Diskuse s wikipedistou:Karel1234

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Karel1234 v tématu „Stránky hudebních forem

Stránky hudebních forem[editovat zdroj]

Chtěl bych upozornit, že budu postupem času upravovat články, co se týče hudebních forem. Informace co napíšu jsou na 100% ověřeny (sám je navíc studuji). Věřím, že články poté budou mít vyšší úroveň. Karel1234 (diskuse) 14. 4. 2016, 21:22 (CEST)Odpovědět


„Chybné“ názvy a ostatní[editovat zdroj]

Kolego, toto je zcela chybná editace. Před příští úpravou některého z článků na Wikipedii si doporučuji zjistit něco více o jeho tématu. Astry to byly všude jinde, pouze do Brna byly dodány jako Anitry. LTM 10.08 je zcela původní označení, které pochází z doby, kdy na vývoji této tramvaje spolupracovala Škoda společně s Inekonem. Dále upozorňuji, že i tuto editaci jsem revertoval. Vysvětlení viz výše předchozí sekce, navíc daný vůz nebyl v Brně v provozu a v tabulce se už nachází v řádku Škody Ostrov, tedy by tam vznikla duplicita. --Harold (diskuse) 26. 9. 2014, 09:43 (UTC)


Trolejbusy[editovat zdroj]

Ahoj. Díky za snahu o aktuálnost, ale musím ti vysvětlit, jak jsou ty tabulky koncipovány. Nejedná se o aktuální přehled vozidel v jednotlivých dopravních podnicích, ale o přehled dodávek nových vozidel přímo z výroby. Tedy, jednoduše řečeno, shrnutí míst, kde se jednotlivé trolejbusy po svém vyrobení ocitly. Tyto tabulky ve všech článcích o trolejbusech a tramvajích jsou koncipovány stejným způsobem. Pokud do článku 21Tr uvedeš, že v Brně je nyní 60 trolejbusů tohoto typu (což je samozřejmě pravda) a ostatní údaje necháš být, začíná být ta tabulka nepřehledná a zavádějící. Jednak by se musely aktualizovat údaje u měst, odkud ty ojeté vozy pochází (HK, ČB, Jihlava), jednak by se musely aktualizovat údaje i u dalších měst (další vozy z HK jsou nyní v Ústí nad Labem a v Oděse, vozy z ČB zase v Szegedu...). Jasně, u 21Tr, který bylo vyrobeno jen něco málo přes 100, by se dalo zvládnout to upravit, aktualizovat a udržet aktuální. U typů jako 15Tr, 14Tr nebo T3 to je ale v počtu jednoho člověka (mě), který se tu tak nějak snaží pravidelněji starat o články z oblasti MHD, absolutně nereálné. A měnit koncepci jednotné tabulky u jediného článku a u ostatních článků ji ponechat ve stávajícím stavu, je velmi nevhodné a matoucí.

Nechme proto tyto aktuální přehledy na zájmových serverech (pro české dopravce http://seznam-autobusu.cz/, pro zahraniční třeba http://transphoto.ru/) a nechejme si pouze takovou podobu, kterou tu můžeme reálně zvládnout. Aktuality tu ostatně ani nejsou úplně potřebné – Wikipedie je encyklopedie a měla by téma pokrývat spíše nadčasově.

Na závěr ještě uvedu, že je tu možnost, jak v článku uvést, že v Brně je nyní 60 ks 21Tr (i s podrobnostmi odkud pochází, kdy byly zakoupeny, proč byly zakoupeny). Vzorem může být článek Tatra KT8D5, resp. jeho kapitola Provoz tramvají Tatra KT8D5, kde jsem se před časem rozepsal trochu podrobněji o provozu tramvají tohoto typu ve všech městech a kde jsem uvedl i odprodeje vozidel z Košic a Mostu do Miskolce, z Košic do Brna, z Košic do Strausbergu, a další údaje, které nejsou obsaženy v základní tabulce. --Harold (diskuse) 14. 9. 2014, 13:01 (UTC)


Aktualizace a zdroje[editovat zdroj]

Při aktualizaci počtů vozů ve vozovnách aktualizuj prosím i datum přístupu k referenci (stránka na BMHD). Pokud tam udáváš počty vozidel k červenci, nelze tam nechat referenci, která udává datum přístupu ze 4. června. Toto datum je potřeba také upravit. Díky. --Harold (diskuse) 2. 7. 2015, 15:44 (CEST)Odpovědět

děkuji, právě nevím, jak se to dělá. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Karel1234 (diskusepříspěvky)
Opět přesouvám odpověď ze své diskusní stránky. Koukám, že podle značek u editací používáš VisualEditor. Já pracuji s klasickým původním wikikódem a VisualEditor nepoužívám, takže bohužel netuším, jak to v něm funguje... --Harold (diskuse) 11. 7. 2015, 22:03 (CEST)Odpovědět
Úprava reference ve VisualEditoru:
  1. Zvolíte Editovat pro editaci VisualEditorem.
  2. Najdete dané místo v článku (a kloubové Škoda 31Tr SOR.[3]).
  3. Kliknete na číslo reference ([3]).
  4. Na zobrazené kartě zvolíte, že chcete daný prvek Editovat.
  5. V seznamu parametrů najdete hledanou vlastnost (Datum přístupu) a změníte ji z původní hodnoty (2015-06-04) na novou (2015-07-01); případně můžete v seznamu nabízených parametrů přidat a vyplnit nějaký nový.
  6. Až jste s úpravami reference spokojen, zvolte modré Použít změny vpravo nahoře nad seznamem parametrů.
  7. Tím je provedena úprava, vaše editace celého článku ale stále ještě uložená není.
  8. Až jste se svými úpravami daného článku spokojen, zvolte modré Použít změny vpravo nahoře nad článkem.
  9. Doprostřed popište provedené změny, neboli tzv. shrnutí editace, (zde např. úprava reference) a zvolte zelené Uložit stránku, které vámi provedené úpravy zobrazí celému světu.
Více viz Nápověda:Reference. S pozdravem --11. 7. 2015, 22:28 (CEST), Utar (diskuse)

Shrnutí editace a výhrůžky[editovat zdroj]

Wikipedie je kolektivní a otevřený projekt a prohlášení typu Takže, jakoukoli případnou editaci okamžitě mažu! jsou silně nekolegiální. Pokud je změna v článku k lepšímu, může ji provést kdokoliv, články zde nikdo nevlastní. Vzhledem k tomu, že podobné výkřiky jsi již psal v článcích o MHD, považuji za nutné tě na toto upozornit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 14. 6. 2015, 12:06 (CEST)Odpovědět

Snad, když je informace ověřená, je nesmysl, aby se tam znovu objevovali nové neslmyslné informace, které nejsou ověřené. Tímto krokem tomu chci zabránit!!! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Karel1234 (diskusepříspěvky)
Tímto tomu opravdu nezabráníš, akorát otrávíš další editory a vykoleduješ si zablokování účtu.
Další věc, není absolutně důvod psát velkými písmeny, to je obdoba řvaní na někoho. Rovněž jeden vykřičník postačí.
A na Wikipedii je jaksi zvykem, že diskuse pokračuje tam, kde začala, proto jsem tvůj příspěvek přesunul sem a odpovídám na něj zde. Díky. --Harold (diskuse) 14. 6. 2015, 12:13 (CEST)Odpovědět

Diskuse[editovat zdroj]

Můžu se zeptat, pro absolutně ignoruješ moji snahu o vysvětlení postojů a diskusi na stránkách Diskuse:Vozovna Slatina a Diskuse:Tatra RT6N1? Děkuji za vysvětlení. --Harold (diskuse) 7. 6. 2015, 10:09 (CEST)Odpovědět

České dráhy[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Jan KovářBK (diskuse) 31. 5. 2014, 16:44 (UTC)


Dobrý den, díky, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Podílový list fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Děkuji. --Bazi (diskuse) 2. 4. 2014, 12:56 (UTC)


Dobrý den, prosím, neměňte informace, které jsou správné a je k nim uveden zdroj. Předem děkuji za pochopení --Jana Lánová (diskuse) 20. 2. 2014, 12:57 (UTC)