Diskuse s wikipedistou:Dezidor/archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud máte nějaké věcné dotazy, klidně se ptejte.

Zdravím, než jste stačil udělat VfD, tak jsem celý článek smazal, protože se jednalo o opakované spamování téhož uživatele za posledních několik desítek minut. Omlouvám se, že jsem tak neučinil o pár minut dříve, mohl jsem Vám tím ušetřit trochu práce. --Luděk 16:33, 19. 3. 2006 (UTC)


Ahoj Dezidore, díky za obrázek ke Kyjevské Rusi. Zajímalo by mě, odkud ho máte. Musí se jednat o kopii. původní Zlatou bránu v Kyjevě zničili Tataři roku 1240. Zdraví Di

Ahoj Di, v létě jsem tak trochu cestoval a měl jsem sebou foťák. Jinak text k této stavbě je na: uk:Золоті ворота. Jestli někdy budu mít čas, tak toto heslo přeložím, ale v brzké době to rozhodně nebude. Dezidor 18:59, 19. 3. 2006 (UTC)

Jo, tady http://travel.kyiv.org/old/churches/uach3_e.htm je něco v angličtině. Dezidor 19:02, 19. 3. 2006 (UTC)


Děkuji za informaci i odkazy, myslela jsem si, že je to Vaše vlastní foto. Určitě jste tvěčnil i sv. Sofii, hodila by se k christianizaci (tu musím ještě napsat). Ruština mi nedělá problémy a ukrajinštinu také nějak zvládnu. Takže pokud Vám to nebude vadit, zkusím heslo přeložit a udělat vlastní české. Třeba máte doma ještě další pěkné obrázky, které pak přidáte. Di

Tak to mi opravdu vadit nebude. Jinak Sofie se mi moc nepovedla, ale ona jde v létě opravdu špatně fotit (na rozdíl od K-P Lavry, kde už jen nebyla vůle). Mou fotku lze vidět na: Soubor:Sofie.JPG. Možná by stálo za úvahu, zda raději nepoužít něco z http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Saint_Sophia_Cathedral_in_Kiev Dezidor 20:59, 19. 3. 2006 (UTC)

Dezidore, obrázek kyjevské sv.Sofie se mi moc líbí, nemusíme mít na české Wikipedii, co mají všude jinde. Jen s ním nedokážu pohnout. Dal byste ho prosím ke Kyjevské Rusi (Pokřtění), byla bych moc ráda. Text k němu už dopíšu. Hezký den Di --84.42.197.158 08:00, 21. 3. 2006 (UTC)

Brno a spol[editovat zdroj]

Vážený kolego, kolega Aktron se mě udiveně ptal, jestli je prigl takhle úzkej. Řekl jsem mu, že ta vaše fotka zobrazuje jedno z nejužších míst. Nebylo by lepší fotit prigl raději u nejširšího místa? Jinak su z Brna, eventuelně můžu taky něco nafotit. --Kirk 17:10, 29. 3. 2006 (UTC)

Ale je tam zas pěknej pohled na Veveří... Každopádně tak jednu, maximálně dvě fotky by článek při současné délce ještě snesl. --Dezidor 17:16, 29. 3. 2006 (UTC)

Zdravím, mám drobnou poznámku: články o pražských památkách nebo jakýchkoliv jiných pražských místech je třeba zařadit kromě obecné kategorie (např. Kostely) a tématické kategorie v rámci Prahy (např. Pražské památky) také do kategorie podle umístění. Zatím jsou vytvořeny kategorie pro všech 22 tzv. správních obvodů, a pokud by byly vytvořeny ještě nižší kategorie (městská část, katastrální území), měl by každý objekt být zařazen co nejníže v této struktuře. Je to užitečné jak pro čtenáře Wikipedie, tak pro toho, kdo by psal nebo aktualizoval článek o příslušné části města. Jinak díky za články z fotkami, jsou na úrovni. --ŠJů 09:16, 3. 4. 2006 (UTC)

