Diskuse s wikipedistou:85.207.11.86/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Archivovaná stránka

Nacházíte se na stránce, která byla archivovánaze stránky Wikipedista diskuse:85.207.11.86. Neměla by tedy být (s výjimkou oprav odkazů po přesunu cílových stránek apod.) editována.
Historie archivovaných verzí

Nepřidávejte laskavě do Wikipedie komerční odkazy (či odkazy na vaše soukromé stránky). Wikipedie není prostředkem pro reklamu, ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování obsahu namísto přidávání odkazů je však samozřejmě vítáno. (Pokud byste se spamováním ve Wikipedii pokračoval(a), mohla by vám být zablokována možnost editace.) Děkujeme za pochopení. --egg 19:40, 14. 10. 2006 (UTC)


MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Alanis Morissette, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Poko 13:24, 16. 10. 2006 (UTC)


Totéž i Sudetoněmecká strana --Vrba 23:08, 3. 11. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Revizionismus, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Vrba 23:37, 5. 11. 2006 (UTC)


Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Díky za vaše příspěvky, chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času.

Stává-li se vám, že na shrnutí často nechtěně zapomínáte, můžete si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém vám každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene.

Děkuji za pochopení. --Horst 14:38, 17. 11. 2006 (UTC)

Falešná autorita?[editovat zdroj]

Dobrý den, reaguji na to, že podepíráte své příspěvky v článku Kosovo články Prof. MUDr. Rajka Dolečka, DrSc. Obávám se však, že v oblasti Balkánské problematiky nejsou jeho články použitelné, jelikož jeho jméno je sice ověnčeno mnoha tituly, avšak pouze medicínskými a žádný z nich neříká nic o tom, že by měl balkánskou problematiku odborně vystudovanou. Odkazovat na pana Dolečka je jistě velmi vhodné ve článcích z oblasti medicíny, co se však např. Kosova týče, obávám se, že se jedná o falešnou autoritou. Zmíněné doporučení wikipedie říká: Užívejte zdroje, jejichž tvůrci mají postgraduální tituly nebo prokazatelnou veřejně známou kvalifikaci v diskutované oblasti. Podle tohoto životopisu pan Doleček očividně žádnou kvalifikaci k balkánské otázce nemá. To, že tam nějakou dobu žil, není žádnou kvalifikací. Ale možná něco v životopise není uvedeno, proto tyto odkazy neodstraňuji hned a táži se Vás, zda-li pan Doleček nemá nějakou kvalifikaci k Balkánu, kterou do životopisu neuvedl. Díky. --Daniel Baránek 18:42, 1. 3. 2008 (UTC)

Dobrý den, můžete mi říct, které konkrétní věci podepírám články Prof. Mudr. Rajko Dolečka? A i kdybych je podpíral, myslíte si, že má Rajko Doleček menší autoritu ve věci Kosova, jako někteří dnešní pisálci z novin, kteří nevědí o Kosovu a o bývalé Jugoslávii nic, nebo tam byli jednou a píšou články v duchu mainstreamových médií s jednostranným pohledem, že za všechno můžou Srbové? anonymní autor 85.207.11.86 21:01 4. 3. 2008
S těmi pisálky z médií s vámi do značné míry souhlasím. Jenže je rozdíl, co dokládám. Těmi "pisálky z médií" se většinou dokládají události - že se staly. Pokud je odkazem na noviny podkládáno nějaké hodnocení, už je potřeba se dívat, zda jsou k tomuto kompetentní (zda se např. na danou oblast soustavně specializují, nebo je to jejich první článek o oblasti). Každopádně pan Doleček je menší autoritou. Oni "pisálkové" totiž jsou alespoň seriózní a nesnižují se k hysterickým nadpisům jako "Barbaři nad Jugoslávií" a podobným emocionálním výkřikům. Už jenom emoce pana Dolečka diskvalifikují. Pan Doleček jistě mnohé v Jugoslávii poznal, ale studoval třeba mezinárodní vztahy? Na medicíně asi těžko. Pan Doleček jistě mnohé ví, bohužel není schopen své vědomosti seriózně předat. Výsledkem je pak to, že Dolečkovy texty jsou ubohou propagandou. Až pan Doleček začne odkazovat na zdroje (zpravodajské, soudní rozhodnutí, zprávy komisí), které bude možno ověřit, a vyvaruje se emocionálních výkřiků, bude možné jej jako zdroj brát. Nyní však rozhodně ne. Proto odkazy na jeho články odebírám.
Znovu bych chtěl říct, že nemám nic proti Srbům a Kosované jsou mi víceméně ukradení. Stejné jako srbskou propagandu by tady mohl vkládat i kosovskou - a tu bych potíral úplně stejně jako srbskou. Věřím, že Srbové si hodně vytrpěli a že vinu za hrůzy války zdaleka nenesou jenom oni. Budu velmi rád, když budete články o Balkánu dále rozšiřovat, chci vás však snažně požádat, abyste k tomu používal seriózní a nepropagandistické zdroje. Neříkejte mi, že neexistuje ani jedna seriózní knížka, kterou by napsal odborník na jugoslávskou problematiku. Minimálně o jedné (dokonce v češtině) mám potuchu. Proč se snižujete k tomu, že odkazujete na propagandistické weby? --Daniel Baránek 20:22, 4. 3. 2008 (UTC)
Ještě jste mi neodpověděl, které konkrétní věci podepírám články články MUDr. Rajka Dolečka. Nejsem si vědom žádných referencí na jeho konkrétní článek. Pokud máte na mysli odkaz na Křesťansko-sociální listy, kde má Doleček část příspěvků, tak koukám, že to už bylo zcenzurováno stejně jako jiný odkaz "nevhodných zpráv". Když jsme u té propagandy, tak za ten článek "Srbové, buďte rádi, že nemáte Kosovo" , který jste tam nechali, by se nemuseli stydět ani soudruzi z propagandistického oddělení ÚV KSČ. Věty z onoho článku "Kosovo, které pod patronátem EU, tedy nás, vyhlásilo samostatnost, je dál černou dírou Evropy. Srbsko může být rádo, že se ho zbavilo. Ale vysvětlete to Srbům." jsou propagandou nejhrubšího zrna! Velmi vhodné do Wikipedie! Samozřejmě, to nikdo nevymaže, že ano ...... To je přece ta "správná" propaganda!!! anonymní autor 85.207.11.86 20:15 5. 3. 2008

Omlouvám se za zapomenutou odpověď. Šlo o článek Kosovo. Jinak děkuji za upozornění, externí odkazy v tomto článku jsem pročistil. Článek pana Palaty skutečně opět není nic jiného než emocionální výkřik.

Jinak bych Vás chtěl poprosit, zda-li byste mohl při citování knih uvádět i stránky, na které odkazujete. Možná by se Vám mohla hodit {{Citace monografie}}. Užitná hodnota vašeho odkazu se tak několikanásobně zvýší. Díky moc. --Daniel Baránek 20:01, 5. 3. 2008 (UTC)

vítejte[editovat zdroj]

--Zacatecnik 07:31, 29. 3. 2008 (UTC)

Vyprazdnovani stranek[editovat zdroj]

STOP Přestaňte prosím odstraňovat obsah ze stránek Wikipedie, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat články, bude vám zablokována možnost editace. Děkujeme za pochopení.
--Adam Zivner 19:44, 8. 4. 2008 (UTC)
Sorry, ale neudělal jsem nic jiného, než to, že jsem vyprázdnil špatnou stránku, kterou jsem sám vytvořil. Uvedl jsem mylně bitvu u Caporreta, správně mělo být bitva u Caporetta. Proto jsem část toho textu přesunul do správné stránky a zbytek jsem vymazal. --anonymní autor 21:51 8.4.2008 (UTC)
Aha, v tom případě se omlouvám. Nicméně na takové případy máme jiný mechanismus, stránky můžeme přesouvat na jiné jméno. --Adam Zivner 20:04, 8. 4. 2008 (UTC)

Dobrý den, mohl by jste uvést zdroj, ze kterého jste čerpal? Díky, --Podzemnik 13:07, 1. 5. 2008 (UTC)

Dobrý den, vzhledem k nedostatečným informacím na českém internetu jsem se probíral zahraničními wikipediemi a jejich odkazy a udělal jsem tyto velice stručné příspěvky, které by mohly jako základní informace k tématu stačit. anonymní autor 15:15 1.5.2008
V tomto případě Vás prosím o použití šablony {{překlad}} či uvést zdroje přímo do článku. Jistě chápete nutnost zdrojovat články, slouží to např. čtenářům k ověření informací i ke kontrole wikipedických textů (zda náhodou neporušují autorská práva apod.) a tím jejich zkvalitnění. Mějte se pěkně, vše nej, --Podzemnik 13:41, 1. 5. 2008 (UTC)

Copyvio.[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Obléhání Brna (1645), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Vrbova 13:59, 18. 5. 2008 (UTC)
Článek o obléhání Brna vychází z knížky Švédové před Brnem, ze kterých jsem dělal výtah podstatných událostí. Stránky http://www.zstuhackova.cz/prace_zaku/ruzek_stelcl/ob_brna.htm vycházejí též z tohoto díla a výtah je daleko rozsáhlejší. Připouštím, že texty jsou si podobné, ale to už tak u historických pojednání bývá. autor textu 18. 2. 2008 16:20

Opět Vás prosím o uvádění zdrojů, tentokrát k tomuto článku. Taky jsem Vás prosil, aby jste zdroje uvedl v článku Východopruská operace, resp. použil šablonu {{překlad}}. Díky, pěknou noc přeji, --Podzemník 21:52, 23. 5. 2008 (UTC)

Dobrý den, nevím, jak uvádět zdroje, když čerpám z několika zdrojů (např. v případě východopruské operace z anglické a ruské wikipedie). Stejné je to i u ponorky K-21. Zde jsem jednak našel zdroje na ruské wikipedii, týkající se přímo ponorky K-21 (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A-21), na aglické wikipedii pod heslem Tirpitz a na českých stránkách zabývajících se historií bitevní lodě Tirpitz (http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=843) byly zase informace, týkající se rozporů v tom, zda K-21 bitevní loď zasáhla, či ne. autor, 08:24, 24. 5. 2008
Ty zdroje je důležité uvádět, čtenář si pak může ověřit tvrzení obsažená ve wikipedickém článku a díky uvádění zdrojů a zdrojování článků se i zkvalitňuje wikipedický obsah. Pokud zakládáte článek i na základě několika jazykových verzí wikipedie, použijte prosím tu šablonu {{překlad}}. Mrkněte třeba na článek Alexandr Veliký, kde úplně dole je příklad jejího užití, když čerpáte z více jazykových verzí wikipedie. Pokud třeba čerpáte z deseti knížek a deseti internetových zdrojů, asi není třeba uvádět všechny zdroje, jen ty nejhlavnější do příslušné sekce na konci článku (Externí odkazy apod). Mějte se pěkně, --Podzemník 07:52, 24. 5. 2008 (UTC)
Pozor! Přestaňte prosím přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, jako se to stalo v článku Operace spojenecká síla, bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.
--MiroslavJosef 18:38, 31. 5. 2008 (UTC)
A sakra, už je to tady!!! Nová totalita!!!! Člověk přidá pár fotek z wikimedie a už je to vymazáno. Dokonce je vymazán i odkaz {{Category:Kosovo War . Člověče, vy máte strach i z uveřejnění obrázků!!! Hrozí vám snad sankce od CIA? Vyhrožuje vám Kosovská mafie? Nebo máte politické zadání? No, já jsem si už jednu totalitu zažil. Mám hrůzu s náběhem na tu další.

anonymní autor, 20:44 31. 5. 2008 S člověkem, jenž se stydí za své vlastní jméno se nebavím --MiroslavJosef 18:49, 31. 5. 2008 (UTC)

A vaše jméno je pravé, nebo se jedná o krycí cenzorskou přezdívku? anonymní přispěvatel, 20:53, 31. 5. 2008

Jmenuji se Miroslav Josef Kozák, na mé osobní stránce je to napsáno zcela jasně a srozumitelně, zdá se mi, že neumíte číst. --MiroslavJosef 18:56, 31. 5. 2008 (UTC)

Uloupené Kosovo[editovat zdroj]

Nepřidávejte laskavě do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy, které mají přilákat návštěvníky na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Ragimiri 12:39, 1. 6. 2008 (UTC)

Polemika o filmu Kosovo není umístěna na mých soukromých stránkách či na stránkách, se kterými bych byl jakkoliv spojen. Vy přece víte stejně dobře jako já, že polemika je nejlepší recept na to, čemu se říká demokracie. Tato polemika se týká tohoto konkrétního článku, má dvě strany sporu a oběma je dána stejná možnost se vyjádřit. Já si myslím, že pravým důvodem odstranění této polemiky není to, že je uveřejněna v Britských listech, ale v tom, že je tam psáno o věcech, které nejsou v souladu s oficiální propagandou. anonymní přispěvatel, 15:23 1. 6. 2008

Upozornění[editovat zdroj]

Wikipedie není nástroj propagandy, proto vás důrazně žádám, přestaňte zde s jejím šířením. --Decebalus 09:17, 12. 7. 2008 (UTC)

  • Uvádění názorů z různých úhlů pohledu není propaganda.

