Diskuse s wikipedistou:Cascaval

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ty Tento uživatel upřednostňuje tykání.

Pokud mi zde zanecháte vzkaz, očekávejte odpověď přímo pod Vaším vzkazem. Můžete mi také zaslat mail.

Bunnahabhain[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Bunnahabhain. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Zdenekk2 (diskuse) 22. 12. 2012, 21:36 (UTC)

Ahoj. Významnost článku je naprosto stejná jako u všech jiných článků o palírnách uvedených v článku o skotské whisky, což dokládá i to, že tam byl Bunnahabhain už dávno uveden. Navíc články o Bunnahabhain jsou i v jiných jazycích. Primárním zdrojem informací ovšem byly uvedené oficiální stránky palírny. --Cascaval (diskuse) 22. 12. 2012, 21:46 (UTC)
Podmínky významnosti stanovují, že „Subjekt je významný, pokud je dokumentován ve více netriviálních nezávislých publikovaných zdrojích...“ nebo také „Subjekt je významný, pokud je předmětem vícera netriviálních publikovaných prací, jejichž zdroje jsou nezávislé na subjektu samotném.“, tedy jsou požadovány alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje, což nejsou stránky wikipedie ani oficiální stránky palírny (ani na anglické stránce jsem nenašel jediný nezávislý zdroj). S pozdravem--Zdenekk2 (diskuse) 22. 12. 2012, 22:27 (UTC)
Neměl bys tím pádem navrhnout smazání anglické verze článku? --Cascaval (diskuse) 22. 12. 2012, 22:32 (UTC)
Pravidla na anglické wikipedii neznám a ani je nehodlám studovat (v anglickém článku nejsou zdroje použitelné do českého článku).--Zdenekk2 (diskuse) 22. 12. 2012, 22:45 (UTC)
O Bunnahabhain na 99% pojednává i Jim Murray ve své knize Whisky Bible. Budu muset ale sehnat výtisk a ověřit to.

Díky za zajímavý článek! Těším se na další články o tak zajímavém tématu, jakým je výroba whisky. --Vojtech.dostal (diskuse) 22. 12. 2012, 23:00 (UTC)

No čekám, že bude navrženo její smazání, protože je to překlad anglické verze, která nemá žádné validní reference. --Cascaval (diskuse) 23. 12. 2012, 00:08 (UTC)