Diskuse s wikipedistou:Martin Davídek/Archiv 2013-2020

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Martin Davídek v tématu „Archivace DS

Diskuse s wikipedistou:Martin Davídek/Archiv 2013-2020

--81.25.16.63 25. 1. 2015, 16:06 (CET)Odpovědět

Archivy
Archivy

Kašpar Gschwandtner[editovat zdroj]

"Nemať mé kruhy" pravil Archimédes. Co jiného je ta unáhlená vymazávka reference v mém (koncepčně dopředu načrtnutémú hesle? Vždyť existuje tolik hloupých a dlouhé roky neopravených hesel! Prosím ubrat horlivost v mazání (netýká se jn vás, je to fenomén několika mladých wikipedistů). S pozdravem Dobroš(Dobroš (diskuse) 2. 5. 2015, 14:56 (CEST)).Odpovědět

Nic proti koncepčně řešeným článkům – to je výborné, nicméně existuje šablona Pracuje se, a člověk si nemusí dělat starosti, že mu do toho druhý „poleze“. Když vidím, chybu (jako např. oddíl bez obsahu), nevidím důvod, proč ji hned neopravit a čekat až článek „zestárne“. Existuje ještě možnost dát tam poznámku pro editora, že to bude brzy doplněno. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 2. 5. 2015, 15:08 (CEST)Odpovědět

Pavel Andrš[editovat zdroj]

Řád kříže a velryby za aktualizaci a doplnění článku Pavel Andrš i za nepřehlédnutelné doplňování a rozvoj dalších témat souvisejících s křesťanstvím

Mohl byste se, prosím, svým okem znalce laskavě podívat na článek Pavel Andrš, zda jsem tam neudělal nějakou chybu. Přeci jen jsem českobratrský evangelík a do římskokatolických struktur úplně přesně nevidím. Děkuji. --Jan Polák (diskuse) 26. 1. 2014, 16:23 (UTC)

Děkuji za zprávu, podívám se na to. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 26. 1. 2014, 16:39 (UTC)
Děkuji za vylepšení článku. Jako poděkování nejenom za úpravu tohoto článku bych Vám rád udělil „Řád kříže a ryby“. --Jan Polák (diskuse) 26. 1. 2014, 22:55 (UTC)
Děkuji. To je milé. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 26. 1. 2014, 22:59 (UTC)

Archivace[editovat zdroj]

Dobrý den, máte poměrně košatou diskusní stránku. Zvažte kdyžtak pro přehlednost archivaci starších témat. Kdybyste si nebyl jist postupem, rád vypomůžu. S přáním hezkého wikidne Bazi (diskuse) 26. 1. 2014, 19:24 (UTC)

Děkuji za nabídku. Jak bych měl postupovat? Rád bych v této věci pokročil. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 26. 1. 2014, 20:51 (UTC)
Postupy se můžou lišit, ale jeden takový pro mne osvědčený:
  1. Vložte na začátek této stránky šablonu {{Odkaz na archiv}} a vyplňte v ní jednu položku podle vzoru.
  2. Vzniklý červený odkaz na podstránku "zamodřete" – založte stránku.
  3. Do ní překopírujte přiměřenou část témat odtud. (Můžete to vzít vcelku od začátku stránky až do nějakého bodu, ve kterému už témata považujete za uleželá, anebo třeba pro každý kalendářní rok vytvoříte samostatnou archivní podstránku; podle uvážení)
  4. Pak na začátek takové podstránky (nebo podstránek) vložíte šablonu {{Archiv diskuse}}.
  5. Zkopírované pasáže tady odmažete a máte hotovo. :)
--Bazi (diskuse) 26. 1. 2014, 21:44 (UTC)
A pokud by Vás při mazání textu ve Vaší diskusní stránce Wikipedie vyzývala, že takové množství textu smazat nemůžete a že tak může učinit pouze její správce (tuším, že je to při mazání od 100 000 bajtů výše), dejte mi vědět a já příslušný úkon provedu za Vás. --Jan Polák (diskuse) 26. 1. 2014, 23:16 (UTC)
Děkuji vám oběma za pomoc. Už jsem to provedl, snad tam není nějaký omyl. S pozdavem Martin Davídek (diskuse) 27. 1. 2014, 08:14 (UTC)
Dokonale. A rádo se stalo. Hezký den! --Bazi (diskuse) 27. 1. 2014, 08:19 (UTC)

Premonstrátský klášter v Žatci[editovat zdroj]

Dobrý den, už nějakou dobu mi leží v hlavě tenhle Váš článek Klášter premonstrátů (Žatec). Problémem je, že v Žatci takový klášter nikdy nebyl. Ve středověku tam působili minoriti a od poloviny 17. století kapucíni. Premonstráti měli nad žateckým gymnáziem patronát, tzn. povolávali do funkce prefektů a později ředitelů ústavu kanovníky, Čechy i Němce (Matyáš, Jiří a kol., Dějiny žateckého gymnázia, Žatec 2009, s. 55). Existence řádem zřízeného vzdělávacího ústavu nezakládá existenci klášteraˇ. Žatecké gymnázium neodpovídá definici kláštera ani tak, jak je formulovaná v Encyklopedii českých klášterů (Libri, Praha 1997, s. 717-718, ani definici u nás [1]. Co s tím? Je mi líto článek navrhovat ke smazání, je tam dost důležitých informací o gymnáziu. Co byste řekl tomu, kdyby se přejmenoval na Gymnázium v Žatci. A já bych ho někdy - jako jeho absolvent - rozšířil. --Gortyna (diskuse) 28. 1. 2014, 17:43 (UTC)

To je dobrý nápad, zvláště když článek přejmenujete a rozšíříte. Aby existoval klášter, byť malý, znamená to komunitu alespoň 3 řeholníků z nichž alespoň 2 musí mít trvalé sliby. Duchovní správa v Žatci je tradičně až dodnes svěřována premonstrátům a upřít jim komunitní život v Žatci „na úkor“ gymnázia by asi nebylo úplně přesné. U řeholníků je komunitní - vita communis (klášterní) život podmínkou, jinak by už nebyli řeholníky. Jako klášter může sloužit i oddělená část vzdělávacího ústavu nebo fara. Tedy určitě by premonstráti z něho neměli vypadnout. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 28. 1. 2014, 18:22 (UTC)
PS: Je mi jasné, že jako absolvent žateckého gymnázia sledujete linii vzdělávacího ústavu. Já se zaměřuji na řeholní a duchovní život, kde se vyskytoval a vyskytuje v Severních Čechách, takže vítám případné obohacení údajů. V úctě Martin Davídek (diskuse) 28. 1. 2014, 18:39 (UTC)
Díky za korektní přístup k věci. Teď se zabývám kulturními památkami na lounském okrese, ale až to budu mít aspoň částečně hotové, tak ten článek rozšířím. Premonstráti z toho určitě nevypadnou, ani nemohou. Dodnes mají k žatecké faře patronát, tamním děkanem je řádový kněz. Srdečně --Gortyna (diskuse) 28. 1. 2014, 19:23 (UTC)

Kostel sv. Kříže Louny?[editovat zdroj]

Dobrý den, v článku Římskokatolická farnost – děkanství Louny uvádíte kostel sv. Kříže. V Lounech se tak snad jmenoval kostel na jehož základech byl postaven kostel sv. Mikuláše, pokud vím. Ale v současnosti o žádném takovém kostele nevím, nejblíže o kapli sv. Kříže ve Vršovicích. --Palu (diskuse) 3. 2. 2014, 15:31 (UTC)

Děkuji za zprávu a připomínku. V tabulce nebyl uveden kostel, ale kaple. Upřesnění je ve zdroji, který je uveden na konci řádku v referenci (zdroje jsou dokonce 2), že se jedná o kapli v domově důchodců – to jsem doplnil. Nepodařilo se mi však zjistit, ve kterém z domovů důchodců to je. Rád bych uvedl souřadnice. K přesnosti bych rád dodal, že se používá často pro místnost v objektech výraz kaple, ale je to nepřesné. Mělo by být spíše modlitebna, latinsky oratorium, protože u kaple by to měl být samostatný objekt. Kdybyste zjistil, kde se tato modlitebna/kaple nachází bylo by to dobré, že bychom tabulku upřesnili. S přáním všeho dobrého Martin Davídek (diskuse) 3. 2. 2014, 15:48 (UTC)
Domov důchodců je v Lounech jeden a máte pravdu, konají se v něm bohoslužby, to jsem nevěděl. Název kaple jsem ale nikde kromě Vámi uvedených zdrojů nedohledal, proto jsem to předtím nemohl najít. Asi půjde opravdu o modlitebnu, protože mi není známo, že by v Domově pro seniory byla jakákoliv kaple, chtělo by to v článku vysvětlit/upřesnit. Souřadnice domova jsou 50°20'53.274"N, 13°48'24.053"E. Nevím, kde přesně je v něm modlitebna, ale takto by uvedení souřadnic asi mohlo stačit. Pak je ještě pečovatelský dům, ale tam ta modlitebna určitě nebude. --Palu (diskuse) 3. 2. 2014, 16:39 (UTC)
Tak jsem doplnil tabulku a vyřešil problém s modlitebnou/oratoriem. O jaký typ liturgického prostoru se jedná jsem dal do poznámky. Mimochodem, bývá to chyták u zkoušek z kanonického práva, jaký je rozdíl mezi kaplí a oratoriem. Všude na světě většina lidí říká těmto prostorám kaple, ale dekret takto koncipovaný (jako kaple) může být neplatný. S poděkováním Martin Davídek (diskuse) 4. 2. 2014, 07:17 (UTC)
PS: Pouť se zde měla konat na svátek Povýšení svatého Kříže, tedy 14. září nebo v blízkosti tohoto data. Martin Davídek (diskuse) 4. 2. 2014, 07:21 (UTC)
Nějakou pouť jsem k domovu důchodců nikde nedohledal ani nezaznamenal, ale najít se nedá (aspoň na internetu, kde jsou ale i místní noviny) nic ani o té motlitebně, jen zmínka, že se v domově dějí bohoslužby. Za úpravy děkuji. --Palu (diskuse) 4. 2. 2014, 13:43 (UTC)

Farnost Zákupy[editovat zdroj]

K problému jsem Vám poslal email.--Zákupák (diskuse) 5. 2. 2014, 19:16 (UTC)

Zatím email nepřišel. Martin Davídek (diskuse) 5. 2. 2014, 19:32 (UTC)

Basilica minor v Hejnicích[editovat zdroj]

Milý kolego, chtěl bych Vás požádat o prověření, zda se bazilika Navštívení Panny Marie je či není bazilikou minor. Existují určité zdroje, kde je toto zmíněno ([2] a [3]), ale naproti tomu v jiných soupisech zas zmíněna není. Co je tedy správně? Předem díky za spolupráci. --Jan Polák (diskuse) 12. 2. 2014, 10:56 (UTC)

Co o té věci vím je, že údaj o povýšení na baziliku minor je zřejmě mylný. Když jsem zjistil, že článek má takový název, nechtělo se mi to hned měnit, ale je to, podle mých informací tak, že už před II. světovou válkou byla velká snaha o povýšení hejnického kostela na baziliku minor a již to bylo "na spadnutí". Snad proto se kostelu říká už od těch doba bazilika. Architekturou je to bazilikální typ stavby, ale k povýšení nedošlo. Naposledy se o kanonicko-právní řešení pokoušel Miloš Raban, s odvoláním na předválečnou žádost, která byla odeslána do Říma, ale nepodařilo se mu to dotáhnout, než zemřel, takže věc je otevřena. Uvidíme zda se toto povýšení podaří dotáhnout Pavlu Andršovi. Proto jsem ji také jako baziliku neuváděl při doplňování článku Diecéze litoměřická. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 12. 2. 2014, 10:58 (UTC)
Tím pádem bych tedy měl všechna spojení „bazilika Navštívení Panny Marie“ změnit na „kostel Navštívení Panny Marie“? Nebo jak by to tedy bylo terminologicky správně? --Jan Polák (diskuse) 12. 2. 2014, 13:28 (UTC)
Ano. Správně je to: „Kostel Navštívení Panny Marie“. Ověřeno v: MACEK, Jaroslav. Katalog litoměřické diecéze AD 1997. Litoměřice: Biskupství litoměřické, 1997. 430 s. Kapitola Přehled jednotlivých farností diecéze, s. 59.  a v knížce 950 let litoměřického kapituly, téhož autora, kde na straně 236 uvádí v Hejnicích farní a klášterní kostel Navštívení Panny Marie. Nejedná se o baziliku minor. Tedy heslo by mělo správně být: Kostel Navštívení Panny Marie (Hejnice). S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 12. 2. 2014, 13:47 (UTC)

Vitalianus[editovat zdroj]

Článek Vitalianus jsem byl nucen označit jako subpahýl, i když už je tady hodně dlouho. Nezpochybňuji významnost, ale infobox a jedna věta, že žil od-do a že byl papežem opravdu na článek nestačí. Nechcete článek aspoň minimálně rozšířit, aby bylo možno šablonu odstranit? Myslím, že se v tématu dobře orientujete? --Vachovec1 (diskuse) 24. 5. 2014, 16:46 (UTC)

Další je Severinus. Evžen I. a Adeodatus jsou na hraně. --Vachovec1 (diskuse) 24. 5. 2014, 16:56 (UTC)
Samozřejmě, že o tom problému vím. Patří do toho i Agatho, kterému jsem právě dodělal infobox. Rád bych dodělal chybějící infoboxy v linii papežů a pak se podíval na mnohé zoufale kusé a ubohé články. Jen nevím, v jakém časovém horizontu to zvládnu. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 24. 5. 2014, 17:05 (UTC)
Ještě jsem přidal Bonifáce V. a Benedikta I.. Dál radši pátrat nebudu, protože toho zřejmě bude ještě daleko víc. Nechci udělat do seznamu papežů dírů jako vrata. Když si vyšetřím čas, zkusím taky pomoci, aspoň s rozšířením na pahýly. --Vachovec1 (diskuse) 24. 5. 2014, 17:11 (UTC)
Díky za pomoc. Také jsem byl překvapen, jak slabé články v češtině na toto téma máme. Pravdou je, že zdrojů v češtině není zase tolik (např. současná Gelmiho kniha Papežové je spíš tendenční, Schindlerův Rok se svatými zase vykazuje prvky německé školy atd.), takže lépe použít překlady ze světových jazyků, které na wikipedii již jsou. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 24. 5. 2014, 17:20 (UTC)

20-20 Vision - Challenge z Walesu[editovat zdroj]

Dobrý den! Právě viděli vaše úpravy na Menai visutý most Článek - úžasné! Mohu vás upozornit na tuto výzvu? Mnohokrát děkuji - a happy úpravy! Llywelyn2000 (diskuse) 28. 5. 2014, 06:03 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Zdravím. :-) Dovolil jsem si Vám udělit vyznamenání za doplňování toho obrovského množství infoboxů u všech možných osob, zejména papežů... :-) A taky za doplňování a různé úpravy/opravy článků. :-)

Vyznamenání Za doplňování infoboxů ve velké míře (zejména papežů) a rozšiřování velkého množství článků. :-)

--MKoala (diskuse) 8. 6. 2014, 17:07 (UTC)

P. Kapic, O.Cist.[editovat zdroj]

Dobrého podvečera přeji. Dalo by se nějak (např. z katalogů kněží) dopátrat, co bylo s P. Zikmundem J. Kapicem po roce 1954? Byl to osecký cisterciák a poslední nějakou "stopu" jsem po něm nalezl v diecézním katalogu z roku 1954, kdy je uváděn jako duchovní správce v Bílině. Na internetu ani jinde se mi nic dalšího dopátrat nepodařilo. Děkuji za pomoc. --Vianney (diskuse) 13. 6. 2014, 16:47 (UTC)

Dobrý večer. Díval jsem se do Akt curiae litomericensis (ACEL), ale ta uvádí personália až od roku 1968, když se vrátil kard. Trochta do Litoměřic. Do té doby ACEL vůbec personální věci nezmiňují. Letmým pohledem jsem tam P. Kapiceho od roku 1968 do roku 1970 neviděl nikde zmíněného. Proč píši rok 1970, protože to už na internetu koluje tabulka vypracovaná P. Hurtem s názvem: Stav kněží v duchovní správě v litoměřické diecézi k 1.lednu 1970. Je tu však ještě možnost, že by mohl být zmíněn v personáliích v nekrologu někdy po roce 1970. To je ale hodně náročné se v tom pohrabat. Mám nafocená všechna personália od roku 1968 do roku 2001 (představuje to asi 800 MB). Pak už jsou ACEL kompletně dostupné v pdf. Samozřejmě, že by pro Vaši práci bylo asi šikovné mít tyto zdroje, protože u mnoha kněží lze doplnit nebo upřesnit mnoho údajů. Další možnost by byla, prohlédnout od roku 1954 katalogy a zjistit do kterého roku je u Bíliny uváděn. Tyto katalogy nafocené nemám, ale zeptám se archivářů na kurii. Třeba tam bude nějaké bližší vodítko. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 6. 2014, 18:50 (UTC)
Mlčí o něm i české cisterciácké nekrologium, kde jinak lze dohledat osecké cisterciáky včetně nějaké základní charakteristiky jejich života několik set let dozadu. P. Kapice jsem chtěl nějak doplnit k již existujícímu seznamu opatů v Oseku, protože po roce 1945 zůstal, i po odchodu mnichů, v rámci řádu titulárním převorem-administrátorem kláštera. Narodil se v roce 1888, takže nejpozději někdy v rozmezí 60.-70. let 20. století předpokládám, že zemřel. K těm diecézním katalogům: je možné si je někde vypůjčit k nahlédnutí? Pokud získáte nějakou informaci od archivářů, budu za ni vděčen. S pozdravem a přáním všeho dobrého --Vianney (diskuse) 14. 6. 2014, 13:17 (UTC)
Diecézní katalogy mají k dispozici ucelené naši archiváři na kurii biskupství. Když je člověk navštíví, může do nich v rámci studia nahlédnout. Občas je mají i na některých farách, ale v této ucelené podobě asi jenom na kurii. Myslím, že začínají někdy rokem 1780 a jsou až do současnosti. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 6. 2014, 06:41 (UTC)
Milý kolego, dostal jsem od našeho archiváře Martina Baruse následující text z archivu biskupství týkající se P. Kapice (jedná se o část textu dopisu z Německa):

Also über Zigmundus (Zikmund) Johann (Jan) Kapic, O.Cist. habe ich einige interessante Informationen (obwohl nicht komplexe, weil unsere Quellen häufige Lücken haben) finden. Er wurde am 27. November 1888 in Klentsch (Klenčí), Bezirk Domažlice (Taus) in Südböhmen geboren. Am 18. September 1914 wurde er wahrscheinlich in Osek profesus und am 11. Juli 1915 in Litoměřice (Leitmeritz) zum Priest geweiht. Seit diesem Datum diente er in Leitmeritzer Diözese als Orderpriest in Osek – er war Kooperator und später auch der Katechet in Osek, d. h. in der Pfarre in Osek, die zum Kloster inkorporiert wurde. Im Jahren 1936-1939 war er Pfarrer in Vtelno (Wteln) bei Most (Brux) – nicht weit von Osek – diese Pfarre wurde auch zum Kloster inkorporiert. Im Jahre 1939 ist er bewiest als Pfarrer in Hřiměždice (Wermierzitz) im Bezirk Příbram (Pribram), wohl 20 Km westlich von Pribram. Im Jahre 1941 ist er weiter beweist als Pfarrer in Višňová (Wischnowa) etwa 10 Km westlich von Pribram. Beide diese Pfarreien sind in Prager Diözese und haben keine Beziehung zum Cisterciens Order. Er war Tscheche (seine Geburtsort Klentsch ist und war ein echtes tschechisches Dorf, obwohl liegt in Böhmerwald), und wahrscheinlich nach 1938 (Münchener Abkommen) musste er Osek verlasen. Und auch dadurch wurde er 1945 Prior in Osek. Aber in Kloster kommen die Salesianer und er wurde „nur“ Administrator der Pfarre in Osek und Administrator Excurrendo der Pfarreien Hrob (Klostergrab), Jeníkov (Janegg) und Košťany (Kosten), immer als Glied der Orden – hinter der Name OCist. Interessant ist, dass bis 1945 ist er im Priester Katalog als Sigismund oder Sigismund Johann und seit 1945 nur als Jan (Johann) bezeichnet. Im Osek ist er noch 1948 beweist, 1950 ist er Administrator in Bílina (Bilin), später (wohl 1953) wurde er auch Administrator Excurrendo in Jenišův Újezd (Lang Ujezd) und Mrzlice (Merzlitz). Im Jahre 1965 (zum 31. August) wurde er – wie scheint es aus Dokumenten – auf eigenes Verlangen pensioniert. Als die Gründen wurden das Alter und die Gesundheitsprobleme (1945 durchmachte er Sepsis – ob wegen Krieg ist nicht belegbar; seit 1945 bittet er häufig um die Krankheitsurlaub) anführen. Seit 1956 lebte er wahrscheinlich – als haben Sie geschrieben – in Klentsch in Südböhmen, wo er geboren wurde und wo er auch die Krankheitsurlaube verlebte. Wann er starb und wo ist beerdigt ist nicht bekannt.
Mehrere Informationen haben wir – am ersten Blick in den Quellen – nicht. Für weitere Forschung empfehle ich Ihnen den reichen Archivfond „Kloster Osek“, das ist im Gebietsarchiv in Litoměřice (Leitmeritz) aufbewahrt - http://www.soalitomerice.cz/de
Viele Erfolge in weitere Forschung!
Mit freundlichen Grüßen!

dopis o Kapicovi z Klenčí pod Čerchovem - z Městského úřadu
Vážený pane faráři.
Hledala jsem níže uvedenou osobu v naší evidenci a naštěstí úspěšně. Jan Kapic se narodil 27.11.1888 v Klenčí pod Čerchovem. Zpět se přistěhoval dne 20.09.1956 do Klenčí pod Čerchovem č.p. 25 z města Bílina, ulice Na zámku 95/2. Zemřel dne 05.09.1968 v Klenčí pod Čerchovem a 10.09.1968 byl pochován do země na hřbitově v Klenčí pod Čerchovem. Číslo hrobu nám není známo. Evidence hřbitova je vedena podle jmen nájemců, ale jména uložených neznáme. Zda existují a žijí někteří příbuzní pana Kapice taktéž nevíme. Možná by mohla vědět něco paní Buršíková, tel. 379 796 144, z muzea - místní kronika :-). Kdybych se něco dozvěděla, dám vědět. S pozdravem Radka Kašparová - z fary

Vážený pane faráři Norbert Rauer,
Hledal jsem níže uvedenou osobu v naší evidenci a úspěšně. Jan Kapic se narodil 27.11.1888 v Klenčí pod Čerchovem. Zpět se přistěhoval dne 20.09.1956 do Klenčí pod Čerchovem č.p. 25 z města Bílina, ulice Na zámku 95/2. Zemřel dne 05.09.1968 v Klenčí pod Čerchovem a 10.09. 1968 byl pochován do země na hřbitově v Klenčí pod Čerchovem. S pozdravem Libor Buček

Snad by Vám to mohlo pomoci. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 6. 2014, 12:40 (UTC)

Pomohlo, a moc. Vřelé díky. --Vianney (diskuse) 16. 6. 2014, 23:19 (UTC)

Článek o Kristině Ringlové[editovat zdroj]

Čau, líbí se mi tvůj článek o Kristýně Ringlové, který jsi dával na wiki. Tohle téma mě velice zajímá, protože jsem sám z Náchodska a bohužel se o těchto událostech moc neví. Sám jsem autorem druhého článku Zjevení Panny Marie v Suchém Dole. --Jan Jankovič (diskuse) 3. 7. 2014, 12:43 (UTC)

Děkuji kompliment, rád jsem se těmito událostmi také seznámil. V době kdy jsem psal ten článek jsem navštívil Suchý Důl i hrob Kristýny. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 3. 7. 2014, 13:28 (UTC)

Jaroslav Knichal[editovat zdroj]

Mám prosbu ohledně článku o Jaroslavovi Knichalovi. V článku bylo chybně uvedeno příjmení s dlouhým písmenem "í", ale správně je to "Knichal" s krátkým "i". Na wiki jsem nový a nemám právo změnit název článku (ostatní výskyty v článku jsem spravil) viz http://www.kaplani.army.cz/index.php?id=62. Díky za pomoc --Ferenc (diskuse) 18. 7. 2014, 22:10 (UTC)

Již ráno jsem ten název změnil. Jinak to neni nic těžkého, nahoře v řadě je kolonka Další a tam se pod šipkou skrývá "Přesunout". Pak už je situace jasná. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 19. 7. 2014, 12:14 (UTC)
Díky moc za nápovědu a za pomoc. --Ferenc (diskuse) 19. 7. 2014, 15:06 (UTC)

Daniel Reynek[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Daniel Reynek, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to e-mailem se svolením autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.galeriejedneveci.cz/CV_Daniel_Reynek.pdf

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Horst (diskuse) 24. 9. 2014, 07:36 (UTC)

Re:Inocenc Pachmann[editovat zdroj]

Pokoj Vám! Především velké díky za kontrolu a opravu nových článků!! Je navýsost pravděpodobné, že Inocenc Pachman, jako i ostatní františkáni (a asi i další řeholníci) zemřel přímo v klášteře Sv. pomocníků v Kadani. Františkánské prameny běžně uvádí do přelomu 19./20. stol. jen město/sídlo úmrtí, to se ale kromě výjimečných případů na misijích/cestách/zvláštních službách kryje se místy řádových komunit/klášterů. Kde jinde by taky tehdy umírali? Teprve od +- roku 1900 pamětní knihy řádu u některých uvádí jako místo úmrtí nemocnici. Ale jisté to není, navíc jestli zemřel v klášteře nebo o pár domů vedle, je celkem jedno. Ano, velmi pravděpodobně byl někde v klášteře i pohřben - jako byl běžná praxe. Seznamy pohřbených se dají dohledat (nejspíš Národní archiv, fond Řád františkánů), ale já to neověřoval.

Ještě jednou díky za kontrolu a zájem! Zdraví, Matyáš Bajger (diskuse) 15. 10. 2014, 05:17 (UTC)

Seznam zemřelých kněží ...[editovat zdroj]

Dobré pozdní odpoledne, otče. Pan wikikolega Silesianus před pár minutami dodal požadavek na "doložení významnosti" u Seznamu zemřelých kněží naší diecéze po roce 1945 s obvyklým dovětkem, že pokud to nebude doloženo, bude se možná mazat. Upřímně řečeno by mne to mrzelo. Mohl by jste mu to, jako zakladatel stránky, prosím, vysvětlit. S pozdravem --Vianney (diskuse) 8. 11. 2014, 17:21 (CET)Odpovědět

To je totální nesmysl. Netriviální zdroje jsou tam čtyři - to jsou oficiální dokumenty, ze kterých bylo čerpáno. Čili tady vůbec není o čem ani diskutovat - domnívám se, že se od kolegy jedná o nepozornost nebo přehmat. Navíc připravuji seznam zemřelých kněží 1886-1937, jenže to musím přeložit z němčiny. Kdyby se nejednalo o seznam, tak třeba ano, ale tady nechápu, proč by se o mělo mazat. O kdejakém čutálistovi se zde píše, a o lidech, kteří si zaslouží naši pozornost by se psát nemělo? Ony by ty vytištěné zdroje nezmizely, ani kdyby si to někdo stokrát přál, nicméně bude dobré si udělat zálohu a třeba časem uděláme přepracování toho seznamu. S podravem Martin Davídek (diskuse) 8. 11. 2014, 20:30 (CET)Odpovědět
Šoupnu mu to pryč. Snad mu postačí odůvodnění ve shrnutí editace. Kdyby ne, jeho problém. --Vianney (diskuse) 9. 11. 2014, 00:03 (CET)Odpovědět
Nenašel dostatečný argument založený na doporučeních týkajících se použití šablony významnost. Jestli jsem jeho revert mnou odstraněné šablony pochopil, má pan kolega svá vlastní kritéria významnosti. Napadlo mě trochu jiné využití uvedených informací. Doporučil bych Vám stahnout si zdroj do počítače s tím, že tyto informace člověk má dostupné, když je potřebuje. Bylo s tím spoustu práce tabulku sestavit a bylo by škoda ji ztratit jen tak. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 9. 11. 2014, 00:12 (CET)Odpovědět
Ještě dodatek. Tabulka například umožňuje zjistit, které významné osoby byly spolu svěceny, kde spolu působily atd. To není banální seznam zesnulých. Martin Davídek (diskuse) 9. 11. 2014, 00:16 (CET)Odpovědět
Kopii si udělám. Byla by ještě možnost oslovit s žádostí o stanovisko jiné wikipedisty. Kdyby se dosáhlo konsenzu ponechat, byl by proti tomu už bezmocný. --Vianney (diskuse) 9. 11. 2014, 00:21 (CET)Odpovědět
Tož aktualizace: Stránka byla panem kolegou navržena rovnou na smazání. Dva roky práce můžou bejt v háji. --Vianney (diskuse) 9. 11. 2014, 14:56 (CET)Odpovědět
Asi si s tím nedělejte v této fázi starosti. Předpokládám, že dojde ke smazání, ale data máme. Díky za spolupráci a už mám několik nápadů, jak se neztratí a budou k dispozici. S přáním požehnané neděle Martin Davídek (diskuse) 9. 11. 2014, 17:41 (CET)Odpovědět
Kopii mám uloženou v počítači. Budu-li moci se na něčem podobném (i mimo Wikipedii) podílet, rád se zapojím. Požehnanou neděli. --Vianney (diskuse) 9. 11. 2014, 20:34 (CET)Odpovědět
Tak jsem si také uložil kopii na počítač. Upozorňuji, že když se do věci vložili ti, kteří se vložili (viz záznamy historie toho DoSu), je ten seznam ztracen. Koleduji si o ban, ale jedná se o ty vlivnější kolegy. ... --Kusurija (diskuse) 11. 11. 2014, 21:59 (CET)Odpovědět
Děkuji za zprávu. Dnes jsem vytvořil článek Diptychon (liturgie), který naznačuje, jakým směrem podobné přehledy mohly ubírat. Jednalo by se o místní nebo komunitní diptychony. Takový by mohla mít každá diecéze, popřípadě řeholní institut či klášter (zpravidla ho také již dávno mají, používají a pracují s ním. Jsou to často velmi zajímavé údaje). V řadě řeholních komunit jsem se setkal s tím, že si připomínají v liturgii v ten den na kdy to připadne (tzv. die cadente) zemřelé členy i řadu století nazpátek od dob zakladatele (např. Diptychon řeholní provincie XY, Diptychon diecéze XY nebo Diptychon pravoslavné /archi/eparchie XY aj.). Bez této informace o smyslu seznamu, kdy nevidí živé liturgické souvislosti, kolegové skutečně mohou uvažovat jen tak, jak je v debatě vidět. Diptychony jsou pochopitelné v kontextu církví, protože tam dávají údaje smysl (u hasičů, fotbalistů, květinářek, sezdaných politiků apod. to smysl nedává - to je zřejmé, proto ty reakce). Diptychony dávají, vzhledem k osobnostem vzpomínaných v liturgii, tušit i budoucí vývoj či historický vliv na různé události ve světě. Umístění diptychonů na wikipedii, protože jak je patrné, dávno v tištěných podobách existují, asi nebude jednoduché, koncepci je třeba dobře zvážit. Protože se jedná o liturgii, tedy ne o nějakou soukromou zbožnost, ale o veřejnou úctu, vidím jako legitimní umožňovat publikování různých diptychonů na wikipedii. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 11. 11. 2014, 23:26 (CET)Odpovědět
Děkuji za Katalog z r. 1997, P. Matějka mi ho dnes předal. S pozdravem --Vianney (diskuse) 15. 11. 2014, 18:22 (CET)Odpovědět
Rádo se stalo. Možná by Vás mohla zajímat následující tabulka, na které po chvilkách již asi půl roku pracuji. Není ještě dokončena, chybí poslední 3 měsíce roku, navíc začátek jsem začal překládat z němčiny do češtiny, ale pak jsem si řekl, že to udělám, až to ze švabachu přepíšu do počítače. Mohly by tam pro Vás být cenné informace. Autorem diptychonu je Augustin Volkery.

Dyptichon kněží litoměřické diecéze v letech 1886–1937[editovat zdroj]

příjmení, jméno kněze datum úmrtí, místo funkce a ostatní údaje
Švoba, Augustin 18890101a1. ledna 1889 Pfarrer in Hermannsthal
Jarisch, Anton, Dr. 18900101a1. ledna 1890 Dechant in Komotau
Stolle, Karl 19020101a1. ledna 1902 Pfarrer in Groß-Mergthal
Buder, Rudolf 19120103a3. ledna 1912 Religionslehrer in Rumburg
Polák, Theophil 18970104a4. ledna 1897 Pfarrer in Widim
Košták, Johann 19090104a4. ledna 1909 Gest. in Prag Defizientenpriester
Walter, P., Isidorus, Ord. Cist. 19100104a4. ledna 1910 Realadministrator der Pfarre Vetlá
Kovář, Josef 19300104a4. ledna 1930 Jubilar, päpstl. Hausprälat, e.t.c., e.t.c. Domkapitular in Leitmeritz
Lucek, P., Carolus, Ord. Melit. 19300104a4. ledna 1930 Gest. in Prag prov. Administrator der Pfarre Oberliebich
Drbohlav, Vincenz 19370104a4. ledna 1937 bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Pfarrer in Všeň
Matusch, P., Thaddäus, Ord. Cist. 19000105a5. ledna 1900 Pfarradministrator in Rosenthal
Karafiat, Karl 19290105a5. ledna 1929, Gest. in Teplitz-Schönau Pfarrer i. R. von Lobendau
Göhlert, Wenzel 19350105a5. ledna 1935 bischöfl. Notar etc., Schloßkaplan in Eisenberg
Roth, P., Mauritius, Ord. F. M. 18880106a6. ledna 1888 in Kaaden
Durych, Franz 19090106a6. ledna 1909, Gest. in Turnov Pfarrer in Biela
Kerka, Karl 18940107a7. ledna 1894 Jubilar, Ehrenkanonikus, etc., Erzdechant in Libochovice
Altmann, Anton 19020107a7. ledna 1902 Pfarrer in Hühnerwasser
Blažek, Stephan 19300107a7. ledna 1930, Gest. in Prag Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Rejšice
Charvát, Josef 19350107a7. ledna 1935, Gest. in Mělník Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat, etc., Pfarrer i. R. von Čakovice (Erzd. Prag)
Stoy, Anton 18860108a8. ledna 1886 Pers.-Dechant, Pfarrer in Tuschmitz
Rauscher, Karl 19000108a8. ledna 1900 Pers.-Dechant, Pfarrer in Flöhau
Benda, Josef 19030108a8. ledna 1903 bischöfl. Notar etc., Dechant in Sobotka
Wrba, Ferdinand 19070108a8. ledna 1907 Pfarrer in Groß-Körbitz
Regenermel, P. Aegidius, Henrius, Ord. Cist. 19250108a8. ledna 1925 Gest. in Ossek Jubilar, em. Realadministrator der inkorp. Ordenspfarre Wissotschan
Endler, Franz, Dr. theol. 19370108a8. ledna 1937 Gest. in Prag aus Tetschen, n. 27. Mai 1858, ord. 22. Juli 1884, O. Professor für Dogmatik an der Deutschen Universität in Prag i. R., Domkapitular des Kollegiatkapitels ven Allerheiligen biem Prager Schloß e.t.c., e.t.c.
Hoppe, Franz 18920110a10. ledna 1892 Pers.-Dechant, Pfarrer in Seesitz
Filler, Josef 19250110a10. ledna 1925 Gest. in Obora bei Ostromir. (Diözese Königgrätz.) Pfarrer i. R. von Přichowitz
Michler, Franz 19270110a10. ledna 1927 Gest. in Grottau bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Weißkirchen.
Paluch, Augustin, Dr. 19300110a10. ledna 1930 Religionslehrer in Leitmeritz
Nekolla, Wenzel 18920111a11. ledna 1892 Pfarrer i. R. von Priesen
Kneißl, Josef 18930111a11. ledna 1893 Gest. in Komotau bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Eidlitz
Maucha, Anton 19010112a12. ledna 1901 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Chorušice
Sendner, Franz 19030112a12. ledna 1903 bischöfl. Notar etc., Dechant i. R. von Komotau
Wesely, Franz 19080112a12. ledna 1908 Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Großtschernitz
Winzenz, P., Pius, Leopoldus, Ord. Praem. 19090112a12. ledna 1909 Gest. in Zduchovice Realadministrator der Pfarre Bohušovice i. R.
Schmidt, Alois, Dr. rom. 19130112a12. ledna 1913 Pfarrer in Böhm.-Kahn.
Ždárský, Johann 19230112a12. ledna 1923 Gest. in Radeschowitz (Erzd. Prag) Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Weitentřebetitsch.
Vřeštál, Anton 19280112a12. ledna 1928 Gest. in Böhm.-Zlatnik Jubilar, päpstl. hausprälat, Professor an der Universität in Prag i. R.
Wewerka, Richard, Dr. 19290112a12. ledna 1929 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Hruschowan
Steiner, Karl 19300112a12. ledna 1930 Gest. in Kratzau bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Dittersbach bei Friedland.
Kühn, Ferdinand 19310112a12. ledna 1931 jubilar, Pers.-Pfarrer, Defizient in Schreckenstein
Heyne, Franz 19220113a13. ledna 1922 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Maffersdorf
Pohl, P., Conradus, S.J. 19370113a13. ledna 1937 Gest. in Wien (Lainz) gew. Spiritual des Priesterseminars in Leitmeritz.
Schachinger, P., Bruno, Josephus, OFM 19030114a14. ledna 1903 in Haindorf
Richter, Franz 19130114a14. ledna 1913 Pers.-Dechant, Pfarrer in Lobositz
Wagner, Ferdinand 19050115a15. ledna 1905 Religionslehrer in Leitmeritz
Plötz, Gustav 19110115a15. ledna 1911 Gest. in Königsberg bischöfl. konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Klösterle.
Čermák, Josef 19160115a15. ledna 1916 Železnice (Eisenstadtl.) Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Vysoké n. Jiz.
Durnwalder, Martin 18930116a16. ledna 1893 Praha Pfarrer in Dittersbach.
Krupička, Wenzel 19040116a16. ledna 1904 bischöfl. Notar, Dechant in Lysá
Ressel, Josef 18920117a17. ledna 1892 Pfarrer in Gablonz
Schopf, Franz 18940117a17. ledna 1894 Rumburk Pfarrer i. R. von Oberebersdorf.
Fischer, Karl 18990117a17. ledna 1899 Pfarrer in Tichausch
Harnisch, P., Stanislaus, Ord. Cist. 19060117a17. ledna 1906 in Osek
Riedl, Josef 19300117a17. ledna 1930 Pfarrer in Selnitz
Nagel, Anton 18920118a18. ledna 1892 Defizientenpriester in Kaaden
Gaudek, Wenzel 19050118a18. ledna 1905 bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Pfarrer i. R. von Theresienstadt
Lehmann, Josef 19080118a18. ledna 1908 Pfarrer i. R. von Rudig
Klepsch, Adolf 19260118a18. ledna 1926 bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Pfarrer in Hawran
Seifert, P., Theodosius, Ord. Cist. 18980119a19. ledna 1898 Osek em. Professor in Komotau i. R.
Zimmerhackl, Ignaz 18990119a19. ledna 1899 Gest. in Habstein Pfarrer i. R. von Hirschberg.
Kromer, Franz 19110120a20. ledna 1911 Gest. in Schlackenwerth bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Sobiesak
Rössl, Laurenz 19200120a20. ledna 1920 Gest. in Deutsch-Gabel bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Teplitz
Vítek, P., Johannes, Ord. Melit. 19240120a20. ledna 1924 Realadministrator der incorp. Ordenspfarre Oberliebich
Jedlička, Karl 19280120a20. ledna 1928 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Libáň
Groß, Josef 19310120a20. ledna 1931 aus Pfraumberg, n. 10. X. 1866, ord. 4. VII. 1889, cons. 22. V. 1910, inthr. 5. VI. 1910, Bischof von Leitmeritz, Doktor der Theologie
Lammel, Anton 18880121a21. ledna 1888 bischöfl. Notar, Oberrealschuldirektor in Innsbruck i. R.
Košatecký, Emanuel 18890121a21. ledna 1889 Pers.-Dechant, Pfarrer in Kadlin
Liška, Josef 19070121a21. ledna 1907 Praha Defizientenpriester
Symon, Josef 19210121a21. ledna 1921 Pfarrer in Libuň
Pek, Josef 19020122a22. ledna 1902 Luštěnice Pfarrer i. R. von Schoß Bösig
Haas, Peter 19170122a22. ledna 1917 Liberec Pfarrer in Krombach
Steffan, Franz 19350122a22. ledna 1935 Gest. in Hirschberg Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Tuháň
Mika, P., Johannes, Antonius, Ord. Erem. S. Aug. 19130123a23. ledna 1913 Definitor der Augustiner-Ordensprovinz, Realadministrator der Pfarre Dolní Ročov
Pekař, Wenzel 18940124a24. ledna 1894 Turnov bischöfl. Notar e.t.c. Pfarrer i. R. von Sedziszów
Leopold, Josef 19030124a24. ledna 1903 Jubilar, em. Bezirksvikär e.t.c. Pfarrer in Widhostitz
Bukovský, Josef 19100124a24. ledna 1910 Poděbrady bischöfl. Notar e.t.c. Pfarrer i. R. von Brodec-Horky
Weikert, Franz 19210124a24. ledna 1921 Dechant in Böhm.-Kamnitz
Eiselt, Franz 19250124a24. ledna 1925 bischöfl. Notar, Religionsprofessor in Reichenberg i. R., Schloßkaplan in Tannenmühle (Diöz. St. Pölten)
Scheibert, Franz 18940125a25. ledna 1894 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Liebotschan
Tyll, Josef 19160125a25. ledna 1916 Religionslehrer in Komotau, als k.k. Feldkurat gest. in Galizien
Kunert, Ferdinand 19310125a25. ledna 1931 Gest. in Hainspach Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Niedereinsiedel
Klepsch, Gustav 19370125a25. ledna 1937 aus Großpriesen, n. 12. Okt. 1872, ord. 9. Juli 1899, bischöfl. Notar e.t.c., Exposit in Liebeschitz
Marianka, Johann 18910126a26. ledna 1891 Defizientenpriester in Unter-Sytov (Dolní Sytov)
Mynař, Thomas 19110126a26. ledna 1911 Gest. in Siertscher Grund bei Bořim Jubilar, Pfarrer i. R. von Bořim
Donat, Anton 19210126a26. ledna 1921 Gest. in Georgswalde Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Algersdorf
Eckert, Franz 19350126a26. ledna 1935 Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Gablonz i. R.
Pfeifer, Franz 18900127a27. ledna 1890 Pfarrer i. R. von Rejšice
Horner, Josef 19340127a27. ledna 1934 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Niklasberg
Javůrek, Josef 19100128a28. ledna 1910 ? Gest. in Smíchov Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Klapý
Moser, P., Athanasius, Ord. F. M. 19050128a28. ledna 1905 in Kaaden
Tieße, Vinzenz 19050128a28. ledna 1905 bischöfl. Bezirksvikär etc., Pfarrer in Priesen
Šorejs, Wenzel 19060128a28. ledna 1906 Pers.-Dechant, Pfarrer in Veleliby
Seibt, Anton 18920129a29. ledna 1892 Liberec Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Einsiedel
Haberzettel, Karl 19050129a29. ledna 1905 Pfarrer in Pürstein
Müller, Heinrich 19110129a29. ledna 1911 Pfarrer in Hummel
Aigner, Karl 19320129a29. ledna 1932 Defizientenpriester in Wien
Conrath, P., Josephus, S. J. 19320129a29. ledna 1932 in Mariaschein
Kvičala, Josef 18870130a30. ledna 1887 Lokalist in Woken
Bušek, Josef 18890130a30. ledna 1889 Pers.-Dechant, Pfarrer in Tuhan
Hönel, P., Gallus, Ord. F. M. Conv. 18940130a30. ledna 1894 in Brüx
Trnobranský, Franz 18950130a30. ledna 1895 Pfarrer in Zahořan
Havel, Josef 18980130a30. ledna 1898 Pfarrer in Libochovan
Šebek, P., Probus, Ord. M. Cap. 19050130a30. ledna 1905 in Leitmeritz
Müller, Anton 18870131a31. ledna 1887 Pers.-Dechant, Pfarrer in Brenn
Rösler, Adolf 18900131a31. ledna 1890 Pfarrer in Puschwitz
Šorejs, Franz 18970131a31. ledna 1897 Jubilar, bischöfl. Notar, Dechant in Rožďalovice
Štastný, Stephan 19090131a31. ledna 1909 Gest. in Lina Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Loučeň
Kauler, Anton 18890201a1. února 1889 Pfarrer in Hühnerwasser
Veidl, P., Augustinus, Ord. Cist. 18900201a1. února 1890 Prior im Stifte Osek
Slavik, Wenzel 19170201a1. února 1917 Religionslehrer in Mělník
Ramsch, Anton 19220201a1. února 1922 Religionslehrer in Reichenau bei Gablonz
Hackel, Valentin, Dr. 19240201a1. února 1924 Jubilar, päpstl. Ehrenkämmerer, Assessor und Rad des bischöfl. Konsistoriums, Theologie-Professor in Leitmeritz i. R.
Dichtl, P., Bernardus, S. J. 18920202a2. února 1892 in Mariaschein
Šorejs, Franz 19010202a2. února 1901 Dechant in Český Dub (Böhm.-Aicha.)
Güntner, Josef 19160202a2. února 1916 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Brüx
Zuklín, Franz 19170202a2. února 1917 Praha Pfarrer in Boreslau
Ondok, Johann 19170202a2. února 1917 Gest. in Hradeschitz (Hradešice – Diözese Budwejs) Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Vinařice
Eiselt, Josef 19230202a2. února 1923 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Kreibitz
Fliegel, Anton 18930203a3. února 1893 Pfarrer in Tuschmitz
Usler, Ferdinand 19010203a3. února 1901 Gest. in St. Georgenthal Pfarrer i. R. von Schönborn
Weber, Heinrich 19080203a3. února 1908 Gest. in Ferrara (Ital.) Defizientenpriester
Achterling, P. Petrus, Josephus, Ord. M. Cap. 19170203a3. února 1917 Jubilar, in Leitmeritz
Rungaldier, P., Dominicus, S. J. 18950204a4. února 1895 in Mariaschein
Hübner, Josef 18990204a4. února 1899 bischöfl. Bezirksvikär, e.t.c., Pfarrer in Morchenstern
Herzer, P., Innocentius, Ord. M. Cap. 19190204a4. února 1919 Superior in Reichenberg
Sabitzer, Josef 19280204a4. února 1928 Gest. in Frankenstein b. Rumburg Religionslehrer in Leitmeritz i. R.
Styčka, Franz 19310204a4. února 1931 Gest. in Pürstein Pfarrer, i. R. von Willomitz
Fischer, Josef 18890205a5. února 1889 Gest. in Böhm. Kamnitz Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Okenau
Friedland, Josef 19100205a5. února 1910 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Dux
Keist, Wenzel 19130205a5. února 1913 Gest. in Krummau Defizientenpriester
Schiffner, Josef 19190205a5. února 1919 Litoměřice Pfarrer i. R. von Triebsch
Mlady, P. Lukas, Ord. M. Cap 19370205a5. února 1937 aus Neusattel, n. 7. Sept. 1847, ord. 22. Dez. 1876, Jubilar, bischöfl. Notar etc., in Saaz
Burgemeister, Wenzel 19130206a6. února 1913 Religionslehrer in Böhm.-Leipa
Jelenecký, Wenzel 19310206a6. února 1931 Gest. in Graupen Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Křesin
Svárovský, Johann 19030207a7. února 1903 Pfarrer in Böhm.-Bokau
Mendlik, Franz 19070207a7. února 1907 Pers.-Dechant, Pfarrer in Dolní Krnsko (Unter-Krnsko)
Ženišek, Thomas 18860208a8. února 1886 Praha Defizientenpriester
Seifert, P., Reinhardus, Ord. F. M. 18960208a8. února 1896 Pfarradministrator in Haindorf
Schwarz, Jaroslav 19000208a8. února 1900 Religionslehrer in Maffersdorf
Salzer, P., Clemens, Johannes, Dr. Ord. Cist. 19200208a8. února 1920 Jubilar, Subprior im Stifte Osek
Röttig, Heinrich 19270208a8. února 1927 Gest. in Schönlinde bischöfl. Notar, Religionslehrer in Schlukkenau
Herglotz, Anton 19350208a8. února 1935 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Graber
Míšek, Anton 18870209a9. února 1887 kaplan in Eidlitz
Košták, Anton 18980209a9. února 1898 Mladá Boleslav bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Strenice
Marschner, P., Stephanus, S. J. 18980209a9. února 1898 in Mariaschein
Hirschmann, Josef 19190209a9. února 1919 Religionslehrer in Warnsdorf
Schlupeck, Franz 19210209a9. února 1921 Pfarrer in Althabendorf
Wiesinger, Johann 19320209a9. února 1932 Gest. in Steyr (Diözese Linz) Pfarrer i. R. von Tyssa
Pettera, Josef 19110210a10. února 1911 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Pomeisl
Kaspar, Jakob 19150210a10. února 1915 päpstl. Geheimkämmerer etc., etc., Pfarrer i. R. von Georgswalde
Posselt, Wenzel, Dr. 19220210a10. února 1922 Professor der Kirchengeschichte an der bischöfl. theologischen Lehranstalt in Leitmeritz
Fiřtík, Eduard 19370210a10. února 1937 bischöfl. Notar e.t.c., Pfarrer i. R. von Ober-Preschau
Uhl, P., Michael, S. J. 18870211a11. února 1887 in Mariaschein
Pohl, Josef 18980211a11. února 1898 Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Wiese
Kurzwernhart, P., Carolus, S. J. 19110211a11. února 1911 in Mariaschein
Knížek, Franz 19250211a11. února 1925 Pers.-Dechant, Pfarrer in Březina
Kliemt, Anton 18940212a12. února 1894 bischöfl. Bezirksvikär e.t.c., Pfarrer in Türmitz
Schüttky, P., Ricardus, Ord. Cist. 19020212a12. února 1902 bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Prior in Osek
Rejnoch, Adolf, Dr. rom. 19090212a12. února 1909 Vídeň Kaplan in Niedergeorgenthal
Schierz, Franz 19170212a12. února 1917 Vídeň Jubilar, Religionsprofessor i. R.
Pollak, Ignaz 18880213a13. února 1888 Pers.-Dechant, Pfarrer in Maschau
Wagner, Adalbert 18940213a13. února 1894 Dechant in Radonitz
Püschel, Josef 18980213a13. února 1898 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Gastorf
Wohlmann, P., Bernardus, Ord. Cist. 19170213a13. února 1917 Prior und Spiritual des Stiftes Osek
Spálenka, P. Anselmus, Ord. F. M. 19270213a13. února 1927 Turnov in Turnov
Bertig, Josef 19290213a13. února 1929 Litoměřice Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Türmitz
Sládek, Franz 19320213a13. února 1932 Pfarrer in Chožov
Bediger, Wenzel 19080214a14. února 1908 Doksany Jubilar, Pers.-Pfarrer, Defizientenpriester
Kondelík, Franz 19120214a14. února 1912 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Mšeno
Švec, Josef 19250214a14. února 1925 Bratislava bischöfl. Konsistorialrat etc., Religionsprofessor in Turnov
Böhm, P., Anselmus, Ord. Cist. 18860215a15. února 1886 in Osek
Rakouš, Franz 18900215a15. února 1890 Pfarrer in Groß-Jesenik (Velký Jeseník)
Rejzek, Josef 19230215a15. února 1923 Ehrekanonikus, bischöfl. Konsistorialrat etc., etc., Dechant in Nymburk
Bartoníček, Josef 18930216a16. února 1893 Pfarrer in Tuhan
Proksch, Franz 19270216a16. února 1927 Kadaň Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Tschachwitz
Šulc, Alois 19290216a16. února 1929 Pfarrer in Liblice
Kammer, Josef 19290217a17. února 1929 Gest. in Podersam Pers.-Dechant, Pfarrer in Podersanka
Dvořák, P., Josephus, S. J. 18930218a18. února 1893 in Mariaschein
Kretschmer, Wenzel 19000218a18. února 1900 Ehren-Kanonikus etc., Pfarrer i. R. von Röchlitz
Cvejn, Ferdinand 19160218a18. února 1916 Jičín Pfarrer i. R. von Plazy
Wortner, Josef 19320218a18. února 1932 Gest. in Sviny (Diöz. Budweis) Religionslehrer in Bilin i. R.
Mayer, Johan 18880219a19. února 1888 bischöfl. Konsistorialrat etc., Propst des Kreuzherrnordens in Pöltenberg
Jarosch, Josef 19020219a19. února 1902 Religionslehrer in Aussig
Schramek, Gustav 19140219a19. února 1914 Gest. in Bilin Pfarrer i. R. von Hummel
Chejnovský, P., Benedictus, Josephus, Ord. Cist. 19170219a19. února 1917 in Osek
Weinhart, Wenzel 19370219a19. února 1937 aus Böhm.-Leipa, n. 24. Dez. 1867, ord. 24. Mai 1891, bischöfl. Notar etc., Schloßkaplan in Teplitz
Šimůnek, Josef 18870220a20. února 1887 Administrátor in Sobotka
Vogel, Ignaz 18990220a20. února 1899 Gest. in Wellnitz Defizientenpriester
Ječmen, Franz 19090220a20. února 1909 Pfarrer in Böhm.-Kahn.
Nigrin, Wenzel, Hugo 19170220a20. února 1917 Gest. in Loukov bei Semily Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Loukov
Fux, Adolf 19240220a20. února 1924 Gest. in Prag-Karolinenthal Religionsprofessor und Direktor der Mädchen-Lehrerinnenbildungsanstalt in Kladno
Jiskra, Wenzel 18980221a21. února 1898 Pfarrer in Schima
Rotta, Heinrich 19130221a21. února 1913 Mladá Boleslav Religionslehrer in Mnichovo Hradiště
König, Franz 19010222a22. února 1901 Pers.-Pfarrer und Schloßkaplan in Hainspach
Kabeš, Stephan 19060222a22. února 1906 Gest. in Husí Lhota Jubilar, Pfarrer i. R.
Liebich, Josef, Maria 19080222a22. února 1908 bischöfl. Konsistorialrat etc., inf. Erzdechant in Politz
Hušák, Karl 19100223a23. února 1910 Pfarrer in Zlatá Olešnice
Lexa, Josef 19170223a23. února 1917 Gest. in Železnice (Diöz. Budweis.) Pfarrer i. R. von Libuň
Böhm, Josef 18920224a24. února 1892 Pers.-Dechant, Pfarrer in Neundorf
Ladek, Anton 18990224a24. února 1899 Jubilar, bischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Mariaschein
Kubat, Josef 19000224a24. února 1900 Kooperator in Sebastiansberg
Hlaváč, Franz 19080224a24. února 1908 Pfarrer in Kroh
Donath, Ignaz 19240224a24. února 1924 Gest. in Groß Schönau Pfarrer i. R. von Schönau
Büchse, Benedikt 18870225a25. února 1887 bischöfl. Konsistorialrat, etc., Pfarrer in Schönlinde
Zdobinský, Emanuel 19050225a25. února 1905 Jubilar, bischöfl. Bezirksvikär, etc., Pfarrer i. R. von Vysoké n. Jiz.
Hanel, P., Aloisius, Josephus, Ord. Praem. 19160225a25. února 1916 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrad etc., Dechant in Saaz
Pokorný, Franz 19330225a25. února 1933 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Osenice
Stárka, Emil 19340225a25. února 1934 bischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Liblice
Šourek, Johan 18860226a26. února 1886 Ehrendomherr am Vyšehrad, Konsistorialrat und bischöfl. Bezirksvikär in Chorušice
Schubert, Franz 18890226a26. února 1889 Pers.-Dechant, Pfarrer in Karbitz
Holek, Josef 19050226a26. února 1905 Pfarrer in Schumburg
Boček, Johann 19070226a26. února 1907 Gest. in Unter-Bautzen Pfarrer i. R.
Ohmann, Josef 19110226a26. února 1911 Gest. in Georgswalde Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Grottau i. R.
Vater, Franz 19170226a26. února 1917 Gest. in Lindenau bischöfl. Konsistorialrat, etc., Pfarrer i. R. von Parchen
Srch, Franz 19320226a26. února 1932 bischöfl. Konsistorialrat, etc., etc., Pfarrer in Bělá pod Bezdězem
Pietsch, Josef 18950227a27. února 1895 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Zebus
Zimmler, Anton 19180228a28. února 1918 päpstl. Geheimkämmerer, Ehrekanonikus etc., Dechant in Aussig
Mach, Sidonius 18920229a29. února 1892 Pfarrer in Markvartice
Klouczek, P., Benedictus, Ord. S. B. 18980301a1. března 1898 Gest. in Braunau bischöfl. Konsistorialrat etc.
Vlasák, Franz 19140301a1. března 1914 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Postelberg
Lißner, Wenzel 19210301a1. března 1921 Gest. in Großpriesen Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Gartitz
Becker, Karl 19220301a1. března 1922 Defizientenpriester in Leitmeritz
Lumpe, Adolf 19220301a1. března 1922 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Haida
Ertl, P., Andreas, S. J. 18950302a2. března 1895 in Mariaschein
Svátek, Josef 19110302a2. března 1911 Gest. in Linz a. d. D. Pfarrer i. R. von Strauschnitz
Richter, Johann 19340302a2. března 1934 Religionslehrer in Reichenberg
Tschernich, Franz 18910303a3. března 1891 Gest. in Böhm.-Kamnitz Pfarrer i. R. von Falkenau
Wehofer, Thomas, Dr. 19020303a3. března 1902 Vídeň Diözesenpriester
Vacek, Johann 19190303a3. března 1919 Pfarrer in Ladowitz
Březina, Karl 19250303a3. března 1925 Religionslehrer in Rumburg
Friese, Anton, J.M.Dr. 19260303a3. března 1926 Mitglied des Collegium Censorum, Pfarrer in Georgswalde
Košek, Johann 19280303a3. března 1928 Gest. in Letařovice Pfarrer i. R. von Brenn
Kocian, P., Stephanus, Ord. Cist. 19360303a3. března 1936 Pfarrer in Klostergrab
Fleischmann, Eduard 18930304a4. března 1893 Pfarrer in Bzí (Nábzí)
Bucek, Josef 19050304a4. března 1905 Pfarrer in Schüttenitz
Kovář, Josef 19110304a4. března 1911 Turnov bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Všeň
Kreißl, Wenzel 19120304a4. března 1912 Gest. in Podersam Pfarrer i. R. von Saifen (Erzdiözese Prag)
Koranda, Wenzel 19200304a4. března 1920 Pfarrer in Brodec-Horky
Novotný, Josef 19340304a4. března 1934 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Všejany
Mann, Johan 19010305a5. března 1901 Jubilar, Pfarrer i. R. von Neudorf
Bergmann, Josef 19030305a5. března 1903 Ehrenkanonikus e.t.c., inful. Erz-Dechant in Reichenberg
Schön, Ludwig 19080305a5. března 1908 bischöfl. Notar e.t.c., Pfarrer in Mariaschein
Melzer, Josef 19260305a5. března 1926 bischöfl. Notar e.t.c., Pfarrer in Ober-Widim
Mach, P., Theodosius, Ord. M. Cap. 18860306a6. března 1886 in Mělník
Jomrich, Franz 19200306a6. března 1920 Jubilar, bischöfl. Notar e.t.c., Pfarrer i. R. von Neustadt a. d. T.
Fischer, P., Gregorius, Ord. Cist. 19310306a6. března 1931 Osek Jubilar, Gymnasial-Direktor in Komotau i. R.
Michl, Ferdinand, Dr. 19010307a7. března 1901 Jubilar, päpstl. Geheimkämmerer e.t.c., Domkapitular in Leitmeritz
Kirsch, Josef 19030307a7. března 1903 Religionslehrer in Turn
Löbel, Josef 19240307a7. března 1924 Gest. in Klösterle Jubilar, Pfarrer i. R. von Minitz
Makarius, Alois 18870308a8. března 1887 bischöfl. Notar, em. Militärkurat von Theresienstadt, Dechant in Neu-Bydžov
Gürlich, Anton 19040308a8. března 1904 Pers.-Dechant, Pfarrer in Schwabitz
Dittrich, Josef 19040309a9. března 1904 Česká Lípa Pfarrer i. R. von Konojed
Bendel, Heinrich 19070309a9. března 1907 Gest. in Hundsaugen (Deutschland) Kaplan in Kulm
Hrdina, Josef 19270309a9. března 1927 Gest. in D.-Pankraz Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Steinschönau
Chramosta, Felix 19270309a9. března 1927 Brno Defizientenpriester
Polák, P., Ambrosius, Ord. Erem. S. Aug. 19280309a9. března 1928 Prior in Bělá pod Bezdězem
Rybák, Ottokar 19330309a9. března 1933 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Bořim
Husak, Anton 18960310a10. března 1896 Dechant in Nymburk
Kobosil, Ottokar 19150310a10. března 1915 Pfarrer in Makařov
Meinl, Ludwig 19180310a10. března 1918 Gest. in Schlackenwerth (Erdiöze Prag) Pfarrer i. R. von Weiskirchlitz
Zikmund, Franz 19310310a10. března 1931 Jičín Pfarrer i. R. von Pitchkowitz
Loos, Franz 19010311a11. března 1901 Gest. in Mariaschein Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Preschkau
Sieche, Ferdinand 19020311a11. března 1902 Jubilar, Defizientenpriester in Warnsdorf
Zickler, P., Fridericus, Ord. Cruc. 19020311a11. března 1902 Generalvikär des ritterl. Kreuzherrnordens, inf. Propst zu St. Pölten
Tonder, P., Alipius, Josephus, Ord. Erem. S. Aug. 19200311a11. března 1920 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., in Stránka
Kropsbauer, Adalbert 18860312a12. března 1886 Pfarrer in Lobositz
Štoviček, P., Ottmarus, Josephus, Ord. Piar. Schol. 19040312a12. března 1904 Jubilar, Rektor des Piaristen-Kollegiums in Mladá Boleslav
Kirschner, Josef 19030313a13. března 1903 Gest. in Schönhof bei Puschwitz erzbischöfl. Notar, Pfarrer i. R. von Kosolup
Pácal, Franz 19110313a13. března 1911 Pfarrer in Roschwitz
Schröter, Josef 19150313a13. března 1915 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Wartenberg
Bäuml, Josef 19080314a14. března 1908 Pfarrer in Göttersdorf
Lippert, Anton 19200314a14. března 1920 bischöfl. Konsistorialrat etc., etc., Pfarrer in Seltsch
Dlaske, Anton 18880315a15. března 1888 Gest. in Utzenaich (Diöz. Linz) Pfarrer i. R. von Göhren
Čermák, Franz 18960315a15. března 1896 bischöfl. Konsistorialrat, etc., etc., Pfarrer in Nebužely
Pražák, Franz 19070315a15. března 1907 Pfarrer in Ploscha
Frydrych, Josef 19100315a15. března 1910 Gest. in Lysá Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Mladá
Vacarda, Josef 19140315a15. března 1914 Religionslehrer in Turnov i. R.
Sekker, Anton 19310315a15. března 1931 Gest. in Welchau (Erzdiözese Prag) Jubilar, Pfarrer i. R. von Pürstein
Tiersch, Josef 18910316a16. března 1891 Pfarrer in Strojeditz
Ginzel, Ferdinand 19030316a16. března 1903 Liberec Jubilar, Pfarrer i. R. von Traunfeld
Lehmann, P., Leopoldus, Adolphus, Ord. Cist. 19120316a16. března 1912 Exposit in Kosten
Ulbrich, Anton 19210316a16. března 1921 päpstl. Geheimkämmerer etc., etc., Dechant in Rumburg
Höntschel, Laurenz 18900317a17. března 1890 Ehrenkanonikus, etc., Pfarrer in Trauschkowitz
Egert, Franz 18960317a17. března 1896 bischöfl. Bezirksvikär etc. etc., Dechant von Görkau
Židlický, Franz 19050317a17. března 1905 Pfarrer in Schima
Dědeček, Anton 19150317a17. března 1915 Jubilar, Pers.-Dechant, Schloßkaplan in Svijany
Šavel, Adam 19160317a17. března 1916 Louny bischöfl. Notar etc. etc., Pfarrer i. R. von Obora
Basel, Richard 19270317a17. března 1927 Jubilar, Schulrat, Religionslehrer in Eger i. R.
Kulhánek, Franz 19350317a17. března 1935 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Libáň
Ostermann, Max 18960318a18. března 1896 Pfarrer in Hruschowan
Müldner, Wilhelm 19010318a18. března 1901 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Schüttenitz
Schiel, P., Dominicus, Carolus, Ord. Cist 19160318a18. března 1916 in Osek
Klepsch, Julius 19180318a18. března 1918 Gest. in Brüx Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Hochpetsch
Fritsche, Adolf, Dr. 19230318a18. března 1923 Pfarrer in Weiskirchlitz
Liebsch, Franz 19310318a18. března 1931 Defizientenpriester in Schluckenau
Horák, Ferdinand 19320318a18. března 1932 Gest. in Zwickau Pfarrer i. R. von Kunnersdorf
Suchý, Josef 18990319a19. března 1899 bischöfl. Bezirksvikär etc. etc., Pfarrer in Železný Brod
Siegl, P., Maximilianus 19010319a19. března 1901 Vídeň Barnabiten-Exprovinzial
Baume, Johann 18900320a20. března 1890 Pfarrer i. R. von Selnitz
Linsmaier, Alois 19160320a20. března 1916 Chomutov Pfarrer i. R. von Niedergeorgenthal
Bernat, Johann 19210320a20. března 1921 bischöfl. Notar, Dechant in Mnichovo Hradiště
Macháček, Franz 19230320a20. března 1923 Gest. in Rousovice (Propstei Mělník) Jubilar, bischöfl. Notar, etc., Pfarrer i. R. von Lično
Šorejs, Wenzel 19350320a20. března 1935 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Liboch.
Nitsch, P., Ildephonsus, Ord. Cist. 18860321a21. března 1886 bischöfl. Notar etc., Pfarradministrator in Wteln
Hiebel, Karl 18940321a21. března 1894 Pfarrer in Tannwald
Milde, Franz 18940321a21. března 1894 Pers.-Dechant, Pfarrer in Gabel
Náhlovský, Anton 19000321a21. března 1900 Pfarrer in Chotěšov
Vojta, P., Johannes, Ord. Cruc. 19040321a21. března 1904 in Brüx
Rydval, Josef 19070321a21. března 1907 Gest. in Rattai Pfarrer i. R. von Neschwitz
Forman, Wenzel 18890322a22. března 1889 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Všeň
Czirnich, Emanuel 18900322a22. března 1890 Pfarrer in Groß-Mergthal
Hentschel, David 19030322a22. března 1903 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Schönau
Hofmann, Ignaz 19080322a22. března 1908 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Göttersdorf
Kavka, Josef 19100322a22. března 1910 Gest. in Mariaschein Pfarrer i. R. von Rosendorf
Bečka, Johann 19130322a22. března 1913 Pers.-Dechant, Pfarrer in Liebenau
Seliger, Josef 19170322a22. března 1917 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Pablowitz
Endl, Ferdinand 19270322a22. března 1927 Pfarrer in Tuschmitz
Pietschmann, Franz 19350322a22. března 1935 Gest. in Aussig Pers.-Dechant, Pfarrer in Nixdort
Mai, Alois 18990323a23. března 1899 Pers.-Dechant, Pfarrer in Zeidler
Schuhmann, Wenzel 19210323a23. března 1921 Gest. in Jungferndorf (Schlesien) Jubilar, päpstl. Geheimkämmerer etc., Pfarrer i. R. von Triebsch
Suchan, Johann 19250323a23. března 1925 Pfarrer in Mladějov
Appelt, Thaddäus 18950324a24. března 1895 Pers.-Dechant, Pfarrer in Maffersdorf
Pokorný, Franz 19050324a24. března 1905 Gest. in Liebenau Pfarrer der Erzdiözese Prag i. R.
Rösler, Anton 19070324a24. března 1907 Pers.-Dechant, Pfarrer in Polaun
Muzika, Ignaz 19250324a24. března 1925 bischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Bzí
Nittel, Josef 18930325a25. března 1893 Pers.-Dechant, Pfarrer in Schwaden
Štajnygr, Johann 19080325a25. března 1908 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Semily
Řehák, Gottlob 19110325a25. března 1911 kaplan in Libuň
Schlenz, Josef 19120325a25. března 1912 Defizientenpriester in Leitmeritz
Mayer, Kornelius 19160325a25. března 1916 Gest. in Weitra (Erzd. Wien) Pfarrer i. R. von Grund
Hölzl, Anton 19210325a25. března 1921 Pfarrer in Kallich
Tschochner, Josef 18950326a26. března 1895 Dechant in Postelberg
Schneider, Eduard 19280326a26. března 1928 Gest. in Hauenstein Pfarrer i. R. von Rudig
Gassauer, Franz 18940327a27. března 1894 Pfarrer in Horatitz
Kučera, Johann 19200327a27. března 1920 Gest. in Moldautein Religionslehrer an der Realschule in Mladá Boleslav
Glener, Anton 18860329a29. března 1886 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Schwaden
Lißner, Franz 18930329a29. března 1893 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Leitmeritz
Rydal, Josef 19260329a29. března 1926 bischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Brozany
Bareš, Josef 18910330a30. března 1891 Pers.-Dechant, Pfarrer in Loukov bezi Turnov
Hoffmann, Anton 18960330a30. března 1896 bischöfl. Konsistorialrat etc., inful Erzdechant in Reichenberg
Zenker, Anton 19190331a31. března 1919 bischöfl. Notar e.t.c., Religionsprofessor in Kaaden
Ott, P. Athanasius, Ord. Cist 19310331a31. března 1931 Religionslehrer in Osek
Hellige, P., Conradus, Ord. Cist 18890401a1. dubna 1889 Kaplan in Marienstern (Sachsen)
Kachler, Kristof 18970401a1. dubna 1897 bischöfl. Bezirksvikär, etc., inful. Erzdechant in Politz
Říha, Franz 19370401a1. dubna 1937 aus Mcely, n. 16. April 1867, ord. 29. Juni 1890, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Bystřice
Rejzek, Josef 18990402a2. dubna 1899 Pfarrer in Taucherschin
Rotter, Franz 19030402a2. dubna 1903 Ehrenkanonikus, etc., Dechant in Kaaden
Piskač, Josef 19130402a2. dubna 1913 Pers.-Dechant, Pfarrer in Držkov
Klitzner, P., Demetrius, Ord. M. Cap. 18940403a3. dubna 1894 Quardian in Saaz
Forst, Alfred 19310403a3. dubna 1931 Jubilar, Ehrenkanonikus etc., Pfarrer in Seidowitz
Štros, Vinzenz 19340403a3. dubna 1934 Pfarrer in Mukařov
Wenzel, P., Ferdinandus 18880404a4. dubna 1888 Piaristenordenspriester in Brüx
Šafránek, P., Johannes, Ord. F. M. 18930404a4. dubna 1893 in Turnov
Helzel, Franz 19020404a4. dubna 1902 Pers.-Dechant, Pfarrer in Kratzau
Gröschel, Karl 19120404a4. dubna 1912 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Bodenbach
Hampel, Karl 18930405a5. dubna 1893 Pfarrer in Niedergrund
Trobl, Johann 18990405a5. dubna 1899 Pfarrer in Weberschan
Pirtzkall, Josef 19120405a5. dubna 1912 Chomutov bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Eidlitz
Kasper, Ferdinand 19200405a5. dubna 1920 Gest. in Graupen Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Laucha
Popelka, Johann 19230405a5. dubna 1923 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Březno
Schiffner, Josef 19200406a6. dubna 1920 Gest. in Hohlen Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Christophhammer
Himmer, Johann 19350406a6. dubna 1935 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Meronitz
Doležal, Johann 19220407a7. dubna 1922 Pfarrer in Zlatá Olešnice
Lorenc, Anton 19250407a7. dubna 1925 Defizientenpriester in Turnov
Reißig, Johan 19270407a7. dubna 1927 Pers.-Pfarrer, Exposit in Zuscha
Schneider, Karl 18870408a8. dubna 1887 Pers.-Dechant, Pfarrer in Hřivice
Hille, Ambros 18980408a8. dubna 1898 Jubilar, Pers.-Erzdechant, Pfarrer in Hainspach
Procházka, Johann 19010408a8. dubna 1901 Gest in Domoušice Pfarrer i. R. von Řitonice
Pietschmann, Hermann 19060408a8. dubna 1906 Pers.-Pfarrer, Kaplan in Reichenberg i. R.
Lejsek, Josef, Dr. 19240408a8. dubna 1924 Religionsprofessor i. R., und Schloßkaplan in Kožel (Erzdiözese Prag)
Hössl, P., Gerardus, Franciscus, Ord. Cist. 19260408a8. dubna 1926 Kaplan in Marienstern (Sachsen)
Rausch, Martin 19350408a8. dubna 1935 Pers.-Dechant, Pfarrer in Konojed
Šimon, Josef 19070409a9. dubna 1907 Jubilar, Ehrendomherr etc., Pfarrer in Kosmonosy
Beständig, Josef 19220409a9. dubna 1922 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Kriegern
Große, Franz 19090410a10. dubna 1909 Šluknov bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Fugau
Tesař, Wenzel 19110410a10. dubna 1911 Gest. in Unter-Bautzen bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Ober-Újezd
Fischer, Josef 19180410a10. dubna 1918 Turnov Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Oschitz
Košek, Johann 19320410a10. dubna 1932 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Kadlín
Čuban, Johann 19110411a11. dubna 1911 Jubilar, em. Bezirksvikär etc., Pfarrer i. R. von Mcely
Schwertner, Franz 18960412a12. dubna 1896 Gest. in Wittig Pfarrer i. R. von Einsiedel
Kara, Johann 19100412a12. dubna 1910 Gest. in Břevnov Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Liebenau
Richter, P., Engelbertus, Josephus, Ord. Cist. 19150412a12. dubna 1915 bischöfl. Konsistorialrat etc. in Osek
Teuber, P., Valentinus, Dr., Ord. Cist. 19350412a12. dubna 1935 em. Professor in Komotau, Prior in Osek
Dopita, Jaroslav 19360412a12. dubna 1936 Pers.-Dechant, Pfarrer in Čižkovice
Hozák, Josef 18890414a14. dubna 1889 Pfarrer in Unter-Slivno (Dolní-Slivno)
Schmude, P., Theodorus, S. J. 18890414a14. dubna 1889 in Mariaschein
Preiß, Josef 19040414a14. dubna 1904 Gest. in Malschen Pfarrer i. R. von Hochpetsch
Svítek, Franz 19090414a14. dubna 1909 Pfarrer i. R. von Kallich, Schloßkaplan in Wrschowitz
Kahrhel, P., Basilius, Gregorius, Ord. Piar. Schol 19200414a14. dubna 1920 v Praze
Patzelt, P., Raimundus, Ord. Cist. 18910415a15. dubna 1891 in Osek
Fehrer, Michael 18930415a15. dubna 1893 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Türmitz
Zmitko, Josef 19160415a15. dubna 1916 Pfarrer in Třebivlice
Samšiňák, Karl 19180415a15. dubna 1918 Pfarrer in Vlastibořice
Tobisch, Franz 19340415a15. dubna 1934 Gest. in Klösterle a. d. Eger bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Wotsch
Hoffmann, Josef 19010416a16. dubna 1901 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Raspenau
Popper, Josef 19320416a16. dubna 1932 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Göttersdorf
Hoffmann, Karl 19000417a17. dubna 1900 Gest. in Niemes Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Ringelshain
Adámek, P., Casimirus, Ord. F. M. 19070417a17. dubna 1907 Quardian in Pilsen
Schwertner, Hugo 19150417a17. dubna 1915 Gest. in Rodisfort (Erzdiözese Prag) Religionslehrer in Schönlinde i. R.
Čapek, Johann 19300417a17. dubna 1930 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Bezno
Olbert, Franz 19000418a18. dubna 1900 Gest. in Oberleutensdorf Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Georgendorf
Zacke, Wenzel 18890419a19. dubna 1889 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Tschischkowitz
Luttna, Karl 19030420a20. dubna 1903 Varnsdorf Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von St. Georgenthal
Symon, Wenzel 19160420a20. dubna 1916 Žatec Religionslehrer in Louny i. R.
Wac, Andreas 19250420a20. dubna 1925 Gest. in Hrabice bei Winterberg (Diözese Budweis) Pfarrer i. R. von Levín
Čvančar, Emanuel 19310420a20. dubna 1931 Stará Boleslav Pfarrer i. R. von Kněžmost
Janeček, Josef 19030421a21. dubna 1903 Religionslehrer in Lysá a. d. Elbe i. R.
Seifert, Josef 19040421a21. dubna 1904 Jubilar, päpstl. Hausprälat, apostol. Protonator etc., etc., Domdechant in Leitmeritz
Linhard, Johann 19080421a21. dubna 1908 Pfarrer in Kadlin
Portych, Franz 19180421a21. dubna 1918 Pers.-Dechant, Pfarrer in Libuň
Symon, Franz 19030422a22. dubna 1903 Gest. in Ronov Administrator in Nollendorf
Totzauer, Josef 18870423a23. dubna 1887 Pfarrer in Minitz
Lampel, Vinzenz 18880423a23. dubna 1888 Gest. in Sandau Pfarrer i. R. von Kleinbocken
Müller, Augustin 18990423a23. dubna 1899 Pfarrer in Kunnersdorf
Steiner, Augustin 19070423a23. dubna 1907 Pers.-Dechant, Pfarrer in Preßnitz
Brzák, P., Venceslaus, Ord. Melit. 19220423a23. dubna 1922 Realadministrator der inkorp. Ordenspfarre Wolfersdorf
Ptáčnik, Franz 18930424a24. dubna 1893 Pers.-Dechant, Pfarrer in Liebenau
Albrecht, Wenzel 19000424a24. dubna 1900 Dechant in Jechnitz
Hrbek, Franz 19250424a24. dubna 1925 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Loukov bei Turnov
Friedrich, Anton 18940425a25. dubna 1894 Rumburk Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Taucherschin
Rosenkranz, Richard 19060425a25. dubna 1906 Pers.-Dechant, Pfarrer in Kostenblatt
Rameš, Ernst 19150425a25. dubna 1915 Pfarrer in Žitovlice
Volke, P., Ignatius, Josephus, Ord. Cist. 19250425a25. dubna 1925 Realadministrator der inkorp. Ordenspfarre Osek
Kilian, Ernst 19260425a25. dubna 1926 Pfarrer in Hühnerwasser
Egert, Vinzenz 19360425a25. dubna 1936 Gest. in Reichstadt Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Modlan
Kohout, Wenzel 19170426a26. dubna 1917 Gest. in Libáň Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Nemyčoves (Diöz. Königgrätz)
Ressel, Anton 19200426a26. dubna 1920 Kadaň Pfarrer i. R. von Falkenau
Šáfr, Franz 19200426a26. dubna 1920 Defizientenpriester, in Neu-Benátek (Nové Benátky)
Prokoš, Franz 19240426a26. dubna 1924 Pers.-Dechant, Pfarrer in Železný Brod
Řezníček, Franz 19280426a26. dubna 1928 Mladá Boleslav bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Bösig
Totzauer, Josef 18880427a27. dubna 1888 Pers.-Dechant, Pfarrer in Obergeorgenthal
Matouš, Johann 19020428a28. dubna 1902 Mladá Boleslav Jubilar, bischöfl. Notar, etc., Pfarrer i. R. von Všeborsko
Günzel, Anton 19340428a28. dubna 1934 Gest. in Aussig Administrator in Schönwald
Pech, Josef 18990429a29. dubna 1899 Pfarrer in Sebastiansberg
Miksch, Anton 18890430a30. dubna 1889 Liberec bischöfl. Konsistorialrat etc., etc., Pfarrer i. R. von Gablonz
Wettengel, Karl 18970430a30. dubna 1897 Gest. in Mariaschein Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc. etc., Pfarrer i. R. von Neschwitz
Franzel, Benedikt 19020430a30. dubna 1902 Teplice Pfarrer i. R. von Biela
Groß, Karl 19160430a30. dubna 1916 Kadaň erzbischöfl. Notar, Pfarrer i. R. von Třeboratice (Erzd. Prag)
Schubert, Josef 18950501a1. května 1895 Defizientenpriester in Leitmeritz
Richter, Josef 19250501a1. května 1925 Gest. in Nieder-Lindewiese (Diözese Breslau) Pfarrer in Tyssa
Eiselt, P., Chrysostomus, Dr., Ord. Cist. 18870503a3. května 1887 Propst in Marienthal (Sachsen)
Richter, Josef 18900503a3. května 1890 Pers.-Dechant, Pfarrer in Hrobitsch
Traub, Johann 19070503a3. května 1907 Liberec bischöfl. Notar, Religionsprofessor in Brüx i. R.
Mansfeld, Josef 19180503a3. května 1918 Liberec Pfarrer in Oschitz
Passig, Josef 19250504a4. května 1925 Gest. in Ober-Beřkovice Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Neundort
Posselt, Franz 18900505a5. května 1890 Defizientenpriester in Reichenberg
Smetana, Wenzel 18940505a5. května 1894 Pfarrer in Paseky n. Jiz.
Kaspar, Augustin 19000505a5. května 1900 Kaplan in Wiese
Stein, Rudolf 19160505a5. května 1916 Vídeň Defizientenpriester
Hergl, Johann 19210505a5. května 1921 Pers.-Dechant, Pfarrer in Puschwitz
Köcher, Wenzel 19260505a5. května 1926 Litoměřice bischöfl. Notar, Religionslehrer in Böhm.-Leipa i. R.
Taft, P., Johannes, Ord. Cist. 18890506a6. května 1889 in Osek
Tröber, Ludwig 19190506a6. května 1919 Kaplan in Eidlitz-Pritschapel
Fibiger, Augustin 19360508a8. května 1936 Msgn. wirkl. Konsistorialrat und bischöfl. Konsistorialrat-Sekretär etc. in Leitmeritz
Hahn, P., Kajetanus, Ord. F. M. 18880509a9. května 1888 Jubilar, bischöfl. Notar etc., in Haindorf
Riedel, Josef 18920509a9. května 1892 Liberec Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Morchenstern
Seidel, Anton 18980509a9. května 1898 Pfarrer in Daubitz
Bonaventura, Johann 19160509a9. května 1916 Praha Religionslehrer in Nymburk, i. R.
Tschörner, Ferdinand 19160509a9. května 1916 Gest. in Friedland Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Bullendorf
Mikolášek, Wenzel, Dr. 19180509a9. května 1918 bischöfl. Konsistorialrat etc., etc., Pfarrer in Markvartice
Settmacher, Eduard 19370509a9. května 1937 aus Braunau, n. 27. Feber 1863, ord. 16. Mai 1886, bischöfl. Konsistoriarat etc., Pfarrer in Hohlen
Schneeweiß, P., Carolus, S. J. 18870510a10. května 1887 in Mariaschein
Heller, Felix 18880511a11. května 1888 bischöfl. Notar, Schloßkaplan in Stránov
Kopal, Josef 18940511a11. května 1894 Kaplan in Brozany
Heidler, Franz 18970511a11. května 1897 Gest. in Bilin Pers.-Dechant, Pfarrer in R. von Hochpetsch
Waldert, Philipp 19350511a11. května 1935 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Dux i. R.
Pompe, Eduard, Dr. 18980512a12. května 1898 Schloßkaplan in Teplitz
Seysz, Karl 19020512a12. května 1902 Gest. in Mariaschein bischöfl. Konsistorialrat etc., Gymn.-Professor i. R.
Richter, Anton 18860513a13. května 1886 Gest. in Konojed Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Algersdorf
Fischer, Karl 18860513a13. května 1886 Kadaň Pfarrer i. R. von Libotitz
Peche, Franz 18900513a13. května 1890 Pfarrer in Alt-Ehrenberg
Turek, P., Theodorus, Ord. M. Cap. 18970513a13. května 1897 in Rumburg
Bertl, Wenzel 19260513a13. května 1926 Pers.-Dechant, Pfarrer in Fugau
Hammer, Wenzel 19060514a14. května 1906 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Klösterle
Srb, Josef 19250514a14. května 1925 Pfarrer in Ladowitz
Štasný, Wenzel 19370514a14. května 1937 aus Trenčín, n. 16. Jänner 1869, ord. 17. Juni 1894, bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Neschwitz an der Elbe
Ludwig, Franz 19090515a15. května 1909 Pers.-Dechant, Pfarrer in Vetlá
Schütz, Franz 19160515a15. května 1916 Gest. in Haberzie (Pfarre Groß-Tschochau) Jubilar, Pfarrer i. R. von Zahořan
Neumann, P., Aloisius, Ord. Cist. 19280515a15. května 1928 in Osek
Vysoký, Franz 19350515a15. května 1935 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Křinec
Dumek, Josef 19240516a16. května 1924 Turnov Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Langebruck
Dreßler, Augustin 19060517a17. května 1906 Pers.-Dechant, Pfarrer in Obergeorgenthal
Pelc, Josef 18890518a18. května 1889 bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Pfarrer in Rannay
Řehák, Johann, Dr. 19010518a18. května 1901 Jubilar, päpstl. Hausprälat, etc., etc., Domdechant in Leitmeritz
Widmer, P., Augustinus, S. J. 19230518a18. května 1923 in Mariaschein
Pohl, Josef, Dr. 19270518a18. května 1927 bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Professor an der b. theol. Lehranstalt in Leitmeritz
Schröer, Johann 19370518a18. května 1937 Gest. in Aussig aus Gelfenkirchen (Wests.), n. 26. Juni 1875, ord. 19. Dez. 1897, bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Böhm.-Bokau
Schindler, Josef, Dr. 19000519a19. května 1900 Gest. in Wörishofen (Bayern) bischöfl. Konsistorialrat etc., Theologieprofessor in Leitmeritz
Šplechtna, Josef 19360519a19. května 1936 Gest. in Klatovy (Diöz. Budweis) Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Ploscha
Melzer, Adalbert 19010520a20. května 1901 Pers.-Dechant, Pfarrer in Hohlen
Böhm, Josef 19030520a20. května 1903 Jubilar, päpstl. Geheimkämmerer etc., etc., Domkapitular in Leitmeritz
Brož, Anton 19200520a20. května 1920 Religionslehrer in Friedland
Piskora, Alois 19310520a20. května 1931 Religionslehrer in Niemes i. R.
Funk, Gustav 19360520a20. května 1936 Pers.-Dechant, Pfarrer in Drum
Dreßler, Franz 18900521a21. května 1890 Pfarrer in Platten
Rutta, Johan 18950521a21. května 1895 Dechant in Sobotka
Procházka, P., Constantinus, Ord. Praed. 19100521a21. května 1910 Gest. in Znaim Jubilar, bischöfl. Notar, em. Prior in Leitmeritz
Švejcar, Josef 19190521a21. května 1919 Gest. in Lautschin Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Bezno
Knotek, Franz 19280521a21. května 1928 Rumburk Pfarrer i. R. von Göhren
Immer, Richad 19340521a21. května 1934 Religionslehrer in Liebenau i. R.
Patočka, Franz 18860522a22. května 1886 Kaplan in Bozkov
Wohlmann, Hugo 18890522a22. května 1889 Pers.-Dechant, Pfarrer in Wiese
Zein, Johann 18990522a22. května 1899 Gest. in Priesen Pfarrer i. R. von Roschwitz
Schreier, Johann, Dr. 19220522a22. května 1922 Pfarrer in Türmitz
Krajský, Franz 18900523a23. května 1890 Päpstl. Geheimkämmerer etc., Domkapitular in Leitmeritz
Rummer, Josef 18970523a23. května 1897 Pfarrer in Deutsch-Kralupp
Fišer, Wenzl 19000523a23. května 1900 Pfarrer in Meronitz
Říha, Josef 19180523a23. května 1918 Jubilar, Pers.-Erzdechant, bischöfl. Konsistorialrat etc., etc., Pfarrer i. R. von Opočno
Wilde, Josef 18880524a24. května 1888 Gest. in Neustadt bei Leipa Jubilar, em. bischöfl. Bezirksvikär etc., etc., Pfarrer i. R. von Bürgstein
Waldert, Anton 18980524a24. května 1898 bischöfl. Konsistorialrat etc., Schuldirektor in Brüx
Glatz, Adolf 19180524a24. května 1918 Žatec bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Schaboglück
Müller, Gustav, Johan 19180524a24. května 1918 Pfarrer in Dauba
Fidler, Josef 19320524a24. května 1932 Pfarrer in Hruschowan
Hyšperský, Rudolf 19340524a24. května 1934 Gest. in Koctéřov Pfarrer i. R. von Liblice
Locke, Franz 18890525a25. května 1889 Gest. in Mariaschein Pfarrer i. R. von Tyssa
Seidlich, Ignaz 18890525a25. května 1889 Dechant in Böhm.-Leipa
Pichler, Anton 18950525a25. května 1895 Ehrekanonikus, bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Dux
Kořínek, Johann 18990525a25. května 1899 Pfarrer in Držkov
Sacher, Josef 19220525a25. května 1922 Jubilar, Pers.-Pfarrer, Schloßkaplan in Linz (Pfarre Widhostitz)
Buder, Gustav 19340525a25. května 1934 Jubilar, päpstl. Geheimkämmerer, Ehrenkanonikus etc., etc., inful. Erzdechant in Reichenberg
Havlík, Franz 19130526a26. května 1913 Kaplan in Oberleutensdorf
Suchánek, Wenzel 19080527a27. května 1908 Pfarrer in Liblice
Langenbäcker, Ernst 19140527a27. května 1914 Pfarrer in Grottau
Moritz, Franz 19230527a27. května 1923 Kadaň Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Reichenberg i. R.
Beuer, Philipp 18890528a28. května 1889 Gest. in Teplitz Pfarrer i. R. von Pankraz
Smetana, P., Evaldus, Ord. Cist 19070528a28. května 1907 Kooperator in Klostergrab
Kučera, Josef 18970529a29. května 1897 Pers.-Dechant, Pfarrer in Chotěšov
Klemt, Eduard 19150529a29. května 1915 Gest. in Georgswalde Jubilar, bischöfl. Notar, e.t.c., Pfarrer i. R. von Niedereinsiedel
Davídek, Wenzel 19250529a29. května 1925 päpstl. Geheimkämmerer e.t.c. Religionsprofessor in Prag – Weinbg.
Gaudek, Franz 18880530a30. května 1888 bischöfl. Bezirksvikär e.t.c., Pfarrer in Schumburg
Brtník, Franz 18880530a30. května 1888 Pfarrer i. R. von Kriegern
Blažek, Franz 18940531a31. května 1894 Defizientenpriester in Prag
Hille, Josef 19090531a31. května 1909 Vídeň Pfarrer i. R. von Hruschowan
Röttig, Josef 19280531a31. května 1928 bischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Brandau
Hornof, Josef 19050601a1. června 1905 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Miecholup
Šembera, Wenzel 19060601a1. června 1906 Pfarrer in Selnitz
Tschörch, Josef 19210601a1. června 1921 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Deutsch-Gabel
Procháska, Johann, Dr. 18890602a2. června 1889 Gymnasialprofessor in Mladá Boleslav
Braun, P., Carolus, S. J. 19070602a2. června 1907 Gest. in Radegund Jubilar, in Mariaschein
Wanka, Josef 19180602a2. června 1918 Kadaň Jubilar, bischöfl. Konsistoriarat, Dechant i. R. von Maschau
Lukas, Josef 19250602a2. června 1925 Gest. in Görkau Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Liebeschitz
Ullrich, Franz 19090603a3. června 1909 Praha Defizientenpriester
Tůma, Josef 19190603a3. června 1919 Gest. in Hohenmauth bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Seifersdorf
Wünsch, Karl 18860604a4. června 1886 Gest. in Gablonz Pfarrer i. R. von Dittersbach
Linke, Josef 18880604a4. června 1888 Pfarrer in Praskowitz
Svoboda, Josef 19050604a4. června 1905 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Turnov
Počta, Johann 19060604a4. června 1906 Turnov Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Loučky
Fichtner, Rudolf 19310604a4. června 1931 Kadaň Pfarrer i. R. von Redenitz
Lorenz, Othmar 19340604a4. června 1934 Pers.-Dechant, Pfarrer in Libotschan
Hanel, Josef 18940605a5. června 1894 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Lindenau
Rössler, Franz 19010605a5. června 1901 bischöfl. Notar, Religionslehrer in Graslitz i. R.
Löffler, Karl 19370605a5. června 1937 Gest. in Oberleutensdorf aus Oberleutensdorf, n. 17. März 1867, ord. 2. Juli 1893, bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Brüx i. R.
Vavrouš, Johann 19050606a6. června 1905 Gest. in Veltrus Pfarrer i. R. von Vetlá
Malley, Adolf 19150606a6. června 1915 Gest. in Bilin Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Podletitz
Wolf, Franz 19160606a6. června 1916 Gest. in Neschwitz Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Königswald
Pohl, Franz, Othmar 19300607a7. června 1930 Jubilar, bischöfl. Bezirksvikär etc., etc., Pfarrer in Schwaz
Jaksch, Hermann 19350607a7. června 1935 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Okenau
Nápravník, Vinzenz 19190608a8. června 1919 Praha Jubilar, Pfarrer i. R. von Kováň
Konečný, Philipp 19280608a8. června 1928 Pfarrer in Třebívlice
Walter, Franz, Dr. 19200609a9. června 1920 Religionsprofessor in Saaz
Karel, Johann 19260609a9. června 1926 Gest. in Jenišovice b. Citov (Erzdiözese Prag) Pfarrer i. R. von Koštice
Nepustil, Johann 19330609a9. června 1933 Pfarrer i. R. von Ebersdorf
Gampe, Arsenius 18940610a10. června 1894 Ehrekanonikus etc., Dechant in Schlukkenau
Brzek, Wenzel 19120610a10. června 1912 Gest. in Wlašim Pfarrer i. R. von Vetlá
Knechtel, Anton 19270610a10. června 1927 Gest. in Grottau Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Wittig
Fabich, Johann 19310610a10. června 1931 bischöfl. Bezirksvikär etc., Dechant in Rumburg
Ehl, Josef 18940611a11. června 1894 bischöfl. Bezirksvikär etc., Pfarrer in Eidlitz
Dobicer, Franz 18980611a11. června 1898 Pers.-Dechant, Pfarrer in Mohr
Tomáš, Anton 19250611a11. června 1925 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Vysoká
Beránek, Franz 19250611a11. června 1925 Gest. in Kosmonosy Defizientenpriester
Pasta, Josef 19370611a11. června 1937 aus Vysoké, n. 24. März 1864, ord. 25. März 1888, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Theresienstadt
Schröter, P., Julius, Venceslaus, Ord. Cist. 19100612a12. června 1910 Pers.-Dechant, Realadministrator der Pfarre Osek
Škliba, Alois 19320612a12. června 1932 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Peterswald
Hikisch, Wilhelm 19030613a13. června 1903 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Dechant in Reichstadt
Nekovář, Johann 19050613a13. června 1905 Pfarrer in Tuhan
Kraus, Ludwig 19230613a13. června 1923 Religionslehrer in Bilin
Bienert, August 19080614a14. června 1908 Litoměřice Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Zwickau
Forst, Wenzel 19110614a14. června 1911 Defizientenpriester in Dobřan
Pleschke, Johann 18980615a15. června 1898 Gest. in Georgswalde Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Peterswald
Hrubý, Ferdinand 19120615a15. června 1912 Defizientenpriester in Leitmeritz
Pabst, Friedrich 19340615a15. června 1934 bischöfl. Notar etc., Exposit in Seestadtl
Endler, Franz 19020616a16. června 1902 Dechant in Görkau
Sommer, Franz 19160616a16. června 1916 Gest. in Friedland Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Wittig
Voňavka, Josef 19180616a16. června 1918 Kaplan in Louny. Gefallen im Weltkriege
Kachař, Johann 19020617a17. června 1902 Exposit in Schößl
Zwittlinger, P., Josephus, Ord. Cruc. 19040617a17. června 1904 in Brüx
Hrzan, Josef 19150617a17. června 1915 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Wellemin
Kühn, Anton 18910618a18. června 1891 Pfarrer in Reinowitz
Křapka, Laurenz 18980618a18. června 1898 Pfarrer in Loukov bei Semily
Altmann, Josef 19090618a18. června 1909 Litoměřice Defizientenpriester
Novotný, Josef 19220618a18. června 1922 Pfarrer in Šemanovice
Klika, Josef 18980619a19. června 1898 Pfarrer in Jenišovice
Hartmann, Franz 19100619a19. června 1910 bischöfl. Konsistorialrat e.t.c., Dechant in Dobrovice
Polák, Franz 19290619a19. června 1929 Pfarrer i. R. von Straschnitz, Seelsorger der Strasanstalt in Řepy (Erzd. Prag.)
Zbejval, Josef 19160620a20. června 1916 Mladá Boleslav erzbischöfl. Notar, Pfarrer i. R. von Lišnice (Erzd. Prag)
Hassmann, Karl 19320620a20. června 1932 Gest. in Bensen Pers.-Dechant i. R. von Reichen
Groß, P., Ricardus, Ord. M. Cap. 18870621a21. června 1887 in Reichstadt
Linhart, Franz 18890621a21. června 1889 bischöfl. Notar, Dechant in Louny
Šlechta, Johann 19110621a21. června 1911 Pfarrer in Křesín
Wach, Karl 19220621a21. června 1922 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Kaaden
Schittler, Josef 18890622a22. června 1889 Kadaň Pfarrer i. R. von Willomitz
Sacher, Karl 19010622a22. června 1901 Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Teplitz
Wächtler, Wenzel 19140622a22. června 1914 Gest. in Teplitz-Schönau Jubilar, Ehrenkanonikus etc., Dechant i. R. von Podersam
Plischke, Adolf 19190622a22. června 1919 Gest. in Klagenfurt Pfarrer i. R. von Hennersdorf
Krügner, Franz 19030623a23. června 1903 Gest. in Georgswalde Pers.-Pfarrer, Defizientenpreister
Langhans, Anton 18910624a24. června 1891 Pfarrer in Königswalde
Franz, Rudolf 18990624a24. června 1899 Gest. in Zuckmantel Pfarrer i. R. von Graupen
Lehnisch, Philipp 19170624a24. června 1917 bischöfl. Konsistoriarat etc., Pfarrer in Hirschberg
Lužny, P., Bernardus, Ord. Praed. 19330624a24. června 1933 in Leitmeritz
Hampel, Johann 18970625a25. června 1897 Pfarrer in Strojeditz
Schreyer, Ignaz 19240625a25. června 1924 Gest. in Vranová (Pfarre Loučky) Religionslehrer i. R.
Melzer, Josef 19320625a25. června 1932 Pfarrer in Tschachwitz
Ovesný, Franz 18950626a26. června 1895 Pfarrer in Lenešice
Kofer, Franz, Msgn. 19090626a26. června 1909 bischöfl. Konsistorialrat etc., Schuldirektor in Schluckenau i. R.
Hrůša, Johann 18890627a27. června 1889 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Bezno
Podobský, Alois 18940628a28. června 1894 kaplan in Deutsch-Kralupp
Bilinský, Anton 18970628a28. června 1897 Pfarrer in Klapý
Huber, Franz 19020628a28. června 1902 Gest. in Vodňany Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Obora
Filler, Johann 19050628a28. června 1905 Pfarrer in Mosern
Říha, P., Eduardus, Johannes, Ord. Piar. Schol. 19190628a28. června 1919 in Mladá Boleslav
Vejžvalda, Franz 19220628a28. června 1922 Pfarrer i. R. von Groß-Jesenik
Končinský, Karl 19030629a29. června 1903 Pfarrer in Strahn
Voráček, Franz 19290629a29. června 1929 Gest. in Vodňany (Diöz. Budweis) Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Witoses
Grissemann, P., Franciscus, Xaverius, S. J. 19320629a29. června 1932 in Mariaschein
Hoffmann, Eduard 18950630a30. června 1895 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Widim
Hampel, Franz 19010701a1. července 1901 Pers.-Dechant, Pfarrer in Drum
Ambrož, Anton 19020701a1. července 1902 Praha Defizientenpriester
Jawork, P., Innocentius, Ord. Cist. 18970702a2. července 1897 in Osek
Beran, Wenzel 19190702a2. července 1919 Pers.-Dechant, Pfarrer in Všeň
Pěnčík, Leopold 19240702a2. července 1924 Brno Defizientenpriester
Zborník, Wenzel 19030703a3. července 1903 Pfarrer in Čečelice
Schnidler, Ferdinand 18900704a4. července 1890 Gest. in Schönlinde Deficientenpriester
Bernard, Johann 19060704a4. července 1906 Pers.-Dechant, Pfarrer in Všeň
Mladý, Wenzel 19140704a4. července 1914 Gest. in Podersam Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Letau
Schneppen, Franz 19200704a4. července 1920 Gest. in Buschhoven (Erzdiözese Köln) Defizientenpriester
Kavan, Josef 19250704a4. července 1925 Gest. in Loukov Pfarrer i. R. von Zaloňov (Diöz. Königgrätz)
Černý, Josef 19330704a4. července 1933 Religionslehrer in Mnichovo Hradiště
Kühnl, Adalbert, Msgn. 19350704a4. července 1935 bischöfl. Konsistorialrat etc., Religionsprofessor in Teplitz-Schönau i. R.
Kutschera, Johann 18960705a5. července 1896 Pfarrer in Witoses
Jahn, Bernhard 19180705a5. července 1918 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Gastorf
Muckenhuber, P., Stephanus, S. J. 18880706a6. července 1888 in Mariaschein
Klucker, Wenzel 18880706a6. července 1888 Gest. in Wolfersdorf Pfarrer i. R. von Ebersdorf
Hahnel, Franz 18980706a6. července 1898 Gest. in Lenešice Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Altschau
Najvrt, Josef 19250706a6. července 1925 Gest. in Sedliště (Pfarre Libáň) Pfarrer von Čechtice (Diöz. Königgrätz)
Saska, Johann 19270706a6. července 1927 Pfarrer i. R. von Žitovlice
Stropnický, Wilhelm 18860707a7. července 1886 Gest. in Pravonín Ehrendomherr des Leitmeritzer Domkapitels etc., in Wien
Kouble, Josef 18860707a7. července 1886 bischofl. Bezirksvikär etc., Pfarrer i. R. von Bozkov
Felger, Anton 18860708a8. července 1886 Perf.-Dechant, Pfarrer i. R. von Oschitz
Heyduk, Alois 19150708a8. července 1915 Gest. in Žižkov Pfarrer i. R. von Loučky
Šlechta, Josef 19240708a8. července 1924 Ehrenkanonikus etc., inful. Propst in Mělnik
Umlauf, P., Josephus, Ord. Cruc. 19240708a8. července 1924 Praha Pfarrer der inkorp. Ordenspfarre b. St. Wenzel in Brüx
Buchelt, Adalbert, Dr. 19360708a8. července 1936 Religionsprofessor in Reichenberg
Kühnel, Adolf 19180709a9. července 1918 Gest. in Scheles Pfarrer i. R. von Großtschernitz
Breuer, Josef 18880710a10. července 1888 Pers.-Dechant, Pfarrer in Seifersdorf
Zima, Franz 18910710a10. července 1891 Pers.-Dechant, Pfarrer in Bakov
Sigmund, Josef 19230710a10. července 1923 Gest. in Maschau bischöfl. Notar etc., Pfarrer in R. von Reitschowes
Jindra, Joachim 18860711a11. července 1886 Gest. in Unter-Bautzen bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Bošín
Starrach, Wenzel 18980711a11. července 1898 Gest. in Pscholik b. Woratschen (Erzd. Prag) Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Scheles
Theuser, Franz 19070711a11. července 1907 Pfarrer in Proboscht
Krob, P., Angelus, Josephus, Ord. M. Cap. 19230711a11. července 1923 Žatec Jubilar, em. Ordens-Provinzial
Rehschuh, Gustav 19000712a12. července 1900 Gest. in Jechnitz bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Woratschen
Schnidler, Johann 19100712a12. července 1910 Gest. in Pilsen Mitglied des Collegium Censorum, Religionsprofessor in Saaz i. R.
Kauer, Karl 19140712a12. července 1914 Jubilar, Pers.-Dechant, Defizientepriester in Schönhof (Pfarre Puschwitz)
Bárta, Josef 19310712a12. července 1931 Pers.-Dechant, Pfarrer in Přepeře
Kotler, Karl 19180713a13. července 1918 Gest. in Bubentsch (Erzd. Prag) em. Direktor des bischöfl. Taubstummen-Institutes in Leitmeritz
Janeček, Josef 19290713a13. července 1929 Praha Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Klapý
Ruscher, Josef 19040714a14. července 1904 Jubilar, Ehrenkanonikus etc., Pfarrer in Pankraz
Schlosser, Josef 19080714a14. července 1908 Pfarrer in Alberitz
Stingl, P., Malachias, Carolus, Ord. Cist. 19140714a14. července 1914 bischöfl. Notar, Prior des Stiftes Osek
Powa, Karl 19070715a15. července 1907 Pers.-Dechant, Pfarrer in Radonitz
Porstendörfer, Adolf 19180715a15. července 1918 bischöfl. Notar e.t.c., Pfarrer in Platten
Valášek, P., Bernardus, Ord. M. Cap. 19340715a15. července 1934 in Leitmeritz
Stössel, Ignaz 19150716a16. července 1915 Jubilar, Pfarrer i. R. von Schönwald
Wolf, P., Athanasius, Ord. Cist. 18920717a17. července 1892 in Osek
Tecl, Josef 18950717a17. července 1895 Gest. in Běla bei Deutsch-Brod Defizientenpriester in Weißwasser
Hradilik, P., Justinus, Ord. Piar. Schol. 18880718a18. července 1888 Rektor in Mladá Boleslav (Jungbunzlau)
Beitler, Adalbert 18860719a19. července 1886 bischöfl. Notar etc., Dechant in Sobotka
Hans, Josef 18900719a19. července 1890 Pers.-Dechant, Pfarrer in Schaboglück
Faust, Johann 18960719a19. července 1896 bischöfl. Notar, Dechant in Böhm.-Kamnitz
Kamshoff, Otto 19200719a19. července 1920 Gest. in Ober-Kassel am Rhein Pfarre i. R. von Predlitz
Fleck, Heinrich, Msgn. 19260719a19. července 1926 bischöfl. Konsistorialrat etc. etc., Dechant in Hainspach
Kačerovský, P., Remigius, Ord. Erem. S. Aug. 19040720a20. července 1904 Prior in Weißwasser
Appl, P., Leopoldus, Ord. M. Cap. 19080720a20. července 1908 Religionslehrer in Brüx
Stuchlik, Johann 18890721a21. července 1889 Pfarrer in Vyskeř
Podobský, Adalbert 18920721a21. července 1892 Dechant in Lysá
Nitsche, Anton 19130721a21. července 1913 Religionslehrer in Komotau
Hahnel, Friedrich 19150721a21. července 1915 Gest. in Mariaschein Pfarrer i. R. von Habstein
Jank, Eduard 19050722a22. července 1905 pens. Pfarrer der Diözese St. Pölten, Seelsorger in dem St. Josefs-Hospital in Warnsdorf
Löbmann, P., Desiderius, Dr., Ord. Cist. 19330722a22. července 1933 Jubilar, bischöfl. Notar, em. Professor, in Osek
Hüttel, Anton 19030723a23. července 1903 Jubilar, Ehrenkanonikus etc., Pfarrer in Bensen
Holoubek, Friedrich 19070723a23. července 1907 Gest. in Groß-Tschochau Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Groß-Tschochau
Kügler, Gustav 19270723a23. července 1927 Gest. in Herrnskretschen Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Königswalde
Půlpán, Wenzel 19340723a23. července 1934 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Nebužely
Maleček, Adolf 19270724a24. července 1927 Jubilar, Dechant in Roždalovice
Dobija, Ferdinand, Dr. 19290724a24. července 1929 Gest. in Kobierzyn (Diözese Krakau) Defizientenpriester
Schwarz,P., Augustinus, Ord. F. M. Conv. 19000725a25. července 1900 in Brüx
Luskač, P., Zdislaus, Mar. Ord. Praed. 19270725a25. července 1927 Gest. in Bad Wildungen (Deutschland) in Leitmeritz
Dutý, Josef 19330725a25. července 1933 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Einsiedel
Černohouz, Franz 18900726a26. července 1890 bischöfl. Bezirksvikär etc., Pfarrer in Kněžmost
Möngler, Gustav 19210726a26. července 1921 bischöfl. Notar, etc., Dechant i. R. von Warnsdorf
Dlouhý, Jaroslav 19260726a26. července 1926 Pers.-Erzdechant, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Přepeře
Pavla, Johann 18860727a27. července 1886 erzbischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Vetlá
Miersch, Daniel 18880727a27. července 1888 Pfarrer i. R. von Reichen, Benefiziat in Lametitz
Krupský, Wenzel 18960727a27. července 1896 Defizientenpriester in Deutsch-Brod (Německý-Brod)
Denemark, P., Dominicus, Ord. F. M. 19140727a27. července 1914 Realadministrator der Pfarre Haindorf
Lischka, Johann 19220727a27. července 1922 Pers.-Dechant, Pfarrer in Bleiswedel
Eschler, Josef 19280727a27. července 1928 bischöfl. Notar, etc., Pfarrer i. R. von Schwaden
Matějka, Franz 19290727a27. července 1929 bischöfl. Notar, Dechant in Mladá Boleslav
Rechziegel, Josef 18930728a28. července 1893 Teplice Jubilar, Pfarrer i. R. von Gablonz a. d. N.
Staněk, Johann 19140728a28. července 1914 Dechant in Chorušice
Cerman, Franz 19220728a28. července 1922 Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Semily i. R.
Štejskal, Anton 19220728a28. července 1922 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Dechant in Louny
Fuchs, Raimund 19260728a28. července 1926 Jubilar, apost. Protonotar, päpstl. Hausprälat, em. Generalvikär, inf. Domdechant in Leitmeritz
Schiffner, Josef 18860729a29. července 1886 Pfarrer i. R. von Habstein
Kopečný, Josef 19070729a29. července 1907 Jubilar, Pers.-Pfarrer, Schloßkaplan in Vršovice
Drahota, Wenzel 19240729a29. července 1924 Pfarrer in Olešnice Navarovská
Goppelt, Anton 18950730a30. července 1895 Gest. in Weibern (Oberösterreich) Defizientenpriester
Pietsch, P., Adrianus, Josephus, Ord. Cist. 19280730a30. července 1928 Prior und Spiritual des Stiftes Osek
Otta, Wenzel, Msgn. 19310730a30. července 1931 Vídeň bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Mcely
Krahl, P., Ignatius, Ord. Cist. 18860731a31. července 1886 inful. Prälat, Abt in Osek
Hecht, P., Alberik, Ord. Cist. 18880802a2. srpna 1888 Propst in Marienstern (Sachsen)
Müller, P., Josephus, Ord. Cist. 19020802a2. srpna 1902 in Osek
Tejchmann, Wenzel 19140802a2. srpna 1914 Gest. in Nymburk Pfarrer i. R. von Liebstadtl (Diöz. Königgrätz)
Frind, Wenzel, Anton, Msgn. 19320802a2. srpna 1932 Gest. in Chotěschau (Erz. Prag) Bischof von Gadara und Weihbischof der Erzdiözese Prag, Jubilar, Propst des Metropolitankapitels zu St. Veit in Prag etc., etc.
Pöppel, Franz 19360802a2. srpna 1936 bischöfl. Bezirksvikär, etc., Pfarrer in Bürgstein
Knižek, Wenzel 18950803a3. srpna 1895 Pers.-Dechant, Pfarrer in Veleliby
Hieke, P., Venceslaus, Ord. Melit. 19030803a3. srpna 1903 Pfarradministrator in Langenau
Liszner, Johann 19100804a4. srpna 1910 Religionslehrer in Karbitz
Wirrer, Franz 19160804a4. srpna 1916 Praha Kaplan in Georgswalde
Parten, Josef 18860805a5. srpna 1886 Gest. in Brunnersdorf Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Roschwitz
Albert, Alois 18960805a5. srpna 1896 Pers.-Dechant, Pfarrer in Hrobitsch
Veselý, Franz 19070805a5. srpna 1907 Pers.-Dechant, Pfarrer in Nebužely
Domín, Josef 19090805a5. srpna 1909 Praha Pers.-Dechant, Pfarrer in Křzeschitz
Veselý, Ernst 19120805a5. srpna 1912 Religionslehrer in Turnov
Humpál, Johann 19260805a5. srpna 1926 Dechant in Chorušice
Hladík, Franz 19320805a5. srpna 1932 Gest. in Sloupnice Jubilar, bischöfl. Notar, etc., Pfarrer i. R. von Loukovec
Peuker, Josef 18880806a6. srpna 1888 Pfarrer in Windisch-Kamnitz
Hampel, Josef 18970806a6. srpna 1897 Jubilar, Ehrenkanonikus etc., Pfarrer i. R. von Kulm
Richter, Ferdinand 19190806a6. srpna 1919 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Krima
Neumann, Josef 19260806a6. srpna 1926 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Auscha
Netal, P., Adalbertus, Venceslaus, Ord. M. Cap. 19320806a6. srpna 1932 in Reichstadt
Kořínek, Josef 19020807a7. srpna 1902 Gest. in Třebenice Pers.-Dechant, Pfarrer i. R.
Čtyroky, Wenzel 19040807a7. srpna 1904 Jubilar, Dechant in Mladá Boleslav
Hrobský, Josef 19080807a7. srpna 1908 Gest. in Čekal Pfarrer i. R. von Hrobitsch
Cerman, Josef 19140807a7. srpna 1914 Liberec Pfarrer in Brenn
Buchta, Anton 19150807a7. srpna 1915 Pers.-Dechant, Pfarrer in Řitonice
Rameš, Vinzenz 18920808a8. srpna 1892 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Libuň
Jahn, Josef 19070808a8. srpna 1907 Gest. in Einsiedel bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Kratzau
Marburg, Alois 19250808a8. srpna 1925 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Mosern
Pieschel, Anton 19250808a8. srpna 1925 bischöfl. Bezirksvikär, Dechant in Komotau
Tucha, Edmund 19180809a9. srpna 1918 Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Klösterle
Pleštil, Josef 19200809a9. srpna 1920 Gest. in Loučeň Defizientenpriester der Diözese Königgrätz
Holfeld, Rudolf 18920810a10. srpna 1892 Pers.-Dechant, Pfarrer in Mertendorf
Kohout, Johann 18940810a10. srpna 1894 erzbischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Nevehlau und Schoßkaplan in Dobritschan b. Saaz
Dolenský, Anton 19010810a10. srpna 1901 Pfarrer in Všejany
Richter, Anton 19070810a10. srpna 1907 Religionsprofessor in Wien VIII.
Havel, Wenzel 19340810a10. srpna 1934 Gest. in Budyně (Erzdiöz. Prag) bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Moldau
Vítek, Johann 19350810a10. srpna 1935 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Březina
Storch, Franz 19010811a11. srpna 1901 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Georgswalde
Váňa, Stephan 19080811a11. srpna 1908 Gest. in Mšeno Pfarrer i. R. von Raná
Piskač, Josef 19280811a11. srpna 1928 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Schaboglück
Šantroch, Josef 18930812a12. srpna 1893 Pfarrer in Bošín
Hernych, Franz 19040812a12. srpna 1904 Pers.-Dechant, Pfarrer in Světlá
Fiedler, Franz 19070812a12. srpna 1907 Jubilar, bischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Zirkowitz
Bauer, Adolf 19090812a12. srpna 1909 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Loukov bei Semily
Vondráš, P., Sigismundus, Ord. Erem. S. Aug. 18940813a13. srpna 1894 Kooperator in Dolní Ročov
Novotný, Josef 18940813a13. srpna 1894 Pfarrer in Bleiswedel
Kettner, Wenzel 19130813a13. srpna 1913 Gest. in Freudenberg bei Markersdorf Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Markersdorf
Kubát, Josef 19160813a13. srpna 1916 Pfarrer in Windisch-Kamnitz
Hille, Vinzenz 19310813a13. srpna 1931 bischöfl. Notar, Religionsprofessor in Warnsdorf
Pavlík, P., Augustinus, Antonius, Ord. Erem. S. Aug. 19020814a14. srpna 1902 Praha in Böhm.-Leipa
Swoboda, Anton 18880815a15. srpna 1888 Pfarrer in Gartitz
Röttger, Bernhard 19260815a15. srpna 1926 Gest. in Warendorf (Diözese Münster) Pfarrer i. R. von Kunnersdorf
Gellert, Anton 18890816a16. srpna 1889 Defizientenpriester in Pirken
Dworschak, Johann 19200816a16. srpna 1920 Pfarrer in Aussig-Schönpriesen
Krenn, Hermann 19250816a16. srpna 1925 Gest. in Teplitz-Schönau Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Neschwitz a. d. Elbe
Hladík, Paul 19330816a16. srpna 1933 Gest. in Kosmonosy Defizientenpriester
Češka, P., Ignatius, Ord. Cist. 19340816a16. srpna 1934 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Schloßkaplan in Sychrov
Fux, P., Hugo, Ord. Cist 18860817a17. srpna 1886 kaplan in Marienstern (Sachsen)
Hašík, Josef 19170817a17. srpna 1917 Gest. in Louny Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Smolnice (Erzd. Prag)
Havel, Wenzel 19210817a17. srpna 1921 Gest. in Čelakovice Pfarrer i. R. von Weberschan
Luksch, Vinzenz, Dr. 19200818a18. srpna 1920 bischöfl. Konzistorialrat etc., Professor der Theologie in Leitmeritz i. R.
Van de Walle, P., Monaldus, Ord. M. Cap. 19310818a18. srpna 1931 Quardian in Brüx
Schors, Adolf 18930819a19. srpna 1893 bischöfl. Notar etc., Realprofessor in Pilsen
Seifert, P., Hugo, Ord. F. M. 18950819a19. srpna 1895 Jubilar, bischöfl. Notar etc., in Kaaden
Sitte, Wenzel 19120819a19. srpna 1912 Kanonikus des Kathedralkapitels bei St. Stephan in Leitmeritz, päpstlicher Geheimkämmerer etc., etc., etc. in Leitmeritz
Jána, Franz 19280819a19. srpna 1928 Gest. in Pokratitz Pfarrer i. R. von Dlažkov (Diözese Budweis)
Appelt, Josef 18990820a20. srpna 1899 Pfarrer in Schönwald
Ješina, Josef 18890821a21. srpna 1889 Pfarrer in Zlatá Olešnice
Mühlstein, P., Methodius, Leonardus, Ord. Erem. S. Aug. 19060821a21. srpna 1906 em. Prior in Dolní Ročov
Frisch, Franz 19220821a21. srpna 1922 Gest. in Schüttenhofen bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Wiesenthal
Jebautzke, Wenzel 19010822a22. srpna 1901 Gest. in Großpriesen bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Schwaden
Kouble, Peter 19220822a22. srpna 1922 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Bozkov
Albert, Franz, Dr. 19350822a22. srpna 1935 päpstl. hausprälat, Ehrenkanonikus, Theologieprofessor etc., etc., em. Rektor des Priesterseminars in Leitmeritz i. R.
Jakowitz, Josef 18910823a23. srpna 1891 Ehrenkanonikus etc., etc., Pfarrer in Kunnersdorf
Küffer, Adalbert 18910823a23. srpna 1891 Ritter von Ausmannsvilla, Domdechant bezi St. Veit in Prag, bischöfl. Konsistorialrat etc.
Rydvan, Josef, Dr. 19120823a23. srpna 1912 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Kostomlaty
Němeček, Josef 19120823a23. srpna 1912 Turnov Jubilar, päpstl. Geheimkämmerer etc., etc., Pfarrer i. R. von Loukov bei Turnov
Schuster, Bernhard 19330823a23. srpna 1933 bischöfl. Konsistorialrat etc., Religionslehrer in Aussig i. R.
Kühnel, Wenzel 18860824a24. srpna 1886 Pers.-Dechant, Pfarrer in Türmitz
Maaz, Johann 19010824a24. srpna 1901 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Güntersdorf
Czakert, Franz 19120824a24. srpna 1912 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Niemes
Pič, Anton 18880825a25. srpna 1888 Dechant in Mnichov Hradiště (Münchengrätz)
Pažout, Johann 19080825a25. srpna 1908 Defizientenpriester in Markvartice
Langhaus, Franz 19210825a25. srpna 1921 Gest. in Rumburg Pers.-Dechant, Pfarrer in Alt-Ehrenberg
Beránek, Josef 18900826a26. srpna 1890 Pfarrer in Březina
Grunert, Johann 19140826a26. srpna 1914 päpstl. Geheimkämmerer etc., Pfarrer in Böhm.-Zlatnik
Čech, Anton 19290826a26. srpna 1929 Weihbischof der Diözese Leitmeritz, Domdechant etc., etc., etc. in Leitmeritz
Keszler, Wilhelm 18880827a27. srpna 1888 Pers.-Dechant, Pfarrer in Rosawitz
Vačkař, Josef 18880827a27. srpna 1888 Pers.-Erzdechant, bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Soběslau
Posselt, P., Cajetanus, Ord. Erem. S. Aug. 18900827a27. srpna 1890 Prior in Böhm.-Leipa
Jelínek, Ignaz 19010827a27. srpna 1901 Pers.-Dechant, Pfarrer in Hirschberg
Heide, Robert 19140827a27. srpna 1914 Gest. in Böhm.-Kamnitz Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Leukersdorf
Richter, Wenzel 18890828a28. srpna 1889 Pers.-Dechant, Pfarrer in Boreslau
Peterka, Josef 18910828a28. srpna 1891 Kaplan in Nymburk
Kaufhold, Paul 19150828a28. srpna 1915 Gest. in Deutsch-Matrei (Diözese Brixen) Pfarrer i. R. von Alberitz
Oehm, Franz 18910829a29. srpna 1891 bischöfl. Konsistorialrat etc., Erzdechant in Bílin
Schuldes, Franz 18990829a29. srpna 1899 Pfarrer i. R. von Preschkau, Schloßkaplan in Stranitz
Jonaš, Johann 19010830a30. srpna 1901 Pfarrer in Křinec
Šlajs, Friedrich 19150830a30. srpna 1915 Gest. in Sandau Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Drachau (Diözese Budweis)
Bouchal, Josef 19170830a30. srpna 1917 Pers.-Dechant, Pfarrer in Třebenice
Mareš, Alois 19260830a30. srpna 1926 Gest. in Turnov bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Brins
Röttig, Johann 19340830a30. srpna 1934 Pfarrer in Oschitz
Baudys, Josef 18870831a31. srpna 1887 Jubilar, Dechant in Turnov
Stoessel, Josef 18930831a31. srpna 1893 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Rumburg
Grötschel, Anton 18970831a31. srpna 1897 Pers.-Erzdechant etc., Pfarrer in Wernstadt
Pfeifer, Josef 19290831a31. srpna 1929 Pfarrer in Gartitz
Hasak, Vinzenz 18890901a1. září 1889 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Weißkirchlitz
Gürlich, Josef 19270901a1. září 1927 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von St. Georgenthal
Christof, Johann 19140902a2. září 1914 Gest. in Rudig Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Scheles
Filip, Franz 18900903a3. září 1890 Pfarrer in Mukařov
Friedrich, Ignaz 19030903a3. září 1903 Pfarrer in Höflitz
Mattauch, Gustav 19230903a3. září 1923 Jubilar, apostl. Protonotar, päpstl. Hausprälat etc., etc., inful. Propst des Kathedralkapitels in Leitmeritz
Weber, Anton 19340903a3. září 1934 Gest. in Lametitz bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Weitentřebetitsch
Hoffmann, Bernhard 19190904a4. září 1919 Dechant in Schluckenau
Röder, Franz 19230904a4. září 1923 Pfarrer in Röchlitz
Bergmann, Theodor 19240904a4. září 1924 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Religionslehrer i. R., Schloßkaplan in Stránov
Procházka, Josef 19180905a5. září 1918 Gest. in Dobřan Defizientenpriester
Wildner, Franz 19200905a5. září 1920 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Raspenau
Hink, P., Hermanus, Ord. Piar. Schol. 19030906a6. září 1903 Vizerektor in Mladá Boleslav (Jungbunzlau)
Starý, Sigismundus, Ord. Praem. 19050906a6. září 1905 Generalabt in Prag
Bachor, Josef 19270906a6. září 1927 Gest. in Chejnice (Erzd. Prag) Jubilar, Pfarrer i. R. von Bukovno
Seidl, Johann, Franz 19320906a6. září 1932 Gest. in Lysá päpstl. Geheimkämmerer etc., Dechant i. R. von Holohlavy (Diöz. Königgrätz)
Mayer, Johann 19320906a6. září 1932 Gest. in Prag Religionslehrer in Kaaden
Jiroš Anton 18920907a7. září 1892 Pfarrer in Příchowitz
Zörner, Wenzel 19350907a7. září 1935 Gest. in Johannesberg bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Wernstadt
Koláček, Josef 19190908a8. září 1919 Dechant in Sobotka
Ressel, P., Zacharias, Ord. Piar. Schol. 18860909a9. září 1886 em. Gymnasialprofessor in Brüx
Sommer, Heinrich 19130909a9. září 1913 Gest. in Friedland Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Wetzwalde
Heger, Franz 19170909a9. září 1917 Gest. in Teplitz-Schönau Pfarrer i. R. von Groß-Schönau
Neuhäuser, Heinrich 19310909a9. září 1931 Religionslehrer in Aussig-Schönpriesen i. R.
Oplt, Wenzel, Msgn. 19350909a9. září 1935 Jubilar, Ehrenkanonikus, Bezirksvikär etc., etc., Dechant in Libochovice
Salat, Ignaz, Dr. 18910910a10. září 1891 Pfarrer in Kováň
Eiselt, Josef, Dr. 18980910a10. září 1898 päpstl. Geheimkämmerer, bischöfl. Konsistorialrat etc., Theologieprofessor in Leitmeritz
Uher, P., Constantinus, Ord. Piar. Schol. 18900911a11. září 1890 Religionsprofessor in Kaaden
Sauberer, Alois 19170911a11. září 1917 Pfarrer in Körbitz
Sonsalla, Johann 19220911a11. září 1922 Pfarrer in Kroh
Říha, Wenzel 19260911a11. září 1926 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Kosmonosy
Hrdlička, P., Johannes, Ord. Cruc. 18880912a12. září 1888 in Brüx
Schierz, Josef 19000912a12. září 1900 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Lobendau
Angermann, P., Ludovicus, Ord. Cist. 19060912a12. září 1906 Gest. in Teplitz-Schönau Jubilar, em. Realadministrator der Pfarre Vetlá
Günther, Anton 19120912a12. září 1912 Dechant in Böhm.-Leipa
Cibuzar, Josef 19060913a13. září 1906 Proto-Pfarrer in Hořejší Ročov
Kořínek, Johann 19090913a13. září 1909 Gest. in Jičín Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Tschischkowitz
Kretschmer, Oskar 19350913a13. září 1935 Pfarrer in Meronitz
Nerad, Sidonius 18970914a14. září 1897 Kaplan in Aussig
Sallmann, Josef 19320914a14. září 1932 Gest. in Eger bischöfl. Notar, Religionsprofessor in Brüx i. R.
Marschner, P., Rudolphus, Franciscus, Ord. Cist. 19250915a15. září 1925 in Ossek
Schwaab, Eduard 19050916a16. září 1905 Gest. in Böhm.-Kamnitz Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Weißkirchlitz
Štěrba, Josef 19090916a16. září 1909 päpstl. hausprälat etc., etc., etc., Domdechant in Leitmeritz
Schrötter, Heinrich 19120916a16. září 1912 Gest. in Bodenbach Pfarrer i. R. von Höflitz
Mauder, Wenzel 19280916a16. září 1928 Gest. in Hirschberg Dechant i. R. von Reichstadt
Winkler, Franz 19050917a17. září 1905 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Nixdorf
Wenzel, Ferdinand 19280917a17. září 1928 Gest. in Gartitz Pfarrer i. R. von Krombach
Plomer, Franz 19340917a17. září 1934 Religionslehrer in Turn i. R.
Max, Heinrich 19350917a17. září 1935 Pfarrer i. R. von Bzí
Appelt, Julius 18930918a18. září 1893 Pfarrer in Ringelshain
Turek, Josef 19170918a18. září 1917 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Týn-Rovensko
Strohwasser, Karl 19280918a18. září 1928 Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Brunnersdorf
Braungarten, P., Nikolaus, Ord. Cist. 18890919a19. září 1889 in Ossek
Žára, Anton 18920920a20. září 1892 Kaplan in Deutsch-Kralupp
Köhler, P., Alphonsus, Ord. Cist. 18980920a20. září 1898 Gymnasialprofessor in Komotau
Kytka, Josef 19090920a20. září 1909 Gest. in Prag Defizientenpriester in Leitmeritz
Buben, Josef 19200920a20. září 1920 Gest. in Ober-Újezd Feldsuperior i. R.
Schneider, Adalbert 19200920a20. září 1920 Pers.-Dechant, Pfarrer in Stöben
Walter, P., Hyacinthus, Antonius, Ord. Erem. S. Aug. 19210920a20. září 1921 Prior in Böhm.-Leipa
Zeman, Anton 19220920a20. září 1922 Gest. in Louny Defizientenpriester
Dießner, Anton, M.U.Dr. 19340920a20. září 1934 Gest. in Friedland bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Christofsgrund
Pitra, Otto 18930921a21. září 1893 Pfarrer in Reinowitz
Chvalina, Franz 19040921a21. září 1904 Diözesanpriester, Defizient in Lomnitz
Knechtel, Jakob 19070921a21. září 1907 Gest. in Mariaschein Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. in Trauschkowitz
Langer, Edmund 19080921a21. září 1908 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Schloßarchivar in Tetschen
Slánský, Wenzel 19220922a22. září 1922 Jubilar, Pfarrer i. R. von Windisch-Kamnitz
Rosenkranz, Stephan, Msgn. 19340922a22. září 1934 Gest. in Mariaschein Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Religionsprofessor in Leitmeritz i. R.
Faustus, Franz 19340923a23. září 1934 Religionslehrer in Aussig
Frind, Anton 18940924a24. září 1894 Kaplan in Schönau
Tschochner, Franz 19160924a24. září 1916 Dechant in Maschau
Herlt, P., Ildephonsus, Ord. Cist. 19260924a24. září 1926 äbtlicher Sekretär des Stiftes Ossek
Stumpf, Johann 19210925a25. září 1921 bischöfl. Notar, Religionsprofessor in Komotau i. R.
Opitz, Ambros 19070927a27. září 1907 bischöfl. Notar in Warnsdorf
Böhm, P., Marian., Antonius, Ord. Cist. 19290927a27. září 1929 in Ossek
Verberger, P., Sadocus, Ord. Praed. 19350927a27. září 1935 in Leitmeritz
Beer, Anton 18900929a29. září 1890 Pfarrer in Straußnitz
Šicha, Johann 18950929a29. září 1895 Pfarrer in Liblice
Kopečný, Josef 19070929a29. září 1907 Gest. in Louny Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Wobora, Schloßkaplan, in Vršovice (Wrschowitz)
Alt, P., Gotthardus, Franciscus, Ord. Cist. 19140929a29. září 1914 Gest. in Aussig Provisor des Stiftes Ossek
Pagler, P., Johannes B., S.J. 19160929a29. září 1916 in Mariaschein
Pohl, Anton 19240929a29. září 1924 Gest. in Rumburg Religionslehrer in Steinschönau i. R.
Klietsch, P., Gerardus, Ord. Cist. 18890930a30. září 1889 Prior in Ossek
Pelant, Johann 19070930a30. září 1907 Pers.-Dechant, Pfarrer in Osenice
Demuth, Anton 18911001a1. října 1891 bischöfl. Notar etc., Direktor des Taubstummeninstitutes in Leitmeritz
Horčička, Josef 19301001a1. října 1930 Gest. in Údrnice (Pfarre Libáň) Dechant i. R. von Turnov
Lenz, Anton, Msgn., Dr. 19011002a2. října 1901 Landesprälat, Propst am Vyšehrad, bischöfl. Konsistorialart der Leitmeritzer Diözese etc.
Středa, Josef 19121002a2. října 1912 Gest. in Roth-Kosteletz Pfarrer i. R. von Albrechtsdorf
Telleš, Franz 18961005a5. října 1896 bischöfl. Bezirksvikär etc., Pfarrer in Skalsko
Holý, Josef 18951006a6. října 1895 Gest. in Semily Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Vysoké n. Jiz. (Hochstadt a.d. Iser)
Jaenig, Karl 19141006a6. října 1914 Gest. in Prag Jubilar, rostl. Protonotar, päpstl. Hausprälat, Rat des bischöfl. Konsistoriums in Leitmeritz
Rößler, Wilhelm 19201006a6. října 1920 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Johannesberg
Drbohlav, Josef 19301006a6. října 1930 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Veleliby
Chlupáček, P., Josephus, Ord. Praed. 19331006a6. října 1933 in Leitmeritz
Taubner, Anton 18861007a7. října 1886 Pfarrer in Moldau
Tomo, Johann 19231007a7. října 1923 Gest. in Paireschau (Diöz. Budweis) Pfarrer i. R. von Arnsdorf
Kaulich, Emil 19301007a7. října 1930 Gest. in Qualisch (Diöz. Königgrätz) Religionslehrer in Deutsch-Gabel i. R.
Hausmann, Anton 19321007a7. října 1932 Gest. in Saaz Pfarrer in Sobiesak
Preißler, Isidor 18861008a8. října 1886 Gest. in Grottau Pfarrer i. R. von Bullendorf
John, Vinzenz 18871008a8. října 1887 Pfarrer in Deutsch-Zlatnik
Urban, Anton 19061008a8. října 1906 Pers.-Dechant, Pfarrer in Klapý
Stolz, Franz 19151008a8. října 1915 Jubilar, bischöfl. Nota etc., Pfarrer in Brozany
Sanctjohanser, P., Casparus, S.J. 19191008a8. října 1919 in Mariaschein
Schwabel, Josef 18941009a9. října 1894 Gest. in Hareth Pfarrer i. R. von Bullendorf
Lauryn, Josef 19321009a9. října 1932 Gest. in Jesenný Pfarrer i. R. von Harmanschlag (Diözese St. Pölten)
Pavec, Josef 19161010a10. října 1916 Gest. in Prag Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Bakov
Švankmajer, Rudolf 19231010a10. října 1923 Pfarrer in Milovice
Leitner, P., Ignatius, Josephus, Ord. Praem. 19351010a10. října 1935 Kaplan in Saaz
Scheithauer, Ferdinand 18991011a11. října 1899 Gest. in Widhostitz Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Liboritz
Weis, Franz 19011012a12. října 1901 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Aussig
Pflug, Thomas 19051012a12. října 1905 kaplan in Schönau
Jarschel, Josef 19311012a12. října 1931 bischöfl. Notar etc., Dechant in Warnsdorf
Gerritzen, Anton 19181013a13. října 1918 Dechant in Gablonz a. d. N.
Prückner, Josef 19251013a13. října 1925 Gest. in Pschoblik (Erzd. Prag) Jubilar, Pers.-Erzdechant, bischöfl. Konsistorialrat etc. Pfarrer i. R. von Neusattel
Flommersfeld, Peter 19271013a13. října 1927 Gest. in Prag Pfarrer in Josefsthal
Pomajzl, Franz 18931014a14. října 1893 Pers.-Dechant, Pfarrer in Vetlá
Španihel, Wenzel 19081014a14. října 1908 Pers.-Dechant, Pfarrer in Weißwasser
Niederegger, P., Aloisius, S.J. 19331014a14. října 1933 in Mariaschein
Dittrich, Karl 18931015a15. října 1893 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Witoses
Pensl, P., Fridericus, Franciscus, Ord. Cist. 19181015a15. října 1918 in Ossek
Bernat, Josef 19151016a16. října 1915 päpstl. Geheimkämmerer, Ehrenkanonikus etc., etc., inful. Propst von Mělník
Lusk, P., Josephus, Ord. Cruc. 19181016a16. října 1918 in Brüx
Lehnert, Karl 19321016a16. října 1932 Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Warnsdorf
Charvát, P., Venceslaus, Ord. Mel. 18871017a17. října 1887 Pfarradministrator in Oberliebich
Böhm, Franz 18981017a17. října 1898 Gest. in Dürchel Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Ebersdorf
Kunz, Anton 19051017a17. října 1905 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Deutsch-Kralupp
Vetešník, Anton 19311017a17. října 1931 erzbischöfl. Konsistorialrat etc., Direktor des Taubstummeninstitutes in Prag
Fischer, Anton 19151018a18. října 1915 Pfarrer in Holtschitz
Pomrhonc, Josef, Msgn. 19341018a18. října 1934 Gest. in Turnov erzbischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Manětín
Mayer, Leopold 19151020a20. října 1915 Pfarrer in Mertendorf
Plachý, Ferdinand 19171020a20. října 1917 Gest. in Mělník erzbischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Žebrák (Erz. Prag)
Navrátil, P., Petrus, Ord. F. M. Conv. 18891021a21. října 1889 in Brüx
Peuker, Wenzel 19091021a21. října 1909 bischöfl. Notar, Religionsprofessor in Reichenberg i. R.
Huja, Johann 19241022a22. října 1924 Gest. in Roudnice (Raudnitz) Pfarrer i. R. von Zahořan
Podobský, Franz 18981023a23. října 1898 Kaplan in Přepeře
Jakowetz, Anton 18981023a23. října 1898 Gest. in Brüx Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Holtschitz
Brzobohatý, Vinzenz 19071023a23. října 1907 Pers.-Dechant, Pfarrer in Hřivice
Schmied, Aegidius 19171023a23. října 1917 Gest. in Pilsen Kaplan in Liebenau
Böhm, Josef 19211023a23. října 1921 Gest. in Dobřan Pfarrer i. R. von Widhostitz
Franz, August 18951024a24. října 1895 Pfarrer in Blottendorf
Kropsbauer, Anton 19091024a24. října 1909 Jubilar, päpstl. Geheimkammerer etc., etc., Dechant in Tetschen
Tichatschek, Ignaz 19281024a24. října 1928 Gest. in Kaaden Pfarrer i. R. von Obergeorgenthal
Heim, P., Carolus, O.M.I. 19291024a24. října 1929 Gest. in Leitmeritz Provinzial in Teplei
Burjánek, Adalbert 19331024a24. října 1933 Gest. in Prag Pfarrer i. R. von Držkov
Mrázek, Ladislav 19341024a24. října 1934 Gest. in Obora bei Ostromir Pfarrer in Loučeň
Rösch, Josef 18861025a25. října 1886 Schloßkaplan i Hareth
Tscherney, Anton 19271025a25. října 1927 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Schnauhübel
Smola, Wenzel 19321025a25. října 1932 bischöfl. Notar, Religionslehrer in Mělnik i. R.
Mansfeld, Wenzel 19341025a25. října 1934 bischöfl. Archivar in Leitmeritz i. R.
Müller, P., Wendelinus, Ord. Cist. 18871026a26. října 1887 in Ossek
Röhn, Georg 18881026a26. října 1888 Pfarrer in Wartenberg
Jiroušek, Anton 19301026a26. října 1930 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Dlaschkowitz
Pištěk, Ignaz 19031027a27. října 1903 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Chotěšov
Šimůnek, Franz 19161027a27. října 1916 Pers.-Dechant, Pfarrer in Čečelice
Prokert, Franz 19211027a27. října 1921 Pfarrer in Hochpetsch
Schindler, Franz, Dr. 19221027a27. října 1922 Jubilar, rostl. Protonotar, päpstl. Geheimkämmerer etc., etc., Theologie-Professor an der Universität in Wien
Schmidt, Laurenz 18871028a28. října 1887 päpstl. Geheimkämmerer etc., Pfarrer in Graber
Kaspar, Johann 18991028a28. října 1899 Gest. in Nixdorf Kaplan in Steinschönau
Dlask, Wenzel 19081028a28. října 1908 Gest. in Sychrov Pfarrer in Liebenau
Kieß, Ignaz 19181028a28. října 1918 Pfarrer in Fleyh
Franze, P., Theodorus, Josephus, Ord. Cist. 19221028a28. října 1922 in Ossek
Funke, Josef 19241028a28. října 1924 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Kratzau
Deutsch, Gustav 18881029a29. října 1888 Jubilar, Pers.-Pfarrer, Defizient in Priesen
Schindler, Franz 18971029a29. října 1897 Gest. in Leitmeritz Exposit in Liebeschitz bei Auscha
Thiel, P., Dominicus, Ord. Cist. 18981029a29. října 1898 bischöfl. Notar, Gymnasialprofessor in Komotau
Kleiß, Albin 19351029a29. října 1935 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Komotau i. R.
Viták, Wenzel 18921030a30. října 1892 Pfarrer in Všejany
Baselt, Anton 19121030a30. října 1912 Jubilar, Pers.-Erzdechant, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Bošín
Brand, P., Bernardus, Ord. Erem. S. Aug. 19311030a30. října 1931 Prior in Böhm.-Leipa
Miksánek, Franz 19051031a31. října 1905 Pfarrer in Křesín
Stelzig, Josef 18911101a1. listopadu 1891 Pfarrer in Pürstein
Hoffmann, Ernst 18911101a1. listopadu 1891 Pers.-Pfarrer, Lokalist, in Reischdorf
Dvořák, Franz 19021102a2. listopadu 1902 Pers.-Dechant, Pfarrer in Rejšice
Trautzl, Karl 19061102a2. listopadu 1906 Ehrenkanonikus, etc., Erzdechant in Bílin
Tobisch, Edmund 19101102a2. listopadu 1910 Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Komotau i. R.
Schneider, Karl 19121102a2. listopadu 1912 Pfarrer in Röchlitz
Walter, Johann, Alphons 19131102a2. listopadu 1913 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Aussig
Fritsch, Leopold 19241102a2. listopadu 1924 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Oberleutensdorf i. R.
Novák, Josef 19241103a3. listopadu 1924 Gest. in Mladá Boleslav (Jungbunzlau) Pfarrer in Brodec Horky
Köstler, P., Nivardus, Ord. Cist. 18881104a4. listopadu 1888 in Ossek
Wiltner, Karl 19121104a4. listopadu 1912 Gest. in Leitmeritz Kaplan in Schreckenstein i. R.
Čermák, Anton 19131104a4. listopadu 1913 Dechant i. R. von Turnov
Günter, Franz 19161104a4. listopadu 1916 Gest. in Lobendau bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Gablonz a. d. N.
Schwalb, Adolf, Pers.-Dechant 19341104a4. listopadu 1934 Gest. in Komotau Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Konoged
Heller, Josef 18921105a5. listopadu 1892 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Markersdorf
Višňák, Josef 19201105a5. listopadu 1920 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Český Dub (Böhm.-Aicha)
Hahnel, Karl 19141106a6. listopadu 1914 Gest. in Teplitz bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Holtschitz
Kříž, Josef 19301106a6. listopadu 1930 Gest. in Žitovlice Pfarrer i. R. von Všeborsko
Sieber, Josef 19311106a6. listopadu 1931 Gest. in Haida Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Religionsprofessor in Leitmeritz i. R.
Endler, Heinrich 19341106a6. listopadu 1934 Pfarrer in Kunnersdorf
Jelen, Josef 19181107a7. listopadu 1918 Pfarrer in Lutšenice
Funk, Josef, Msgn. 19241107a7. listopadu 1924 päpstl. Hausprälat etc., etc., Domkapitular in Leitmeritz
Würl, P., Johannes, Ord. Conc. 19251107a7. listopadu 1925 Jubilar, inful. Propst zu St. Pöltenberg
Lißner, Anton 18861108a8. listopadu 1886 Defizientenpriester in Kaiserswalde
Černhouz, Franz 18911108a8. listopadu 1891 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Dobroviec
Kaspar, Josef 18941108a8. listopadu 1894 Gest. in Sievering (Niederösterreich) bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Gabel
Hujer, Wilhelm 19271108a8. listopadu 1927 Protokolist des bischöfl. Konsistoriums in Leitmeritz
Tyrichtr, Johann, Dr. 19271108a8. listopadu 1927 Jubilar, päpstl. Geheimkämmerer etc., Pfarrer i. R. von Přepeře
Černovický, Anton 18981109a9. listopadu 1898 Pfarrer in Křínec
Šulc, Johann 19081109a9. listopadu 1908 Gest. in Weißwasser erzbischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Schönbach (Erzd. Prag)
Faßl, P., Timetheus, Ord. Cist. 18951110a10. listopadu 1895 Jubilar, in Ossek
Judex, P., Notherus, Vincentius, Ord. Cist. 19031110a10. listopadu 1903 in Ossek
Paudler, P., Amandus, Ord. Erem. S. Aug. 19051110a10. listopadu 1905 in Böhm.-Leipa
Stocklöw, Valentin 19061110a10. listopadu 1906 Pers.-Dechant, Pfarrer in Wellnitz
Weichmann, P., Franciscus, Ord. M. Cap. 19101110a10. listopadu 1910 Gest. in Welchau bischöfl. Notar und em. Quardian in Leitmeritz
Pfohl, Wilhelm 19311110a10. listopadu 1931 Gest. in Saaz Pfarrer in Sobiesak
Czarnach, Johann 19001111a11. listopadu 1900 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Straschnitz
Šmejkal, Josef, Dr. rom. 19081111a11. listopadu 1908 Kooperator in Weißkirchlitz
Eckardt, Karl 19261111a11. listopadu 1926 Pfarrer in Meronitz
Wilt, P., Justinus, Ord. Cist. 18881112a12. listopadu 1888 Cist. in Ossek
Seliger, Josef 18901112a12. listopadu 1890 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Triebsch
Müller, Wilhelm 18921112a12. listopadu 1892 Pfarrer i. R. von Zinnwald
Dornaus, Franz 19141112a12. listopadu 1914 Gest. in Dauba Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Schulrat, em. Bezirks-Schulinspektor, Schuldirektor in Niemes i. R.
Kousal, Alois 18881113a13. listopadu 1888 Kaplan in Sobotka
Hauptmann, Franz 18961113a13. listopadu 1896 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Podletitz
Procháska, Anton 19031113a13. listopadu 1903 Gest. in Kaaden bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Levin
Müller, P., Nepomucenus, Josephus, Ord. Cist. 19251113a13. listopadu 1925 Jubilar, in Ossek
Watzina, Karl 18991114a14. listopadu 1899 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Bürgstein
Plaschke, Franz 19171114a14. listopadu 1917 Gest. in Reichenberg Kapaln in Hainspach
Wenzel, Anton 19201114a14. listopadu 1920 Jubilar, bischöflicher Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Böhm.-Kamnitz
Klos, Anton 19221114a14. listopadu 1922 Gest. in Jičín Pfarrer i. R. von Příchovitz
Rosol, Ferdinand 19301114a14. listopadu 1930 Diözesanpriester, Religionslehrer in Počátky (Diöz. Königgrätz)
Schöpfer, Florian 18991115a15. listopadu 1899 Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer in Libotschan
Váchal, Johann 19171115a15. listopadu 1917 bischöfl. Notar etc., Direktor des Taubstummeninstitutes in Leitmeritz
Veverka, Wenzel 19231115a15. listopadu 1923 Pfarrer in Držkov
Richter, Franz 18981116a16. listopadu 1898 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Aussig i. R.
Siegl, Meinradus, Venceslaus, Ord. Cist. 19111116a16. listopadu 1911 inful. Abt des Stiftes Ossek
Ron, Wenzel 19031117a17. listopadu 1903 Gest. in Turnov Pfarrer i. R. von Skalko
Kinzer, Eugen, Dr. rom. 19281117a17. listopadu 1928 Dechant in Reichstadt
Bém, Josef 19311117a17. listopadu 1931 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Vysoké n. Jiz. (Hochstadt a. d. Iser)
Steiner, Franz 19101118a18. listopadu 1910 Gest. in Prag Diözesanpriester, Defizient, in Ottenthal (Niederösterreich)
Zima, Josef 18981119a19. listopadu 1898 Dechant in Mn. Hradiště
Schwane, P., Guilielmus, Dr. rom., O.M.I. 19141119a19. listopadu 1914 in Warnsdorf, als Divisionspfarrer im Weltkriege gefallen
Richter, Franz 19081120a20. listopadu 1908 Religionslehrer in Georgswalde
Kubů, Josef 18991121a21. listopadu 1899 Gest. in Dobritschan Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Kožlany
Weber, Josef 19101121a21. listopadu 1910 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Dauba
Holinský, Alois 19111121a21. listopadu 1911 Pfarrer in Hlavice
Neumann, Stephan 19181121a21. listopadu 1918 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Friedland
Stümper, Hermann 19251121a21. listopadu 1925 Pfarrer in Medonost
Walter, Josef 18891122a22. listopadu 1889 Pfarrer in Michelsdorf
Cenefels, Johann 18951122a22. listopadu 1895 Pfarrer in Vinařice
Reymann, Franz 19161123a23. listopadu 1916 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Liebshaufen
Jezl, Franz 19221123a23. listopadu 1922 Gest. in Pisek Kaplan in Veleliby
Otto, Franz 19321123a23. listopadu 1932 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Hainspach i. R.
Willomitzer, Johann 18861124a24. listopadu 1886 bischöfl. Notar, Schuldirektor in Böhm.-Leipa i. R.
Kotal, Anton 18941124a24. listopadu 1894 Pfarrer in Schwaz
Dvořák, Emanuel 19051124a24. listopadu 1905 bischöfl. Bezirksvikar, Konsistorialrat etc., Pfarrer in Dlaschkowitz
Strnad, Peter 18891125a25. listopadu 1889 Pfarrer in Čečelice
Černý, Anton 18931125a25. listopadu 1893 bischöfl. Konsistorialrat etc., inful. Propst in Mělník
Focke, Franz 18961125a25. listopadu 1896 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Königswald
Gebhard, Paul 19241125a25. listopadu 1924 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant i. R. von Jechnitz
Hiltmann, Anton 19261125a25. listopadu 1926 Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Kratzau i. R.
Knies, Josef 19281126a26. listopadu 1928 Gest. in Lomnitz bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Roprachtice
Spindler, Norbert 18931127a27. listopadu 1893 Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Brins
Killmann, Josef 18961127a27. listopadu 1896 Kaplan in Warnsdorf
Pohnert, Adolf 19161127a27. listopadu 1916 Pfarrer in Königswalde
Bendel, Ludwig 18941128a28. listopadu 1894 Pfarrer in Hruschowan
Schoebel, Emanuel, Johann, Bapt. 19091128a28. listopadu 1909 aus Radowenz, n. 11. II. 1824. ord. 16 VII. 1848, cons. 6. VIII. 1882, inthr. 15. VIII. 1882, Bischof von Leitmeritz, Bischof- und Priesterjubilar, Hausprälat und Thronassistent Sr. päpstlichen Heiligkeit Leo XIII., Doktor der Theologie etc., etc.
Čermák, Theodor 19131128a28. listopadu 1913 Gest. in Slatinan Jubilar
Richter, Johann 18931129a29. listopadu 1893 Gest. in Prag Pfarrer in Libotitz
Richter, Franz 18951129a29. listopadu 1895 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Flöhau
Vyskočil, P., Tiburtius, Ord. M. Cap. 19021129a29. listopadu 1902 in Leitmeritz
Proksch, Franz 19171130a30. listopadu 1917 bischöfl. Konsistorialrat etc., etc., Pfarrer in Tschachwitz
Říha, Josef 19171130a30. listopadu 1917 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Opočno
Federle, Eduard 19211130a30. listopadu 1921 Pfarrer in Schaboglück
Kubíček, Wenzel 19361130a30. listopadu 1936 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Domoušice
Enzmann, P., Laurentius, Ord. Cist. 19031201a1. prosince 1903 in Ossek
Pabst, Wilhelm 19231201a1. prosince 1923 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Tuschmitz
Uhlman, Friedrich 19351202a2. prosince 1935 Religionslehrer in Reichenberg
Urban, Franz 19041203a3. prosince 1904 Pfarrer i. R. von Liebeschitz bei Saaz
Tschischka, Franz 19081203a3. prosince 1908 Gest. in Schönhof bischöfl. Notar, etc., Pfarrer i. R. von Willomitz
Rákosník, Franz 19181203a3. prosince 1918 Jubilar, Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Třebivlice
Kindermann, Josef 19191203a3. prosince 1919 Gest. in Ebersbach Pfarrer i. R. von Eidlitz
Ottl, Josef 19291203a3. prosince 1929 Pfarrer in Kosel
Plaschke, P., Aemilianus, Josephus, Ord. Erem. S. Aug. 19011204a4. prosince 1901 in Böhm.-Leipa
Löbel, Ignaz 19021204a4. prosince 1902 Gest. in Kulm Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., em. Seminarrektor in Leitmeritz i. R.
Boch, Michael 19041204a4. prosince 1904 Kaplan in Chorušice
Langer, Franz 19181204a4. prosince 1918 Defizientenpriester in Böhm.-Kamnitz
Syrový, Josef 19301204a4. prosince 1930 Gest. in Prag Jubilar, erzbischöfl. konsistorialrat, Pfarrer i. R. von Dolní Slivno
Ducke, Karl 18971206a6. prosince 1897 Pfarrer in Luschitz
Puhl, Johann, Dr. 19281206a6. prosince 1928 Pfarrer in Liebeschitz bei Saaz
Weigl, Josef 19281206a6. prosince 1928 Pfarrer in Libotitz
Himmer, Josef 19141207a7. prosince 1914 Gest. in Mšeno erzbischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Tuřan (Erzd. Prag)
Mikolášek, Josef 19191207a7. prosince 1919 Gest. in Hubojed bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Mladějov
Mlejnek, Josef 19361207a7. prosince 1936 Gest. in Vyskeř bei Turnov Pers.-Pfarrer, Religionslehrer in Preßnitz i. R.
Krug, Wenzel 18881208a8. prosince 1888 Gest. in Friedland Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Neustadt a. T.
Musch, Karl 18891208a8. prosince 1889 Dompräbendat, in Leitmeritz
Schütz, Josef 19181208a8. prosince 1918 Jubilar, Pers.-Erzdechant, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Schönlinde
Hirschmann, Anton 19241208a8. prosince 1924 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Religionslehrer in Reichenberg i. R.
Ferkl, Josef 18891209a9. prosince 1889 Pfarrer in Medonost
Kutscher, Josef, Dr. 18921209a9. prosince 1892 Gymnasialprofessor in Prag
Enge, August 18981209a9. prosince 1898 Pfarrer in Neundorf
Langer, Anton 19041209a9. prosince 1904 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Hummel
Watzl, P., Josephus, C.Ss.R. 19361209a9. prosince 1936 in Philippsdorf
Müller, Ernst 19191210a10. prosince 1919 Pers.-Dechant, Pfarrer in Neustadtl
Jordan, Josef 19201210a10. prosince 1920 Gest. in Saaz Exposit in Seelau
Štefan, Paul 19291210a10. prosince 1929 bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Bodenbach i. R.
Virka, Josef 19251211a11. prosince 1925 Gest. in Kněžmost Defizientenpriester
Kettner, Eduard 18901212a12. prosince 1890 Pers.-Pfarrer, Schloßkaplan in Dobritschan
Wenzel, Franz 18921212a12. prosince 1892 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Zwickau
Baier, Max 19181213a13. prosince 1918 Pfarrer in Böhm.-Zlatnik
Pflanzer, Josef 18891214a14. prosince 1889 Pfarrer in Nečenitz
Churáček, Josef 19041214a14. prosince 1904 Pfarrer in Libáň
Kaván, Josef 19061214a14. prosince 1906 Gest. in Starkenbach Defizientenpriester
Hermsdörfer, Wilhelm, Dr. 19081214a14. prosince 1908 bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Leitmeritz
Wünsch, Vinzenz 18921215a15. prosince 1892 Pfarrer in Brenn
Ullrich, Ferdinand 18961215a15. prosince 1896 Pfarrer in Neschwitz
Sax, Ferdinand 19321215a15. prosince 1932 Gest. in Köln am Rhein Religionslehrer in Oberdorf b. Komotau i. R.
Rösler, P., Franciscus, Sel., Ord. Erem. S. Aug. 18871217a17. prosince 1887 in Böhm.-Leipa
Bísek, Franz 19231217a17. prosince 1923 Gest. in Barau (Diöz. Budweis) Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Chožov
Jenatschke, P., Victorinus, Ord. Cist. 18991218a18. prosince 1899 Gest. in Prag Pers.-Dechant in Ossek
Kollmann, Josef 19021218a18. prosince 1902 Gest. in Georgswalde bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Grund
Kundrát, P., Benedictus, Ord. Praed. 19121218a18. prosince 1912 in Leitmeritz
Schmidt, Johann 18951219a19. prosince 1895 Schloßkaplan in Hauenstein
Schöniger, Edmund 19061219a19. prosince 1906 Pfarrer in Miecholup
Mlynář, Jaroslav 19361219a19. prosince 1936 Gest. in Smichov (Erzd. Prag) Pfarrer in Horatitz
Böhm, Josef 18861220a20. prosince 1886 Gest. in Lobositz Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Schima
Pinter, Franz 18961220a20. prosince 1896 bischöfl. Notar, etc., Pfarrer in Chožov
Krehan, Josef 19031220a20. prosince 1903 Gest. in Kaaden Pfarrer i. R. von Rudig
Hitschfel, P., Alexander, Antonius, Ord. Cist. 19131221a21. prosince 1913 Jubilar, Kaplan und Religionslehrer in Marienstern (Sachsen)
Ivanov, Josef 18871222a22. prosince 1887 Schloßkaplan in Teplitz
Pilz, Josef 18901222a22. prosince 1890 Pfarrer i. R. von Saubernitz
Nesvadba, Franz 18971222a22. prosince 1897 Jubilar, Pers.-Pfarrer, Schloßkaplan in Jesena
Pršala, Josef 19271222a22. prosince 1927 bischöfl. Konsistorialrat etc., Schulrat, Religionsprofessor in Mladá Boleslav (Jungbunzlau) i. R.
Pokorný, Wenzel 19211223a23. prosince 1921 Pfarrer in Bošín
Woperschalek, Gustav 19051224a24. prosince 1905 Gest. in Gablonz a. d. N. bischöfl. Notar etc., Religionslehrer in Karlsbad i. R.
Schäfer, Ignaz 19221224a24. prosince 1922 Pers.-Dechant, Benefiziat und Religionslehrer in Tetschen
Hoffmann, Josef 19281224a24. prosince 1928 Gest. in St. Veit a. d. Glan (Kärnten) Pers.-Dechant, Pfarrer i. R. von Karbitz
Hahn, Theodor 19301225a25. prosince 1930 Pfarrer in Reichenau
Fähnrich, Johann 19321225a25. prosince 1932 bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Krnsko
Demel, Franz 19001226a26. prosince 1900 Jubilar, päpstl. Geheimkämmerer, Generalvikär etc., etc., Domkapitular in Leitmeritz
Seyvalter, Ludwig 19181226a26. prosince 1918 Pfarrer i. R. von Čečelice
Růžička, Wenzel 19321226a26. prosince 1932 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Wegstädtl
Musil, Franz 18981227a27. prosince 1898 Proto-Pfarrer in Žitovlice
Philipp, P., Hippolytus, Ord. F. M. 19291227a27. prosince 1929 Gest. in Prag Jubilar, in Haindorf
Pruscha, Johann 18951228a28. prosince 1895 Gest. in Hirschberg päpstl. Geheimkämmerer, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Unterbösig
Stalla, Franz 19111228a28. prosince 1911 Pers.-Dechant, Pfarrer in Drum
Hadel, Josef 19241228a28. prosince 1924 Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer in Tichlowitz
Rihl, Karl 19021229a29. prosince 1902 bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer in Oberleutensdorf
Srp, Josef 18951230a30. prosince 1895 Pfarrer in Bakov
Schirz, Paul 18991230a30. prosince 1899 Ehrenkanonikus, bischöfl. Konsistorialrat etc., Dechant in Warnsdorf
Hammer, Josef 19061230a30. prosince 1906 Gest. in Weitentřebetitsch Jubilar, bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Křemusch
Hauptmann, Anton 19321230a30. prosince 1932 bischöfl. Notar etc., Pfarrer i. R. von Ober-Ebersdorf
Reiter, Karl 19321230a30. prosince 1932 Gest. in Wegstädtl a. d. Elbe Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Vetlá
Jand, P., Clemens, Ord. Praed. 18931231a31. prosince 1893 in Leitmeritz
Jlg, P. Casparus, S.J. 18941231a31. prosince 1894 gest. in St. Andrä (Kärnten)
Henke, Anton 19051231a31. prosince 1905 Jubilar, bischöfl. Konsistorialrat etc., Pfarrer i. R. von Grottau
Pek, Franz 19051231a31. prosince 1905 Pers.-Dechant, Pfarrer in Luštěnice
Jína, Franz 19111231a31. prosince 1911 Gest. in Sadská Pfarrer i. R. von Vlastibořice
Protze, Johann 19191231a31. prosince 1919 Gest. in Neundorf b. Brüx Defizientenpriester
Weidinger, P., Josephus, S.J. 19211231a31. prosince 1921 in Mariaschein
Dießner, Oskar 19271231a31. prosince 1927 Pfarrer in Moldau
Sallmann, Johann 19291231a31. prosince 1929 bischöfl. Notar, Dechant in Deutsch-Gabel

S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 15. 11. 2014, 20:06 (CET)Odpovědět

Vřelé díky.--Vianney (diskuse) 16. 11. 2014, 10:04 (CET)Odpovědět

Interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, při zakládání nových kategorií je prosímtě propojuj na wikidatech s jejich ekvivalenty na cizojazyčných wikipediích. Např. tebou vytvořená kategorie Kategorie:Narození v Paramaribu má ekvivalent v anglické Category:People from Paramaribo. --Chalim Kenabru (diskuse) 16. 12. 2014, 11:01 (CET)Odpovědět

Díky. Obyčejně se to snažím dělat, ale tohle jsem přehlédl. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 12. 2014, 11:02 (CET)Odpovědět

A prosím nepropojujte na Wikidatech český rozcestník s jednotlivým významem na cizojazyčných wiki. Viz [4]. Díky. --Jowe (diskuse) 16. 12. 2014, 14:48 (CET)Odpovědět

Kategorie:Dolném Kubíně‎[editovat zdroj]

Mohu se zeptat na smysl kategorie Dolném Kubíně‎. --77.236.222.13 9. 1. 2015, 10:37 (CET)Odpovědět

Pardon, chyba - překlep. Už jsem na to před chvílí přišel a opravuji to. S poděkováním Martin Davídek (diskuse) 9. 1. 2015, 10:39 (CET)Odpovědět

Formálně chybný zápis kultivaru[editovat zdroj]

Kultivar je taxonomická kategorie. Klon - v botanice. Zapisuje mezi ' ' s velkým počátečním písmenem. Podle Mezinárodního kódu nomenklatury kulturních rostlin se zapisují kultivary tak, aby byly odlišeny od latinského názvu. Správně tedy:

Ačkoliv můj zápis je nesprávný, chybí apostrofy ' ', kurzíva u kultivaru je podle Mezinárodního kódu nomenklatury kulturních rostlin špatný formát. Upravím zápis a děkuji za pochopení opravy vašich úprav.--I.Sáček, senior (diskuse) 14. 1. 2015, 10:34 (CET)Odpovědět

Aha, omlouvám se. Špatně jsem to interpretoval. V úctě Martin Davídek (diskuse) 14. 1. 2015, 10:36 (CET)Odpovědět

Místa a data narození[editovat zdroj]

Dobrý den pane kolego, prosím pěkně, když doplňujete místa narození, dodejte tam rovnou i dny narození a úmrtí.:)--Meluzína (diskuse) 14. 1. 2015, 12:36 (CET)Odpovědět

Soustředil jsem se na místo narození, ale mohu přidat i dny narození a úmrtí. Měl jsem za to, že už se tomu někdo věnuje a nechtěl jsem „lézt do zelí“. Aby to bylo úplné, budu muset vyrobit i Kategorie:Úmrtí podle místa. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 14. 1. 2015, 13:04 (CET)Odpovědět
Já myslím, že v tom "zelí" budete vítán.:) Hezký den. --Meluzína (diskuse) 14. 1. 2015, 13:09 (CET)Odpovědět

Exterior Gateway Protocol[editovat zdroj]

Pane kolego, prosím, nepřidávejte odkazy na neexistující články do mých článků. Pokud někde udělám odkaz na neexistující článek, tak se chystám ten článek napsat nebo považují téma za natolik důležité, že by si článek zasloužilo. Přestože firma BBN i pan Mills nepochybně přispěli k rozvoji ARPANETu a tím i Internetu, myslím, že jsou desítky důležitějších témat a pár důležitějších osobností, které by si článek zasloužily, a proto jsem z překladu odkazy vypustil. Také přidávání a ubírání prázdných řádků případně mezer do zdrojového textu článku je, pokud se neprojeví ve výsledném vzhledu článku, jenom zbytečná editace, kterou je lepší si odpustit. S pozdravem Kolarp (diskuse) 17. 1. 2015, 23:01 (CET)Odpovědět

Milý kolego, ubírání řádků jsem si nevymyslel, ale přejímám jej na základě článku Wikipedie:Vzhled a styl. Co se týče firmy BBN a pana Millse, třeba se najde někdo, koho to zaujme a napíše o nich. K této problematice se však také vyjadřuje zmíněný článek Vzhled a styl slovy: „Nebojte se „červených odkazů“, tedy takových, které vedou na neexistující články – na tom není nic špatného a třeba právě díky tomu vašemu se někdo článek rozhodne založit.“ Nicméně respektuji Váš názor a pokusím se u Vašich článků nepřidávat odkazy na neexistující články. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 18. 1. 2015, 00:11 (CET)Odpovědět

ThDr. Jan Pospíšil[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme za úpravu článku, mohl by se, prosím, ještě zobrazovat i při běžném vyhledávání ve wikipedii (nejen pod seznamem scholastiků)? Dále jsem upravila místo narození - jsou to Vojnice - narozen ve Vojnicích. (množné číslo)

Děkuji Alice Pospíšilová (pospisilovi17@seznam.cz)

Tak snad už to teď bude lepší. Něco jsem upravil. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 20. 1. 2015, 21:16 (CET)Odpovědět

Dobrý den pane Davídku, mám problém s vložením portrétu na stránku mého prastrýce Augustina Fibigera.Po vložení je po několika dnech smazáno.Jsem majitelem všech uveřejněných portrétů. Co mám udělat,abych mohl tuto stránku obohatit na trvalo???

