Diskuse s wikipedistou:JAn Dudík/archiv 2005

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Formát článku[editovat zdroj]

Dobrý den, jsem rád, že jste začal přispívat na wikipedii a Vaše články mne těší. Rád bych Vás ale poprosil, abyste si přečetl článek Wikipedie:Časté chyby a nepsal první větu jako slovníkové heslo ani nevytvářel nadpis kopírující název článku. Zkuste se podívat na Vámi vytvořené články a všimněte si, jakým způsobem je ostatní wikipedisté upravili. Každopádně se ale nebojte příspívat, jak si můžete všimnout, případné drobné nedostatky někdo rychle opraví. --Petr.adamek 00:12, 25. 9. 2005 (UTC)

Rád bych Vás požadal o zařazování budoucích článků do kategorií a rovněž o dodatečné zařazení Vámi vytvořených článků do kategorií. --Zirland 09:10, 25. 9. 2005 (UTC)

Přidal jste před chvílí na stránku Jordán (rozcestník) význam "Jordan - s krátkým A". Všichni zřetelně vidíme, že písmeno A je krátké, ale nevíme, co to Jordan je. Rád bych Vás požádal o dodání vysvětlení. Děkuji. -Zirland 10:24, 25. 9. 2005 (UTC)

Opraveno, přidán Jordan (Rozcestník) JAn 10:38, 25. 9. 2005 (UTC)
No to je pěkné a aspoň nám to objasnilo, co tím bylo myšleno, ale není to uplně ono. Zaprvé není vhodné dělat preventivní rozcestníky na stránky, které ještě neexistují (tedy neexistuje-li ani jedna z nich). Zadruhé pokud jsou stránky stejného názvu jen dvě, tak se rozcestník nedělá vůbec. Řeší se to pomocí šablony pojednává, která se dá do strány s původním jménem (zde tedy formule), která odkáže na tu druhou (tedy na Michaela). Ale obecně nevím, jestli je vůbec vhodné pojmenovat ten článek o formuli Jordan. A rozhodně není vhodné odkazovat z rozcestníku na jiný rozcestník.
Žádný učený z nebe nespadl a o použití rozcestníků se tu nedávno vedly diskuse. Pokud máte ještě nějaké otázky, tak se klidně ptejte, od toho tu jsme, abychom radili ostatním. Buď na diskusích jednotlivých Wikipedistů, nebo na stránce Wikipedie:Potřebuji pomoc.
Teď ještě vyřešit, co s tím rozcestníkem. Pokud proti tomu nic nemáte, tak bych ho smazala, a stejně tak i ten odkaz na Jordan (rozcestník) z rozcestníku Jordán. --Karakal 10:53, 25. 9. 2005 (UTC)
Proti smazání Jordan (rozcestník) + odkazu z Jordán (Rozcestník) nic nenamítám.
Jordan jako název stáje F1 ale asi zůstane, je na něj kolem 60 odkazů odjinud
Přidal jsem tam ještě pár Jordanů, on ten rozcestník zase nebude od věci. Jen nevím, která varianta rozcestníku (Jordan/Jordán) se má svázat s anglickou wiki. --Postrach 11:33, 25. 9. 2005 (UTC)
No takže rozcestník nakonec zůstal, aspoň už vede na jedno existující heslo.Co s interwiki netuším, tenhle problém už sem párkrát řešila. Zkusím podumat a poptat se. --Karakal 11:42, 25. 9. 2005 (UTC)

Děkuji za pochpení a spolupráci. Jistě se tu rychle rozkoukáte. Na to, že jste tu teprve od včerejšího večera jste stihl podat úctyhodný výkon. Těším se na další spolupráci. --Karakal 11:18, 25. 9. 2005 (UTC)

