Diskuse s wikipedistou:Kateřina Palacká

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele KPX8 v tématu „AIF-1

Interleukin 33[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Interleukin 33. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --David V. (diskuse) 20. 8. 2019, 20:07 (CEST)Odpovědět

Dobrý večer, předpokládám, že na článku Interleukin 33 budete ještě dále pracovat, v tom případě se Vám může hodit šablona:Pracuje se /její vložení je jednoduché a budete mít na práci dostatečný klid – 48 hodin, pokud by bylo třeba času více existuje i šablona:Ve výstavbě/. Mějte se, hodně zdaru přeji--Horst (diskuse) 20. 8. 2019, 20:43 (CEST)Odpovědět

Kategorizujte[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

--janbery (diskuse) 31. 1. 2020, 19:51 (CET)Odpovědět

AIF-1[editovat zdroj]

Dobrý den, vidím, že tvoříte překlad článku z enwiki, tak bych Vás chtěl požádat, jestli by to bylo možné psát trochu víc česky. Jednak jde o to, že už na začátku prvního (nejdůležitějšího) řádku, není uveden český název, jen anglický, vysvětlení té zkratky + něco navíc: (AIF-1 (allograft inflammatory factor, ionized calcium-binding adapter molecule 1, IBA1)). To přece nejde, mít na půl řádku anglický název a ani pokus o český překlad. A dále v článku..., nemyslím, že to je psané pro laickou veřejnost. Chápu, že je potřebné dodržet terminologii, ale na Wikipedii by neměl být používán odborný žargon v nadměrné míře, pouze v nezbytně nutné míře. Jinak ten text patří spíše někam na Wikiskripta, tam je žargon povolen. Popravdě, i ten text v angličtině mi připadá pro laika čitelnější a srozumitelnější než ten Váš v "češtině". Nepokusíte se to trochu přeložit? Díky, KPX8 (diskuse) 26. 6. 2021, 23:27 (CEST)Odpovědět