Zdravím Vás. Vím o tom, že Váš portrét vždy systematicky mažou a také jsem rád, že jste portrét doplnil. Když se jedná o uveřejnění portrétů, je třeba jim napsal OTRS, ale abych se přiznal dělal jsem to jen jednou a bylo s tím mnoho problémů. Nevím už přesně, jak se mi to povedlo. Zkuste se podívat na nějaký wikinávod, tam k tomu jistě bude více. Už mi také odstranili portréty biskupů, řka že jsou z knížky a přitom to byly portréty přes 150 let staré a fotil jsem je na stěně osobně. Mohu Vám (a také nám) jen popřát jen trpělivost a mnoho zdaru. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 25. 1. 2015, 14:44 (CET)Odpovědět

Děkuji Vám za odpověď,pokusím se to nějak vyřešit. Pokoušel jsem se sehnat znak Augustina Fibigera a nějaké informace o jeho publikacích a životě v Litoměřicích.Nemáte nějaký kontakt. Děkuji. Petr Hradiský 605 293 576

Komunistická strana Řecka[editovat zdroj]

Ahoj prosím Tě mohl by si informovat zakladatele článku v jeho diskusi, že jeho článek Komunistická strana Řecka je označen šablonou subpahýl, kterou si do článku vložil? Nic ve zlým, taky se mi to stává, že zapomenu a asi si v tom fofru taky zapoměl. Dík a měj se fajn.--RomanZázvorka (diskuse) 28. 1. 2015, 15:02 (CET)Odpovědět

Díky za upozornění, již jsem to, doufám, napravil. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 28. 1. 2015, 17:17 (CET)Odpovědět

Tip[editovat zdroj]

Ahoj, nechtěl bys k novým kategoriím přidávat i krátký popisek? Např. v Kategorie:Narození v Zarii by stálo: V této kategorii naleznete osoby narozené v nigerijském městě Zaria. (nebo podobně) Smysl by to mělo ten, že by se čtenář kliknutím na link dostal jednoduše na článek o tom městu.--Chalim Kenabru (diskuse) 31. 1. 2015, 12:21 (CET)Odpovědět

Také jsem o tom uvažoval. Je několik možností: buď existuje o městě nebo obci již kategorie, takže se přidá do kategorie. Dále pak někdy se dává šablona související kategorie a ty se tam vypíší (typicky je to vidět u Kategorie:Narození v Praze). I ten popisek by bylo šikovné řešit jako šablonu, protože jinak z toho bude za chvilku „guláš“. Uznávám, že takhle to je přece jenom v syrovém stavu. Pokud máte nápad, přidejte ho tam a začne se používat. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 31. 1. 2015, 12:30 (CET)Odpovědět

Pozvánka[editovat zdroj]

--Aktron (|) 15. 2. 2015, 20:42 (CET)Odpovědět

Infobox[editovat zdroj]

Doplňovat infobox do článků je záslužné. Pokud však přidáváte infobox ke spisovateli, používejte Infobox - spisovatel. Děkuji. --Chalupa (diskuse) 12. 3. 2015, 20:05 (CET).Odpovědět

Děkuji za upozornění, zjistil jsem díky tomu, že i infobox - spisovatel funguje dohromady s interwiki. Fungují tak všechny infoboxy tohoto druhu? S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 12. 3. 2015, 22:03 (CET)Odpovědět
Například infobox šachista tak nefunguje. Ještě používám Infobox - kniha, a tam nevím, protože jsem si to vždycky naplnil sám, ale mylsím si, že taky asi ne. --Chalupa (diskuse) 12. 3. 2015, 22:33 (CET)Odpovědět
Myslím, že do budoucna to bude asi standard pro všechny infoboxy, ale to si asi trochu počkáme. Tak jako se vyvíjí interwiki, nakolik to mohu pozorovat, tak se dozajista vyvine i toto. Za chvilku budu patřit mezi pamětníky, a to jsem na wikipedii pouhé tři roky, kdy jsme odkazy na cizojazyčné verze museli přidávat na konce stránek, dnes je to celkem elegantně vyřešeno. S pozdravem a díkem Martin Davídek (diskuse) 12. 3. 2015, 22:44 (CET)Odpovědět

Vlajka v infoboxu kostela[editovat zdroj]

Zdravím. Nevím, jestli jste si toho všiml, ale do infoboxu přidáváte vlajku, která byla loni roboticky odstraněna. Revertovat to nebudu, ale osobně považuji takové editace (další uložení článku, jen aby se do infoboxu vložila vlaječka) za zbytečné. A rovnou říkám, že za zbytečnou považuji i ony vlaječky v infoboxu. Ty podle mého mají význam v různých tabulkách (třeba sportovců), kde se člověk, který má o vlajkách povědomí, dokáže vizuálně poměrně rychle orientovat. V infoboxu ale oproti tomu žádnou orientaci čtenář nepotřebuje, tedy vypadá to, že tam ty vlajky jsou spíš jen na okrasu. No, nicméně primární je ten začátek mého vzkazu. --Harold (diskuse) 13. 3. 2015, 17:54 (CET)Odpovědět

Nevšiml jsem si toho. Ale nejde mi o vložení vlaječky, to je opravdu jenom okrasa (doufám, že se za vlajku před světem nestydíme), ale o úřední název Česká republika, který považuji v infoboxu za vhodnější než název Česko. Mimochodem před pár desítkami let mi za název Česko dávala soudružka učitelka špatné známky, i když jsem argumentoval názvy jako Německo, Polsko, Rusko, Slovensko etc. Kdyby robot přidal Česká republika místo Česko nemám námitek. Jak už znám zdejší prostředí, vrásky mi to nedělá, protože ještě mnohokrát dojde zřejmě k tomu, že to někdo předělá tak či onak. Argument, že v tabulkách sportovců to má význam dávat vlaječky lze považovat za správný. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 3. 2015, 18:37 (CET)Odpovědět
Aha, no ono je zas takové nepsané pravidlo, že editace spočívající pouze v nahrazení Česko -> Česká republika nebo naopak by se neměly moc provádět, že nejsou brány jako nejvhodnější. Když celkově přepíšu a podstatně rozšířím celý článek, tak ok, ale opět, editovat článek, jen abych nahradil jeden korektní tvar druhým korektním tvarem, je dle mého celkem zbytečné. Takže většinou tvar Česko/ČR já (a asi i řada dalších editorů) nechávám v původním stavu, dle záměru původního autora, který respektuji. Každopádně je fajn, že pořád píšete o kostelích, snad se dopracujeme do stavu, kdy tu všechny české budou mít alespoň krátký článek. :-) --Harold (diskuse) 13. 3. 2015, 18:49 (CET)Odpovědět
Díky za tip, budu to tedy tak dělat. To vypadá rozumně. U těch kostelů, děkuji za kompliment. Myslím, že se časem dopracujeme na wikipedii ke všem sakrálním stavbám. Ale asi je to práce na léta. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 3. 2015, 18:58 (CET)Odpovědět

Kostel Nalezení svatého Kříže (Frýdlant)[editovat zdroj]

Děkuji za tvorbu článku Kostel Nalezení svatého Kříže (Frýdlant). Škoda jen, že se v textu neobjevují reference jednotlivých tvrzení. Jinak by se článek, myslím, mohl ucházet o stříbrný puclík Dobrého článku. A ten by Vám, jakožto pečlivému a zkušenému tvůrci Wikipedie jistě slušel. --Jan Polák (diskuse) 23. 3. 2015, 11:41 (CET)Odpovědět

Díky za povzbuzení. S referencemi samozřejmě počítám, ale dá mi ještě nějakou práci, abych dokončil základní text. Zatím si to nechci znepřehlednit referencemi, dokud to není celé (ono se v tom špatně při dolaďování textu orientuje). S přáním požehnaného dne Martin Davídek (diskuse) 23. 3. 2015, 13:13 (CET)Odpovědět

Wikikytička – Kostel Nalezení svatého Kříže (Frýdlant)[editovat zdroj]

Děkuji za wikikytičku. Je ještě řada věcí, které bych rád do budoucna v tom článku dotáhl. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 30. 3. 2015, 09:50 (CEST)Odpovědět

Svoboda myšlení[editovat zdroj]

Díky za založení, ale nechcete to aspoň o pár vět rozšířit? Už jenom pro čtenáře, který se chce dozvědět něco konkrétního. V této podobě to dle mého zcela naplňuje definici subpahýlu. --Harold (diskuse) 1. 4. 2015, 18:48 (CEST)Odpovědět

Určitě to v nejbližší době (v řádu hodin) rozšířím. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 1. 4. 2015, 19:01 (CEST)Odpovědět

Velikonoce[editovat zdroj]

Otče Martine, nestačil jsem to dnes v Litoměřicích, tož Vám přeji alespoň takto: Požehnané Velikonoce. --Vianney (diskuse) 2. 4. 2015, 20:18 (CEST)Odpovědět

Díky za přání. Dnes jsem zaznamenal nějaké změny ve farnostech mladoboleslavského vikariátu, ale není to ještě celé, asi raději počkám do 15. dubna, i když už to vyšlo v aktech kurie, aby to nebylo na šablonu očekávaná akce. Přeji též požehnané Velikonoce. PS: To je škoda, že jsme se nepotkali. Martin Davídek (diskuse) 2. 4. 2015, 22:58 (CEST)Odpovědět
Při tom setkání po Mši na Kurii jsme byli kousek od sebe, ale hovořil jste s někým, tak jsem do toho nechtěl zasahovat, a pak už pan farář, který mne vezl, zavelel k odjezdu. Snad to vyjde příště. --Vianney (diskuse) 2. 4. 2015, 23:02 (CEST)Odpovědět
OK. Příště se určitě přihlaste. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 2. 4. 2015, 23:03 (CEST)Odpovědět

Typografie[editovat zdroj]

Dobrý den. To zpochybnění v článku Maloměšťák jsem dal před tečku na konci věty proto, že jsem chtěl zpochybnit jen část věty (srov. obdobně „Pokud za slovem, za něž je tag vkládán, je interpunkční znaménko (tečka, čárka apod.), vkládá se tag <ref> až za ně. Pokud se však reference vztahuje jen k předcházejícímu slovu či části věty, lze tag vložit hned za slovo, ještě před znaménko.“ ve Wikipedie: Typografické rady). Nicméně, je asi na místě zpochybnit to tvrzení celé, protože ozdrojováno není vůbec. Tedy nechám to na Vaší verzi, zde jen informace, že to tak vždy být nemusí. Zdravím, --Vlout (diskuse) 4. 4. 2015, 11:33 (CEST)Odpovědět

Děkuji za radu. Myslel jsem zde na celkovou pochybnost textu. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 4. 4. 2015, 11:45 (CEST)Odpovědět

Pahýl[editovat zdroj]

Dobrý den,

nerozumím tomu co to znamená pahýl, co s tím mám dělat?--Odpolední účet (diskuse) 9. 4. 2015, 18:14 (CEST)Odpovědět

Wikipedie:Pahýl je pobídka ostatním wikipedistům k rozšíření článku. Často se stane, že článek díky této pobídce někdo rozšíří a poté tuto „pobídku“ z článku odstraní. Pokud máte dojem, že k nějakému článku už není opravdu co doplnit, můžete ho s jistotou odstranit. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 9. 4. 2015, 18:18 (CEST)Odpovědět

Eduardo Paolozzi[editovat zdroj]

Ten infobox se Vám nějak nepovedl.--NoJin (diskuse) 13. 4. 2015, 11:46 (CEST)Odpovědět

To máte pravdu. Chtěl jsem ho nechat „vykreslit“ z datových položek, ale moc zdařilé to není. Buď můžeme dát ten infobox pryč, nebo se tam dá klasický jiný s doplňováním, nebo počkáme až budou doplněny datové položky. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 4. 2015, 12:19 (CEST)Odpovědět
Pokud byl problém jen s tím, že se místo slov zobrazovala čísla, nikdy infobox neodstraňujte, ale doplňte české štítky na Wikidatech. Plní to kategorii Kategorie:Údržba:Doplnit štítek na Wikidatech, kterou často procházím a štítky doplňuji, nicméně někdo další by se hodil. --Marek Koudelka (diskuse) 13. 4. 2015, 15:58 (CEST)Odpovědět
Pokud to bude v mých chabých možnostech, rád pomohu. Ale zatím mi systém wikidat dělá trochu problémy. Je to jiný styl práce než na wikipedii. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 4. 2015, 17:05 (CEST)Odpovědět
Zrovna toto je dost jednoduché, pokud budete potřebovat poradit, určitě se ozvěte. --Marek Koudelka (diskuse) 13. 4. 2015, 17:12 (CEST)Odpovědět

Přehlednost diskuse[editovat zdroj]

Dobrý den. Dovolil bych si Vám navrhnout, abyste kvůli zachování přehlednosti Vaší diskusní stránky přesunul rozměrný Dyptichon kněží litoměřické diecéze v letech 1886–1937 někam na podstránku, např. Wikipedista:Martin Davídek/Diptychon nebo Wikipedista:Martin Davídek/Dyptichon kněží litoměřické diecéze v letech 1886–1937. Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 13. 4. 2015, 12:56 (CEST)Odpovědět

Abych se přiznal zatím nemám zkušenost se založením stránky wikipedista:xy/něco - jestli Vás mohu poprosit klidně to udělejte za mě a ten dyptichon tam dejte. Plánoval jsem ho do wikiknih, ale je potřeba přeložit ty německé části do češtiny. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 4. 2015, 13:04 (CEST)Odpovědět

Řád Wikignóma[editovat zdroj]

Děkuji! S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 4. 2015, 13:58 (CEST)Odpovědět

Tor (skalní tvar)[editovat zdroj]

To je výborné, editovat, sotva se vloží nový článek a autor právě přidává kategorie...--Dirillo (diskuse) 17. 4. 2015, 11:20 (CEST)Odpovědět

Omlouvám se, že jsem tedy reagoval příliš rychle, ale předpokládal jsem, že když není vložena šablona Pracuje se, že autor na kategorii zapomněl, protože článek je pěkný a kategorie mu chyběla. Vím, že poměrně rychle místo, aby někdo si dal práci a vložil kategorii, raději přidá šablonu kategorizovat. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 17. 4. 2015, 11:50 (CEST)Odpovědět
Tak jsme si to včera zopakovali (u "soudruhů z NDR")... Příště se už řádně obrním - a dodatečně děkuji za odpověď!:)Dirillo (diskuse) 23. 4. 2015, 11:58 (CEST)Odpovědět
Když tam nedáte šablonku Pracuje se, tak jak člověk může vědět, že na tom ještě něco chcete měnit? Nezlobte se, ale mě v tomto také vyučili jiní, že pokud jsem tam nedal tuto šablonu, znamenalo to, že už needituji a mohou ostatní něco doplnit či vylepšit. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 23. 4. 2015, 12:07 (CEST)Odpovědět
Vážený pane kolego (tedy kolego ve smyslu wikipedistických aktivit)! Měli bychom si ujasnit, že moje dnešní slova nebyla míněna nijak ve zlém, ba naopak - proto také tam na konci textu byl smajlík. Nejsem na Wikipedii ještě ani tři měsíce a spoustu věcí neznám - například právě to, že (a jak) lze uzamknout čerstvě editovaný článek, vím až od této chvíle díky Vám! Prostě někdy tápu a občas vrazím úsměvem do zdi... Zároveň Vám ale musím říci, že by mi to naše "střetávání" nad novými články do budoucna skoro i chybělo! Takže když tam nedám "údržbu", budu se těšit na další setkání a spolupráci.(A snad i v případech, pokud se někde v rámci svých geografických toulek přiblížím k tématu, které je Vám profesně blízké). Zdraví--Dirillo (diskuse) 23. 4. 2015, 15:16 (CEST)Odpovědět
Díky za vstřícné gesto, rád jej vítám. Jsem sice na wikipedii přes tři roky, ale učím se také stále nové věci. A už jsem také mnohokrát narazil do zdi a asi ještě narazím. Ale je vítán každý, kdo chce rozšířit znalosti své i ostatních. S tím čerstvě uzamčeným článkem už jsem také jednou "dostal za vyučenou". Měl jsme něco rozdělaného, dal jsem tam šablonu pracuje se (mimochodem je dole podle pod Uložit změny/Ukázat náhled/Ukázat změny na konci Středoevropské jazyky a zvláštní znaky), pak jsem onemocněl a z domova, kde jsem neměl materiály přidával každý den jen trochu informací. Také mi přišlo, ať to takto nedělám, že je lepší po několika dnech klidně dát šablonku pryč, že to někdo může doeditovat a až se uzdravím, že mohu doplnit další. :-) S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 23. 4. 2015, 15:36 (CEST)Odpovědět

Otto Sverdrup[editovat zdroj]

Pane Davídek, děkuji za vylepšení článku o Ottovi Sverdrupovi. Pokračoval jsem dál v editaci a kategorie a autorizační data vámi vložená se již nezobrazují, až jsou ve zdroji viditelná. Umíte s tím něco udělat? Jsem tady stále začátečník. Děkuji. Honza --Honzach (diskuse) 19. 4. 2015, 00:45 (CEST)Odpovědět

Chybělo tam zakončení galerie. Už se mi to také někdy stalo, že jsem nemohl přijít na to proč se mi data nezobrazující. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 19. 4. 2015, 07:52 (CEST)Odpovědět

Díky moc.--Honzach (diskuse) 19. 4. 2015, 10:43 (CEST)Odpovědět

Ignác Meisner[editovat zdroj]

Ignác Meisner údaj o narození je nedohledatelný a patrně neexistuje na webu kde lze tento údaj ověřit. Chybí údaj o místě narození. Kde jste čerpad ono datum narození? --Martin wolf (diskuse) 19. 4. 2015, 15:28 (CEST)Odpovědět

Údaje jsem čerpal z eo, ale jak se dívám, je to nyní neaktivní zdroj. Martin Davídek (diskuse) 19. 4. 2015, 16:44 (CEST)Odpovědět

Škoda, on se musel někde narodit a z genealogického hlediska to v době jeho života bylo daleko důležitější než vlastní datum narození. On byl celkem významná osoba (regionálně) a jeho místo narození muselo být známo. Pozoruji, že i u dalších hornopoličských arciděkanů chybí údaj o místě jejich narození. --Martin wolf (diskuse) 19. 4. 2015, 19:37 (CEST)Odpovědět

Zkusím se zeptat našich archivářů na litoměřickém biskupství, mohli by mít nějaké údaje. Mají k Horní Polici myslím velmi kladný vztah, tak snad se o něco dále posuneme. Děkuji za Vaši práci, rád pozoruji nové a nové odkazy na matriky. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 19. 4. 2015, 22:08 (CEST)Odpovědět

Skytaly[editovat zdroj]

Dobrý den, doplnil jsem infobox ke kostelu ve Skytalech, ale nejsem si jistý jeho zařazením v církevní organizaci (diecéze, vikariát, farnost apod.). V těchto věcech se vyznáte, takže prosím o kontrolu a případnou opravu. Petr Kinšt (diskuse) 27. 4. 2015, 19:46 (CEST)Odpovědět

Děkuji za zprávu. Jedná se o kostel v plzeňské diecézi, farnost Žlutice - již jsem to aktualizoval. S poděkováním za Vaši práci v úctě Martin Davídek (diskuse) 28. 4. 2015, 08:22 (CEST)Odpovědět

Poutní místa litoměřické diecéze[editovat zdroj]

Milý kolego, chtěl bych se pozeptat, zda jsou nutná v šabloně {{Poutní místa litoměřické diecéze}} ta čísla. Podle mne tam nemají žádný význam. Krom toho bych možná pouvažoval nad nějakým zvýrazněním jednotlivých obcí na úkor názvů kostelů a kaplí. Přišlo by mi to tak přehlednější. Přiznám se ale, že netuším, jakým způsobem zvýraznění provést (větší písmo?). --Jan Polák (diskuse) 11. 5. 2015, 07:39 (CEST)Odpovědět

U těch čísel jsem o tom uvažoval od začátku zda ano či ne a o zpřehlednění pomocí zvýraznění také. Zkusím s tím ještě něco udělat. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 11. 5. 2015, 08:52 (CEST)Odpovědět

Poděkování[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl jsem jen poděkovat za výborný likér. :) Slyšel jsem na Tebe pouze samé superlativy a chválu. S díky a srdečně--Kacir 16. 5. 2015, 19:47 (CEST)Odpovědět

To jsem rád, že chutná (nebo bude chutnat)  :-) Až budeš mít cestu do Litoměřic, zastav se. Bydlím na biskupství. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 5. 2015, 19:51 (CEST)Odpovědět

Josef Maria Liebich[editovat zdroj]

Dobrý den. Vy jste patrně autorem přízpěvku Josef Maria Liebich. Mě by docela zajímalo, kde jste zjistil že se tato osoba narodila 15.května 1834 v Zákupech. Prohlédl jsem zákupskou matriku narozených a k tomuto datu se žádný Josef "Maria" Liebich nenarodil. Hledal jsem deset let naspátek a deset let dopředu (rozmezí let 1824-1844) a našel jsem pouze narození jediného Josefa Liebicha. Ten se však narodil 15. května 1839. Je zajímavé, že souhlasí den a měsíc. Na webu neexistuje (já nic nenašel) žádná relevantní stránka popisující nějak život kněze a arciděkana Josefa Maria Liebicha. Kde jste prosím čerpal informace vy? Externí odkazy jsou nefunkčí a literatura není v digitální podobě přístupná. --Martin wolf (diskuse) 28. 5. 2015, 09:53 (CEST)Odpovědět

Zdravím Vás a děkuji touto cestou za doplňování odkazů na matriky v mnoha článcích, jak si všímám. Informace o Josefu Marii Liebichovi jsem vzal z externích odkazů, které souvisely se stránkami obce v době, kdy byly funkční. Úmrtí je celkem jasné, to je z díla Augustina Volkery, ale v otázce narození Liebicha vznesu ještě dotaz k archivářům biskupství a doplním případně údaj. Děkuji za spolupráci. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 28. 5. 2015, 10:08 (CEST)Odpovědět
Zpráva od archivářů biskupství: „Jak podle katalogů cleri, tak knihy svěcenců se narodil v Zákupech 15. 5. 1839. Kolega ho našel i v matrice, musí se podle rejstříku, vedli dvoje matriky. M“ – Snad by to mohlo stačit k dohledání. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 29. 5. 2015, 09:49 (CEST)Odpovědět

Oznamuji vám, že jsem si dotazem na matriční úřad v Žandově, kde jsou uloženy matriky obce Horní Police ověřil datum narození arciděkana Josefa Maria Liebicha. V matrice zemřelých je uvedeno jeho datum narození a skutečně se narodil 15.května 1839 v Zákupech. Potvrdilo se mě, že mnou dohledaný zápis je správný a patří této osobě. Údaj na Wikipedii vámi napsaný je bohužel chybný. Já vše opravím a vložím tam relevantní odkaz na matriku narozených, kde je zápis o narození Josefa Maria Liebicha. --Martin wolf (diskuse) 29. 5. 2015, 13:17 (CEST)Odpovědět

Děkuji za upřesnění údaje, jeho opravu a doplnění zdroje. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 29. 5. 2015, 15:45 (CEST)Odpovědět

Kostomlaty[editovat zdroj]

Dobrý den, chystám se dneska večer do Kostomlat a čtu Váš pěkný článek o kostele. Chtělo by to jen opravit referenci č. 2, protože ta se vztahuje ke kostelu sv. Františka Xaverského v Děčině-Bělé. Srdečně --Gortyna (diskuse) 29. 5. 2015, 08:53 (CEST)Odpovědět

Děkuji za upozornění, už jsem do upravil a dal pouze jako poznámku editora. Když jsem editoval Bělský kostel, všiml jsem si zmínky o kostomlatském varhanáři. Pěkný pobyt v lokalitě. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 29. 5. 2015, 09:01 (CEST)Odpovědět
Díky.--Gortyna (diskuse) 29. 5. 2015, 09:33 (CEST)Odpovědět

Kostel v Dolním Oldřiši[editovat zdroj]

Kolego, mohl byste se, prosím, podívat na diskusi o kostele v Dolním Oldřiši? Kolega Fagnes článek přesunul z názvu „Kostel svatého Martina (Dolní Oldřiš)“ na „Kostel svatého Martina z Tours (Dolní Oldřiš)“. Bohužel od té doby se Fagnes na Wikipedii neukázal. Neměl byste tedy Vy nějakou informaci či zdroj, který by problém pomohl vyřešit? Předem díky. --Jan Polák (diskuse) 15. 7. 2015, 21:44 (CEST)Odpovědět

Situaci bych viděl poměrně jednoduše. Není třeba dělat doplněk z Tours, protože příliš mnoho sv. Martinů není na výběr viz Svatý Martin. Mohlo by se eventuelně uvažovat o sv. Martinovi z Dumia, ale takovou zvláštnost by zřejmě kroniky zachytily. Svatý Martin de Porres byl svatořečen až ve druhé polovině 20. století, takže také nepřipadá v úvahu. Navíc existuje církevní praxe, že pokud to není výslovně uvedeno, jedná se téměř vždy o nejstaršího svatého nositele jména, což byl s jistotou sv. Martin z Tours. V textu jsem doplnil link na prvního nositele jména a myslím, že není třeba se tím víc trápit. Řešení s přesměrováním je myslím adekvátní. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 15. 7. 2015, 22:03 (CEST)Odpovědět
Děkuji za upřesnění a vysvětlení. --Jan Polák (diskuse) 15. 7. 2015, 22:51 (CEST)Odpovědět

František Pečinka[editovat zdroj]

Jak děláte ten odkaz na NK, já jsem na to nepřišel. Když odkaz na NK potřebuji do wikičlánku vložit, dělám to asi špatně, ale jinak to neumím. Viz. příkla u Františka Pečinky, což jste opravil.--Martin wolf (diskuse) 18. 7. 2015, 15:10 (CEST)Odpovědět

Je to celkem jednoduché. Používám šablonu * {{NK ČR|xxxxxx}}. Místo xxxxxx tam napíšu číslo, které se mi objeví na severu Nároční knihovny, poté co poklepu na jméno dotyčného Vyhledat záznam v bázi autorit. Nahoře se v řádce objeví Ident. číslo, Františka Pečinky např.: jk01092257 To pak dám na místa těch xxxxxx. Až to uložíte, můžete to ještě zkontrolovat, zda tam není nějaká chyba. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 18. 7. 2015, 16:13 (CEST)Odpovědět

Děkuji za radu, ale mě to jednoduché nepřipadá. Zadávám jméno (třeba Alois Jirásek)

http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc

do - Zadejte slovo nebo slovní spojení, vyberu údaj pro vyhledání - AUTOR a povrdím OK a seznam knih se objeví, ale žádné identifikační číslo tam nevidím. Asi dělám něco špatně. Nemohu na to přijít. Vkládání té šablony do externích odkazů zvládnu, ale najít to id.číslo prozatim ne. Hezký den. --Martin wolf (diskuse) 18. 7. 2015, 17:05 (CEST)Odpovědět

Zkuste zadat Vyhledat záznam v bázi autorit - možná jsem to sám uvedl překomplikovaně Martin Davídek (diskuse) 18. 7. 2015, 18:00 (CEST)Odpovědět

Můžete mě sem dát link kam to mám zadat. Podle toho vašeho návodu to nenajdu. --Martin wolf (diskuse) 18. 7. 2015, 20:43 (CEST)Odpovědět

Příklad: http://aleph.nkp.cz/F/LPSMMX413PLD57XLR6JPFPQYNSM1AC2CS3SDUAERRNE5922GH7-04370?func=accref&acc_sequence=000171388

Václav Kára[editovat zdroj]

Odkaz na matriku je přiložen a matrika je dobře čitelná, stačí zalistovat a podívat se jak matrikář píše dvojku. VK se narodil 7.septembra (září). To je můj názor. --Martin wolf (diskuse) 18. 8. 2015, 14:23 (CEST)Odpovědět

Děkuji za promptní konzultaci. Shoda je jak vidím všeobecná, opravím údaj na wikipedii. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 18. 8. 2015, 14:36 (CEST)Odpovědět

Loc map[editovat zdroj]

Dobrý den, mohu se zeptat jak nastavit do infoboxu farnost správně položku loc map? Děkuji --Fried Marek (diskuse) 19. 8. 2015, 14:12 (CEST)Odpovědět

Většinou to dávám v tomto tvaru (jako příklad beru dómskou farnost v Litoměřicích):

| loc-map = {{LocMap |Česko |position=right |lat_deg=50 |lat_min=31 |lat_sec=56.5 |lon_deg=14 |lon_min=7 |lon_sec=42.3 |float=center |caption= <center>Poloha farnosti na mapě [[Česko|České republiky]]</center> |label=Římskokatolická<br />dómská farnost<br />u sv. Štěpána<br />Litoměřice | width = 200}}

Stačí to zkopírovat a nahradit novými údaji. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 19. 8. 2015, 14:17 (CEST)Odpovědět

právě mne zajímají ty údaje, konkrétně u článku Římskokatolická farnost u kostela sv. Františka z Assisi Praha - Chodov, nechápu ty čísla. Děkuji --Fried Marek (diskuse) 19. 8. 2015, 14:34 (CEST)Odpovědět
Zadávají se pochopitelně zeměpisné souřadnice "lat" je latituda (zeměpisná šířka), "lon" je longituda (zeměpisná délka). Dále "deg" jsou stupně, "min" jsou minuty, "sec" sekundy. Width je šířka obrázku/mapky. --Vachovec1 (diskuse) 19. 8. 2015, 16:02 (CEST)Odpovědět
Děkuji mnohokrát :) S pozdravem --Fried Marek (diskuse) 19. 8. 2015, 16:41 (CEST)Odpovědět

Portál „Česko“ a farnosti[editovat zdroj]

Kolego, nemyslím si, že je vhodné do článků farností z Frýdlantska vkládat portál „Česko“. Hierarchicky je portál „Frýdlantsko“ podřazen portálu „Česko“, a tudíž jsou články zařazením do portálu „Frýdlantsko“ současně též prvky portálu „Česko“. Je to, podle mě, obdobné jako s kategoriemi a umisťováním článků do nich. --Jan Polák (diskuse) 24. 9. 2015, 17:08 (CEST)Odpovědět

Asi máte pravdu. Před chvílí jsem na to také přišel. Našel jsem Frýdlantsko jako Přibuzný portál ne jako podřízený, ale pokusím se to Česko odstranit, protože to vyplývá z logiky věci. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 24. 9. 2015, 17:13 (CEST)Odpovědět

Brozany, kostel[editovat zdroj]

Ještě je tam na konci popisu interiéru věta, která patří k té jižní věži. Jenže nevím, jestli to nějak souvisí s tou edikulou, ale asi ne, protože ta se zřejmě týká portálu lodi. Kdyžtak na to mrkněme... --MONUDET (diskuse) 25. 9. 2015, 16:19 (CEST)Odpovědět

Nadpisy[editovat zdroj]

Dobrý den, Martine, děkuji Vám, že po mně upravujete ty moje články. Jenom mám pochybnosti nad tím, zda je dobré rozdělovat na kapitoly text, který má celkově jen pár odstavců (vizte třeba [5], nadpis Život). Smyslem nadpisu je usnadnit čtenáři orientaci v textu, ale že tady to spíš orientaci zhoršuje, protože nadpis tam tak divně poletuje mezi obrázky. Vím, že je takových kraťounkých kapitol česká Wikipedie plná, ale někde se musí začít s tím něco dělat. :-) Srdečně,--Ioannes Pragensis (diskuse) 28. 9. 2015, 11:49 (CEST)Odpovědět

Je mi celkem jasné, že u kratších textů je otázka, ale tu praxi oddělit úvodní část jsem nevymyslel, ale převzal, když mě na to v začátcích někdo upozornil, abych to takhle členil. Je to samozřejmě s výhledem do budoucna, že takový článek někdo doplní třeba o informace o dílech apod. Např. u toho Joachima Patinira jsem obrázek, který by byl až pod infoboxem dal na levou stranu, čím ta stránka má kompaktnější tvář. Ale je možné, že v některých zobrazovačích nebo na obrazovkách taková úprava může vypadat divně. Kdyby se dal ten obrázek nad titulek nebo se tam ten titulek nedal vůbec, vypadalo by to lépe? Možná to vyzkoušejte. S pozdravem a přáním mnoha zdařilých editací Martin Davídek (diskuse) 28. 9. 2015, 13:43 (CEST)Odpovědět
U toho Patinirova obrázku jste to určitě zlepšil, o tom žádná, ale ty nadpisy mezi každými dvěma větami, to je mor české Wikipedie. Někdo se kdysi naučil, že se má text členit do kapitol, a tak to učí nováčky dělat i tam, kde to moc nedává smysl. Zkusím ten titulek odstranit, kdyby text někdo rozšířil, tak ho tam zase může vrátit. Srdečně,--Ioannes Pragensis (diskuse) 28. 9. 2015, 15:56 (CEST)Odpovědět

Azer Karimov[editovat zdroj]

pomoc. --Araz Yaquboglu (diskuse) 2. 10. 2015, 08:33 (CEST)Odpovědět

Komandor[editovat zdroj]

Prosím nepřidávejte k článku Komandor špatná interwiki. Vámi přidaná interwiki odkazují na obecnou hodnost, která se v češtině jmenuje námořní kapitán, nikoliv na specifickou polskou hodnost komandora. S pozdravy --Silesianus (diskuse) 28. 11. 2015, 13:14 (CET)Odpovědět

Biskupská titulatura[editovat zdroj]

Zdravím Vás, Vážený kolego! Před časem jste mi na mé diskusní stránce děkoval za nějaké drobné úpravy v biskupské titulatuře. Konečně se mi podařilo dodržet tehdejší slib a dopsat odstavec o titulatuře do článku kníže-biskup (titulaturu tam dále zmińuji i u velmistra a velkopřevora Maltézského řádu a u biskupa z Urgell, spoluknížete Andorry). Během 1-2 dnů doplním zdroje, už jsem neměl sílu, ale většina se dá najít v článku Jasnost (predikát). Doufám, že Vám to ve Vaší práci k něčemu bude. I jinak jsem Vám k dispozici! S pozdravem: --Upíří historik (diskuse) 4. 12. 2015, 22:32 (CET)Odpovědět

Milý kolego, to je velkolepá práce a mohu Vám jen pogratulovat. S přáním poklidných dní v úctě Martin Davídek (diskuse) 4. 12. 2015, 23:58 (CET)Odpovědět

Infobox osoba u šlechty a panovníků[editovat zdroj]

Dobrý den pane kolego, prosím pěkně, mohl byste používat raději infobox panovník, panovnice ( jako je třeba zde - https://cs.wikipedia.org/wiki/Eduard_II.) než osoba? Zikmund František Tyrolský má po vašem zásahu tabulky o příbuzných dokonce dvě. Vypadá to dost šlendriánsky.:(--Meluzína (diskuse) 7. 12. 2015, 16:56 (CET)Odpovědět

Velmi rád bych používal infoboxy panovník, či panovnice, ale na rozdíl od infoboxu osoba či spisovatel, zatím příliš nefungují dohromady s wikidaty, což je veliká škoda. Bylo by to jistě přínosné. Domnívám se, že je to lépe použít infobox osoba, než když jsou takové osoby bez infoboxu vůbec, protože infobox dává rychlý a stručný přehled o tom, kdo je s danou osobou v bližším příbuzenském vztahu a je to celkové zrychlení. Mohli bychom asi vésti polemiku, a pravděpodobně zbytečnou, že je efektivnější vzít infobox panovník či panovnice a otrocky ho vyplňovat, ale to by byl krok zpět, když k tomuto účelu již daleko efektivněji slouží wikidata. Nebude jistě problém, až někdo takto vylepší již zmíněné infoboxy jimi nahradit infobox osoba. Bylo by asi lepší vyvinout úsilí k tomu, aby infobox panovník, panovnice byly takto vylepšeny a rád je budu používat. S přáním dobrých editací Martin Davídek (diskuse) 7. 12. 2015, 17:08 (CET)Odpovědět
Díval jste se Na toho Zikmunda Tyrolského? Po Vašem zásahu jsou tam duplicity, dvě zbytečné tabulky, které se překrývají. A i na wikidatech bývají občas hlouposti. Raději infobox panovník vyplním ručně a bude to pořádně, než takovéhle řešení.:(--Meluzína (diskuse) 7. 12. 2015, 17:15 (CET)Odpovědět
Díval jsem se samozřemě na toho Zikmunda Tyrolského a proto jsem tam doplnil ten link (trochu provokativně, protože v ib už byl automaticky). Ale souhlasím s Vámi, že je to duplikace, když se tatáž jména objeví v infoboxu i v tabulce příbuzenstvo, a také s tím, že na wikidatech se občas objeví nesmysly. Vidím to v určitých stupních. Je dobře, když má u osob článek šablonu příbuzenstvo, je ještě lépe, když má obecný infobox s dobrými údaji a je nejlépe, když má tematizovaný infobox se všemi dobrými údaji. Myslím, že mezi námi není velkého rozporu, jen jsem vyjádřil přání, že by bylo dobré, kdyby infoboxy pro panovníky byly propojeny s wikidaty. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 7. 12. 2015, 19:59 (CET)Odpovědět
Dobrá. Ovšem s tím přáním se musíte obrátit na nějaké technicky zdatnější wikipedisty, ptž já jsem v tomto zcela nepolíbená.:) A zatím preferuju ruční práci.--Meluzína (diskuse) 7. 12. 2015, 20:08 (CET)Odpovědět
Díky, zkusím to.:-) Martin Davídek (diskuse) 7. 12. 2015, 20:10 (CET)Odpovědět
Zdravím. Doporučuji obrátit se na kolegu Matěje Suchánka, ten má s úpravami infoboxů pro přebírání informací s Wikidat velké zkušenosti. --Vachovec1 (diskuse) 7. 12. 2015, 22:59 (CET)Odpovědět

Tomáš z Kluže[editovat zdroj]

Díky za přenesení obrázku z Wikipedie na Wikimedia Commons a vložení.--NoJin (diskuse) 12. 12. 2015, 16:36 (CET)Odpovědět

Rádo se stalo. :-) Martin Davídek (diskuse) 12. 12. 2015, 16:38 (CET)Odpovědět

Javorské[editovat zdroj]

Zdravím Vás

Chcem sa opýtať ( nakoľko som tu úplný nováčik) ako ste pridali k článku tu peknu tabuľku na pravo a mapu ??