Ještě jednou, snad naposled. Do zmatku kolem těch dvou rozcestníků se zapojili další Wikipedisté, takže to nakonec vypadá skoro tak, jak jste to založil. No nic, aspoň vidíte jak Wikipedie vzniká ;). Každý má svůj názor na věc a ono z toho nakonec něco vyleze a většinou je to i použitelné :). Přeji hodně trpělivosti, při editování Wikipedie. --Karakal 11:57, 25. 9. 2005 (UTC)

WikiProjekt Kategorizace[editovat zdroj]

Kolego, ten projekt je především diskuse, nevrtejte prosím přímo do toho stromu, to je příliš choulostivá záležitost. Dávejte návrhy a otázky, ale nic nepřesouvejte v tom hlavním stromu. To si bez konzultace netroufnou ani zkušení uživatelé. O tomto projektu se diskutuje už chvíli a také probíhá on-line diskuse na IRC. Prosím o trpělivost a další podnětné návrhy jsou vítány. Děkuji --Karakal 22:13, 26. 9. 2005 (UTC)


OK, omlouvám se. JAn 07:50, 27. 9. 2005 (UTC)

Doporučuji Vám u Panbrdské teorie na hlasování o smazání nejen komentovat, ale i hlasovat, máte na to právo. Nehlasuje pouze navrhovatel. Cinik 15:01, 30. 9. 2005 (UTC)

Psaní dat[editovat zdroj]

Dobrý den. Všiml jsem si, že pravidelně doplňujete stránky jednotlivých dnů o historické události, narození a úmrtí. Výborně. Děkujeme...

Chtěl bych Vás ale požádat, abyste stránky psal v souladu s doporučními na Wikipedie:Psaní dat, aby nebylo nutno to po Vás ještě opravovat (typografie textu). Děkuji za pochopení --Zirland 08:52, 7. 10. 2005 (UTC)

Aha, já totiž při editaci nevidím rozdíl mezi znaky - a –. zkusím to respektovat JAn 09:42, 7. 10. 2005 (UTC)
Ano, při editaci se to špatně rozlišuje na pohled, ale při psaní vlastního textu to snad rozlišit umíte. Záměna spojovníku a pomlčky je rozsáhlý problém ve všech textech a plyne většinou z neznalosti pravidel použití těchto znaků. --Zirland 09:56, 7. 10. 2005 (UTC)

Založil jsem diskusi na stánce o D 1. Prosím, mrkněte na to. Díky.--Martin Marek 09:37, 19. 10. 2005 (UTC)

Zdravím a prosím o doplnění informace o licenci k Vámi nahranému obrázku Beda Dudik.jpg. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké pochybnosti, neváhejte se zeptat. Děkuji. --che 18:22, 6. 11. 2005 (UTC)

Už jednou jsem uváděl, že se jedná o snímek z rodinného alba. Nevím, kam mám dodatečně doplnit licenci a ani jaká se vztahuje na tento případ.--JAn 22:55, 6. 11. 2005 (UTC)

Pokud je z rodinného alba, tak patrně máto právo s ní disponovat, a v tom případě je licence na vašem uvážení (pro účely wikipedie je asi nejlepší GFDL nebo některá ze svobodných licencí Creative Commons, seznam je na Wikipedie:Popisky licence souborů#Svobodné licence. Vzhledem k tomu, že fotka byla pořízena před rokem 1890, tak je možné, že její autor zemřel před rokem 1935. V tom případě by spadala mezi volná díla. Licenci můžete doplnit přidáním šablony na stránku s fotkou (Soubor:...). Omlouvám se, že Vás takhle otravuji, ale bylo by škoda o ten snímek v budoucnu přijít kvůli nejasnostem ohledně podmínek jeho užití. --che 22:42, 6. 11. 2005 (UTC)

Tak jsme si přečetl něco o FAir use a je to asi to nejpravděpodobnější., dal jsem {{Fairold}} --JAn 22:55, 6. 11. 2005 (UTC)

Děkuji a přeji příjemný večer (nebo noc, záleží na osobním vkusu :-). --che 23:04, 6. 11. 2005 (UTC)

Dobrý den, NUTSy najdete na stránce Českého statistického úřadu, konkrétně na http://www.czso.cz/lexikon/mos2003.nsf/index .

Zdraví PV

Skvěle, dal jsem ten odaz i na stránku NUTS, aby to bylo k dohledání i pro ostatní JAn 22:11, 15. 11. 2005 (UTC)

Dobrý den, nebylo by lepší dát k chem.prv. jen "podívejte se také na"..."periodická tabulka", než takhle cpát celou tabulku ke každému prvku? Zdá se mi moc veliká... S pozdravem :) --slady 23:32, 17. 11. 2005 (UTC)

Já jsem naprostý chemický analfabet (totiž, málem jsem z ní propadal), ale když jsme se jednou dostal na článek o nějakém prvku, docela mi tam chyběla jeho poloha v tabulce a tím i možnost přejít na podobné prvky.
Ostatně, v článcích o obcích taky cpeme šablonu okresu se spoustou dalších vesnic.
JAn 23:38, 17. 11. 2005 (UTC)
To jo, určitě je užitečná, ale nestačila by nějaká menší tabulka, třeba jako má nahoře na stránce helium?--slady 10:27, 18. 11. 2005 (UTC)
Takhle mi to připadá praktičtější, ten obrázek není u všec prvků a není interaktivní, a aspoň u těch článků je nějaký jednotící prvek. JAn 13:16, 18. 11. 2005 (UTC)

Jen malá prosba, vyplňuj shrnutí editace. V podstatě stačilo tu šablonu vložit nejen do článku, ale i do toho shrnutí, není to moc práce navíc, ale pro nás je to významné usnadnění práce. Děkuji. --Karakal 08:31, 18. 11. 2005 (UTC)
P.S.: Já myslela, že stavaři taky potřebují chemii, třeba aby pochopili ten zásadní a propastný rozdíl, mezi maltou a betonem a co můžou způsobit, když je použijou špatně ;).

Omlouvám se, mea culpa, už bylo přece jen pozdě a tolik mi to nemyslelo. U zbvajících 20 prvků to tam opět dám
Pravdou je, že některé obory na VŠ měly stavební chemii. Ale na Dopravních stavbách jsme jí neměli. A stejně jsou pro nás dopraváky důležitější asfalty než malta. TA to by byly hrúzné pavouky... :-) JAn 13:16, 18. 11. 2005 (UTC)

Don Giovanni[editovat zdroj]

Díky za doplnění Dona Giovanniho na Wikipedie:Porušení práv. Mně v tu chvíli Wikipedie stávkovala, takže jsem na zobrazení oné stránky čekal a čekal a čekal a čekal... --Luděk 15:42, 18. 11. 2005 (UTC)

Mě také stávkovala, takže jsem nebyl schopný zjistit správný tvar copyvio a doplnit ho do článku JAn 15:56, 18. 11. 2005 (UTC)

šablony okresů a duplicitní názvy obcí[editovat zdroj]

Prověřil jsem Vámi založenou šablonu okresu Praha-východ a opravil jsem duplicitní názvy některých obcí. Pro zjištění duplicitních názvů bych Vám doporučil používat databázi adres na webové adrese http://www.mvcr.cz/adresa/ --Zp 15:42, 20. 11. 2005 (UTC)

Duplicity vyhledávám tak, že si všechny pravděpodobné obce otevřu (i když neexistují) a nechám si vyhledat odkazy na ně. Pokud se hlásí odkaz z článlů více okresů, jedná se o duplicitu. Stejně se duplicity nejlépe vychytají po vytvoření článků... JAn 15:49, 20. 11. 2005 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Jordán (Posázaví). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Zirland 13:42, 9. 12. 2005 (UTC)

subpahyl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Jordán (Posázaví). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.. Vrba 18:53, 10. 1. 2006 (UTC)

Článek jsem sloučil s článkem Chabeřice, takže je výše zmíněný vzkaz od kolegy Vrby již neaktuální. --Petr.adamek 20:01, 10. 1. 2006 (UTC)