Diskuse k portálu:Koně

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Fil.Zaj2002 v tématu „Pivovarský valach

Dovolil jsem si provést několik málo úprav na miniportálu. Snad to nebude vadit.--Faigl.ladislav 30. 8. 2008, 14:50 (UTC)

Malá revize hesel[editovat zdroj]

Probral jsem podle kategorií sem náležijící hesla. Je jich teď sto, z toho 27 vypadá jako heslo, zbytek jsou pahýly a subpahýly bez zdrojů. Všude jsem vložil odkaz na portál, případně šablonu pahýl koně. Ani jedno heslo si nezaslouží označení DČ, nejlepší (tedy průměrné) jsou z oblasti koní ve válce. Nejsem fanda koní, s vylepšováním stavu musí pomoci jiní. Budu se snažit je kontaktovat a pro portál získat.--Zákupák 2. 11. 2009, 15:25 (UTC)

Po týdnu hledání počet s portálem souvisejících hesel nacházím jich už 117, z nich bylo 21 bez jediného zdroje, 70 pahýl se zdrojem a 29 opravdová hesla. Ne všechna mají odkaz na portál, protože spíše patří k portálům historickým či vojenským, kde koně hrály roli doplňkovou. V první řadě doplním během 14 dní alespoň jedním zdrojem ty pahýly, které jsou zcela neozdrojované--Zákupák 6. 11. 2009, 16:55 (UTC)
Pár hesel jsem vytvořil, je jich tu 131, ale stále ještě 15 neozdrojovaných.Tvořit nová už nebudu, jen upravovat vkládaná dětmi a vést jejich evidenci. Chybí tu 40 plemen, hesla o organizacích (stáje, svazy), žokejích - celkem zhruba 300 hesel k pokrytí portálu. Plus lepší kategorie. --Zákupák 17. 11. 2009, 16:36 (UTC)

Pivovarský valach[editovat zdroj]

Mám dotaz na znalce. Co se tím myslí, když někde čtu "pivovarský valach"? Narazil jsem na tento pojem v několika knížkách a článcích týkajících se pivovarů, tedy spíše historie spojené s pivem. Snad by to měli být tažní koně, zvlášť oblíbení pro tahání těžkých povozů se sudy piva. Také to ovšem může být úplný nesmysl. Vyznám se spíše v tom pivu než v plemenech koní. Může mi někdo znalý poradit? Chci to použít do článku, který se bude týkat piva a chci tam mít něco i o dopravě piva. Nákladní auta už jsem si nastudoval, o koních je toho k nalezení podstatně méně. Díky. Leotard 8. 11. 2009, 07:52 (UTC)

Viz heslo Shirský kůň i s tam uvedeným zdrojem. V knize je jen uvedeno, že je schopný utáhnout 5 tun a rozvoz piva se stává senzací. Klidně tu referenci zkopírujte. --Zákupák 8. 11. 2009, 09:36 (UTC)
Díky za informaci, určitě to použiji. Chci jen zmínku pro zpestření textu, žádné podrobnosti, ale na druhou stranu nechci tupě opsat něco z knížky, která je hlavně o pivu. Ono pod vlivem člověk provede ledacos, na co potom není pyšný.Leotard 8. 11. 2009, 10:27 (UTC)
Pánové, jste na omylu - pivovarský valach je prostor (většinou v právovárečných domech), kde se sušil slad, aby se zastavil proces klíčení. Jeden pěkně zachovalý mají v Pivovarském muzeu v Plzni. Fil.Zaj2002 (diskuse) 5. 5. 2020, 13:55 (CEST)Fil.Zaj2002Odpovědět

Recenze od Hagara[editovat zdroj]

DČ portál musí být pravidelně aktulaizovaný, tedy myslím, že miniportál na DČ dostat nelze. :(--Hagar 27. 2. 2010, 08:16 (UTC)

Grafická část... Není povinnost, pokud bys nesouhlasil, diskutuj ;).

  • zelená + bíla... Nechtěl by jsi zkusit jinou kombinaci?
  • výraznější nadpisy
  • Uvítání zarovnat na střed, celé stejnou barvou.
  • K článku by bylo pěkné dávat obrázek. Podle mne čím víc obrázku, tím víc portál nadchne
  • To samé k plemeni?
  • Informace působí, jako "sběr" nešlo by to trochu roztřídit? (promazat, pokud se tématu chceš věnovat, co takhle wikiprojekt, pokud ne, tak nic ;) )
  • Bylo by fajn, přeházet odstavce tak, aby byly stejně dlouhé.
  • Rámečky oddělit pozadí textu od bílého pozadí?
  • Tabulka se setřičkami by nešla udělat jinak?
  • Popisky u obrázků... Nutně! :)
Pak uvidíme, jak to bude vypadat ;). Pokud si s nečím nevíš rady, písni to pod to a já to udělám/poradím. Do portálů fušuji rád. Námět k diskuzy by možná byl typ portálu D. Ale nenech si do toho moc kecat. Když me necháš dopadne to jako: Portál:Rostliny, Portál:živočichové, portál:houby, Portál:ptáci :). --Hagar 1. 3. 2010, 17:58 (UTC)
Něco málo jsem upravil, v případě nelibosti revertuj. :) --Hagar 6. 3. 2010, 10:07 (UTC)

Na portálu je skutečně veľa práce. Takže:

  • portál by měl být pravidelně udržovaný, takže alespoň měsíční aktualizace
  • zajímavosti musí být citovány v článku, ke kterému se vztahují (ověřitelnost)
  • krom zmíněných popisků fotografií i popisek, který se zobrazí, když na obrázek najedu myší (přes alt)
  • určitě bych vyhodil články k založení a články k rozšíření z informací a dal do samotného okna
  • jak již bylo zmíněno doplnění fotky u článku, tak bych se přimlouval i za hutnější výcuc, takto imho docela krátké
  • možná bych se přimlouval za celkové překopání portálu co do designu i struktury

Toľko zatím, víc dopodrobna případně až bude vše splněno. Zatiaľ --Faigl.ladislav slovačiny 2. 3. 2010, 12:44 (UTC)

Fotografie[editovat zdroj]

Zaujalo mě: http://commons.wikimedia.org/wiki/Special:ListFiles/CDDENE --Svajcr (diskuse) 19. 5. 2012, 19:44 (UTC)