Ďakujem za radu s pozdravom Martas02201

Milý kolego, ten infobox tam přidal kolega Maoman, jak je vidět v historii stránky. Když tak napište jemu. Ale přidávání infoboxů není nic těžkého. S pozdravem a přáním mnoha dalších editací Martin Davídek (diskuse) 14. 12. 2015, 12:11 (CET)Odpovědět

Kostel U Jákobova žebříku[editovat zdroj]

Zdravím, dovolím si upozornit, že jsem otevřel hlasování v rámci nominace článku Kostel U Jákobova žebříku mezi Nejlepší články. Tak pokud byste měl chuť se zapojit, budu rád. Díky. --Jan Polák (diskuse) 16. 12. 2015, 02:56 (CET)Odpovědět

No zatím jsem se do takových diskusí příliš nezapojoval, ale co není, může být. Vše je jednou poprvé. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 12. 2015, 22:26 (CET)Odpovědět
Vycházel jsem z toho, že jako „člověk znalý oboru“ – mohu-li to tak použít – bude Váš hlas fundovaný. Ale samozřejmě Vás do ničeho nenutím. --Jan Polák (diskuse) 17. 12. 2015, 13:34 (CET)Odpovědět
Jenže já nevím, kde je to hlasování samotné. Je to pouze na základě diskuse nebo se někde dávají body? S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 17. 12. 2015, 18:13 (CET)Odpovědět
Hlasování probíhá zde – Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Kostel U Jákobova žebříku – v rámci nominace. --Jan Polák (diskuse) 17. 12. 2015, 23:54 (CET)Odpovědět

Kostel Čtrnácti svatých pomocníků (Mělník)[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Kostel Čtrnácti svatých pomocníků (Mělník), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: VLČEK, Pavel; SOMMER, Petr; FOLTÝN, Dušan, a kol. Encyklopedie českých klášterů. Praha: Libri, 2002. ISBN 80-85983-17-6. S. 360–361. 

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Harold (diskuse) 19. 12. 2015, 14:21 (CET)Odpovědět

Skutečně jsem čerpal ze zdrojů, které jsou uvedeny, ostatně dal jsem údaj také do použité literatury. Odstranění není problém, protože existuje literatura starší 70 let o téže věci (L. Böhm, 1892, 390-91; V. Rabas, 1937, 58), ze které autoři čerpali a bude třeba ji dohledat a poté doplnit. Martin Davídek (diskuse) 19. 12. 2015, 17:37 (CET)Odpovědět
To bohužel nebylo čerpání, ale doslovné přepsání části hesla o mělnickém kapucínském klášteře (té, která se týkala kostela) z uvedené knihy. Jako autor toho hesla je uveden Pavel Vlček, tedy pokud od něj není povolení na zkopírování jeho díla pod svobodnou licencí, která je kompatibilní s Wikipedií, nelze tento text zde mít. Čerpání informací a napsání vlastního textu vlastními slovy je samozřejmě možné (na tom Wikipedie stojí), ale toto je, bohužel, porušení autorských práv.
Totéž Kostel svaté Ludmily (Litoměřice) (nechci plevelit diskusní stránku nepěknou černou šablonou, tak jen info tímto způsobem).--Harold (diskuse) 19. 12. 2015, 17:47 (CET)Odpovědět
Díky za vysvětlení, až proběhne stanovená doba, doplním informace vlastními slovy a zřejmě z více zdrojů, aby vše bylo tak jak má být. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 19. 12. 2015, 17:52 (CET)Odpovědět
Klidně můžete dřív, stačí tu šablonu z článku odstranit a něco napsat. Správci po vypršení lhůty jenom skryjí obsah závadných verzí. A snad nevzniklo víc takových zkopírovaných textů - kdyby jo, muselo by se to rovněž vyřešit odmazáním. --Harold (diskuse) 19. 12. 2015, 22:20 (CET)Odpovědět

Kostel svatého Vojtěcha (Račetice)[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že píšete článek o račetickém kostele. Jenom chci upozornit, že na obrázku kaple s památným dubem, který jste použil v infoboxu, není kostel svatého Vojtěcha, ale račetická evengelická kaple. Kostel svatého Vojtěcha stojí na návsi. Chtělo by to opravit i souřadnice, které jsou správně v článku o farnosti. --Petr Kinšt (diskuse) 19. 12. 2015, 20:15 (CET)Odpovědět

Děkuji za informace, to by byla pěkná ostuda, kdyby to tak zůstalo. Nechcete se toho článku ujmout? S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 19. 12. 2015, 20:27 (CET)Odpovědět
Spíš ne. Chtěl jsem to napsat před několika týdny, ale jediný použitelný zdroj, který ke kostelu mám, jsou Umělecké památky Čech. Podle nich jsem napsal ten krátký odstavec v článku o vesnici, ale na samostatný článek mi to přišlo málo. --Petr Kinšt (diskuse) 19. 12. 2015, 20:55 (CET)Odpovědět
Klidně to upravte. MD

Kostel Čtrnácti svatých pomocníků (Kadaň)[editovat zdroj]

V tomto článku jsou dvakrát nadpisy "Boční oltáře na severní straně", jeden z nich nejspíše budou oltáře na straně jižní, ale takový znalec nejsem, abych to zfleku opravil, tak že by to opravil autor sám?--BíláVrána (diskuse) 2. 1. 2016, 01:51 (CET)Odpovědět

Díky za upozornění, už jsem to opravil. Vzniklo to asi překopírováním předchozího nadpisu. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 2. 1. 2016, 09:58 (CET)Odpovědět

Římskokatolická farnost Jablonec u Mimoně[editovat zdroj]

Dobrý den, jen se chci ujistit, že ty Vámi dodané pobočky udává ta kniha, co máte v sekci Literatura. Chytilův místopis ČSR udává osady Chlum a Prosíčka paradoxně do farnosti Kuřívody, i když ty byly mnohem dále než přilehlý Jablonec. Takže buďte jedna publikace lže, anebo se farní příslušnost těch dvou osad ke konci jejich existence změnila. Jelikož místopis je z roku 1929 a Biskupství litoměřické z 1997, tak ta druhá publikace tu možnou změnu třeba reflektuje. Také nevím, proč jste na ta sídla neudělal odkazy, některá už mají články (má práce), u jiných by se musely dát nějaké rozlišovače. Ta vaše kniha uvádí i Zbynsko? To má dosti nejasný význam, může to být hájovna nebo poustevna nebo oboje :-) Pak mi není úplně jasné, že ten váš pravděpodobný zdroj máte narozdíl ode mě v literatuře, a ne v referencích. Nápověda o referencích říká „Literatura“ a „Externí odkazy“ informují čtenáře, kde může čerpat další informace. Nemohou sloužit jako náhrada referencí, ale tohle je asi takové sporné a nepříliš závazné doporučení. --LaSo (diskuse) 3. 1. 2016, 20:22 (CET)Odpovědět

Ano, je to přesně tak. Doplněné položky jsou z oficiálního Katalogu litoměřické diecéze AD 1997, který zpracoval tehdejší kancléř biskupství Jaroslav Macek, na základě všech dostupných katalogů, které měl od roku 1763 až do současnosti (všechno oficiální zdroje). Tento zdroj je třeba považovat za dostatečně důvěryhodný a jistý. Zařadil jsem ho zatím do literatury, protože jsem dnes jednak neměl dostatek času, abych článek doplnil ještě od další zdroje a jednak, proto že jsem zjistil, že řada farností českolipského vikariátu má v tomto ohledu nepřesné údaje, což si vyžádá více práce. Navíc není příliš vhodné dávat ref. do infoboxu, ale raději do textu. Budu muset projít všechny články farností litoměřické diecéze zakládané kolegou Vianney, se kterým se osobně znám, a doplnit popř. opravit údaje, které jsou nepřesné. Zároveň se ho musím dotázat, odkud čerpal. To si vyžádá čas, ale je to nutné udělat, jinak bude zmatek. Bylo by možné, protože hranice farností se občas měnily, že Chytilův místopis ČSR zachycuje stav v roce 1929, jak píšete. Mohl bych Vám popřípadě poslat výtisk Mackova katalogu (mám jich více), abych na takovou práci nebyl sám, a byla zároveň i určitá kontrola, protože člověk se může zmýlit. V tom případě mi napište poštovní adresu, na kterou Vám jej mohu poslat. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 3. 1. 2016, 23:25 (CET)Odpovědět
Pokud se informace z infoboxu už neoopakují v článku, tak jsou v IB pořádku. Vy jste je teď v článku zopakoval, tak už tam být nemusí. Nelíbí se mi, jak jste dal ty indexy poznámky a reference ke každému sídlu, vypadá to ošklivě. Já bych buďto dal ty indexy jen na jedno místo, asi za dvojtečku v té sekci, nebo bych text z poznámky dal přímo do té sekce, někam před seznam nebo za seznam. To samé s tou referencí Macka. Místopis bych úplně vyhodil, když je starší a neaktuální. Ještě bych upravil/přidal odkazy těch sídel. Ty odkazy příp. všechny návrhy bych mohl udělat sám, jestli nemáte nic proti. Díky za nabídku s katalogem, ale neposílejte mi ho, není to můj obor zájmu a neměl bych na to čas. S pozdravem --LaSo (diskuse) 4. 1. 2016, 13:31 (CET)Odpovědět
Pokusil jsem se ten text zpřehlednit. Pokud by tam nebyly ty německé názvy, názvy by v článku už neměly smysl, protože jsou už v IB. Praxe však ukazuje, že zvláště německy mluvící lidé (píší a jezdí z Německa, Rakouska, ale i z USA, na základě těchto údajů – mohu poslat i konkrétní kontakty, kteří většinou dohledávají místo odkud přišli jejich předkové) podle nich dohledávají údaje o farnosti, lze je považovat za důležité. Německé názvy úzce souvisí s historií farnosti a forma seznamu pod sebou je přehledná. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 4. 1. 2016, 15:57 (CET)Odpovědět
Výše mi vypadlo slovo: Pokud se informace z infoboxu už neoopakují v článku, tak jsou reference v IB v pořádku a omylem jsem tím zavdal příčinu ke zbytečné diskuzi :-) Článek jsem trochu upravil, tedy jen doplnil odkazy a vyhodil ten místopis a již k tomu nemám připomínek. Ty reference a poznámky jste vyřešil hezky. --LaSo (diskuse) 5. 1. 2016, 03:34 (CET)Odpovědět

Zdravím. Co se obecně mnou zakládaných článků o farnostech týká, co do územního rozsahu jsem vycházel z informací, které jsou obsažené ve webovém katalogu diecéze. Nevím, jak přesné či aktuální jsou tam informace (každopádně třeba z personálií si pamatuji, že P. Chmelaře tam uváděli jako českolipského kaplana ještě hodně přes rok po jeho smrti). Jak je na tom ten modul, ve kterém se vyhledává farní příslušnost obcí, to netuším. A navíc: řada těch článků zde byla zakládána ještě za trvání starší verze onoho webového katalogu. O nynějším jeho fungování nemám přehled. S pozdravem a přáním všeho dobrého --Vianney (diskuse) 6. 1. 2016, 10:43 (CET)Odpovědět

Jaroslav Bálek[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za úpravy článků od anonymů do použitelného stavu. Ale již několikrát se mi stalo, že jste upravil copyvio a vypadalo jako plnohodnotný článek, teď Jaroslav Bálek. Tyto "podezřelé články" prosím projeďte alespoň přes Google, ostatní si pak copyvia nemusí všimnout, navíc je i pro Vás zbytečná práce upravovat článek, který bude smazán. Díky a přeji hodně úspěchů. OJJ, Diskuse 5. 1. 2016, 06:51 (CET)Odpovědět

OK. Budu více sledovat podezřelé články zda to není copyvio. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 5. 1. 2016, 09:03 (CET)Odpovědět
Dobrý den, díky za záchrany článků, ale opravdu prosím na ta copyvia dávejte pozor, je to škoda mé i Vaší práce. Díky. --OJJ, Diskuse 12. 1. 2016, 17:35 (CET)Odpovědět

Lorenzo Piretto[editovat zdroj]

Carissimo Martin Davídek, grazie per l'aiuto in questa pagina, e ti auguro Buon Anno!

Rei Momo (diskuse) 5. 1. 2016, 11:58 (CET)Odpovědět

Molto grazie e anche auguri nell'Anno 2016. Martin Davídek (diskuse) 5. 1. 2016, 12:01 (CET)Odpovědět

Rozšiřovatelův řád[editovat zdroj]

Děkuji. To je velmi milé. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 6. 1. 2016, 14:30 (CET)Odpovědět

Katarina Mazetti[editovat zdroj]

Chtěla bych též moc poděkovat za vaše doplňování iboxů a autoritních dat v článcích. Jen jsem chtěla upozornit, že seznam děl v NK je někdy i součástí infoboxu (pokud ho tvořím již v článku, jako např. u článku Frédéric Lenormand) a pak jsou tam údaje vlastně 2x. Který má přednost: v iboxu, nebo v externích odkazech, toť otázka. Zdraví Vás --Janet11 (diskuse) 7. 1. 2016, 10:10 (CET)Odpovědět

No ten v infoboxu se generuje automaticky jako ostatní data z wikidat. Je mi jasné, že to tam je 2x, ale protože např. v mobilní verzi se automaticky infobox neotevírá, je dobré, že se to objevuje v externích odkazech. Vždyť v ib jsou také data narození a ostatní data, která se objevují v textu. Infobox tvoří takový rychlý přehled, aby to člověk nemusel hledat pročítáním celého článku. S díkem za poděkování a pozdravem Martin Davídek (diskuse) 7. 1. 2016, 10:16 (CET)Odpovědět
Děkuji za váš názor, také si myslím, že je lépe, když je to 'jištěné' 2x, než když to úplně chybí. Hodně elánu do další práce přeje --Janet11 (diskuse) 7. 1. 2016, 17:22 (CET)Odpovědět

Sukót-benót[editovat zdroj]

Zdravím, můžete se mi prosím podívat na tento článek? Založil jsem jej se mnou dostupnými informacemi, ale cítím, že by to chtělo spíše nějakého hebraistu. Nebo aspoň pokud lze článek lépe wikifikovat. Děkuji, --Lukáš Král (diskuse) 10. 1. 2016, 00:11 (CET)Odpovědět

Bohužel jsem zapůjčil ostatní biblické slovníky, takže momentálně mám při ruce také jen Nový biblický slovník. Snad později to bude doplněno. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 10. 1. 2016, 00:22 (CET)Odpovědět
I tak děkuji, mrknu do Novotného. Požehnanou neděli, --Lukáš Král (diskuse) 10. 1. 2016, 00:27 (CET)Odpovědět

Srpen[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za odhalení vandalismu a snahu o nápravu. Nepoškozenou verzi jednoduše vrátíte tak, že kliknete v histrorii článku na konkrétní datum a čas poslední nepoškozené verze, následně kliknete na editovat zdroj, vyplníte shrnutí (např. „revert vandalismu“ nebo „návrat poslední nepoškozené verze“) a kliknete na uložit. S pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 10. 1. 2016, 22:07 (CET)Odpovědět

Díky za radu. Nějak jsem se v tom zamotal, jak to bylo 2x pod sebou a už jsem nechtěl riskovat další zmatek. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 10. 1. 2016, 22:09 (CET)Odpovědět

Merklín u Přeštic[editovat zdroj]

Zdravím, v Merklíně u Přeštic jsem doplnil pastoračního pracovníka, který je současně ordinaovaným presbyterem. V infoboxu však není vidět. Můžete mi s tím prosím pomoci? Předem děkuji a zdravím, --Lukáš Král (diskuse) 21. 1. 2016, 16:17 (CET)Odpovědět

Lukáši, šablona neobsahuje kolonku pastorační pracovník, ale vyřešil jsem to zařazením pod oddíl farář. Jinak by se musela udělat úprava šablony, ale v tom nejsem odborník a navíc příliš nevím, jaké všechny úřady, služby nebo funkce by se tam musely doplnit, neb přes ČCE nejsem odborník. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 21. 1. 2016, 16:50 (CET)Odpovědět
Děkuji velmi za pomoc s řešením. Já jsem z ČCE a merklínskou stránku rozšiřuji, neb tam v nejbližší době asi nastoupím do služby. Jinak ty funkce k doplnění by byly: farář, administrátor, kurátor, kazatel, ordinovaný presbyter. --Lukáš Král (diskuse) 21. 1. 2016, 17:11 (CET)Odpovědět

Výzva k podání ŽoPS[editovat zdroj]

Milý kolego, chtěl bych se Vás nenápadně zeptat, jestli neuvažujete požádat o práva správce. Podle mého názoru byste byl správcem velmi dobrým a aktivním. Máte potřebné zkušenosti, nadhled a abych tak řekl "ostříží oko". Zkuste o tom popřemýšlet, myslím, že s Vaší volbou by nebyly problémy. S pozdravem Gumideck (diskuse) 8. 2. 2016, 11:16 (CET)Odpovědět

No děkuji za návrh, ale myslím, že je to práce, kterou člověk musí dělat na 100 procent, a tomu bych asi nemohl zatím dostát. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 8. 2. 2016, 11:31 (CET)Odpovědět
Nechci Vás samozřejmě nutit násilím, je to velký závazek. Když jsem pročítal všechny ty komentáře kolem současných voleb správců, vzpomněl jsem si právě na Vás. Je to jen na Vašem uvážení, třeba si to ještě časem rozmyslíte. Přeji pěkný den. S pozdravem Gumideck (diskuse) 8. 2. 2016, 12:55 (CET)Odpovědět

Václav Miko[editovat zdroj]

Zdravím, můžeš se prosím na článek podívat, jestli už jde odstranit ta šablona a uznat to za ozdrojovaný článek? Díky. --Lukáš Král (diskuse) 8. 2. 2016, 20:21 (CET)Odpovědět

Myslím, že důvody pro tu šablonu už asi nebudou, a že by se mohla eventuálně odstranit. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 8. 2. 2016, 20:24 (CET)Odpovědět

Římskokatolické farnosti[editovat zdroj]

Dal jsem téma římskokatolických farností Pod lípu, důvod uvádíte telefon a email (to se snad týká římskokatolického úřadu), a odporuje pravidlu Wikipedie:Co Wikipedie není, což není doporučení, ale závazné pravidlo Wikipedie, wikipedie není adresář. --Mirek256 13. 2. 2016, 06:47 (CET)Odpovědět

Milý kolego, jsem zmaten. Já Pod lípou nic neuvádím. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 2. 2016, 10:06 (CET)Odpovědět

Zde máte odkaz [6]. S pozdravem --Mirek256 13. 2. 2016, 10:56 (CET)Odpovědět

Kolego, Vaší diskusi jsem našel, ale pořád nechápu, proč píšete, že uvádím nějaký důvod. Žádný důvod neuvádím a pokud existuje infobox farnost, který jsem ani nezakládal ani neupravoval, anžto to neumím, a má předepsané rubriky k vyplnění, tak je vyplním. Do této diskuse Pod lípou se nehodlám zapojovat. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 2. 2016, 11:04 (CET)Odpovědět
Jsem na tom podobně, vyplňuji rubriky v existujícím infoboxu farnosti, nic víc, nic míň... OISV (diskuse) 13. 2. 2016, 13:34 (CET)Odpovědět
Dal jsem Pod Lípu, že odmítáte diskuzi porušování pravidel wikipedie, byl tam dotaz, zda jste byl do diskuze o porušování pravidel wikipedie pozván.--Mirek256 13. 2. 2016, 17:17 (CET)Odpovědět
Vážený kolego, žádnou diskusi k porušování pravidel wikipedie neodmítám a pravidla porušovat nemíním. Jeví se mi, že mi stále podsouváte něco někalého. Pokud jsem doplňoval do někým jiným vytvořeného infoboxu údaje, které jsou tam požadavané, pak se nejedná o mou chybu, ale o toho, kdo tyto kolonky zavedl. Jak jsem si v té diskusi všiml, nelíbí se Vám termín korespondenční adresa u excurrend farností, ale ta je potřebná jako Kontakt (což se zobrazuje nad Adresou). Někteří editoři farností to řeší místo termínem korespondenční adresa linkem: viz též na obsazenou farnost, ze které se aktuálně v excurrendu provádí duchovní správa a které je také souhlasná s Databází Ministerstva kultury České republiky. Je to také jedno z možných technických řešení, ale klade větší nároky na čtenáře, protože se musí dále proklikávat. Proto to jsem volil uživatelky jednodušší řešení. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 2. 2016, 17:53 (CET)Odpovědět
Kolega Mirek256 to sem napsal trochu ukvapeně, tím „důvodem“ myslel jeho důvod pro přesun diskuse Pod lípu. Jde o to, že v článcích, kde předepsané parametry vyplňujete, je vyplňujete trochu příliš podrobně, což není úplně dle pravidla Co Wikipedie není. Je dobře, že vyplňujete infoboxy v článcích a přidáváte prospěšné informace, avšak není úplně jisté, jak podrobně by to mělo být. Proto vznikla Pod lípou ta diskuse na toto téma, do kterého Vás znovu zvu já, byť jste již jednou odmítl. Třeba po mém vysvětlení ukvapené pozvánky Mirka256 tentokrát neodmítnete. Prosím Vás tedy o vyjádření názoru, jestli telefon (případně email nebo adresa) do infoboxů patří nebo ne. Jestli jste si diskusi Pod lípou pročetl, je tam tato otázka jako nejpalčivější a třeba byste svým názorem udělal několika tápajícím Wikipedistům jasněji. S pozdravem --Dvorapa (diskuse) 13. 2. 2016, 17:29 (CET)Odpovědět
Také se domnívám, že přesun Pod lípu byl ukvapený. Podrobné vyplňování jsem přejal již od těch, kteří začali články o farnostech psát dříve než já, ale to nyní není problém. V průběhu několika let byl ib farnost v tomto ohledu několikrát upravován. Co se týče údajů. Pokud bychom při úpravě infoboxu zachovali pouze kolonku CPO, bylo by to na dohledání adresy dostatečné, ale minimální, protože tam adresa je. Pokud bychom chtěli něco více, nechť tam je prostá adresa, ale vznikne problém u excurrend, protože bude sice správně podle CPO, ale nebude funkční, protože v některých případech je nefunkční - např. fara už neexistuje (byla zbořena), v jiných případech se však jedná o dočasné excurrendo. Tady bych doporučoval propojit případně kolonku adresa s kolonkou Administrátor excurrendo. To by chtělo naeditovat v ib. Když bych uvažoval o emailu nebo telefonu - to jsou dost proměnné veličiny, tak to až na posledním místě. Poněkud zvláštní kapitolou je farní web - ten by se asi v infoboxu po adrese objevit mohl. Co se týče Co Wikipedie není zde jsem uvažoval, a nejen já, vzhledem k infoboxu podle pravidla preter lexem. Zdá se, že již přišel čas, také zregularizovat tento infobox - myslím tím posunem na vyšší úroveň. Způsob kolegy Mirka považuji za nešťastný, protože se soustředí místo na technická řešení na osobní výpady. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 2. 2016, 17:53 (CET)Odpovědět
já Vás nenapadal, ale teď to udělám, asi jste člověk, který nesnáší sebemenší kritiku. Bohužel.--Mirek256 13. 2. 2016, 18:00 (CET)Odpovědět
Mě přijde, že zdvořilý jste určitě nebyl. --Palu (diskuse) 13. 2. 2016, 18:03 (CET)Odpovědět
OK. Omlouvám se, jestli jsem někoho slovně zranil, nebylo to mým úmyslem. A pojďme se soustředit na úpravu infoboxu, aby se kvalita wikipedie opět zlepšila. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 2. 2016, 18:09 (CET)Odpovědět
Nechci se do toho úplně vměšovat, ale kdybyste mi Mirku256 k jakémukoliv tématu napsal na diskusní stránku to, co jste napsal zde a poté se mnou diskutoval tak, jako jste zde diskutoval s chudákem kolegou Martinem Davídkem, asi bych také odmítal přispět do diskuse Pod lípou. Nechci Vás urazit ani se do Vás nijak navážet, ale měl byste si Mirku256 pročíst doporučení Předpokládejte dobrou vůli. --Dvorapa (diskuse) 13. 2. 2016, 18:29 (CET)Odpovědět
Souhlasím, že je na čase infobox jak zredukovat, tak celkově upravit. pokud by bylo třeba, rád pomohu s technickou stránkou, kdyžtak piště na moji diskusní stránku nebo Pod lípu, případně i sem. --Dvorapa (diskuse) 13. 2. 2016, 18:34 (CET)Odpovědět
Já se do toho také nechci nějak výrazně vměšovat, ale pokud Martin Davídek neustále tvrdí, že vlastně jen vypisuje kolonku v infoboxu, což minimálně u článku Římskokatolická farnost Dolní Poustevna, který je uveden jako příklad Pod lípou, není pravda (tam totiž telefon zanesl do kolonky adresa pomocí odřádkování, v žádné kolonce k tomu určené to není), tak to také není v pořádku. S pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 13. 2. 2016, 18:40 (CET) Odpovědět
Milý kolego, máte pravdu, určitě jsem dříve, když to ještě infobox - farnost neumožňoval, doplňoval telefon odřádkováním bona fide, že by tam ten údaj mohl být uveden. Netvrdím, že by tam do budoucna musel být. Do té diskusní "skládačky" bych měl možná ještě doplnit ještě před několika lety platnou tradovanou povinnost, aby každá farnost měla pevnou telefonní linku, aby duchovní byl vždy dosažitelný. Tato zásada však posledních několik let s nástupem mobilů a změnou čísel pomalu vzala za své. To na vysvětlenou, proč jsem ta čísla doplňoval. Na jejich existenci v ib však netrvám. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 2. 2016, 18:56 (CET)Odpovědět
Děkuji Vám, že jste to teď i napsal. --Jan KovářBK (diskuse) 13. 2. 2016, 19:05 (CET)Odpovědět

odkaz na Víta Honyse na stránce Josefa Honyse[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký důvod jste měl ke změně v infoboxu na stránce Josefa Honyse, konkrétně zřízení odkazu na neexistující stránku Vít Honys. Pokud máte v úmyslu stránku vytvořit, dotyčná osoba se k tomu nestaví kladně. bylo by dobré se nejdříve informovat.

Pavel Pohnert (diskuse) 16. 2. 2016, 19:47 (CET)Odpovědět

Vít Honys je známou osobností, ale netroufl bych si bez dotazu něco takového tvořit, takže jsem pouze naznačil hranatou závorkou, že by to bylo vhodné. Pokud víte, že by nebyl rád, klidně tu hranatou závorku odstraňte, alespoň to budu vědět a nebudu již tímto směrem vyvíjet nějakou aktivitu. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 2. 2016, 19:52 (CET)Odpovědět
Hovořili jsme spolu, a jak jsem psal výše není tomu příliš nakloněn. Závorku jsem odstranil. S pozdravem --Pavel Pohnert (diskuse) 16. 2. 2016, 19:59 (CET)Odpovědět
Naprosto respektuji a zůstávám s pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 2. 2016, 20:03 (CET)Odpovědět

Jiří Kabát[editovat zdroj]

Dobrý den, hledal jsem Jiřího Kabáta v NK a objevil sem jen tohoto. Ta data se dost liší, takže asi nejde o jednu osobu. Do rozcestníku bychom ale měli asi zapracovat oba. Jaký rozlišovač bychom měli použít? Oby byli jak redemptoristé, kněží a překladatelé, ale podrobně jsem to nezkoumal. Díky--Horst (diskuse) 15. 3. 2016, 15:54 (CET)Odpovědět

Milý kolego, mě to v NK ČR odkazuje jen na vyhledavač a s ním jsem nenašel ani jednoho Jiřího Kabáta redemptoristu, ale možná jsem to špatně zadal. Vím akorát o tom jednom. Když na něco přijdete, dejte vědět. V úctě Martin Davídek (diskuse) 16. 3. 2016, 10:34 (CET)Odpovědět

Vavřinec Slavík[editovat zdroj]

Znáte prosím místo narození tohoto duchovního? --Martin wolf (diskuse) 18. 3. 2016, 10:35 (CET)Odpovědět

Pokusím se o nějaký údaj a zdroj. Martin Davídek (diskuse) 18. 3. 2016, 11:34 (CET)Odpovědět

Karel Vilém Šimeček z Cejnova[editovat zdroj]

Znáte prosím místo narození tohoto kanovníka? Obávám se, že datum úmrtí není dobře. V matrice úmrtí farnosti Litoměřice k tomuto uvedenému datu žádná osoba tohoto jména není.Existují relevantní genealogické údaje k této osobě? --Martin wolf (diskuse) 18. 3. 2016, 10:41 (CET)Odpovědět

Vyšel jsem z Petery - http://www.cdct.cz/petera/data/dil.XVII/pet.113.jpeg , ale díval jsem se i v SOA Litoměřice. Zkusím to ještě prověřil v archivu litoměřického biskupství, zda jsou nějaké další záznamy. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 18. 3. 2016, 11:33 (CET)Odpovědět

Komendy[editovat zdroj]

Dobrý den, do hesel Komenda Blatno a Komenda Chomutov, jejichž jste zakladatelem, jsem vložil návrh na začlenění jejich obsahu do jiných článků. V kastelologické literatuře se komenda charakterizuje jako opevněné sídlo církevního řádu a řadí se mezi hrady. Vzhledem k tomu, že budovy uvedených komend se i po opuštění Řádem německých rytířů dále vyvíjely až do podoby dochovaných zámků, považuji sloučení za logické. Předtím však prosím o Váš názor. --Petr Kinšt (diskuse) 26. 3. 2016, 07:58 (CET)Odpovědět

Klidně začleňte obsah těch dvou hesel do jiných článků, když uděláte přesměrování. Šlo mi o komunitární či eklesiologické hledisko, které není zase tak časté, a bylo by škoda, kdyby úplně zmizelo. Když se obohatí ještě o kastelologickou dimenzi je to zlepšení. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 26. 3. 2016, 15:59 (CET)Odpovědět

Kostely a kaple do rozcestníků[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za založení článku Kostel svatého Antonína Paduánského (Heřmanice v Podještědí) někdy loni v létě. Prosím vás, abyste po založení takového článku zkontroloval vždycky i rozcestníky bez rozlišovače – v tomto případě Kostel svatého Antonína Paduánského a vzhledem k občasnému označování stavby za kapli také Kaple svatého Antonína Paduánského. Na obou seznamech totiž tato stavba byla, ale protože pokaždé s poněkud jiným názvem, svítila nám tam pořád červeně, než jsem si toho dnes při větší reorganizaci (mj. upřesnění patrocinia toho rozcestníku po kontrole všech dosud tam uvedených položek) náhodou povšimnul. Díky za spolupráci a přeji hezké prožití Velikonoc. --Blahma (diskuse) 26. 3. 2016, 14:50 (CET)Odpovědět

Díky za upozornění. Budu se muset na to dívat. Je to trochu problém, protože většinou si lidé myslí, že rozdíl mezi kostelem a kaplí je ve velikosti objektu, ale je to dáno církevní organizací. Často může být kostel úplně malý (pak jde o to zda-li je farní, filiální či jiný) a kaple může být velkou stavbou a přesto má pouze statut kaple. Požehnané Velikonoce přeji též Martin Davídek (diskuse) 26. 3. 2016, 15:55 (CET)Odpovědět

ad Osvald Novák ... resp. Věrný pes[editovat zdroj]

Dobrý den, těší mě, že jste realizoval odkaz ze stránky Metropolitní kapitula u svatého Víta v Praze na osobu Osvald Novák v hesle Věrný pes-Osvald Novák, ale zjistil jsem, že již od roku 2011 má tato osoba (Osvald Novák) samostatné heslo zde na Wikipedii. Jedná se o stejnou osobu? Pokud ano, tak jsme oba dva špatně hledali. I já doplním proklik z "Věrného psa" na Osvald Novák. Mějte se. Mojmir Churavy (diskuse) 29. 3. 2016, 08:57 (CEST)Odpovědět

Domnívám se, že jde o stejnou osobu. Dva kanovníci se jménem Osvald Novák jsou málo pravděpodobní, navíc ve stejném časovém období. Katalog pražské arcidiecéze z toho období nemám momentálně k dispozici. Až se k němu někdy dostanu, ještě to ověřím. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 29. 3. 2016, 15:21 (CEST)Odpovědět

Kategorie:Farnosti děkanátu Police nad Metují[editovat zdroj]

Dobrý den, mohl byste se jako odborník podívat na kategorii Farnosti královéhradecké diecéze? Je tam podkategorie Farnosti děkanátu Police nad Metují, to je podle mne špatně, Římskokatolická farnost Machov již neexistuje a patří do děkanátu Police nad Metují (ten nemá vlastní článek). Jestli to chápu správně, tak do vikariátu patří farnosti a děkanství je v Čechách pouze název historických farností, tedy by článek měl být Římskokatolická farnost - děkanství Police nad Metují. Předem děkuji. Addvisor (diskuse) 25. 4. 2016, 11:19 (CEST)Odpovědět

Děkuji za důvěru. Jak jsem se díval, tak farnost Machov je opravdu již zaniklá farnost, která spadala do zaniklého děkanátu Police nad Metují, dnes již jen Římskokatolická farnost - děkanství Police nad Metují. České diecéze měly také v různých historických období děkanáty, jako je tomu u moravských diecézí, ale ty jsou dnes dávno zaniklé a zůstaly z nich jen čestné tituly, což je myslím dobře, že se neodebraly a názvy farností nebyly degradovány. Většinou jako děkanství byly označeny významnější farnosti. Akorát nejsem odborník na historický vývoj a současnou organizaci královéhradecké diecéze. Každopádně by to chtělo propracovat současnou strukturu podle vikariátů. Snad se najde někdo, kdo se toho ujme a udělá to kvalitně. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 25. 4. 2016, 12:32 (CEST)Odpovědět

Autoři kurzívou[editovat zdroj]

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat na zvýrazňování jmen stavitelů, architektů, sochařů ap. kurzívou. Obvykle se kurzíva na WP používá na jen názvy děl, významní autoři se zvýrazňují odkazem. Jsem tu kurzívu při doplňování odkazů teď dvakrát odstranil (Dobrovice, Žerčice), ale vidím, že to asi používáte pravidelněji, tak bych si to chtěl ujasnit. --Matěj Orlický (diskuse) 12. 5. 2016, 12:47 (CEST)Odpovědět

Používal jsem to u některých jmen, kde by to možná mohlo být na odkaz, ale nebyl jsem si úplně jist významností. Podobný systém se vyskytuje v knihách. Když přijdete na to, že by to mohlo být na odkaz, klidně to nahraďte odkazem, možná to bude lepší, když v tomto bodě dám rovnou odkaz, aby to nepletlo. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 12. 5. 2016, 13:23 (CEST)Odpovědět

Zasvěcení kostela v Běsně[editovat zdroj]

Dobrý den, chystám článek o kostele v Běsně. Zdejší stránka farnosti a web litoměřické diecéze ho uvádějí jako zasvěcený svatému Mikulášovi, zatímco podle Uměleckých památkách Čech a MonumNetu je zasvěcen svatému Vojtěchovi. Mohl byste proto prosím ověřit, které zasvěcení je správné? --Petr Kinšt (diskuse) 17. 5. 2016, 20:00 (CEST)Odpovědět

Zdravím Vás. Dívám se do Katalogu litoměřické diecéze AD 1997 od Jaroslava Macka na str. 182, který uvádí u farnosti Strojetice: Běsno, fil., sv. Mikuláše. Vzhledem k tomu, že Jaroslav Macek čerpal přímo z katalogu z roku 1934, zdá se to pravděpodobné, ledaže by se přepsal. Budu to schopný ověřit úplně přesně asi až zítra, až budu mít k dispozici archiváře zda u toho kostela nebyla nějaká změna patrocinia. Nicméně i na našich diecézních webových stránkách máme sv. Mikuláše, takže si myslím, že to tentokrát má Poche chybně. Že v Uměleckých památkách jsou chyby víme, nicméně je to asi z hlediska památek nejsolidnější zdroj, který je k dispozici. Když mi napíšete Vaši adresu na můj email (martin.davidek@centrum.cz), rád Vám pošlu také výtisk toho katalogu z roku 1997. Ještě mám nějaké k dispozici. S pozdravem a poděkování za práci, kterou děláte Martin Davídek (diskuse) 17. 5. 2016, 20:14 (CEST)Odpovědět
Díky za ochotu, nijak to nespěchá a článek zatím počká. Místo něj jsem dneska napsal o kostelu v Domoušicích. O katalog si rád napíšu, protože u nás v knihovně jsem ho nesehnal. --Petr Kinšt (diskuse) 17. 5. 2016, 21:21 (CEST)Odpovědět

Železná hvězda kvalitního wikipedisty[editovat zdroj]

Také jsem o vyznamenání uvažoval, jen jsem nezavadil ve spěchu o nápovědu... Je to skvělá práce. --MONUDET (diskuse) 30. 5. 2016, 06:33 (CEST)Odpovědět
Kolegové, velmi děkuji. Martin Davídek (diskuse) 30. 5. 2016, 09:31 (CEST)Odpovědět
Přidávám se a gratuluji!OJJ, Diskuse 30. 5. 2016, 09:32 (CEST)Odpovědět

Veterán II. třídy[editovat zdroj]

Opět děkuji. Martin Davídek (diskuse) 30. 5. 2016, 10:03 (CEST)Odpovědět

Kostel svatého Šimona a Judy (Štětí)[editovat zdroj]

Přeji dobrý den,
všiml jsem si založení nové stránky o tomto kostelu, děkuji Vám. Mohu Vám také doporučit externí stránky katolické farní kulatury Štětí nad Labem jako další námět pro čerpání a rozšíření hesla, které jsou plné informací nejen o kostele, ale i okolních památkách, tak aby se zbytečně neshodoval s textem o kostelu na stránce o Štětí. Odkaz je http://www.rkc-stetsko.tode.cz/steti/ --Sir Aztec (diskuse) 31. 5. 2016, 23:13 (CEST)Odpovědět

Děkuji za tip. Podívám se na to. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 31. 5. 2016, 23:17 (CEST)Odpovědět

Svatá Gaudencie[editovat zdroj]

Milý kolego, chci Vás poprosit o pomoc. Horko těžko jsem vyplodil pahýl o svaté Gaudencii. Jelikož ale nejsem v oboru odborník, potřeboval bych, aby na to koukl někdo zkušený. Našel byste si, prosím, čas, skoukl ten článek a opravil nesmysly? Děkuji a přeji pěkný den. S pozdravem Gumideck (diskuse) 29. 6. 2016, 10:39 (CEST)Odpovědět

Tak jsem se to pokusil trochu vylepšit. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 29. 6. 2016, 11:28 (CEST)Odpovědět
Nejen pokusil, ale opravdu vylepšil. Děkuji Vám. Zdraví Gumideck (diskuse) 29. 6. 2016, 11:42 (CEST)Odpovědět

P. Baláž[editovat zdroj]

Chvála Kristu, otče. Měl bych prosbu k článku o panu kanovníkovi Balážovi. Neměl by jste k použití ve článku nějakou jeho fotografii? S pozdravem a přáním všeho dobrého --Vianney (diskuse) 6. 11. 2016, 09:46 (CET)Odpovědět

Už včera jsem tam foto přidal. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 6. 11. 2016, 12:07 (CET)Odpovědět

Pahýly[editovat zdroj]

Kolego, proč se domníváte, že toto je pahýl?--Hnetubud (diskuse) 10. 12. 2016, 20:34 (CET)Odpovědět

Protože, když to srovnám s anglickým článkem, určitě by si to zasloužilo ještě v češtině doplnit. Martin Davídek (diskuse) 10. 12. 2016, 20:36 (CET)Odpovědět
Jistě, ale to by se dalo říct o většině článků české wikipedie. Osobně si myslím, že by se pahýlovou šablonou mělo spíše šetřit: čtenáři to nic nepřináší, jenom to v něm oslabuje důvěru v serióznost wikipedie. Koneckonců, příslušné doporučení praví, že pahýl je text, který může i laik snadno rozšířit; takže bych byl spíš pro rozšiřování než pro lepení šablon...--Hnetubud (diskuse) 11. 12. 2016, 00:18 (CET)Odpovědět
"Jako pahýl se označuje neplnohodnotný článek Wikipedie, který o svém tématu neposkytuje všechny základní informace. Pahýl je třeba rozšířit na plnohodnotný článek doplněním nejzákladnějších údajů, které lze nalézt v dobře dostupných zdrojích. Úplnost základních informací nesouvisí přímo s délkou článku." Osobně si myslím, že především část kariéra toho článku je vhodná pro označení jako pahýl. A myslím, že pahýl nemá funkci oslabovat důvěru v serióznost Wikipedie, ale naopak posilovat důvěru čtenáře v to, že to tu myslíme s kvalitou článků vážně. Čtenáře to spíš nakopne k tomu, aby článek pomohl rozšířit, pokud ví jak, než aby si řekl, že je článek neseriózní. Ta šablona mluví o tom, že tam není dostatek informací, nikoliv že obsažené informace jsou nekvalitní. To jsou pak šablony jako Neozdrojováno a další. --Palu (diskuse) 11. 12. 2016, 00:55 (CET)Odpovědět

Pahýly II[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že označujete nezanedbatelné množství článků šablonou pahýl. Dovoluji si upozornit, že tato šablona má být použita jen v případech, kdy i laik bez vědomostí o daném tématu dokáže výlučně s použitím vlastní knihovny (případně široce dostupných online zdrojů), článek rozšířit natolik, aby přestal být pahýlem. To většina článků, které jste šablonou označil, nesplňuje. Texty již přesahují rozsah, který jim je věnovaný ve všeobecných encyklopediích a pro posouzení vhodnosti online zdrojů k daným tématům už znalosti laika nestačí. Že tomu skutečně tak je, dokazuje prostý fakt, že některé z těch článků jsou i kolem deseti let staré a za tu dobu nebyly významněji rozšířeny. Použití šablony v případech, které nejsou v souladu s doporučením Wikipedie, není vhodné. K rozšíření článku z podstaty věci nemůže přispět a nemá to tudíž přínos ani pro tvůrce, ani pro čtenáře Wikipedie. --Xth-Floor (diskuse) 27. 12. 2016, 20:44 (CET)Odpovědět

Milý kolego, děkuji za upozornění. Vnímal jsem šablonu pahýl nejen jako označení krátkého článku neobsahující dostatek informací, ale také jako povzbuzení k tomu, aby ještě údaje mohly být doplněny. Sám jsem chápal tuto šablonu také jako inspirativní pobídku k další práci. Nicméně si v této věci nechám rád poradit. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 27. 12. 2016, 21:52 (CET)Odpovědět
Díky. Pokud budete mít chuť, můžete se podívat sem, ideálně na kapitolu Kdy článek označit jako pahýl. Osobně zastávám názor, že čím méně hodnotících šablon článek obsahuje, tím lépe. Z pohledu čtenáře to nepůsobí příliš přívětivě. Pokud u článku, který je sice stručný, ale obsahuje všechny základní informace, šablona vyvolává dojem, že z jiných běžně dostupných zdrojů se může dozvědět víc - když to tak úplně pravda není - staví to Wikipedii do nelichotivého světla hned dvakrát. Domnívám se, že wikipedista, který narazí na stručný článek, který s ohledem na své vědomosti, zdroje a časové zdroje může rozšířit, učiní tak i bez šablony. Pěkný zbytek večera. --Xth-Floor (diskuse) 27. 12. 2016, 22:18 (CET)Odpovědět

Fotky do seznamů[editovat zdroj]

Díky, že přidáváte fotografie do seznamů ministrů (Seznam ministrů životního prostředí České republiky, Seznam ministrů dopravy České republiky, Seznam ministrů obrany České republiky, Seznam ministrů zemědělství České republiky, Seznam ministrů pro místní rozvoj České republiky ad.). Jen bych poprosil, zda byste to mohl udělat v jedné souhrnné editaci, třeba s využitím náhledu. Zapleveluje to docela historii editací v těch článcích. Díky za pochopení. --Bazi (diskuse) 9. 1. 2017, 12:38 (CET)Odpovědět

Milý kolego, děkuji za zprávu. Vím, že jsem v tomto případě si trochu zjednodušil práci a místo, abych paralelně překlikával mezi dvěma okny, tak to řešil proklikem a postupnou editací obrázek po obrázku. Nebylo to šťastné řešení a sáhl jsem k tomu jen výjimečně u těchto fotografií. V této praxi opakovaných editací určitě nehodlám pokračovat. Díky za zprávu. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 9. 1. 2017, 15:31 (CET)Odpovědět

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[editovat zdroj]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[editovat zdroj]

Msgre. Josef Poul[editovat zdroj]

Milý otče Martine, trošku jsem se povrtal v hesle Josef Poul. Poopravil jsem místo jeho narození. Nešlo o Radostín v okrese Havlíčkův Brod, ale o Radostín nad Oslavou v sousedním žďárském okrese (zdroj 1. a 2.). Doufám, že nepřebírám nějaké omyly, ale je fakt, že Radostín nad Oslavou znám poměrně dobře (pochází mi odtamtud kousek rodiny) a rodina Poulova tam žije dodnes (ovšem nevím, jestli nejde o shodu jmen - v těch končinách je poměrně častý jev, že stejné příjmení má v jednom místě víc rodin, které spolu krom tohoto jediného nic společného nemají). S pozdravem a přáním všeho dobrého --Vianney (diskuse) 15. 1. 2017, 23:03 (CET)Odpovědět

Michale, to bude zřejmě jak píšeš. S pozdravem a poděkováním Martin Davídek (diskuse) 16. 1. 2017, 03:39 (CET)Odpovědět

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[editovat zdroj]

(Sorry to write in English)

Archanděl[editovat zdroj]

Dobrý den. Jestliže by Vás to zajímalo, prosím o posouzení námitek k článku Archanděl a o případnou úpravu článku. Myslím, že jde o relativně důležité téma, které by snad mohlo patřit k těm, o nichž Wikipedie přináší nezkreslené a podstatné informace. Nebudete-li mít čas, nic se samozřejmě neděje (diskusi o smazání článek již dvakrát „přežil“ a upraven může být kdykoli). --Vlout (diskuse) 3. 3. 2017, 22:45 (CET)Odpovědět

Milý kolego, něco jsem do článku doplnil a samozřejmě, že to bude vyžadovat mnoho systematické práce. Dobrým materiálem k tematu se mi jeví některé cizojazycné varianty na wikipedii. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 3. 3. 2017, 23:13 (CET)Odpovědět

Konzultace ohledně kategorizace (Zdislava z Lemberka)[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, docela by mě zajímal Váš názor na to, zda je možné prostřednictvím kategorizace nějak dát do souvislosti Zdislavu z Lemberka a litoměřickou diecézi. Nijak na té kategorizaci netrvám, jen mě to napadlo jako možnost. Proč se na to ptám, že zřejmé z mého aktuálního příspěvku, umístěného na diskusní stránce wikipedisty Týnajgera. Děkuji předem! S pozdravem--Dirillo (diskuse) 16. 4. 2017, 13:33 (CEST)Odpovědět

Milý kolego, samozřejmě, protože se jedná o hlavní patronku diecéze. Možná by se dala udělat kategorie: Patroni litoměřické diecéze - patří do ní sv. Zdislava jako hlavní patronka, sv. Štěpán (jáhen, prvomučeník) - patron litoměřické katedrály, sv. Felix a sv. Viktorín - spolupatroni litoměřické katedrály. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 16. 4. 2017, 17:34 (CEST)Odpovědět
Děkuji mnohokrát za odpověď a za radu a přeji do Litoměřic příjemné sváteční dny!--Dirillo (diskuse) 16. 4. 2017, 23:06 (CEST)Odpovědět

Kopírování na hranici[editovat zdroj]

Dobrý den, potěšil mne článek o Michaelu Heyrovském, který jste založil. Přidal jsem do něj fotku z vlastního archivu a do textu interní odkazy. Když se mi ale po několikátém čtení věty zdály povědomé, vrátil jsem se k odkazovanému zdroji na Novinkách a zjistil jsem, že prakticky celá nosná sekce Život je jen kompilátem vět téměř doslova zkopírovaných z Novinek. Považujete takovýto stav za vyhovující z hlediska autorského práva? Já sám bych si tímto způsobem články zakládat nedovolil, protože bych to považoval za jeho porušení. Teď jsem v pokušení text článku šablonou Copyvio nahradit, byť už jsem sám na něm udělal kus práce, ale řekl jsem si, že se nejprve zeptám vás, zda jste při zakládání článku skutečně kopíroval celé věty z jediného uvedeného zdroje, jak jsem nabyl dojmu, a zda vám výsledek přijde ještě před hranicí autorskoprávní problematičnosti. Děkuji předem za váš názor. --Blahma (diskuse) 22. 4. 2017, 00:50 (CEST)Odpovědět

Milý kolego, předpokládal jsem, že je to na hranici Copyvio a zároveň mám naději, že ten článek někdo doplní a přepracuje, aby tam mohl být. Nechám to zcela na Vás či jiných kolezích. Bylo mi akorát líto, kdyby se nenašlo k této osobnosti více zdrojů. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 22. 4. 2017, 10:20 (CEST)Odpovědět
Děkuji vám za odpověď. V principu s vámi souhlasím, o encyklopedické významnosti pana Heyrovského nemám pochyb. Sám jsem přispěl alespoň tou fotkou z jednoho svého setkání s ním. Děkuji vám, že jste se nakonec do rozšíření článku sám pustil – bude mu jistě pěkným webovým památníčkem. --Blahma (diskuse) 24. 4. 2017, 16:00 (CEST)Odpovědět

Klášter magdalenitek (Louny)[editovat zdroj]

Dobrý den, v požadovaných článcích by to asi zapadlo a nikdo jiný než vy by se toho tématu asi neuměl ujmout. Proto to píšu přímo na vaší stránku a pokud byste někdy nevěděl co s volným časem, nabízím toto téma ke zpracování. Alespoň krátké pojednání by mě moc zajímalo a udělal byste mi radost. Na druhou stranu si nejsem jistý, jestli o tomto klášteru vůbec jsou nějaké materiály (aby to stačilo na EV) a jestli je vůbec co napsat kromě polohy (aby to stačilo na pahýl). Takže případně díky do budoucna a také k tomu rovnou připojím díky za minulou tvorbu v oblasti klášterů, církevní organizace, apod. --Palu (diskuse) 21. 6. 2017, 22:02 (CEST)Odpovědět

Tak to je ovšem zázračná rychlost. 22:02 žádost, 23:50 článek 6,5 kB. To se nevidí. Děkuju mockrát za tohle překvapení a rád bych vám za to udělil tuhle Wikikytičku. --Palu (diskuse) 22. 6. 2017, 00:08 (CEST)Odpovědět
Děkuji. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 22. 6. 2017, 09:24 (CEST)Odpovědět

Obr[editovat zdroj]

Dobrý den, je mi jasné, že to byl omyl, ale třeba pro příště: mrkněte se /pozor ať se nevyděsíte jako já.--Horst (diskuse) 6. 9. 2017, 14:39 (CEST)Odpovědět

Buongiorno da Coreca e un aiuto per alcuni articoli, compresa Coreca.[editovat zdroj]

Buongiorno Martin, ti scrivo per salutarti e sapere come stai. io abbastanza bene per ora, impegnato nella campagna delle olive e nella mia associazione turistico-culturale. Ti scrivo inoltre per chiederti un piccolo ma essenziale aiuto per la pagina della frazione dove opero e lavoro principalmente, un bel borghetto che sta riprendendosi grazie al mio aiuto. Quest'estate abbiamo avuto qualche turista ceco, e mi chiedevano come mai un bel posto come Coreca non era presente anche in ceco, così dopo impegni, nella cosiddetta stagione morta eccomi qui nel creare Coreca in ceco. Detto questo ti chiedo la cortesia grandissima di potermi aiutare su alcuni articoli che creerò in ceco, calcola che ho un dizionario piccolo ma sostanzioso, quello della Vallardi editore quindi sono ben attrezzato...ma non troppo. Ogni tanto verrò a disturbarti carinamente per chiederti qualche aiuto. Ovviamente l'invito a venire a Coreca è rivolto anche a te. un fraterno saluto dalla Calabria.--Luigi Salvatore Vadacchino (diskuse) 21. 10. 2017, 06:28 (CEST)Odpovědět

Prkoš[editovat zdroj]

Dobrý den, podívejte se, prosím, na stránku Prkoš, kterou jste zakládal. Udělal jsem zásah a nejsem si jistý, zda původní (ponechaný) text je zcela pravdivý. Zdraví --Svenkaj (diskuse) 13. 5. 2018, 16:38 (CEST)Odpovědět

Zkusil jsem to trochu upravit, aby to bylo mělo logiku. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 13. 5. 2018, 21:20 (CEST)Odpovědět
@Martin Davídek: Jo, taky se mi to teď líbí. Dík. --Svenkaj (diskuse) 14. 5. 2018, 11:03 (CEST)Odpovědět

Administrátor excurrendo in materialibus - duchovní správce?[editovat zdroj]

Dobrý den, narazil jsem na takový drobný problém ohledně laických administrátorů exc. in materialibus na Wikipedii - na nějakých stránkách jsem si všiml, že jsou řazeni do odstavce "Duchovní správci". Nepřijde mi to jako optimální řešení, neboť IMHO laičtí administrátoři exc. in materialibus, nejsou duchovními správci. Na stránkách, které jsem aktualizoval jsem to vyřešil takto, leč ani toto řešení není ideální. Máte nějaký nápad, jak by se to mohlo vyřešit? (Jde mi o to, zda třeba udělat nový odstavec "Materiální správci", či tak něco...). Děkuje a zdraví, --Vojtasafr (diskuse) 30. 7. 2018, 17:57 (CEST)Odpovědět

Máte pravdu, je to jako hrušky a jablka dohromady. Popřemýšlím o tom. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 30. 7. 2018, 18:38 (CEST)Odpovědět
Zdravím, drobným zádrhelem je skutečnost, že právě tohoto adm. in. mat. uvádí jako administrátora rejstřík právnických osob MK...--OISV (diskuse) 30. 7. 2018, 20:21 (CEST)Odpovědět
To asi nebude zádrhel, je to logické, že rejstřík právnických osob se zajímá o to, kdo má materiální odpovědnost. V případě administrátora je to jasné, má obojí roli - duchovní i materiální. Když se role při správě farnosti rozdělí na 2 osoby, duchovní úlohu musí vykonávat kněz (Benedikt XVI. při revizi Kodexu kanonického práva dokonce upřesnil, že v čele farnosti musí stát kněz, nikoliv jáhen), materiální může vykonávat jáhen nebo laik. Civilní právo pak zajímá především materiální stránka věci, protože v duchovní oblasti není kompetentní a proto také orgány veřejné správy zajímá ono in materialibus. Jde o to, tak to správně dát na stránky farností, aby to lidi nemátlo. Důvody pro toto rozdělení jsou jasné, jde většinou o odlehčení knězi, aby se mohl věnovat duchovním záležitostem a netrávil většinu času věcmi, které může zastat jáhen nebo schopný laik. Martin Davídek (diskuse) 30. 7. 2018, 23:16 (CEST)Odpovědět

František Opletal[editovat zdroj]

Pěkně zdravím, uvedené heslo bylo začátkem roku zvandalizováné. Něco jsem upravil, prosím ale o přehlédnutí. Díky --OISV (diskuse) 23. 9. 2018, 20:22 (CEST)Odpovědět

Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně[editovat zdroj]

Zdravím, při editaci hesla kostela v Brně-Husovicích jsem narazil na tento oříšek. Osobně bych postupně přejmenoval všechny uvedené kostely, ale raději jdu na konzultaci, co by bylo nejelegantnější řešení. Díky --OISV (diskuse) 25. 11. 2018, 15:05 (CET)Odpovědět

Tohle je spíš pro jazykovědce. Připomíná mi to diskusi jazykovědců a moravských teologů, zda-li psát Duch Svatý s velkým S či s malým "s". Dodnes v tom není shoda a diskuse už trvá mnoho let. Tady opravdu nevím. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 26. 11. 2018, 08:26 (CET)Odpovědět

Bývalí duchovní správci farností[editovat zdroj]

Pane Davídku, mám dotaz, resp. podnět k diskusi ohledně vkládání bývalých administrátorů/duchovních správců farností do článků. Mám pocit, že v některých případech to zbytečně znepřehledňuje články, což se dá vylepšit, ale často mi to přijde nesystémové a matoucí - např. toto. Osobně bych tam buď dal všechny dosud dohledané, anebo jen současné. Takto to IMHO akorát člověka neznalého situace v dané farnosti a neznalého církevní hierarchie mate - vypadá to, jako by farnost měla dva administrátory exc. in spiritualibus. Osobně bych tedy Žanka Blahu odstranil, anebo tam vložil sekci např. Bývalí správci farnosti. Stejně tak by to bylo IMHO dobré udělat i u ostatních.

Pak mám ještě dotaz k vložení bývalých správců farnosti - proč jsou tam uvedena latinská jména? Např. o Teophilovi Jelínkovi bývalý ředitel teplického gymnázia p. Běhounek mluví jako o Bohumilovi Jelínkovi, stejně tak o J. Peprlovi jsem nikdy jako o Joannu nečetl ani neslyšel, atd. Zdraví a požehnané svátky přeje --Vojtasafr (diskuse) 25. 12. 2018, 19:06 (CET)Odpovědět

Milý kolego, máte pravdu je to matoucí. Jde o nestandartní specifikum, které má své historické pozadí. Z kanonického hlediska to totiž nemá oporu rozlišení na duchovního správce a materiálního správce. Pro rovinu kanonického práva je podstatný duchovní správce a pro rovinu civilního práva zase materiální správce, protože ten podepisuje smlouvy a jedná za farnost v tomto smyslu. Teoreticky bychom mohli všechny materiální správce vyházet z kolonky duchovní správcové, neboť těmi opravdu nejsou a dát tam také kolonku materiální správcové. Tam kde zatím nejsou dohledány ucelenější seznamy duchovních správců to značně znepřehledňuje orientaci. Práce na tomto dohledávání pokračují, ale je to mravenčí práce, i když prameny jsou dostupné.
S tím souvisí i latinská jména. Kolega, který je také wikipedista, ale málo edituje, mi je posílá vypsané podle katalogů. Některé starší katalogy někdy používaly polatinštěná jména, zvláště do roku 1945. Kolega však, nadšen pro historii, bohužel je schopný polatinštit i česká jména. Kde na to příjdu, dávám to dopořádku, ale ne vždy se mi to podaří zachytit všechno. Pokud najdete nějakou nesrovnalost, prosím opravte ji. S přáním požehnaných svátků --Martin Davídek (diskuse) 26. 12. 2018, 09:04 (CET)Odpovědět
Ok, pokusím se to tedy nějak opravit, polidštit apod. :-) Mějte se, --Vojtasafr (diskuse) 26. 12. 2018, 16:55 (CET)Odpovědět

https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Editaton/Prachatice[editovat zdroj]

https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Editaton/Prachatice Zdravím a zejména ještě jednou děkuji za spolupráci na některých mých článcích (Kresinger - Liteň). Chtěl bych se Vás zeptat, jestli byste se aspoň distančně nezapojil do uvedeného Prachatického editatonu, který se koná 8. - 10. 3. 2019 a v jeho manuálu je uveden i seznam zatím neexistujících článků zejména pokud jde o prachatické památkové objekty, instituci a infrastrukturu. Řada z nich splňuje podmínku pro soutěž Popiš památku (seznam na https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Editaton/Prachatice/Podklady). Zajímavé by mohly být památky spojené s osobností svatého Jana Nepomuka Neumanna a Neumannea atd. Podle rozvíjející se spolupráce s místními organizacemi /Městský úřad, Prachatické muzeum, ICM atd.) počítáme, že by se další editaton mohl konat v PT na podzim. Díky za názor.--Elektracentrum (diskuse) 5. 3. 2019, 18:10 (CET)Odpovědět

Kolatura – Bohosudov[editovat zdroj]

Přeji pěkný den, mám dotaz ohledně farností spravovaných ex currendo R. D. Irmerem z Bohosudova – zda farnosti, které převzal R.D. Irmer po R.D. Pilarčíkovi (Duchcov,…) náleží do bohosudovské kolatury, kde je R.D. Irmer farářem, nebo zda je to nějak jinak. Mimochodem – R.D. Irmer sídlí (tedy fakticky bydlí) v Bohosudově, anebo v Mar. Radčicích? Díky, mějte se. --Vojtasafr (diskuse) 9. 7. 2019, 20:02 (CEST)Odpovědět

Milý kolego, R.D. Irmer má povinnost zdržovat se ve své farní kolatuře, ale protože má více možností, kde se může zdržovat, rozhodující pro úřad je korespondenční adresa. Co se týče nějakých privátnějších údajů, zde nemohu sloužit z důvodů GDPR. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 10. 7. 2019, 09:42 (CEST)Odpovědět
Asi jsme se úplně nepochopili. Jde mi o to, zda je (právně) správná formulace, když napíšu, že např. Římskokatolická farnost – děkanství Duchcov je spravována ex currendo (R.D. Irmerem) z Bohosudova. Pěkný den, --Vojtasafr (diskuse) 11. 7. 2019, 10:48 (CEST)Odpovědět
Ano, to je správně. Fakticky sídelní farnost je tam, kde je kněz farářem nebo administrátorem, všechny ostatní farnosti, které spravuje jsou spravovány excurrendo. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 11. 7. 2019, 11:02 (CEST)Odpovědět
Ok, díky; myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jist, tak jsem se raději ptal, než abych to pak musel předělávat… Pěkné dny, --Vojtasafr (diskuse) 11. 7. 2019, 19:18 (CEST)Odpovědět

Editaton Prachatice 2 - 30. 10. - 3. 11. 2019 Prachatické muzeum[editovat zdroj]

Zdravím Vás, děkujeme za tvorbu a chceme Vás pozvat alespoň k distanční účasti k nějakému Vašemu tématu Wikipedie:Editaton/Prachatice 2/Podklady, např. k duchovním prachatické farnosti apod. Zdraví--Elektracentrum (diskuse) 19. 9. 2019, 15:33 (CEST)Odpovědět

Infoboxy osoba u božstev čerpající z wikidat[editovat zdroj]

Dobrý den kolego, všiml jste přidával dva roky zpátky do hesel o řeckých božstev (možná i do jiných) infoboxy osoba, které čerpají z wikidat. Výsledek je ovšem poněkud děsivý, podívejme se třeba na článek Ofión:

  • vypadá to hrozně, nestrukturovaný výčet jmen doplněný pro čtenáře naprosto neznámými shluky čísel a písmen. K čemu to vůbec má sloužit ?
  • vzhledem k tomu jak to čerpá data to nemá ani vždy správné české podoby jmen
  • je to fakticky naprosto mimo: Ofiónovým synem není Úranos (a ani nikdo jiný), vlastně neznáme žádné jeho příbuzné kromě jeho partnerky...
  • mytologie prostě ani nejde stěsnat do infoboxů, máme hodně zdrojů, které každé tvrdí něco jiného, máme hypotézy dnešních mytologů, postavy splývají a zase se dělí. Infoboxy podle mě do hesel o mytologie nepatří, rozhodně ne v této podobě.

Byl by jste proti tomu kdybych ty infoboxy začal odstraňovat ?--Crinkly.sun (diskuse) 1. 11. 2019, 10:57 (CET)Odpovědět

Milý kolego, klidně je odstraňte. Nemám s tím problém. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 1. 11. 2019, 13:19 (CET)Odpovědět

Fireflies multilevel marketing[editovat zdroj]

Mrkněte na to prosím. Je tam potřeba cedulku wiki "žádná reklama". Jako zkušenému editoru Vám plně důvěřuji. 37.188.146.164 14. 2. 2020, 08:28 (CET)Odpovědět

Železná hvězda kvalitního wikipedisty[editovat zdroj]

P. S. Vikář zdraví vikáře :-)--F.ponizil (diskuse) 14. 4. 2020, 09:51 (CEST)Odpovědět

Databáze litoměřického biskupství – důvěra v souřadnice kostelů a kaplí[editovat zdroj]

Zdravím Vás a chtěl bych se zeptat, jak moc se dá věřit souřadnicím jednotlivých kostelů a kaplí v databázi litoměřického biskupství. Konkrétně mám na mysli záznam habartické kaple Panny Marie – Královny míru, u něhož se mi ty souřadnice při zobrazení v mapě příliš nepozdávají. Díky za názor. --Jan Polák (diskuse) 27. 4. 2020, 00:34 (CEST)Odpovědět

Podle mých informací biskupství před několika lety převzalo od nějakého státního úřadu tyto souřadnice, které překopírovalo do katalogu. Jenomže ne všechno sedí, jak jsem již také objevil. Když zjistím nějakou nesrovnalost, rozjedu pátrání, aby se věc dala dohromady. Takže je berte s otazníkem a případně dejte vědět, když něco objevíte. Děkuji za pomoc. S pozdravem --Martin Davídek (diskuse) 27. 4. 2020, 00:38 (CEST)Odpovědět
Děkuji za konzultaci. --Jan Polák (diskuse) 27. 4. 2020, 01:25 (CEST)Odpovědět

P. Artur Sciana[editovat zdroj]

Zdravím Vás, otče. Mohu poprosit o pomoc? Objevil se tu článek o P. Scianovi, dříve z Klášterce, nyní z Frýdlantu. Mám v paměti, jak od prosince 2006 do června 2007 působil u nás v České Lípě. Žel, tuto informaci je třeba doložit, což by nejlépe šlo z ACEL z dané doby, ale k těm nemám přístup. Prosím Vás tedy, zda by se to dalo doplnit do referencí. S pozdravem --Vianney nove (diskuse) 11. 5. 2020, 12:17 (CEST)Odpovědět

Odstraňování šablony pahýl[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste hromadně odstraňoval šablonu pahýl ze článků o farnostech litoměřické diecéze. Mohu se zeptat proč? Naprostá většina těch článků opravdu nejsou plnohodnotné články – jsou příliš stručné, případně obsahují "jen" výčet správců farnosti a přehled kostelů, kaplí a bohoslužeb, což opravdu není dostačující encyklopedický obsah… Šablona pahýl vyzývá lidi, kteří na tu stránku přijdou, aby ji rozšířili, což je třeba – v naprosté většině farností chybí nějaké komplexnější informace o historii (nepočítáme-li přehled správců), o aktivitách v současnosti… --Vojtasafr (diskuse) 12. 5. 2020, 08:27 (CEST)Odpovědět

K ostraňování šablon už mě před časem vyzývala řada kolegů s tím, že je to vhodné, aby šablony byly jen u článků, které mají málo informací. Vyslyšel jsem tedy jejich volání. Samozřejmě, že pokud je tam vrátíte, nebudu se zlobit. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 12. 5. 2020, 10:29 (CEST)Odpovědět

Archivace DS[editovat zdroj]

Dobrý ráno pane kolego, pokud chcete pomoci s nastavením automatické archivace diskuse, jsem Vám k službám :-). Přijmětě prosím moji omluvu za editaci archivu Vaší diskuse, omylem jsem tam napsal tuto nabídku. Mějte se hezky. S pozdravem a požehnáním.--F.ponizil (diskuse) 12. 5. 2020, 09:11 (CEST)Odpovědět

Zdravím pana kolegu. Budu muset už diskusi zaarchivovat, už jsem to několik let nedělal. Je tam toho už moc. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 12. 5. 2020, 10:32 (CEST)Odpovědět
Děkuji za reakci, jenom takto to není moc šikovné, protože v archivu jsou i živá vlákna (v tom má výhodu robot)... S pozdravem--F.ponizil (diskuse) 12. 5. 2020, 11:35 (CEST)Odpovědět
P. S. Seznam archivů můžete mít v jedné šabloně, stačí přidat tento kód
{{Seznam archivů|Diskuse s wikipedistou:Martin Davídek/Archiv 2011-2013|o1=Archiv 2011-2013|Diskuse s wikipedistou:Martin Davídek/Archiv 2013-2020|o2=Archiv 2013-2020}}@Martin Davídek: S pozdravem--F.ponizil (diskuse) 12. 5. 2020, 12:02 (CEST)Odpovědět
Výborně, děkuji za tip. Už jsem to provedl. S pozdravem Martin Davídek (diskuse) 12. 5. 2020, 15:05 (CEST)Odpovědět
  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.