Diskuse ke kategorii:Pohřbení na Vyšehradě

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Úpný seznam na stránkách PIS. Chybí zde zatím pohřbení na Slavíně, váhám s vytvoření podkategorie. --Silesianus 4. 1. 2011, 14:50 (UTC)

Pravopis[editovat zdroj]

Nějak se mě nezdá to dlouhé í ve slově "pohřbení" v názvu kategorie, podle mne by tam mělo být "pohřbeni" nebo ještě lépe by se kategorie měla jmenovat "Osobnosti pohřbené na Vyšehradském hřbitově", protože i ten Vyšehrad je přece jenom širší pojem.--Bohemianroots 4. 1. 2011, 15:08 (UTC)

Název kategorie je analogický k ostatním stejnopředmětovým kategoriím... --Silesianus 4. 1. 2011, 15:36 (UTC)
Slavín je prakticky jen a jen malá část Vyšehradského hřbitova - navíc nejsem si jist, ale není někdo pohřben i v chrámu sv. Petra a Pavla? Ta kategorie by měla být širší, přece jen je Vyšehrad národní kulturní památka prvořadého významu. ** Zdravím vespolek. MiroslavJosef 4. 1. 2011, 15:40 (UTC)
Navíc slůvko Osobnosti je v kategorii zbytečné, neb každý člověk s článkem na wikipedii je osobností (jinak by nesplňoval EV) a psy podle místa posledního spočinutí kategorizovat nebudem. --Silesianus 4. 1. 2011, 15:49 (UTC)
Zde [1] jsem se dočetl, že v chrámu sv. Petra a Pavla byli v ranném středověku pohřbení někteří panovníci (členové rodiny) z rodu Přemyslovců, čili ta kategorie by se měla opravdu IMHO vztahovat na celý Vyšehrad (s tím, že nikdo neví jak onen bájný Vyšehrad přesně vypadal a jak byl velký). ** MiroslavJosef 5. 1. 2011, 12:31 (UTC)