Samozřejmě souhlas, akorát už jsem v noci němel sílu. Pravdou je, že až se tu objeví víc textů, tak bude nejspíš trochu zmatek se vztahy obvod/čtvrť. --Dezidor 09:27, 3. 4. 2006 (UTC)

Až začnou vznikat kategorie pro městské části nebo katastrální území, tak by se články z příslušného správního obvodu měly "propadnout" o stupeň níž. V případě k. ú. přesahujících do několika m. č. nebo do několika obvodů by příslušné k. ú. mělo být podřazeno všem vyšším celkům, do nichž zasahuje, přičemž její obsah je případně možno označit duplicitně (například Kostel sv. Ludmily pod Vinohrady i pod Prahu 2, kostel Nejsv. Srdce Páně pod Vinohrady i pod Prahu 3, Vinohradská nemocnice pod Vinohrady i Prahu 10. --ŠJů 11:20, 3. 4. 2006 (UTC)


Vyznamenani za ucast v hlasovani[editovat zdroj]

Mily kolego, rozhodl sem se udelit kyticku vsem, co se vubec doted obtezovali hlasovat pro nektery z navrhu pro ucast v hlasovani. Neni to zelbohu samozrejmost, jak by se zdalo. S pranim projiti aspon jednoho z navrhu. i pres vsemozne pravnicke klicky. --Nolanus 03:47, 13. 4. 2006 (UTC)

No, za tohle by se vyznamenání opravdu dávat neměla. Každopádně když už jsi to spáchal, měl bys to dát i na Wikipedie:Vyznamenání, ale jako raději do nějaké podstránky typu "Nolanovo hromadné vyznamenání". --Dezidor 17:37, 13. 4. 2006 (UTC)
namitky sem cekal, odpovidam na to v diskuzi k hlasovani, kdyz hlauje lidi prekvapive malo a vec je dulezita, zaslozi si to imho, nehlede na to, ze tohle je imho velmi dorbne vyznamenani a rada y nositleu si ho yaslouyila uz davno. Ja je tam pridam, ale jak sem napsal v jendom shrnuti, udelam to do konce tejdne, neb sem jeste rozvazoval par jinejch veci-vyznamenani a chtel sem to udelat najendou. --Nolanus 16:35, 14. 4. 2006 (UTC)

Kreativní obcházení zákazu[editovat zdroj]

Zdravím Vás. Vandalista editace, které jste kreativně vrátil, provedl v rozporu s jasným zákazem

  • Vandalista nesmí až do rozhodnutí ArbComu zakládat nové účty.
  • Vandalista bude v průběhu arbitráže přispívat buďto výhradně z tohoto svého účtu anebo si vybere jiný svůj již existující účet, jeho výběr sdělí Arbitrážnímu výboru, a bude přispívat výhradně pod ním.
  • Pokud uživatel Vandalista pravidla 2-4 poruší, správci jej mohou zablokovat na 24 hodin a kdokoli smí jeho editace bez dalšího zdůvodňování smazat, toto smazání se nepočítá jako revert v pravidle tří revertů. Případné jím nově založené účty mohou správci blokovat na neurčito.

Vrátit smazané editace obalené jako citace celkem jasně smysl toho opatření obchází - nevím, jestli jste o tom zákazu vědel, takže nevím, jestli to byl úmysl. Doufám, že ne. --Wikimol 16:15, 10. 5. 2006 (UTC)

Je to to samé jako kdybych citoval text s uvedením zdroje odkudkoliv jinud. Zákaz se vztahuje na dotyčného a při extenzivním výkladu i na reverty při vracení jeho textů, ale z uvedeného nevyplývá, že by snad bylo jiným uživatelům zakázáno jeho texty ve svých příspěvcích citovat. Dezidor 16:27, 10. 5. 2006 (UTC)
Jak myslíte. Pod citací si představuji použití relevantní části cizího díla v širším textu vlastním. Dovedeno ad absurdum, pokud opíšu 150 stránkovou práci od začátku do konce a na konci doplním větu Citoval ... podle ..., podle mě to citace cizího textu v mém příspěvku není. Vaše editace mi připadá spíše jako kreativní návrat odstraněných editací než citace. S trochou snahy by zřejmě zákaz šlo vykládat tak, že z vašeho příspěvku je možné odstranit ty nepřímo navrácené části - citace, a ponechat váš vlastní příspěvěk. Přít se o to dále nebudu, tím méně něco revertovat. Jenom prosím uvažte, zda je tato podpora manipulce diskusí a hlasování pomocí loutek vhodná a k čemu vede. Pokud jejich editace zůstávají, loutky svůj účel klamat a vytvářet zdání plní. -Wikimol 21:51, 10. 5. 2006 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Řád pilné včelky

Zdravím, kolego, uděluji Ti Řád pilné včelky za pravidelné udržování a aktualizaci Portálu Wikipedie, což je asi dost otravná, ale užitečná práce. Díky Ti za ni. --Timichal 16:58, 20. 5. 2006 (UTC)

Revert OznámeníRC a Portálu Wikipedie[editovat zdroj]

Ahoj, udělal jsem revert tvých změn, protože jsem si splet datum a ukončil hlasování o KSČSSD o den dřív. Tak promiň. --Tlusťa 10:50, 7. 6. 2006 (UTC)

OK. --Dezidor 10:53, 7. 6. 2006 (UTC)

Stránky AIESEC[editovat zdroj]

Děkujeme za konstruktivní kritiku, příště si dáme na úpravy pozor - chybami se člověk učí. Chtěli bychom vás poprosit o odstranění hlášky "Máte nové zprávy..." AIESEC CZU Praha

Většina lidí, kteří začínají náhledy nepoužívá, takže to neberte jako nějakou kritiku, ale spíš jako upozornění na určitý zavedený zvyk. Hláška "máte nové zprávy" by měla automaticky zmizet vždy hned po přečtení oné zprávy. Dezidor 17:17, 8. 6. 2006 (UTC)

Šablona Smazat[editovat zdroj]

Při umisťování šablony smazat se neodstraňuje obsah stránky, aby bylo poznat, proč je stránka ke smazání. Děkuji za pochopení. --Zirland 13:12, 10. 6. 2006 (UTC)

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat k čemu je dobré přidání odkazu na český článek Ječmen mezi interwiki článku Pšenice zde. děkuji za odpověď --Nádvorník 15:07, 28. 6. 2006 (UTC)

Pochopitelně se jednalo o omyl, díky za upozornění. --Dezidor 15:08, 28. 6. 2006 (UTC)
OK, já už jsem myslel že mi už zase něco uniklo ;-) --Nádvorník 15:10, 28. 6. 2006 (UTC)
Né, zkrátka jsem dělal interwiki u obilovin a spletl jsem si okna. --Dezidor 15:12, 28. 6. 2006 (UTC)

prosba o ujasneni[editovat zdroj]

Pridavame do portalu kazdy jinak datum, ja to delam tak, ze pridavam do, mzsleno bez a Ty davas do mysleno s. Hovorim o VfD. Jak to sjednotme, na svem zpusobu netrvam, jen abych v tichosti neustoupil a Ty sis nerekl at je po jeho. Dik Vrba 18:16, 23. 7. 2006 (UTC)

Všiml jsem si toho teď také. Nebýt tohoto vzkazu, asi bych to opravdu nijak neřešil. Když nad tím teď přemýšlím, přijde mi lepší varianta s, páč ta bez trochu mate v tom, že si člověk může myslet, že si zahlasuje ten den, který je v kalendáři před tím napsaným, večer a ono to už třeba nepůjde. Dejme tomu, že by při variantě bez bylo psáno do 31. 7., ale ve skutečnosti by to nebylo do 31. 7., nýbrž do odpoledne 30. 7. s tím, že večer by to mohlo být již uzavřeno. --Dezidor 21:03, 23. 7. 2006 (UTC)

OK :) Vrba 00:02, 24. 7. 2006 (UTC)

Obrázek[editovat zdroj]

Zdravím, můžeš prosím do popisu Antoncermak222.jpg připsat, odkud víme, že se autor fotky vzdal svých práv? Na odkazované stránce se mi to nepodařilo najít. Zatím fotku označuji jako bez licence, protože jsem sklerotik. Díky moc --che 18:43, 24. 7. 2006 (UTC)

Teď to již mi těžko posoudíme, protože sránka byla aktualizována. Každopádně při nahrávání na en.wiki byla zjevně s touto fotkou a ta tam tam po kontrole pod touto licencí prošla. Jelikož to tu ale s obrázkem a jeho licencí dopadlo přesně tak, jak jsem čekal, nehodlám to dále řešit. --Dezidor 20:20, 24. 7. 2006 (UTC)

Nepřítomnost[editovat zdroj]

Pokud mi zde nyní zanecháte vzkaz, nepočítejte s mou reakcí dříve než 5. srpna. --Dezidor 21:50, 27. 7. 2006 (UTC)

Obrazky bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Vrba 10:38, 31. 7. 2006 (UTC)

Vyřízeno. Otázkou je, zda je to zrovna o obalů CD a DVD nutné... Dezidor 15:59, 6. 8. 2006 (UTC)

Mazání obrázků[editovat zdroj]

Ahoj, chci tě poproset, používej prosím pro označení duplicitních obrázků na smazání šablony {{NowCommons}}, {{NowCommonsThis}} nebo {{Duplikát}}. Líp se pak hledaj. Díky. --Tlusťa 22:37, 8. 8. 2006 (UTC)

Jenže ani jedna z těch šablon by nebyla vzhledem k faktu, že jsem to dal na commons v lepším rozlišení, přesná ("tento obrázek"). Krom toho jsem tam dal adresu, takže by to snad neměl být po jejím překopírování sebemenší problém najít. Dezidor 22:46, 8. 8. 2006 (UTC)

Douglas Adams v knize "Stopařův průvodce po galaxii.[editovat zdroj]

Ve vší úctě, mažete a dílo neznáte? -- není to svévolné mazání a není v rozporu s posláním wikipedie? Jako řešení navrhuji abyste si dílo přečetl, a pak sám napsal dodatek v podobném duchu jako sem udělal já. Nebo (s nadsázkou) by s touhle vaší filosofií mohly všichni wikipedisté začít mazat hesla, kterým nerozumí. děkuji za reakci Hesiodor 18:03, 22. 11. 2006 (UTC)

Myslel jsem tím ironicky Wikipedii, ne knihu, kterou jsem asi dvakrát četl. Budu se asi muset vyjadřovat srozumitelněji. Jinak tu jde o to, že nepovažuji za vhodné, aby si tato encyklopedia dělala sebepropagaci ve svých heslech. Možnost, kam dát takovu informaci (která by však měla splňovat kritéria podle Wikipedie:Ověřitelnost a Wikipedie:Žádný vlastní výzkum) již nastínil v diskusi k heslu Zanatic. Jinak Vám přeju hodně úspěšné práce na této encyklopedii. --Dezidor 21:24, 24. 11. 2006 (UTC)
Děkuji. Myslím, že to můžem smazat ne? Hesiodor

Takovy techicky dotaz: Jak dlouho tam mam nechat hnit to copyvio upozorneni nez to preplacnu vlastnim (necopyvio, ale kratsim) textem? --Bilboq 19:27, 23. 8. 2006 (UTC)

Bejt tebou bych to tam dal klidně hned a tomu člověku, co to tam před tím vložil, bych to napsal do diskuse, aby to tam kdyžtak vrátil. --Dezidor 21:22, 24. 8. 2006 (UTC)

Opravil jste záznam pro Zvědavce - nahradil jste odkazy na existující stránky v anglické části odkazy na neexistující záznamy v české verzi s poznámkou ty odkazy na "en" bych tam nedával.... To je matoucí a kontraproduktivní. Kvůli tomu přece existuje možnost propojení do jiných jazyků. Vrátil jsem to zpátky s tím, že v závorce uvádím, že je to anglicky.

Ano, ty odkazy jsem takto opravil, protože cs.wikipedia.org považuji za českojazyčnou encyklopedii a takovéto propojování různých jazykových verzí osobně nepovažuji za vhodné. --Dezidor 19:03, 25. 8. 2006 (UTC)

A nebylo by lepší tam místo smazání dát jméno nového starosty? --Bilboq 18:10, 26. 8. 2006 (UTC)

Jasně, že bylo. Kdybych jej znal, tak tak také učiním. Dezidor 22:23, 26. 8. 2006 (UTC)
Taky jsem se pokousel, ale taky se mi ho nepovedlo zjistit :( --Bilboq 22:30, 26. 8. 2006 (UTC)

šablona Vítejte[editovat zdroj]

Zdravím,

všiml jsem si, že jste přidal na diskusní stránku anonymního wikipedisty šablonu {{subst:Vítejte}}. Pro tyto případy je zde šablona Šablona:Vítejte-anon, respektive její náhrada {{subst:Vítejte|a}} (nebo další možné způsoby zápisu, viz použití). Takto pěkně přivítaný anonym se hůře upozorňuje na výhody registrace. Děkuji za pochopení.--PaD 12:49, 8. 9. 2006 (UTC)

V současnosti připravuji vlastní uvítání nových autorů, takže to již do budoucna nemá význam. Dezidor 18:34, 10. 9. 2006 (UTC)

Proč je pro článek lepší Česká republika než Česko? Není důvod respektovat původní verzi, tohle je wiki. Buď relevantní argument, nebo můj další revert. Díky. Zanatic ʡ 19:49, 12. 9. 2006 (UTC)

V podstatě to již napsal Bilboq. Zrovna u zastoupení států v EP se geografický název pro náš stát opravdu nehodí. --Dezidor 19:55, 12. 9. 2006 (UTC)
Buď budou všechny politicky, nebo geograficky, míchat to je nesmysl. Bilboq nenapsal, že ČR by mělo být výjimka. Zanatic ʡ 19:56, 12. 9. 2006 (UTC)
Jak budeš pojmenovávat ostatní státy mě zas až tak nezajímá (já bych preferoval přímé odkazy na hesla), Česká republika se mi tam však zdá vhodnější než název Česko. To, že na cs.wiki má spor o pojmenování delší histotii a pojmenování Česká republika/Česko specifické (výjimečné) postavení snad nemusí zdůrazňovat. Dezidor 20:01, 12. 9. 2006 (UTC)
To je ale subjektivní názor, objektivně je blbost to míchat. A přímý odkaz je na Česko, takže i v tomhle „vyhrává“. Zanatic ʡ 20:04, 12. 9. 2006 (UTC)
Aniž bych zde preferoval kteroukoliv variantu, rozhodně je nutno zachovat stejný přístup. Buď vše geograficky, nebo vše politicky. --Zirland 20:10, 12. 9. 2006 (UTC)

Mám to odmlčení se chápat jako povolení k revertu? Zanatic ʡ 20:39, 12. 9. 2006 (UTC)

Já tu nejsem od toho, abych ti cokoliv povoloval či zakazoval. Maximálně budu v hesle prosazovat svůj subjektivní názor oproti tvému subjektivnímu názoru. Dezidor 21:32, 12. 9. 2006 (UTC)
Já nechci editační válku a ani se jí nebudu účastnit. Já tu uved argumenty nesubjektivní. Zanatic ʡ 21:35, 12. 9. 2006 (UTC)
Pro zajímavost, v anglickém orinále to měli taky ve tvatu odpovídajícímu Česká republika. Jsem přesvědčen, že řada atlasů bude mít to bude stejně jak je to tam nyní (snad až na Spojené království). --Dezidor 17:14, 16. 9. 2006 (UTC)