Diskuse s wikipedistou:Ki27

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Horní Suchá, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Zirland 15:16, 19. 11. 2006 (UTC)

Ano, historie je jen jedna, ale dá se napsat tak, aby neporušovala práva - jiné formulace, vyřazení podružných detailů... Lépe nedělat historii příliš obsáhlou a odkázat na onen text. JAn 16:28, 19. 11. 2006 (UTC)

Děkuji za Vaši odpověď, nicméně si musím stát za svým. Historická fakta nelze jen tak překrucovat, přepisovat ani jinak zkreslovat. Opakuji, že historie je nen jedna. A je na místě aby ve Wikipedií byla uvedena. Buď to napíšu tak jak se to stalo, nebo to nemá vůbec smysl cokoliv do Wikipedie psát. (V době dávno minulé jsem nežil a jsem nucen opírat se o historická fakta.)
Jsem autorem spousty fotografií obce Horní Suchá, chcete mi říci, že pokud například budovu Obecního úřadu v Horní Suché uvidíte stejně nafocenou jiným fotografem na jiných stránkách, vymažete mi ji z důvodu podezření z krádeže, poněvadž vypadá úplně stejně?

Nesouhlasím s Vašim názorem[editovat zdroj]

Děkuji za Vaši odpověď, nicméně si musím stát za svým. Historická fakta nelze jen tak překrucovat, přepisovat ani jinak zkreslovat. Opakuji, že historie je jen jedna. A je na místě, aby ve Wikipedií byla uvedena. Buď to napíšu tak jak se to stalo, nebo to nemá vůbec smysl cokoliv do Wikipedie psát. (V době dávno minulé jsem nežil a jsem nucen opírat se o historická fakta.) Jsem autorem spousty fotografií obce Horní Suchá, chcete mi říci, že pokud například budovu Obecního úřadu v Horní Suché uvidíte stejně nafocenou jiným fotografem na jiných stránkách, vymažete mi ji z důvodu podezření z krádeže, poněvadž vypadá úplně stejně (pravdivě) ?

Nejde o to s cim souhlasite, kazdopadne k uvedenemu textu ma nekdo autorska prava a pokud je porusujete, nemohou tu takove clanky byt. Pokud pouzijete cizi fotografii bude take vymazana. Co se tyce historie, ano fakta jsou jen jedny, formulace nikoli. Pokud opisete cizi dilo, byt i s fakty, neni to Vase dilo jenom protoze jsou v nem fakta, ta totiz lze zpracovavat ruzne a neverim Vam, ze jste ciste nahodou pouzil stejne formulace, jako nekdo jiny. --Vrba 17:22, 19. 11. 2006 (UTC)

Potřeboval bych umístit k textům i fotografie. Jakým způsobem je možno načíst fota k tématům a jaké jsou velikostní požadavky na miniatury, případně odkazy na zvětšeniny miniatur?

Možné porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Centrum Horní Suché.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Tlusťa 14:44, 15. 8. 2007 (UTC)

Horní Suchá centrum.jpg[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Mercy 09:48, 24. 9. 2007 (UTC)

Soubor jsem smazal. Již jednou byl označen jako imagevio, do dnešního dne se stav nezměnil. --Tlusťa 11:05, 24. 9. 2007 (UTC)

Dobrý den, znovu tento soubor. Pokud jste skutečně jeho autorem, jsou zde dvě možnosti: 1) poslat mail na wp:OTRS, 2) nahrát obrázek ve větším rozlišení, jak sám navrhujete. Váš obrázek zde rádi uvítáme, musíme si však být jisti, že jeho autorem jste skutečně vy, abychom Wikipedii nedostali do problémů s autorskými právy. Díky za pochopení. S přáním pěkného dne Daniel Baránek 07:31, 7. 1. 2008 (UTC)

Zaslal jsem e-mail na OTRS, kterým potvrzuji, že jsem autorem obrázku Horní_Suchá_centrum.jpg. Tímto považuji otázku autorských práv tohoto snímku za uzavřenou a není důvod jej nadále mazat z wikipedie. Henryk Malysz (ki27)

Horní Suchá[editovat zdroj]

Dobrý den Ki27, rád bych rozšířil v příštích týdnech článek o Horní Suché. Na Vašich stránkách jsem nalezl velké množství různých fotografií z Horní Suché. Článku Horní Suchá by velmi pomohlo, kdybyste tyto obrázky nahrál do Wikipedie (nejlépe rovnou na Commons, aby byly použitelné i v jinojazyčných verzích Wikipedie), aby se článek mohl rozřířit i v tomto směru. Děkuji, s pozdravem a přáním hezkého léta Quar --Quar 15:57, 7. 7. 2008 (UTC)