Diskuse s wikipedistou:Juandev/Archiv 7

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Aktuální diskuse
cs, en-3, es-3, pl-1
XHTML-3, CSS-2
Archivované diskuse
Archiv 1 (2005)
Archiv 2 (2005–2006)
Archiv 3 (2006–2007)
Archiv 4 (2007)
Archiv 5 (2007–2009)
Archiv 6 (2009–2013)
Archiv 7 (2013–2018)
Archiv 8 (2018–2021)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Milit. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jowe (diskuse) 25. 4. 2013, 14:41 (UTC)

Pomoc z Londýna[editovat zdroj]

Požádejte o pomoc nějakého čecha, nevím, proč se v této šabloně hrabe někdo, kdo neumí ani česky. Širší je pouze tehdy, když se jedná o delší název, avšak ten lze zlomit, nebo, ne? --Biedronka CZ (diskuse) 16. 5. 2013, 10:11 (UTC)

Tak já chápu, že to mohl dělat náhledově a nemusel to ukládat. Já jsem to taky dělal náhledově. Ale ono je jedno jestli je to Čech nebo cizinec, resp. ty žádosti o pomoc jsou na Wikipedii již dvě, takže se toho mohl ujmout "nějaký Čech". Mě třeba vrtá v hlavě, proč když vy a Utar tvrdíte, že se to dá zalomit, proč to zalomení nevložíte do šablony?!--Juandev (diskuse) 16. 5. 2013, 10:15 (UTC)

No vidíte a jsem u toho, onu šablonu si můžete přenést na pískoviště, uložit ji a poté pomocí svého pískoviště

{{Wikipedista:Biedronka CZ/Pískoviště

ji přenést do článku a dát náhled (náhledem v šabloně samotné nic nevyřešíte). Tehdy budete přenášet zdroják z pískoviště a když bude špatný, tak ho opravíte na pískovišti. Když bude pískoviště OK, tak teprve poté zroj vložíte do šablony, jak jednoduché. Já jsem na té šabloně nic zvláštního nezpozoroval, pouze je v některých případech širší a to lze vyřešit zlomením názvu, bohužel, já nemám čas na to, abych procházel všechny články. --Biedronka CZ (diskuse) 16. 5. 2013, 10:29 (UTC)

Tak zalomení názvu by mělo být automatické. Ostatně jiné šablony, které jsou složené s těch samých co tato to automaticky zalamují.--Juandev (diskuse) 16. 5. 2013, 10:47 (UTC)
Počkejte, to je pro mě nová informace: jaktože náhledem v šabloně samotné nic nevyřeším?--Juandev (diskuse) 16. 5. 2013, 10:49 (UTC)

A vyřešíte, to by mne zajímalo jak, když tam není kompletní průběh trati? Aha, tedy koukáte na tzv. rámeček šablony a jeho šířku, ale to se poté ona šablona zprasí. Nepochopil jste to, potřebujete vidět kompletní průběh trati, né pouze rámeček a prázdnou šablonu. Víte, tohle děláte všichni. Inspiraci pro zlomení názvu hledejte zde, nikoliv v Londýně. Ta šablona je velice kvalitní - pl.wikipedia.org. A to že to není automatické, já jsme šablonu netvořil a nemám čas neustále něco upravovat po vandalech. Abych se přiznal, uplně jste rozhodil můj harmonogram, neudělal jsem nic akoráte řeším zhovadilosti. --Biedronka CZ (diskuse) 16. 5. 2013, 11:02 (UTC)

Já Vám vůbec nerozumím. Vycházím z jakékoliv šablony a díky funkci Náhledu stránky v níž je šablona vložena zkoumám změny. Jinak Vámi uváděná "velice kvalitní" šablona na pl, má ale šířku definovánu v ns mw: - toliko k rozdílu mezi námi a mezi pl.
Co se týče Vašeho programu. Správně jste uvedl, že je Váš, takže jaký si ho uděláte takový ho máte. Jinak Vás již po druhé žádám, aby jste pokusy o nápravu nenazýval vandalismy.--Juandev (diskuse) 16. 5. 2013, 11:46 (UTC)

Víte, je vidět, že formátování vůbec nerozumíte, tak proč se do toho hrnete. Tuhle šablonu železniční trať jsem převzal z polské Wikipedie a funguje. O tom to není, když chcete cokoliv upravovat, tak to udělejte pořádně. --Biedronka CZ 16. 5. 2013, 12:56 (UTC)

Ale panáčku, já se přece nevydávám za kodéra. Sám jsem to napsal, že tomu nerozumím. A hele panáčku, já jsem v tomhle smyslu neudělal ani jedinou editaci, to si mě asi s někým pleteš, když říkáš že jsem něco upravil špatně.--Juandev (diskuse) 16. 5. 2013, 13:27 (UTC)
@Biedronka CZ: Klid, prosím (bod 7).
@Juandev: To, že jsem napsal, co je asi potřeba udělat, neznamená, že vím, jak tu opravu realizovat. Ve složitějších šablonách se nevyznám bez podrobného zkoumání kódu a tak oceňuji, že ty sis na to čas našel.
obecně: Kdyby tak problémy se zalomením textu byly jediným problémem článků na Wikipedii… Nikam nespěcháme a jsou tu i další věci, které potřebují udělat. --18. 5. 2013, 12:48 (UTC), Utar (diskuse)

No, já tu šablonu klidně předělám ale nebude to hned, řekněme do14 dnů, dle polské Wikipedie, naváži tak na jejich projekt. Na šablony typu UK & Ireland, USA fakt zvědav nejsem, neboť nestojí za nic a ono přebírání zdrojů z anglické Wikipedie mne už deptá. Odtamtud vždy pramení amaterismus a problémy ("takhle to mají na anglické Wikipedii") čtu dnes a denně. Poté jdu přes náměstí a vidím obchod TEXTIL HAUSE, u nás v Hradci Králové :-) --Biedronka CZ (diskuse) 18. 5. 2013, 13:22 (UTC)

Jak na to[editovat zdroj]

Dám Vám radu jako na to, aniž by jste musel zasahovat do šablon samotných, nebo někoho žádat o pomoc. Jako příklad poslouží šablona {{Železniční trať}}. Inu, zdrojový kod této šablony a to bez dokomuntace jsem vložil na mé pískoviště a uložil. Nyní si mohu s tímto zdrojem dělat co chci, upravovat jej klidně i 100x za minuty, když to stihnu, přitom to nikoho nezajímá, neboť se jedná o pískoviště. Když budu se zdrojem hotov, vyprázdním cache (velice důležité) otevřu si článek Broumov (nádraží) a moje změny v rámci pískoviště otestuji, aniž bych zasahoval do ostré šablony, pořád jsem na písečku. Jak? Inu, laicky řečeno za smyčku vložím místo názvu šablony, název mého pískoviště, vše ostatní zůstáva stejné, pouze změním název na:

{{Wikipedista:Biedronka CZ/Pískoviště
|stanice= Broumov 
|typ= BHF
|trať= [[Železniční trať Týniště nad Orlicí - Otovice zastávka|026]] [[Týniště nad Orlicí]] – [[Broumov]]   
|kilometr= 10,014
|předchozí= [[Meziměstí (nádraží)|Meziměstí]] 
| předchozí km= 10
| předchozí typ= KBHFl
|následující= [[Otovice (okres Náchod)|Otovice zastávka]]  
| následující km= 4
| následující typ= ENDEr
|další=
}}

Poté v článku kliknu na náhled a uvidím, zda-li jsem zdroj na pískovišti zprasil nebo ne. Chápete mne? Na pískovišti onen zdroj můžete zprasit, aniž by to někoho vůbec zajímalo. Když bude zdrojový kód OK (vyladěný), tak teprve poté si otevřete ostrou šablonu a Vaše změny uložíte tzv. na jeden zátah, vizte. horská chata. Je to profesionální a přitom to nikoho neobtěžuje. Víte, to není o tom, že nechci něco změnit, já sám bych tu šablonu změnil, vylepšil, ale prozatím mám jinou činnost, není to tak důležité, přeci jenom, tyhle úpravy šablon dají dost práce :-) Ten příklad si můžete vyzkoušet, ona šablona na mém pískovišti opravdu je. Asi tak, možná Vám připadám jako arogantní člověk, ale zdaní klame. Kolega Odder tu šablou editoval jako vyložený amatér, který ani neví co dělá, proto jsem se s ním příliš nepáral. --Biedronka CZ (diskuse) 17. 5. 2013, 07:38 (UTC)

No, editovat nějakou šablonu stylem pokus-omyl je skutečně silně nevhodné. Buďto se to dělá tak, jak popsal kolega Biedronka CZ, tedy se šablona zpracovává na vlastním pískovišti, nebo tu máme specializované pískoviště pro testování šablon - Šablona: Test. Zpracovávat "ostrý" kód šablony je vhodné jen v případech, kdy člověk opravdu ví, co dělá. A pokud jde o větší změnu, je vhodné i tak raději nejprve použít pískoviště. Experimentování kolegy Oddera přímo v kódu šablon, zvláště u hojně používané šablony {{Infobox začátek}}, skutečně nebylo nejvhodnějším postupem. Doporučil bych ale oběma stranám trochu se uklidnit. A kolegovi Juandevovi, aby odkázal kolegu Oddera na náš "template sandbox" - Šablona:Test. --Vachovec1 (diskuse) 17. 5. 2013, 08:54 (UTC)
Sorry, že jsem chtěl pomoct. Už se to nestane. Ale stejně si myslím, že jste na špatné stránce. Já dokáži šablony testovat bezzásahově.--Juandev (diskuse) 20. 5. 2013, 05:50 (UTC)

Včera jsem šablonu restrukturalizoval vizte. tedy je užší. Jak vidíte, dalo to dost práce, místo toho jsem mohl založit nový článek. Berte však na vědomí, že existuje i článek Uhelná magistrála, který používá šablonu pro liniové vedení BS5. Právě z toho důvodu nelze šířku šablony formátovat natvrdo!, tak jak to udělal Kolega Odder. Neboť poté se sice popisky v šabloně zlomí, ale průběh trati se potrhá a právě v tom je tato šablona specifická, není to klasický infobox. Možná si řeknete v čem je problém, prostě se začalo špatně. Na počátku se mělo dohodnout, že se bude používat šablona pro liniové vedení řekněme BS4, pro čtyři znaky. Bohužel, to se neudělalo, Uhelná magistrála bude širší, zrovna tak všechny články, které připomínají kresbu železniční sítě. Mnohdy si autoři za šířku infoboxu mohou sami, neboť u popisků dělají nesmyslné mezery. Jak říkám, není to systematické, nemáme na to projekt jako na polské Wikipedii pl:Wikiprojekt:Kolej a proč ho nezaložím? Protože bych si tam psal sám :-) :-) :-) :-) --Biedronka CZ (diskuse) 21. 5. 2013, 07:19 (UTC)

Kolego, nemusíte mě informovat o každém svém postupu. Já to vidím ve sledovaných. To že jste se hrabal v šabloně a nenapsal článek je čistě Vaše svobodná volba.--Juandev (diskuse) 21. 5. 2013, 07:48 (UTC)

Identita wikipedistů[editovat zdroj]

Ahoj, zdrž se příště vyptávání na identitu jiných wikipedistů [1]. Je to proti slušným zvyklostem. Pokud existuje důvodná žádost, měli by ji řešit v první řadě checkuseři. Pak nebude nutné zasahovat do Tvé uživatelské stránky, jako se stalo dnes. Díky.--Kacir 22. 5. 2013, 08:59 (UTC)

Ahoj, vzhledem k pokračující vandalizaci tvé UP, jsem ji uzamkl na jeden týden pro neregistrované IP. Pokud bys chtěl zámek natrvalo (nebo pouze pro editace správců), napiš.--Kacir 22. 5. 2013, 12:02 (UTC)

Nevidím na tom nic špatného. Bývalé jméno Biedronky je totiž veřejně dostupné.--Juandev (diskuse) 22. 5. 2013, 19:59 (U--TC)
Opravdu nevidíš nic divného na vyptávání se, jestli je wikipedista A stejná osoba jako wikipedista B? Pokud by se jednalo o podezření z obcházení bloku, nebo porušování opatření, pak by to byl krok odůvodněný, ovšem s jiným postupem ověření. Vyptávání se za zády dotyčných wikipedistů na projekt nepatří. Dotyční to mohou oprávněně považovat za „fízlování“. Jak napsal jeden z účtů, nikomu do toho nic není. Pokud je „Bývalé jméno Biedronky … veřejně dostupné,“ pak nevím, proč se na něj ptáš? Podobné spojování sem jednoduše nepatří.--Kacir 22. 5. 2013, 23:34 (UTC)
Vyptávání se za zády dotyčných wikipedistů --> Kdybych se vyptával za zády, tak se to ty nedozvíš. Na wiki je vše veřejné, takže to není za zády. Pokud je „Bývalé jméno Biedronky … veřejně dostupné,“ pak nevím, proč se na něj ptáš? --> protože nevím kde a nechce se mi to hledat.--Juandev (diskuse) 22. 5. 2013, 23:41 (UTC)
Vida! Tak se zdá, že to není Palu (1, 2). Pokud je tu ta informace takto veřejně, tak nevím co je špatného na tom se zeptat jiného Wikipedisty na tuto veřejnou informaci.--Juandev (diskuse) 22. 5. 2013, 23:48 (UTC)
Ale jistě, vyptával ses za zády dotčených wikipedistů: WP:WE/15. bod.
Na zdejších diskusích by se určitě nemělo spekulovat, jestli A edituje pod nicky B nebo C. Takové jednání zpravidla wikipedisty poškozuje a není to vůči nim zdvořilé.--Kacir 23. 5. 2013, 00:22 (UTC)
Tak to je diskutabilní, jestli onen bod hovoří o tom co se tu stalo. V tom bodu se hovoří o kritice. Na zdejších diskusích by se určitě nemělo spekulovat, jestli A edituje pod nicky B nebo C. --> o tom jsem samozřejmě nespekuloval. To je tvoje a Biedronkova chybná domněnka. Kdyby to tak bylo, tak chápu, že to ty Wikipedisty poškozuje. Ono to tak ale nebylo. Ptal jsem se, jestli B needitoval dříve pod nickem P - než se přejmenoval, protože jsem dostal informaci, že i po svém přejmenování používal v podpisu původní nick. A to je veřejná informace. Spekulovat o tom, jestli B needituje pod loutkovým účtem P, bych si nedovolil.--Juandev (diskuse) 23. 5. 2013, 06:22 (UTC)
  • Ty jsi ale všetečka, Juane, viď?--Feťour (diskuse) 23. 5. 2013, 08:06 (UTC)
    • Ano, jsem člověk, který dá na principy. Ale do krve se o tom hádat nechci, takže už bych tu záležitost nechal být.--Juandev (diskuse) 23. 5. 2013, 10:43 (UTC)

Duplikace odkazů[editovat zdroj]

Dobrý den, ahoj. Díky za upozornění na odkazy v infoboxu. Vím o nich, jen to u některých obcí nefungovalo, už vím i proč. Při editaci infoboxu je třeba zadat |Commons=Bulánka, nikoliv |Commons=category:Bulánka, jak to udělal někdo přede mnou. Třeba to později sám poopravuju. Chyby děláme všichni, já o něco víc, protože nejsem počítačově příliš zdatný.

Mimochodem-ty vesničky mezi Kouřimí a Kostelcem jsem měl v plánu týden po tobě. Náhoda, "vyfoukl" jsi mi je. Nevadí, cestu jsem trochu poopravil. Ale "do zelí" ti polezu minimálně, protože fotím převážně na východní Moravě a zcela výjimečně jsem teď udělal jednu cestu v rámci víkendového pobytu v Čechách.

S pozdravem Palickap (diskuse) 30. 5. 2013, 10:11 (UTC) palickap.

Aha, to byla moje vina. Už jsem to hlásil u šablony a zatím to nikdo neopravil - asi to po čase udělám sám.--Juandev (diskuse) 30. 5. 2013, 19:34 (UTC)

Za hranicemi internetu[editovat zdroj]

Vím, že to sem možná nepatří, ale když už jste nakousl onu identitu. Víte, zrovinka já jsem zastánce svobodné komunikace, neboli "podsvětí internetu", "temného webu". Internet není pouze "Internet", je hlubší, mnohem hlubší :-) akoráte se o tom příliš nemluví, mnozí nás mají za podvodníky :-) Takový sociolog vám řekne, že o facebooku, skypu dvakrát slyšel, řeknete si, "to je pitomec", ale já vím, že onen člověk je velice aktivní v rámci "temného webu". Co to ten "temný web" je? Tvoří ho stránky a technologie, které skrývají svá data před okolním světem a vyhledavači Google atd. V našem světě nemáme vyhledávače :-) a onu identitu nám chrání TOR. Aby toho nebylo málo, tak naše adresy využívají generické pseudo-domény .onion. Chcete se podívat do našeho světa, můžete, je to legální. Budete se divit, ale v tomhle světe se scházejí i vědci :-) Stačí, když si nainstalujete The Onion Router (TOR), který bude v tomto prostředí chránit vaší identitu a můžete začít. Pozor, není to svět pro každého, nejsou tu žádné vyhledávače, pouze velký rozcestník .onion stránek založený na MediaWiki, který odkazuje na další stránky typu bbbbbbhhhhhkklmmm.onion, také spousta svinstva, neboť tu mají svá diskusní fora hackeři a kdo ví, kdo ještě . Zde se musíte naučit pohybovat, což Vám zabere spostu času a nejspíše do vzdáte. A právě v tomhle světe neleznete Biedronku CZ ("użytkownika komputera") a spoustu informací o mne. Klasický internet je velice plochý, zanesený reklamou a spemem, v nášem světě naleznete relevatní odpovědi na vaše otázky. A jak je tenhle svět velký, to nikdo neví :-) Obsahuje takové množství dat, které si člověk nedokáže ani představit :-) Kdo ví, kolik lidí si na "temném webu" shání podlakdy pro svoji diplomku. Svět není tak jednuduchý, spíše nebezpečný. Nevím, proč všichni poskytujete svá data velkým bratrům typu Google, Facebook, Microsoft --Biedronka CZ (diskuse) 3. 6. 2013, 07:52 (UTC)

Mohl byste toho, prosím, už nechat? Juandev chtěl vědět, jestli se s Vámi už dříve u nějakého článku potkal, a tak se ptal po jméně Vašeho účtu před přejmenováním. To je vše. Možná, že to vyznělo jako něco jiného, ale o Vaši identitu v tom nešlo.
K této Vaší zprávě o síti TOR pak jen dodám, že zde platí pravidlo Wikipedie:Žádné open proxy. S pozdravem --3. 6. 2013, 08:40 (UTC), Utar (diskuse)
Díky za info.--Juandev (diskuse) 6. 6. 2013, 16:40 (UTC)

zdravím[editovat zdroj]

Přesunuto na Diskuse s wikipedistou:Mucidl#Vzkaz pro autora. --Juandev (diskuse) 6. 6. 2013, 16:16 (UTC)

Žádost o zdroj[editovat zdroj]

Proč jste vložil žádost o zdroj u autorů a edic u článku o nakladatelství Alfa?--Proton Post 10. 7. 2013, 15:54 (UTC)

Protože to není zjevná informace. Všechny nezjevné informace, je potřeba doložit relevantními referencemi.--Juandev (diskuse) 11. 7. 2013, 15:08 (UTC)
1. Knihy příslušných autorů jsou uvedeny na stránkách nakladatelství, není přesnějšího ověření než na webu nakladatelství, kde jsou uvedeny včetně všech identifikačních údajů a obálky na rozdíl od webu třetí strany. 2. Proč vám vadí vyjmenování edičních řad? To je velmi zajímavá badatelská informace.--Proton Post 11. 7. 2013, 17:44 (UTC)

Svatý Auracián[editovat zdroj]

Zdravím. Snažím se marně dopátrat, kde se v katedrále svatého Mikuláše nachází relikviář svatého Auraciána. Podle všeho by měl být v kapli svatého Auraciána, ale ve článku tady na Wikipedii je uvedeno, že tato kaple zakončuje severní loď (tzn. levou), kdežto podle tohoto článku má být v pravé lodi. Katedrálu už jsem nějaký ten pátek nenavštívil, ale před léty jsem si fotil pravou kapli a cosi, co by mohl být relikviář, v ní bylo. Ale to by neodpovídalo informaci ve článku. Chci se proto zeptat, jestli je informace o tom, že kaple sv. Auraciána leží v severní lodi, opravdu správná. Díky --Xth-Floor (diskuse) 30. 7. 2013, 21:19 (UTC)

Budějice? Neznám.--Juandev (diskuse) 30. 7. 2013, 22:03 (UTC)
Co se dá dělat. Nevybavíte si ani, ze kterého pramene jste tu informaci převzal? --Xth-Floor (diskuse) 31. 7. 2013, 06:56 (UTC)

Na Příkopě[editovat zdroj]

Dobrý den, rozlišujte prosím gramatiku a pravopis. Pro encyklopedii je to docela důležité. Děkuji. --Uacs451 (diskuse) 23. 8. 2013, 06:03 (UTC)

Tak pardon, je to pravopis.--Juandev (diskuse) 23. 8. 2013, 06:08 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Hmm to je hezké! Díky! Za co jsem si to zasloužil?--Juandev (diskuse) 4. 11. 2013, 21:42 (UTC)

Za velký počet editací a za dlouhý čas na Wikipedii : ). S pozdravem --Konvalín (diskuse) 5. 11. 2013, 13:48 (UTC).

