Diskuse s wikipedistou:Franta

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Nou-Rúz

Všiml jsem si na Pískovišti, že zřejmě připravujete něco o víře Baha'i (vycházím z toho, že to jsou Vaše texty), co je možno psát jistě tak i tak. Já jeden pahýl ovšem již kdysi založil, viz Baha'i, podívejte se tam, prosím. -jkb- 10:56, 30. 9. 2005 (UTC)

Zdravím a prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku Svatyne baba.jpg. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké pochybnosti, neváhejte se zeptat. Děkuji. --che 14:48, 10 listopad 2005 (UTC)

Haifa, Šíráz, Bahá'u'lláh[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Haifa. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Šíráz. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Bahá'u'lláh. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Vlna nových článků[editovat zdroj]

Všiml sem si doslova laviny nových hesel o Baha'i, právě od vás. Rád bych poradil jednu věc. Protože tyto články spojuje jedno téma, kterým je náboženství Baha'i, je vhodné a my to tu tak děláme, články kategorizovat. Tzn. na konec článku vložit [[Kategorie:Bahá’í]]. Vzhledem k tomu, že nová hesla jsou krátká, označují se proto jako tzv. Pahýly. Oznámení o tom, že článek je pahýl se provádí pomocí vložení {{Pahýl}}, v případě textů o Bahá'i potom {{Náboženský pahýl}} --Aktron 23:40, 21. 3. 2006 (UTC)


diky za rady, stale se ucim a bavi mne to cim dal vic :) , Franta Franta 23:25, 25. 3. 2006 (UTC) `
Zdravim, co se tyce clanku o Baha'i, vlozeni do kategorie Kategorie:Bahá’í staci, neni treba tedy vkladat i kategorii Náboženství. --Jklamo 13:32, 23. 9. 2006 (UTC)

Souhrn editace[editovat zdroj]

Dobrý večer, chtěl bych Vás poprosit o uvádění krátkého popisu změn provedených v článku do pole Shrnutí umístěného pod editačním prostorem. Usnadníte tak práci ostatním při sledování stránky posledních změn. Předem díky a díky za příspěvky! --Martin Kozák 00:03, 24. 3. 2006 (UTC)

Zápis na portál[editovat zdroj]

Ahoj. Koukám, že se soustavně věnuješ článkům okolo Bahá´í, mohl bych tě zapsat do chlívku wikipedisté na Portál:Náboženství?--Juan de Vojníkov 21:10, 25. 3. 2006 (UTC)

klidně, zdraví Franta Franta 23:21, 25. 3. 2006 (UTC)
Tak jsem tě tam napsal, jako wikipedistu specializujícího se na Bahá´í a těším se na tvoje články:) Můžeš si to ověřit zde: Portál:Náboženství.--Juan de Vojníkov 12:14, 27. 3. 2006 (UTC)


Kolize s islámem[editovat zdroj]

Díval jsem se, že některé Vaše články kolidují s islámem. Jedná se minimálně o hadždž a zakát. Tyto články až dosud neexistovaly a nyní je na nich pouze Vaše zmínka o Bahá´í (což, jak chápu, je jistá sekta víceméně odvozená od islámu). Tyto termíny jsou však obecně přiřazovány spíše k nepoměrně většímu náboženskému systému - islámu - a jsou v tomto kontextu nejčastěji používány. Nebylo by možné tyto Vaše texty shrnout do nějakého jednoho článku (třeba Náboženské praktiky Bahá´ísmu), protože se stejně jedná jen o pahýly? A já nahradím tyto články textem o islámském zakátu a islámské pouti. Díval jsem se, jak tomu třeba v anglické Wikipedii - Bahá´í je natolik malá odnož, že u těchto článků není ani zmíněna, ostatně pak by zde mohla být zmínka o každé jednotlivé sektě, která si tyto termíny vykládá jakkoliv odlišně od hlavního proudu.

Díky --Jilm 12:23, 28. 3. 2006 (UTC)


Bahá´í jako sekta islamu nebo nabozenstvi od nej odvozene? To teda podle me rozhodne ne! /pokud to nebereme hodne dusledne, pak bysme nap. islam mohli chapat jako odvozeninu krestanstvi/. --Nolanus 12:49, 28. 3. 2006 (UTC)
Dobrá, touto argumentací jsem se trochu ocitl na kluzkém ledě. :-) Nezajímal jsem se o Bahá´í nijak blíže, ale zdálo se mi, že místem svého vzniku, svými tradicemi a praktikami atd. se jedná o sektu, která je velmi blízká islámu, podobně jako ahmadíja. --Jilm 13:13, 28. 3. 2006 (UTC)

Rezignace[editovat zdroj]

Tak jsem se rozhodl škrtnout ze správy portálu nábožensví. Už od počátku to byla chyba, že jsem do toho šel. Za jedno na to nemám tolik času, za druhé to není zcela můj obor a za třetí ho asi ani nepotřebujete. Kdyby jste se toho někdo chtěl ujmout, tak by to bylo fajn. Nenaplnil jsem si ani předstevzetí, které jsem si k tomu dal (změna vzhledu, zpravodajsvtí z liturgického života, namlouvání článků, větší dialog mezi wikipedisty, nalákat více lidí s oboru). Smažu teďka stránky ke konferenci a uložím zbytek jejich osahu. Jediné malé plus - podařilo se mi protlačit odkaz na portál na stránky www.religionistika.cz. --Juan de Vojníkov 08:35, 7. 11. 2006 (UTC)

Portál náboženství[editovat zdroj]

Chtěl bych nějak výrazněji přepracovat portál náboženství k lepšímu. Zajímá mne zda byste na tom aktivněji spolupracoval. Více a odpověď prosím zde: Diskuse_k_portálu:Náboženství#Revize_portálu. Zdraví --DeeMusil 17. 5. 2010, 16:30 (UTC)

Rezván[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Rezván. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 8. 12. 2015, 21:12 (CEST)Odpovědět

Ajjáme-Há[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Ajjáme-Há. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 8. 12. 2015, 21:35 (CEST)Odpovědět

Zakát (bahá'í)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Zakát (bahá'í). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 11. 12. 2015, 14:49 (CEST)Odpovědět

Zijára[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Zijára. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 5. 3. 2016, 11:45 (CEST)Odpovědět

Nou-Rúz[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Nou-Rúz. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 20:35 (CEST)Odpovědět