Diskuse s wikipedistou:Marko108~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Diskuse s wikipedistou:Marko1~cswiki)
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

někoho přes virologii bychom tu potřebovali ;) --Vojtech.dostal 4. 4. 2010, 07:10 (UTC)

Nedělám speciálně do virologie :) Mám vzdělání v oblasti molekulární biologie a genetiky, konkrétněji pak molekulární biologie bakterií a úplně nejkonkrétněji :) se zabývám bakterií Staphylococcus aureus. Články zatím nevytvářím, pouze je edituji (zejména ty s molekulárně-biologickou tématikou), pokud vidím nějaké nepřesnosti. --Marko1 13. 6. 2010, 12:23 (UTC)

Pane kolego, když chcete někomu tvrdit, že neumí česky, měl byste se zamyslet také nad sebou. Hned v prvním vašem textu, na který jsem padl, jsem našel chybu. Cituji. Na Wikipedii jsem v poslední době prodělal proměnu z konzumenta na producenta a začal jsem se zajímat o to, jakým způsobem zvýšit informační úroveň encyklopedie. Věnuji se editaci článků, které tematicky spadají do mé profesní působnosti a také článků z oblasti šachu, kterému se už řadu let závodně věnuji. Vlastní články zatím nezakládám, i když určité nutkání tady je a neustále roste :-). Za slovem působnosti Vám chybí čárka. To jenom pro příklad. Dále jsem se už vašimi texty raději nezabýval.--Chalupa (diskuse) 30. 9. 2013, 12:28 (UTC)
Milý pane Wiki-kolego, je mi trochu trapné Vás podruhé po sobě opravovat (raději lidi chválím než kritizuji), ale znovu nemáte pravdu. Cituji ze stránek Ústavu jazyka českého AV ČR:
"Často se pisatelé mylně domnívají, že je nutné psát čárku před a ve spojeních a pak, a potom, a také. Ve větách s těmito výrazy však jde o spojení, které vyjadřuje prostý výčet nebo prostou časovou následnost, a tudíž jde o spojení slučovací. Čárku zde tedy nepíšeme."
Asi bych měl napsat, že si vyprošuji takovéto jednání, kdy mě kritizujete za něco, co já mám správně a vy se mýlíte, protože to už je docela vrchol (máte na osobní Wiki-stránce uvedeno, že Vás živí počítače a nejste schopný najít si na internetu pravidla psaní čárky před spojkami). Ale nepotřebuji na nikoho útočit. Konec konců, udělal jste si slušnou vizitku i sám. Na druhou stranu, při pohledu na Vaši výše uvedenou reakci mě těší, že už víte, jak se správně píše "by jste" ;) A úplně poslední věc - chtělo by to z Vaší strany trochu víc slušnosti. Je běžné, že při oslovování jedné osoby se píše velké "V" - jako "Vašem" a "Vašimi" (přímo z Vašeho textu). Vámi použitá malá písmenka si mohu vykládat jako lehce arogantní a neslušné chování. Propána, je Vám přes 50 let, to Vás má v těchto věcech školit někdo, komu je dvakrát méně?! Děkuji za pochopení. Marko1 (diskuse) 30. 9. 2013, 13:11 (UTC)
Kolego, velké V píši tam, kde si člověka, kterého oslovuji, vážím. To jste odhadl naprosto správně. A dobře to bez té čárky nemáte, protože v tomto případě jde o oddělení vedlejší věty v souvětí. Tak nemqchrujte a srovnejte si mluvnici v hlavě, než začnete psát nesmysly.--Chalupa (diskuse) 30. 9. 2013, 14:16 (UTC)
Vidíte, já si vážím každého, proto taky nemusím řešit velké nebo malé písmenko. Dokonce i ty, s jejichž názory nesouhlasím. Je smutné, že Vy to nedokážete. Vaše obludné ego (projel jsem si několik Vašich reakcí tady na Wikipedii a jste hodně arogantní a egoistický člověk, když máte pořád potřebu někoho urážet, kritizovat, napomínat) má neustále potřebu si dokazovat, jak je super. To byste si zase mohl uvědomit Vy. S tou čárkou v mé větě - jelikož nejsem tak přízemní jak Vy, že automaticky zavrhnu názor někoho jiného už z principu, musím říct, že si dovedu představit, že by tam ta čárka mohla být. Ale "mohla" neznamená "musí". Pořád trvám na tom, že ta věta, tak, jak jsem ji napsal, je podle pravidel českého pravopisu správně. Pro Vaši informaci, zamýšlel jsem se nad tím už v momentě, kdy jsem tu větu psal. Navíc Vaše "nemcharujte" a "srovvejte" v předchozím příspěvku.. já nevím, ale vedu už nějakých x:0 (x>2) - nevadí Vám, že s každým dalším příspěvkem ze sebe děláte většího a většího vola? Bavíme se o češtině (nikdy by mě nenapadlo, že sklouznu k takovým přízemnostem - poukazovat na něčí chyby v pravopisu) a chyby tady děláte pouze Vy. Navíc, čeština není moje rodná řeč a nejsem rodilý mluvčí (to už je pro Vás ale hodně fatální), ale dostal jsem se bez problémů na tuto úroveň (slova všech lidí, kteří mě znají - nepotřebuji sám sebe plácat po zádech). Je mi blbé po Vás dupat, protože si ubližujete sám, ale jsem přesvědčený, že by někdo tomu Vašemu egu měl říct, že není neomylné, jak si evidentně myslí. Nashledanou (přeloženo do Vašeho jazyka - nespamujte mi osobní stránku). --Marko1 (diskuse) 30. 9. 2013, 15:13 (UTC)
Vážení náhodní čtenáři, v době psaní mého příspěvku měl pan Chalupa v tom svém opravdu "nemcharujte" a "srovvejte", které však honem honem přepsal. Posuďte, prosím, sami, jestli je korekce "nemqchrujte" ok. Děkuji a panu Chalupovi přeji ještě spoustu let života bez neustálých (minimálně elektronických) konfliktů se slušnými lidmi. Nashledanou. --Marko1 (diskuse) 30. 9. 2013, 15:17 (UTC)
Říkejte si co chcete, ale s útokem na mě přes překlepy jste začal vy. A ta čárka tam být musí, protože jde o vedlejší větu. Váš osobní útok jdu nahlásit na nástěnku správců.--Chalupa (diskuse) 30. 9. 2013, 15:37 (UTC)

Osobní útoky[editovat zdroj]

Dobrý den, vyvarujte se pro příště osobních útoků typu výrazů ze zvířecí říše ad. a to pokud možno i v případných reakcích na domnělé či skutečné osobní útoky od jiných editorů. Děkuji za pochopení.--Zdenekk2 (diskuse) 1. 10. 2013, 01:45 (UTC)

Dobrý den, samozřejmě, nezlobte se za tuto formu poškozování Wikipedie, nejsem tady proto, abych kohokoliv urážel, ale ukazuje to na to, že moje trpělivost s podobnými individui není neomezená. Příště se budu kontrolovat a jednat (a psát) s rozmyslem. Jen bych se rád ujistil, že Wikipedie je opravdu tak otevřená, jak o sobě prohlašuje a že nezvýhodňuje některé přispěvatele před jinými pouze na základě jejich editační aktivity. Konkrétně, výše zainteresovaný wikipedista je, jak jsem si všiml, zapletený do celé řady sporů s jinými uživateli a dokonce už byl v minulosti napomínán za nevhodné chování. No.. a pořád se nic neděje.. --Marko1 (diskuse) 1. 10. 2013, 16:03 (UTC)
Řekl bych, že na spory jsou vždy potřeba dva. Pokuste se tedy být proti agresivnímu jednání imunní a pokud možno ho přecházejte. Jsme tu, abychom budovali encyklopedii. --Vojtech.dostal (diskuse) 1. 10. 2013, 16:28 (UTC)
Marko1, Váš výše uvedený osobní útok trpělivost s podobnými individui jsem nahlásil na nástěnku správců.--Chalupa (diskuse) 1. 10. 2013, 19:21 (UTC)
Milý chalupo, toto snad už opravdu nemyslíte vážně. Děkuji Vám, že jste mi to tady na Wikipedii za těch několik posledních dní tak "zpříjemnil", těšil jsem se, že to tu rozšířím o články z různých oblastí, ale teď musím říct, že je mi díky Vám z celé Wikipedie dost na zvracení :-((( Nevím, jestli mi ještě zbyla chuť tady vyvíjet nějakou aktivitu.. --Marko1 (diskuse) 1. 10. 2013, 20:41 (UTC)
Dobrý den, většina editorů Wikipedie je nekonfliktní, nebo dokonce přátelská. Libovolný spor, bez ohledu na důvody jeho vzniku, nejspíš nestojí za to, aby jste zavrhl tak výtečný projekt, jakým Wikipedie nepochybně je, i když naše česká verze má zatím jisté nedostatky. Proto se připojuji k příspěvku, který Vám napsal kolega Horochodec. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 1. 10. 2013, 21:40 (UTC)

Nenechte se prosím odradit od další editace wikipedie. Vašich odborných znalostí by zde jistě bylo škoda. Pokud se ale snad někdy s někým opět střetnete v, promiňte mi to, v podstatě hloupé otázce, jako je např. (ne)přechylování, snad by bylo vždy lépe si reakci nejdříve podrobně rozmyslet. Někdy zjistíte, že Vám to za to ani nestojí, vždy však budete reagovat s větším rozmyslem. V úctě --Horochodec (diskuse) 1. 10. 2013, 21:28 (UTC)

Jsem rád, že jsem vám milý. Proto nechápu, proč jsem u vás vůl a individuum. A to o tom zvracení jsem opět uvedl jako stížnost na vás na nástěnku správců. S přáním hezkého dne --Chalupa (diskuse) 2. 10. 2013, 12:17 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:40 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:09 (CEST)

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět