Diskuse s wikipedistou:BrckoGOS

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Aktron 21:10, 12. 5. 2006 (UTC)

Soupiska Slavie[editovat zdroj]

Chtěl jsem poděkovat, žes po mě poupravil tu tabulku příchodů a odchodů, já na tu sezonu zapomněl jako na smrt. Neaktualizovanou tabulku jsem nechal, protože pravděpodobně někdo z hostujících jistě zůstane a někdo odejde, ale taky díky. Jenom prosimtě, proč jsi vyhodil z odešli Tijaniho, Kamila a Milana, technicky prostě odešli, protože jim končí hostovačka a když je pak koupíme, tak se dopíšou do přišli... --Fallen.Cze 19:23, 3. 6. 2008 (UTC)

Pokud vím, minimálně u přstupu z hostování se zapisuje nejdřív odchod a následně příchod. Ostatní jsem vypsal, protože jim takto hostování skončí a poté se zapíše případný přestup. Fallen.Cze 14:42, 6. 6. 2008 (UTC)

Fotbalové články[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že zakládáte články o fotbalistech (Marek Suchý, Karel Kratochvíl, David Hubáček, atd.). V této podobě budou pravděpodobně označeny za subpahýly a pokud neprojdou radikální úpravou, budou pravděpodobně smazány. Věnujte prosím pozornost nápovědě, kde se dozvíte, jak by měl článek pro Wikipedii vypadat. kopírovat záznamy z databáze hráčů pro článek zde nestačí. Díky a doufám, že se zde budeme dále setkávat při další spolupráci. --Tlusťa 23:17, 12. 5. 2006 (UTC)

Dobrý den, vítejte ve Wikipedii. Všiml jsem si, že jste se rozhodl obohatit naši encyklopedii základními údaji o fotbalistech. Oceňujeme každého, kdo sem z dobré vůle vkládá relevantní informace, díky za ně. V souvislosti se stylem Vašich nových článků bych Vás chtěl upozornit na stránku Wikipedie:Biografie (a případně i další), která by Vám mohla pomoci, aby Vaše příspěvky více připomínaly souvislé články a lépe zapadly do našeho společného díla. Přeji Vám hodně potěšení a poučení z další práce. --Beren 23:34, 12. 5. 2006 (UTC)

Podívejte se prosím na článek Miroslav Holeňák, je zde příklad toho, jak mohou být Vaše články upraveny, aby po stránce stylu vyhovovaly. --Beren 23:41, 12. 5. 2006 (UTC)

Sloučení[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme za váš článek o mistrovství světa, ale mám takový pocit, že jste přehlédl článek mistrovství světa ve fotbale, který se zabývá tím co jste psal Vy. Chtěl bych poprosit, aby jste na to koukl a pokusil se to sloučit, pokud se to podaří vložte na článek Mistrovství světa šablonu { {smazat|duplicitní stránka}}. Děkuji a přeji mnoho sil do dalších článků --Chmee2 17:27, 6. 6. 2006 (UTC)

PS: ještě dodatek, koukám že vás zatím nikdo oficiálně neuvítal, tak napravím

Ahoj, koukam, ze delas do fotbalu, chtel bych te pozvat do Wikiprojektu Fotbal, v kterem se uz dlouho nikdo neangazuje, pokud bys mel nejake navrhy, dotazy, ci cokoli jineho, napis do diskuse a jukni na stranky projektu, dik....--StaraBlazkova 18:14, 14. 7. 2007 (UTC)

Zdar, odpovedel jsem ti na me diskusi...--StaraBlazkova 15:06, 15. 7. 2007 (UTC)

odkazovani na kategorii[editovat zdroj]

Pokud chcete odkazat na kategorii udelate to takto [[:Kategorie:Cokoli]] tento zapis (dvojtecka), zpusobi takoveto chovani Kategorie:Bojové sporty, pokud to zapisete normalne, bez dvojtecky, zaradi to tu stranku do dane kat. Viz moje zmena [1]. Diky za pochopeni --Vrba 20:27, 24. 7. 2007 (UTC)

Možné porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Eden1.JPG a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Tlusťa 20:25, 5. 8. 2007 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Prosím tě, přidávej do tvých článků o fotbalistech SKS kategorii "Fotbalisté SK Slavia Praha" SKS 4ever!!!--Tochal 19:13, 7. 8. 2007 (UTC)


shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Zacatecnik 12:11, 25. 8. 2007 (UTC)

Milý kolego. Také bych Vás rád požádal, abyste vyplňoval do políčka "shrnutí editace" stručný popis, co jste měnil v nějakém článku. Buďte, prosím, ohleduplný vůči ostatním wikipedistům, kteří sledují stránku posledních změn, ale i těch, kteří budou někdy něco hledat v historii článku. Děkuji za pochopení. --Luděk 09:19, 18. 11. 2007 (UTC)
Ještě jednou a důrazněji: Vyplňujte shrnutí editace! Jinak se může stát, že Vaše editace, kdy něco mažete bez zdůvodnění ve shrnutí, budou považovány za vandalismus a budou revertovány a Vy můžete být zablokován. Děkuji za pochopení. --Luděk 12:25, 14. 12. 2007 (UTC)
Ahoj! Vyplňuj, prosím, shrnutí, ať je vidět, co jsi změnil. Zkus si projít historii nějakého článku a hádat, kdo co změnil, pokud je špatně nebo vůbec vyplněné shrnutí. A jak vidíš, jeden správce tě byl i schopen zablokovat. Díky za pochopení a doufám, že tě to neodradilo. Honza Záruba 13:10, 14. 12. 2007 (UTC)
Já opravdu nemám šanci poznat, jestli je tato změna užitečná, nebo zda jde o vandalismus. Prostě jsem při patrolování posledních změn uviděl tučné červené zvýraznění, že v daném článku zmizelo 1,5 KB dat a ve shrnutí nebylo nic uvedeno, ačkoliv jsem Vás na to asi čtvrthodinku předtím zvlášť upozornil. Nemohu Vám nařídit, abyste byl ohleduplný vůči těm, kteří patrolují poslední změny a hlídají vandalismy, které se objevují každých pár minutu. Nemohu Vám nařídit, abyste byl ohleduplný vůči těm, kteří se pravidelně i sporadicky probírají historií článků a hledají, kdy byla nějaká informace vložena, změněna či smazána (třeba při hledání porušení autorských práv, zda měla Wikipedie nějaký text dřív než externí zdroj nebo naopak, při plíživých vandalismech, kdy někdo vkládá informace na první pohled sice pravděpodobné, ale přesto klamavé apod.). Nemohu Vám to nařídit. Ale opět Vás o tu ohleduplnost prosím, jak jsem prosil 18. listopadu a jak Vás prosil i Začátečník 25. srpna tohoto roku. --Luděk 14:39, 14. 12. 2007 (UTC)

Argentinci[editovat zdroj]

Zdravím! Do hesla Pablo Gobervillejsem přidal odkaz na argentinskou databázi fotbalistů, můžete z ní případně doplnit kariéry těch argentinců, které jste sem napsal. --Postrach 17:44, 28. 10. 2007 (UTC)

Hlasování o smazání[editovat zdroj]

Nevím, zdali jste zaregistroval Wikipedie:Hlasování o smazání/Nevýznamní fotbalisti
Jedudědek 22:50, 18. 1. 2008 (UTC)

Zdravím, jen píšu že sdílím Tvé znechucení nad mazáním fotbalistů naprostými negramoty. Už jsem jinde uvedl příklad, že já taky nemažu články v sekci molekulární biologie jen proto, že mě to nezajímá a v životě jsem o tom neslyšel. :) A jinak jsem rád že tu nejsem jediný zapálený Slávista, musím přiznat že GOSáka bych tu nečekal :))) Pěkný den přeji. --Jakubisko 22:08, 21. 1. 2008 (UTC)

Ty naprostý negramoty bych prosil příště vynechat :-) Von by si to někdo mohl vzít osobně a nic dobrýho by z toho nevzešlo Jedudědek 21:52, 22. 1. 2008 (UTC)

"Jim"? Já tuhle encyklopedii beru spíš jako službu veřejnosti, ne jako službu těm pár volům na vysokých postech. :) Sice mě podobné postupy taky dost znechucují, ale odradit se nenechám... on jednou třeba přijde na řadu rozum. :)) Btw chystáš se do Londýna? --Jakubisko 20:37, 22. 1. 2008 (UTC)

Jasně chápu, je dobře že Slavii neupřednostňuješ před vším :) Já bych do Londýna jel rád, ale nevim jestli na to nebudu moc línej...nějak se tam totiž nechce nikomu z kámošů :)) ale tak uvidíme no...na domácí si asi půjdu koupit zítra, dokud mám blokovaný místo...fakt se mi na ten kopec hrozně "chce" :)) tak pěknej večer přeju --Jakubisko 20:52, 22. 1. 2008 (UTC)

Tak sme vyhráli...juch :o))) aspoň že tak --Jakubisko 07:55, 25. 1. 2008 (UTC)

Ahoj, mohl byste prosím uvádět zdroje u fotbalistů? Kde se třeba vzala sportovní kariéra u posledního založeného Samir Pinjo? --Tlusťa 12:09, 29. 1. 2008 (UTC)

Zdravim, též se přimlouvám za uvádění zdrojů, ideálně tak jak jsem to provedl u Žofčáka, nebo aspoň do sekce Externí odkazy.
Předpokládám, že s těmi zdroji pracuješ, tak přece není takový problém je rovnou v článku uvést, ušetříš tím spoustu práce s dohledáváním jiným (např. mě;-)
Jedudědek 12:38, 6. 2. 2008 (UTC)

Zdravím, chtěl bych upozornit na chyby co ce týče konečného pořadí v tabulce např. HC Mountfield České Budějovice ma byt na 3 místě a ne 4. Chyb je více. Nechci to opravovat jelikož jsem to nedělal.Přeji hezký den
--Zoner57 06:08, 6. 4. 2008 (UTC)

článek 1. FC Brno[editovat zdroj]

Omlouvám se za umístění šablony "experimenty", pravděpodobně jste se uklepl a vymazal část obsahu v článku 1. FC Brno. S pozdravem --Gothic2 15:02, 29. 5. 2008 (UTC)

Pavel Babka a další[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článcích Pavel Babka, Jiří Bartl, Jiří Barcal a Jiří Barbořík. Bohužel jejich zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článků ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné je označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takové články úplně odstranit. Děkuji za pochopení. Tedmek 05:09, 27. 6. 2008 (UTC)

Nejen Teplice[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že (nejen vy) aktualizujete soupisky hráčů v jednotlivých klubech. Což beru a vítám. Jenže zároveň mažete soupisku neaktuální a cenná data se ztrácí z hlavní stránky. Možná je to jinak a rád přijmu vysvětlení. Já fandím Teplicím (kde už 25 let nebydlím) a rád bych v jejich hesle zachytil všechny fotbalisty, kteří prošli kádrem. Teď chci v hesle FK Teplice udělat kapitolu Zahraniční fotbalisté, využít právě ty vaše cenné informace a postupně dodávat jména další. Možná by bylo řešení do jednotlivých hesel fotbalistů přidávat kategorie všech klubů, kterými prošli ve své kariéře a pak by každý fanda lehce zjistil při kliknutí na kategorii, který fotbalista měl kdy co společného s jeho klubem. Takovou kategorii jsem našel u Slávie Praha. Udělat je všude? Co vy na to? To by znamenalo je vytvořit napřed v hesle klubu a pak ji okopírovat do hesel všech fotbalistů. Děláte na wiki s fotbalem moc práce a tak nechci začít něco jinak, než třeba máte už vymyšleno. Srdečně zdravím a děkuji --Zákupák 18:14, 12. 7. 2008 (UTC)

Pokud vám to nevadí, budeme pokračovat v diskusi tady, kde jsme ji zahájili. Ke ztrátě dat: pro minulou sezonu jste vytvořil soupisku hráčů. Teď jste ji zrušil a nahradil novou. Tím se seznam hráčů z loňského roku ztratil z hesla a to je škoda. O tom jsem psal a rád bych našel řešení. --Zákupák 19. 7. 2008, 12:23 (UTC)

Infobox?[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych poprosit, jestli by jste mi nepomohl při výrobě infoboxu v článku Vietnamská fotbalová reprezentace. Nejde mi totiž vytvořit: stále mi píše něco se prvním zápasem a já si vůbec nejsem rady. Děkuji předem. --Martinnguyen 2. 8. 2008, 17:49 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Učeň“

Milý sportovní kolego, rád bych ti vyjádřil poděkování za stálou věrnost Wikipedii. V současné době jsi „Učeň“ za více než 1000 editací a 3 měsíce působení mezi námi. Díky a jen tak dál. --Krvesaj 3. 8. 2008, 15:20 (UTC)

Olimpijáda[editovat zdroj]

Zdravím, jen chci upozornit, že není žádná olympijáda, ale olympiáda ;-) Jedudědek 7. 8. 2008, 08:02 (UTC)

K tomu bych přidal ještě, že ve 4. pádě je „ji“, ne „jí“, koncovka skloňované číslovky se za číslo nepíše (tedy 13, ne 13-ti) a za tečkou řadové číslovky se dělá mezera. Děkuju za vzetí na vědomí. :) Honza Záruba 7. 8. 2008, 08:06 (UTC)

Zahajovací ceremoniál XXIX. letní olympiády[editovat zdroj]

Prosím viz Diskuse:Zahajovací ceremoniál XXIX. letní olympiády. --Tlusťa 8. 8. 2008, 12:22 (UTC)

Tony Awards[editovat zdroj]

Tony Awards je americká divadelní cena (asi jako naše Cena Thalie), nikolivěk cena filmová - viz článek Alan Arkin ** --MiroslavJosef 8. 9. 2008, 16:28 (UTC)

Milan Bakeš (fotbalista)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Milan Bakeš (fotbalista). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 31. 1. 2009, 02:03 (UTC)

Jak si ty kluby rozdělíme ? --Martinsluka 19. 3. 2009, 11:33 (UTC)

Ahoj, já vim, že to nebude jednoduchý ale takhle (a ostatní taky) to tu přeci nemůže být věčně.--Horst 26. 3. 2009, 21:50 (UTC)


Přejmenovávání článků[editovat zdroj]

Prosím používejte šablonu {{přesunout}} pokud je pravděpodobné, že přejmenování článku je sporné.--H11 3. 4. 2009, 12:25 (UTC)

Rosickeho stadion[editovat zdroj]

Zdravim. Je nejaky zdroj, podle ktereho by mel tym Bohemians Praha hrat pristi sezonu na Strahove a ne na Zizkove? Zatim jsem videl jen clanek na idnesu, kde se pise, ze "Také střížkovské vedení však bude žádat o výjimku, aby v případě příznivého počasí mohl tým hrát dál na Žižkově." - tedy domaci stadion by mel byt nadale ten zizkovsky a pouze v pripade spatneho pocasi by se hralo na Strahove. Jinak by se musel domaci stadion tymu Kladna a B1905 taky napsat Strahov a domaci hriste Baniku na Vitkovicky stadion... Spis bych tedy nechal v pripade Bohemians Praha jako domaci stadion Zizkov a podle toho, jak dopadnou zadosti o vyjimky na CMFS to upravit.--Quelhar 4. 6. 2009, 09:42 (UTC)

Wilfred Bungei[editovat zdroj]

Zdravím. Asi chyba MS 2006, nebyl na bedně.--Zoner57 3. 9. 2009, 15:22 (UTC) V roce 2006 ani MS nebylo--Zoner57 3. 9. 2009, 15:26 (UTC)

Zdravím. Promiň že otrvuji,ale myslím, že se jedná o Janeth Jepkosgei Busienejová
--Zoner57 4. 9. 2009, 18:12 (UTC)

Blessing Okagbare[editovat zdroj]

Prosím když zakládáš článek zkontroluj funkčnost vkládaných externích odkazů, 3 ze 4 v článku Blessing Okagbare jsou nefunkční. Díky. --Jowe 7. 9. 2009, 13:02 (UTC)

Prosím tě ještě jednou, když zakládáš články kontroluj funkčnost externích odkazů a jen je nekopíruj z cizojazyčných verzí wiki. Dík --Jowe 16. 9. 2009, 15:42 (UTC)

Vítězové Gambrinus ligy[editovat zdroj]

Je sice skvělé že jsi založil novou kategorii a vkládáš do ní hráče, ale je třeba si uvědomit že tento název není vhodný. Například Jozef Chovanec nikdy Gambrinus ligu nevyhrál - v té době ještě neexistovala pod tímto názvem . Navíc liga může kdykoliv změnit název a celé by se to muselo pak přakategorizovávat. Myslím že vhodnější by byla třeba kategorie s názvem Mistři České republiky ve fotbale. --Jowe 29. 9. 2009, 12:51 (UTC)

Vítězové fotbalových lig[editovat zdroj]

Ahoj, koukám, že vkládáš kategorie vítězové 1. české fotbalové ligy a vítězové Gambrinus ligy. Podle Wikipedie:Kategorizace se má vkládat až koncová kategorie. Pokud je tedy fotbalista vítězem 1. fotbalové ligy tak, že ji vyhrál v době, když se jmenovala Gambrinus liga, tak by neměl být uveden v obou kategoriích, ale pouze v kategorii vítězové Gambrinus ligy. Obě kategorie by mohli mít veteráni, kteří vyhráli ligu ještě v době, kdy se nejmenovala Gambrinus liga, a potom znovu. Díky. Okino 29. 9. 2009, 13:57 (UTC)

Osobní údaje přátel na uživatelské stránce[editovat zdroj]

Dobrý den, dovolil bych si Vás upozornit na zveřejňování osobních údajů Vašich přátel na Vaší uživatelské stránce. Nejen, že takové údaje na uživatelskou stránku nepatří, ale dokonce může docházet i k porušování českých zákonů (zvláště pokud se zveřejněním údajů jejich majitelé výslovně nesouhlasili). Proto bych byl pro jejich odstarnění. Díky za pochopení, --Ria 28. 1. 2010, 16:19 (UTC)

TJ Praga Praha[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku TJ Praga Praha. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Podzemnik 25. 3. 2010, 10:38 (UTC)

Pražská klubová fotbalová liga 2009/10 - soupisky[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Pražská klubová fotbalová liga 2009/10 - soupisky. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Jowe 14. 5. 2010, 12:00 (UTC)

Obrázky bez licence, zdroje a s chybějícím povolením[editovat zdroj]

Ahoj, u všech obrázků, které jsi nahrál, je třeba doplnit přesně zdroj a licenci tak jak je uvedeno na Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Navíc povolení od držitele práv je třeba doručit do OTRS. --Tlusťa 3. 6. 2010, 10:44 (UTC)

Zdravím, ozdrojoval jsem obrázky k článkům Adámky a Achatzův mlýn a odeslal jsem také doložení o povolení užití obrázků na OTRS, snad to postačí. --BrckoGOS 3. 6. 2010, 11:13 (UTC)

Je třeba také doplnit licenci těch obrázků. --Tlusťa 3. 6. 2010, 11:16 (UTC)

Licence doplněny, snad to postačí, už nevím, co víc bych měl dodávat :-). -- BrckoGOS 3. 6. 2010, 11:27 (UTC)

Líšeňské centrum obchodu a služeb[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Líšeňské centrum obchodu a služeb. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Tlusťa 8. 6. 2010, 10:15 (UTC)

Zpravodajství[editovat zdroj]

Dobrý den. Viděl jsem vaše editace článku Ivo Minář a chtěl bych upozornit, že články ve Wikipedii nejsou zprávy. Proto do nich nepatří průběžné výsledky probíhajících sportovních zápasů či jiné zpravodajské informace. Je také na zvážení, zda vůbec do článku dávat i konečný výsledek zápasu. Je potřeba vidět věc v kontextu celého článku, tedy v tomto případě celé kariéry Iva Mináře. Neboli, jestli zrovna tento aktuální výsledek zápasu je tak historicky významný, že je mu v článku věnován extra prostor (na rozdíl od všech jiných výsledků v celé jeho kariéře – neboli, spočívá-li mimořádná významnost v něčem jiném než jen v tom, že je to nejnovější zpráva). Dále bych zvážil, zda používat příslovečná určení jako „překvapivě“, která mají nebezpečně blízko k neencyklopedickému stylu a zaujatému pohledu, pokud nejsou ověřena citacemi. –J. M. 9. 7. 2010, 18:30 (UTC)

Superpohár[editovat zdroj]

Navazuju na diskusi v Diskuse:Elizabeth Carolan.

To jste asi špatně pochopil. Pokud by byl článek obsáhlý a obsahoval podrobnější údaje, informace o účasti (nejlépe i se zmínkou o zisku či nezisku poháru) by tam rozhodně nevadila. Pokud je však článek velmi stručný, tak tam informace o účasti ve finále Superpoháru působí jako vrchol všeho co fotbalista dosáhl. Což kvalitě Wikipedie neprospívá. --Jowe 15. 7. 2010, 09:56 (UTC)
V tom jsem s Vámi za jedno a je pravda, že to vypadá divně, přesto zrovna fotbalista Lačný je jeden z těch, kteří kariéru začínají a úspěchy teprve získávat budou, tudíž to nejspíš bude jeden z jeho mála vrcholů kariéry (když pomineme titul samozřejmě). Pokusím se tedy tyto informace u těchto fotbalistů shrnout tak, aby to v článku působilo vhodně. Jinak chybu u tohoto fotbalisty jsem již opravil, to je samosebou mé pochybení. --BrckoGOS 15. 7. 2010, 10:00 (UTC)

Sergio José Bastido[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Sergio José Bastido. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Tlusťa 16. 7. 2010, 07:06 (UTC)

Zdravím, informace jsem doplnil, upravil, článek přesunul, doplnil zdroje, odstranil nefuknční, snad to postačí. --BrckoGOS 16. 7. 2010, 07:24 (UTC)

Pražská klubová fotbalová liga[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Pražská klubová fotbalová liga 2010/11. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit.

Totéž se týká i článků Pražská klubová fotbalová liga 2009/10 a Pražská klubová fotbalová liga 2008/09. Díky za pochopení --Faigl.ladislav slovačiny 14. 10. 2010, 18:29 (UTC)

Tramvajové linky[editovat zdroj]

Ahoj. Bylo by fajn, kdyby ses vyjádřil zde: Wikipedie:Pod lípou#Seznamy tramvajových linek. --Harold 2. 11. 2010, 16:31 (UTC)


Pozvánka na setkání wikipedistů

Pražský sraz Wikipedistů v rámci Dne Magnuse Manskeho se uskuteční
v pátek 28. ledna 2011 od 18 hodin v Café Jehuda, Blanická 12 (ulice nad Mírákem).
Všichni jsou srdečně zváni!


Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 25. 1. 2011, 15:58 (UTC)

Významnost fotbalistů[editovat zdroj]

Ahoj, podle Wikipedie:Významnost (lidé) fotbalista, který neodehrál žádný zápas v plně profesionální lize, není encyklopedicky významný. Ani 6 odehraných minut v lize významnost nezaručuje. Respektuj prosím toto doporučení. Dík. --Jowe 24. 2. 2011, 23:57 (UTC)

Pozvánka[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 16:50 (UTC)

Dobrý den, všiml jsem si, že jste upravil(a) článek Lindsey Stirling (album), z čehož jsem usoudil, že máte rád(a) hudbu (není to tak?). Dovoluji si Vás tímto pozvat na hudební wikiportál, kde můžete nominovat nějaký obsáhlý článek, který se po následném hlasování může stát článkem měsíce na hlavní straně portálu. Na hudebním portále také můžete přidávat aktuality ze světa hudby. Máte také možnost přidávat tipy na obrázek týdne nebo zajímavosti. Pokud založíte nový hudební článek, zapište jej na tuto stránku. Pokud chcete znát další zásady pro psaní nových článků o hudbě, můžete se podívat na WikiProjekt Hudba a pokud budete chtít, můžete se stát i jeho členem. --Marek Koudelka (diskuse) 20. 2. 2013, 17:15 (UTC)

Zkratka hodnosti na začátku věty s velkým písmenem[editovat zdroj]

Zdravím. Podle mne by se zkratka hodnosti na začátku věty měla psát s velkým písmenem. Dále se standardně uvádí i odkaz vysvětlující tuto zkratku a nebývá tato zkratka tučně. Takže místo "mjr. Roman Šebrle (* ...)" by mělo standardně být "Mjr. Roman Šebrle (* ...)". Děkuji. --Okino (diskuse) 9. 11. 2013, 18:22 (UTC)

Lindsey Stirling[editovat zdroj]

Dobrý den, omlouvám se, že jsem si toho všiml až takto pozdě, ale u těch písní Lindsey je lepší dát rozlišovač (píseň, Lindsey Stirling), který je obecně používaný u všech skladeb sdílejícím stejné jméno. Nemusíte to hned všechno předělávat, nic neslibuji, ale možná se na to zítra kouknu, když mi zbyde čas. Za ty editace ale samozřejmě díky. Ještě mě napadlo, pokud ještě něco budete zakládat, u hudebních článků je dobré přidat odkaz na portál přes přidání {{Portály|Hudba}} nad kategorie resp. DEFAULTSORT. Díky, s pozdravem --Mates (diskuse) 23. 12. 2013, 01:45 (UTC)

Ahoj, nejsem si jistý encyklopedickou významností všech nahraných písní jedné houslistky, takže bych se nedivil, kdyby tu významnost někdo zpochybnil. Kromě toho část těch článků má charakter téměř subpahýlu. A poslední věc: každá nahraná skladba není vydána jako singl (resp. spíš en:Single (music)). --Harold (diskuse) 24. 12. 2013, 20:28 (UTC)

Stalo se, významnost zpochybněna - Anti Gravity, Silent Night (píseň, Lindsey Stirling), Stars Align, Zi-Zi's Journey.--Jklamo (diskuse) 29. 12. 2013, 01:18 (UTC)
+ Game of Thrones, Mission Impossible, Skyrim, Some Kind of Beautiful, We Found Love a Thrift Shop. --Jklamo (diskuse) 29. 12. 2013, 01:39 (UTC)


Soupisky MS 2014[editovat zdroj]

Zdravím. Nemáš chuť pomoci [2]. Je toho moc na Wikipedista:Luksatka a mě.Předem dík.--Zoner60 (diskuse) 11. 6. 2014, 12:41 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás dále poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské, slovenské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. V levém sloupci pod seznamem interwiki v českém článku klikněte na „Upravit odkazy“. Vložte kód jazyka (angličtina má en, němčina de, francouzština fr, slovenština sk atp.)
  3. Vložte název cizojazyčného článku. Klikněte vpravo dole na odkaz „[Propojit se stránkou]“.
  4. V případě, že existuje již více cizojazyčných verzí, budete vyzváni k potvrzení.

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 10. 7. 2014, 13:50 (UTC)

Zkuste prosím věnovat tomuto upozornění větší pozornost. Děkuji. --Marek Koudelka (diskuse) 14. 7. 2014, 14:21 (UTC)
Zdravím, systém, který je pro toto nastaven, mi přijde dost nepraktický a proto jsem se tomu zatím nevěnoval, ale budu se tedy snažit s tím něco dělat. --BrckoGOS (diskuse) 15. 7. 2014, 11:48 (UTC)

Soupisky mužstev Gambrinus ligy 2013/14[editovat zdroj]

Ahoj, nevím jestli jsi nepřehlédl můj příspěvek v diskusi, tak na něj raději upozorňuju. Každopádně by to chtělo něco s tím článkem udělat, takto to zůstat nemůže. --Jowe (diskuse) 23. 7. 2014, 09:14 (UTC)

Zdravím, jj, nesledoval jsem to. Podívám se na to přes víkend a upravím to. --BrckoGOS (diskuse) 24. 7. 2014, 09:18 (UTC)

@BrckoGOS: Ahoj, máš tam i pár špatných odkazů, měl bys je opravit - Roman Polom, Libor Došek, Václav Kadlec, Petr Mach, Ján Greguš, Ondřej Kolář, Lukáš Szabó, Zdeněk Koukal, Pavel Vrba, Jan Hanuš, Petr Rada - všechno odkazy na rozcestník. Mašán Azíz je tady pod Aziz Mašán, Egidijus Vaitkünas je správně Egidijus Vaitkūnas, Peter-Gál Andrezly má být Peter Gál-Andrezly, Vladislav Kalitvincev je tu Vladyslav Kalitvincev.--Chalim Kenabru (diskuse) 28. 7. 2014, 19:41 (UTC)

Dobrý den, založil jste článek „Mise (film)“. Tento film v české Wikipedii již zapsán je, pod názvem Misie (film) jej již v roce 2011 založil kolega Tchoř. Bylo by dobré Váš obsah začlenit do staršího článku a pokud je Váš název častěji užívaný, je možné jej poté přesunout. --Marek Koudelka (diskuse) 7. 8. 2014, 13:55 (UTC)

Help for translate[editovat zdroj]

Hello. Can you help me to translate 2 paragraphs about a football team from English to your language? Xaris333 (diskuse) 15. 8. 2014, 19:52 (UTC)

Sure. What is going on? BrckoGOS (diskuse) 18. 8. 2014, 14:12 (UTC)

I want you, if you have time, to translate the introductory paragraphs of en:Nea Salamis Famagusta FC and create the article in your wiki. Xaris333 (diskuse) 19. 8. 2014, 11:15 (UTC)

Can you check if I translate it correct? Nea Salamis Famagusta FC 20. 8. 2014, 19:02 (UTC)

David Volek[editovat zdroj]

Ahoj, jsi si jist, že David Volek je český hokejový reprezentant ? I zařazení do kategorie by mělo být ověřitelné, tedy odrážet ozdrojovanou zmínku v článku. --Jowe (diskuse) 18. 8. 2014, 14:19 (UTC)

Ano, je to má chyba, nevím, na co jsem koukal, Volek hrál pouze za československou reprezentaci. --BrckoGOS (diskuse) 18. 8. 2014, 14:22 (UTC)

Filmové články[editovat zdroj]

Dobrý den, chci Vám poděkovat, že zakládáte články o filmech. A nabídnout, abyste v nich využíval pro číselná hodnocení šablonu {{Hodnocení}}. V několika případech jsem zkusil navrhnout úpravu s jejím využitím.

Pro infoboxy Vás prosím o používání jejich plného kódu se všemi parametry {{Infobox - film}}. I když je třeba sám nevyužijete, vždy se může najít další wikipedista, který by chybějící údaje mohl doplnit.

A ještě můj názor k užívání formulace typu „Ptačí klec (v americkém originále: The Birdcage)“. Myslím, že ačkoli se v USA mluví americkou angličtinou, u označení jazyka v názvech filmů plně postačí rozlišení na úrovni "angličtina", tak se to ostatně uvádí i v infoboxech v položce jazyka.

Díky a doufám, že se můžeme těšit na další filmové články. --Bazi (diskuse) 27. 8. 2014, 01:14 (UTC)

Ahoj, prosím o větší důslednost při psaní článků – Jane Campion není muž. Mám pocit, že už jsem podobný příklad u nějakého tvého nově založeného článku nedávno taky opravoval, proto píšu, aby se to už dále neopakovalo. Díky. --Harold (diskuse) 8. 10. 2014, 08:15 (UTC)

Kategorie:Vítězové Fed Cupu[editovat zdroj]

Ahoj, díky za založení Kategorie:Vítězové Fed Cupu. Taky jsem ji měl výhledově v plánu. Škoda jen, že nebyl použit ženský tvar Kategorie:Vítězky Fed Cupu, protože žádný muž soutěž vyhrát nemůže.--Kacir 10. 11. 2014, 14:44 (CET)Odpovědět

To nemůže, spíš jsem počítal s tím, že by se tam přidali i kapitáni družstev, což muži bývají. --BrckoGOS 10. 11. 2014, 14:46 (CET)Odpovědět
Chápu, ale neviděl jsem seriozní zdroj, který by trenéry řadil mezi vítěze Fed Cupu. Operuje se vždy se statistikami hráček.--Kacir 10. 11. 2014, 14:58 (CET)Odpovědět
Tak ano, právě jsem ho našel, takže můžeme do budoucna vytvořit podkategorii vítězných kapitánů. Teď mě vhodný název nenapadá.--Kacir 10. 11. 2014, 15:04 (CET)Odpovědět

Šablona:Christian Bale[editovat zdroj]

Pominu-li to, že nevidím žádný důvod pro vznik této šablony (a jím podobných), tak se navboxy nevkládají pod, ale nad šablonu {{Portály}}. Podle mě tyto navboxy nemají příliš smysl, protože v každém filmu hrají často až desítky herců a kdyby měl mít každý svůj navbox, tak by jich v každém článku bylo moc. Naopak chápu šablony pro režiséry. --Marek Koudelka (diskuse) 18. 12. 2014, 16:03 (CET)Odpovědět

Botswana na Letních olympijských hrách 2008[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Botswana na Letních olympijských hrách 2008. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Bazi (diskuse) 3. 10. 2015, 10:43 (CEST)Odpovědět

Filmové články[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za další filmové články. Uvádím několik informací:

  • články o 2–3 větách textu jsou (i přes infobox) pahýlem – článek by měl obsahovat šablonu {{Pahýl}}
  • pokud linkujete rok (z roku 1995), pak se u filmů odkazuje na související článek [[1995 ve filmu|1995]], nikoli na obecný [[1995]], který čtenáře zavede na nesouvisející heslo, viz WP:KO
  • pokud pokračujete v sekci Reakce, pak je opět vhodné odkazovat na stránky projektů; ([[Česko-Slovenská filmová databáze|csfd.cz]]): ČSFD, IMDB, FDb
  • sekce s externími odkazy se jmenuje Externí odkazy, název Odkazy se používá jen při více podsekcích, nikoli pro samotné externí odkazy, viz Závěrečné sekce.
Zdraví--Kacir 5. 11. 2015, 04:04 (CET)Odpovědět
Zdravím, díky za info, pahýly a linky uričtě doplním, s těmi odkazy na projekty si nejsem jist, jak je to myšleno, protože odkazy na ně jsou jak v infoboxu tak i na konci každého článku. Sekci s odkazy přejmenuji. Díky. BrckoGOS 5. 11. 2015, 16:57 (CET)Odpovědět
V infoboxu jsou jen URL ext. odkazy, ale máte pravdu, že linky na CSFD... jsou už v externích odkazech, tedy není potřeba je odkazovat znova.--Kacir 5. 11. 2015, 17:01 (CET)Odpovědět

hororové filmy z roku 2015[editovat zdroj]

Dobrý den! Mohu vás o něco požádat? Tak rovnou k věci pokud vás zajímá kinematografie tak to bude pro vás ideální, a já vás žádám o to jestli byste napsal pár článků o hororových filmech z roku 2015, když tak vám dám odkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Ghoul_(2015_film), https://en.wikipedia.org/wiki/Area_51_(film), https://en.wikipedia.org/wiki/The_Green_Inferno_(film) předem děkuji.--Kingoki (diskuse) 6. 11. 2015, 09:42 (CET)Odpovědět

Zdravím, určitě se k těm filmům časem dostanu, v zakládání článků mám určitý systém, takže až na ně narazím, tak k nim určitě něco vytvořím :) BrckoGOS, 7. 11. 2015, 20:34 (CET)Odpovědět
Dobrý den! Mám na vás velkou prosbu. Jestli byste napsal pár článků o těch filmech co jsem tady psal už v roce 2015 plus nějaké nové filmy a to jsou https://en.wikipedia.org/wiki/Viking_(film), https://en.wikipedia.org/wiki/Centurion_(film), https://en.wikipedia.org/wiki/Druids_(film) Předem děkuji! --Martinxxl (diskuse) 14. 10. 2020, 17:57 (CEST)Odpovědět

Filmografické šablony[editovat zdroj]

Hezký večer, vámi vytvořené šablony s přehledy filmů, v nichž hráli Robert de Niro, Jim Carrey nebo Christian Bale jsem musel smazat na základě jednoznačného výsledku Wikipedie:Diskuse o smazání/Šablony filmografií herců. Důvody, které komunitu vedly k tomuto rozhodnutí, si můžete přečíst na odkazované stránce. Děkuji za pochopení a věřím, že vás tato nepříjemnost neodradí od další práce na Wikipedii. --Michal Bělka (diskuse) 12. 12. 2015, 00:41 (CET)Odpovědět

Originál[editovat zdroj]

Ahoj, děkuji ti za mnoho článků o filmech, avšak mám menší upozornění na originál. Pokud je zřejmé (a to skoro ze 100%), že je jenom jeden originál, tak ho nejlépe psát podle jazyka, ne země. Tedy v anglickém, německém, italském, francouzském apod. 6. 12. 2017, 15:55 (CET)

Divácká hodnocení filmů[editovat zdroj]

Ahoj, mám za to, že v článcích o filmech (seriálech, apod.) by se neměla vyskytovat divácká hodnocení ze serverů typu IMDb, ČSFD, FDb apod. Na celé WP bychom měli vycházet z věrohodných a pokud možno co nejodbornějších zdrojů. Odkázal bych na en:MOS:FILM#Audience response, zejména na "Do not include user ratings submitted to websites such as the Internet Movie Database or Rotten Tomatoes, as they are vulnerable to vote stacking and demographic skew." Naopak by se v článcích měla objevovat profesionální hodnocení, lze se odkazovat na agregátory recenzí Rotten Tomatoes a Metacritic, v českém prostředí jsem jakousi obdobnou sbírku recenzí našel na Kinobox.cz (jen nové filmy, cca od 2010). + Nesouvisející, ale článkům by fakt pomohlo, kdyby tam byla aspoň jedna, dvě věty, o čem ten film vůbec je. --Harold (diskuse) 21. 12. 2017, 16:46 (CET)Odpovědět

Pokud jde o hodnocení, vycházím z toho, jaké databáze a filmové weby jsou u nás nejnavštěvovanější. Články o filmech přidávám už roky, tudíž jsem v tom neviděl problém, nikdo to neřešil. Pokud jde o věty, tak s tím počítám do budoucna. Protože je filmová tématika na wiki v (omlouvám se) hrozném stavu (krátké články, info o hercích prakticky nulové), chci se tomu věnovat tak, že pozakládám to, co je potřeba a poté budu články postupně rozšiřovat. Určitě nemám v plánu to nechat v tomto stavu, ale přijde mi lepší to pozakládat i z toho důvodu, že se do toho může postupně pustit i někdo další. --BrckoGOS (diskuse) 22. 12. 2017, 12:10 (CET)Odpovědět
(ČSFD a IMDb ohledně návštěvnosti a velikosti chápu, ale u FDb bych měl velké pochybnosti - počet uživatelských hodnocení se tam i u současných hollywoodských blockbusterů pohybuje doslova v pár desítkách...) Vím, že ty filmy přidáváš dlouhodobě, všiml jsem si toho už dřív, ale nikdy jsem se nedonutil něco k tomu napsat. Ano, ta hodnocení jsou v hodně článcích, proto by asi bylo vhodné si to nějak ujasnit. Podle mě bychom měli odkazovat na profesionální hodnocení, případně objektivně zpracovaná divácká hodnocení (en:CinemaScore), ne takovéto volně dostupné a uživatelsky tvořené databáze, které mohou být různě ovlivněné, ať už vnějšími vlivy, nebo zvnitřku (loutkové účty, účelová hodnocení, apod.).
Nikdo nechce, aby byl každý článek hned dokonalý, ale články o filmech bez jakékoliv zmínky o příběhu, o čem to vůbec je, působí divně a poněkud nedodělaně. Nemusí to být rozsáhlé odstavce, ale skutečně jedna, dvě věty o ději by podle mě měly být součástí "základního filmového pahýlu". --Harold (diskuse) 22. 12. 2017, 17:17 (CET)Odpovědět

Pokud to nevadí, tak přidám i svůj pocit z této věci. Já nemám nic proti jakýmkoliv hodnocení, avšak bych se bál, zda jsou doopravdy dle kritérií a ne osobních pocitů (smutný, nudný, agresivní apod.) nebo, že si to ten člověk nenaklikal, jak chtěl. U ČSFD stačí zhodnotit 100-200 filmů (hvězdičkami) a bude se to započítávat do průměru. Já jsem to například naklikal, ale u věcí, které jsem viděl a nějakým způsobem jsem je dokázal "ohodnotit". Poté zde přijde někdo, kdo to neviděl, a nakliká to všude možně apod. To samé Databáze knih, kde je u nějakých knih do 25% hodnocení úplně mimo. RiniX (diskuse) 22. 12. 2017, 20:10 (CET)Odpovědět

Právě proto, to je jeden z těch problémů. Může si tam vyplnit kdo chce, co chce, bez jakékoliv kontroly, pod víc účty, a že tam jsou uživatelé, kteří tam hodnotí jen na základě nějaké své pózy... A k tomu ještě [3], byť toto se týká nových filmů. --Harold (diskuse) 25. 12. 2017, 08:41 (CET)Odpovědět

Vilém Axmann[editovat zdroj]

Kolego, dobrý večer. jako uatorovi uvedeného článku Vás upozorńuji na to, že jsem tam dal Neověřeno s tím, že po 14ti dnech navrhu článek na zrušení. Pokud Vás tento problém nezajímá, omlouvám se za zbytené upozornění. --Chalupa (diskuse) 26. 5. 2019, 22:08 (CEST)Odpovědět

Gabriella Jiráčková[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Gabriella Jiráčková. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Vojtasafr (diskuse) 19. 4. 2020, 09:00 (CEST)Odpovědět

Soupiska Sparty[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za editaci soupisky a přestupů u Sparty, nějak jsem na tu část zapomněl :-). Jenom soupiska béčka je tam zbytečná, béčko má svůj vlastní článek ;). Děkuji, --Interhofer (diskuse) 30. 7. 2020, 08:17 (CEST)Odpovědět

Soupiska FK Teplice[editovat zdroj]

Zdar, také děkuji za aktualizace soupisky u Sparty i Teplic. Kdyžtak u těch Teplic nějak napasovat zdroj, třeba ve stylu Zdroj: nejakyodkaz.cz. Chystáš se aktualizovat i další týmy? Protože třeba v posledních dnech wiki-kolega Zoner60 několik více či méně (ne)aktualizovaných soupisek promazal, tak nám možná do budoucna trochu přidělal práci, budeme-li to u některých soupisek aktualizovat někdy v brzké době. Jen se ptám a také Tě inforumi, že pokud bys do toho šel i u jiných týmů, tak že v historii článku možná bude schovaná nějaká rok stará verze, u které bude stačit jen opravit pár jmen, tak aby sis nepřidělával práci. Měj se hezky, jsem rád, že se tu fotbalu věnují i další. --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj měodejdi) 2. 8. 2020, 14:50 (CEST)Odpovědět

Zdravím, není zač. O kolegovi vím, jeden čas to smazal všude a dal to do šablon dolů. Šablony jsou ale taky pryč a tak jsem to chtěl obnovit. Vždy mě bavilo soupisky upravovat a updatovat, je pravda, že jeho činnost mi tu chuť trochu vzala. Tak snad doufám, že to vydrží. A ano, u prvoligových klubů to chci udělat všude, už mi chybí vlastně jen Brno a mám to hotové. --- BrckoGOS 2. 8. 2020, 15:09 (CEST)Odpovědět
Výborně. Myslím, že priorita je mít soupisky A-mužstva u týmů z české ligy + 5 evropských ligových soutěží a eventuelně velkokluby ze zemí typu Turecko (Galatasaray) a Rusko (CSKA Moskva) aj. Více je asi zbytečné, při počtu Wikipedistů, kteří se aktivně věnují fotbalovým článkům na české Wikipedii nemůžeme mít reálné vyšší ambice, minimálně zatím. Třeba nedávno jsem u nějakého týmu typu APOEL našel soupisku z roku 2014 a k tomu jenom infobox, a to je docela ostuda takové články. Takže když si dáš tu práci (a už sis vlastně dal), bude tam uvedený datum aktualizace a odkaz, odkud ta soupiska je, bude to jedině super. Možná bych počkal i na konec srpna s některými soupiskami, budou nějaké přestupy, i když se to asi celkově kvůli koronaviru zpozdí ona přestupová okna. Každopádně tu máme ještě WikiProjekt Fotbal, tak snad se to tam více rozhýbe. Kdybys měl nějaký návrh, klidně ho tam postuj, já si to určitě přečtu. Děkuji za přečtení a do dalšího týdne vkroč co možná nejlépe! --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj měodejdi) 2. 8. 2020, 20:48 (CEST)Odpovědět

Ekstraklasa[editovat zdroj]

Zdravím. Aktualizoval jsem šablonu Ekstraklasy. U Všech mužstev je soupiska rok 2016 až 2018 (co s tím) ??? Smazat to nabo ponechat. Pokud Ti to pomúže při aktualizaci tak to ponechám. Raději se optám.--Zoner60 (diskuse) 3. 8. 2020, 12:03 (CEST)Odpovědět

Knihy – významnost[editovat zdroj]

Dobrý den, je mi líto, ale založené články Atentát na presidenta, Testy inteligence, Kamenný klíč, Osobnosti ducha českých dějin, Skladatelé světové hudby a 100 poloh lásky pravděpodobně nesplňují encyklopedickou významnost.