Prosím o pomoc[editovat zdroj]

Zdravím. Jak jsem pochopil ze stránek jazykové ambasády na cs.wiki, Vaše znalosti španělštiny jsou na vysoké úrovni. Chci Vás poprosit o pomoc. Před chvílí jsem založil heslo Petrocaribe, u kterého bych byl rád za Vaši konzultaci. V odstavci "Formy platby" je popsán systém placení a je tam odkaz na externí odkaz "Boletín Petrocaribe", ze kterého jsem vycházel. Mohl byste tento zdroj otevřít a na druhé stránce pročíst ty tabulky, jestli jsem to na cs.wiki zapsal správně? Doufám, že ano, ale raději pro jistotu. Díky za Váš čas a jakoukoli reakci. Přeji hezký zbytek dne. --Unpocoloco (diskuse) 17. 11. 2013, 15:25 (UTC)

Dobrý den, děkuji za úpravy hesla. Můj předchozí text byl vážně zavádějící a s chybama. Díky. --Unpocoloco (diskuse) 1. 1. 2014, 15:41 (UTC)

Není zač. Jen se omlouvám, že jsem se k tomu dostal až teď.--Juandev (diskuse) 1. 1. 2014, 16:15 (UTC)

Pivní tácek[editovat zdroj]

V článku je požadován zdroj na „movitější „štamgasti“ té doby vlastnili džbány opatřené víkem“. Rrračte se podívat do té kategorie na commons. --Kusurija (diskuse) 1. 1. 2014, 13:35 (UTC)

Seznam lidí, kteří byly zabiti během Euromajdanu[editovat zdroj]

Dobrý den, asi bych použil šablonu {{pracuje se}}, nebo Vám tam někdo vloží {{přeložit}}, což by nebylo hezké. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 24. 2. 2014, 17:28 (UTC)

A já následně poprosím o přidání {{Překlad}} a odkazů do úvodu. Interwiki jsem už udělal. S pozdravem --24. 2. 2014, 17:39 (UTC), Utar (diskuse)

Omlouvám se, snažil jsem se na tom pracovat celý den, ale furt se něco nedařilo, tak jsem to uložil v této nehezké verzi. Trochu překládám, snad někdo přiloží ruku k dílu. Když ne, tak se to prostě smaže.--Juandev (diskuse) 24. 2. 2014, 18:27 (UTC)

Březnový wikisraz[editovat zdroj]

--Vojtech.dostal (diskuse) 4. 3. 2014, 17:57 (UTC)

Vlastimil Vondruška: Sklářství[editovat zdroj]

Ahoj, v článku Vratislav Šotola používáš publikaci Vlastimila Vondrušky nazvanou Sklářství. Já někdy výhledově plánuji rozvést článek Josefa Riedela. Je tam o něm něco? --Jan Polák (diskuse) 8. 3. 2014, 14:19 (UTC)

Ano, to bys moh použít.--Juandev (diskuse) 8. 3. 2014, 14:27 (UTC)

Your admin status[editovat zdroj]

Hello. I'm a steward. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus recently. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on wikis with no inactivity policy.

You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on yiwiktionary, where you are an administrator. Since yiwiktionary does not have its own administrators' rights review process, the global one applies.

If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights, and demonstrate a continued requirement to maintain these rights.

We stewards will evaluate the responses. If there is no response at all after approximately one month, we will proceed to remove your administrative rights. In cases of doubt, we will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact us on m:Stewards' noticeboard.

Best regards, Rschen7754 10. 3. 2014, 05:22 (UTC)

Wiki-sdružení[editovat zdroj]

Ahoj Juane, mohl by ses prosím podívat na toto vlákno? Zdá se, že na nové wiki sdružení je nějaký problém s registrací uživatelů. Předem ti díky a jsem s pozdravem --Chmee2 (diskuse) 18. 3. 2014, 12:15 (UTC)

Pozvánka k nadcházejícímu wikisrazu[editovat zdroj]

--Aktron (|) 14. 6. 2014, 11:55 (UTC)

Wikipedie:Mediagrant/Události - experimenty[editovat zdroj]

Dobrý den, díky, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Wikipedie:Mediagrant/Události fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Děkuji. --Gampe (diskuse) 11. 7. 2014, 10:02 (UTC)

Nějak nechápu důvod tvého zásahu, tak jsem to revertoval.--Juandev (diskuse) 11. 7. 2014, 14:48 (UTC)

Diskuse přesunuta do Diskuse k Wikipedii:Mediagrant/Události#Prezentace projektu.--Juandev (diskuse) 12. 7. 2014, 22:02 (UTC)

Bulldozer (chorvatská skupina)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Bulldozer (chorvatská skupina). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 20. 12. 2014, 11:53 (CET)Odpovědět

Žádost o komentář[editovat zdroj]

Dobrý den, založil jsem Žok ohledně zdrojování informací v úvodu článku a poprosím vás o vyjádření k problému. S pozdravem Vojtěch Zavadil (diskuse) 31. 12. 2014, 23:24 (CET)Odpovědět

Díky, kdyby jste to neudělal, tak bych to taky udělal:-)--Juandev (diskuse) 1. 1. 2015, 01:09 (CET)Odpovědět

Barnevern, Eva Michaláková, Ivana Boórová[editovat zdroj]

Čtěte zde! Severák (diskuse) 2. 1. 2015, 00:01 (CET)Odpovědět

Zjevení Panny Marie ve Fátimě[editovat zdroj]

Zdar editování!

Díky za recenzi článku, určitě se tomu budu věnovat, ale bohužel jsem nějakou dobu needitoval, takže všechny práce, které zde mám naplánované probíhají chronologicky za sebou.

Prosím tedy o strpení --Jan Jankovič (diskuse) 8. 1. 2015, 13:29 (CET)Odpovědět

Pohled nováčka na wikipedii a její strukturu[editovat zdroj]

Přesunuto do: Diskuse s wikipedistou:Cs.Anonymous-0#K vašim připomínkám.--Juandev (diskuse) 17. 1. 2015, 18:16 (CET)Odpovědět

Autologní transplantace[editovat zdroj]

Zdravíčko, jsem autorem této stránky Autologní transplantace kmenových buněk při ICHDK a byť jsem poslal (už třikrát) e-mail na její odblokování, tak pořád něco hapérkuje. Nevíte, co s tím mám udělat, aby se to odblokovalo? Jsem autorem všech těch textů na stopamputacim.cz. Díky.

Trpělivě vyčkat. Ověřování provádějí dobrovolníci.--Juandev (diskuse) 20. 1. 2015, 18:50 (CET)Odpovědět

--Aktron (|) 3. 2. 2015, 20:34 (CET)Odpovědět

Pomoc s plwiki[editovat zdroj]

Ahoj, koukal jsem, že nám dělají poláci zmatek na mapě tím, že na stránce pl:Muzeum Transportu Publicznego w Pradze mají špatné souřadnice. Ty jsem jim opravil, ale oprava tam beznadějně čeká na schválení. Umíš do nich šťouchnout? Díky --Jirka Dl (diskuse) 4. 2. 2015, 17:57 (CET)Odpovědět

Orientační číslo[editovat zdroj]

Zdravím. Narazil jsem dnes na tebou založený článek Orientační číslo. Poněkud mě zarazilo, že jsem tam našel velmi kusé, neúplné a neověřené informace bez jakéhokoliv zdroje, ačkoliv ve Wikipedii dávno předtím existovaly o orientačních číslech informace mnohem úplnější a před tvou editací se k ním z hesla Orientační číslo člověk dostal přímým přesměrováním.

Jistěže jsou orientační čísla natolik významná, že z hlediska významu si samostatný článek "zasluhují". Tedy asi je na místě se zamyslet nad tím, proč takový článek dosud neexistoval. Jedním z důvodů mohlo být třeba to, že ty systémy číslování, které se v České a Slovenské republice používají pro orientační čísla, se v některých jiných zemích používají pro základní číslování domů, a tedy není nejvhodnější je popisovat dvakrát, pokaždé v jiném článku.

Každopádně, když už jsi původní přesměrování zrušil a pokusil ses založit nový článek, tak by bývalo bylo záhodno

  • 1) do nového článku přenést všechny informace o orientačních číslech, které obsahoval původní, komplexnější článek
  • 2) v novém článku nezapomenout uvést odkaz na ten článek, který problematiku číslování domů pojednává komplexně.
  • 3) v článku uvádět pouze ověřená fakta - například systém používání orientačních čísel si určuje každá obec sama, systém "liché vlevo, sudé vpravo" je sice častý, ale není žádným celostátním předpisem předepsán, o to více se praxe jednotlivých obcí liší v dalších nuancích. Ministerstvo vnitra neprotestuje ani proti tomu, když například město Dubá jako orientační čísla uvádí v registru zřejmě stará čísla popisná před přečíslováním.

Pokud ses necítil na to, aby nový článek napsal pořádně, tak snad by bývalo bylo lepší ponechat zatím to původní přesměrování na obecnější, ale podrobnější a přesnější článek. --ŠJů (diskuse) 25. 2. 2015, 17:36 (CET)Odpovědět

Zastávám názor opačný. Před touto změnou to bylo pěkně nepřehledné. Po káždé, když by chtěl člověk najít nějakou informaci, tak by se pokaždé - opakuji, ještě jednou, pokaždé musel prokousat článkem. A řeknu to ještě jednou, prokousávat se pokaždé celým článkem abych získal informaci o předmětu mě vedlo k této změně.
Wikipedie je komunitní projekt, pokud máš nějaké připomínky, tak je rád zapracuji. Ale ještě jednou říkám. Bylo milé, že tam ty informace všechny byly, bylo ale nemilé se muset pokaždé pokousávat celým článekem. Udělal jsem tedy to co jsou udělal, protože to není v rozporu a článek může existovat.--Juandev (diskuse) 25. 2. 2015, 17:43 (CET)Odpovědět

Měl by ses stydět[editovat zdroj]

Nezlob se na mne, ale to co provádíš na metě jsou sprosťárny hrubě pod pás. Pokud se nebudeš stydět sám, udělám to za tebe. -jkb- disk de: 6. 3. 2015, 01:56 (CET)Odpovědět

Invitation[editovat zdroj]

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Juandev,

The Editing team is asking very experienced editors like you for your help with VisualEditor. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 17. 3. 2015, 00:31 (CET)Odpovědět

Jankovský potok[editovat zdroj]

Ahoj Juane, díky za pěkné fotky. :-) --JirkaSv (diskuse) 12. 7. 2015, 22:42 (CEST)Odpovědět

Seznam krajinných prvků[editovat zdroj]

Ahoj, chci Ti připomenout Seznam významných krajinných prvků v České republice, dala jsem tam 14 dní na úpravu. Zdravím --Ivannah (diskuse) 24. 8. 2015, 17:17 (CEST)Odpovědět

Díky za upozornění, ale obávám se, že to nezvládnu.--Juandev (diskuse) 25. 8. 2015, 00:03 (CEST)Odpovědět

Odpovědi[editovat zdroj]

Omlouvám se za pozdní odpověď na tvé dotazy, bohužel jsem žil v přesvědčení, že mám zapnuté upozornění na nové příspěvky na mail a nebylo tomu tak; teď už by chodit měly. --Spock lone wolf 1. 9. 2015, 11:06 (CEST)Odpovědět

No problem.--Juandev (diskuse) 2. 9. 2015, 09:37 (CEST)Odpovědět

NOM[editovat zdroj]

Zdravím. Na toto si prosím dávejte pozor – [2]. Neočekávaná odřádkování a mezery jsou velmi nepříjemná věc. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 13. 9. 2015, 15:37 (CEST)Odpovědět

To Vám asi nepomohu - použil jsem editor TD. Spíše zvažte jestli to nenahlásit jako chybu vývojářům--Juandev (diskuse) 13. 9. 2015, 20:43 (CEST)Odpovědět
Jinak díky za opravu, ale já v tom TD editoru nepoznám, že tam vzniklo nějaké odřádkování, které třeba boří použití.--Juandev (diskuse) 13. 9. 2015, 21:06 (CEST)Odpovědět

Wikipedista:Juandev/Projekty/Diplomky[editovat zdroj]

Ahoj, díky za nápad. Mohl bys ten projekt představit na některém setkání, třeba už Wikipedie:Pod reálnou lípou/Praha, 12. října 2015? S pozdravem --5. 10. 2015, 10:33 (CEST), Utar (diskuse)

Návštěvnost Potřebných nástrojů podle statistik[editovat zdroj]

Může zaujmout i Wikipedista:Zdenekk2 a Wikipedista:Bazi.

Týden od založení Počet návštěv Poznámka
1 43 založení, oznámení Pod lípou
2 0
3 2
4 0
5 5
6 19 Zdenkkův dotaz na užitečnost v diskusi
7 2
8 4
9 6
10 13 stránka většinu týdne smazána, k jeho konci obnovena
11 36 překategorizování
12 3
13 6
14 38 druhý Zdenkkův dotaz v diskusi, stránka zmíněna v "3. názor"
15 39 do předvčerejška (víc než týden), doplněny Ioannesovy náměty
16 6 včera (zmíněno v ŽOPS); dnešní statistiky ještě nejsou

Zpracováno podle Wikipedia article traffic statistics. Připomenu, že zahrnuje i návštěvy indexovacích botů internetových vyhledávačů. --Okino (diskuse) 5. 10. 2015, 14:12 (CEST)Odpovědět

Díky, minimálně zajímavá statistika.--Juandev (diskuse) 5. 10. 2015, 14:15 (CEST)Odpovědět

Slavkovský chlumek[editovat zdroj]

Dovolil bych si nesouhlasit s určením vložených fotografií do článku Slavkovský chlumek jako brambořík evropský - podle mne jde o pro bramboříky naprosto netypický tvar listů. --77.236.222.13 6. 10. 2015, 07:21 (CEST)Odpovědět

Tak to prosím opravte, Wikipedii můžete editovat i vy. Já to budu řešit nejdříve zítra.--Juandev (diskuse) 6. 10. 2015, 08:21 (CEST)Odpovědět

10. wikinarozeniny[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych Vám popřál vše nejlepší k dnešním 10. wikinarozeninám, je to opravdu úžasné číslo, kterého tu jen tak nikdo nedosáhne. Ať vám to tu vydrží i nadále. OJJ, Diskuse 21. 10. 2015, 14:58 (CEST)Odpovědět

Díky, musím to oslavit.--Juandev (diskuse) 21. 10. 2015, 17:41 (CEST)Odpovědět

Ektor[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Ektor. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --86.49.184.26 2. 11. 2015, 11:23 (CET)Odpovědět

Díky anonyme, revertoval jsem ty Vaše experimenty.--Juandev (diskuse) 2. 11. 2015, 22:07 (CET)Odpovědět

OK. Díky za info.--Juandev (diskuse) 12. 11. 2015, 09:08 (CET)Odpovědět

Brukvovité[editovat zdroj]

Dobrý den, mohu vás požádat o recenzi článku Brukvovité? Cílem je DČ. Děkuji. Vojtěch Zavadil (diskuse) 23. 11. 2015, 12:33 (CET)Odpovědět

Obávám se, že Vám nevyjdu vstříct. Recenzoval jsem nedávno několik článků a zatím jen Českou německy psanou listeraturu se podařilo dostrkat do DČ. Stále nemám čas dorecenzova Veles a další. Takže prostě nemám čas.--Juandev (diskuse) 23. 11. 2015, 13:52 (CET)Odpovědět

Nitrofobní rostliny[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Nitrofobní rostliny. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 9. 12. 2015, 21:39 (CEST)Odpovědět

Vidím, že jste článek rozšířil na 3 věty, problém je v tom, že tři věty jsou na hranici pahýl a subpahýl, a tak zatím šablonu ponechám. Nevím, jak česká Wikipedie vypadala s jejími pravidly v roce 2007, ale dnes se to všechno musí aktualizovat, rozšířit a nebo vymazat. Na Wikipedii jste už dlouho, takže víte, jak tu co chodí apod. Zkuste se obrátit na nějakého správce, který vám dá za pravdu a mě jednorázově odsoudí. Vím, že se jedná spíše o pojem a v době, kdy jste to psal, tak byli takovéto krátké články normální, ale tohle je současnost s moderní Wikipedií. - -Nadvšenec (diskuse) 9. 12. 2015 22:31 (CEST)

Já zase na Vašem profilu vidím, cituji „Registroval jsem se, abych rozšířil českou Wikipedii jakýmkoliv způsobem, ať už malou editací či nechal vzniknout nové hesla“.--Juandev (diskuse) 10. 12. 2015, 07:49 (CET)Odpovědět

Oba víme, že se do čeké Wikipedie nedá vložit všechno, psal jsem to krátce po zaregistrování a 2 měsíce nato mě někteří správci zablokovali, z důvodů psaní článků kratších než 4 věty, a proto teď nestrpím, když vidím článek, který je sice spíše pojem, ale i přesto má (měl) jen jednu větu. Vytvářel jsem články i s 3 věty, ale přesto i ony byly mazány, jednoduše řečeno, když někdo neuznal můj článek s 1 až 3 větami, tak já neuznám podobné případy. Nechci vám práci na Wikipedii znepříjemňovat, ale to samé jsem pociťoval v říjnu. Obraťte se na jiného správce, ten vás třeba vyslechne a mě odsoudí/napomene, poučí. Jsem tu kratší dobu než vy, takže se na někoho obraťte, pokud s tím vyloženě nesouhlasíte. --Nadvšenec (diskuse) 10. 12. 2015, 14:20 (CET)Odpovědět

Já vám to ted uznám, ale možná se ještě k tomu vrátím. (Uznám vám článek, má 4 věty.) --Nadvšenec (diskuse) 10. 12. 2015, 14:27 (CET)Odpovědět

Eurytermní organismy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Eurytermní organismy. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 11. 12. 2015, 15:33 (CEST)Odpovědět

Red Moon[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Red Moon. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 11. 12. 2015, 16:57 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na českobudějovický wikisraz zima 2016[editovat zdroj]

Venca24 (diskuse) 12. 1. 2016, 14:14 (CET)Odpovědět

Smaz[editovat zdroj]

Ahoj, asi si na něj zapomněl: Seznam potoků v Česku, v současném stavu je to na smazání a nebál bych se říct že na rychlosmaz. Nebo to přesunout na nějaký Tvoje pískoviště. Dva roky a je to pořád takhle.--Horst (diskuse) 22. 1. 2016, 22:24 (CET)Odpovědět

Proč?--Juandev (diskuse) 23. 1. 2016, 10:33 (CET)Odpovědět
[3] toto má 170 stran. -:)))
To není důvod, argumentujte pravidly Wikipedie kolego nepodepsaný.--Juandev (diskuse) 23. 1. 2016, 11:17 (CET)Odpovědět
Viděl sem, že si to přesunul na Jč kraj. Tak aspoň tak. Ovšem nepodepsaný má taky pravdu, článek je minimálně subpahýl i když jde o seznam--Horst (diskuse) 23. 1. 2016, 11:18 (CET)Odpovědět

Omlouvám se, že jsem zapomněl podpis.--Mirek256 23. 1. 2016, 11:26 (CET)Odpovědět

Chromoxid tupý[editovat zdroj]

Dobrý den. Vaše články bývají i pojmy, jak jsem si všiml. Článek na který upozorňuji nechci označit na smazání, jsem přesvědčený, že se ho pokusíte rozšířit. Pouze vás u článku Chromoxid tupý žádám, aby jste přihodil 2 nebo 3 věty. Nejsem správce nic se nestane, ale přál bych si, aby se pojmy tohoto typu se třemi větami a 10 let staré neobjevovali, protože mám zato, že mohou zmást „nováčky“ za krátký obsah. Když nemáte čas nebo ho už jinak nerozšíříte či neozdrojujete, tak se nic nebude dít, přesto bych byl rád, kdyby jste ho o pár vět rozšířil. Děkuji za vyslyšení.--Nadvšenec (diskuse) 18. 2. 2016, 17:42 (CET)Odpovědět

Nic přihazovat nebudu - nejsem chemik. Článek jsem napsal před 10ti lety, kdy jsem měl chemii ve škole. Na hledání dvou vět na Internetu nemám čas.--Juandev (diskuse) 18. 2. 2016, 19:16 (CET)Odpovědět

Česká Lípa[editovat zdroj]

Zdravím a pro jistotu opakuji svou prosbu. V úterý 27.září od 17.hodin v hlavní knihovně České Lípy vést úvodní přednášku o Wikipedii. Znovu jsem byl za ředitelkou, počítá s ní najisto a je schopná proplatit cestovné. Já dojdu ke spoji, kterým do České Lípy přijedete (nejlepší jsou busy z Holešovic). Postarám se o návštěvnost. Je tam cca 25 židlí a cca před 4 roky tam přednášel Packa. Budu rád, když pro všechny případy toto sdělíte na nějakém pražském wikisrazu a cílem si zajistit i náhradu (nemoc, pracovní zaneprázdění).--Zákupák (diskuse) 22. 2. 2016, 11:27 (CET)Odpovědět

Done.--Juandev (diskuse) 3. 3. 2016, 22:05 (CET)Odpovědět

Chromoxid tupý[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Chromoxid tupý. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 8. 3. 2016, 14:26 (CEST)Odpovědět

Rozšířeno.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2016, 07:52 (CET)Odpovědět

Neapolská žluť světlá[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Neapolská žluť světlá. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 19:04 (CEST)Odpovědět

Rozšířeno.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2016, 07:53 (CET)Odpovědět

Kadmium červené tmavé[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Kadmium červené tmavé. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 19:11 (CEST)Odpovědět

MSO.--Juandev (diskuse) 10. 3. 2016, 19:53 (CET)Odpovědět

Chasmofyty[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Chasmofyty. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 20:06 (CEST)Odpovědět

Rozšířeno.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2016, 07:53 (CET)Odpovědět

Totální hloubka půdy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Totální hloubka půdy. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 20:07 (CEST)Odpovědět

Sloučeno s podobnými články do Hloubka půdy. --23. 3. 2016, 14:38 (CET), Utar (diskuse)

Dobrý den, prosím o opravu nesrozumitelné věty "Je nutné si uvědomit, že toto hranice je ve vertikálním chápání půdního tělesa nestejná a nenabývá na jednotce plochy linii." v hesle genetická hloubka půdy. --Jvs 23. 3. 2016, 12:26 (CET)Odpovědět

Konzistence půdy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Konzistence půdy. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 13. 3. 2016, 12:47 (CEST)Odpovědět

Hotovo.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2016, 07:59 (CET)Odpovědět

Areálová enkláva[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Areálová enkláva. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 13. 3. 2016, 12:49 (CEST)Odpovědět

Done.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2016, 08:00 (CET)Odpovědět

Debazifikace[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Debazifikace. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 13. 3. 2016, 12:49 (CEST)Odpovědět

Hotovo.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2016, 08:09 (CET)Odpovědět

Halofobní rostliny[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Halofobní rostliny. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 13. 3. 2016, 12:50 (CEST)Odpovědět

Hotovo.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2016, 08:19 (CET)Odpovědět
Ahoj, chystáš se ty Halofobní rostliny rozšiřovat nějak jinak, když jsi je rozšířil a pak většinu přidaného textu zase smazal? S pozdravem --14. 3. 2016, 14:26 (CET), Utar (diskuse)

svoboda Internetu[editovat zdroj]

Dovolím si trochu "zákulisního" lobbingu pro svobodný Net. Dle mého je to téma, které se obhájí vlastní vahou, ale příliš mi na tom záleží, než abych nepřihodil na misku též setkání mimo klávesnici ;-)
Díky a svobodě zdar! --Laďa Nešněra (diskuse) 1. 5. 2016, 02:48 (CEST)Odpovědět

Díky za info.--Juandev (diskuse) 2. 5. 2016, 14:17 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na pražský wikisraz[editovat zdroj]

--Limojoe (diskuse) 3. 5. 2016, 22:46 (CEST)Odpovědět

Pomluvy a obvinění[editovat zdroj]

Zdravím,

pokud jsi přesvědčen, že osoba A hrubě porušuje či porušovala pravidla, měl bys to nejdřív nějak prokázat, než to začneš prohlašovat tak nějak mimochodem jako hotovou věc. Nejlépe prokázat takovým způsobem, který dává osobě A možnost věci vysvětlit, důkazy vyvrátit atp. Jen tak mimochodem uvádět jako hotovou věc neprokázané obvinění někde, kde se o tom daná osoba ani nemusí dozvědět, to opravdu vztahům neprospívá.--Tchoř (diskuse) 30. 5. 2016, 17:47 (CEST)Odpovědět

Zvláštní je, že mě obviňujte osoba, která má sama s tímto problémy.--Juandev (diskuse) 1. 6. 2016, 07:18 (CEST)Odpovědět
Ne, neprezentoval jsem žádné obvinění jako prokázané. Naopak jsem konstatoval, že informace se hrubě rozchází a vybídl jsem aktéry k vyříkání a ukončení drbů. --Tchoř (diskuse) 1. 6. 2016, 17:28 (CEST)Odpovědět
No, největším šiřitelem drbů zde byl byrokrat.--Juandev (diskuse) 1. 6. 2016, 22:48 (CEST)Odpovědět
Tohlecto je ale na Janovi.--Juandev (diskuse) 1. 6. 2016, 07:19 (CEST)Odpovědět

Kozinec dánský[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Kozinec dánský. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Leome 323 ♥ (diskuse) 7. 7. 2016, 10:58 (CEST)Odpovědět

@Leome323: VyřešenoVyřešeno --OJJ, Diskuse 7. 7. 2016, 11:20 (CEST)Odpovědět

Wikidata workshop 2016[editovat zdroj]

Ahoj, rád bych Ti připomněl, že 3. září 2016 v 9:30 se koná první český Wikidata workshop. Workshop se koná v budově Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice, přesná adresa a informace o pardubickém MHD jsou na Wikidatech. --Martin Urbanec (diskuse) 13. 7. 2016, 18:08 (CEST)Odpovědět

Píšu si do kalendáře.--Juandev (diskuse) 14. 7. 2016, 15:10 (CEST)Odpovědět

Wikipedie:Žádost o opatření/Skrytí pomluvy[editovat zdroj]

Dobrý den. To je nově podaná oficiální žádost? Pokud ano, přesuňte jí prosím odtud sem. Jedná se o projednávanou žádost, nikoli schválené opatření. Jinak bude odkaz v nejbližší době odstraněn. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 20. 7. 2016, 12:11 (CEST)Odpovědět

Aha díky. Z popisu v návodu mi nebylo jasné, kam ten odkaz vložit.--Juandev (diskuse) 20. 7. 2016, 12:15 (CEST)Odpovědět

Mezi bajty:Wikidata workshop 2016[editovat zdroj]

Ahoj, v souvislosti s plánovaným záříjovým Wikidata workshopem bych všechny jeho nahlášené účastníky rád požádal o vyplnění formuláře. Bude nám užitečný pro zpětnou analýzu užitečnosti akce. Předem díky. --Martin Urbanec (diskuse) 1. 8. 2016, 15:23 (CEST)Odpovědět

Wikidata workshop 2016 - prosím o vyplnění formuláře[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že jsi doposud nevyplnil formulář. Prosím, učiň tak brzy! Pomůže nám zjistit, jak byl workshop úspěšný a s jakým publikem se setkáme. Předem díky za vyplnění! --Martin Urbanec (diskuse) 21. 8. 2016, 10:24 (CEST)Odpovědět

Strom české lékařské vědy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Strom české lékařské vědy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Tomas62 (diskuse) 30. 8. 2016, 11:43 (CEST)Odpovědět

Wikidata workshop 2016 - památné stromy[editovat zdroj]

Milí přátelé, za několik dní se uskuteční první český Wikidata workshop, na kterém se chceme věnovat mj. registru památných stromů na Wikidatech. Zjistili jsme ovšem, že mnoho existujících památných stromů nemá vůbec žádný číselný identifikátor, a tak nevíme, zda se jedná o památné stromy dle zákona, anebo pouze o významné stromy založené pouze na místní tradici. Prosíme o pomoc s dohledáním, zda se jedná o památné či pouze významné stromy, a to následujícím doporučeným způsobem:

  1. Vyberte si "sporný" strom (ve skutečnosti to může být i skupina stromů nebo alej) bez identifikátoru - seznam sporných stromů je vždy na této stránce (stiskněte tlačítko "Run" a počkejte, až se seznam vygeneruje).
  2. Dle informací v článku či souřadnic se pokuste dohledat strom v mapě památných stromů AOPK.
    1. Pokud tam strom najdete, je to památný strom. Dohledejte číselný identifikátor a přidejte ho na Wikidata jako kód ÚSOP (P677)
    2. Pokud tam strom nenajdete, je to pravděpodobně pouze "významný strom". Na Wikidatech odstraňte prosím instance (čeho) (P31) významný strom (Q811534) a ideálně opravte také kategorie vlastního článku (patří do Kategorie:Významné stromy).

Děkujeme za pomoc!

--Vojtěch Dostál (diskuse) 30. 8. 2016, 14:43 (CEST) a --Martin Urbanec (diskuse) 30. 8. 2016, 14:43 (CEST)Odpovědět

Dotaz[editovat zdroj]

Máte skutečně potřebu recenzovat všechny články? Třebaže já jsem si třeba už kolegům napsal, Whitesachem taky? OJJ, Diskuse 5. 11. 2016, 11:18 (CET)Odpovědět

Dle chutě.--Juandev (diskuse) 5. 11. 2016, 11:22 (CET)Odpovědět
Ano, ale pak je deset věcí rozdělaných a kolikrát to ani nedokončíte, s prominutím. --OJJ, Diskuse 5. 11. 2016, 14:38 (CET)Odpovědět

Požadavek na zdroj[editovat zdroj]

Upozorňuji na Wikipedie:Reference: V úvodu článku se reference umisťují zpravidla u definic a fakt nepopsaných dále v textu; reference v úvodu se také doporučuje dávat u delších článků a tam, kde je to vhodné. OJJ, Diskuse 5. 11. 2016, 15:03 (CET)Odpovědět

OK, a proč jste to neuvedl do recenze?--Juandev (diskuse) 5. 11. 2016, 15:32 (CET)Odpovědět

Oč jde?[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, jste si naprosto jist, že se cítíte dobře? Nezlobte se, ale tomuto nemůžu porozumět ani při nejlepší vůli. Oč opravdu jde? --Mario7 (diskuse) 5. 11. 2016, 18:52 (CET)Odpovědět

Rozumět tomu přece nemusíte, má to mnoho možných vysvětlení a je jasné, že ne všechny dokážeme obsáhnout. Stačí předpokládat dobrou vůli. Dotaz "cítíte se dobře"? mě nepřipadá jako by jste ji předpokládal. Takže až ji začnete předpokládat, tak se můžeme bavit dál.--Juandev (diskuse) 6. 11. 2016, 08:41 (CET)Odpovědět
Díky za opravu. Zdraví --Mario7 (diskuse) 6. 11. 2016, 15:14 (CET)Odpovědět

Vizuální editace[editovat zdroj]

Nebudu komentovat obsah [4], ale formu - prosím, odpovídej tak, jak je zvykem, tedy odsazeně do dalšího normálního odstavce. <blocquote> je určen pro citace, a tady cituješ jen sám sebe. POkud je to standardní způsob vizuálního editoru, je to kandidát na nahlášení na phabricator. JAn (diskuse) 24. 11. 2016, 11:01 (CET)Odpovědět

Předopokládej dobrou vůli. Proč bych jako 11ti letý editor odpovídal citací? Zřejmě něco s VE no.--Juandev (diskuse) 24. 11. 2016, 11:57 (CET)Odpovědět

User talk:Bazi[editovat zdroj]

ping, OJJ, Diskuse 4. 12. 2016, 18:12 (CET)Odpovědět

Neřeším.--Juandev (diskuse) 4. 12. 2016, 18:21 (CET)Odpovědět

Wikikytička[editovat zdroj]

Díky! Chtělo by to, je pošmourno.Juandev (diskuse) 22. 12. 2016, 14:56 (CET)Odpovědět

Ťia-ťing[editovat zdroj]

Zdravím, sice ještě nejsou všechny mé připomínky vyřešeny, ale myslím, podle toho co vím, že by již článek mohl být mezi Dobré zařazen. Pokud souhlasíte, provedl bych (i se všemi formalitami). Jen si říkám, zda je vhodné Jannovi udělit wikikytičku nebo jiné vyznamenání? Ale jestli chcete, klidně to také nechám celé na Vás. --Remaling (diskuse) 28. 12. 2016, 21:24 (CET)Odpovědět

Udělte, já už se v tom vrtám s cílem postupu na NČ. Vyznamenání dle vlastního zvážení (já třeba ani nevím jaké jsou).Juandev (diskuse) 28. 12. 2016, 21:56 (CET)Odpovědět
Tak jste se do toho pustil, jen pro jistotu zmiňuji, že ještě nemá vyznamenání na své diskuzní stránce Jann, chtěl jsem se tam přidat. --Remaling (diskuse) 28. 12. 2016, 23:05 (CET)Odpovědět
Přidejte, nejde mi to.Juandev (diskuse) 28. 12. 2016, 23:09 (CET)Odpovědět
Udělil jsem, zmínil jsem na diskuzní stránce Janna i Vás. Provedl jsem to pomocí toho špatně viditelného obdélníčku hned za Vaším komentářem k udělení na seznamu vyznamenaných. --Remaling (diskuse) 28. 12. 2016, 23:22 (CET)Odpovědět

CP[editovat zdroj]

Ahoj, proč podruhé? [5].--Horst (diskuse) 8. 2. 2017, 12:47 (CET)Odpovědět

Zapoměl jsem, dávám pryč.--Juandev (diskuse) 8. 2. 2017, 12:52 (CET)Odpovědět

Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den, jak se daří? Rád bych vás pozval na oslavu 15. narozenin české Wikipedie, která se bude konat 3. května 2017 v kanceláři Wikimedia Česká republika ve Slovenské 21 v Praze-Vinohradech. Zvu vás, protože bychom rádi na jednom místě shromáždili co nejvíce bývalých i současných správců české Wikipedie (akce je však samozřejmě i pro nesprávce a dokonce i pro ty, kteří jen Wikipedii podporují, ale nikdy ji pořádně needitovali). Program je na stránce akce, ale stále se na něm pracuje a Vaše náměty a nápady si rád přečtu na diskuzi k akci.

Pokud máte zájem, prosím připište se do seznamu na stránce akce. Pokud o akci nemáte zájem, nejlépe uděláte, když odstraníte svoje jméno ze seznamu správců, který jsme připravili na stránce akce. Následně už vás nebudeme kontaktovat. Díky a těším se na shledání, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 2. 2017, 15:23 (CET)Odpovědět

Odpověď vývojářů[editovat zdroj]

Reaguji na tuto diskusi. Vývojáři žádost nějaké nápravy zamítli s tím, že text je možné buď zrušit úplně (tedy že se nezobrazí vůbec nikdy), nebo jej zkrátit, aby nepůsobil tolik rušivým dojmem. --Dvorapa (diskuse) 14. 3. 2017, 21:45 (CET)Odpovědět

To vím, že to zamítly, proto se ptám na skript. Vývojáři needitují denně wp, tak je jim to jedno.--Juandev (diskuse) 14. 3. 2017, 22:23 (CET)Odpovědět
Všechny možnosti jinak byly vyjmenovány v té diskusi, nic lepšího nevymyslíme. Needitují, což je rozhodně chyba. --Dvorapa (diskuse) 14. 3. 2017, 22:29 (CET)Odpovědět

Řeznické hmaty[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Řeznické hmaty. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Nadvšenec (diskuse) 26. 4. 2017, 15:22 (CEST)Odpovědět

Červnový sraz[editovat zdroj]

Ahoj, asi si se omylem zapsal na již proběhlý květnový sraz. Ten aktuální je tady. --Vojtěch Veselý (diskuse) 20. 6. 2017, 02:03 (CEST)Odpovědět

Structured Data on Commons Newsletter, July 19, 2017[editovat zdroj]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Structured Data on Wikimedia Commons?[editovat zdroj]

The millions of files on Wikimedia Commons are described with a lot of information or (meta)data. With the project Structured Data on Wikimedia Commons, this data is structured more, and is made machine-readable. This will make it easier to view, search (also multilingually), edit, organize and re-use the files on Commons.

In early 2017, the Sloan Foundation funded this project (see documentation). Development takes place in 2017–2020. It involves staff from the Wikimedia Foundation and Wikimedia Deutschland (WMDE) and many volunteers. To achieve this, Wikibase support is added to Wikimedia Commons. Wikibase is the technology that is also used for Wikidata.

Recent developments: groundwork[editovat zdroj]

  • A new and crucial technical step (federation) now makes it possible to reference data from one Wikibase website in another. Because of this, it will be possible to use Wikidata's items and properties to describe media files on Commons.
  • Another important piece of groundwork is under development: so-called Multi-Content Revisions. This feature allows structured data to be stored alongside wiki text, so that one wiki page can contain several types of content.

Team updates[editovat zdroj]

  • Amanda Bittaker was hired as Program Manager for Structured Data on Wikimedia Commons. Amanda will take care of the overall management of the project.
  • Sandra Fauconnier (known as Spinster in her volunteer capacity) is the new Community Liaison. She will support the collaboration between the communities (Commons, Wikidata, GLAM) and the product development teams at the Wikimedia Foundation and Wikimedia Deutschland.
  • We have open positions for a UX designer and a Product Manager!

Talking with communities and allies[editovat zdroj]

  • Long-term feedback from GLAMs. Besides the Wikimedia community, many external cultural and knowledge institutions (GLAMs - Galleries, Libraries, Archives and Museums) are interested in Structured Data on Commons and are willing to provide feedback on the long-term plans for the project. Alex Stinson, GLAM strategist at the Wikimedia Foundation, is currently in contact with Europeana, DPLA, the Smithsonian and the National Archives of the United States. Alex is also looking for other GLAM institutions who might be able to advise on the long term. If you know of an institution or partner that may be appropriate for consultation, do get in touch with Alex.
  • Jonathan Morgan, design researcher, is starting to work on two projects:

What comes next?[editovat zdroj]

  • The Structured Data on Commons team meets in the week after Wikimania to lay the groundwork for the next steps. This includes new backend development and design work, for better and more clear integration of the structured data in pages on Wikimedia Commons.
  • The project's information pages on Wikimedia Commons will receive a long overdue update in the upcoming months. The team will also work on more and better communication channels. Feedback, wishes and tips are welcome at the project's general talk page.

Get involved[editovat zdroj]

Many greetings from SandraF (WMF) (talk), Community Liaison for this project! 19. 7. 2017, 15:55 (CEST)Odpovědět

dotaz na seznam rybníků[editovat zdroj]

Obracím se na Vás jako na garanta tématu Vodstvo v mediagrantu. Nafotil jsem několik rybníků v okresech Strakonice a Prachatice. Chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaký zdroj, ze kterého by se dala získat data o jejich rozloze, případně další údaje. --Petr1888 (diskuse) 4. 10. 2017, 09:45 (CEST)Odpovědět

Structured Commons newsletter, October 25, 2017[editovat zdroj]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Community updates
Things to do / input and feedback requests
Presentations / Press / Events
Audience at Structured Commons design discussion, Wikimania 2017
Team updates
The Structured Commons team at Wikimania 2017

Two new people have been hired for the Structured Data on Commons team. We are now complete! :-)

  • Ramsey Isler is the new Product Manager of the Multimedia team.
  • Pamela Drouin was hired as User Interface Designer. She works at the Multimedia team as well, and her work will focus on the Structured Commons project.
Partners and allies
  • We are still welcoming (more) staff from GLAMs (Galleries, Libraries, Archives and Museums) to become part of our long-term focus group (phabricator task T174134). You will be kept in the loop of the project, and receive regular small surveys and requests for feedback. Get in touch with Sandra if you're interested - your input in helping to shape this project is highly valued!
Research

Design research is ongoing.

  • Jonathan Morgan and Niharika Ved have held interviews with various GLAM staff about their batch upload workflows and will finish and report on these in this quarter. (phabricator task T159495)
  • At this moment, there is also an online survey for GLAM staff, Wikimedians in Residence, and GLAM volunteers who upload media collections to Wikimedia Commons. The results will be used to understand how we can improve this experience. (phabricator task T175188)
  • Upcoming: interviews with Wikimedia volunteers who curate media on Commons (including tool developers), talking about activities and workflows. (phabricator task T175185)
Development

In Autumn 2017, the Structured Commons development team works on the following major tasks (see also the quarterly goals for the team):

  • Getting Multi-Content Revisions sufficiently ready, so that the Multimedia and Search Platform teams can start using it to test and prototype things.
  • Determine metrics and metrics baseline for Commons (phabricator task T174519).
  • The multimedia team at WMF is gaining expertise in Wikibase, and unblocking further development for Structured Commons, by completing the MediaInfo extension for Wikibase.
Stay up to date!

Warmly, your community liaison, SandraF (WMF) (diskuse)

Message sent by MediaWiki message delivery - 25. 10. 2017, 16:26 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na 1000000. narozeniny[editovat zdroj]

Jsi zván! ⇒ v:User:Kychot/1000000

Structured Commons focus group update, Nov 21, 2017[editovat zdroj]

Hello! You are receiving this message because you signed up for the the community focus group for Structured Commons :-)

IRC office hour today, 21 November, 18.00 UTC
  • The IRC office hour about Structured Commons takes place at 18:00 UTC in wikimedia-office webchat. Amanda, Ramsey and I will give updates about the project, and you can ask us questions. The log will be published afterwards.
Tools update

Many important community tools for Commons and Wikidata will benefit from an update to structured data in the future. You can help indicate which tools will need attention:

Warmly, your community liaison SandraF (WMF) (talk) 21. 11. 2017, 17:26 (CET)Odpovědět

seznam vodních ploch v okrese Pardubice[editovat zdroj]

Ahoj, koukal jsem, že jsi v minulosti založil seznamy vodních ploch v některých okresech, například v okrese Strakonice. V poslední době jsem nafotil hodně vodních ploch v okrese Pardubice a a chystám se též na okresc Hradec Králové. V té souvislosti bych tě chtěl poprosit, zda by jsi nemohl založit seznamy vodních ploch pro tyto okresy. Děkuji. --Petr1888 (diskuse) 24. 11. 2017, 08:13 (CET)Odpovědět

Mohl, ale nebude to zadarmo. Kvalitní výstup kolem 5000 za seznam. Závisí na tom, jak je zavodněn.--Juandev (diskuse) 25. 11. 2017, 17:54 (CET)Odpovědět

iw[editovat zdroj]

Ahoj Juane, Díky za fotky Transgasu i za anglický článek. Od doby, kdy vznikla Wikidata, se iw už nepoužívá. V tomto konkrétním případě je sice malá komplikace v tom, že existuje pložka (Q28766950) pro budovu Transgas a položka (Q15851370) pro rozcestník (česky a německy), ale to se snad dá rozlišit. Zdraví --Gampe (diskuse) 10. 12. 2017, 07:23 (CET)Odpovědět

No, moc jsem to sdělení nepochopil.--Juandev (diskuse) 10. 12. 2017, 07:30 (CET)Odpovědět
Stručněji: prosím nevkládej do článků interwiki ve starém formátu. Od roku 2013 se to řeší přes Wikidata. Pokud ti něco nefunguje (v tomto případě byla příčina v záměně položek Q28766950 a Q15851370, které mají stejný název, ale znamenají každá něco jiného), požádej prosím o pomoc Wikidata:Mezi bajty. Díky! --Gampe (diskuse) 10. 12. 2017, 10:38 (CET)Odpovědět
Hmm, aha.--Juandev (diskuse) 10. 12. 2017, 13:53 (CET)Odpovědět

Structured Commons focus group update, December 11, 2017[editovat zdroj]

Hello! You are receiving this message because you signed up for the community focus group for Structured Commons :-)

Later this week, a full newsletter will be distributed, but you are the first to receive an update on new requests for feedback.

