Diskuse s wikipedistou:Honza chodec/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím, kolego pokud chcete napsat odkaz použijte zápis ve tvaru [[Vysoké Mýto|Vysokém Mýtě]], znak | se vytvoří stiskem W a tlačítka AltGr. Používejte tlačítko Ukázat náhled, všechny provedené se zobrazí,avšak nedojde k uložení a nevznikají editační konflikty. Hodně zdaru přeje --Horst 17:46, 2. 2. 2007 (UTC)

Vážený kolego, v případě, že z nějakého důvodu dotyčný redirekt nedokážete či nechcete předělat na samostatný článek, tak laskavě neodstraňujte jeho obsah, jímž je přesměrovávání na článek Rychlé šípy. Takhle by to opravdu nešlo. S pozdravem --Kirk 12:36, 14. 4. 2007 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Horst 21:23, 14. 4. 2007 (UTC)

Mrtvé hlasování[editovat zdroj]

Jen upozorňuju, že jste hlasoval v mrtvém hlasování. --Miraceti 15:30, 5. 6. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrázky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 21:53, 11. 6. 2007 (UTC)

Dovolte mi, abych Vám jménem Wikiprojektu Fotografování poděkoval za Vaši dosavadní věrnou službu. V rámci reorganizace naší jednotky a pro zvýšení naší bojeschopnosti bylo rozhodnuto, že pěšáci budou odměněni za jejich dosavadní zásluhy hodnostmi. Tyto hodnosti mají být hrdým znakem naší příslušnosti k bojovému celku a uvědomění si, že nepřítel nikdy nespí a že ještě existuje mnoho pozic, které je potřeba okem zkušeného wikipedisty zvěčnit pro blaho lidstva!

Jako projev našeho díku je Vám propůjčena čestná hodnost Kadet. Česká wikipedie je na Vás hrdá! --Chmee2 20:56, 5. 8. 2007 (UTC)

podivejse[editovat zdroj]

tady

Ahoj, k tomuhle sice možná od Sodomky nebyl ale popis obrázku?. Ta Tatra je ale stejně hezčí--Horst 23:14, 8. 12. 2007 (UTC)

  • Původně jsem taky věřil popisu obrázku a proto jsem napsal mail řediteli vysokomýtského muzea, který začíná rozjíždět projekt Sodomkova muzea. Ten mi potvrdil, že se o Sodomkovu práci nejedná. Přesto díky za zájem o karosárnu Sodomka. --Slfi 13:38, 9. 12. 2007 (UTC)
Tak to je super, každopádně to bychom tu mohli i mít víc fotek Tatrovek, nějak mě moc nebere psát o něčem k čemu nejsou fotky, ale Tatru jako firmu bych chtěl mít kompletně + všechny dostupný auta, třeba ve spolupráci, chtělo by to nafotit vše co je v celým muzeu v Kopřivnici, bohužel to mám kousek dál--Horst 13:44, 9. 12. 2007 (UTC)
Tak to jsme na tom stejně, naštěstí jsem tam byl loni na takové soukromé návštěvě se školou, tak zkusím sehnat fotky, mělo by jich být přes 500, ale nevím jak by to bylo s autorskými právy. Nějaké své fotky mám, ale jsou to většinou Tatry s karoserií Sodomka. --Slfi 14:58, 9. 12. 2007 (UTC)

Ahoj. Všiml jsem si, že jsi do této šablony připsal ještě Axera a Récréo. Podle informací, co jsem našel na netu, je ale Récréo pouze školní variantou vozu C 955 (což jsem chtěl zahrnout do článku o C 955) a Axer je zase obchodní označení pro C 956 (článek Karosa Axer jsem chtěl časem přesunout právě na název C 956). Autobusy zrovna nejsou moc můj obor, ale ty se podle uživatelské stránky zajímáš o Karosu, takže jestli můžeš říct, jak to s těmi označeními je. Díky.

Ještě mám zmatek ve vozech HD a GT. Našel jsem toto: Karosa GT 11 = LC 737, Karosa HD 11 (jeden prototyp) = LC 937, Karosa HD 12 = LC 757 a LC 957 (tedy dvě označení). Taky bych prosil o nějaké vyjádření, pokud teda aspoň něco o těchto autobusech tušíš :-) --Harold 20:03, 21. 1. 2008 (UTC)

Čau, asi něco málo o autobusech vím, přece jen žiju celý život ve městě, kde se vyrábějí a spousta známých a příbuzných v Karose pracovala či pracuje, to ale neznamená, že v tom mám vyloženě pořádek :-). Využiju proto své výhody oproti Tobě, tzn. že mám lepší přístup k tištěným katalogům a firemním novinám: Récréo má základ v autobusu C 935 (později C 955), ale nejedná se o jeho variantu, protože interiér je úplně jiný, navíc si myslím že si zaslouží samostatný článek, protože otevřela Karose nové trhy (Francie, Belgie,...) a je to z řady 900 celkově nejúspěšnější autobus (přes 5100 ks, řada 900 měla celkem i s Récréem 13071 ks). Axer opět vychází z busu LC 956, ale jedná se pouze o "sourozence", ne o stejný autobus. Sice se vzhledově liší jen v detailech, LC 956 je však zájezdový autobus a Axer je kombinace linkového se zájezdovým.
Co vím z doslechu o GT 11 od souseda, který pracoval na prototypech, tak GT 11 byl stavěn původně jako první typ nové řady, která měla nahradit řadu 700 a řadí se tak po bok Legobusu a HDčka, bylo postaveno jen pár kusů (přes Google se dá dohledat, že by měli být v provozu). Podle knihy vydané ke 100 výročí Karosy se nazývá LC 937. O HD 11 jsem se dozvěděl teprve loni z firemních stránek, ale podle zvyklostí značení bych si tipnul, že se jmenoval LC 737. U HD 12 je to jasné: autobusy od roku 1992 do roku 1997 LC 757, od roku 1997 až do konce LC 957 (v roce 1997 proběhl "facelift", design přední části byl přiblížen řadě 900). --Slfi 21:10, 21. 1. 2008 (UTC)

Jasně, výrobci při označování čehokoliv (nejen vozidel) totiž kašlou na lidi, kteří se o tu danou věc zajímají a ti pak v tom mají často, mírně řečeno, nepořádek :-)

Takže popořadě. S tím Récréem máš asi pravdu, vzhledem k těm počtům si svůj článek zaslouží. Co se týče Axera, tady pozor! Nepsal jsem, že je to LC 956, ale C 956. Tedy něco mezi C 955 a LC 956. Zmínky o tomto označení jsem nejprve našel zde a pak taky na stránkách Karosy tady (i když je to jediná zmínka a navíc je to převzaté z nějakého časopisu). Hned první věta zní: Do řady autobusů značky Karosa určených pro linkový provoz patří také Axer (interně značený Karosa C 956). Čili, pokud to dobře chápu, Axer je pouze obchodní jméno, stejně jako např. Astra pro tramvaj Škoda 03 T. Kdyžtak to zkus zkonzultovat se známými nebo s nějakými prospekty.

U těch autobusů GT a HD jsem to popletl. Našel jsem stejná označení jako Ty (GT 11 = LC 937, HD 11 = LC 737, HD 12 = LC 757 a LC 957), jenom jsem to blbě přepsal :-) U HD 12 jsem si toho faceliftu nevšiml, tím se to zřejmě vysvětluje, protože "devítistovky" jsou (s trošku nadsázky) designově upravené "sedmistovky"... --Harold 22:28, 21. 1. 2008 (UTC)

Ještě jsem na něco zapomněl. Na jednom fóru (byť za důvěryhodný zdroj se to pokládat nedá) jsem našel, že Récréo má interní označení C 955.1075 a C 955.1077. --Harold 22:35, 21. 1. 2008 (UTC)

Na toho Axera se ještě mrknu, netuším, co by mohlo být správně. U Axera a Récréa je jedna možnost, jak to zjistit bezpečně: velký techničák. Tam by mělo být i označení typu podle číslování Karosy. --Slfi 08:13, 22. 1. 2008 (UTC)

Díky moc. Ale u toho velkého techničáku nevím, to asi půjde těžko sehnat. --Harold 12:33, 22. 1. 2008 (UTC)

Stačilo by se pozeptat nějakého majitele a udělat si fotku, ale pochybuju že po českých silnicích jezdí nějaké Récréo. Ale ještě bych měl pár připomínek k šabloně: k autobusům Irisbus by to chtělo doplnit ještě Récréo znovu a rozhodnout se, zda šablona patří pouze autobusům vyráběným v Karose (v tom případě tam nepatří Midway, Domino, Evadys (vznikl zde možná jeden prototyp ještě starého Evadysu, který by měl být nyní nepojízdný), Iliade (probíhali zde pouze úpravy), Midys, Proxys a sporný je taky Citibus/Citelis a naopak zde chybí Crossway LE. V případě že sem patří všechny autobusy Irisbusu, tak zde ještě chybějí tyto vozy Daily a Magelys. Irisbus pak také nabízí další autobusy, ale s těmi se dá setkat snad jen v Itálii. --Slfi 18:10, 22. 1. 2008 (UTC)

Ty modely jsem tam přidával podle stránek Karosy (jsou dost neaktuální, nabízí tam stále řadu 900 :-)). Ale vzhledem k velikosti šablony bych se spíš klonil k variantě s vozy montovanými pouze ve Vysokém Mýtě (včetně Citybusu a Citelisu). Pro autobusy Irisbus by se někdy výhledově (až budou články) mohla udělat samostatná šablona. --Harold 21:45, 22. 1. 2008 (UTC)

Poslední větší aktualizace obsahu stránek Karosy proběhla přibližně v polovině roku 2006, asi trošku zaspali :-). Já nejsem proti tvému návrhu odstranit autobusy nevyráběné v Karose, jen bude problém s doplněním Crosswaye LE, protože on je na pomezí meziměstského a městského autobusu. Jinak, pokud máš nějaké návrhy na úpravu Šablona:Infobox autobus, tak sem s nimi, myslím že není moc dotažená do konce. --Slfi 17:22, 23. 1. 2008 (UTC)

OK, takže tu šablonu upravím. Crosswaye LE asi dám do obou kolonek, jiné řešení mě nenapadá. Co se týče toho infoboxu, asi bych si tam představoval víc údajů, ale vzhledem k současnému stavu článků, které nejsou příliš dlouhé už současná délka je někdy problém (např. mnou zatím poslední upravný článek Karosa B 741). --Harold 20:27, 23. 1. 2008 (UTC)