Pro forma jedno oznámení za všechny:

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Atentát na presidenta. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. — Draceane diskusepříspěvky 14. 10. 2020, 19:46 (CEST)Odpovědět

Zdravím, díky za info. Nejprve bych rád řekl, že mě vždycky tahle upozornění trochu vezmou vítr z plachet, co se tvoření článků týče. Pravidlům rozumím, na druhou stranu tvořím už nějaký ten pátek a nemyslím, že bych wikipedii zahlcoval vyloženýma blbostma :/ Každopádně respektuji a všechny uvedené články jsem se snažil doplnit o další dva zdroje - jedním jsou odkazy na Československou bibliografickou databázi, druhým pak server Google Books. Moc už jinak nevím, co by ještě mohlo být významným a netriviálním zdrojem. Případně ještě doplním. Díky BrckoGOS 15. 10. 2020, 10:10 (CEST)Odpovědět
Musím souhlasit s Draceanem, protože encyklopedická významnost označených knih i mně připadá poměrně dost sporná a přidané odkazy moc nepomáhají. Záznamy v různých databázích (knižních – ČBDB, DK, aj., knihovnických – NKČR, aj., a v jiných tématech i samozřejmě filmových, hudebních, ad.) nedokládají EV jako takovou a odkaz na Google Books taky ne (ten mi navíc připadá jako poměrně zbytečný). A čtvrtý odkaz... no, dost mě zaráží, že zkušený editor chce dokládat EV odkazem na eshop, resp. na eshop vůbec odkazovat. --Harold (diskuse) 15. 10. 2020, 11:31 (CEST)Odpovědět
Hezký den, ano, čtvrtý odkaz jsem zvažoval, jestli použít, na druhou stranu byl tam uveden popis obsahu, což jsem považoval za důležité. Pokud se články nedochovají, tak se nedochovají. Snahu jsem měl, budu tedy příště více zvažovat, čemu se věnovat. Díky --BrckoGOS (diskuse) 15. 10. 2020, 11:59 (CEST)Odpovědět
Je mi líto, že tato práce přijde asi vniveč, ale Harold to myslím dobře vysvětlil – u knih by dostatečným zdrojem byla např. recenze (tj. něco, co se explicitně zabývá obsahem a nejde jen o katalogový záznam). Doufám, že Vás to neodradí od jiné práce na wiki, které si vážím. S pozdravem, — Draceane diskusepříspěvky 16. 10. 2020, 13:53 (CEST)Odpovědět

České přepisy[editovat zdroj]

Dobrý den, chci upozornit na české přepisy jmen. „Vlasiy Sinyavskiy“ je anglický přepis, čeština však přepisuje azbuku jiným způsobem. Správně česky, pokud se nemýlím, by se česky mělo jeho jméno psát „Vlasij Sinjavskij“, což odpovídá i české výslovnosti (na rozdíl od Vlasiye). V českých zdrojích ([4], [5], [6]) lze právě najít český přepis. Díky za pochopení. --Patrik L. (diskuse) 1. 3. 2021, 21:58 (CET)Odpovědět

České pivo[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud už tedy připustíme, že jednotlivé značky piva jsou natolik encyklopedicky významné, aby měly samostatný článek, bylo by určitě lépe je řadit do Kategorie:České_pivo, nikoli jenom Kategorie:Pivo - ta by měla být vyhrazena věcem týkajícím se obecně piva jako takového. Děkuji za pochopení a případnou nápravu, s pozdravem, --Borzywoy (diskuse) 3. 3. 2021, 14:57 (CET)Odpovědět

@Borzywoy: Teď se dívám, že jen minimu článků z kategorie České pivo splňuje podmínky významnosti, včetně článků založených již dříve. Co s tím? Označit všechno šablonou významnost? --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:54 (CET)Odpovědět
@MIGORMCZ:No nevím, asi jo. Nechtěl jsem se v tom vrtat, ale když se tak dívám, jak je to zdrojováno, tak všechno jsou jenom závislé firemní zdroje, které představují nový produkt. Na samostatné články to asi nemá, IMHO by bohatě stačilo rozepsat to v článku o pivovaru (a pravidelně to aktualizovat). EDIT: Teď jsem si všiml, že píšete o celé kategorii, ne jenom o těch nových. Uf, no prošel jsem to namátkou a jsou to hrůzy teda. To by asi chtělo nějaké souhrnné řešení typo DoS. Ale já se do toho teda pouštět nebudu... --Borzywoy (diskuse) 3. 3. 2021, 19:23 (CET)Odpovědět
@Borzywoy: No nic, zítra si to projdu a uvidím. DoS možná není špatný nápad. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 19:52 (CET)Odpovědět

Články o pivech[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Ostravar 12. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:44 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Ostravar Original. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:44 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Smíchovský výběr - Extra Chmelená 12. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:44 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Smíchovský výběr - Granát. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:44 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Staropramen Nealko. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:44 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Smíchovský výběr - Nefiltr Pšeničný. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:44 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Staropramen Jedenáctka. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:50 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Staropramen Ležák. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:50 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Staropramen Smíchov. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MIGORMCZ (diskuse) 3. 3. 2021, 18:50 (CET)Odpovědět

Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]

OPRAVA DATA! Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]

Šablona MOL Cup[editovat zdroj]

Ahoj, děkuji mnohokrát za úpravu a doplnění v šabloně Slavie po včerejším vítězství. Tito hráči mi vypadli, ale spíše jsem vycházel ze soupisky, kterou jsi na stránce sám upravoval jako poslední. K hráčům, které bys vymazal, neznám kritéria pro udělení medaile ve fotbale, respektive v pohárů. V hokeji bych věděl, zda si ji zaslouží nebo ne. Pokud si myslíš, že by v šabloně být neměli, klidně je vymaž. S pozdravem --TheJohaneZ (diskuse) 4. 5. 2023, 14:25 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:31 (CEST)Odpovědět

Pomník obětem 1. světové války (Pitárné)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Pomník obětem 1. světové války (Pitárné). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 2. 11. 2023, 14:57 (CET)Odpovědět

Ahoj, už jsem pár takových článků zakládal. Zdroje jsem se snažil použít, jaké jsem našel. Nejsem si úplně jist, co ještě chybí, aby to bylo OK?
Moc díky --BrckoGOS (diskuse) 3. 11. 2023, 15:03 (CET)Odpovědět
Ahoj. No, hodily by se třeba netriviální zdroje dokládající encyklopedickou významnost pomníku. :-) Pomník obětem WWI a WWII má v Česku, bez přehánění, téměř každá vesnice, čím je tedy tento konkrétní tak významný, že má mít vlastní článek na Wikipedii? Obsah článku, který je téměř triviální, ani uvedené zdroje to nijak nedokládají, a rovněž se nezdá, že by pomník byl významný po umělecké nebo kulturní stránce. --Harold (diskuse) 3. 11. 2023, 19:47 (CET)Odpovědět
Jasně, systému zdrojů rozumím, považoval jsem uvedené za dostačující. Ale samozřejmě chápu, že tenhle asi ničím speciální není. Zároveň asi jiné zdroje nenajdu, lépe řečeno se mi to nedaří :/ Tedy když článek nevydrží, tak nevydrží, nedá se nic dělat.
Děkuju --BrckoGOS (diskuse) 6. 11. 2023, 12:00 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět