Diskuse s wikipedistou:Ervinpospisil

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Triquelito v tématu „Zdar

Vidím, že máte zařízení po ruce a fotoaparát též - bylo by možné udělat pár detailů lampové skříně a mechaniky jako ilustrační materiál ? Případně, pokud máte někde v dosahu nějaké starší Meoptony, třeba devítky něco i z nich. Jinak mi dovolte, abych vás i já (poněkud opožděně) přivítal na Wikipedii :-) --Torm 17:35, 1. 11. 2006 (UTC)

Maltézský kříž[editovat zdroj]

Dobrý den, můžete prosím upřesnit způsob vytvoření obrázku Maltézský kříž a strhovací mechanismus.jpg? Strukturou šrafování a celkovým vzhledem působí jako scan grafiky z nějaké publikace, než jako vlastní kresba. Bohužel, pokud obrázek oscanujete nebo ofotíte, pak je stále dílem původního autora, a nelze s ním tedy zacházet jako s vlastní tvorbou. Proto tedy prosím o dodatečné údaje. Děkuji a zdravím --che 23:43, 2. 11. 2006 (UTC)

Reaguji na Váš příspěvek u che, který je bohužel zaneprázdněn. Abyste mohl vzít obrázek z nějaké publikace a dál jej upravovat, musíte mít buď povolení od držitele práv k obrázku nebo musí držitel obrázku podobné zacházení vysloveně povolit, případně již musí uplynut zákonná lhůta pro vypršení autorských práv. Je úplně jedno, zda se jedná o publikaci prodávanou, rozdávanou zdarma nebo cokoliv jiného. Autorským právem jsou chráněny i obrázky z reklamních letáků, co Vás obtěžují ve schránce. Může se nám to nelíbit, ale zákon hovoří jasně.
Vaše články o promítací technice jsou velmi pěkné, tak se prosím nenechte otrávit na první pohled zbytečným obtěžováním. Důsledné dodržování autorských práv je totiž pro Wikipedii velmi důležité, opačná cesta by existenci celého našeho projektu minimálně ohrožovala. Děkuju za pochopení a přeji pěkný den. Tlusťa 10:36, 3. 11. 2006 (UTC)
Takto nějak by to mohlo vypadat

Hezké ráno, vidím, že jste se do tématu kina a techniky kolem pustil opravdu s vervou. Podívejte se, prosím, do anglické wiki [1] na obrázek k principu funkce (je to sekce 2). Pokud by se vám povedlo udělat podobné fotky, nebude problém doplnit popisky a vyhneme se problému copyrightu obrázků z tištěných publikací. S doplněním popisků samozřejmě rád poradím, případně se toho ujmu i sám. --Torm 06:03, 3. 11. 2006 (UTC)

re:xenonka[editovat zdroj]

Zdravím kolego. Nejnovější články jsou na stránce Poslední změny v horním rámečku poslední řádek. Hodina zpoždění je dána časovým rozdílem času v ČR proti času (abych nelhal asi nevim), ale každopádně v létě rozdíl nebyl. Určitě o tom bude zmínka v článku letní čas, jinak by se to mělo dát změnit v /moje nastavení/ na stránce u jména nahoře. Hodně zdaru přeje --Horst 20:40, 3. 11. 2006 (UTC)

Informační minimum k obrázkům[editovat zdroj]

Velmi zhruba řečeno (bez nároku na úplnost), na wiki lze publikovat obrázky vlastní nebo obrázky s některou z volných nebo svobodných licencí. Dobrým zdrojem obrázků jsou jinojazyčné verze wiky, zejména u článků, tématicky blízkých tomu právě editovanému. Doporučuji k prohlédnutí a nakouknutí zejména do popisky obrázku. Pokud je to obrázek z Commons (což je jakási banka obrázků a médií), není problém obrázek přímo odkázat. Pokud je obrázek umístěn na lokální wikipedii, je zapotřebí podívat se na jeho licenci a pokud je použitelná, obrázek stáhnout na lokální disk a nahrát jej na českou wiki (ideálně tedy na Commons, ale to je trochu vyšší dívčí). Ideální použitelná licence je PD (public domain), tedy volné dílo nebo GFDL, což je svobodná licence. Použít můžete i obrázky se svobodnou licencí Creative Commons(cc-by-sa-něco), kde ale v popisce obrázku musíte uvést autora - ten by měl být k nalezení v popisce zdroje. Ty dva obrázky xenonek, které jsem doplnil napoví, jak to funguje. --Torm 07:52, 4. 11. 2006 (UTC)


Fotky commons[editovat zdroj]

Dobrý den, koukám, že nahráváte moc pěkné fotky. Nechce te se naučit pracovat s commons? Je trošku složitější se tam orientovat, ale někdo Vám jistě rád poradí. Jde o to, že fotky z commons pak můžou používat i ostatní jazykové verze a u pěkných fotek tak opravdu dělají. Ale pokud je budete nahrávat jen sem, on se nakonec najde někdo, kdo je tam dříve či později přenese. Jen by to ušetřilo práci, kdybyste to udělal rovnou. Ale ať už tady, nebo na commons, za ty pěkné fotky Vám patří dík. --Karakal 07:33, 10. 11. 2006 (UTC)
P.S.: Na Wikipedii se snažíme dodržovat určitá pravidla debaty. Pokud budete Wikipedistům naznačovat, že to jsou magoři, jak jste to udělal v předchozím příspěvku, tak jednou narazíte. Pokud se Vám něco nelíbí, zkuste vyjádřit svůj názor, bez urážení druhých. Děkuji.

Vaše reakce na mé fotky mne velmi potěšila. Co si budeme nalhávat, trocha ješitnosti je v každém z nás. Hlavně to dalo fušku to tam naťukat. Když jsem zjistil, že na commons bych musel ještě vyplňovat jakousi tabulku, hodil jsem to za hlavu. Snad později. O existenci Wikipedie vím asi týden a dost mne pohltila. Teď si dám trochu pauzu. P.S. Kdyř mi někdo pošle chaotickou zprávu jako SMS, tak by to heslo Magor mohl aspoň vytvořit. Já myslím, že to bylo vtipné. To přehnané bazírování na encyklopedičnosti... Zdar--Ervinpospisil 10:13, 10. 11. 2006 (UTC)

Presuny stranek nelze delat jen ctrlC a ctrlV, protoze je treba zachovavat historii. Vlozim Vam sem Vas text, clanek smazu, presunu (slouzi k tomu tlacitko presunout) a Vy ho tam pak vlozite. Mozna to vypada jako saskarna, ale je treba dodrzovat GFDL licenci a ta nas nuti uchovavat historii. Diky za spolupraci --Vrba 00:32, 19. 11. 2006 (UTC)


V tuto noční hodinu chápu tak každé třetí slovo. Začal jsem 4. 11. 2006. Každopádně to finální učesání Turnaje století by mělo být zachováno. mám to nahrané. Budu se raději věnovat svým tématům. teď jsem dodělal pokračování války v zálivu. Jak ale potom vznikají ty olympijské stránky o stovkách vlaječek, tabulky aj. ?? Mé úmysly byly v tomto případě čisté - navíc, dalo to dost práce. Jaký je tady zvyk. to jsem měl čekat týden, než někdo něco odělá? Udělal jsem to hned.

Nejde o to kdy se to presunulo ale jak. Neni mozno presouat copy and paste, protoze se musi zachovavat historie. Pokud je to z nejakeho duvodu nutne je do shrnuti poznamenat, historie je tam a tam. Proste se presouva tlacitkem presunout - nahore predposledni tlacitko v te rade editovat. Duvodem je ze licence Wikipedie pozaduje za nutne uchovavat historii, ale pokud to tam vlozite C&P, jste v historii jako autor Vy. Chapete me uz, pokud se nevyjadruji dost jasne, napiste kde a nejak se nakonec dobereme, hlavne se nebat ptat, je lepe se pohadat a pochopit nez si kyvat a pak zjistit ze se nechapem :). --Vrba 17:27, 19. 11. 2006 (UTC)

Funkci přěsunout už chápu. Tak se vlastně přejmenovávají celé, články. Myslel jsem, že byl ještě problém v překopírování tabulky {/{Olympijské hry}/} a Infoboxu olympiáda. Jak jinak než C&P?--Ervinpospisil 18:10, 19. 11. 2006 (UTC)

pokud se kopiruje neco jineho nez sablona nebo Infobox (nebo jak se tomu rika) musi se poznamenat do shrnuti kdo je autor, nebo dat odkaz na hostorii. Proto jsem sem nacpal ten Vas text, netusil jsem co jste s nim delal a byl jsem liny to zjistovat. Slo mi o to, aby Vase zmeny byly vlozeny pod Vasim jmenem a tamto jsem presunul, aby byla tam puvodni historie. --Vrba 18:31, 19. 11. 2006 (UTC)

Soubor:Zápisník agitátora 1985.jpg[editovat zdroj]

Zdravím Vás, přestože jste knihu Zápisník agitátora sám vyfotografoval, nelze bohužel tuto fotografii uvolnit do public domain, protože obálka té knihy je chráněna autoským právem. Píši Vám jen stručně, celé téma je vysvětleno na Wikipedie:Nefoťte obálky. Tlusťa 11:34, 21. 11. 2006 (UTC)

Dík za pochopení, ani to Tlouštíku mi nevadí. :) Tlusťa 12:48, 21. 11. 2006 (UTC)
Zdar. Je to v klidíku, 3 týdny zkušeností dělájí divy. Jen prosím, smažte tu fotku, (knihy) aby nezabírala místo. Já nevím, jestli na to mám práva--Ervinpospisil 12:55, 21. 11. 2006 (UTC)

vlastní Chorvatsko[editovat zdroj]

Vlastní Chorvatsko je prostě termín, který považuju jako nejvhodnější označení neslavonské části někdejšího Chorvatsko-slavonského království. Nicméně článek bych pojmenoval raději "Chorvatsko (země)". Chorvatsko a Slavonie byly v minulosti v rámci Zemí Svatoštěpánské koruny dvě "samostatná" království, která byla později spojena v Chorvatsko-slavonské království. --Kirk 16:39, 23. 11. 2006 (UTC)

jeste jednou k commons[editovat zdroj]

Ono to commons ma jednu vyhodu a to, ze k fotografiim mohou i cizinci, tusim, ze tabulka neni povinna, ale moznost vyuzivat foto i na jinych wiki je u kvalitnich fotek k nezaplaceni, pouvazujte nad tim :) --Vrba 23:45, 23. 11. 2006 (UTC)

A pardon, ted mi to doslo, ze jiz jste asi pouvazoval. sorry. --Vrba 23:46, 23. 11. 2006 (UTC)

To je náhodička fotku jsem na commons dal před několika minutama. K mému čl. Závit. Už jich tam mám několik--Ervinpospisil 23:51, 23. 11. 2006 (UTC)

Která fotka?[editovat zdroj]

Napsal jste, že na commons mám hodně fotek nekategorizovaných. Mohl byste mi, prosím, uvést, které to jsou? Já jsem přesvědčen, že jsem kategorizoval všechny. --Luděk 17:56, 3. 12. 2006 (UTC)

Není v tom nic osobního. Měl jsem vaši diskusi (asi protože jsem se na něco ptal) mezi sledovanými. 2. 12. 21:41 tam byl odkaz na Gelerii. Klikl jsem tam, samý červený Orphan. Jelikož fulltextové vyhledávání na wiki je slabé, tak to neplní funkci commons --Ervinpospisil 18:25, 3. 12. 2006 (UTC)

Tak já Vám odpovím. Všechny fotky jsou už od počátku kategorizované. Ale v softwaru zobrazujícím seznam fotek nahraných daným uživatelem je zřejmě nějaký bug, takže o části z nich tvrdí, že jsou prý nekategorizované. Ptal jsem se už včera na IRC, jestli nevědí, v čem je problém, před chvíli znovu a nikdo neví. Jen mne odkázali na text v rámečku nahoře u výpisu, který sem zkopíruji" "several entries seem to be missing from the commons database, causing images to be reported as orphans erroneously". --Luděk 18:40, 3. 12. 2006 (UTC)

Beru. Takže se omlouvám. Už jsem někde vyjádřil názor, že je lepší něco dělat, než vést žabomyší války. Tak už raději nebudu na nic reagovat.--Ervinpospisil 19:03, 3. 12. 2006 (UTC)

Články s videem[editovat zdroj]

Díval jsem se, že do článků přidáváte kategori články s videem. Napadlo mě, jestli by řazení do této kategorie nebylo lepší dělat pomocí šablony (zařadit do kategorie šablonu videa, články sa tam pak vloží automaticky samy) --Postrach 07:45, 18. 12. 2006 (UTC)

Můj úmysl bylo pohodlí uživatele. Když narazí na článek s videem a chce vidět další, pohodlně najde všechny. Je to podle commons, kde všechna videa.ogg mají Categoy:Video. Jestli by ta šablona měla vypadat jako šablona chybějící obrázky, tak by to zbytečně.....Aha, teď jsem to pochopil. Myslíte upravit Šablona:Video? to by bylo dobré, ale to zatím nedokážu. Já jsem ji sice vytvořil, ale víceméně okopíroval. --Ervinpospisil 07:57, 18. 12. 2006 (UTC)
V prvním přiblížení stačí přidat na konec té šablony kategorii - teď si nevzpomínám, jakou značkou se potlačí zařazení samotné šablony do kategorie, ale články se tím zařadí všechny (ale ne hned - mám pocit, že se musí aktualizovat cache, takže to nějakou dobu trvá) --Postrach 08:04, 18. 12. 2006 (UTC)

Šablony na desetinné hodnoty u jazyků[editovat zdroj]

Zdravím. Šablonu s takovouto hodnotou si samozřejmě na svoji stránku dát můžete, nicméně je třeba k tomu využít obecné šablony nálepek. Pro podrobnosti vizte Wikipedie:Nálepka.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 01:46, 22. 12. 2006 (UTC)

Vkládání Copyvia[editovat zdroj]

Zdravím. Díky, že nám pomáháš hlídat, jestli nějaký článek neporušuje autorská práva. Do článku však nestačí vložit šablonu {{Copyvio}}, musí se ještě (1.) smazat zkopírovaný text, (2.) vložit na diskusní stránku vkladatelel zkopírovaného textu šablonu {{Copyvio autor}} ve tvaru {{Copyvio autor|Jméno stránky, na níž je copyvio}} a (4.) zapsat stránku na Wikipedie:Porušení práv. Vím, že toho je docela dost, ale věřím, že to zvládneš. --Japo ¿ 18:03, 29. 12. 2006 (UTC)

Doporučuju se podívat na Necyklopedii, tam nejenže podobné příspěvky nebude nikdo mazat, ale jsou dokonce vítáné. Zanatic ʡ 13:25, 30. 12. 2006 (UTC)

O tom sem vůbec nevěděl, dík. Je to špica. Já sem ten článek psal spíš pro svou radost při včerejším tradičním sledování Mrazíka. Při té příležitosti se omlovám za nazvání Fanatikem z dob mých začátků.(vlastně nedávno). Dnes už se do žádných diskusí nezapojuju, ale raději tvořím. Beztoho mám pocit, že jsou to často osobní přestřelky mezi těmi, co se znají osobně. Hodně tvůrčího elánu do nového roku přeje --Ervinpospisil 13:54, 30. 12. 2006 (UTC)
Děkuju poprvé za Fanatika (pořád jsem nechápal, co jsem udělal), děkuju podruhé za přání. Jo to jsou, ale pořád věřím, že naším hlavním cílem tady je tvorba encyklopedie... Zanatic ʡ 13:57, 30. 12. 2006 (UTC)

Trojští prasopsi atp.[editovat zdroj]

Tu referenci jsem musel revertovat, jelikož její smysl silně nechápu. Odkazovat takhle nenápadně do neckylopedie, navíc v místě kde to hodně nemá žádný důvod, považuji za silně nevhodné. --Aktron (d|p) 20:03, 24. 1. 2007 (UTC)

Vaší nesmyslnou změnu jsem revertoval, funkční období jdoucí bezprostředně za sebou se v těchto šablonách vždy slučují. Cinik 05:41, 12. 2. 2007 (UTC)

Picture of Rabbits[editovat zdroj]

I would like to use your picture : Králík novozélandský bílý.jpg for my article abaout the Californian rabbit (Kalifornier), and copied it to Wikimedia, but there a problem with the license was stated (I was unable to copy your chech GNU-Licence to Wikemedia. Wouldr you be so kind, to cpoy the picture to Wikimedia (Category Domestic Rabbit)? By the way, the rabbits you photographed a Californians, not New Zealand Whites.

Hallo, ich wollte Dein Bild Králík novozélandský bílý.jpg gern für meinen Artikel Kalifornier benutzen und habe es nach Wikimedia kopiert, allerdings tauchte da jetzt ein Lizenzproblem auf, ich konnte Deine tschechische GNU-Lizenz nicht dahinkopieren. Könntest Du das Bild bitte nach Wikimedia kopieren? Übrigens hast Du Kalifornier und nicht Weiße Neuseeländer fotpgraphiert.

Thank yo very much / Besten Dank

Hagen

Necyklopedie (a zklamání?)[editovat zdroj]

Křivdíš mi, kolego. Nezabalil jsem práci na Necyklopedii ani proto, že by mi to tady někdo vyčítal, ani proto, že by mě to nebavilo. Důvod je bohužel prozaický - není čas. Právě dělám na dvou projektech webových stránek, do toho ještě kromě práce brigádu a když už si večer stihnu sednout k počítači, manželka na mě vrhá vyčítavé pohledy, že se nevěnuji jí. Až se můj časový harmonogram trochu zklidní, vrátím se. Mám rád humor, mám rád mystifikaci, práce na Wikipedii i Necyklopedie mě baví. Akorát ten čas mi jaksi schází. --Krvesaj 08:35, 20. 4. 2007 (UTC)

Čau, tak už jsem si udělal registraci na "nové" Necyklopedii. O botech bohužel vůbec nic nevím, to je mi líto. Tip zdarma pro zapáleného necyklopedistu: Zkus napsat na diskusní stránku někoho z těch, kteří je zde provozují :o) --Krvesaj 15:53, 20. 4. 2007 (UTC)

Osobní útok[editovat zdroj]

Prosím, vyvarujte se osobních útoků. Přečtěte si, prosím, Wikipedie:Žádné osobní útoky a Wikipedie:Wikietiketa. Děkuji za pochopení. --Luděk 04:53, 24. 4. 2007 (UTC)

Já jsem musel. On si začal. Nazvat Necyklopedii "kravinou", po slušné žádosti, na to jsem musel reagovat. Ale českopedické komunitě se za takové chování omlouvám.--Ervinpospisil 07:12, 24. 4. 2007 (UTC)

Zomítnuté zdivo podstavce sloupu Nejsvětější Trojice v Jaroměřicích[editovat zdroj]

Děkuju Vám za prolétnutí článečku, ale slovo "zamítnuto" jsem vrátil na "zomítnuto", protože jde o odvozeninu od "zomítat". Zamítnuto vyvolává ještě jiné asociace ;-) Jinak uznávám, že slůvko "zomítnuto" není tak často vídat. --Nostrifikator 13:41, 6. 7. 2007 (UTC)

No jasně, mohlo mně to napadnout. V zedničině se trochu vyznám, ale tady na moravském Slovácku nám takové slova - zomítnuto - od huby nejdů. Na slovo mne upozornil stroj, je nespisovné. Omlouvám se. Každopádně jsem si oddechl. Mrazí mne v zádech, když se objeví, že mám novou zprávu. Ale chovám se slušně, tak jsem nevěděl, co se děje. Hodně zdaru do další práce. --Ervinpospisil 13:58, 6. 7. 2007 (UTC)
Tak to se omlouvám, jestli jsem Vás vyděsil novou zprávou :-) Jinak že strojová kontrola pravopisu nějaké slovo nezná (nebo nějaké slovo nenajdeme v pravidlech českého pravopisu), automaticky to neznamená, že je nespisovné. Myslím, že jde o to, zda je utvořeno v souladu s pravidly češtiny. Ale to už jsem odbočil. I Vám přeju hodně elánu a energie v potírání pahýlu-Wikipedie ;-) --Nostrifikator 19:51, 6. 7. 2007 (UTC)

Interpretace VfD[editovat zdroj]

Ahoj Ervíne, zaujal mě tvůj komentář k mému přidání šablony Významnost. To hlasování je podle mě třeba chápat jako hledání konsensu a řešení. Konsensus zjevně nebyl nalezen, a proto článek zůstává s těmi výhradami, které v diskusi padly. Významná část hlasujících pro ponechání (Aktron, Ladin, Honza Záruba, Mercy, Nolanus...), vyjádřila přesvědčení, že zdroje a doklady významnosti budou doplněny. Samy se ale nedoplní, musí je někdo dodat. Co je tedy špatného na vložení šablony, která o to čtenáře a editory žádá? Vzhledem k těm komentářům hlasů důvodně předpokládám, že většina z hlasujících nechce, aby článek zůstal v současné podobě bez zdrojů a dokladu významnosti. Vložením šablony jsem právě vyjádřil tento výsledek - požaduje se doplnění. Neznamená to, že bych neuznával, že jsem přehlasován. Naopak respektuju výsledek a prosazuji i názory těch, kdo hlasovali proti smazání. Nechci teď článek mazat, chci ho doplnit. Sám ale nevím jak, tak standardní formou žádám ostatní. --egg 10:50, 12. 7. 2007 (UTC)

Dobře tedy. Pokud to bylo míněno jako žádost o doplnění, beru to. Pak je ale ta šablona příliš univerzální, osobně bych tam dal jednorázový {Box}. Mě to v té formě a v kontextu s protiřečením ze šablonou v diskusi fakt připadalo tak jak jsem to napsal. Abych pravdu řekl, hlavně nechápu proč článek někomu vadí, když je tu spousta hrozných pahýlů. Proč věnují kvanta energie a času na jeho odstranění a nedělají tvůrčí práci. Např. psát do Wikipedie či Necyklopedie. Nezlob se a zdarec. --Ervinpospisil 11:54, 12. 7. 2007 (UTC)

Nezlobím se. Spousta hrozných pahýlů mi vadí, ale nemůžu bojovat najednou proti všemu, co mi vadí. Energii tomu věnuju proto, že zvyšování kvality encyklopedie se děje dvěma způsoby zároveň - přidáváním kvalitního materiálu a mazáním nekvalitního. Mimochodem, psaní do Necyklopedie za užitečné nepovažuju. Ale pochopitelně ti ho neberu. :-) --egg 13:22, 12. 7. 2007 (UTC)

Huspenina[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Nejsem si jistý, zda tvá editace [2] v článku Huspenina byla správná. Na netu je dostatek zdrojů podporující revertované tvrzení. Vůbec tomu nerozumím, ale mohl bys vysvětlit, proč je informace špatná? --Adam Zivner 20:47, 19. 9. 2007 (UTC)

Úježďane tak včíl nevím, jestli si děláš srandu, nebo si na šrot. Stačí se na to podívat, (přejít na předchozí editaci) a uvidíš, že ten anonim jenom dojebal funkční odkaz (i když na rozcestník...) na „[[|konzistenci ]]“. Nic víc, nic míň. Šak to je můj článek i s těmi informacemi, které jsem měl údajně zrušit. Ale splete se každý, všecko je v pohodě, zdraví --Ervinpospisil 21:10, 19. 9. 2007 (UTC)
Chjo, dyž sem to psal, tak jsem v sobě eště nic neměl. Omlúvám sa, ve srovnání dvúch verzí mi připadlo, žes svojím revertem smáznul odstavec o těch kolagénoch. A on se akorát posunúl o něco výš. No nic, sorry. --Adam Zivner 21:19, 19. 9. 2007 (UTC)

Wikietiketa[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, již jednou jste byl varován před osobními útoky, zdá se mi však, že se opět dopouštíte téhož v editačním shrnutí. Dovoluji si Vás tedy znovu odkázat na Wikipedie:Žádné osobní útoky a Wikipedie:Wikietiketa. Mimochodem většina Vámi postrádaného materiálu nebyla vymazána, nýbrž jen přemístěna na správné místo, do hesla Komunistický režim, není tedy důvod k emotivním reakcím. S pozdravem,--Ioannes Pragensis 06:44, 25. 10. 2007 (UTC)

Ahoj Ervíne. Ta Wikipedie je moc upjatá, založil jsem tam kdysi článek o míchačkách ale nic moc se to nerozšířilo, zdá se se tam jsou zahledeni příliž do sebe a svázáni různými pravidly takže tam těžko může něco převratného vzniknout. Asi to pro mne nebylo, na Necyklopedii je to zatím jiné zdá se že je tam lepší pochopení pro tvůrčí činnost. Já nejsem zrovna systematický pokud se podíváš na mé stránky tak je to jasné, přesto mně překvapila kladná odezva na můj příspěvek do Necyklopedie. Je mi sice nadáváno že to fušuju ale to už je tak, návody zásadně nečtu a když tak je stejně nepochopím, systém přihlašování rovněž poněkud uniká ale nebudeme to řešit účet jsem si založil a když se podaří tak to použiji, jinak jsem na netu pod pravým jménem již několik let, celé jméno je Květoslav Nytra a najde se všude, může být matoucí že mé stránky jsou trochu pomíchané i s firmou ELFANY ale to patří k mému chaosu, také částečně jsem zaměstnán i trochu podnikám i mé jméno je zamontováno do názvu firmy ale přitom mám i svou firmu. Chaos musí být tak ať se tomu nikdo nediví jinak už čekám pomalu na důchod tak nemám v krvi správnou editaci tak ať ostatní prominou že se tu pletu ale sranda musí být.Tímto se omlouvám a doufám že tímto chaos na Necyklopedii nepřesáhne kritickou mez.S pozdravem K.NYTRA--Nytra 18:54, 9. 12. 2007 (UTC)

Zdravím. Odpovídám opožděně, jelikož mám odpovědnost už za 3 jiné projekty a zde jsem nyní minimálně. Nastavená kritéria významnosti a některá "svatá" pravidla mi jdou proti srsti. To by bylo na dlouhou debatu, ale celkem si zase nemůžu stěžovat. S mými články se zde zachází slušně, doufám že je to proto, že jsou dobré. Něco zase sesmolím. --Ervinpospisil 00:13, 11. 12. 2007 (UTC)

"fakticka" chyba na Pražské jaro 1968[editovat zdroj]

Editujte s odvahou, tajemník jako premiér, překlad nebyl jednoduchej.--frettie.net 23:43, 24. 3. 2008 (UTC)

Překládat naše dějiny z cizích jazyků? No možné je vše. Je tam víc nepřesností, narazil jsem na ně při praní článku Alexander Dubček Mrknu se na to. --Ervinpospisil 22:09, 25. 3. 2008 (UTC)
Ono, já si taky říkal, jaká je to ostuda, že na en.wiki je článek o pražském jaře v dobrém stavu, zatímco u nás to bylo shrnutí /slovníkové, téměř/ s datama. Taková chronologie, tak jsem to přeložil, v rámci možností, ale nejsem historik, i proto jsem házel na Pod lípu link, ať to někdo projede. Jsem částečný geograf a z větší části informatik. Také se motám do kulturních událostí, ale historie? To není my cup of tea. --frettie.net 07:39, 26. 3. 2008 (UTC)

Na stojáka[editovat zdroj]

Ahoj kolego, ve článku Na stojáka jsi vložil šablonu "Tento článek týkající se sexu", ale pokud se nemýlím tak to článek o sexu není, nýbrž popisuje televizní pořad HBO. Na článek o sexu pouze odkazuje z hlediska dalšího významu, proto by měla být ta šablona odstraněna. Zdraví --Kacir 12:24, 9. 6. 2008 (UTC)

Za tvorbu zrcadel ;-)
Za tvorbu zrcadel ;-)

Ahoj. Dávám Ti sem Wikikytku, protože jsi mi ukázal, že některé věci by se neměli brát moc vážně (i ta naše Wiki). Po tom, co jsem napsal do diskuse, že má být sex z tohohle článku odmazán, jsem si (v souvislosti s tím, že to bylo Tvé dílo) uvědomil, že by to na Wiki zas tak vážná práce být neměla a že bych si měl dát od strohé "encyklopedičnosti" trochu oraz :-). Zasmál jsem se (i sám sobě) a zkusím to příště s trochou nadsázky. Díky. --Doktory 12:58, 9. 6. 2008 (UTC)

Díky, humor je důležitá a zdraví prospěšná věc. I na Wikipedii je mnoho příznivců, ale většina to bere fakt až smrtelně vážně. A pokud to téma neumožní, já jsem se při psaní svých článků zde snažil, aby byly alespoň čtivé. Ne jen strohá holá fakta. --Ervinpospisil 15:51, 9. 6. 2008 (UTC)

Soubor:Jiří Králík.JPG[editovat zdroj]

Zdravím, u tohoto Soubor:Jiří Králík.JPG není moc jasné, kdo to je, mohl byste doplnit, domnívám se, že jde o hokejistu, ale nerada bych to při přenosu na commons špatně zařadila. Děkuji --Vrbova 24. 7. 2008, 23:30 (UTC)

Trochu vedle :-) snad to takhle stačí. Další info nabízí google. Oba Vás zdraví --Doktory 25. 7. 2008, 06:44 (UTC)
Ano. Je to onen kinomik z Uh. Hradiště, nikoli h. gólman --Ervinpospisil 25. 7. 2008, 13:54 (UTC)
Uložil jsem na Commons pod názvem Image:Jiří Králík.jpg --Ervinpospisil 25. 7. 2008, 14:44 (UTC)

Osobní útoky[editovat zdroj]

Jistě víš o tom, že na Wikipedii a všech ostatních projektech Wikimedia se nemají objevovat osobní útoky.[3][4] Tak se jich vystříhej. Díky. Miraceti 25. 8. 2008, 11:27 (UTC)

O čem to mluvíš? Ironie je osobní útok? --Ervinpospisil 25. 8. 2008, 11:32 (UTC)

Takže ještě jednou, nech si prosím osobní útoky na jakéhokoli uživatele od cesty. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 11. 10. 2008, 18:43 (UTC)

Jak dostat do Commons obrázek[editovat zdroj]

Protože ti tvůj příspěvek Pod lípou smazali [5](jak jsem čekal), tak ti píšu odpověď sem:

No já bych to tak nežral, ale když všechny pokusy končí neúspěchem, tak mě to trochu štve. Němci, Rusové, Švédi atd. si vrazí na Wiki to co prostě okopírou nebo típnou obrazovku. My tu máme tuny textu a zrovna u těch her, který dělám rád je to jednak bez obrázků trochu na nic a zároveň zrovna tady je docela těžký si vyžádat od Lucase obrázek.
To, co mi navrhuješ ty bych hrozně rád udělal, ale protože jsou v celé wiki jiní, kteří to berou moc vážně, tak i kdybych celej ten obrázek sám namaloval, tak mi ho smažou, že tím porušuju autorský práva :-/. Jak řikám, smazali mi i tenhle obrázek co jsem sám namaloval, takže nevím, jestli mi pomůžou nějaký filtry... --El Carlos 11. 10. 2008, 18:48 (UTC)
Chce to brát v pohodě. Zaujatě pracuješ na svém oblíbeném tématu. Klacíky pod nohama snad zvládneš. I proto jsem ti rád pomohl s tvou první(?) šablonou. Já jsem si dokonce vzal z tvé š. mustr a vytvořil jsem Šablona:Infobox Souostroví. Ještě musím ošetřit s nepovinným fotem. --Ervinpospisil 11. 10. 2008, 19:33 (UTC)

Studentské vyznamenání[editovat zdroj]

„Student“

Přeji Vám dobrý večer, když už jste se tu v přehledu posledních editací nyní objevil. A hned to spojím s předáním ocenění hodností „Student“. Protože těch editací máte na Wikipedii 2078 a jste tu přes dva roky. Děkuji za spolupráci. Co s tou plackou na památku uděláte, je na Vás, já Vás jen přepíšu do knihy vyznamenaných. --Zákupák 22. 11. 2008, 20:27 (UTC)

2 roky, je tomu tak. Sakra ale to utěká. Když jsem viděl ve shrnutí "Blahopřeji pane studente", ukrutně jsem se vylekal, že mě někdo přihlásil do Univerzity čtvrtého věku. Ten článek jsem totiž nedávno napsal. Na druhou stranu, roky už na to mám. Díky. --Ervín 22. 11. 2008, 20:41 (UTC)

Portál Star Trek[editovat zdroj]

Zdravím, sliboval jste před pár měsící podílet se trochu na onom portálu. Máte už čas? Stačí jen maličko, ať se to hne--Zákupák 15. 8. 2009, 11:53 (UTC)

Je to ostuda, já vím. Prach-sprostě jsem na to zapomněl. Není to otázka času a podobných oblíbených výmluv. Snad chytím nějakou můzu, či čůzu. A prosím nevykat. --Ervín 22. 8. 2009, 02:17 (UTC)

Shrnutí editace - NPA[editovat zdroj]

Zdravím, zdrž se prosím pro příště takovýchto a podobných shrnutí editace, mohlo by to být vykládáno jako osobní útok. Zároveň doporučuji k pročtení Wikipedie:Žádné osobní útoky a Wikipedie:Wikietiketa. Díky za pochopení --Faigl.ladislav slovačiny 28. 8. 2009, 20:22 (UTC)

Já vím Bohumile, Já vím. Rád bych tě za tvou lehkou invektivu refaktorizováno, ale to si kmenový člen nemůže dovolit. Hlavně vzhledem ke kvantu tvé odvedené poctivé práce na oltář Wikipedie. Napiš mi někdy i něco mimo "ctrl C a ctrl V". S pozdravem --Ervín 31. 8. 2009, 19:15 (UTC)
Dobrý večer, vyvarujte se prosím těch urážlivých textů, ty na wikipedii nepatří. Jako zkušený editor to jistě víte. Děkuji. --Kacir 31. 8. 2009, 19:20 (UTC)

Vzhled portálu Star Trek[editovat zdroj]

Zdravím tě, protože jsi se zapsal na Portál:Star Trek a nevím, jestli sleduješ tamní diskuzi, chtěl bych tě požádat, aby ses podíval na souhrn změn a případně dodal svou radu, návrh apod. --El Carlos 15. 11. 2009, 23:52 (UTC)

Po dlouhatánské odmlce hlásím příjem. Téma je zajímavé, jdu se do toho zahledět. Ovšem předem ani zadem slíbit nic nemohu. --Ervín 6. 12. 2009, 22:03 (UTC)

Zipacna1[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, editace, jako je tato, nepřispívají k dobré atmosféře na Wikipedii. Berte to jako jisté varování i kolegiální upozornění, že tímto způsobem nelze debatovat. Váhu by měly mít argumenty, ne shazování druhých. Hezký den Jirka O. 11. 12. 2009, 13:54 (UTC)

Budiž. Emoce mnou cloumaly. Omlouvám se. Ale taky jsem doufal, že mne konečně někdo zablokuje alespoň na pár hodin. Chybí mi to, jako koze drbání. Nemohu se tak zařadit mezi zdejší veličiny - Cynika, Zvánovce aj. Tvá přehnaně slušná reakce snad pomohla tomu, že budu přispívati i dále, pokud možno ne v diskusích, ale v článcích. --Ervín 15. 12. 2009, 22:44 (UTC)

Osobní útok[editovat zdroj]

Dobrý večer, prosím volte vůči kolegům na wikipedii vhodný slovník. Jak je vidět z příspěvků výše, není to poprvé, kdy s tím máte problém. Viz WP:WE a WP:NPA. Je to zarážející, když sám druhé napomínáte a blokujete jako správce na Necyklopedii za osobní útoky jiných přispěvatelů. Věřím, že se také na wikipedii vyvarujete dalších osobních útoků. Děkuji. --Kacir 8. 2. 2010, 02:18 (UTC)

Si normální? O čem to sakra mluvíš? Poprosil jsem vandala, aby se choval slušně. No, už mne konečně zablokujte (tentokrát by to bylo za nic, ale za minulé hříchy bych si to zasloužil). Připosranost nemám rád. --Ervín 8. 2. 2010, 10:14 (UTC)
Vandala jsi nepoprosil, ale nemístně osočil. A propos jakého vandala? Zklidni prosím Tě vyjadrřování. Díky. --Kacir 8. 2. 2010, 10:20 (UTC)

Vzhledem k pokračování osobních útoků a neochotě jich zanechat jsem Vás zablokoval na 12 hodin. Zkuste během té doby přehodnotit svůj postoj k slušnému chování. Díky. --Tchoř 8. 2. 2010, 10:20 (UTC)

Tchořu díky za mírný trest. Poprvé v životě jsem měl možnost vychutnat si ten opojný undergroundový pocit - být zablokován. Zjevně jsem musel čekat až na druhou generaci správců. Na Českopedii nezanevřu. Je to pramen poznání, i přes „zajímavou“ atmosféru v něm. --Ervín 8. 2. 2010, 22:59 (UTC)

Zablokování[editovat zdroj]

Hrdino, tím zablokováním na necyklopedii jsi jenom dokázal, že jsem měl pravdu. Už na tebe a tu tvou slavnou necyklopedii kašlu. Klidně si mě zablokuj i tady. Nazdar!--194.60.106.5 2. 10. 2012, 10:43 (UTC)

Budiž Ti udělena milost.
„Beati pauperes spiritu quoniam ipsorum est regnum caelorum."

„Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské." (Matoušovo evangelium 5,3)

--Ervín (diskuse) 6. 10. 2012, 17:58 (UTC)

Global account[editovat zdroj]

Hi Ervinpospisil! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 14. 1. 2015, 01:22 (CET)Odpovědět

Pokud po mně něco chceš, mluv česky. Něpanimáju. S kapitalistickým pozdravem Míru zdar, --Ervín (diskuse) 26. 10. 2015, 10:19 (CET)Odpovědět

:-)[editovat zdroj]

Tož vitaj zpátky [6]--Horst (diskuse) 27. 11. 2018, 22:28 (CET)Odpovědět

Je milé, že si na mňa eště kdosi pametá. Tak tedy poslušně hlásím, že jsem opět zde. --Ervín (diskuse) 28. 11. 2018, 00:36 (CET)Odpovědět

Zdar[editovat zdroj]

Zdar, je milé, že jste se vrátil zpátky a doufám, že navštívíte i Necyklopedii, bude-li čas :-) --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj měodejdi) 12. 7. 2020, 20:31 (CEST)Odpovědět

Ten neomarxistický Bot z EU Mi to znechutil --Ervín (diskuse) 12. 7. 2020, 20:53 (CEST)Odpovědět
Byla myšlena cenzurovaná Necyklopedie. Pardon. --Ervín (diskuse) 12. 7. 2020, 20:55 (CEST)Odpovědět
Já tam teď teda také dlouho nebyl, ale jedno vím jistě. Vědecký Tým Necyklopedie se nějakými Američany, neomarxisty, neonacisty, Putinovci nebo kýmkoliv jiným zastrašit nedá :-) --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj měodejdi) 12. 7. 2020, 21:00 (CEST)Odpovědět