Three requests for feedback
  1. We received many additions to the spreadsheet that collects important Commons and Wikidata tools. Thank you! Now, you can participate in a survey that helps us understand and prioritize which tools and functionalities are most important for the Wikimedia Commons and Wikidata communities. The survey runs until December 22. Here's some background.
  2. Help the team decide on better names for 'captions' and 'descriptions'. You can provide input until January 3, 2018.
  3. Help collect interesting Commons files, to prepare for the data modelling challenges ahead! Continuous input is welcome there.

Warmly, your community liaison SandraF (WMF) (talk)

Message sent by MediaWiki message delivery (talk) - 11. 12. 2017, 17:40 (CET)Odpovědět

Structured Commons newsletter, December 13, 2017[editovat zdroj]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Community updates
Things to do / input and feedback requests
A multi-licensed image on Wikimedia Commons, with a custom {{EthnologyItemMHNT}} Information template. Do you also know media files on Commons that will be interesting or challenging to model with structured data? Add them to the Interesting Commons files page.
Presentations / Press / Events
Presentation about Structured Commons and Wikidata, at WikimediaCon in Berlin.
  • Sandra presented the plans for Structured Commons during WikidataCon in Berlin, on October 29. The presentation focused on collaboration between the Wikidata and Commons communities. You can see the full video here.
Partners and allies
  • We are still welcoming (more) staff from GLAMs (Galleries, Libraries, Archives and Museums) to become part of our long-term focus group (phabricator task T174134). You will be kept in the loop of the project, and receive regular small surveys and requests for feedback. Get in touch with Sandra if you're interested - your input in helping to shape this project is highly valued!
Research
  • Research findings from interviews and surveys of GLAM project participants are being published to the research page. Check back over the next few weeks as additional details (notes, quotes, charts, blog posts, and slide decks) will be added to or linked from that page.
Development
  • The Structured Commons team has written and submitted a report about the first nine months of work on the project to its funders, the Alfred P. Sloan Foundation. The 53-page report, published on November 1, is available on Wikimedia Commons.
  • The team has started working on designs for changes to the upload wizard (T182019).
  • We started preliminary work to prototype changes for file info pages.
  • Work on the MediaInfo extension is ongoing (T176012).
  • The team is continuing its work on baseline metrics on Commons, in order to be able to measure the effectiveness of structured data on Commons. (T174519)
  • Upcoming: in the first half of 2018, the first prototypes and design sketches for file pages, the UploadWizard, and for search will be published for discussion and feedback!
Stay up to date!

Warmly, your community liaison, SandraF (WMF) (talk)

Message sent by MediaWiki message delivery - 13. 12. 2017, 17:32 (CET)Odpovědět

Citoslovce zvířecích zvuků[editovat zdroj]

Ahoj, na základě Wikipedie:Diskuse o smazání/Citoslovce zvířecích zvuků tě upozorňuji, že článek byl označen k urgentní úpravě. Podrobnosti viz linknutá DoS. --Martin Urbanec (diskuse) 29. 12. 2017, 20:32 (CET)Odpovědět

Části měst[editovat zdroj]

Zdravím, v této žádosti jste žádal seznam článků, JAn se snažil pomoci monitorovacími kategoriemi, pomohl jimi? Můžeme považovat původní žádost za uzavřenou? Mohu kdyžtak ještě nějak pomoci v tomto ohledu? :) --Dvorapa (diskuse) 17. 1. 2018, 18:45 (CET)Odpovědět

Jak se to vezme. Přišlo mi to moc složité, tak jsem se tím nezabýval. Některé okresy mají na to kategorii (asi to někdo udělal někdo ne). Těžko říct, jestli je jednoduší to dělat přes monitorovací kategorie Jana, nebo projíždět kategorie a dělat to zcela manuálně.--Juandev (diskuse) 18. 1. 2018, 15:59 (CET)Odpovědět

Structured Commons - Design feedback request: Multilingual Captions[editovat zdroj]

Hello! You are receiving this message because you signed up for the the community focus group for Structured Data on Wikimedia Commons.

The Structured Data on Commons team has a new design feedback request up for Multilingual Captions support in the Upload Wizard. Visit the page for more information about the potential designs. Discussion and feedback is welcome there.

On a personal note, you'll see me posting many of these communications going forward for the Structured Data project, as SandraF transitions into working on the GLAM side of things for Structured Data on Commons full time. For the past six months she's been splitting time between the two roles (GLAM and Community Liaison). I'm looking forward to working with you all again. Thank you, happy editing. Keegan (WMF) (talk) 24. 1. 2018, 16:09 (CET)Odpovědět

Structured Data feedback - What gets stored where (Ontology)[editovat zdroj]

Greetings,

There is a new feedback request for Structured Data on Commons (link for messages posted to Commons: , regarding what metadata from a file gets stored where. Your participation is appreciated.

Happy editing to you. Keegan (WMF) (talk) 15. 2. 2018, 23:58 (CET)Odpovědět

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - I. vydání[editovat zdroj]

Milí wikipedisté a wikimediáni,

Projekt Zkušenosti nových wikipedistů je projekt Nadace Wikimedia, který si klade za cíl experimentovat se způsoby, jakými lépe zaujmout a udržet si nové wikipedisty na středně velkých Wikipediích (česká a korejská Wikipedie byly zvoleny jako reprezentativní příklady). Stručné shrnutí projektu je jeho stránce na MediaWiki.org. Chtěli bychom vám každé dva týdny zaslat newsletter shrnující novinky o projektu.

Byl také vybrán český komunitní ambasador pro tento projekt: Martin Urbanec, autor tohoto e-mailu. Můžete mě kontaktovat s jakýmikoliv dotazy či připomínkami týkající se projektu. Rád bych vás ale požádal, abyste směřovali všechny své myšlenky nebo návrhy k tomuto projektu na tuto stránku, aby se jimi mohla zabývat celá komunita.

Novinky:

  • Již jsme mluvili s novými wikipedisty, a to jak udrženými, tak neudrženými. Také jsme se bavili se zkušenými wikipedisty, kteří pravidelně s nováčky pracují. Výzkum samotný je u svého konce.
  • Během výzkumu jsme přišli na několik poznatků: poznatkem míníme určitý vzor opakovaný napříč různými rozhovory s nováčky. Poznatky jsou informace, které mohou pomoci porozumět cestě nováčků na Wikipedii. Můžete si je všechny přečíst v našem reportu, kde jsou všechny popsány.
  • Rozdělili jsme také nováčky na několik osobnostních typů. Osobnostní typy jsou typy lidí, kteří se chovají různým způsobem, mají rozdílné motivace Wikipedii editovat a mají s Wikipedií rozdílné úmysly. Osobnostní typy nereprezentují jednu konkrétní osobu, ale mnoho rozdílných lidí s obdobným chováním. Objevili jsme celkem šest takových osobnostních typů, informace o nich si můžete přečíst na této stránce. Osobnostní typy jsou používány pro lepší návrh a tvorbu nástrojů pro ostatní lidi. Konkrétně pomáhají návrhářům, vývojářům a komunitě samotné porozumět výzvám nových wikipedistů, stejně jako jejich cílům a chování. Porozumění těmto informacím může pomoci vylepšit jejich zážitky z tvorby Wikipedie.

Rád bych vás požádal o přečtení zmíněného reportu a o sdělení svého názoru o poznatcích, na které jsme přišli. Co si myslíte, že může udělat Nadace Wikimedia nebo komunita pro zlepšení pocitů nových wikipedistů? Rád bych se dozvěděl názory hlavně od těch lidí, kteří pravidelně pracují s nováčky, jako jsou patroláři či instruktoři wikikurzů, ale samozřejmě si rád přečtu názory i všech dalších lidí.

S pozdravem,

Martin Urbanec, ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 26. 2. 2018, 12:49 (CET)Odpovědět

Wikidata Workshop 2018[editovat zdroj]

Ahoj,

rád bych všem oznámil, že Wikimedia Česká republika organizuje již třetí český workshop zaměřený na Wikidata, který se bude konat 5. května 2018 na Univerzitě Pardubice. Program workshopu do značné míry závisí na jeho účastnících, proto pokud tě o Wikidatech zajímá něco konkrétního, edituj s odvahou. Prosím všechny zájemce o účast na workshopu, aby se zapsali na jeho stránku.

Pokud tě Wikidata workshopy nezajímají, prosím, dej mi vědět (anebo ještě lépe, odstraň se ze seznamu).

Za spolek Wikimedia Česká republika, --Martin Urbanec (diskuse) 10. 3. 2018, 19:24 (CET)Odpovědět

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - II. vydání[editovat zdroj]

Milí wikipedisté, milí wikimediáni,

nejprve bych dnes rád zdůraznil, že problém nových editorů je v Nadaci Wikimedia brán jako velmi důležitý.

Nadace Wikimedia v tuto chvíli sepisuje svůj roční plán (https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Foundation_Annual_Plan) pro fiskální rok od července 2018 do července 2019. V návrhu ročního plánu departamentu Audiences se vyskytuje množství projektů týkající se primárně nových editorů, na které se tento departament plánuje primárně zaměřit. Zmiňované projekty pocházejí z výzkumu Zkušenosti nových wikipedistů a z následných diskusí. Plán bude publikován ke komunitní diskusi 29. března na Meta Wiki.

Kromě toho nedávno v Nadaci Wikimedia začal pracovat nový produktový manažer Marshall Miller zaměřující se právě na nové editory. Marshall v minulosti pracoval pro různé politické kampaně a neziskové organizace, kde měl na starost nabrat a udržet dobrovolníky. V Nadaci Wikimedia povede tým Growth vytvořený pro úpravu softwaru za účelem udržení nových wikipedistů.

Závěrem bych rád požádal všechny wikipedisty/wikimediány, které zajímá dění ohledně určité části softwaru MediaWiki (software, na kterém Wikipedie běží), aby mi zaslali své uživatelské jméno, úroveň své psané a mluvené angličtiny a název oné části, které by se chtěli věnovat, a to e-mailem na martin.urbanec@wikimedia.cz nebo na mé diskusi na Wikipedii. Zmiňovanou částí software může být cokoliv od mobilní editace přes poslední změny po komunikační a diskusní systémy, záleží jen na vás. Jakmile to bude užitečné, spojím vás se zaměstnancem Nadace Wikimedia, který se danému produktu věnuje a budete mu následně moci sdělit cokoliv MediaWiki se týkající. Prosím, dejte mi vědět i pokud anglicky vůbec neumíte, vaše myšlenky rád přeložím a přepošlu Nadaci Wikimedia.

Pokud máte jakékoliv dotazy týkající se projektu, neváhejte se na mě obrátit.

Pojďme zlepšit pocit nováčků,

--Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 13. 3. 2018, 08:40 (CET)Odpovědět

First structured licensing conversation on Commons[editovat zdroj]

Greetings,

The first conversation about structured copyright and licensing for Structured Data on Commons has been posted, please come by and participate. The discussion will be open through the end of the month (March). Thank you. -- Keegan (WMF) (talk) 16. 3. 2018, 18:26 (CET)Odpovědět

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - III. vydání[editovat zdroj]

Milí wikipedisté, milí wikimediáni,

v posledním vydání newsletteru jsem komunitu informoval o nových událostech, které se ohledně projektu Zkušenosti nových wikipedistů odehrály, jako je například přijetí projektového manažera zaměřeného přímo na tento projekt. Dnes bych rád hovořil o jednom z technických nápadů, kterou Nadaci Wikimedia napadl během zkoumání výsledků výzkumu. Rád bych se také zeptal, co si o tomto nápadu myslíte vy.

Nápad, o kterém nyní hovořím, se jmenuje kontextová nápověda (viz více na této stránce). Kontextová nápověda je nový mechanismus, který umožňuje nováčkům dodat odpovědi na jejich otázky předtím, než se na ně zeptají. Jeden z příkladů okna, které by se v rámci kontextové nápovědy mohlo zobrazovat, je na této stránce.

Tento návrh je zařazen do ročního plánu oddělení Audiences Nadace Wikimedia, který si můžete prohlédnout na této stránce.

Rád bych se vás zeptal na vaše návrhy na možné spouštěče tohoto mechanismu. Také bych se vás rád zeptal, jestli vás napadají možné problémy, které by zavedení tohoto mechanismu mohlo přinést. Prosím, přidejte své myšlenky na tuto stránku. Pokud během přidávání nastane nějaký problém, napište na můj e-mail martin.urbanec@wikimedia.cz.

V dalším vydání newsletteru budu mluvit o dalším z nových nápovědních mechanismů, lidské nápovědě.

Samozřejmě mi neváhejte napsat, pokud vás napadají nějaké další otázky týkající se projektů anebo mé aktivity, velice rád na ně odpovím.

Pojďme společně zlepšit pocity nováčků,

--Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 29. 3. 2018, 20:43 (CEST)Odpovědět

Structured Data on Commons Newsletter - Spring 2018[editovat zdroj]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter and contribute to the next issue. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Community updates
  • Our dedicated IRC channel: wikimedia-commons-sd webchat
  • Several Commons community members are working on ways to integrate Wikidata in Wikimedia Commons. While this is not full-fledged structured data yet, this work helps to prepare for future conversion of data, and helps to understand how Wikidata and Commons can work better together.
Things to do / input and feedback requests
Discussions held
Events
Partners and allies
  • We are still welcoming (more) staff from GLAMs (Galleries, Libraries, Archives and Museums) to become part of our long-term focus group (phabricator task T174134). You will be kept in the loop of the project, and receive regular small surveys and requests for feedback. Get in touch with Sandra if you're interested - your input in helping to shape this project is highly valued!
Research
Development
  • Prototypes will be available for Multilingual Captions soon.
Stay up to date!

-- Keegan (WMF) (talk)

Message sent by MediaWiki message delivery - 3. 4. 2018, 21:48 (CEST)Odpovědět

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - IV. vydání[editovat zdroj]

Milí wikipedisté/wikimediáni,

v posledním vydání newsletteru jsem mluvil o kontextové nápovědě, nové části editačního software, který se snaží zodpovídat otázky ještě předtím, než jsou položeny. Dnes bych rád zmínil další z návrhů týmů Nadace Wikimedia týkající se nováčků a zeptal se vás na Váš názor.

Mluvím o lidské nápovědě. Lidská nápověda dovoluje lidem kontaktovat zkušeného wikipedistu přímo během editování a umožňuje nováčkům se zeptat na věci, kterým nerozumí.

To dává smysl zvláště při zapojení kontextové nápovědy, která nejspíš bude zobrazovat velké množství zpráv. Jelikož psaní zpráv tak, aby jim všichni zcela rozuměli je nemožné, nováčci nejspíš budou mít mnoho otázek, které si zaslouží odpověď - nejlépe od živého wikipedisty, který je schopen pochopit nováčkovy problémy daleko lépe, než automatický software.

Rád bych se Vás zeptal na toto: Jak si myslíte, že by lidská nápověda měla být implementována? Jak by měla být propagována nováčkům? Měla by být omezena jen na nováčky, anebo je to zbytečné - či dokonce kontraproduktivní? Jak by se měli připojovat mentoři? Kde byste tuto nápovědu očekávali? Jak by měla vypadat? Prosím, rozepište své myšlenky - je pro nás užitečné pochopit vaši myšlenku, abychom ji dokázali lépe implementovat.

Názory, prosím, směřujte na tuto stránku anebo na můj e-mail martin.urbanec@wikimedia.cz.

Samozřejmě si vždy velmi rád vyslechnu veškeré připomínky k projektu a zodpovím jakékoliv dotazy.

Pojďme zpřístupnit Wikipedii nováčkům,

--Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 9. 4. 2018, 21:59 (CEST)Odpovědět

Multilingual captions testing is available[editovat zdroj]

Greetings,

The early prototype for multilingual caption support is available for testing. More information on how to sign up to test is on Commons. Thanks, happy editing to you. - Keegan (WMF) (talk) 24. 4. 2018, 19:06 (CEST)Odpovědět

Structured Data on Commons IRC Office Hour, Tuesday 26 June[editovat zdroj]

Greetings,

There will be an IRC office hour for Structured Data on Tuesday, 26 June from 18:00-19:00 UTC in #wikimedia-office. You can find more details, as well as date and time conversion, at the IRC Office Hours page on Meta.

Thanks, I look forward to seeing you there if you can make it. -- Keegan (talk) 25. 6. 2018, 22:54 (CEST)Odpovědět

What properties does Commons need?[editovat zdroj]

Greetings,

Structured Commons will need properties to make statements about files. The development team is working on making the software ready to support properties; the question is, what properties does Commons need?

You can find more information and examples to help find properties in a workshop on Commons. Please participate and help fill in the list, and let me know if you have any questions. Thanks! -- Keegan (WMF) (talk) 28. 6. 2018, 20:53 (CEST)Odpovědět

Structured Data on Commons Newsletter - Summer 2018[editovat zdroj]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter and contribute to the next issue. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Community updates
  • Our dedicated IRC channel: wikimedia-commons-sd webchat
  • Since our last newsletter, the Structured Data team has moved into designing and building prototypes for various features. The use of multilingual captions in the UploadWizard and on the file page has been researched, designed, discussed, and built out for use. Behind the scenes, back-end work on search is taking place and designs are being drawn up for the front-end. There will soon be specifications published for the use of the first Wikidata property on Commons, "Depicts," and a prototype is to be released to go along with that.
Things to do / input and feedback requests
Discussions held
Wikimania 2018
Partners and allies
Research

Two research projects about Wikimedia Commons are currently ongoing, or in the process of being finished:

  1. Research:Curation workflows on Wikimedia Commons—a project that seeks to understand the current workflows of Commons contributors who curate media (categorize it, delete it, link to it from other projects, etc.).
  2. Research:Technical needs of external re-users of Commons media—soliciting feedback from individuals and organizations that re-use Commons content outside of Wikimedia projects, in order to understand their current painpoints and unmet needs.
Development
  • Prototypes will be available for Depicts soon.
Stay up to date!

-- Keegan (WMF) (talk)

Message sent by MediaWiki message delivery - 6. 7. 2018, 23:07 (CEST)Odpovědět

Structured Data Newsletter - Research link fix[editovat zdroj]

Greetings,

The newsletter omitted two interwiki prefixes, breaking the links on non-meta wikis as you might see above. Here are the correct links:

  1. m:Research:Curation workflows on Wikimedia Commons—a project that seeks to understand the current workflows of Commons contributors who curate media (categorize it, delete it, link to it from other projects, etc.).
  2. m:Research:Technical needs of external re-users of Commons media—soliciting feedback from individuals and organizations that re-use Commons content outside of Wikimedia projects, in order to understand their current painpoints and unmet needs.

My apologies, I hope you find the corrected links helpful.

- Keegan (WMF) (talk) 6. 7. 2018, 23:21 (CEST)Odpovědět

Structured Data feedback - Depicts statements draft requirements[editovat zdroj]

Greetings,

A slide presentation of the draft requirements for depicts statements on file pages is up on Commons. Please visit this page on Commons to review the slides and discuss the draft. Thank you, see you on the talk page. -- Keegan (WMF) (talk) 7. 8. 2018, 23:20 (CEST)Odpovědět

Editaton v Českých Budějovicích, 19. října 2018[editovat zdroj]

Na setkání se těší Czeva a JAn. 14. 8. 2018, 21:07 (CEST)Odpovědět

Střelničná[editovat zdroj]

Děkuji za článek o další pražské ulici. Je v něm ale chybně určen začátek ulice. Začátek každé pražské ulice je tam, kde jsou nejnižší tzv. orientační čísla domů. Tato čísla jsou běžně uvedena v mapách (např. Google Maps). Pokud byste chtěl ještě nějaký článek o pražské ulici psát, ověřte si prosím, kde má začátek a konec. Jinak článek je na tak důležitou ulici hodně stručný, ale je to dobrý základ! --Leotard (diskuse) 29. 8. 2018, 11:21 (CEST)Odpovědět

Aha, díky za typ, to jsem nevěděl. Jinak nemám moc literaturu pro rozšiřování.--Juandev (diskuse) 29. 8. 2018, 18:36 (CEST)Odpovědět
Nedostatek literatury se dá obejít. Tutovka je "Pražský uličník", dále se dá něco najít o objektech, které jsou v ulici: knihkupectví specializované na náboženskou literaturu, Kobyliská střelnice, Tokamak, špionská centrála, nový židovský hřbitov. Probíhalo také několik mediálních kampaní: a) proti náhradě přízemních obchodních pavilonů věžovými obytnými domy, b) proti výstavbě drive-in občerstvení v zeleném pásu. Pro mne je podstatné, že se toho někdo chytil a článek založil. Až si na to udělám čas, něco málo doplním - ale nikomu není bráněno v rozšiřování.--Leotard (diskuse) 30. 8. 2018, 09:07 (CEST)Odpovědět

Structured Data feedback - structured licensing and copyright[editovat zdroj]

Mockups of structured licensing and copyright statements on file pages are posted. Please have a look over the examples and leave your feedback on the talk page. -- Keegan (WMF) (talk) 7. 9. 2018, 22:32 (CEST)Odpovědět