Diskuse s wikipedistou:Lobubo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|Ω) 23:04, 25. 12. 2007 (UTC)

Děkuju za uvítání i za přání! I za Vaši editaci mého prvního článku. Snažila jsem se článek trochu formálně upravit, tak doufám, že už je to lepší. --Lobubo 15:11, 26. 12. 2007 (UTC)

Prášky:))[editovat zdroj]

Díky za upřesňování článku o těch léčivech...přepisoval jsem to ze sešitu a píšu jak prase:)) Jestli bude chuť a nálada, dodám další materiál pro úpravy:)) Murúg 22:53, 29. 12. 2007 (UTC)


Vůbec není zač, od toho tu jsem :) A s dalším upravováním ráda pomůžu :) Lobubo 21:24, 30. 12. 2007 (UTC)

Myorelaxacia[editovat zdroj]

Ahoj. Trochu jsem se snažil upravit článek Myorelaxancia...Uf, ale je tam toho hodně co upravovat....Tak jsem to jen trochu posunul dále. Vzhled, ale není to nejdůležitější - to mohou udělat i jiní. Důležitější je obsah článku. Bylo by dobré se zbavit ho toho odborného charakteru, wikipedie je pro širokou veřejnost. Zkus to upravit i pro obyčejného laika. Já vím je to nadlidský úkol, ale dá se to zvládnout. Jinak přeji hodně zdaru a nenech se ničím ani nikým odradit.--Flukeman 11:16, 5. 3. 2008 (UTC)


Ahoj, děkuju za snahu upravit moji prvotinku i připomínky, budu se snažit to zjednodušit. Úplně prvotní záměr totiž byl napsat to, co jsem sama na netu hledala a nenašla - přehled problematiky...a nechala jsem se strhnout :)--Lobubo 09:20, 18. 3. 2008 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. --Elm 10:25, 22. 5. 2008 (UTC)


Kolego, provedeno! :-) Děkuju za upozornění, pro příště se budu snažit to zařadit už do procesu vytváření nového článku...slibuju ;-) --Lobubo 12:14, 22. 5. 2008 (UTC)

Endiaron[editovat zdroj]

Ahoj, díky za farmaceutické články, je myslím bezva, že jsou mezi námi i farmaceuti... :-) Upravil jsem nějaké jazykové chyby a přehlédnutí (250 g úč. látky v tabletě:) v článku Endiaron. Věcně tomu moc nerozumím, nejsem farmaceut, chemik ani medik, ale při brouzdání po webu jsem narazil na spor - Podle [1] endiaron na bakterie rodu salmonella a shigella nepůsobí, což je v rozporu s tím, co uvádíš. Protože tato informace je z oficiální stránky (i když ze sekce FAQs) a protože Tvoje údaje nejsou ozdrojované, zatím jsem tu shigelu smazal. Nemohla by ses na to prosím podívat a i tu větu Endiaron má bakteriostatické, fungistatické a antiprotozoální vlastnosti. Působí proti streptokokům, stafylokokům, kandidám, giardiím či trichomonádám. případně upravit, ale hlavně dozdrojovat? Díky,--Jiří Janíček 22. 7. 2008, 00:46 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění, ani jsem si nevšimla, že jsem nedoplnila zdroj :-) V závazné odborné informaci o léku (ke které má však bohužel přístup jen farmaceut či lékař) se opravdu uvádí i salmonela a shigela, takže jsem je tam zpátky doplnila. A budu si za tím pevně stát :-) Stejně tak inkriminovaná věta pochází ze stejného zdroje. Tak, našla jsem ještě další zdroj, veřejně přístupný, hned ho doplním. Snad ke spokojenosti všech, opravdu nerada bych uváděla nepravdivé údaje :-) --Lobubo 22. 7. 2008, 14:17 (UTC)

Obávám se, že odkaz na zamčenou stránku "pro odborníky" nestačí. Chtělo by to něco papírového nebo něco online přístupného všem. Zvlášt, když má jít o informace, které jsou v rozporu s informacemi z oficiálního webu (tak to, jak jistě chápeš, už samo o sobě budí trochu nedůvěru a ostražitost.)

Btw, jak si ten rozpor vysvětluješ? --Jiří Janíček 23. 7. 2008, 00:08 (UTC)

Už jsem doplnila i papírový zdroj, stejné informace jsou i v učebnicích farmakologie. Tak doufám, že tam to mají správně (to by bylo, aby nás učili nepravdivé věci!!!) :-) Na ten web jsem se koukala a vypadá to, že ho spravuje sám výrobce, tak opravdu nevím, jak se tam tahle informace dostala. Obzvlášť když sám výrobce v informaci pro obdorníky salmonely a shigely uvádí...???--Lobubo 23. 7. 2008, 13:47 (UTC)

Mateřské mléko[editovat zdroj]

Ahoj, mohl bys doplnit zdroj (stač odkaz) ke tvé větě přidané do článku Mateřské mléko? Díky, --Vojtech.dostal 20. 1. 2010, 16:04 (UTC)

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět