Diskuse s wikipedistou:89.102.2.177

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele OJJ v tématu „Žirafa
Zaregistrujte se
Zaregistrujte se
Vítejte ve Wikipedii, otevřené encyklopedii!
Vítejte!ÚvodNápovědaPrůvodce WikipediíPět pilířů WikipedieCo Wikipedie neníJak zakládat nové článkySlovníček

K prohlížení ani k editaci článků ve Wikipedii se nemusíte přihlašovat, ale vytvoření účtu je jednoduché a rychlé a poskytne vám mnoho výhod, například:

  • Používání takového uživatelského jména, které si vyberete. Nemusíte poskytovat žádné své osobní údaje, skutečné jméno ani e-mail.

Přihlášení vám zpříjemní uživatelský zážitek:

  • Možnost ukládat nové stránky nebo úpravy stávajících stránek bez nutnosti opisovat protispamový kontrolní kód
  • Možnost zobrazovat seznam všech vašich příspěvků.
  • Možnost používat seznam sledovaných stránek, do kterého si můžete přidávat stránky, které vás zajímají.
  • Možnost přizpůsobit si vzhled a chování Wikipedie podle vlastního vkusu.

Přihlášení vám rozšíří možnosti přispívání:

Přihlášení vám umožní lépe se zapojit do společné práce na Wikipedii:

Jen do toho, zaregistrujte se!

Díky za nové články. S přáním pěkného dne --Duane Hook (diskuse) 16. 7. 2020, 08:40 (CEST)Odpovědět

Žirafa[editovat zdroj]

Nechybí, máme článek Žirafa s tamější taxonomií. Silně doporučuji držet se jen jednoho systému. OJJ, Diskuse 16. 7. 2020, 08:56 (CEST)Odpovědět

Slyšel jste už někdy, jaký je rozdíl mezi druhem a rodem? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.102.2.177 (diskuse) 16. 7. 2020, 09:04 (CE(S)T)
Samozřejmě. Pokud článek žirafa severní pojednává o druhu žirafy, který je podle taxonomie Mezinárodního svazu ochrany přírody je žirafa severní jediným druhem rodu Žirafa a má devět poddruhů., v takovém případě je duplikován článek Žirafa. Takže buď se budeme držet jednoho druhu žirafy anebo čtyř druhů žiraf. Nelze to takto míchat dohromady. --OJJ, Diskuse 16. 7. 2020, 09:07 (CEST)Odpovědět
měl byste se stydět za to, co české wikipedii provádíte. Žirafa severní má heslo na 138 wikipediích světa. Jen u nás se jeden samozvaný "odborník" rozhodl, že to bude jinak. Je mi z tebe nablití. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.102.2.177 (diskuse) 16. 7. 2020, 09:09 (CE(S)T)
To klidně může. Ono to i v tom článku Žirafa máme: Tradičně byla žirafa považována za jeden druh (Giraffa camelopardalis) s 11 poddruhy, z nichž se obecně uznává devět. Studie z roku 2016 ale přinesla zjištění, že druhy žiraf jsou čtyři: žirafa severní, žirafa jižní, žirafa masajská a žirafa síťovaná. Pokud už máme založený kus těch druhů jako druhy samostatné, toto je jako pěst na oko. Doporučuji udělat stejný formát, jako se užil u taxonomii lvů (Lev senegalský), případně prodiskutovat a vrátit se na starý systém. Ale v rámci encyklopedie jednotně. --OJJ, Diskuse 16. 7. 2020, 09:11 (CEST)Odpovědět
Jistě, nyní už chápu, proč je biologie ostudou české wikipedie, a kdo je ta žába na prameni. Chybí základní hesla, protože jeden zakomplexovaný refaktorizováno si z toho udělal soukromou pseudovědeckou laboratoř a každému je to úplně jedno, protože refaktorizováno si ještě vymanévroval silnou pozici a každý se ho bojí. Je děsivé, jaké škody dokáží napáchat refaktorizováno, jako seš ty. Nejsmutnější je, že dvě nebo tři generace budou muset čekat, než refaktorizováno, a bude se to tu moct dát do pořádku -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.102.2.177 (diskuse) 16. 7. 2020, 09:18 (CE(S)T)
Tak si myslím, že zde prospěje pauza na vydýchání. Bye. OJJ, Diskuse 16. 7. 2020, 09:20 (CEST)Odpovědět