!) Samozřejmě, že označení článku za dobrý nebo nejlepší beru jako velkou prestiž a doufám, že některé další přibudou. Bohužel jsem se nakonec nedostal k recenzi Lizzyho do konce. Co se týče The Crickets, tak ten článek by potřeboval značně upravit, je to jen takový základ.--Mates245 (diskuse) 2. 3. 2012, 15:48 (UTC)
No sakra, jako křivdu? To nééé a pokud to tak vyznělo, tak se Juandevovi hluboce omlouvám. Já jsem si tvou uživatelskou stránku vložil do oblíbených v mém prohlížeči a chtěl jsem ti pogratulovat v den Wikinarozenin, ale nakonec mě Juan předběhl a tak jsem ti prostě pogratuloval o den dřív. Abych ti řekl pravdu, tak jsem o svých začátcích na portálu někdy minulý týden přemýšlel, také jsem si vzpoměl, že jsem původně chtěl dělat jen výročí, no nic...teď už dělám skoro vše (samozřejmě něco děláš ty a zajímavosti nám dělá Paulus a už se delší dobu chystám mu udělit nějaké vyznamenání). Jsem rád i za tu recenzi Thin Lizzy, kterou jsi udělal. U té skupiny mi ani nevadí, jestli bude DČ (samozřejmě bych byl rád). Původně jsem chtěl udělat jenom Calea a asi jsem začal pozdě, původně to totiž měl být dakový dárek k jeho 70. narozeninám....a to už nestihnu :( Mimochodem, druhý ze dvou hlavních členů Velvet Underground (Lou Reed) slaví stejné jubileum dnes. S pozdravem Marek Koudelka; 2. 3. 2012, 16:56 (UTC)

Hallelujah − Shrek[editovat zdroj]

Ahoj, ve filmu Shrek je myslím verze od Johna Calea, verze od Rufuse Wainwritghta je pouze na soundtracku (takhle to je alespoň na této stránce), ten film jsem nikdy neviděl, takže nevím. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 3. 3. 2012, 20:13 (UTC)

Tak to je velká mezera v mém hudebním vzdělání.. :), měl jsem dojem, že to bezpečně vím, že je to od něj a ani jsem to nekontroloval. Ale v oficiálním soundtracku je to psáno od něj, i když ve filmu to nezpívá. Takže (přepokládám že narážíš na článek o Glynovi Johnsovi) každopádně to opravím na "soundtrack k filmu Shrek". Díky za upozornění. --Mates245 (diskuse) 3. 3. 2012, 20:24 (UTC)
Já to vím jen díky tomu, že jsem psal článek John Cale, jinak tyhle věci bych taky normálně nevěděl (bohužel na Wikipedii je tisíce takovýchto nepřesností, ale není zde třeba nikdo, kdo předmět článku opravdu zná) — Marek Koudelka (diskuse) 3. 3. 2012, 20:32 (UTC)
(Editační konflikt, takže to nenavazuje - hezká shoda myšlenek :D) ...Je zajímavé, že jsem si na to nevzpomněl, protože článek o Johnu Caleovi jsem si četl velmi podrobně, když jsem dělal tu recenzi.. :-), ale tohle mi nějak neutkvělo... Navíc (k tvé odpovědi): To máš asi pravdu, prostě by to chtělo sebrat odvahu a občas všechny ty články znovu projít. Jenže nevím, kde tu odvahu vzít, většina uživatelů raději tvoří nové články, než kontrolují přesnost tisíců starých. --Mates245 (diskuse) 3. 3. 2012, 20:38 (UTC)

Dvě hudební prosby[editovat zdroj]

Ahoj, mohl bys potvrdit tuto editaci a podívat se na Yoü and I? Snad máš lepší zdroje než je Bravo. Díky --7. 3. 2012, 23:28 (UTC), Utar (diskuse)

Hey Joe napsal Billy Roberts a její první verzi vydala garageová skupina Leaves (to jen pro upřesnění, první editace je správná) — Marek Koudelka (diskuse) 8. 3. 2012, 13:31 (UTC)
Díky za rychlou reakci. Ta první editace je správná, přidal jsem tam dvě reference k tomu. Co se týče té Lady Gagy, já se o tuhle muziku moc nezajímám (tenhle styl), ale koukal jsem zběžně a něco o tom singlu píšou i na mtv.com a bollboard.com, takže informace, že ten singl vyšel ano... to ostatní (nejspíš převzaté z Brava - to nevím, protože to jsem opravdu nečetl :-)) se mi moc dohledávat nechce, jsou to nejspíš takové "klepy", které si vymyslel někdo z redakce Brava, nebo jemu podobnému časopisu. Hodil jsem tam prozatím šablonu neozdrojováno. Zdraví --Mates245 (diskuse) 8. 3. 2012, 14:50 (UTC)

Vyznamenání − Učeň[editovat zdroj]

Učeň

Ahoj, podle tohoto nástroje máš už nárok na druhé vyznamenání, tentokrát už Učeň. — Marek Koudelka (diskuse) 10. 3. 2012, 14:20 (UTC)

Děkuji mockrát. Nováček za 1 měsíc, Učeň za 1 rok... no to nevim, kdy mám teda čekat to další :-D... asi bych se nad sebou měl v tomto ohledu zamyslet a být pracovitější. Zdraví --Mates245 (diskuse) 10. 3. 2012, 17:29 (UTC)

Rada o pomoc[editovat zdroj]

Zdravím. Rád bych rozšířil svoje články informacemi o albech a potřeboval bych zodpovědět pár dotazů, kdybys měl čas. :)

  1. Je vůbec žádoucí zakládat článek pro každé album zvlášť? (předpokládám vybavit ho tracklistem, lineupem a přeloženým infoboxem z en wiki a přidat pár vět do úvodního odstavce)
  2. V případě že by se název alba kryl s jiným článkem, jaký je standartní rozlišovač?
  3. Předpokládám, mám i alba zařadit do portálu hudba, že?
  4. Nějaké tipy na základní kategorie?

Díky za pomoc, EyeOfThReindeer (diskuse) 27. 3. 2012, 20:13 (UTC) :)

Také zdravím, rád pomohu, doufám, že to bude srozumitelné
  1. Dle mého názoru ano. Nevím, jak by se dal klasifikovat článek jako nežádoucí - taková hesla podle mě neexistují (mimo: Wikipedie:Co wikipedie není - takže propagace, autobiografie apod.) - je však důležité, aby hesla splňovala WP:O a WP:N. Naopak velmi přínosné jsou články o albech, které bys dotáhl do obsáhlejších a kvalitnějších článků, protože takových o albech na cs.wiki není mnoho.
  2. Pro alba používáme rozlišovač Název alba (album, Autor) - takže viz například Picture Perfect (album, Every Avenue), pokud se však jedná o eponymní album, tak zde používáme pouze rozlišovač (album) - viz The Offspring (album). Pokud víš, že se heslo kryje i tak (např. dle rozlišovače na en.wiki), ale na cs.wiki by jiné nebylo, můžeš použít heslo bez rozlišovače, na druhou stranu můžeš rozcestník vytvořit dopředu a rozlišovač nechat (můžeš tím usnadnit práci dalším)
  3. Ano, alba řadíme do portálu hudba
  4. Základní kategorie: Alba roku XXXX - podle data vydání, případně Alba umělce XY pokud taková kategorie existuje.
Doufám, že to pomohlo, budeš-li mít další dotazy, ptej se. Zdraví --Mates245 (diskuse) 27. 3. 2012, 22:10 (UTC)
Dovolím si doplnit odkaz na Wikipedie:WikiProjekt Hudební alba a upřesnit že rozlišovač "(album)" stačí i u alb která nejsou eponymní - jméno umělce se přidává jen poku stejně pojmenované album vydalo více umělců.--pan BMP (diskuse) 28. 3. 2012, 00:05 (UTC)
@Pan BMP: Na ten WikiProjekt bych moc neodkazoval, v současné době není aktuální a obsahuje nepřesnosti. Ale samozřejmě s tím co jste řekl bych souhlasil. — Marek Koudelka (diskuse) 28. 3. 2012, 12:50 (UTC)

Portál DČ[editovat zdroj]

Ahoj, nevím jak sleduješ dění na Wikipedii, proto radši píšu sem. Před časem padla zmínka o zařazení portálu Hudba mezi DČ. Teď nám Juandev udělal jakousi recenzi. Pokud budeš mít čas, prosím koukni na to. Díky — Marek Koudelka (diskuse) 3. 5. 2012, 11:49 (UTC)


Čistě teoreticky nejde dokázat, že je to nesmysl. Ale ok. :) – Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Grazia (diskusepříspěvky)

Nekrmte trolly. --Mates245 (diskuse) 28. 5. 2012, 19:45 (UTC)

Karel Müller (grafik)[editovat zdroj]

Zdravím - pokusím se s tím článkem něco dělat - náhodou jsem narazil na kresby tohoto autora - tak jsem si říkal, že by nebylo špatné jej zmínit na wikipedi - ale jiné informace než z internetu o autorovi nemám - několik jeho dílek je v rámci privátních blogů - nejsem si jist - zda jsou volná. JT

Mohl jsi mi odpovědět u vás v diskusi, ale nevadí. Ale to je v pořádku, já proti existenci toho článku nic nemám, pokud ho rozšíříš, bude to záslužné. Kresby s největší pravděpodobností volné nebudou, ale to jsem na mysli neměl, já myslel, aby text článku nebyl podobný s tím, co jsem zmínil (viz: Wikipedie:Copyvio). Pokud jsi autorem textu, pak můžeš postupovat podle stejného pravidla. Nejlepší by bylo se to pokusit napsat více vlastními slovy a stránku uvést jako zdroj (i když chápu, že v odstavci o třech větách ti to možná přijde zbytečné, ale přesto). Zdraví, --Mates245 (diskuse) 28. 5. 2012, 19:53 (UTC)

Reklama?[editovat zdroj]

Dobrý den, nechápu proč jste smazali po editování stránky "Valencia CF" odkaz, který jsem tam vložil, když slouží jako jeden ze zdrojů textu. Hezký den.

Dobrý den, já jsem viděl popisek "fans stránka", tak jsem ho smazal pro spam. Jestli to opravdu je více zdroj, než pouze propagace stránky, pak se omlouvám a beru zpět. Upozornění si tedy nevšímejte. Musíte si uvědomit, že je projekt vystaven častému tlaku spammerů a vandalů a proto jsme často moc nekompromisní. --Mates245 (diskuse) 12. 6. 2012, 13:27 (UTC)
Dobře, počítejte s tím, že se odkaz na tento web pod stránkou "Valencia CF" určitě objeví, protože budeme postupně aktualizovat a doplňovat obsah k této stránce, a to především díky valencijskému českému webu. Díky za pochopení.

Maličkost[editovat zdroj]

Dobrý den, podívejte. Když obadva sledujeme ty poslední změny a objeví se vandalismus, tak máme spolu editační konflikty. Já Vám chci dát prostor, protože mně to příjde nespravedlivé, když vlastně já revertuju a Vám nenechám téměř nic, samozřejmě že Vás tam často vidím a díky za to, moc. Nebo prostě, nějak tak se to odehrává. Jen, že když Vás to baví, tak Vám v tom nechci bránit, je to velmi užitečné. Nemám ale žádný nápad, jak se o to s Vámi podělit.--Xmark96 (diskuse) 14. 6. 2012, 09:25 (UTC)

To mi vůbec nevadí. Mě to zas TAK nebaví, nejlepší by bylo, kdyby to vůbec nebylo třeba (tzn. nebyli by vandalové). O to není třeba se dělit a já žádnou křivdu necítím, ono to není nic příjemného furt revertovat ten samý článek, spíš se mi stává, že mám pak konflikt se ssamotným vandalem a revert není dost hluboký. Klidně revertujte jako dosud, já nejsem tak rychlý a aktivní jako vy (ty? - mně tykání nevadí, ale nevím jak vám). Zdraví --Mates245 (diskuse) 14. 6. 2012, 10:43 (UTC)

Jasně, v pohodě. Beru na vědomí. Tak ať se daří :-)--Xmark96 (diskuse) 14. 6. 2012, 14:11 (UTC)

Re:Podezření na copyvia[editovat zdroj]

Neopsal jsem své stránky z (viz moje diskuze), ale i kdybych je odsud opsal, v čem by to vydilo? Své příspěvky jsem doplnil vlastními texty. A proč by na wiki neměly být okopírované texty?

jo, a taky bych rád věděl, proč mi filtr nedovoluje psát do diskuze odkaz na jinou stranku, kdyz na me diskuzi tento odkaz je? Mikjan (diskuse) 14. 6. 2012, 17:21 (UTC)

No vadilo. Protože wikipedie se zakládá na tom, že je otevřená a že na ní nejsou porušována autorská práva a tím se vyhýbá možným sporům. Filtr nedovoluje psát odkaz na stránku, protože je přidána do spamblocku (nejspíš byla často přidávána jako spam do jiných stránek), já to řeším přidáním odkazu mezi <nowiki></nowiki> , čímž odkaz nevznikne, jen se vypíše. Vaše vlastní texty jsou vítány, okopírované texty nikoliv (více viz Wikipedie:Autorské právo). Jak jsem řekl, co vám brání tyto texty přepsat vlastními slovy? Zdraví --Mates245 (diskuse) 14. 6. 2012, 17:28 (UTC)
divny. podle meho nazoru je nesmysl, ze by se autor clanku, ktery dal na internet k volnemu precteni dozadoval autorskych prav, navic ja to neopsal z SGportalu, ale z http://sgonline.cz/clanky.php?article_id=25 . To dokazuje, ze tento text je kopírován. mimochodem, stránku Justice (Stargate Universe), jsem vratil do puvodni podoby ,protoze jsem ji vytvoril ja sam Mikjan (diskuse) 14. 6. 2012, 17:44 (UTC)
Já jsem si to pravidlo nevymyslel... to že na jiných stránkách tento text bez dovolení kopírují není důvod, aby se tak chovala Wikipedie. Možná se dožadovat nebude, možná ano. Stránku Justice jsem nějak přehlédl, pardon, ale v tom případě se znovu ptám, co vám brání takto dovytvořit i ostatní články. P.S. mimochodem ne všechny odkazy musíte vkládat mezi nowiki, to jsem použil jen proto, že mi to nedovolovalo odkaz vložit. --Mates245 (diskuse) 14. 6. 2012, 17:54 (UTC)
Jsi spokojený s úpravami na článcích? Mikjan (diskuse) 18. 6. 2012, 13:38 (UTC)

┌────────────┘ Ano teď vypadají články mnohem lépe, ovšem koukám, že je některé kolega označil za subpahýl. S tím nemohu nic dělat, zkuste je nadále vylepšovat. Díky za spolupráci. --Mates245 (diskuse) 22. 6. 2012, 13:10 (UTC)

Levice x Pravice[editovat zdroj]

já neexperimentuji, o čem to mluvíte? A nemažte mi mé editace. Jen jsem napsal, že socialistická strana nemůže být pravicová je to protimluv a novinářský mýtus. Vraťte to prosím zpět. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.102.182.136 (diskuse)

Tak potom asi máte mezeru ve vzdělání, protože NSDAP - Národně socialistická německá dělnická strana byla krajně pravicovou politickou stranou, tedy pokud mi nechcete tvrdit že nacisté byli levicoví politici. Protipólem dělnické strany jsou komunisté (alespoň tedy za původního režimu, dnes se tváří jako méně levicová strana než před tím. Já jsem váš příspěvek nesmazal, pouze jsem vás upozornil poté, co kolega příspěvek odstranil. Považoval jsem totiž Vaši výměnu levicová za pravicová za experiment a stále považuji - protože dělnická strana je stále krajně pravicovou stranou. --Mates245 (diskuse) 23. 6. 2012, 13:47 (UTC)

Alena Kupčíková[editovat zdroj]

Dobry den, moc tomu nerozum co mi pisete,.ano jsem alena kupcikova jiz drive jsem davala nejake odkazy na wikipedii tykajici se dyslexie a k tomu autorstvi vsechyn okazy a to jsem jsem dala je par mam i na svych strankach...myslite ze ja potrebuji propagaci??? nevim co delate ale muzu vam rict ze ja delam pro tenhel stat ohledne dyslexie az prilis a plati to vse me umeni trochu me urazi ze mi nekdo rika ze ja potrebuji propadagi je to strasny..mel by me smis nekdo konecne podekovat :-) a propagaci s nepotrebuji jsem umelec ktery nefunguje jen v tehle male zemi kde jak vidno hned nekomu vadi ze se objevi na webu... a na wikipedii me dal muj fanousek a rekl mi at si to oedituji takze vysvetlete mi co mate za problem ???..jako mam byt asi luzr, ktery nic neumi a da se na wikipedii nerozumim vam co mi pisete a vlastne proc..o co vam jde?? plus olouvam se za chyby jsem dys... alena kupcikova studio@alenakupcikova.cz

moc tady nepisu takze nevim zda jste odeme dostal vzkat prosim vas pokud mi budete priste psat vzkazy overte si pravost toho co je na mem odkazu urazilo me to docela dost...jak si muze nekdo dovolit napadat nekoho aniz by si overil pravost sveho buzerovani a napadani.. odhaduji ze vam bude tak kolem 25 let protoze starsi rocnik by si udela cas nastudovat nez utoci hezky vecer.. Alena Kupcikova

tak ted jsem se podivala kdo jste jste student z gimnazia tak mili pane...mozna se prvni opravdu podivejte co ja mam za sebou co jsem a kde studovala co jsem vytvorila a pak mi piste ze neco je divne opravdu jste me velice urazil ja moc na wikipedii neprispivam ci neznam to tady jak to funguje takze nejste ani spravce proste jste jako ja tad volne..takze vam jen doporucuji jeste ejdnou do zivota pokud nechcete fakt nekoholidove nastvat napsala bych to drsneji piste sve prispevky tak aby vase obvinovani bylo pravdive a zjistete si komu pisete... normalne me nastavl 18 lety pubertak to uz stoji za to.. fakt jste me urazil...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrý večer, já vás nijak nenapadám, vězte, že již delší dobu sleduji dění zde a setkávám se velmi často s podobnými situacemi, kdy někdo píše o sobě nebo o své práci a často se o sebepropagaci jedná. Nejsem věštec, abych věděl, jestli jste zase jeden z nich, nebo ne. Odkaz na pravidlo jsem vám hodil, abyste věděla, jak postupovat při psaní takového článku. Osočujete mne, že si danou věc neprostuduji a hned konám, ale sama jste si uvedený odkaz asi také moc nepřečetla. Mimo jiné se tam píše o nezaujatém úhlu pohledu, který při tom musíte dodržovat a další rady, jak (při poměrně náročném psaní o sobě samém) postupovat. Já vás možná buzeruji, ale vězte, že mi jde o dobro projektu, který je soustavně napadán různými způsoby. Jsem většinou k nováčkům, jako vy, velmi vstřícný a moc nevím, co vás mohlo tak děsivě urazit. Šablonu významnosti dodal někdo jiný a vzhledem ke zdrojům, které tam jsou uvedeny, lze snadno odstranit. A přestaňte se do mě laskavě navážet, já za svou práci zde nejsem placený a nemám z toho žádný jiný benefit. To kolik mi je let podle mě nijak neurčuje, jak dobře se umím rozhodovat. Jestli vás moje konání urazilo, mrzí mě to a omlouvám se, i když moc nevím za co. Já vás z ničeho neobvinil. Ad. moje první věta u vás: to že jste opravdu Alena Kupčíková mě těší, taky se za vás může zde na internetu někdo velmi snadno vydávat. S pozdravem --Mates (diskuse) 30. 6. 2012, 22:14 (UTC)
Ad. to pravidlo, zapomněl jsem, že na to máme i speciální pravidlo Wikipedie:Autobiografie. --Mates (diskuse) 30. 6. 2012, 22:21 (UTC)
Významnost dám pryč, ale půlka textu je copyvio z lidovek a formátování je dost mizerné. --30. 6. 2012, 22:29 (UTC), Utar (diskuse)
Já jsem si toho všiml pak a docela se těším, co napíše tobě :D. A běda ti, jestli k tomu náhodou má ta práva zajištěná, to pak nevím, asi by ses měl jít zahrabat, což mám podle ní udělat teď já :D. Pěkné počteníčko přeji. (P.S. a za tohle si to já ještě taky pěkně odskáču) --Mates (diskuse) 30. 6. 2012, 22:35 (UTC)

priznam se ze nevim kde ta dikuze jde videt :-)) nicemne uz to neresim jdu zase tvorit a wikipedii ted zase na nejakou dobu necham :-) mejte se

Zvláštní, informaci o tom, kolik mi je let jste na mé uživatelské stránce našla hravě, ačkoliv já sám jsem ji tam nikde nenašel. Ale moji odpověď jste zdá se nenašla. Život je někdy paradoxní ;-) --Mates (diskuse) 30. 6. 2012, 23:03 (UTC)

ted fakt nevim zda sem takto muzu psat a zda to nekdo precte jak myslite to ze pulka textu je okopirovana z lidovek?? prosim vas veskere texty v novinach jsou zdroje z mojich tiskovych zprav repektive z galerii..nerozumim zde o co vam jde a trochu mi prjdete arogantni jako o co tady opravdu jde texty co jsou na mich strankach jsou informace co pouztivam ke komunikaci s medii..reaguji ta text od uzivatele Utar

Vzhledem k tomu, že mi vaše zpráva na mé Diskusní stránce zde vyhodí oranžovou tabulku přes půl obrazovky (stejně jako když já napíšu vám), tak aspoň já si to nepochybně přečtu, to si můžete být jistá. Tak nějak jsem čekal aspoň nějakou reakci na to, co jsem vám odpověděl, ale asi se toho nedočkám. --Mates (diskuse) 30. 6. 2012, 23:25 (UTC)

Zdravim vas vse jsem si precetla a napsala jsem i vasemu priteli utar moc jsem nepochopila opet jeh hlasku ze vecina textu je copie z lidovek hahaah vy jste me rozesmali a opravdu kdybych vedela ze zde na tomt portale panuje terorismus prosim vas vysvetlim jak funguji media nevim zda to bude xit pan Utar take uz jsem mu poslala odpoved na e-mail..nejka u nej nefunguje dikuze jako u vas a nebo a to spis pro me je to tady neprehledne..takze ja jako autor del casto pisu tiskove zpravy s galerii pak to vezmou noviny takze podud zde ja neco nekde napisu jsou to me texty !!!!!!!!!!!!!!!!!! a jsem auterem tech textu lze vse dolozit tiskovimi zpravami pres CTK !!!! jako kdyz pan Utar(jasna prezdivka) mi napsal ze mam jako ze milostive povoleni a pak si prectu v dikuzy ze teda milostive i presto ze tam jsou copie textu pulka jak to muzete napsat aniz by jste se zeptal...takze uzaviram tuhle akci slovy.. nepochopila jsem wikipedii jeji smysl dnes me napadli zde dva lidi 1.ze nejsme kdo jsem coz asi maji zde skusenost 2. ze copiruji texty asi protoze jsem nejakej luzr 3. Milostive mi tady dali moznost po me obhajobe byti 4. dekuji za editaci ktera se mi nelibi..5 zjistila jsem ze ze nemaji straku docela dost vyznamni mi kolegove, uz vim proc neni tady svobota... 7. kdyz si myslite ze neco kopiruji mate mi to napsat pane Utare ci prezdivka Utar a nepsat do diskuze ze jsem nejaky kopiruji z lidovek :-)) asi jsem se zde vyjadrila naposledy...tomu gimnazistovi co je tak silene horlivi dekuji za poznamky k me osobe..a pet se omlouvam jsem dys a pisu jako dysdebil..pro me je dnes velke zjisteni proc mi kazdy rika ze wikipedii tam nic nedava..je tady prilis horlivich lidi...pokud usuzujete ze zde z moralniho hledicka nepatrim tam me vymazte..pokud nejsem dostatecne vyznamna osoba pro tento portal..hahahhahaha vzivote jsem nic nekopirovala a ani to nemam v umyslu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neporozumění je asi metlou lidstva. Právě z toho důvodu jsem vás již poprvé upozorňoval na psaní článků o sobě. Pod tlačítkem "uložit změny" se píše: Pokud si nepřejete, aby váš příspěvek byl nemilosrdně upravován a volně šířen, pak ho sem neukládejte. Je jasné, že další úpravy "o vaší osobě" se vám nemusí líbit a mohou se vás osobně dotýkat. Proto je nevhodné psát o sobě a mít nějaký osobní vztah k danému článku. S pozdravem --Mates (diskuse) 1. 7. 2012, 09:02 (UTC)
Na mail jsem odpověděl a text do článku zatím vrátil, do konce měsíce čeká na potvrzení. Teď jdu ještě řešit tu fotku. --1. 7. 2012, 09:05 (UTC), Utar (diskuse)
Po čilé e-mailové komunikaci jsou potvrzení na použití textu a fotografie na cestě do OTRS. Možná se později objeví i další články. --1. 7. 2012, 10:26 (UTC), Utar (diskuse)

Days Go By[editovat zdroj]

Ahoj, k šabloně {{aktuální}} a článku Days Go By. Ta šablona se vkládá spíš do článků, jejihž téma se bude v nejbližší době vyvíjet. Což se alb netýká. Proste když vyjde, tak potom možná nějaké to turné, ale kvůli tomu tam určitě nemusí být tato šablona. Ještě k délce alba v infoboxu, tam nepatří „12 písní“, ale „42:43“. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 6. 2012, 22:38 (UTC)

Ahoj. Já ji tam dal, protože mohou teď třeba vydat nějaký singl, +tam chybí informace o hitparádách, kritice apod. Ta délka je zapomenutý relikt z doby, kdy se věděl jen počet skladeb, to jsem upravil, díky moc za upozornění. Za mě tam ta šablona může klidně první měsíc zůstat, ale když ji odstraníš, zpět ji dávat nebudu. S pozdravem --Mates (diskuse) 30. 6. 2012, 22:42 (UTC)
Jak chceš. Kdybych ji chtěl odstranit, tak ji odstranim a vůbec se tě neptám :D. Hlavně ji potom nezapoměň odstranit (já občas proběhnu kategorii Budoucí události, ale na aktuální nekoukám). --Marek Koudelka (diskuse) 30. 6. 2012, 22:48 (UTC)
Užívám si toto nové album při psaní, ale moc mi to zjevně nepomáhá :D. A nebo mám drobný úžeh od slunce a vedra. Každopádně díky za nápravu. Žiju o rok pozadu :D. --Mates (diskuse) 1. 7. 2012, 17:56 (UTC)
To se stává a když už mluvíš o tom albu, asi si ho taky poslechnu (snad ještě bude někde, třeba na RollingStone.com volně k poslechu − když tam bylo ještě před vydáním, tak jsem se dostal asi ke dvoum skladbám − tu skupinu moc neznám, takže spíš jen takový orientační poslech). Brzy asi přibude k těm cca 60+ letošních alb, která jsem již slyšel ještě další :D --Marek Koudelka (diskuse) 1. 7. 2012, 18:04 (UTC)

Argumentační klam[editovat zdroj]

Pane kolego, nechci zbytečně rozvádět off-topic debatu na diskuzní stránce infoboxu hudebních žánrů, tak píšu sem. Možná jste si to neuvědomil, ale argumentační klam jste určitě použil. Konkrétně tzv. kvalifikující jazyk. Protože tvrzení „Jestli vám jde doopravdy o zkvalitnění hudební sekce wikipedie, začněte přidáváním hesel a ne korigováním barev v infoboxech.“ spojuje to, že nezačnu dělat něco jiného než diskutovat o barvách, automaticky s opačným tvrzením, než je Vaše premisa („Jestli vám jde doopravdy o zkvalitnění“), tedy s tím, že mi nejde o kvalitu Wikipedie. Také bych se rád zeptal, proč jste hned od začátku zvolil takovou útočnou rétoriku, místo rozumného vysvětlení, proč se pro každou instanci infoboxu používá jiná barva? Udělal jsem Vám snad někdy něco? Pokud ano, tak přijměte mou omluvu. S pozdravem G3ron1mo 5. 7. 2012, 07:28 (UTC)

Pro každý směr se používá jiná barva, protože se nějak dohodlo (ani nevím kde, možná intuitivně), že v hudebních infoboxech budeme vycházet z anglické verze. (Můžete se podívat na {{Infobox Album}} a {{infobox Hudební umělec}}) Je to zavedený systém, který mi přijde (přišlo) zbytečné měnit. Říkáte, že jednotný styl je důležitý (několikrát jste ho prosazoval i jinde - a samozřejmě někde máte pravdu), tak proč mít jeden infobox jiný než na anglické verzi a ostatní stejné? Prosím neargumentujte mi na toto vtipným heslem Wikipedie:Na EN wiki to tak mají. Možná jsem byl příliš prudký, ale vychází to jen z toho, že jsem chtěl debatu rychle ukončit, rychle vás přesvědčit, že v tom žádné zkvalitnění nevidím. Nicméně to neberte nijak osobně, kdybych takhle diskutoval s někým jiným, vypadalo by to podobně. Hudební téma je rozsáhlé a zde zatím ne moc dobře zpracované (i když se to teď poslední rok docela zlepšuje) - to můžete vidět například v seznamu dobrých a nejlepších článků - je jich oproti ostatním odvětvím proklatě málo. Nikdy jste mi nic neprovedl, ale při naší diskusi jsem měl trochu pocit, že už máte ty barvy pozměněné a máte připravenou myš na tlačítku uložit změny. Doufám, že jsem se Vás nijak nedotkl, to by mě mrzelo. S pozdravem --Mates (diskuse) 5. 7. 2012, 08:34 (UTC)
Tak to jsem rád, že nejsme na ostří nože. Barvy nějak vyřešíme. Ápropos, neměl byste nějaký rockový (drum'n'basový či dubstepový) článek na vytvoření, nebo na úpravu? :) --G3ron1mo 7. 7. 2012, 12:09 (UTC)
Teď z hlavy mě nic moc nenapadá. Můžete zkusit Wikipedie:WikiProjekt Hudba/Úkoly, ale tam jsou teď žánry (nicméně rockových dost chybí a další také). Dále jestli něco nenajdete v Kategorie:Články k úpravě a nebo na hudebním portále, tam v liště (podobná jako na HS) je odkaz na "náměty k úpravě" - což je výčet hudebních pahýlů. Na ostří nože vážně nejsme, to se nebojte. Ještě k církvi - doufám, že se to nějak dořeší do finálního stádia. Některé spory (konkrétně ten, co kolega Vachovec navrhuje docela elegantně vyřešit) jsou pro mě naprosto neuvěřitelné, že se o něco takového může někdo přít. Doufám, že to neskončí zas nějakým vyhrocením a blokováním. S pozdravem --Mates (diskuse) 7. 7. 2012, 12:21 (UTC)

RE: The Offspring Bibliografia[editovat zdroj]

Hi! I don't remember where I got those books, as long as I remember I own just a couple of them... maybe you could check on Google books! --Sirabder87 (diskuse) 7. 7. 2012, 10:51 (UTC)

Duplicita[editovat zdroj]

Jej promiň nevšiml jsem si toho duplicitního článku (lépe řečeno nevěnoval jsem pozornost velkým a malým písmenům). Dík za opravu--MarkusAtomus (diskuse) 7. 7. 2012, 23:38 (UTC)

Jistě, máš to samé na své diskusi :-)... Nic se nestalo, jen snaha o záchranu toho, co anonym napáchal. A ještě jednou promiň to zkomolení. --Mates (diskuse) 7. 7. 2012, 23:41 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Za opětovný editační konflikt a aktivní přístup v řešení problémů, ti uděluji tuto květinku :)--MarkusAtomus (diskuse) 7. 7. 2012, 23:51 (UTC)

Díky moc, vážím si toho. Někdy si říkám, jestli já nejsem až moc aktivní, když vstupuji do žhavých sporů, které se mě vyloženě netýkají. Jestli bych já tu energii neměl radši vložit do svých rozpracovaných článků... S pozdravem --Mates (diskuse) 7. 7. 2012, 23:56 (UTC)
Není zač zasloužíš si to, já taky jsem poslední dobou nějak moc aktivní na diskuzích a to mám v plánu do konce týdne 82 článků.--MarkusAtomus (diskuse) 7. 7. 2012, 23:59 (UTC)
Hodně štěstí, já budu rád, když do zítra (tedy vlastně do dneška) do večera napíšu alespoň jeden :-). S pozdravem --Mates (diskuse) 8. 7. 2012, 00:02 (UTC)

Věc o pomoci[editovat zdroj]

Pane Mates, já vím, že mi chtece pomoci a všichni ostatní, ale já opravdu nechci. Mně by to bylo k ničemu. Já to opravdu jinak neumím. Kdybyste mě nechali, bylo by to jednoduší. Já nevím, jak mi chcete pomoci, ale k čemu by mi to bylo. Já ani o pomoc moc nestojím. Nevím, k čemu by mi ta pomoc opravdu byla. Promiňte mi, pane Mates, ale já opravdu nemám zájem. Jestli můžu něco říci, tak bych si to raději dělala tak, jak sama umím, protože já opravdu nemám zájem o pomoc a ani by nepohla. Prosím, nechte mě být, moc Vás prosím. Jen řekněte, jak mi můžete pomoci. JAG.Chegwidden (diskuse) 8. 7. 2012, 14:05 (UTC)

V tom případě nad Vámi musím také hůl zlomit. Trochu mi už připadá, že to děláte schválně. Například, proč jste tento příspěvek přidala do přesměrování? Není tak snadné se do toho přesměrovacího článku dostat, abyste tam mohla něco psát, tak mi neříkejte, že jste se spletla. Číst předpokládám umíte, takže jste musela vidět oznámení na začátku mé diskuse. S pozdravem --Mates (diskuse) 8. 7. 2012, 14:11 (UTC)

Vzkazy v přesměrování[editovat zdroj]

Zdravím, doporučuji opravit horní odkaz „Chcete-li mi zanechat vzkaz klikněte zde“ – mě se po přejmenování také stávalo, že mi lidé psali do přesměrování, a to úplně ze stejného důvodu. :) Přeji pěkné prázdniny. — Loupežník (diskuse) 8. 7. 2012, 14:15 (UTC)

Díky moc, to mě vůbec nenapadlo. Tím jsem trochu neprávem obvinil uživatelku, ale obávám se, že přesto mi moje trpělivost došla (s ní), takže je to asi jedno. Taktéž přeji příjemné volno. --Mates (diskuse) 8. 7. 2012, 14:18 (UTC)

Díky za pomoc[editovat zdroj]

Drahý Matesi,

Chtěl bych Ti poděkovat za pomoc při problému, který se nám teď vyskytl. Za reverty a za uklidňování. Jsi první, komu takhle uděluji menší pozornost. Tak společně kupředu a ať se Ti daří!

Není moc za co děkovat, ale dík za kytku. Při tomhle je nejdůležitější zachovat chladnou hlavu a uvědomit si, kdo je tu ten hlídač a kdo zloděj (přeneseně myšleno). To, že v době nepřítomnosti správců je na wikipedii chvíli článek sušák na prádlo nebo papírový kapesník, nevadí. Osobně mi to trochu připomnělo jednoho mého spolužáka. Ten se takhle chová (i když je při tom většinou opilý... :D) --Mates (diskuse) 9. 7. 2012, 22:41 (UTC)
Doufám, že ti to nevadí. --Xmark96 (diskuse) 9. 7. 2012, 22:42 (UTC)
To ne, spíš je mi tě líto, že tě to dokáže tak rozčílit. Z těch tvých odpovědí na jeho diskusi, ty jsou téměř slyšitelné, jak jsou napsané... Takových ještě přijde. Ale vyznamenání si vážím. S pozdravem --Mates (diskuse) 9. 7. 2012, 22:45 (UTC)

Ahoj, šablona {{copyvio}} se nevkládá pomocí subst, jak jsi to vložil do článku XcamP. Se subst se do článků vkládají významnost, UU, subpahýl apod. --Marek Koudelka (diskuse) 11. 7. 2012, 22:19 (UTC)

Asi blouzním, protože tu šablonu už jsem několikrát vkládal správně. Dík za upozornění, příště bude bez subst: S pozdravem --Mates (diskuse) 11. 7. 2012, 22:24 (UTC)

usurpation @ tr.wiki[editovat zdroj]

  • hi, your usurpation request @ tr.wiki has been done for SUL account. --Mskyrider (diskuse) 31. 7. 2012, 04:34 (UTC)

Magdaléna[editovat zdroj]

Dobrý den, moc se omlouvám, já to tu ještě pořádně neumím, ale už vím pomalu co a jak. Strašně se omlouvám, já jsem chtěla jen sem dát ty pravá jména a taky sem dát další jména, která třeba by se zalíbili lidém. Nemyslela jsem to vůbec ve zlém.Jinak mě tam vadí, že je tam Mája, protože Mája není Magdaléna. To je vše. Tak se prosím nezlobte. děkuji nashledanou. Magda.

Nic se neděje, příště to chce rychleji reagovat na výzvy. Mnoho jiných uživatelů jedná jako vy a často to vede k jejich zablokování, prosím již tam nepřidávejte tolik zdrobnělin. Uvědomte si, že tvoříme encyklopedii. Lidé dokážou vymyslet nejrůznější zkomoleniny a zdrobněliny jmen, není nutné, aby wikipedie obsáhla všechny. Na vaši diskusní stránku vám vkládám šablonu s odkazy na nápovědu. S pozdravem --Mates (diskuse) 18. 8. 2012, 19:34 (UTC)

Vyznamenání „Student“[editovat zdroj]

Ahoj Matesi, tak už nejsi učeň, ale student. Překonal jsi tedy hranici dvou tisíc editací a jsi tady už půl roku :D ...rok a půl. Kdyby jsi byl pilnější, mohl jsi toto vyznamenání dostat již před rokem a teď jsem ti mohl udělovat vyznamenání „Wikipedista III. třídy“ (pro které musíš mít rok a půl a zároveň 6000 editací, což je v tvém případě ještě nejspíš daleko). Tak tedy gratuluji a doufám, že zase někdy budeš trochu aktivnější v hudebních článcích :-) S pozdravem; — Marek Koudelka (diskuse) 20. 8. 2012, 12:36 (UTC)
P.S.: Takové editace asi moc smysl nemají, ale díky za ní, protože jsem pak článek rozšířil − předtím byl totiž spíš subpahýl než pahýl :-)

Taktéž gratuluju! --Marquas (diskuse) 20. 8. 2012, 12:51 (UTC)
@Marek: Díky moc za vyznamenání. Beru si to porovnání k srdci a snad budu pilnější. V současné době nejsem moc aktivní hlavně kvůli častému cestování, které je bohužel (bohudík?) často za hranicí internetem postihnuté civilizace :-). K té editaci - to byl vlastně trochu experiment, protože se mi špatně zobrazovala tabulka s kategoriemi a po přidání toho řádku mi náhled ukázal, že se to tím vyřešilo.
@Marquas: Díky za gratulaci, ale jak píše Marek, mohlo by to být i lepší. :-) S pozdravem --Mates (diskuse) 23. 8. 2012, 13:08 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Moc ti děkuji za zastání, máš to u mě. Ty bys měl být správce. Moc tě obdivuji. Kdyby ti vadilo to tykání, tak mi napiš. Máš uvedono radši tykání, tak tykám. Jestli jsem udělala, špatně, předem se omlouvám. Doufám, že tě nenaštvu. Přeji hezký večer. --Mladaprazanka 29. 8. 2012, 20:34

Není moc zač, protože to byla výtka pro oba. Pravidlo tří revertů jsi porušila taktéž. Jen mi přišlo, že je diskuse až příliš vyhrocená. A to nikdy nepřináší nic zajímavého, kromě stohů popsaných stránek (naštěstí elektronicky). Encyklopedicky je tato diskuse marginální a nepodstatná, protože čtenář se na uvedený článek dostane přes oba tvary. Já bohužel tuto herečku neznám a nedokážu posoudit její významnost a známost pod nepřechýleným jménem. Tykání mi nijak nevadí, vadí mi přehnaně vyhrocené diskuse bez jasného cíle (než se pohádat) a bezúčelné revertační války. --Mates (diskuse) 29. 8. 2012, 18:40 (UTC)

Pozdrav od nového wikipedisty[editovat zdroj]

Zdravím Tě Matesi. Jsem nováčkem ve wikipedii a setkal jsem se s tebou v diskuzi při utváření článku Alicin, kterou jsem převzal a mírně upravil z en.wiki. Ještě musím doplnit kategorie.

Mám na Tebe prosbu ohledně článku klostridiové infekce ptáků, kde jsem přidal svůj názor do diskuze. Jde mi o to, že tento velmi dobrý článek by klidně mohl být zahrnut pod obecnější název klostridie (ten na naší wiki chybí), protože cca 2/3 článku jsou takto koncipovány. Myslím si, že by nebylo porušením wikietiky zvolit přesměrování původní stránky na její přejmenovanou verzi.

Ještě bych se chtěl zeptat na dvě věci do budoucna:

a) jak se vlastně ve wiki provádí přesměrování? b) na anglické wiki je na stránce en:Allicin výborná šablona Chembox. Chtěl jsem ji překopírovat k nám, s tím, že bych jednotlivé položky počeštil - jenže ouha, naše wiki anglickou šablonu (zdrojový kód) nepřevzala a odkazovala na prázdnou šablonu.

Zdraví Tě --Lupinus (diskuse) 1. 9. 2012, 10:29 (UTC)

Zdravím, navrhl jsem články sloučit, protože dle mého je opravdu možná i více jak 75% článku jen o bakteriích rodu Clostridium (myslím, že je to ten článek, co jsi říkal, že neexistuje, ale myslím, že je to ono). Zbytek sice hovoří o nemocích, které mohou vyvolat bakterie u ptáků, nicméně si dovedu i tuto část představit v článku Clostridium jako jeho jednu součást, odkud budou odkazy na jednotlivé nemoci, které způsobují.
Pokud budeš doplňovat kategorie, doporučuji ti k přečtení Wikipedie:Kategorizace.
a) Přesměrování se zde provádí jednoduše, založíš článek, ze kterého chceš vést přesměrování a místo jakéhokoliv textu zmáčkneš tlačítko "Přesměrování" (mezi vložením galerie a tabulky to s modrou šipkou) a mezi hranaté závorky napíšeš jméno cílové stránky. Vypadat to bude přibližně takto např. #PŘESMĚRUJ [[Clostridium]], popř. #REDIRECT [[Clostridium]]. Více se můžeš dočíst na Wikipedie:Přesměrování.
b) Takto, jak jsi to udělal na stránce alicin, to sice vypadá věrohodně, ale hrozí, že to někdo bude revertovat. Doporučil bych použít {{Infobox Chemická sloučenina}}. Šablona Chembox myslím na cs.wiki neexistuje, máme jednotlivé šablony pro sloučeniny a prvky atd. Pro více informací k tomuto bych tě odkázal na projekt Chemie, kde se když tak můžeš zeptat, jak a co použít. Já zde na wiki tvořím hlavně hudební sekci a chemii se tu prakticky nevěnuji.
Pokud budeš mít další dotazy, klidně znovu napiš. Pokud budu vědět, tak tu rád odpovím. Ještě bych se rád zeptal, zda je toto tvoje IP adresa, čili jestli jsi ten samý uživatel. S pozdravem --Mates (diskuse) 1. 9. 2012, 10:57 (UTC)

Ano, potvrzuji IP. Registroval jsem se až v průběhu vytváření článku :) Velký dík za informace, určitě si sem ještě pro nějaké zajdu. --Lupinus (diskuse) 1. 9. 2012, 12:49 (UTC)

Ještě bych měl prosbu: nevím jak k obrázku se strukturním vzorcem přidat ještě prostorové znázornění struktury, a to pomocí obrázku R-alllicin-3D-balls.png. Zdravím --Lupinus (diskuse) 1. 9. 2012, 20:27 (UTC)

Edituj s odvahou :-). Já to osobně předtím taky nikdy nedělal, ale je to snadné, prostě jsem do parametru obrázek přidal i ten druhý. Pokud verzi neuložíš a jen použiješ tlačítko ukázat náhled (jak jsem Tě prosil v diskusi u tvé IP adresy) tak můžeš zkoušet co chceš. Pokud chceš více experimentovat, pak bych ti doporučil si založit stránku Wikipedista:Lupinus/Pískoviště - soukromé pískoviště, kde si můžeš zkoušet, co chceš a bez obav, že pokazíš nějaký článek. Klidně si tam nakopíruj celý článek alicin a zkoušej. Např. ještě bys mohl zkusit nějak upravit tu rovnici, aby nebyla v tom podivném rámečku. Zkus si projít nějaké jiné chemické články, nebo se zeptat pod chemickou lípou. Jak jsem dřív naznačil, opravdu se v chemických šablonách zde moc neorientuji a zkouším to poprvé stejně jako ty :-). Jen už mám trochu praxe, takže vím, kde hledat a jak by to asi mohlo fungovat. Ono to není nijak těžké, ale pro nováčka to může být moc informací najednou - znám to, protože to není tak dávno, co jsem začínal sám. --Mates (diskuse) 1. 9. 2012, 20:39 (UTC)

Náhledové tlačítko už teď používám poctivě :) Ještě doladím kategorie a jdu si dát česnek ;)--Lupinus (diskuse) 1. 9. 2012, 20:50 (UTC)

Hudební alba podle jazyka[editovat zdroj]

Ahoj, koukni prosím na diskusi zde ať to případně můžeme (...můžu) začít přidávat. Doporučuji přečíst i odkazovanou diskusi u Harolda. Předem díky. — Marek Koudelka (diskuse) 1. 9. 2012, 11:41 (UTC)

Ahoj. Jak jsem se vyjádřil v diskusi na projektu, nijak mi to nepřekáží a možná to bude i užitečné. Ale z té diskuse s Haroldem jsem nepochopil přesně, jak to nakonec funguje. Přidává kategorii infobox automaticky, nebo to musí člověk udělat ručně? --Mates (diskuse) 1. 9. 2012, 12:15 (UTC)
Nepřidává a jak řekl Harold, je lepší když se přidá ručně. Ukázka je tady, další zatím přidávat nebudu a nejdřív dám vědět botům, aby ty stoprocentně jisté udělal. Otázka na tebe: Bowling for Soup mají všechno v angličtině? Pokud ano, tak to nepřidávej ručně (přeci jen zbytečných patnáct editací :-)), postupně dám dohromady všechny skupiny, u kterých vím, že mají vše v angličtině a zkusím to dát sem. Hlavně jsem to psal panu BMP, kterýmu se kategorizace nezdála. Teď je to OK. — Marek Koudelka (diskuse) 1. 9. 2012, 12:25 (UTC)
Pokud se nepočítá „No Hablo Ingles“, což je španělsky, nicméně ostatní text (té samé písně) je anglicky, pak ano. A ještě mě napadá, že kapela The Offspring zpívá taky jen anglicky. --Mates (diskuse) 1. 9. 2012, 12:31 (UTC)
„No Hablo Ingles“ je španělsky jen nějaké intro, úvod skladby? To bych nepočítal. --Marek Koudelka (diskuse) 1. 9. 2012, 12:38 (UTC)
Refrén, taky bych to nepočítal, no posuď sám. Ještě mě napadá, to je teda offtopic, ale když už jsme u těch alb... Myslíš, že můžu postupně začít přesouvat některá alba na nový název se správným rozlišovačem s tou čárkou? Nějak se to totiž uleželo a já nevím, jestli to teda má být takto. A zajímá mě, jak to vidíš s alby Greatest Hits, zda tady taky uvádět to slovo album. Nehodlám to dělat nějak plošně, ale jen když na něco narazím, tak bych to přesunul. --Mates (diskuse) 1. 9. 2012, 12:43 (UTC)
King Crimson, Mike Oldfield ... u všech alb těchto umělců je špatný rozlišovač, pokud nějaký je... a samozřejmě je jich mnohem víc, tohle jsou takové návrhy :-), takže v tomto oboru je práce dost. K věci: (album, interpret) bych dával i ke Greatest Hits a Live podle en a i ke skladbám, pokud nějaké najdeš (píseň, interpret), ten styl by měl být sjednocen všude. Když to ale přesuneš, tak nezapomeň upravit i v navboxu. P.S.: Dal jsem dohromady zatím krátký seznam pro boty, tak uvidíme :-) --Marek Koudelka (diskuse) 1. 9. 2012, 13:05 (UTC)
U písní tedy typ (píseň, interpret) nebo (skladba, interpret)? Toho seznamu jsem si všiml, snad to botovodiči zvládnou. OK, dík za návrhy, možná se na to někdy vrhnu. Ale nepředpokládám zatím, že by se mi do toho chtělo nějak plošně - mám dojem, že to mohou být i stovky stránek. --Mates (diskuse) 1. 9. 2012, 13:10 (UTC)
Podle jazyků jsou zase tisíce :-) Skladba x Píseň se někde dřív diskutovalo, ale už netuším kde... Jak co, zrovna ten Oldfield a Crimson spíš skladba, ale BfS, Offspring nebo Green Day a podobný skupiny spíš píseň. Ale v tomhle já taky nemám jasno. --Marek Koudelka (diskuse) 1. 9. 2012, 13:15 (UTC)
Špatné rozlišovače budou minimálně u těch alb, která jsem zakládal já před pár lety, kdy to myslím dělal každý jak chtěl. :-) U "svých" článků to v blízké budoucnosti zkusím napravit, snad na to bude čas. Ad píseň x skladba: Asi bych to zkusil rozdělit takto. Pokud to má písničkový formát (je to zpívané a krátké, do cca 6-7 minut), dal bych osobně rozlišovač "píseň". Rozlišovač "skladba" bych použil v případě, kdy je to krátké nebo dlouhé a čistě instrumentální nebo v případě, kdy je to částečně zpívané, ale dlouhé a instrumentální pasáže převládají. --Harold (diskuse) 1. 9. 2012, 13:27 (UTC)

Editacia Emoční kvocient‎[editovat zdroj]

ahoj Mates, dostal som od teba tuto spravu: (rozdíl | historie) . . m Emoční kvocient‎; 10:15 . . (-109)‎ . . ‎Mates (diskuse | příspěvky)‎ (-odkaz, nejsme webový rozcestník, dle mého zas tak úzce nesouvisí, +proč tedy nepřidáte i odkaz na ostatní existující eq testy)

Moj dovod na pridanie je, ze citatel ma hned k dispozicii preklik na EQ test, ktory sa priamo tyka Emocneho kvocientu. Pridanie odkazov na ostatne testy? nemam zmapovane vsetky webstranky s testami. Ved ked si chce pridat dalsi uzivatel iny test, tak to moze urobit - ved o tom je wikipedia. spojit sily a vytvarat obsah. ci? Aky je rozdiel ked napr. tu http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_intelligence su prekliky na testy a na cs.wikipedia to nejde? dakujem za info -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) KozacekFrantisek (diskuse)

Ahoj, mně osobně nepřišel odkaz přímo na stránky s EQ testem důležitý ani rozšiřující. "Ved ked si chce pridat dalsi uzivatel iny test" - tomu jsem právě chtěl zabránit a právě proto jsem napsal "nejsme webový rozcestník". Osobně považuji externí odkazy za něco, co je buď zdrojem ke článku, nebo obsahuje nějaké rozšiřující informace, ale samotný test mi jako rozšiřující informace nepřipadá. EQ test si může čtenář najít ručně i přes vyhledávač - nemusíme mu vnucovat právě tento. To je můj osobní názor. Můžeš o tom vznést diskusi a pokud na to budou mít ostatní jiný názor, pak samozřejmě ustoupím. S pozdravem --Mates (diskuse) 6. 9. 2012, 18:59 (UTC)
Ahoj Mates, dakujem za odpoved. Nenasiel som ale v tvojom komentare odpoved na otazku, ze preco na EN wiki to ide a na CS to nejde. Hore je link s konkretnym prikladom. Som novacik na wikine, tak kazdej rade sa velmi potesim. Ako mozem urobit diskusiu, ako si mi odporucil? A este posledna otazka, ked ako pises ustupis a bude tam odkaz a niekto iny si povie ze mu to tam vadi, tak sa budem musiet opat takto dotahovat? Dikes, pekny vikend -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) KozacekFrantisek (diskuse)
Ahoj, existuje tu pěkná stránka Wikipedie:Na EN wiki to tak mají. Ale tím argumentovat nechci :-)... Na anglickém projektu to mají, nicméně já osobně v tom žádný přínos nevidím. Na anglické wikipedii jde spousta věcí, co zde ne (např. fair use obrázky), můj názor je ale stále stejný - nepovažuji to za důležité. Nejlepší místo na takovou otázku je Wikipedie:Pod lípou, kde kliknutím na "Přidat téma" můžeš založit diskusi a zjistit názor ostatních. Pokud většina lidí řekne, že se mýlím a že přínos vidí, pak se podřídím. Další, kterým by se to nelíbilo, můžeš odkázat na diskusi, kterou bys tam založil, že tam se to dohodlo. Nicméně, pokud i tak bude dál trvat na svém názoru, pak ano, celá diskuse se asi bude opakovat. To je nedílnou součástí Wikipedie, neustálé přesvědčování kolegů a domluvy, co je správné... :-). Zároveň bych Tě chtěl poprosit, aby ses v diskusích podepisoval, což zařídíš kliknutím na kolonku podpisu (modrá tužka napravo vedle kurzívy. Díky, taktéž přeji pěkný víkend --Mates (diskuse) 7. 9. 2012, 16:34 (UTC)
Ahoj Mates, dakujem. Velmi si vazim tvoje rady a odporucenia. Su pre mna uzitocne. Vytvoril som diskusiu Verim ze sa zapoji co najviac ludi, aby sme tuto situaciu rozluskli :) zelam ti uspesny tyzden.--KozacekFrantisek (diskuse) 10. 9. 2012, 10:52 (UTC)

Rehek zahradní[editovat zdroj]

Ve Wikipedii se píše, že se rehek živí hmyzem za letu a u nás si sedl na krmítko a zobal slunečnice - semena. Myslela jsem, že Tě to bude zajímat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.103.234.150 (diskuse)

Aha, ale potom je lepší napsat něco ve stylu Část zabývající se potravou je zřejmě z části špatně protože dnes ráno jsem viděla rehka zobat slunečnicová semena - prostě dát to do souvislosti s textem článku alespoň trochu, protože to může někoho (třeba mě) zmást, nebo ještě lépe editovat s odvahou (přímo článek). Zdraví --Mates (diskuse) 25. 9. 2012, 22:20 (UTC)

Dalibor Balšínek[editovat zdroj]

Milý kolego, díky za úpravy v článku o Daliboru Balšínkovi. Možná by pro Tvé zpracovávání referencí mohly být přínosné zdejší citační šablony, ne? --Jan Polák (diskuse) 7. 10. 2012, 21:48 (UTC)

Ahoj, dík za tip, o citačních šablonách vím a většinou je používám, ale někdy pokud jen opravuji po nějakém nováčkovi mně přepadne nějaká lenivost a píšu reference podobně jako na anglické Wiki, nevím ani proč, protože je to téměř stejně pracné... :). Díky, že jsi je v tom článku předělal. --Mates (diskuse) 7. 10. 2012, 21:56 (UTC)

DOMOBRANA[editovat zdroj]

Dobrý den Matesi,

Klidně můžeme tykat :-). Promiň, ještě tady nejsem zběhlý, je to poprvé. Ale doufám že přidám i cestopisné příspěvky, hodně cestuju a fotím. Zdroj informace jsem přímo já, zakladatel obč. sdružení DOMOBRANA. Asi jsem to měl přesněji rozepsat. Dalším možným zdrojem, který tyto informace potvrdí, jsou naše webové stránky v příspěvku uvedené, a existenci sdružení lze také ověřit na stránkách mvcr.cz http://aplikace.mvcr.cz/seznam-obcanskych-sdruzeni/SearchResult.aspx a např. i zde: http://domaci.eurozpravy.cz/politika/50483-domobrana-chomutovska-se-formuje-ma-uz-registraci/ Napsalo se toho o nás hodně, ale novináře zajímaly vždy jen takové ty ,,akční věci". Náš program je ale o dost širší, než jen občanské hlídky. Proč si myslím, že je údaj významný? Minimálně v Evropě neexistuje podobné sdružení, jejichž členové by s povolením úřadů dohlíželi na bezpečnost obavatel. V tomto případě ve velmi kriminalitou zmítaném severočeském městě Chomutov. Ale ten význam může být jen můj subjektivní pocit, ten Tvůj nechám na Tobě, Matesi. Ať tak nebo tak, měj se hezky a díky za případnou další odpověď. Petr (Kubaczka)

                                                            Petr Kubaczka
                                                            Jednatel o.s. DOMOBRANA, IČO 22610251
                                                            E-mail: kubaczka.petr@seznam.cz
                                                                        domobranec@seznam.cz
                                                            Privát: Na Borku 1600 Jirkov, 431 11           
                                                            T: +420 734409866
Dobrý večer, děkuji za informaci. Bohužel jsem Tebou uvedené stránky a zdroje v článku nenašel, významnost jsem přidal vzhledem ke krátkému působení organizace. Pokud jsi zakladatelem sdružení, pak bych Tě chtěl upozornit na pravidla, která by sis měl přečíst a která by se Ti mohla hodit, především tedy Wikipedie:Autobiografie - nepíšeš sice přímo o sobě, ale psát o vlastní firmě, podniku nebo o. s. je také velmi ošemetné. S tím souvisí i důsledné dodržování nezaujatého úhlu pohledu a Wikipedie:Propagační článek - to je naopak upozornění, jak by to vypadat nemělo.
Zároveň doporučuji přečíst Wikipedie:Věrohodné zdroje, např. že Tvé osobní stránky, kde organizaci zmiňuješ, nebo oficiální stránky organizace jsou závislými zdroji a nedokládají významnost subjektu. Pokud se toho o vašich akcích hodně napsalo, je nanejvýš vhodné tyto akce zmínit a doplnit příslušnými zmínkami v novinách, médiích apod. Další věc, která potřebuje zdroje je zmíněná dezinformace veřejnosti o aktivitách sdružení a o legálnosti jeho působení, nejlépe doložit platnými vyhláškami.
Zároveň bych tě chtěl upozornit, že článek navíc neodpovídá místním nárokům na vzhled a styl. To vše je potřeba v článku změnit, aby mohl být zachován. Nejprve doložit významnost a pak upravit podle místních zvyklostí. Pokud budeš mít v tomto ohledu další dotazy, klidně se mě znovu zeptej. Jo a ještě jedna věc, nemusíš sem házet ten podpis se všemi svými údaji, který akorát hází tu podivnou tabulku. Zde na Wikipedii se podepisujeme standardně čtyřmi vlnovkami (~~~~) nebo kliknutím na ikonku podpisu (modrá tužka vedle kurzívy). Zdraví --Mates (diskuse) 18. 10. 2012, 22:55 (UTC)

Dobrý den, Matesi, bohužel jsem Ti v diskusi uvedl 4 zdroje, internetový článek, sebe jako Jednatele sdružení, naše webové stránky, a odkaz na registraci obč. sdružení na stránce Ministerstva Vnitra ČR.. :-)) Ty mě mučíš, já už fakticky nevím, kdo by mi to dosvědčil, že existujeme, leda čestné pionýrské :-)). No když myslíš, že něco, co je v Evropě ojedinělé, není dostatečně významné, nemohu se s Tebou přít, a ani nechci, na téhle věci život ani štěstí jedince nestojí :-)). Měj se hezky, a děkuji za tyto krásné stránky, kde člověk téměř vždy nalezne to co hledá, i za Tvou záslužnou práci. Petr. (Kubaczka)

Aha, další námitky jsem si přečetl až zde, přes e-mail to vypadalo dost nesrozumitelně. Ano, máš pravdu, propagace vlastního sdružení je hanebná, i když pracujeme zcela zdarma jako dobrovolníci. v místním slohu a úpravě taky nejsem zběhlý, proto omluva. I další Tvoje námitky samozřejmě chápu, přijdou mi celkem logické, tak jako ty moje :-))). Matesi, dělej jak uznáš za vhodné, třeba to proškrtej nebo mi doporuč co vymazat a nebo to klidně smaž celé, pokud uznáš za vhodné. Vzhledem k obsažnosti tohoto portálu máš ty i Tví kolegové tak jako tak u mne velké plus. Jsem člověk který po třech operacích rakoviny mozku a dvou komatech, a to už pak na takové maličkosti hledíš s úsměvem. Snažím se jen v rámci svých možností. Měj se fajn a zlom vaz, Petr. (Kubaczka)

Dobrý večer, ale já věřím, že existujete. Mně jde o doložení encyklopedické významnosti. Na mé diskusní stránce jsou zdroje dosti irelevantní, znovu prosím abys je doplnil přímo do článku. Jednatel a webové stránky jsou závislými zdroji, ale novinové články naprosto postačí, takže opět doplňte je do článku. (viz Nápověda:Zdrojování)
Není to o tom co si JÁ myslím, protože já to nevím, zda je sdružení dost jedinečné a významné pro encyklopedický článek. Wikipedie neslouží k vlastní propagaci (viz několik stránek, co jsem uvedl) a zmíněná pravidla Ti měla pomoci při vytváření článku tak, aby k tomu nedošlo. To, že pracujete zdarma je obdivuhodné, ale ani já ani nikdo jiný zde nejsme za naši práci zde placeni a svoje články tu nemáme. Já nejsem s vaším o. s. dostatečně obeznámen, abych o něm mohl psát encyklopedický článek, zato Ty ano. Proto prosím Tebe, abys článek upravil a dodal zdroje. Tvoje zdravotní problémy mě samozřejmě netěší a soucítím s Tebou, ale bohužel nejsou pro uchování článku nijak určující. --Mates (diskuse) 19. 10. 2012, 17:08 (UTC)

Diskuse u návrhu opatření[editovat zdroj]

Nijak jste se mne nedotkl a jsem rád, že jsme se nakonec navzájem pochopili. Přeji hezký večer. Jan.Kamenicek (diskuse) 19. 10. 2012, 17:27 (UTC)

Tak to se mi opravdu ulevilo. Taktéž přeji příjemný večer. --Mates (diskuse) 19. 10. 2012, 17:29 (UTC)

Smazání stránky[editovat zdroj]

Dobrý den, nejsem tady ani 5 minut a už mám návrh na smazání stránky, zvláštní jednání, nicméně stranky smažte a smažte mi prosím i můj účet, najdu jiný portál ke zvěřejnění svých článků.

Děkuji, Mgr. Jan Beran

Dobrý den, promiňte, ale na Vaší diskusní stránce jsem Vám osvětlil, proč jsem článek musel navrhnout na smazání. Vašich článků a příspěvků si samozřejmě velmi vážím, vždy je těžké sebrat odvahu a zmáčknout tlačítko editovat. Rozhodně to není tím, že si nevážím Vašich informací, ale prostě zrovna v tomto případě mám pocit, že je lépe je zahrnout do již existujících článků. S pozdravem. --Mates (diskuse) 23. 10. 2012, 14:37 (UTC)

Díky za spolupráci, dneska se to nějak rozjelo. U kolegy Stepanex jsem dal do Porušení autorkých práv do sekce hromadná copyvia jeho díla, čili nevím - jestli jej hodláš nějak dál řešit..nebo ne. Měj se--Marquas (diskuse) 25. 10. 2012, 19:15 (UTC)

Ahoj, všiml jsem si, ale u hrubé mzdy mi nejde článek dohledat. Na ceed.cz, odkud čerpal při svém nejnovějším článku jsem to zatím nenašel. Ještě trochu popátrám. Díky za informaci. Taktéž zdraví --Mates (diskuse) 25. 10. 2012, 19:17 (UTC)

Hranická propast[editovat zdroj]

Dobrý den, změnu údajů na stránce jsem provedl na výslovné přání mých speleologických kolegů. Chceme komentovat geologický útvar a ne nějakého velmože, i když se přiznám, že pověsti mi nevadí. Vzhledem k Vaší redakci však zřejmě smažu dodané údaje a další nepřidám, i když se jistě můžu považovat za jednoho z nejpovolanějších znalců daného přírodního útvaru. Nenechal jsem se okřikovat v žádném režimu a na tom nehodlám nic měnit. Wikipedie je fantastická věc, čerpám z ní stále, ale netušil jsem, že je to další Velký bratr. S úctou

Libor Čech

P.S.: Vlnovku na PC zapnout neumím, omlouvám se

Nevím, která část mého příspěvku na Vaší diskusní stránce se dá označit jako "okřikování", pouze jsem Vás slušně poprosil, abyste neodstraňoval ozdrojované informace. Nerozumím ani větě o "Velkém bratrovi". Bavíme-li se spolu o článku Hranická propast, tak si dovolím nesouhlasit, že by v článku kromě geologických informací nemohla být uvedena také pověst, která se s ní spojuje. Chtěl bych Vás taktéž upozornit, že články zde na Wikipedii nevlastníme(te) a tak i přesto, že jistě můžete být nejpovolanějším znalcem přírodního útvaru na světě, nejste oprávněn ostatním zakazovat do těchto článků přispívat a Vaše příspěvky upravovat. --Mates (diskuse) 29. 10. 2012, 21:51 (UTC)

Pardon, odešel jsem na chvíli od PC a můj bratr to sem napsal. Omlouvám se. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Sniperente1012 (diskuse)

Řád žhavé gumy[editovat zdroj]

Řád žhavé gumy

Zdravím, za dlouhodobé a vytrvalé hlídání posledních změn ti uděluji Řád žhavé gumy. Přeji pěkný nastávající víkend a ať se daří i nadále! :) — Loupežník (diskuse) 9. 11. 2012, 14:45 (UTC)

Děkuju moc :-), to mě velmi mile potěšilo. Přesto mě mrzí, že mám málo času na aktivnější přispívání a pouze kontroluji změny - i když mě to pravda taky docela baví. Taky přeju pěkný víkend. --Mates (diskuse) 9. 11. 2012, 14:49 (UTC)

Jo, rád bych editoval v budoucnosti např české tenisty nebo politiky. :) Ale počítám s tím, že mě stejně vždycky někdo předběhne :) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tomii33 (diskuse) 10. 11. 2012, 16:13 (CE(S)T)

Minecrafak[editovat zdroj]

Ahoj, asi nemá smysl čekat další dva týdny, než uplyne významnost. Včera byl článek smazán z důvodu nevýznamnosti, takže bych to spíš navrhl na smazání. --Marek Koudelka (diskuse) 16. 11. 2012, 20:09 (UTC)

Ahoj, asi jo no. Ale tak, psal tam, že byl dokonce v nějakém pořadu, i když žádnej odkaz tam není. Tak já tam dám rychlosmaz s tím, že to bylo včera pro nevýznamnost smazáno.(Zapomněl jsem se na to kouknout.) Stejně moc nevěřím tomu, že by mohl být někdo encyklopedicky významný proto, že hraje Minecraft.. :D, ale to je jen můj osobní názor samozřejmě. --Mates (diskuse) 16. 11. 2012, 20:14 (UTC)

Ahoj, poslal jsem Ti nedávno e-mail. Jestli budeš mít čas, mrkni na to, prosím. Zdraví --Miďonek (diskuse) 30. 11. 2012, 21:03 (UTC)

Ahoj, odpusť, byl jsem teď trochu zaneprázdněn, už jsem ti poslal odpověď. Zdraví --Mates (diskuse) 30. 11. 2012, 22:19 (UTC)
Díky za odpověď, všechno je teď v pořádku. :-) --Miďonek (diskuse) 30. 11. 2012, 22:38 (UTC)

Dobrý večer[editovat zdroj]

Dobrý večer, důvod, proč jsem smazal, že část byla proto ve starověkém Řecku byl žádné oddělení sil. Každý městský stát byl jeho vlastní forma vlády, jako aristokratický, oligarchické, monarchistické a demokratické.Republika Roman na druhé straně hadpowers odděleny například zastupitelé, Senát, a sestavy byly všechny pwerful ve vládě a od sebe odděleny. Starověký Řím je tedy prvním národem vytvořit vládu s brzd a protivah.--(Slurpy121 (diskuse) 1. 12. 2012, 00:24 (UTC)).

Dobrý večer, moc tomu nerozumím, co píšete a ani moc jak to se mnou souvisí. Pokud se jedná o článek Dělba moci, pak nerozumím, proč mažete, že se první myšlenky rozdělení moci objevily už u Aristotela. To, že ve starověku existovaly městské státy s různými zřízeními a právy je možné, ale nechápu, jak to souvisí s danou informací. --Mates (diskuse) 1. 12. 2012, 00:49 (UTC)
@Mates: ^^ Strojový překlad z angličtiny, navíc zadaný s překlepy (pOwerful).
@Slurpy121: Use English rather. --1. 12. 2012, 10:01 (UTC), Utar (diskuse)
Ahoj, jo to jsem si myslel (právě kvůli tomu powerful, roman a hadpowers), ale v tom případě moc nechápu, jak někdo takový může posuzovat správnost českého textu, když mu nejspíš nerozumí (resp. nejpíš si ho dává taktéž do strojového překladače).

Vojta Dukát[editovat zdroj]

Vážený pane kolego. Omlouvám se ale možná jste přehlédl, že já osobně nikomu nevyhrožuji. Ani bych žádné právní kroky podniknout nemohl, neb nemám žádnouaktivní žalobní legitimaci.Také na to nemám čas a vůli. Jen jsem ctihodné kolegy upozornil, že daná živá osoba, které se to týká velmi výrazně a opakoaně vyjevila své přání stran subjektivní identifikace. Je to obvyklé upozornění na otázku dobré víry v citlivé věci. Jinak jsem přesvědčen že právo je nadřazeno pravidlům wikipedie. A znovu opakuju nikomu nevyhrožuji. Navíc byla ona otázka již nástroji wikipedie řešena. s úctou Janicary (diskuse) 5. 12. 2012, 00:52 (UTC)

Bylo to jen upozornění, ani nikdo jiný by neměl proti ostatním přispěvatelům podnikat právní kroky kvůli obsahu Wikipedie, protože přispěvatelé nemohou brát zodpovědnost za to, co tu je napsáno. U kolegů stačila pouhá zmínka, proč tomu tak je a dodání reference. To, že má každý právo na vlastní určení je samozřejmě pravda a Wikipedie to respektuje, ale potřebuje zdroj k tomu, že si daný člověk tuto národnost určil. Právo zajisté je nadřazeno pravidlům Wikipedie (proto například nemohou vznikat copyvia), avšak pouhý text někde v článku o někom nijak neomezuje jeho svobodu volby a sebeurčení národnosti. Děkuji za odpověď. S pozdravem --Mates (diskuse) 5. 12. 2012, 00:59 (UTC)

Shifty Adventures[editovat zdroj]

Ahoj, až budeš mít čas, koukni prosím na Shifty Adventures in Nookie Wood; co tomu chybí? --Marek Koudelka (diskuse) 7. 12. 2012, 12:46 (UTC)

Ahoj, něco jsem tam ztropil. Dle mého je to supr, budu se tím řídit, až někdy dodělám Picture Perfect (album, Every Avenue). --Mates (diskuse) 7. 12. 2012, 15:22 (UTC)
Díky, takovou rychlost jsem nečekal! A Picture Perfect dodělej − už dlouho se těším (vždyť už toho moc nechybí…), jinak mě se líbí už teď :-) --Marek Koudelka (diskuse) 7. 12. 2012, 15:29 (UTC)

Vlastní zájmy[editovat zdroj]

Nevím kolik Wikipedistů na Wikipedii píše o něčem co jej vlastně vůbec nezajíma. A jak daleko je od zájmu k vlastnímu zájmu? Prosím, neberte mě sarkasticky, ale nedává mi to smysl. Jak už jse mvysvětlovat u kolegy Harolda. Na Wikipedii jsem proto, abych hájil zájmy Moravy teda to, aby se o ní psalo korektně. Mohu toto téma opustit na den, či týden nebo rok, ale pak se vrátím a budu to zase opravovat podle toho co je psáno. A dle pravidel Wikipedie. Pokud jednám proti nim, mám být upozorněn či pokárán. Co dělám špatně teď? Budete mazat můj článek jen proto, že jsem tu měsíc? Carlmarche (diskuse) 16. 12. 2012, 13:31 (UTC)

Falešně zdrojujete. To je jeden z největších hříchů wikipedie. Se pak nesmíte divit, že vám nikdo nebude věřit. --213.155.255.148 16. 12. 2012, 13:33 (UTC)
Nikde Vás pane kolego nežádám, abyste mi věřil. Máte věřit svým očím čtoucím text, který je řádně ozdrojován. I ten který není, dle mých informací nepřísluší hned mazat. Jsou mé informace špatné? Carlmarche (diskuse) 16. 12. 2012, 13:36 (UTC)
Ten text nebyl řádně ozdrojován. Čím vícekrát to budete opakovat, tím se to více pravdou nestane. Byl ozdrojován falešně. Přečetl jsem jak článek, tak zákon a ani v jednom to "řádně ozdrojováné" není. Ihned přísluší mazat experimenty, vandalismy a zjevné nesmysly, což se také stalo, za což jsem byl obratem označen za vandala a dosud jsem neslyšel žádnou omluvu. --213.155.255.148 16. 12. 2012, 13:39 (UTC)
Pane kolego, už jsem Vás jednou žádal, abyste mi tu nemíchal všechny kauzy dohromady. Původně byla řeč o citaci, která byla řádně ozdrojována a vy jste ji vandalsky neustále mazal. Ohledně oné citace druhé, kde se jedná o barvách používaných do r1915 jsem vám dal za pravdu, že je tam chyba ale že se nedomnívám, že je hned důvod to mazat. Co ještě chcete? Carlmarche (diskuse) 16. 12. 2012, 13:43 (UTC)
Jediné co jsem mazal bylo toto: [1]. Toto není řádně ozdrojováno, je to ozdrojováno falešně, což bylo prokázáno nade vší pochybnost. Žádné dvě kauzy, ale kauza jediná, kde jste byl usvědčen. A opět jsem označován za vandala, i když jsem postupoval správně. Žádám vaši omluvu. --213.155.255.148 16. 12. 2012, 13:47 (UTC)
Jsem rád, že si rozumíme. Co bylo špatného na zdroji? Text je z knihy a je řídně ozdrojován. Nebo ne? Promiňte, ale chytáte se tu stébla. Jak jsem to mohl ozdrojovat lépe? Carlmarche (diskuse) 16. 12. 2012, 13:54 (UTC)
Já už fakt nevím. Jde o to, že Štarha nikde ve svém tectu nepíše o současných moravských barvách, tedy zdrojovat tvrzení, že současné moravské barvy jsou ty a ty Štarhou je chybné. On o tom nikde nepíše! Nejde o formu reference, ale o obsah toho, na co je ta reference. --213.155.255.148 16. 12. 2012, 13:56 (UTC)
"vycházíme-li ze současného i prvorepublikového ..... pak jsou barvami země Moravy ..." Promiňte, ale co je na tomto nejsné? Carlmarche (diskuse) 16. 12. 2012, 13:59 (UTC)
Dobrý den, jen reaguji na Váš první dotaz. Ano, většina wikipedistů píše o tom, co je zajímá. Nikdo tu ale nehájíničí zájmy. Respektive neměl by. Samozřejmě, pokud Vás moravská tématika zajímá, můžete klidně psát encyklopedické články o Moravě. Samozřejmě, že je důležité, aby informace byly správné. Nevím však, co myslíte slovem korektní, protože mně při tom výrazu naskočí "takové, aby někomu vyhovovaly". Zde na Wikipedii ničí zájmy nehájíme, pouze neutrálně píšeme o daném subjektu. Pokud se jedná o spor o moravských zemských barvách - pak nejlepší možná verze je promítnout do článku jak názory MNO, tak názory jejich odpůrců, podpořené věrohodnými zdroji - např. ten a ten říká o moravských zemských barvách toto a toto, MNO naopak s tímto nesouhlasí a tvrdí něco jiného. Váš osobní názor na situaci do článku nepatří, jakkoliv se Vám může zdát lepší než názor druhé strany. Osobně se tomu tématu nijak zvlášť nevěnuji, takže nejsem zasvěcený do problému, ale je důležité si zachovat určitou neutralitu. Proto jsem Vám doporučil, abyste se věnoval méně kontroverzním záležitostem, protože mi přijde, že spor berete příliš osobně. Určitě máte nějakou oblíbenou kapelu, herce, spisovatele, nebo Vás třeba zajímá nějaká technická záležitost - něco, co není kontroverzní a nevyvolává spory. Většinou když nováček přijde na Wikipedii, tak se snaží se nějak otrkat a ne se po hlavě pustit do sporů, když ani není seznámen se zdejší komunitou, fungováním Wiki a jejími pravidly. Přečetl jste si například Pět pilířů? Prostudujte si hlavně 1., 2. a 4. a pak lépe pochopíte, co se Vám snažím vysvětlit. --Mates (diskuse) 16. 12. 2012, 17:27 (UTC)
Děkuju za rady, prostuduju. Pokud ale chcete poukazovat na chyby, poukazujte na konkrétní chyby, prosím. Jinak bychom tu mohli sklouznout do planých řečí. Mluvil jsem o oblastech zájmu, nikoliv o hájení vlastních zájmů či potažmo názorů. To jste mě asi špatně pochopil, nebo já sem to špatně psal. Promítejme názory, pokud jsou wikipedicky významné. Pokud jsou wikipedicky významné názory z MNO, prosím. Pokud jsou ale v přímém rozporu s názory odborníků toho daného oboru, pak se domnívám, že wikipedicky významné nejsou, nebo aspoň zdaleka ne tolik jako jako názory odborníků. (mluvím o názorech wikipedicky ověřitelných a to v obou případech. Pokud Vám to nebude vadit, já si sám vyberu o čem psát a o čem ne Carlmarche (diskuse) 16. 12. 2012, 18:04 (UTC)
Samozřejmě, že si můžete vybrat sám, o čem budete psát, pište si, o čem chcete a co Vás baví, nesmíte se ale divit, že když skočíte do kontroverzního tématu, že s Vámi někdo třeba nebude souhlasit. Proč by v článku nemohlo být uvedeno, že nějaká MNO (já organizaci ani neznám, ale když se jmenuje Moravská národní obec, tak mi to zajímavé přijde) se vyjádřila v tomto ohledu jinak, nevidím problém v tom, že je názor v rozporu s názorem odborníků (ale to posuďte sám, jak říkám nejsem zasvěcen, jen dávám příklady, jak lze při kontroverzních tématech postupovat). Řekl jste vysloveně, že jste začal přispívat, abyste hájil zájmy Moravy. Pokud jste to tak nemyslel, tak asi došlo k mé mýlce. Už to nechme být, protože vidím, že jste se s anonymním kolegou domluvili, což je dobře. --Mates (diskuse) 16. 12. 2012, 18:19 (UTC)
Prosíme, nekrmte internetové trolly. Prosíme, nekrmte internetové trolly. Díky za pochopení. Prosíme, nekrmte internetové trolly.
STOP CHAT Wikipedie není diskusní fórum, respektujte to, prosím. Děkujeme za pochopení. STOP CHAT

Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 16. 12. 2012, 13:51 (UTC)

Sparta Hockey Supporters[editovat zdroj]

Dobrý den, vysvětlil byste mi prosím, proč mažete Sparta Hockey Supporters? Nemohl byste si nejprve zjistit nějaké informace a pozadí a až poté hodnotit a mazat? Přijde mi to od Vás značně neprofesionální. 90.179.142.164 17. 12. 2012, 08:23 (UTC) Jan Huk - pro případnou konverzaci huk@biom.cz Nemusíte to mazat všem, stačí si zjistit základní informace z hokejového a fanouškovského prostředí a vše by bylo vysvětleno.

Dobrý den, zjišťoval jsem si a nijak zvlášť rozšiřující pro encykloepdický obsah mi odkaz na fanstránky nepřišel. --Mates (diskuse) 17. 12. 2012, 08:45 (UTC)

Proč má tedy tahle skupina, která na hokeji obstarává všechny věci spojené s fanděním - choreo, megafon, výjezdy,, píše reportáže, komentáře, analýzy, jedná s vedením - sekci a odkaz na oficiálním webu hc sparta praha? viz zde: http://www.hcsparta.cz/zobraz.asp?t=supporters

Wikipedie není internetový rozcestník, pokud se fanoušek dostane na stránky z oficiálních stránek klubu, nevidím důvod, proč by odkaz musel být i tady. Opakuji, rozšiřující encyklopedický obsah na stránkách nevidím. --Mates (diskuse) 17. 12. 2012, 08:53 (UTC)

Co se Vám na mojí editaci na stránce Čúnin nelíbilo?--37.188.228.122 17. 12. 2012, 15:25 (UTC)

Nekrmte trolly. --Mates (diskuse) 17. 12. 2012, 15:27 (UTC)

Stránky The Hero[editovat zdroj]

Ahoj..text který jsem dal na wikistránky The Hero je můj autorský stejně jako stránky www.thehero.cz ...jakým způsobem se to dá odblokovat ?? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Mezikus (diskuse)

Ahoj, nejlépe postupovat dle té šablony - tzn. poslat potvrzovací e-mail kolegům do OTRS. --Mates (diskuse) 17. 12. 2012, 18:39 (UTC)