Vyznamenání za věrnost[editovat zdroj]

„Učeň“

Zdravím. Koukám, že první vyznamenání tu nějak chybí, to ale vůbec nevadí, protože už je tu druhý stupeň :-). Nejbližší další editací (třeba tím, že si vyznamenání připíchneš na uživatelskou stránku) dosáhneš jubilejní editace a s ní i hodnosti „Učeň“! Gratuluji a přeji ještě mnoho dalších takových vyznamenání! --Doktory 23:15, 24. 2. 2008 (UTC)

Ahoj, fotografuješ a jsi v Litomyšli. To je ideální kombinace:) Prosím tě mohl by jsi vyfotit Loučnou. Její fotografie nám chybí. Předem moc děkuji.--JirkaSv 12:50, 23. 3. 2008 (UTC)

Dobrá, zkusím to. Nestačila by ve Vysokém Mýtě? Jinak prosím, piš příspěvky do diskuze vždy na konec. Díky. --Slfi 12:54, 23. 3. 2008 (UTC)
Tak fotky jsem nahrál na Commons, kvalita bohužel odpovídá schopnostem mého foťáku. Fotky jsou zde: Image:Loučná v Litomyšli.JPG, Image:Loučná v Litomyšli2.JPG a jako bonus Loučná ve Vysokém Mýtě při povodních v roce 2005--Slfi 18:26, 1. 4. 2008 (UTC)

Zdravím, jak tak sleduji Tvé poslední editace, vidím, že k nim používáš bota. Proto bych Tě chtěl požádat, zda bys nezvážil vytvoření odděleného účtu, ke kterému bys požádal o příznak bota. To velké množství editací dost znepřehledňuje poslední změny. Editace bota s tímto příznakem by nebyly v posledních změnách vidět a hodně by nám to pomohlo. Díky moc a pěkný večer! -- Mercy (|Ω) 20:12, 28. 3. 2008 (UTC)

Taky zdravím, založil jsem si tedy nový účet pro Bota, nyní žádám o příznak Bota, snad mi bude přidělen. Kdybych změnil botovi shrnutí editace, tak by nikdo nic nepoznal :-)... během velikonočních prázdnin jsem jistě (bez použití Bota) poslední změny znepřehledňoval více, když jsem během dne uložil 200 editací, někdy i 20 najednou. --Slfi 20:35, 28. 3. 2008 (UTC)

Odstraňování odkazů na rozcestníky botem[editovat zdroj]

Prosím, neodstraňuj odkazy na rozcestníky, pokud pro to nemáš opravdu dobrý důvod. Pokud nejde zatím odkaz zaškatulkovat do některého z již vypsaných významů, nechej ten link ukazovat prostě na rozcestník. V budoucnu to pak půjde dohledat a opravit.

Editaci [1] jsem revertnul, protože je to právě tenhle případ. Na rozcestníku Prostor chybí odkaz na článek s významem uvedeným na prvním místě. Ten článek by měl existovat. (On by měl asi existovat plnohodnotný i obecný článek prostor, ale to je teď vedlejší.) Když jsi zrušil link v článku Elektromagnetické pole, už to nepůjde botem později napravit.

Prosím, projdi editace, kde to dopadlo podobně a naprav je, pokud možno. Díky za pochopení. --Miraceti 17:36, 29. 3. 2008 (UTC)

Dobrá, postupně to projdu, ale taky se řídím pravidlem: "Wikipedie není výkladový slovník, takže nemá smysl odkazovat na běžná slova použitá v jejich normálním významu."--Slfi 18:18, 29. 3. 2008 (UTC)
Rady:
  • Když nevím, nechám být
  • Když je na obecný význam, lze použít U(nlink)
  • Když vím, ale není v nabídce, použít A(dd new)

JAn 08:18, 31. 3. 2008 (UTC)

Hmmm, jenže jak v případě vesmíru, tak elektromagnetického pole o běžná slova nešlo. --Miraceti 08:21, 31. 3. 2008 (UTC)

Discovery prosím vraťte[editovat zdroj]

Váš bot začal likvidovat v heslech kosmonautů odkaz na raketoplán Discovery a vkládat odkaz na neexistující Discovery-program. Prosím, vraťte to zpět. Děkuji (Zákupák)--P.Starý 14:07, 30. 3. 2008 (UTC)

Oprava provedena, jen prosím už neodkazujte na stránku Discovery, je to rozcestník. Na stránce Discovery Program by měl být program NASA, který obsahuje mise raketoplánu Discovery.--Slfi 15:07, 30. 3. 2008 (UTC)
Díky, teď je to super --P.Starý 15:11, 30. 3. 2008 (UTC)

Fotky Loučné[editovat zdroj]

Moc děkuji, fotky jsou super. Až budeš potřebovat něco z Vysočiny, určitě pomohu :) Hezký den. --JirkaSv 15:26, 2. 4. 2008 (UTC)

Díky za nabídku, snad ji využiju. :-)--Slfi 15:59, 2. 4. 2008 (UTC)

Požadovaný články[editovat zdroj]

Ahoj, koukal jsem, že bys rád přetransformoval "požadovaný články" na nějakou použitelnou formu. Taky jsem o tom už přemýšlel, sem tam je taky čistím a hlavně někdy píšu z nudy nějaký požadovaný články, což dělá, bohužel, málokdo. Jen, teda, tohle je sice děsně nepřehledný, ale zase je to asi jediné technické řešení takové, aby stránka měla "rozumnou" velikost. Třeba by to zpřehlednila tabulka nebo nějaký list pomocí hvězdiček, ale, někdo by tomu musel věnovat později moc času a hlavně, byla by to obrovská stránka.

Ale pokud tě něco napadne, tak ti rád pomůžu.--frettie.net 11:32, 3. 5. 2008 (UTC)

Díky za nabídku, mrkni sem, začal jsem se začátkem a už jsem úplně vysílenej, klidně to můžeš taky editovat, já si dávám pro dnešek pauzu... jen aby jsme se vyhnuli editačnímu konfliktu, tak si tam dej vždycky šablonu pracuje se... Jinak, pokud bys dokázal vymyslet nějakou větší změnu, než vyčištění a přeformulování vět, klidně dej vědět, taky ti s tím pomůžu. --Slfi 11:40, 3. 5. 2008 (UTC)
No, já mám teď brutálně málo času, tak nebudu nic moc vymýšlet. Ale dobudoucna bych to rád nějak ošéfoval, ale zatím nevím jak.
Já to budu ve volném čase zatím pomalu opravovat a vylepšovat, tak se kdyžtak ozvi.--Slfi 13:42, 3. 5. 2008 (UTC)

Hello!

First of all I have to apologyce because I don't write in Czech, but I don't speak it. I'm from Mallorca and I have a project: there is a village in Mallorca called Deià, and I pretend that it has an article in all wikipedias. Can you help me? I hope you can do the Deià article in Czech wikipedia.

If you want to tell me something, please, you can find me in [2].

Thanks for your attention,

Lluís--88.22.184.131 13:33, 8. 5. 2008 (UTC)

Za věrnost Wikipedii[editovat zdroj]

„Učeň“

Tak na oplátku jsem se podíval na počet tvých editací, a musím ti udělit vyznamenání za věrnost v hodnosti Student. Takže ti přeji ještě mnoho editací a hlavně co nejméně nervů, protože to tu někdy hodně vře. :-) --Harold 21:02, 10. 5. 2008 (UTC)

Díky, to nemuselo být. Jinak se taky těším na další spolupráci s tebou, protože se mi zdála bezproblémová a účelná. Taky mi to připomíná, že ti počtem editací nesahám ani po kotníky :-D... dohnat tě bude problém, když se snažím zbavit se wikizávislosti :-D. Jinak vážně díky, je to pro mě pocta, protože se dneska na ta vyznamenání nějak zapomíná.--Slfi 21:12, 10. 5. 2008 (UTC)

Jj, spolupráce byla fakt bezva. Co se týče wikizávislosti, u mě je to taky trošku problém. Místo abych se učil na zkoušky, tak sedím u Wiki ;-)) Ale co, zkouška je od slova zkusit... :-) --Harold 21:21, 10. 5. 2008 (UTC)

Zvláštní... já bych se měl učit na maturu...--Slfi 21:22, 10. 5. 2008 (UTC)

Deià in English[editovat zdroj]

Hi!

Thank you for your answer and for you disposition!

I think the better and more confortable thing we can do is this: there is a web with a good translator Catalan-English; you can translate there the Catalan version, which is the better article about Deià in the wikipedia. Obviously if there are words that the translator doesn't know I will be charmed to help you!

The translator is http://traductor.gencat.net/text.do. You only have to put "català-anglès" and then copy-paste the text from the ca-wi. "Tradueix" and finish!

Ah! I forgot it! The translator only translate 2500 letters each time, so you have to cut the text...

Thanks again,

Lluís--88.22.184.131 11:42, 13. 5. 2008 (UTC)

Žádost o práci bota[editovat zdroj]

Ahoj, měl bych malou prosbu. Dokázal bys pomocí bota odstranit ze článků tyto dvě kategorie: Kategorie:Jmenný seznam tenistů a Kategorie:Jmenný seznam tenistek? Obě prohrály hlasování o smazání a jsou zcela bezkoncepční. Pokud by to nešlo, tak to udělám ručně. Díky. S pozdravem -- Mercy (|) 19. 7. 2008, 17:33 (UTC)

Ahoj, rád bych tvou žádost splnil, bohužel nemám s botem tolik zkušeností, abych to udělal. Botem odstranit určitě půjdou, jen prosím kontaktuj schopnějšího wikipedistu, díky. --Slfi 19. 7. 2008, 17:53 (UTC)

Nevadí. Díky. -- Mercy (|) 19. 7. 2008, 17:55 (UTC)

Pozice refu[editovat zdroj]

Ahoj, až dneska jsem si všiml této editace. Je tady obvyklá praxe, že se reference lepí hnedka za tečku, nedělaj se mezitím mezery. Současně je to i takto popsáno v připravovaném doporučení Wikipedie:Reference. Měj se hezky --Chmee2 9. 8. 2008, 12:15 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění. --Slfi 14. 8. 2008, 11:44 (UTC)

Ahoj, nevím jestli ses závislosti zbavil:-), v krátkosti: Bond3 založil Portál:Automobil, vím, že děláš články kolem aut atp. nechceš tomu trochu pomoct?--Horst 13. 8. 2008, 15:42 (UTC)

Ahoj, díky za tip, určitě se zúčastním. Závislosti jsem se zbavil :-)... zatím.--Slfi 14. 8. 2008, 11:44 (UTC)

Letní olympijské hry 1906[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Letní olympijské hry 1906, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jklamo 19. 8. 2008, 16:15 (UTC)

Ahoj! Díky za práci na WP:WCW. Když doplňuješ popisky, dělej to poctivě. Doplnění svislítka[3] ničemu moc nepomůže, dříve nebo později budou články s takovými to galeriemi zase reportovány.

U galerie vždy zvaž, zda je nutná (např. pokud existuje galerie na Commons a naše je nepopsaná a ani to nevypadá, že by popsání nějak extra článek vylepšilo, raději odkaž na Commons). Pak zvaž, jestli skutečně všechny obrázky jsou v galerii potřeba (a naopak, jestli by nebylo vhodné nějaké přidat, pokud tam logicky chybí). Pokud je počet obrázků v galerii nízký, zvaž, zda není vhodné galerii zrušit a obrázky vložit jako thumby. Když popisuješ obrázky, tak se snaž je popisovat co nejlépe - hledej co nejlepší, nejkonkrétnější popisek. Snaž se, aby obrázek a jeho popisek odpovídal potřebám článku. V rámci projektu nepotřebujeme vykazovat činnost, to je k ničemu. Potřebujeme, aby byly co nejvíce vylepšeny články. Miraceti 13. 1. 2009, 10:04 (UTC)

Díky za rady, budu se jimi řídit.--Slfi 13. 1. 2009, 10:06 (UTC)
P.s.: šel by skript doplnit tak, aby hledal i chybějící šablonu endspoiler ve článcích, kde je šablona spoiler?--Slfi 13. 1. 2009, 10:11 (UTC)
Šel, ale nevím, jestli to Stefan bude chtít udělat, protože je to naše specifická záležitost. Spíš ne. Ale můžeš zkusit požádat robotníky, jestli můžou projet vlastní dumpy. Test na tohle je vcelku jednoduchý, neměl by činit potíže.
Každopádně podobné dotazy vznášej raději na Wikipedie diskuse:WikiProjekt Check Wikipedia, aby se neztratily. Narazil jsem na něj náhodou. Miraceti 13. 1. 2009, 22:57 (UTC)

Více opatrnosti s botem, prosím[editovat zdroj]

Tahle editace je podle mne špatně, "Spojené království" vzniklo až později. Připadá mi to podobné jako kdybyste někde změnil odkaz České království na odkaz Česká republika. Vaším zásahem se prostě z článku částečně ztratila informace, že Jiří I. byl králem určitého historického státu, nikoliv dnešního Spojeného království. Což si myslím, že je škoda. --Tchoř 25. 1. 2009, 15:28 (UTC)

Opraveno. Souhlasí?--Slfi 25. 1. 2009, 15:33 (UTC)
Jo, díky. Ono to nelze udělat ideálně, dokud tu ten článek nemáme. Třeba ho tvůrce pojmenuje trochu jinak, že jo :-) --Tchoř 25. 1. 2009, 15:44 (UTC)
Asi by ho měl pojmenovat spojené království V. B., protože to byla 2 království spojená v jedno. --marv1N 25. 1. 2009, 15:46 (UTC)
Ono je to celkem jedno, protože redirect se dá udělat vždycky... ale spíš bych se přimlouval za Království Velká Británie, protože spojené království V.B. by bylo matoucí--Slfi 25. 1. 2009, 15:58 (UTC)
Pořádně jsem se na to podíval a skutečně na en mají také jen království. Na druhou stranu si nemyslím, že by to bylo vyloženě matoucí. --marv1N 25. 1. 2009, 17:50 (UTC)
Současné spojené království se nazývá Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Pokud by se druhý článek jmenoval Spojené království Velké Británie, tak už jen díky "našeptávání" při vyhledávání by to mohlo čtenáře mást. Ale rozhodně je zbytečné hádat se nad názvem zatím neexitujícího článku.--Slfi 25. 1. 2009, 21:01 (UTC)

Wikikytička za čísla revizí u překladů[editovat zdroj]

Wikikytička
Wikikytička

Ahoj, chtel bych Ti udělit „Wikikytičku“ za přidávání člísel revizí k překladovým šablonám. Je to jistě práce nudná avšak z licenčního hlediska velmi potřebná. Díky zato, — Jagro 26. 1. 2009, 12:10 (UTC)

Díky, až zas tak nudné to není :-).--Slfi 26. 1. 2009, 12:11 (UTC)

Ahoj, tohle přeci není doplnění revize vidím tam namátkou odstranění šablony neověřeno (a nový zdroj mimo překladu nikde), -portál, -kategorie, změny v iw... MYslím, že tohle už by za uvedení ve shrnutí stálo, ne?--Horst 27. 1. 2009, 14:47 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění, vypadá to, že jsem editoval starou verzi, hned to spravím--Slfi 27. 1. 2009, 14:49 (UTC)

Nazdar Slfi, ještě jsem našel jeden problém, konkrétně tohle. --Harold 27. 1. 2009, 14:51 (UTC)

Ahoj, opět díky. Už na to asi nevidím, měl bych toho pro dnešek nechat.--Slfi 27. 1. 2009, 14:53 (UTC)

Milý kolego, také děkuju za přidávání čísel verzí, jen bych rád doplnil, že to není z lenosti, když do "svých" článků nedávám šablonu Překlad. Je to proto, že články nikdy nepřekládám, ale opravdu je používám informace, které se snažím uspořádat, zhustit atd. Jenže pak mi někdo - v dobrém úmyslu - tohle nahradí šablonou (které neříká úplně pravdu) - a pak přidá číslo verze. Asi to není chyba, ale ideální to taky není. Tak se, prosím, nezlobte! Zdraví --Sokoljan 1. 2. 2009, 15:02 (UTC)

V pořádku, já nemám žádný důvod zlobit se na vás ani na kohokoli z dalších aktivních přispěvatelů. --Slfi 1. 2. 2009, 16:37 (UTC)

Děkuji za revert;-)[editovat zdroj]

Díky za toto, špatně jsem se podíval a myslel si, že to je článek k vytvoření pro obrázek týdne;-) Takže díky, Slfi, --Podzemnik 2. 2. 2009, 11:23 (UTC)

Není za co, napadlo mě, že si se přehlédl.--Slfi 2. 2. 2009, 13:34 (UTC)

Ahoj, oceňuji, že doplňuješ čísla revizí k jednotlivým článkům, ale omez se prosím na pouhé doplnění tohoto čísla a neupravuj sekci odkazy jako zde. Jednak jsme se dohodli, že se po dobu diskutování nějaké finální podoby pro tuto sekci zdržíme jednorázovým a cíleným úpravám v článcích, a jednak editace v článku Anatót udělala akorát problémy. Jednak si tím článek chybně rekategorizoval, dále se například objevily odkazy na již nefunkční pahýlové šablony. Nekoukal jsem na Tvé ostatní editace a doufám tedy, že se jednalo o přehmat. S přáním pěkného dne --Faigl.ladislav slovačiny 17. 2. 2009, 22:01 (UTC)

P.S.:Jo ještě jsem si teď všiml tvé úpravy přímo v článku; Jeremjáš mohl asi těžko prorokovat porobení provincie Judea, která byla až za římské nadvlády. To jen tak na okraj.--Faigl.ladislav slovačiny 17. 2. 2009, 22:03 (UTC)
Ahoj, omlouvám se, ale když si tu editaci prozkoumáš podrobněji, zjistíš, že nebyla až zas tak cílená. Nechtěně jsem editoval starší verzi, která vymazala všechny změny. Ze začátku se mi to stávalo. Omlouvám se a děkuju, že sis toho všiml a opravil to.--Slfi 18. 2. 2009, 08:13 (UTC)
Jo takto, tak to pak jo :-) Pořád mi vrtalo hlavou, jak jsi k tomuto dospěl. Jsem rád, že se to vyjasnilo a díky Ti za práci při doplňování čísel revizí. Měj pěkný den --Faigl.ladislav slovačiny 18. 2. 2009, 11:30 (UTC)

Novinářská fotografie[editovat zdroj]

Dobrý den,

gratuluji k úspěchu s Fordem T! Nechtěl byste si přečíst článek Novinářská fotografie? Třeba Vás u něj něco napadne... Díky, --Svajcr 1. 3. 2009, 19:45 (UTC)

Díky, pokud to myslíte jako recenzi na oplátku za vaši, tak vám rád pomůžu.--Slfi 1. 3. 2009, 21:14 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Ahoj, jestli jsem se koukal dobře do historie, patří mé poděkování tobě. Děkuji ti tedy velice a srdnatě za neustálé kontrolování a upravování seznamu požadovaných článků. Je to taková ta práce, kterou nikdo nevidí, ale která je moc užitečná! Velice tedy děkuji za sebe a doufám, že i za mnohé ostatní. S pozdravem --Chmee2 13. 3. 2009, 20:01 (UTC)

Díky, už mě nabavilo sledovat, jak ta stránka chátrá.--Slfi 14. 3. 2009, 08:16 (UTC)


Číslo revize[editovat zdroj]

Dobrý den, občas přispěju na Wikipedii i nějakým překladem odjinud; před pár dny jste mi tam připomenul (Jacob Huysmans), že nemám zapomínat doplňovat číslo revize. Myslela jsem si, že to je záležitostí správců; Wiki je pořád pro mne dost tajemná záležitost (hlavně proto, že nemám moc času sama do ní pronikat) a tak potřebovala bych poradit, jak na to - jste první na ráně, můžete to být vy? Předem díky! Přeji hezký den.Varan 23. 4. 2009, 07:00 (UTC)

Dobrý den, číslo revize je (nebo by spíš mělo být) věcí překladatele, protože jedině ten může zaručit správnost čísla revize. Na vysvětlení bude asi nejlepší příklad: Pokud upravíte jakoukoli stránku (jako například já článek Jacob Huysmans), úprava se uloží na server pod číslem revize (v tomto případě je číslo revize 3873058). Vy číslo revize můžete získat tak, že se podíváte do historie stránky a kliknete na příslušné datum úpravy, čímž se vám zobrazí stará verze stránky (stará revize). V adresním řádku vašeho prohlížeče pak máte napsáno: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Jacob_Huysmans&oldid=3873058 - to číslo za oldid= je ono hledané číslo revize. Z toho plyne, že když se chystáte překládat nějaký článek, tak nejprve přejdete do historie článku a kliknete na poslední datum úpravy, čímž se vám zobrazí poslední revize. Číslo si poznamenáte, a až budete do českého článku vkládat Šablonu překlad, tak ji vložíte ve tvaru {{překlad|jazyk|název článku|číslo revize}}. Teoreticky není problém vložit číslo revize později, ale všiml jsem si, že pokud nějaká osobnost zemře, může v daný den na en wiki vzniknout u jejího článku i přes 500 úprav a když zrovna někdo vytváří článek pro českou wiki, tak trefit správné číslo revize je téměř nemožné.

Díky za snahu editovat co nejlépe. Když si tak znovu pročítám, co jsem vám odpověděl, zjiěťuju, že to asi není zrovna nejlépe vysvětlené, bohužel zrovna nemám čas, proto pokud vám nebude něco jasné, nebojte se mě zeptat znovu :-). Hezký den a hodně štěstí s wiki i bez ní. --Slfi 23. 4. 2009, 12:20 (UTC)

Díky za odpověď, myslím, že je docela jasná a doufám, že jsem pochopila, jak na to; a koneckonců nebylo by poprvé, že ostatní napraví, pokud něco zvojtím... snad to nebude zapotřebí. Ještě jednou díky a zdravím!Varan 23. 4. 2009, 14:13 (UTC)
Tak už jsem si postup vyzkoušela, myslím, že vše O.K. Měla bych ještě jeden drobný dotaz: dejme tomu, že přeložím článek z anglické Wikipedie, ale protože třeba ve španělské je článek poněkud jiný a jsou tam další zajímavé informace, vytáhnu některé údaje odtud. Co pak, napsat ještě jednu šablonu pro překlad ze španělské verze? Někdy takhle k základnímu překladu přidávám údaje i z několika cizojazyčných verzí. Díky za odpověď a hezký víkend přeji:Varan 25. 4. 2009, 07:05 (UTC)
Nemusíte přidávat další šablonu, stačí rozšířit tu stávající tímto způsobem: {{překlad|jazyk=en|článek=název článku na en wiki|revize=číslo revize na en|jazyk2=es|článek2=název článku na es|revize2=číslo revize na es}}. Ty parametry jazyk= ... jsou povinné, jinak bude šablona dělat neplechu. Mějte se hezky.--Slfi 25. 4. 2009, 08:56 (UTC)
Díky za instruktáž, popostrčil jste mne zase o kus dál! Teď ještě bych se potřebovala naučit dávat fotky na Commons, ale na to si sednu, až bude více času. Mohla bych pak eventuálně zase vyslat SOS?Varan 25. 4. 2009, 12:01 (UTC)
Samozřejmě.--Slfi 25. 4. 2009, 12:40 (UTC)
Aha, tak takhle to je...:)--Acoma 8. 5. 2009, 14:24 (UTC)

Hlasování o smazání/Parodie a odkazy ve Futuramě[editovat zdroj]

Ahoj, historie článku Parodie a odkazy ve Futuramě ukazuje, že ses významně podílel na jeho rozvoji. Možná by tě proto zajímalo, že článek je v současné době navržen ke smazání. Hlasování končí 12.6.2009 v 17:51; vyjádří-li se více než jedna třetina hlasujících proti smazání, článek bude zachován. S pozdravem --Joker Island 9. 6. 2009, 11:23 (UTC)

Díky, podívám se na to.--Slfi 9. 6. 2009, 14:42 (UTC)


Číslo revize[editovat zdroj]

chtěl bych se zeptat: když vkládám šablonu pro překlad ze slovenské wikipedie, kde vezmu to číslo revize ? já na to ještě nepřišel... Hubitel 18. 6. 2009, 14:22 (UTC)

Zdravím, podívejte se na této stránce asi o dva nadpisy výš, tak jsem to vysvětloval. Díky za zájem editovat správně :-).--Slfi 18. 6. 2009, 15:20 (UTC)


nojo, já si toho nevšim, připadám si jako blbec :) Hubitel 18. 6. 2009, 18:40 (UTC)

V pořádku, kdybych od někoho chtěl něco podobného, taky bych se zeptal rovnou :-)--Slfi 18. 6. 2009, 18:57 (UTC)

Recenze Dějiny Baťova koncernu[editovat zdroj]

Zdravím, na hlavní straně máš napsáno, že vykání nemáš rád, takže přejdu k tykání. Rád bych Ti poděkoval za Tvou recenzi článku Dějiny koncernu Baťa. Vím, že článek nepatří k nejkratším, a proto děkuji za čas, který jsi si našel k jeho přečtení a sdělení připomínek. Tvé připomínky jsem se pokusil zapracovat. Nevím, jak se v případě recenzí postupuje – byla to má první recenze v rámci projektu kvalita (jednu recenzi jsem už měl řekněme „bokem“) – zda po recenzi a zapracování podnětů sdělí opět recenzent, zda se stav zlepšil, nebo je to poté na mé vlastní úvaze. Byl bych rád, kdyby článek patřil alespoň mezi DČ. Na NČ dle mého nemá... Budu Ti vděčný i za krátkou odpověď. Díky a přeji pěkný zbytek víkendu,Taavetti 3. 10. 2009, 19:02 (UTC)

Ahoj, u recenzí je to tak napůl, recenzent může mít další připomínky nebo nemusí. Omlouvám se, že jsem se na to potom nepodíval, nějak jsem na to pozapomněl. Připomínky asi nějaké mít budu, tak je napíšu tam. :-) Zatím ahoj.--Slfi 3. 10. 2009, 19:57 (UTC)
Omluva vůbec není na místě. Měl bych se spíš omluvit já, že neumím psát kratší texty. Jinak jsem se ty další připomínky pokusil zapracovat. Ještě jednou dík a pěknou neděli.Taavetti 3. 10. 2009, 23:30 (UTC)
Ahoj, prosím koukni se na článek, jestli by to na to stříbrné puzzle už mohlo být. Jinak díky za pomoc a spolupráci--Taavetti 5. 10. 2009, 19:08 (UTC)
Ahoj, kontroloval jsem to zběžně podle kritérií a myslím že můžeš bez obav článek zařadit mezi dobré články. Návod je tady, kdyby s tebou někdo nesouhlasil (podle mého názoru k tomu není důvod) může ho odstranit a říct ti, proč nesouhlasí. Díky za skvělý článek a jen tak dál :-)--Slfi 5. 10. 2009, 19:25 (UTC)
Moc dík;) --Taavetti 5. 10. 2009, 19:56 (UTC)

Článek je již hodně starý a proto nejsem schopný si uvedomit, odkud jsem čerpal údaje v článku uvedené. Divné je ale, že první verze článku na wikipedii pochází z 13.8.2006 [4] a údajný copyvio zdroj je datován 16.7.2007, což je téměř o rok později [5]. Naložte s tou informací jak potřebujete. --Pastorius 19. 10. 2009, 07:06 (UTC)

Já jsem pouze porovnal dva články podle zdroje z diskuse článku a označil je copyvio šablonou, rozhodnutí, zda jde o copyvio či ne je na lidech, kteří tyto problémy řeší.--Slfi 19. 10. 2009, 10:53 (UTC)
Mechanické porovnávání mají dělat stroje. Kdo si myslíte, že to vyřeší? Tím, že jste článek označil jako copyvio, nesete za to označení odpovědnost. Pokud bude článek kvůli vašemu dojmu neoprávněně odstraněn, je to také vaše odpovědnost. --Pastorius 19. 10. 2009, 21:26 (UTC)
V adresáři, na který odkazujete, je datum poslední změny. Vzhledem k tomu, že jsou zde ostatní fotografie od roku 2003, zdá se mi pravděpodobné, že jde o datum aktualizace. Navíc předtím, než správce copyvio smaže, věřím, že si to ověří.--Slfi 20. 10. 2009, 07:07 (UTC)

Smazaná UP[editovat zdroj]

Zdravím, pokud si nechceš stránku zakládat znovu, dej si na ní, prosím, {{DUP na žádost}}, pokud chceš znovuzakládat, tak ber připomínku jako bezpředmětnou. Hezký víkend, — Jagro 21. 11. 2009, 12:13 (UTC)

Vítání[editovat zdroj]

Dobrý den, Slfi, děkuji Vám, že hlídáte kvalitu Wikipedie, ale mám drobnou připomínku k tomuhle - za prvé je potřeba nováčka napřed laskavě uvítat (minimálně šablovou vítejte) a vysvětlit mu, co přesně článku chybí (Wikipedie:Buďte laskaví k nováčkům). Za druhé ten článek po umazání úvodních řečí o Nezvalovi a doplnění nějaké rozumné první věty s definicí nebyl na Urgentně upravit, ale jenom na Upravit - vizte prosím Wikipedie:Odložené smazání - uu je pouze pro články, které "nelze jednoduše (např. odmazáním problematických částí) převést do použitelné podoby". Hezký den,--Ioannes Pragensis 7. 12. 2009, 10:33 (UTC)

Dobrý den, omlouvám se, budu se připomínkou řídit.--Slfi 7. 12. 2009, 14:03 (UTC)

Wikivyznamenání 1. stupně – „Železná hvězda kvalitního wikipedisty“[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Milý Slfi. S překvapením zjišťuji, že tě ještě nikdo neocenil za neuvěřitelnou a málem nekonečnou mravenčí práci ohledně čísel revizí v šabloně {{překlad}}. Tímto ti tedy za tento čin uděluji wikivyznamenání 1. stupně, neboť si jej stoprocentně zasloužíš. Jinak měj se fajn a pěkné Vánoce. --Harold 19. 12. 2009, 17:07 (UTC)

Díky moc, cením si toho :-) --Slfi 19. 12. 2009, 17:21 (UTC)

Šablona netřeba. I když koncept a struktura vychází z en wiki + ještě výčet autorů, z nichž jsem o mnohých dosud neslyšel. Text jsem formuloval v drtivé většině svými slovy za pomocí externích odkazů a svých poznámek ještě ze školy. Takže šablona na překlad dle mě není potřeba.--Fraxinus 19. 12. 2009, 23:23 (UTC)

V pořádku. Pokud se ale struktura bude podobat en, tak prosím někam do odkazů vložte poznámku, že se nejedná o překlad, protože jinak tam tu šablonu někdo časem vloží. Hodně zdaru :-)--Slfi 20. 12. 2009, 09:54 (UTC)

Talkback[editovat zdroj]

Please see here, thanks. Jake Wartenberg 23. 12. 2009, 07:48 (UTC)