Diskuse s wikipedistou:Josef Hron

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--MiroslavJosef 1. 2. 2009, 12:19 (UTC)


Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --MiroslavJosef 1. 2. 2009, 12:22 (UTC)

O.K. Budu se snažit. Josef Hron 16. 2. 2009, 08:42 (UTC)

Dobrý den, je velmi důležité, aby jste u článku Zelená brána uvedl zdroj, ze kterého jste čerpal. Obsah Wikipedie je licencován pod svobodnými licencemi, takže bych Vás chtěl upozornit, že zde nemůže být obsah (texty i obrázky), které nejsou pod svobodnou licencí uvolněny. Zároveň prosím, aby jste dal do pořádku licenci u obrázku commons:File:Schulhof.jpeg, která je s největší pravděpodobností chybná. Děkuji, --Podzemnik 15. 2. 2009, 10:23 (UTC)

Dobrý den, k článku Zelená brána a také k dalším jsem již přidal oddíl "Literatura". Do článků jsem odnikud nic nekopíroval. Pokud jde o Schulhofa, jedná se o cca 100 let starou fotografii člověka, která umřel před 90-ti lety. Práva k fotografii jsou zřejmě prošlá, ale bohužel to zatím neumím ve Wm vyjádřit. Zkusím to někde nastudovat nebo se s někým poradit Josef Hron 16. 2. 2009, 08:42 (UTC)
Nejprve je nutné uvést, odkud jste fotografii vzal. Stačí uvést webovou adresu, knihu atd. Pokud se jedná dílo, jemuž "vypršela" autorská práva (viz public domain), použijte prosím šablonu {{PD-old}} - stačí prostě místo stávající licence jen vložit {{PD-old}}. --Podzemnik 16. 2. 2009, 12:05 (UTC)
Prosil jsem Vás, aby jste tu používal tu šablonu PD-old, Vy ji však nepoužíváte. Proím Vás proto znovu, u obrázků typu commons:File:Karanténa1.jpg ji používejte. Díky, --Podzemnik 25. 2. 2009, 20:51 (UTC)
Prosit nemusíte, spíše mi napište v čem dělám chybu. Podle mě je tam šablona PD-old vložena

Josef Hron 25. 2. 2009, 21:26 (UTC)

No já ji totiž změnil;-) --Podzemnik 25. 2. 2009, 21:55 (UTC)

Dobrý den, opět jste pozapomněl doplnit zdroje u článku Rybníkářství na Pardubicku. Prosím doplňte je, uvádění zdrojů zdůvěryhodňuje obsah Wikipedie a už z etického hlediska je to fér vůči autorům, ze kterých jste čerpal. Hezký den, --Podzemnik 3. 3. 2009, 15:35 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Rybníkářství na Pardubicku, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Horst 4. 3. 2009, 19:26 (UTC)

Nevkládejte komentář o porušení práv a Vašem znechucení do článku, od toho je diskusní stránka. Dík.

Chcete sem uvést konkrétní věty a odstavce, které jsou z uváděného článku (a jak si vzpomínám i jiných) okopírované? Našel jsem jich několik, tedy není důvod se domnívat, že jich nebylo ještě víc, vše se dá dohledat v historii. A protože jste je jako jediný autor vložil i s těmi nekopírovanými, neexistuje verze článku bez porušení práv. Osobně nechci nikoho otrávit aby do Wikipedie nepřispíval, sám jsem tu nějaký ten článek napsal tak vím, jaké to je. Jen si Wikipedie kvůli případným sporům nemůže dovolit přijmout cizí dílo.--Horst 5. 3. 2009, 15:51 (UTC)

Portrét "Jana z Pernštejna"?[editovat zdroj]

Dovoluji si námitku vůči užité reprodukci portrétu od M. Rota, uváděné jako portrét Jana z Pernštejna +1548. Zřejmě je reprodukce převzatá z citované polské publikace (včetně identifikace?). Ovšem nemůže se jednat o Jana z Pernštejna (+1548 ve věku 60 let), neboť muž na portrétu (s podobnými rysy, jako jeho syn Vratislav z Pernštejna +1582) je "mladší", než by byl Jan z Pernštejna ve čtyřicátých letech 16. stol., kdy navíc M. Rota zřejmě vůbec nepůsobil jako portrétista. Móda též odpovídá spíše přelomu 50. a 60. let 16. stol. Pokud se nejedná o posmrtný portrét Jana +1548, nevylučuji, že by se mohlo jednat (čistě vzhledem k podobě) např. o Vojtěcha z Pernštejna +1561 (čili nejmladšího ze tří synů Jana +1548). Je otázkou, zdali tento obrázek v hodnotném textu nechávat. Jako ukázka podoby Jana +1548 se spíše reprodukuje jeho reliéf na pamětní medaili s erbem (a i ta je zpochybňována).