Uvádění zdrojů[editovat zdroj]

Přeji pěkný večer,
nejdříve bych Vám chtěl poděkovat za článek Bitva u Voroněže, avšak chtěl bych Vás poprosit o doplnění zdroje, ze kterého jste čerpal. Čtenář si pak bude moci uvedená fakta ověřit, případně bude odkázán na další, podrobnější literaturu. Pokud jste čerpal z cizojazyčné verze Wikipedie, použijte prosím šablonu {{překlad}}. Jistě chápete potřebu uvádět zdroje článků, vede to i ke zkvalitňování wikipedických textů a jejich věrohodnosti. Mějte se pěkně, v případě dotazů mi klidně pisněte do diskuse. Podzemnik 15. 8. 2008, 20:55 (UTC)

  • V případě bitvy u Voroněže, ale i dalších bitev, jsem vycházel jednak z článků z cizojazyčných wikipedií (en, ru), jednak v případě tohoto článku i z http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=1908

A co zdroje? Zdroje podle vás do článků nepatří? --IoannesM 19. 8. 2008, 12:08 (UTC)

  • Zdá se vám těch externích odkazů málo? Rozhodně je jich více, než v případě článků o dalších sporných území, např. Falklandy, Náhorní Karabach, Kašmír, Tchaj-wan a další. Tyto a mnoho dalších článků nikdo nezpochybňuje. Zdá se mi, že problém bude v něčem jiném.
Vkládání podpisu
Vkládání podpisu

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Je zvyklostí, že své příspěvky v encyklopedických článcích zásadně nepodepisujeme. Příspěvky na diskusních stránkách ale vždy zakončujeme svým podpisem. Jak na to? Podepíšete se tak, že na konec svého diskusního příspěvku napíšete čtyři vlnovky ~~~~. Ty můžete vložit i kliknutím na ikonku Podpis a datum v panelu nástrojů nad editačním oknem. Při uložení změn se pak vlnovky automaticky nahradí Vaším uživatelským jménem (nebo u neregistrovaných přispěvatelů IP adresou) a aktuálním datem. Podpis v diskusi je užitečný, aby bylo všem jasné, kdo co napsal a kdy. Děkuji za pochopení. --Postrach 22. 9. 2008, 07:08 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Petr Adámek 3. 10. 2008, 16:32 (UTC)

Dobrý den, jsem rád, že někdo zase trošku rozhýbal nové články o letectví, jen bych měl velkou prosbu, abyste laskavěl uváděl zdroje, ze kterých čerpáte informace. Vyhnete se tomu, aby se vám tam brzy objevila některá varovná šablona a navíc zdrojování je základ důvěryhodnosti naší práce. Zdrojování není nic složitého, inspirovat se můžete zde: Wikipedie:Citace. S pozdravem. --Nadkachna 25. 11. 2008, 11:23 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Domovské právo, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Horst 30. 11. 2008, 20:01 (UTC)
Stránky http://www.genea.cz/informace/stara-genea/auditorium-genealogie-mageo-archiv/archiv-auditoria-20027-9/ vidím dnes poprvé. Schválně jsem se je prošel, abych nakonec zjistil, že text není stejný. Text stěžejní věty je tedy podobný, ale k vyjádření podstaty věci nezbytný. Myslím si, že pokud bychom měli tímto způsobem posuzovat všechny stránky, tak se dostaneme k tomu, že např. popisem letounů, kde píšeme, že "letadlo XZ byl francouzský dvojplošník z 1. světové války, jehož výroba byla zahájena roku 1917," musely by být všechny tyto popisy smazány, protože tento text již někdo předtím napsal. Protestuji proti tomu, že jsem tento text opsal z uvedené adresy. autor textu 85.207.11.86 1. 12. 2008, 15:47 (UTC)

Prosím vás, zdali by jste si mohl(a) založit na wiklipedii uživatelský účet, myslím že by to bylo nejen pro vaše dobro(např. IP adresou se za dobrý článek asi nepochlubíte..). --Kolomaznik 30. 12. 2008, 22:18 (UTC)

Muzealizace[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Muzealizace. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 28. 2. 2010, 16:22 (UTC)



Tato stránka byla archivována a neměla by být (s výjimkou oprav odkazů po přesunu cílových stránek apod.) editována.